USA bombar Syrien och påstår absurt nog att det är självförsvar 

29
3884
USA trupper i Syrien

 

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som har en särskild aktualitet. USA:s stora krigsbrott kritiseras inte. Hyckleriet blir uppenbart, eller? Har inte heller ni noterat krav på sanktioner mot USA pga. dess oprovocerade krigspolitik? Eller finns sanktioner från EU?

Denna artikel Caitlin Johnstone: USA bombar Syrien och påstår absurt nog att det är självförsvar har vänligen översatts av Catarina Östlund. Den har publicerats 2672, dagen efter bombangreppet, av Caitlin Johnstone, en oberoende journalist som verkar  i Melbourne, Australien.

Artikeln kompletterar två artiklar som jag publicerat: Biden bombar åter i Syrien – bra stöd till terroristerna. Vad säger Syrien, Ryssland – och USA-demokraterna?
Jimmy Dore: Varför det snabba angreppet på Syrien?


USA bombar Syrien och påstår absurt nog att det är självförsvar

På order av president Biden har USA anfallit anläggningar i Syrien. När detta skrivs är det okänt exakt hur många som har dödats och skadats, men de första rapporterna uppger att ”en handfull” människor dödats. Istället för att göra det minsta man kan begära av journalistik, har massmedierna i väst valt att okritiskt upprepa vad amerikanska tjänstemänhar har berättat om flygattacken, vilket betyder att man uteslutande publicerar pressmeddelanden från Pentagon.

Washington Post skriver Bidenadministrationen genomförde på torsdagen ett flyganfall mot grupper i Syrien som uppges ha kopplingar till Iran, och signalerade därmed sin avsikt att slå tillbaka mot det våld som anses understödjas av Teheran.

Pentagons talesman John Kirby sade att attacken mot en gränskontroll i östra Syrien, som är Bidenadministrationens första beordrade åtgärd för att slå tillbaka mot det så kallade irankopplade våldet i Irak och Syrien, var ”berättigat som svar på den senaste tidens attacker mot amerikansk personal och allierade i Irak och mot fortsatta hot”. Han sa att anläggningarna användes av  miliser som understöddes av Iran, och som tillhör Kaitib Hizbollah och Kaitib Sayyid al-Shuhada.  Enligt amerikanska tjänstemän, är operationen en följd av den senaste allvarliga attacken mot amerikanska styrkor i Irak, som utförts av grupper som har kopplingar till Iran och som opererar i Irak och Syrien.

Tidigare denna månad dödade en raketattack i norra Irak en uppdragstagare för USA och skadade också en amerikansk civilanställd.

Och så får vi veta, att USA har inlett ett flyganfall mot Syrien, en nation som man har invaderat och illegalt, ockuperat, anfallet skedde på grund av attacker mot ”amerikanska anläggningar” i Irak, en annan nation som USA har invaderat och illegalt ockuperat. Denna attack rättfärdigas på grund av att de irakiska grupperingarna hade kopplingar till Iran, ett påstående som både helt saknar bevis och är helt ovidkommande i försöken att rättfärdiga en dödlig militär attack.  I de vanliga nyhetspublikationerna görs det gällande att det är en försvarsåtgärd.

Det är vad Pentagon säger. USA:s militär är en invaderande styrka i både Syrien och Irak;  därför är det absurt att påstå att de kan agera defensivt i något av dessa länder. De är ju USA som är angripare.  Det är folket som är defensivt, det försöker kasta ut angriparna. I dessa länder kan dödsfallen i de amerikanska trupperna och bland uppdragstagare bara skyllas på de starka krafter som skickat dit dem.

USA ser det som en självklarhet att man de facto har jurisdiktion över nationerna Syrien, Irak och Iran, och varje försök att blanda sig i dess maktbefogenhet i regionen, ses som en oprovocerad attack som USA måste försvara sig emot. Detta är helt sinnessjukt och kriminellt. Bara med en perverst förvriden amerikansk verklighetsbild, kan man påstå att det är tillåtet att diktera suveräna nationers angelägenheter på andra sidan jordklotet och svara med våld om någon i dessa nationer försöker kasta ut dem.

