Svenska makthavares kryperi inför USA

9
2620
Senator McCain ordförande i USA- senatens försvarsutskottförsvarsutskott instrurerar (?) Peter Hultqvist

 

Den här artikeln 23/9 av Tommy Frost har först publicerats på .
Synapze

Under ”Relaterat” har jag publicerat artiklar med liknande innehåll och krav. Jag tycker att hans krav är väl underbyggda. Vi måste vara djärvare i våra manifestationer.


Svenska makthavares kryperi inför USA.

Nu får det vara nog med de svenska makthavarnas återkommande kryperi inför USA och dess olika spion- och säkerhetsorganisationer.

Tidigare har ”vår” utrikesminister Ann Linde snabbt lagt locket på vad gäller företaget Crypto AG i Schweiz där Sverige och USA:s underrättelsetjänst C.I.A samarbetade med att ta fram spionprogram som såldes till andra länder och som Sverige och USA sedan kunde plocka fram uppgifter från.

Så här skrev SVT Nyheter 2020-02-20

”Ett krypteringsföretag med svenska kopplingar ska under mer än 50 år ha förmedlat underrättelseinformation från minst 120 länder till CIA. Operationen har kallats en av kalla krigets bäst bevarade hemligheter.”

Nu sker det åter igen. Och ”vår” Försvarsminister Peter Hultquist som vid två tillfällen i Rapport lovat att redovisa allt för riksdagens Försvarsutskott om den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s underrättelseverksamhet (via NATO medlemmen Danmark) och spioneri på svenska riksdagsledamöter, företag och svenska intressen.

Två gånger har han alltså kallats in till riksdagens Försvarsutskott utan att redovisa någon information.
Idag hade han kallats till Försvarsutskottet en tredje gång (20210923) för informera riksdagens försvarsutskott. Han säger sig inte ha någon information och ber sedan försvarsutskottet att nu måste vi gå vidare.

Jag anser att dessa ministrar genast ska avsättas och åtalas för landsförräderi genom att gå främmande makts (USA) ärenden och undanhålla viktig information för Sveriges folkvalda, information som hela det svenska folket nu kräver fullständig klarhet i och om.

Förtroendet för er två är förbrukat.
Det Socialdemokratiska partiets trovärdighet är fläckad.

Ann Linde måste avgå!

Peter Hultquist måste avgå!


Relaterat

Stora risker i Peter Hultqvists försvarspolitik.
Peter Hultqvist ute på mycket tunn is…
Bör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik.
Peter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen.
Avsätt utrikesminister Ann Linde! Bra ide?!

Föregående artikelVad visade svenska FOI:s analyser av blodprov som sägs komma från Navalny?
Nästa artikelÄr ryska medielandskapet (mycket) mer mångsidigt än Du tror?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Om jag nu minns någorlunda rätt så sade utrikesministern nyligen angående USA:s spioneri mot Sverige via Danmark att ”vi kommer inte längre” i den frågan. Hur långt hade ”vi” då kommit? Ingenstans, vad jag förstår. Vilket naturligtvis betyder att om Natos boss och en av bossens underlydande spionerar på oss, då måste vi acceptera det! Kryperiet är mycket tydligt. Oavsett hur en svensk regering kommer att se ut efter nästa val kommer detta kryperi att fortsätta……. om inte! Om det inte kommer ett ökande muller ur det svenska folkdjupet. Är det något parti i riksdagen som med kraft framhållit det för Sverige totalt oacceptabla i detta sakförhållande?
  Lars Drake skriver ”Det Socialdemokratiska partiets trovärdighet är fläckad.” Detsamma gäller ALLA riksdagen partier. Alla riksdagens partier förhåller sig underdånigt gentemot USA i många mycket väsentliga globala frågor.

 2. Läs intervjun med Peter Hultqvist i SvD i söndags 26september. Karn´ svarar ju knappt inte på en enda fråga. Allting insvept i mystiska ordval. Märks att han varit en av partiets (s) ledande informatörer. Min erfarenhet från (s) kretsarna är att dessa funktionärer väljs ut bland de mest benhårda och inskränkta tigarna eller de som kan konsten att prata om allt utom det som efterfrågas.

  • Hultqvist är väl mer att betrakta som desinformatör! Som alla politiker så ljuger han så fort han öppnar truten och glappar ut sina floskler! Sen är det en gåta hur en ur militär synpunkt fullständigt oduglig filur som Hultqvist som inte ens klarade lumpen utan blev malaj kunde bli försvarsminister? Lika obegripligt som att ha Bolund att ha hand om energifrågor…Men så har Sverige också den mest inkompetenta regeringen någonsin vilket märks!

