Storbritannien säger att Ryssland inte påverkade Brexit

11
2398
Bild från Pål Steigan blogg.

Ryssland har friats från högt uppvridna misstankar om att ha sökt påverka val i USA (Russiagate). Forskare i USA har visat att USA är världsledande i illegal påverkan i val i andra länder.

Russiagate friade faktiskt Trump och Ryssland och riktade fokus på USA:s olagliga inblandning i olika val – och medias fiasko.

Talespersoner för USA:s undergivna främsta allierade Storbritannien har påstått att Ryssland sökt påverka folkomröstningen om Brexit. Nu visar en regeringsrapport att Ryssland inte sökt påverka Brexit. Notera om och hur detta nu rapporteras i våra medier.

Detta har rapporterats av Aaron Maté i Grayzone: Storbritannien säger att Ryssland inte blandat sig i Brexit. Har översatt och något förkortat rapporten som jag egentligen såg först hos Pål Steigan.

I artikeln nedan nämns bl.a. ”Statecraft”.Sverige deltar i Storbritanniens hemliga program för att svartmåla Ryssland.

Här en video följt av en summerande artikel


Storbritannien säger att Ryssland inte påverkade Brexit

En efterlängtad rapport från Storbritannien hittar inga bevis på rysk inblandning i Brexit, men det har inte stoppat rädslan. Rapporten hävdar dock även att den brittiska regeringen inte hittade bevis eftersom den inte letade och den stöder önskemål om ökade befogenheter för underrättelsebyråer och mediasensur som ett resultat.

I flera år har västerländska röster varnat för att Ryssland kan ha påverkat brittiska väljare att stödja Brexit 2016. I november 2017 varnade New York Times till och med för att rapporter om rysk inblandning ”skulle kunna väcka frågor om legitimiteten i [Brexit]-folkomröstningen”. Samma månad utfärdade dåvarande brittiska premiärministern Theresa May en sträng varning till Kreml.

Theresa May: ”Den försöker sprida information via sina statliga medieorganisationer för att plantera falska berättelser och fotoshoppade bilder i ett försök att utså oordning i väst och undergräva våra institutioner. Så jag har ett mycket tydligt meddelande till Ryssland: vi vet vad ni gör och ni kommer inte att lyckas. ”

Men nu finns vissa bevis (på motsatsen). Twitter rapporterade att det Kreml-stödda nätverket RT spenderade över 1 000 dollar för att marknadsföra sin Brexit-täckning till tittare i Storbritannien. Och Facebook rapporterade att ryska troll spenderade totalt 97 cent på tre annonser, allt som handlar om invandring och inte ens nämner Brexit.Utredarna fann inga bevis för rysk inblandning i Brexit.

Men rapportförfattarna hittade en bra ”förklaring” till varför de inte hittade bevis. Som den skotska parlamentsledamoten Stewart Hosie berättade för media fann den brittiska regeringen inga bevis – eftersom den inte letade efter den. MP Stewart Hosie: ”Betänkandet avslöjar att ingen i regeringen visste om Ryssland blandade sig i eller försökte påverka folkomröstningen eftersom de inte ville veta. Den brittiska regeringen har aktivt undvikit att leta efter bevis för att Ryssland blandade sig. ”

Paniken om en rysk kampanj mot Storbritannien är i själva verket ännu en kampanj utan bevis mot Ryssland från västerländska regeringar som Storbritannien. Och den här rapporten gör lite för att dölja sin agenda. Den menar att Kreml anser att ”alla åtgärder som det kan vidta för att skada väst är grundläggande bra för Ryssland” och att Kreml ”till synes också matas av paranoia.”

Den brittiska kommitténs så kallade ”Externa vittnen” har deltagit i massiv desinformation och rädsla för Ryssland. De inkluderar Anne Applebaum, en neokonservativ kolumnist; Christopher Donnolly, en Nato-tjänsteman sedan länge, chef för den brittiska regeringens finansierade Institute for Statecraft, som enligt insiders som läckt är ett propagandaorgan för Storbritanniens underrättelsetjänst; William Browder, som är sökt för skattefiffel i Ryssland och som har lett en tvivelaktig global kampanj för att införa sanktioner mot Ryssland och andra Nato-fiender.