Det är överhuvudtaget kriminellt att USA befinner sig i Mellanöstern. Det är kriminellt av USA att påstå att de agerar defensivt i nationer som de har invaderat. Det är kriminellt av USA att agera mot iranstödda  grupper i Syrien,  dessa strider, med tillstånd av Damaskus, på samma sida som den syriska regeringen mot IS och andra extremistiska miliser. Det är kriminellt av USA att hävda att de stridande som attackerar amerikansk personal i Irak kontrolleras av Iran, när irakierna har alla skäl i världen att vilja kasta ut USA ur sitt land.

Till och med den officiella berättelsen avslöjar sig som illegitim i sättet att se på världen. CNN rapporterar att platsen för luftangreppet ”inte var specifikt kopplat till raketattackerna” i Irak, och en Reuters/AP-rapport säger att ”Biden-administrationens tjänstemän fördömde raketattacken den 15 februari nära staden Irbil i Iraks halvautonoma kurdiska region, men så sent som i veckan uppgav tjänstemän att de inte säkert kunde säga vilka som hade utfört den.”

Allt detta är så typiskt för den USA-makt som aggressivt pådyvlas oss av alla mainstream-nyhetsmedier i västvärlden. USA kan bomba vilket land de vill, när de vill, och när de gör det, sker det bara i självförsvar, eftersom hela planeten tillhör Washington DC. USA kan ta kontroll över hela kluster av nationer, och om någon av dessa nationer gör motstånd på något sätt, invaderas USA:s suveränitet.

Det är som om man bröt sig in i sin grannes hus för att råna honom, när han försökte  försvara sig, så dödar man honom, och sedan påstår man att man handlat i självförsvar, eftersom man anser att grannens hem är ens egendom. Endast i det amerikanska exceptionella alternativa universumet anses detta normalt och acceptabelt.

Den här sortens nonsens är orsaken till att det är så viktigt att poängtera att ett motstånd mot västerländsk imperialism måste komma till stånd. Framsidan av de maktfullkomligas mest avskyvärda ondska är krigshetsande och dominans i hela världen, det spelar en så avgörande roll för att upprätthålla de maktstrukturer vi ställs emot. Utan dessa ändlösa krig kan det oligarkiska imperiet, som orsakar så mycket lidande för oss, inte existera och det måste ge efter för något annat. Om man vill kasta grus i maskineriet är antiimperialism den mest effektiva kampen, och bör därför prioriteras.

Demonstration mot USA-imperialismen i Stockholm i september 2013.

Särskilt viktigt är det att motsätta sig krig och imperialism från USA, eftersom ett helt imperium är beroende av att  trycka ner den amerikanska befolkningen i fattigdom, och manipulera dem genom propaganda så att de inte får för sig att med tvång se till att nationens resurser går till medborgarnas välstånd.

Så länge som USA fungerar som navet i en maktstruktur som sträcker sig över hela världen, kommer  den amerikanska vänsterns alla progressiva agendor inte att kunna realiseras. Motståndet mot krigshetsen måste prioriteras

Att stå emot imperialism och USA:s makt är centralt men svårt, och det är därför som det går åt så mycken energi att hålla oss fokuserade på identitetspolitik, vilket inte leder någonstans men suger, och inte stör de mäktiga på något sätt.

 Om du vill brotta ner en krokodil, måste du se till att binda ihop käftarna. Om du vill göra slut på ett världsomspännande imperium måste du ta vapnen ifrån det. Det bästa sättet är att motsätta sig krigshets och få allmänheten att inse att den manipuleras att tro på imperiets propaganda.

Föregående artikelVad kommer att hända efter Bakhmuts fall?
Nästa artikel70 år sedan Stalin dog. Vem var Stalin?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

29 KOMMENTARER

 1. Iraks parlament har krävt att de utländska ockupationstrupperna genast lämnar landet men Iraks regering har vägrat att lyda parlamentet. Istället lär den ha bett om förstärkningar. Irak är som det på tyska heter ”Fremdbestimmt”, främlingsstyrt. Ingen regering i Irak efter invasionen har kommit till utan godkännande från USA. Så mycket för demokratiexport.

  Biden kommer att fortsätta krigen och när han avgår kommer Kamala Harris att fortsätta med samma politik. Syriens delning är nästa mål. Syriens oljekällor, vattenreserver och kornbod tillhör nämligen USA och inte det syriska folket. Det kan ju vem som helst se genom en blick på kartan att regionen hänger ihop med Texas. EU assisterar med kollektiv bestraffning av det syriska folket (trots protester från FN-expertis), de skall inte äta eller ha några mediciner så länge de vägrar att efterkomma EU:s order om att jihadisterna representar den egentliga folkviljan och innan de avlägsnat sin nuvarande president.

