Sveriges politik hjälpte IS att växa

5
2299
ISIS ute och går.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Sveriges ansvar måste skärskådas. En del av Sveriges bistånd har hamnat hos terroristanknutna organisationer, vilket Proletären avslöjade för länge sedan. ”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”


April 2019. Proletären är nog den tidning som haft bäst artiklar om Syrienkriget.

Här en aktuell artikel. Jag vill komplettera med min upplevelse under åren av hur lätt Sverige har släppt iväg de som ville åka ned och ansluta sig till terroristorganisationer.

Senast skrev om detta här. Starka bevis för att USA stödjer ISIS sedan åratal?


Sveriges politik hjälpte IS att växa

Proletären: Sätt dit alla ansvariga för terroristerna!

När IS-kalifatet sjunkit ihop som en blodig misslyckad sufflé har frågan om de hemvändande jihadisterna kommit högst upp på dagordningen.

Totalt beräknas 300 personer rest från Sverige för att ansluta sig halshuggarsekten som skulle agera statsbildare. 100 av dem antas vara kvar efter de sista bunkerstriderna. 150 personer uppskattas redan ha återvänt till Sverige. Vad ska man göra med dessa?

Låt oss vända på frågan. Tänk om syrier åkte till Sverige och anslöt sig till en halshuggarsekt som fått för sig att genom inbördeskrig bygga ett kalifat. Eller för den delen om ukrainare åkte hit för att tillsammans med NMR kriga sig till ett nazistiskt tusenårsrike. Om vi äntligen efter många års krig och död lyckats besegra dessa, hur skulle vi vilja att de överlevande jihadisterna eller nazisterna behandlades?

Varje svensk med rättskänsla i kroppen skulle kräva att de skyldiga skulle ställas till svars och dömas för sina brott. Huruvida dessa haft en trasig barndom eller känt sig lurade skulle inte spela någon roll. Vi skulle inte heller göra någon större skillnad på om de agerade krigare eller jobbade med att föda barn som skulle befolka det nya riket eller byggde upp infrastruktur.

Helst skulle vi få de skyldiga som kommit undan hitsända så att vi kunde döma och straffa dem för deras brott här där de begått brotten. Om det inte vore möjligt skulle vi kräva att de döms och bestraffas i sina hemländer.

Vi skulle knappast acceptera att de behandlades med silkesvantar, försågs med gräddfiler, specialbehandlingar eller att Syrien och Ukraina agerade för att underlätta deras flykt från brottsplatsen. Vi skulle knappast acceptera att barnkonventioner stod i vägen för att bestraffa föräldrar. Om nödvändigt får barnen omhändertas för att befria dem från att växa upp i sådana familjer och för att undvika framtida jihadister eller nazister.

Vi skulle utgå från att människor som är kapabla att åka hit till Sverige för att genom brutalt våld bygga kalifat eller tusenårsriken – men som inte gått att döma för direkta brott – kommer att punktmarkeras av säkerhetstjänster och på alla sätt förhindras att utföra liknande handlingar i framtiden.

Vi skulle förmodligen även utgå från att Syrien och Ukraina skulle ta tag i de samhällsproblem som finns bakom att hundratals människor anslutit sig till krigandet och mördandet. Om inte detta är en väckarklocka på att något gått väldigt fel, så är inte patienten sovandes utan i koma.

Svårare än så är det inte. Så som du förväntar dig att terrorister och mördarband som härjar i Sverige ska behandlas, så bör vi även anse att de som har härjat i Syrien, Irak eller Ukraina ska behandlas.

Men hela debatten om hemvändarna stinker av hyckleri. En hel del av brösttonerna syftar till att dölja och kompensera för tidigare tystnad.

Det var en gång för inte så länge sedan – faktiskt bara några få år sedan – som Proletären skälldes för att vara Assadkramare när vi skrev om jihadisternas framfart och terror i Syrien. Från höger till vänster inom svensk politik och media kallades de grupper som krigade i Syrien för ”frihetskämpar” och ”demokratikämpar”.

Proletären var nästan ensam som svensk tidning att skriva om hur dessa terrorgrupper byggdes upp, finansierades och beväpnades av västmakterna och dess allierade Saudiarabien, Turkiet, Israel, Jordanien med flera. Det var tyst så länge den religiösa sekterismen och terrorismen skördade liv i Damaskus eller Bagdad och dessa terrorgrupper kunde användas som marktrupper i maktspelet kring Mellanöstern. Det rådde nästan total enighet – från vänster till höger – för att stödja när Libyen bombades sönder och jihadisterna med hjälp av Nato och Sverige fick tillgång till de libyska vapenförråden.

2015 kunde Proletären avslöja att svenska biståndspengar gick till grupper i Syrien som samarbetade med al-Qaidainspirerade extremister och som gjort sig skyldiga till massmord, plundring och folkfördrivning. Lika lite som det dömts några IS-terrorister i Sverige har det dömts några jihadistfinansiärer inom svenska myndigheter.

