Syriens president al-Assad hyllar och diskuterar befrielsen av Aleppo!

13
1959
Aleppos befrielse i december 2016.

Aleppo har slutliget befriats från terroristerna. Lyssna till Syriens president al-Assad – det får du inte höra i våra etablerade media som i praktiken beklagar framgångarna för Syrien i kriget mot terrorismen.

Nedan en video från glädjen i Aleppo

Mer om befrielsen av Aleppo finns här.

Relaterat
Sveriges Radio: “Läkare: Behandlingen av Assange liknar tortyr”. Kollegor – skriv på uppropet!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?

Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Föregående artikelUtrikesministrarna Wallström och Linde: stöttepelare åt Trumps odemokratiska, krigiska svält- och statskuppspolitik
Nästa artikelInternationell manifestation för Assange – Soltorget Stockholm 22 februari. Kom, kom!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. Medan Syrien firar den stora seger är det sorgminer i Hell Aviv och Washington. I o m segern går Oded Yinon projektet som ju skulle bädda vägen för ”Stor israel” i graven. Det blri en hel del hämnd bombningar från ISIS flygvapen (israel) framöver.

  Världen gläds över Syriens framgångar i att förinta halshugga-terrorister och skallar
  ”Rätt åt de!”
  ”Viva Syrien!
  Död åt sionismen”!

  • På regim-TV i Sverige så är det bara sura miner över att syrisk och rysk militär bombar bort terroristerna. De är säkert oroliga för att deras lögner avslöjas för en bredare allmänhet när landet är befriat. Det finns nyhetskanaler i Sverige på nätet som har en helt annan bild av kriget i Syrien än det regimstyrda SR/SVT..De flesta av dessa har en bättre bevakning än SR/SVT med sin budget på 8.5 miljarder skattekronor.

   • Måste vara ett av de kostsammaste propagandaposterna per capita – 8,5 miljarder motsvarar ju ca 850,000 SEK per invånare i Sverige. Svindyr propaganda! En annan jämförelse: 8.5 miljarder skattekronor – det är 65% av vad det betalas årligen ut i socialbidrag

   • Situationen i Idlib är explosiv. Är Ryssland redo att inleda krig med Turkiet i Syrien?
    Detta är det värsta scenariot i förbindelserna mellan Ryssland och Turkiet.

    I september 2018 enades Ryssland och Turkiet om att skapa en demilitariserad zon i Idlib, där mer än ett dussin olika beväpnade grupper finns. Turkiet uppfyllde emellertid inte kravet på nedrustning av de radikala grupperna som ständigt skulle attackera den syriska arabiska arméns (SAA) och civila positioner.
    https://www.pravdareport.com/world/144345-russia_turkey_syria/

    Samtalen i Moskva med den turkiska sidan den 17 februari avslutades utan resultat. Parterna har inte lyckats komma överens om krisen i Idlib.
    Den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan, som talade med medlemmarna i det regerande Justice and Development Party, sa att Ankara var redo att starta en militär operation i Idlib.
    ”Om de länder som vi förhandlar med inte gör det som behöver göras i Idlib, så kommer vi att göra det själva. För närvarande ser vi inte det resultat som vi vill ha från dessa samtal. Vi är helt förberedda för vår egen verksamhet i Idlib är det bara en fråga om tid, vi kan börja när som helst. Detta är en viktig operation för oss, ”sade Erdogan. Han tillade att han diskuterade Turkiets möjliga åtgärder med USA:s president Donald Trump via telefon.

    I slutet av januari inledde SAA en offensiv i Aleppo-provinsen, provinsen har befriats tillsammans med hälften av provinsen Idlib och 13 av 30 turkiska observationsställen befann sig omringade.
    Semyon Baghdasarov, chef för Centrum för Mellanöstern och Centralasien, berättade för Pravda.Ru att det redan finns 7 000 medlemmar i den turkiska arméns reguljära väpnade styrkor och över 2000 enheter pansrade fordon i Idlib.
    Enligt Semyon Baghdasarov, inte för att vara djupt involverade i konflikten, är Ryssland tänkt att ge det syriska ledarskapet en möjlighet att snarast komma överens med grenen av Kurdistan Workers Party, Demokratiska unionens parti, som har en militärvinge som slåss i Syrien (YPG ).
    I själva verket kan detta göras snabbt, vilket dramatiskt kommer att öka den syriska arméns kampförmåga. Ryssland måste hjälpa till med militär hårdvara, sa experten.

    • Vissa mediarapporter om att ”hundratusentals” civila på väg mot den turkiska gränsen på grund av fientligheter i Idlib är inte sanna.