   • Främst USA:s inflytande är stort via det nära militära samarbetet. Annat uttryckt är stopp för Huawei, Sveriges sanktioner mot Syrien. Och minst 40 % av börsbolagen på Stora listan uppges vara utlandsägda.

    Men den svenska imperialismen har också ökat

    ” Visste Du att:
    • Åren 1980 – 2008 55-dubblades Sveriges direktinvesteringar i utlandet.
    • Svenska storföretags dotterbolag utomlands står för 2/3 av företagens omsättning.
    • År 2015 fanns 3000 svenska koncerner med dotterbolag utomlands. Totalt 2 miljoner anställda, varav 1,4 miljoner utomlands. Total omsättning år 2015 var 5 000 miljoner SEK, varav 60 % utomlands.
    • Svenska kapitalisternas tillgångar utomlands utgör 75 % av BNP jämfört med 55 % för Storbritannien och 50 % i Frankrike. (https://www.globalpolitics.se/svenska-imperialismens-ekonomi/)

    Och EU-medlemskap har medfört att över hälften av riksdagsbeslut är påverkat av EU-beslut och regler.

 2. Världen är numera sinnessjuk där det Orwellianska nyspråket härskar…Ockupationsmakten USA anser sig vara ”angripna” i det landet de krigar i…Känns det igen från en annan tid där en viss Hitler påstod samma sak i de av Tyskland ockuperade länderna? Jag är så j****a trött på denna hycklarnation USA som tror de är någon sorts självutnämnd världspolis…Det enda den ”polisen” sysslar med är kriminella krig och allmän förödelse av länder! När f-n ska de ynkliga pajasarna i EU börja agera mot gangsterstaten USA?

  • Det Orwellianska nyspråket bör bättre kallas ”propagandan”, vilken styr efter samma metoder som i Tredje Riket.

 3. Det är inte bara den amerikanska befolkningen som trycks ner i fattigdom, och manipuleras genom propaganda så att de inte får för sig att med tvång se till att nationens resurser går till medborgarnas välstånd. Även Sverige, och det är just det USA försöker med Kina, med mindre framgång. Den amerikanska maktstrukturen börjar alltmer urholkas, och vi måste fortsätt med det arbetet. Kina är möjligheten och räddningen, och det är därför det är så viktigt att stödja Kina.

  • Skillnaden är att USA aldrig skulle tillåta att Ryssland eller Kina tillsatte en marionett i Mexiko och placera ut kärnvapen där! USA skulle invadera fortare än kvickt för att mota Olle i grind och alla fulmedia skulle vara sååå förstående för att USA bombade Mexiko till grus!

  • Kommer på minst 3 skillnaden så här på rak arm:

   1. Området som USA ockuperar i Syrien har inte varit amerikanskt sedan flera sekler och befolkat med amerikanskt(talande) population som uttryckt att de inte vill vara en del av Syrien och som Syrien därför bombat i 9 år.

   2. Syrien har inte uttryckt att det vill vara med i en militärallians fientlig mot USA och ha kärnvapen som kan nå USA.

   3. Titta på kartan vart USA och Syrien ligger i relation till varandra. Och titta nu på vart Ryssland och Ukraina ligger. Skillnad?

   Fler frågor?

 4. Det är stor skillnad! USAs bomber är demokratiska, de dödar. lemlästar och omintetgör i övrigt på demokratisk vis, i enlighet med den regelbaserade ordningen och med västerländsk etik och västerländska värderingar. Dessutom skänker USAs bomber och rättigheter. USAs bombning av Raqqa t ex är ett av de bästa exemplen på vad demokratiska bomber kan åstadkomma, följt av Afghanistans städer som jo blommar av friheter numera tack vare USAs bombardemang. Allt detta gör USA eftersom dess säkerhet är hotat. Därför måste USA ockupera Syrien och stjäla Syriens olja och vete. Det vet varje sansade människa. Och de som anstiftar till mord genom att uppmana andra att möra USAs president är terrorister som inte gillar vår etik och våra värderingar.