IS dök inte upp osm skäggiga gubben i lådan vid utropandet av kalifatet 2014. Historiens trådar går långt tillbaka och ansvaret och skulden delas av många.

Givetvis ska IS-terroristerna dömas för sina brott. Men låt inte detta dölja det faktum att dess uppbackare finns bland makthavarna även i Sverige.

Relaterat

USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

Föregående artikelVerklighetens James Bond-agenter med rätt att döda still going strong
Nästa artikelVilken rätt har USA att kräva skadestånd av Swedbank? Visste Du att 18 av Europas största 20 banker fällts för penningtvätt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Jag ser kopplingen USA -> Saudi Arabien -> ISIS samt
  kopplingen Ryssland -> Syrien -> Iran och då är det inte så svårt att förstå varför svenska regeringen vurmar för den här terrororganisationen och vill vara den behjälplig till varje pris. Men inte bara regeringen. Alla andra partier också utom ett som inte får vara med.

  • Att Israel och USA, och USAs Den Djupa Staten, är så sammankopplad kan bäst ses som en egen stat är väl ganska känt. ISIS skapades från att USA sponsrade ”moderata rebeller” i Mellanöstern med träning, pengar och vapen. ISIS är idag USAs gerilla trupper, motsvarande SA i Nazityskland. SA betyder Sturm Abteilung. Att USA finns kvar i Syrien är därför USA använder det USA ockuperade området i Syrien för träning av dessa SA trupper. Denna USAs SA skickas sedan in i områden som Xinjiang för att bedriva terrorism för att förbereda ett de facto maktövertagande av USA. Kina internerade dom, vilket gjorde USA rasande, och nu bedriver USA en intensiv propaganda för att få dom frisläppta. Den propagandan pågår även i Sverige där ”Utrikesbyrån” på SVT fyller samma funktion som Det Stürmer en gång i Tyskland, och journalister från SVT och Sveriges Radio fyller samma funktion som journalisten Julius Streicher. Ni har säkert märkt hur det just nu drivs en intensiv propagandakampanj med grovt falskt innehåll mot Kina i Sverige.

 2. Lär er från Kina som har hunnit betydligt längre i utvecklingen. Svenskt rättsväsende bygger på blodshämnden, vedergällning och hämnd. Att avskräcka och hota till efterlevnad. Det kinesiska rättsväsendet grundas på att återställa, återföra, återbygga och återanpassa i samhället. I det svenska rättsväsendet betyder det att en terrorist måste döda eller skada innan rättsväsendet kan göra något. I det kinesiska rättsväsendet räcker det med demonstrerade eller uttalade avsiktsförklaringar. När personer som deklarerat sig som terrorister med onda avsikter i Kina interneras dom innan dom dödar eller skadar och är det inte ett straff, utan en utbildning och tjänst till dom och samhället. Samma psykologiska metoder används i Kina som i svenska fängelser. Ett belöningssystem. Sedan har illvilliga och ljugande media och journalister förvridit sanningen.

  Med andra ord, automatisk internera återvändare, och släpp dom där dom har återanpassat sig i det svenska samhället.

 3. ISIS är en akronym för Israeli Secret Intelligence Services.
  ISIS är jihadister-för-israel förklädda ”islams dräkt”. Klart att dessa jihadister-för-israel får hjälp av Västländer och Sverige. Vi vet vilkas ärenden västpolitiker springer dag in och dag ut i MÖ. Där har vi även förklaringen till varför det ljugs hej vilt om Ryssland och dess ledare. Ryssland förintade dessa jihadister-för-israel på loppet av sex månader tillsammans med Hizbollah (även den ett av västs och apartheid israels älsklingshat objekt), Iran (det land som sionisterna vill allra helst förstöra helt och hållet). Givetvis har Syriens regering, folk och armé spelat den viktigaste rollen i att rensa dessa jihadister-för-israel från stora delar av Syrien. Vill man förstå vad som försiggår i MÖ så måste man börja med att titta närmare på projektet ”stor israel” vars mål är inrätta en apartheid ”endast för judar” stat som sträcker sig från Eufrat/Tigris dalen till Nilens mynning.

  • Det Syrien behövde hjälp med från Ryssland var att bomba sönder IS vapenlager och bunkrar som byggdes av Frankrike och givetvis skära av deras ekonomi genom att bomba oljekaravanerna med lastbilar som skulle till Turkiet och säljas! Sedan fick ju IS och de andra terrorgrupperna ekonomiskt bistånd från EU, USA och Gulfstaterna som man använde till mat och vapeninköp för att hålla igång kriget. Utan mat och pengar föll IS snabbt ihop och dagens situation uppstod så frågan är vad som händer nu…Kommer kriget att fortsätta att pyra på lågvarv eller planerar IS och andra terrorgrupper en comeback om Ryssland dras in i en konflikt i Ukraina? Det kan ju vara planen att splittra Rysslands fokus från Syrien till Ukraina men jag misstänker att Putin nog är väl medveten om hur han ska hantera den situationen i så fall!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here