Sverige bör utse Nancy Pelosi till president i USA!

15
1671

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara lika (mycket eller litet aktuell) som för ett år sedan.

Den har kanske en bakgrund i att USA genast, och närmare 60 andra länder snabbt erkände den självutnämnde interimspresidente Guadió som Venezuelas president.
Denna tänkvärda artikel har jag fått från Peo Österholm. Han har nyligen givit ut boken IRAK – Åh, vilket galet krig!


Sverige bör utse Nancy Pelosi, det amerikanska representanthusets talman, till interimspresident i USA. Orsaken är enkel – hon är en mer betrodd och sann företrädare för USA:s folk och dessutom demokratiskt vald.

”Det finns fler skäl att utse Pelosi till USA:s interimspresident:

x Det amerikanska presidentvalet var odemokratiskt och riggat. Den som fick flest röster, Hillary Clinton, blev inte president. I u-länder kallas sådant korruption. I USA kallas det demokrati.

x Under valet förekom omfattande fusk. Inga riktiga röstlängder förekom. I vissa delstater hade tusentals medborgare strukits från röstlängderna på grund av påhittade oklarheter om otydliga namn. I Sverige hade ett sådant val aldrig godkänts.

x För att minska möjliga demokrater i kongressen slogs valdistrikt ihop genom så kallad gerrymandering, en i USA gammal metod att manipulera val. Om två valdistrikt med många demokrater eller minoriteter slås ihop till en blir det en demokrat mindre i kongressen.

x Flera presidentkandidater fick aldrig den minsta chans att föra fram sin politik i de amerikanska medierna, som i stället bara lät de två största partierna framträda.”

Föregående artikelFortsatta framgångar i Syrien trots stöd med vapen av USA och stridsinsatser av Turkiet för terroristerna.
Nästa artikelUSA:s handelskrig mot Kina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Kvinnor vrider politiken åt vänster. Men det finns ett undantag.
  Margaret Thatcher. Oförglömlig! Kvinnan ovan är helt okänd för mig. För att bli president i USA måste man nog vara mer än välkänd. Hon får väl börja kampanja?

 2. Anita: Ser eller lyssnar du öht på Amerikansk media? Vi i vårt land är rätt så lurade av mainstream media ang Trump. Såklart jag är allvarlig.
  Det är Globalisterna/Deep state mot Trump! Jag håller på Trump.
  Vill verkligen inte ha Globalisternas tredje världskrig, men du kanske vill det ?

  • Trump för i praktiken globalisternas talan med sin väldiga upprustning i USA, sitt skrotande av kärnvapenavtal, sitt stöd till Israel, sin demonisering av Ryssland och Kina, sin inblandning i Venezuela, Nicaragua, sitt starka hot mot Iran. Där superglobalisterna Pompeo och Bolton får styra. Att omgruppera styrkar från hopplösa engagemang i Afghanistan och Syrien som inte är lika viktiga passar bara bra.

   • Trump har samma möjligheter som Löfven hos oss här i Sverige eller Maduro i Venezuela, Putin i Ryssland, Kim Jong Un i Nordkorea eller vem du vill av ledarna i världen. Alla är de beroende av internationell handel, dvs. en marknadsekonomi. Något annat hållbart alternativ finns inte som jag vet om. Jag har börjat och fundera om det borde finnas några samordnade regler för att världens länder ska fungera smidigt tillsammans? Men inte mer än kulturer, religioner samt traditioner kan behållas för respektive land. Kanske en möjlig väg för mindre krig och mera fred?