 5. Vad har Ukraina och Putin med detta senaste, något som helst att göra med amerikanska terrorattackerna mot Syrien att göra? Propagandan och desinformationen från pentagon maffian har fått äga EU så många åratal nu. Det Washington gjort mot Syrien är alla grader av VIDRIGA krigsbrott. Ekonomiskt och med vapen mot folket, har pentagon maffian visat sitt ansikte här över 10år. Men utan någon som helst seriös granskning eller frågor av våra medier. Pentagon har sanktioner mot dess befolkning.

 6. Israel har sedan sin ockupation av Golanhöjderna, fördrivit många araber därifrån.
  Det finns dock kvar en stor grupp syriska medborgare i Golan, de kommer inte överge ett korn av mark i Golan eftersom de anser det vara en integrerad del av Syrien.

  De har förkastat Israels plan att bygga ett vindkraftverk. De säger:
  ”Vi invånarna i det ockuperade Golan, kommer att förbli en integrerad del av hemlandet Syrien, och kommer inte tillåta den israeliska ockupanten att genomföra sina koloniala planer”sa Bishr Suleiman Al-Maqt.
  Han sa att folket i Golan kommer att kämpa i denna strid tills planen på turbinerna omintetgörs.
  Den planen hotar att lägga beslag på mer än 600 hektar jordbruksmark planterad med körsbärs och äppelträd.

  //FN insisterar också ständigt på behovet av att den israeliska ockupationen helt drar sig tillbaka från det ockuperade syriska Golan till linjen den 4 juni 1967 och stoppar bosättning operationerna.

  Den betonade att alla åtgärder som vidtagits eller kommer att vidtas av den israeliska ockupanten i syfte att ändra identiteten på den syriska Golan är ogiltiga och utgör ett flagrant brott mot internationell rätt och resolutioner om internationell legitimitet.//

  Var är sanktionerna mot Israel och USA, var är upprördheten över deras ockupationer som strider mot internationell rätt. Våra politiker och deras mediasvans tiger.

  USA säger att Israel kan inte lämna tillbaka Golanhöjden till Syrien, de måste behålla den för sin egen säkerhet. USA säger också att de måste fortsätta att vara ockupanter i Syrien för sin egen säkerhet. USA har inte i MÖ att göra överhuvudtaget, det är inget land som vill ha dem där.
  Irak har bett dem att lämna irakisk mark
  Syrien har sagt åt USA att lämna syrisk mark.
  Barnen i Syrien kastar sten på amerikanska soldater, de vet att det är USA:s fel att landet svälter och lider.

 7. ”STOPPA BELÄGRINGEN AV SYRIEN” kampanjen hade sin första ”event” den 4 mars 2023 i 15 städer i Europa, Arabvärlden, Nordamerika protesterande mot de orättvisa åtgärder mot Syrien som USA och deras europeiska allierade har infört mot Syrien.
  De skall expandera sin kampanj till Latinamerika och resten av världen.
  De uppmanar alla att förena sig med dem den 18 mars med protester: Låt dem höra våra röster : STOPPA BELÄGRINGEN AV SYRIEN.

  Vanessa Beeley som befinner sig i Syrien, undrar om Israel kan sjunka lägre än vad de gör nu när de bombar Syriens flygplats i Aleppo som är livsnödvändig för hjälpsändningar till det
  jordbävningsdrabbade landet. Hon säger att utsändningen av hjälpen har stoppats upp tills flygplatsen är reparerad.
  Hon anser att Israel försöker provocera Syrien till att trappa upp konflikten, så att USA skall bomba Syrien.
  USA har höjt aggressionen mot Syrien då den 5 mars general Mark Milley besökte deras illegala militära bas i NÖ Syrien och dessutom ett ISIS läger, 6 mars ett fånguppror av IS i Alaya prison, Qamishli, 7 mars bombningen av Aleppo flygplats.
  Detta sker samtidigt som nya IS attacker mot syrier, som har dödat dussintals och flertal saknade. Detta sker med stöd av US trupper i Al-Tanf basen i östra Syrien.

  Skulle Syrien svara med vapen på bombningarna från Israel, då skulle omedelbart USA bomba Syrien och alla skulle tycka att det var okej, för Israel måste man hjälpa, oavsett vilka brott de utför.