Och listan toppas av Christopher Steele, författare till den ökända och diskrediterade Steele-dossier, som under fyra år matade ut av Trump-Rysslands konspirationsteorier, även om FBI visste att det var ett bedrägeri. Med tanke på allt detta är det ingen överraskning att rapporten kräver mer av underrättelseverksamhet i brittisk politik, fler befogenheter för brittiska spionorgan och att man bör tvinga sociala medieföretag att ”samarbeta med säkerhetstjänsten MI5 där man misstänker att en fientlig utländsk stat kan föra en dold kampanj.” Och det driver nu också uppmaningar till de brittiska myndigheterna att potentiellt avbryta licensen för det ryska-stödda nyhetsuttaget RT.

Föregående artikelUSA lämnar INF sedan väst-länder motsatt sig i FN att INF-avtalet behålls – ökad risk för kärnvapenkrig
Nästa artikelDet militärindustriella, ”Big Pharma” komplexet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Och på vilket sätt skulle Ryssland gynnas av Brexit ? Frågan är mångfacetterad och de som nu är ute och yrar borde åtminstone försöka förklara hur och varför.

  Det hela började med en nonchalant manöver av David Cameron som utlyste omröstning om EU-medlemskapet i villfarelsen att en ja-seger var säkrad. Istället öppnade han Pandoras ask och ut flög allt missnöje som skaver i England med början från Margaret Thatchers avveckling av den industriella basen med åtföljande utarmning av regionerna. Folket röstade inte bara för utträde utan uttryckte sin allmänna protest mot nyliberalismen.
  Och in på arenan kommer pajasen Nigel Farage och gör med sin verbala jonglörskonst rent hus både i England och i EU-parlamentet. Hade den brittiska ”eliten” varit enad i frågan hade utträdet inte blivit av. Men många minns ännu Imperiet och för imperialisterna var det odrägligt med dessa osnutna kommissarier i Bryssel som talade om för dem vilka regler som gällde.

  EU behöver byggas om från grunden. Europa behöver ett internt samarbete som utgår från suveräna staters medverkan. Demokratin kan endast fungera inom nationsgränserna. Och om någon stat kunde avvaras i detta samarbete vore det inte Ryssland utan just Storbritannien. De är bekvämare i sina gamla imperiedrömmar som de nu fritt kan drömma tillsammans med imperiets arvtagare USA.

 2. Rysslands läge är snart långt mer prekärt. De tillverkar substandard nivå på allt utom vapen och nervgifter, och har ett överbefolkat Kina söder om gränsen som behöver råvaror och lebensraum som ryssarna själva beväpnar. Kina kopierar de ryska vapensystem de importerat, ryssarna vet det allt för väl och behåller sina bästa flygplansmotorer och luftvärnssystem för sig själva. Det börjar bli dags att inkorporera alla kristna länder under den västerländska konsensusmodellen, men hur ska det gå med Rysslands korrupta vanstyre? Ryssland står inte på egen hand, och kommer att få välja mellan väst och Kina vad det lider.

  • Ryssland är väl det enda landet i världen som kan klara sig själva! Om inte annat har sanktionerna visat hur snabbt man anpassar sig i Ryssland. Kolla bara på hur snabbt matproduktionen ökade… Undrar vad det är i Ryssland som är substandard? Ja, ok bilarna de tillverkar är faktiskt lika dåliga som de som tillverkas av det som är kvar av USA:s bilindustri!

   • Anders, du vet svaret lika väl som jag…Ryssland tänker inte dansa efter globalisternas pipa och det tänker inte Kina och Indien heller! Ja, det finns många andra länder som inte heller vill ha med NWO att göra så globalisternas planer är nog mer eller mindre grusade vid det här laget även om de fortfarande envisas med sina färgrevolutioner! I Sverige behövdes ingen färgrevolution man skickade fram Kalle Bildt!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here