 3. Svenska makthavare borde veta bättre: USA är redan nu en föredetting. Att liera sig med USA är att sätta snaran på sig själv.

  Nyktra analyser av USAs militära kapacitet säger bland annat följande

  “The F-35 is obsolete. The Air Force is largely worthless, as Russian and Chinese missiles can finish off their airfields or aircraft carriers in short order. The woke US Army is more worthless than the French Army with their Maginot Line. The Joint Chiefs of Staff are paid less than 200k a year, and are second or third rate talent. The US is a sinking ship.”

  Alltså är USA i zombie stadiet. Att liera sg med zombies har endast en utgång

  https://www.strategic-culture.org/news/2021/09/29/the-living-dead-pax-americana/

  • Javisst är det komiskt att militärer som ska vara experter inte ser vart den tekniska utvecklingen bär utan satsar på utdaterad teknik som t ex stealth. Redan för tjugo år sedan fanns det system som upptäckte stealthplan och utvecklingen har gått framåt långt sedan dess! Bemannade otroligt dyra plan som F-35 är ju rena självmordet att flyga in över länder med moderna luftförsvarssystem! Likadant med hangarfartyg som är flytande likkistor mot moderna supersoniska missiler och torpeder. Men USA har väl egentligen aldrig tänkt att starta krig mot avancerade fiender utan mer att förtrycka u-länder och sina mer efterblivna vasaller med sina obsoleta vapensystem. Syrien visade väl hur dåligt USA:s krigsmakt egentligen fungerade och hur dåligt designade vapnen var att utkämpa konflikter där civila offer skulle undvikas! Bombningen av Mosul var väl ett riktigt bottennapp och B52 är ju inget precisionsvapen. Propagandan hade svårt att dölja det debaclet även om SVT och andra svenska media gjorde ett tappert försök att tiga och snacka bort den skandalen.

   • Något annat som förtigs i MSM är rysslands nu pågående upprensning av militanta islamister i Idlib, Syrien.
    Man testar sina avancerade missilsystem, bl a från ubåtar. Operationen har pågått i 2 dar och tystnaden är än så länge total i media världen över. Enda källan verkar vara Borzzikmans Youtube kanal. Varför ? Inte ens Syriangirl verkar känna till det.
    Vad är det som händer ?

 4. I det märkliga landet Sverige så regerar ingen på hur det kan komma sig att avdankade statsministrar blir godsägare och ägare till öar med lyxvillor efter sin ”karriär”? Man skulle ju kunna tro att en statsminister i Sverige tjänar storkovan men efter att skatten är dragen så räcker den lönen knappast till den typen av utsvävande boende! Med tanke på hur enkelt Perssons och Reinfeldts företrädare som Erlander och Ingvar Karlsson bodde efter sin tid som statsministrar så kan man ju ställa sig frågan varifrån kommer pengarna till Persson och Reinfeldt? Korrupt kryperi för USA och globalismen ger klirr i kassan är en välgrundad gissning i sammanhanget och man kan väl tänka sig att börja gräva i detta för en journalist knappast kan vara bra för hälsan eller ens tillåtet av nyhetschefen på de flesta media! Nu har ju många ledare utpekats för korruption i utlandet som Tjeckiens president och givetvis som väntat skurken Zelenskij i Ukraina.

 5. En nyutkommen bok ”I’ll Take Your Questions Now”, som SVT Public Service presenterar idag,

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-bok-trump

  Berättas att USA:s dåvarande president Donald Trump betraktade Frankrikes president Emmanuel Macron som en fjant.
  Jag fastnade för det och tänkte efter att det är nog ungefär samma intryck som jag själv också fått.
  Nån liten överspänd figur som vill göra sig märkvärdig utan att egentligen ha något att komma med.
  Möjligen ett typexempel på vad så kallad västerländsk ”mittenpolitik” i verkligheten innebär.
  Fransoserna har genom historien faktiskt visat sig vara ganska politiskt radikala så jag tänker nuvarande mittenpolitik i Frankrike kan vara förödande för både demokratin och politiken överhuvudtaget.
  Men jag tror det är precis så borgerligheten vill ha det. En låt gå vidare politik utan märkbara omvälvningar som kan störa affärslivet.
  Men problemet har dom fått ändå liksom vi i Sverige.
  Med den orubbliga ivern och besattheten att ”demokratisera” hela världen eller åtminstone så stor del de kan.
  Tyvärr gör besattheten dem blinda så de inte kan se att den ”övriga världen” faktisk kan slå tillbaka.
  Överlag är det särskilt två stora länder som västmakterna inte vågar ge sig på att ”förändra” och det är Ryssland och Kina som är tillräckligt starka för att kunna sätta emot.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here