  I dag den 8 mars 2023 skall man rösta i representanthuset om en resolution av republikanen Matt Gaetz i Florida, att dra bort USA:s trupper från Syrien.
  Hoppas vi får en lista på vem som röstat på vad. Förmodligen är demokraterna i USA fortfarande krigspartiet, som Tulsi Gabbard lämnade just därför hon ansåg de var de mest krigiska partiet i USA.

  • Tyvärr röstade en stor majoritet för att inte USA skall dra bort sina trupper från Syrien.
   321 röster för att inte dra bort USA:s trupper från Syrien och endast 103 röster för att göra det. Intressant hur USA anser de har rätt att bestämma över Syrien, och med en självklarhet stannar de kvar oavsett vad Syrien vill
   .
   Så varför är de så upprörda över att Ryssland är i Ukraina, en majoritet av Rysslands politiker vill också att de skall vara där.
   Dessutom vill en majoritet av människor i Donbass också att de skall vara där.
   Det är inte en majoritet i Syrien i det område som heter Rojava som vill att USA:s baser skall vara där.
   De grupper som inte är kurder är tillsammans i majoritet i området, och de vill inte att USA skall vara där.

   Man undrar stillsamt om politiker får vara hur dumma som helst. Aaron Mate har lagt ut två politikers motivation med kommentar, och det finns säkert flera som tycker likadant som dem.

   //@RepJerryNadler
   says US is ”defending the Kurds from certain slaughter at the hands of the Pershmerga… The Turks are supporting the Peshmerga.” Huh? Peshmerga are Iraqi Kurds. I think he’s mixed them up with US-backed ”moderate rebels”/Turkish proxies. He also invokes Israel.//

   Referring to ISIS,
   //@RepRyanZinke
   (R-MT) says we can’t withdraw from Syria because ”either we fight ’em in Syria, or we’ll fight ’em here… in the streets of our nation.”//

   Trots eviga försök av Tulsi Gabbard att få amerikanska politiker att förstå att USA, sponsrar dessa IS personer i Syrien. Hon ville att man skulle anta en lag som förbjöd USA att hjälpa al-Qaida grupper ex. IS, men det förslaget röstades ned.

   https://www.youtube.com/watch?v=_qdf2WH4g9k&feature=emb_logo

   USA fortsätter i dag att stödja al-Qaida grupper i Syrien och hjälpte dem för någon vecka sedan i ett anfall mot syrier, där några dussin dog
   Skulle USA försvinna från Syrien skulle snarare även al-Qaida försvinna från Syrien fortare än nu när de blir underhållna av USA.

   • Aaron Mate lägger ut följande på sin twitter:
    Ex-US Amb.@fordrs58
    endorses a US troop withdrawal from Syria and admits that US sanctions ”obviously” ”harm ordinary Syrians.”
    But then he says ”we’re inflicting pain without getting much for it.” Who gave the US the right to ”inflict pain” on ordinary Syrians to get anything?

    Ford säger alltså att USA orsakar smärta till det syriska folket utan att de erhåller så mycket i gengäld. Säger som Aaron så sadistiskt att säga så.

    I’m glad@fordrs58 is challenging US military occupation and sanctions.
    But the fact that even a critic can accept that we have the right to ”inflict pain” on ”ordinary Syrians” just to get something speaks to the prevailing sadism of US policy.

    Så Robert Ford säger att tortera människor i en stor skala är nödvändigtvis inte oetiskt om det är effektiv.
    Max Blumenthal Mar 9 replying to @aaronjmate and @fordrs58
    Robert Ford appears to be saying the torture of innocent people on a mass scale is not necessarily unethical if it is efficacious
    Människor dör i hundratusentals i Syrien och snart kommer det handla om miljoner om det inte redan gör det.

    EU är inte alls upprörda över detta, utan bidrar till det genom att ha olagliga och kriminella sanktioner på det syriska folket.
    Någon föreslog att vi borde byta ut ukrainska flaggorna mot syriska flaggor,
    Ukrainarna i Västra Ukraina har inte lidit ens en tiondel av vad det syriska
    folket lidit. Det syriska folkets lidande får inga rubriker i våra MSM

 8. I veckan kom det rapport om att 14 personer blivit halshuggna i närheten av Homs av USA-utbildade IS-soldater och ett 40-tal är försvunna.
  USA passar på nu när alla är upptagna med kriget i Ukraina och begår fruktansvärda övergrepp i det svårt sargade Syrien. Inte en viskning hör jag om detta brott.