  • Trump är verkligen globalist. Han har anpassat sig till neocons’ demonisering av Ryssland. Vore han inte globalist skulle han rusta ned och tydligt börja lägga ned de 700+ militärbaserna som USA har i de flesta stater i världen. Och skriva om USA:s officiella, globalistiska säkerhetspolitik. Och inte lägga ned kärnvapenavtalen. USA:s nya livsfarliga kärnvapenpolicy

 3. Jag vet inte hur Nancy Pelosi ställer sig till USA:s regimändrade krig i världen, är hon för dem är jag emot henne. Är hon för Hillary Clinton så är hon säkert även för regimändrade krig i världen vilket Hillary Clinton var.
  Tulsi Gabbard skall också ställa upp som presidentkandidat, hon har säkert ingen möjlighet att få den finansiering som krävs, då många är emot henne. Jag skulle vilja ha en president i USA som är så starkt för att USA skall sluta sina regimändrade krig i världen och som kan argumentera så bra för denna sak och är så modig som Tulsi Gabbard, hon viker sig inte trots den hårda kritik hon fått för att hon ville att USA skulle sluta stödja terroristerna i Syrien. När hon lade det förslaget i kongressen fick hon enbart stöd av ett fåtal personer.
  Nedan en länk till hennes utfrågning av försvarsministern i USA och varför USA krigar mot Syrien.

  https://www.youtube.com/watch?v=3G2tPs3aZyU

  Hälsningar Vivianne Månsson

 4. Ja, tack Vivianne. Visst är hon otroligt modig, gjord av stål. Hoppas hon har skydd och att
  hennes fredsduvebudskap lyfter och tar fart. Tyvärr kan man inte donera till kampanjen utifrån USA
  …………………….

  Håller med både Mia och Anders.
  Fast det är Globalisterna featuring The Deep State vs. Globalisterna featuring The Deep State.

  Trump blev vald till president på sina löften att upphöra med regime change wars och med ett fredsbudskap, att han skulle prata med Ryssland, ett kapitalistiskt land till ett annat, och samverka kring gemensamma intressen. Det såg så bra ut: att inte Hillary vann 2016 och att WW3 ändå skulle dröja ett tag till … puh.
  Han hade nästan samma budskap som Tulsie Gabbard har nu vad gäller foreign policy.

  Sen kom de mytiska männen i de svarta kostymerna och hade ett snack och så … vips … swisch … en 180 graders helomsvängning – The Obama Turn. På med tumskruvarna, bort med alla medarbetare som ev. skulle kunna besitta ngn form mänsklighet och in med Ondskan i form av Bolton, Pompeo och nu senast en gammal slaktare från de Centralamerikanska dödspatrullernas tid.

  Frågan är hur de gör det med sina ”samtal”, hotar de att döda den nytillsatte presidenten och hela hans familj, släktingar och vänner, eller använder de ngn sorts hjärntvättsteknik?

  • Trump och Tulsi Gabbard bygger nog sitt fredsbudskap på helt olika värdegrund. Man hoppades att Trump skulle infria sina löften om att upphöra med regim förändrings krig, men jag hade inte stora förhoppningar när jag tänkte på hur det blev med Obama. Trump har aldrig tagit en riktig strid för att USA skall sluta kriga, vilket däremot Tulsi Gabbard gjort i många debatter. Som tidigare veteran från Irakkriget, är hon medveten om den katastrof som det kriget blev för människorna där.
   Tulsi Gabbard har i flera föreläsningar talat om fredsbudskapet, och lyssna på henne i nedanstående länk, där hon var inbjuden av muslimer för fred. Hon vänder sig till ledare av alla religioner och uppmanar dem till att ha en inkluderande tro, med respekt för alla religioner och frihet att inte tillhöra någon religion.
   Hon tar fram det bästa ur olika religioner och vill att man skall se vad som förenar och inte åtskiljer. Hon talar om alla människors frihet till att tro eller inte tro.

   https://www.youtube.com/watch?v=m1I7MLHS480&t=8s

   Vivianne

 5. I Peo Österholms satir över USA finns ytterligare en anledning att ersätta Trump med Pelosi.
  ”Den amerikanska ekonomin har körts i botten, den nuvarande presidenten ifrågasätter frihandel, vill isolera sig bakom en mur och statsapparaten har varit nedstängd långa tider.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here