  Peter Ford f.d. Brittisk ambassadör till Syrien, säger att huvudorsaken till att USA är i Syrien är för att förhindra Syrien att återhämta sig efter det långvariga kriget. Han säger att USA måste ut ur Syrien med tvångsåtgärder, för de kommer aldrig att lämna Syrien frivilligt. Om de inte lämnar behöver man öka pressen ytterligare.
  Detta meddelas i iranska Telegramkanalen PressTV.

  Så är det. Ryssland går in på Donbass sida i kriget mot Ukraina, och hela Västvärlden blir upprörda och sanktionerna ökar, vapnen flyter in hela tiden till Ukraina.
  Men när USA ockuperar en stor del av Syrien, så tiger hela Västvärlden och hjälper dessutom till att öka syriers lidande med kriminella och olagliga sanktioner.
  Dessutom tiger Väst om att de är just kriminella och olagliga.
  Ingen i Väst talar om att Syrien är ett suveränt land som har rätt att själv bestämma över landet.

  Pentagon planerar att så kaos i Syrien genom att träna, beväpna radikala grupper: Rapport
  USA:s plan innefattar att förse ISIS och andra extremistgrupper med pansarfordon samt den planerade ”kidnappningen” av rysk och iransk militär

  Direktören för den ryska utländska underrättelsetjänsten (SVR), Sergey Naryshkin (https://tass.com/politics/1591189), har varnat för att den amerikanska ockupationsarmén håller på att hitta på en plan för att så kaos i det jordbävningsdrabbade Syrien genom att träna och beväpna medlemmar av ISIS och andra extremistgrupper.
  ”[USA:s armé planerar] att bilda flera grupper av radikaler med totalt cirka 300 personer. Efter specialutbildning kommer de att vara involverade i attacker mot militära anläggningar i Syrien och Iran”, sa Naryshkin i ett SVR-uttalande som släpptes den 20 mars.
  ”Deras beskyddare avser att använda några av terroristerna i huvudstadsregionen, inklusive för kidnappning av ryska och iranska militärer”, tillade han.

  Washington påstås ge ”en speciell roll i ansträngningen” till den så kallade Free Syrian Army (FSA) – en koalition av kurdiska och arabiska rebellkrigare som bildades 2011 av syriska arméavhoppare och som verkar i Syriens centrala och nordöstra regioner. .
  ”Amerikanerna och deras brittiska allierade använder dem för att arbeta med hemliga formationer av [ISIS] som fortfarande dröjer kvar i landets avlägsna regioner”, står det i uttalandet.

  Washingtons ansträngningar att så kaos i landet kommer vid en tidpunkt då arabvärlden hastigt har rört sig för att återuppbygga banden (https://thecradle.co/article-view/22710/assad-arrives-in-uae-for-official-visit) -as-relations-warm) med Syrien, och erkänner misslyckandet med det USA-sponsrade kriget.
  Enligt Kreml har ISIS-krigare i uppdrag att skapa kaos i Suwayda, Daraa, Homs, Raqqa och Deir Ezzor guvernment. Dessa aktiviteter samordnas från den amerikanska ockupationens militärbas Al-Tanf i Homs.

  Utöver detta gör sig den amerikanska armén enligt uppgift redo att leverera ”flera dussin pickup truckar med storkalibriga maskingevär, såväl som Igla kortdistans-bärbara luftvärnssystem, TOW och NLAW missilförsvarssystem” till extremist grupperna.
  ”Representanter för den amerikanska försvarsmaktens centralkommando, tillsammans med medlemmar från underrättelsetjänster, är involverade i planeringen av större operationer mot regeringsstyrkor och statliga strukturer i Syrien”, rapporterade SVR.

  SVR-avslöjandena kommer bara några dagar efter att chefen för USA:s centralkommando (CENTCOM), general Michael Kurilla (https://thecradle.co/article-view/22650), beklagade att det ryska flygvapnet har ökat frekvensen av ”oprofessionellt” och ” osäkra” övergångar av amerikanska ockupationen baser i Syrien.

  Trots USA:s påståenden om att de är engagerade i att besegra ISIS, noterade Al-Monitor tidigare denna månad: ”Nästan fyra år efter [ISIS] nederlag på slagfältet, finns omkring 10 000 misstänkta krigare från gruppen kvar i provisoriska fängelser under [USA- proxy milis] kontroll, med inte ens en antydan till internationell politisk vilja att upprätta krigsförbrytartribunaler vid horisonten.”

  Efter förra årets dödliga fängelseupplopp i Ghweran-fängelset (https://thecradle.co/article-view/6370) i USA-kontrollerade Hasakah, sa rapporter att den amerikanska armén använde kaoset för att tyst överföra hundratals ISIS-medlemmar till Deir Ezzor – inklusive ett betydande antal högt uppsatta ledare – i ett försök att ”återuppliva” extremistgruppen i Syriens oljerika regioner.
  Detta ägde rum bara några månader innan två US Army CH-47 Chinook-helikoptrar sågs lyfta (https://thecradle.co/article-view/9724) ISIS-krigare i Iraks norra provins Kirkuk efter sammandrabbningar med den irakiska armén.

  Under de första åren av kriget i Syrien välkomnade Washington tillväxten av ISIS i Irak och Syrien. En rapport från Defense Intelligence Agency (DIA) från augusti 2012 (http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and -State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf) klargjorde att salafister, Muslimska brödraskapet och Al-Qaida var de drivande krafterna bakom USA:s och Gulf-stödda upproret mot Damaskus och att USA och dess regionala allierade stödde upprättandet av ett ”salafistiskt furstendöme” i östra Syrien.
  Under 18 månader efter deklarationen av det så kallade kalifatet vidtog amerikanska planerare inga åtgärder (https://thecradle.co/article-view/15142/for-18-months-as-isis-advanced-the-us-did -ingenting-att-stoppa-dem) mot ISIS, vilket tillåter gruppen att hota Bagdad och Damaskus.

   • Aaron Maté säger att det här är tredje gången han får möjlighet att tala inför FN:s säkerhetsråd. En av de tidigare gångerna tågade England och USA:s representanter ut ur rummet.
    Han verkade nervösare då, men uppträder väldigt tryggt nu.
    Han har också fått ett journalistpris nyligen p.g.a. sin uppföljning av OPCW, och granskning av denna organisation, som tillsammans med övriga internationella organisationer får bära skammen tillsammans för att de ställt upp på USA:s sida, för att krossa Syrien.
    Man måste beundra honom för hur han ihärdigt har kämpat för att få OPCW, att omvärdera sin utredning.

    Nedan text är från en artikel han skrev år 2020, länken nedanför artikeln.

    //Jose Bustani var inbjuden att informera säkerhetsrådet om OPCW: s mörkläggning av en utredning om en påstådd kemisk attack i Douma, Syrien i april 2018. USA, Storbritannien och Frankrike bombade Syrien efter att ha anklagat den syriska regeringen för att ha släppt giftigt gas i Douma. OPCW- inspektörer hittade senare bevis som undergrävde den officiella berättelsen, men de censurerades av sina överordnade under påtryckningar från USA.//

    Ex-OPCW chief Jose Bustani reads Syria testimony that US, UK blocked at UN

    https://thegrayzone.com/2020/10/05/ex-opcw-chief-jose-bustani-reads-syria-testimony-that-us-uk-blocked-at-un/

   • Det har blivit så som f.d. överste Douglas Macgregor säger att dessa internationella organisationer blir marionetter och ett verktyg för globalisterna, en efter en.Han har hårda ord om ICC, som han inte anser står för någon rättvisa längre.

    UN, har visat sig gång efter gång att de går USA:s ärenden och när USA vill även Saudiarabiens ärende.

    Professor Glenn Diesen har lagt ut nedan tweet, där en UN representant förnekar att USA har militär i Syrien. STOR SKANDAL!!!!

    Glenn Diesen
    @Glenn_Diesen
    En mycket konstig video! USA ockuperar syriskt territorium illegalt och dess ockupationsstyrkor stjäl öppet Syriens olja. Nu har amerikanska armébaser i Syrien attackerats. Ändå föreslår FN:s biträdande talesperson Farhan Haq att det inte finns några bevis för en amerikansk militär närvaro i Syrien.

    https://twitter.com/Glenn_Diesen/status/1640934896267919362

  • USA är i Syrien för att se till att ISIS lever och har det bra! Man ska inte inbilla sig att USA gett upp försöken att få bort Assad och stycka upp Syrien. USA stödjer terrororganisationer över hela världen och är väl större finansiär av terror än t o m Saudiarabien och Israel.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here