     Den Ryska militären förnekar påståenden om att massor av flyktingar flyr från Syriens Idlib-provins och rör sig mot den turkiska gränsen på grund av strider mellan den syriska armén och terrorister i området.
     ”Det finns inga verifierbara foton och videoklipp, eller andra uppgifter för att bekräfta uttalanden om att” omkring en miljon ”flyktingar förmodligen flyttar från Idlib de-eskaleringszonen”, sa chefen för Rysslands försoningscenter för Syrien, admiral Oleg Zhuravlyov, i ett uttalande.
     Han lade till att ”terrorister använder civila som mänskliga sköldar och förhindrar dem från att lämna stridszonen genom de tre humanitära korridorerna som inrättats av försoningscentret i provinserna Idlib, Aleppo och Hama”.
     Situationen i Idlib blossade upp de senaste veckorna, medan den syriska armén gjorde framsteg mot terrorister och militanter, av vilka vissa stöds av Turkiet.

     Anti-regeringsstyrkorna startade en motoffensiv på torsdag, som slogs tillbaka med hjälp av ryska flygattacker. Damaskus säger att dess trupper genomför operationer mot terrorister som utför attacker mot syrisk personal och civila.
     Ankara, som stöder några av militanterna i Idlib, sa att en turkisk invasion av området är ”överhängande” och anklagade den syriska armén för att beskjuta turkiska trupper.

     Ryssland insisterar på att en incident i Syrien, där Ankara hävdar att flera av dess soldater dödades, berodde på att den turkiska sidan inte varnade för trupprörelser. Moskva anklagade också Turkiet för att ha misslyckats med sitt löfte om att rensa ”zonen” för jihadistgrupper.

 2. Utmärkt artikel om Idlib av Patrik Paulov.

  Och ett värdigt tal av en statsman som står upp för sitt lands suveränitet.
  Jämför det med de återkommande vredesutbrotten från en gapande och gläfsande Erdogan som är en av huvudaktörerna som sörjt för att kriget aldrig vill ta slut. Moonofalabama har följande av Erdogan, lyssna noga: Erdogan deklarerar helt öppet att han vill åter till det ottomanska rikets tider och lägga beslag på områden som tillhörde sultanatet:
  ”Turkiet kan inte inneslutas inom sina 780 000 kvadratkilometer. Misrata, Aleppo, Homs, Hasaka är belägna utanför vår aktuella gräns men befinner sig inom våra emotionella och fysiska gränser. Vi skall gå emot dem som begränsar vår historia till 90 år.”
  Erdogan anser således att Aleppo tillhör honom, vilket bör förklara att Turkiet tömde Aleppos industrier på sin maskinpark, t.o.m. rälsen revs upp och fraktades bort.

  Aleppos flygplats mottog sitt första civila passagerarplan sedan 2012 i förrgår, igår testade Erdogan Rysslands beslutsamhet och gick till offensiv. Ryska Sukhois såg till att Erdogan omgående fick svar på tal. Läs Scott Ritters bedömning av detta på rt.com.

  • Turkiet sprider falska flyktingar för att motivera intervention i Syrien.
   https://rueconomics.ru/430401-turciya-rasprostranyaet-feiki-o-bezhencakh-chtoby-opravdat-intervenciyu-v-siriyu
   Turkiet använder informationsmaterial om ”hundratusentals” flyktingar och en ny våg av migranter för att hålla marionettterrorister i Idlib och för att motivera sin militära närvaro i Syrien.
   Genom att sprida förfalskningar om flyktingar försöker Ankara sätta sig själv i världssamfundet, inte som en aggressor och ockupant av de nordvästra territorierna i Syrien, utan som en ”fredsmakare”, men det är uppenbart att Turkiets motvilja mot att genomföra Sochi-avtalen om Idlib, som föreskriver avväpning av militanter, indikerar det motsatta .
   President för ANO ”Eurasian Institute for Research and Support for Youth Initiatives”, statsvetaren och publicisten Yuri Samonkin konstaterade att Turkiet har svårt att få tillförlitlig information från Idlib, eftersom människor på grund av kontrollen av terrorister är avstängda från omvärlden.
   Pro-turkiska militanter använder i sin tur turkiska styrkor och försöker attackera den syriska armén. Därför kommer Ankara med olika informationskast för att upprätthålla inflytande i regionen. ”Därför kommer Turkiet verkligen att delta i diplomatiska förhandlingar, men det är osannolikt att de uppfyller överenskommelserna,” förklarade Samonkin i en intervju med Federal News Agency.
   Tidigare förnekade det ryska centret för försoning av de stridande partierna i Syrien rapporter om flöden av ”hundratusentals flyktingar” från Idlib.

 3. Syrien är ett land som fått utstå ett ofattbart lidande i snart 10 år.Det borde vara självklart för alla att stödja syriens kamp för överlevnad och upprättelse.Uppenbart är att dolda krafter m.el.m. tvingar SVT och våra politiker att ta ställning för US/NATO/Israel och stödja folkmorden i MÖ.Turkiets konflikt med Syrien beror säkert på att Erdogan vill bli av med kurderna.Detta genom att upprätta ett Kurdistan på syriskt territorium och sedan utvisa dem dit.SVT ömmar passande nog för de muslimska uigurerna i Kina men inte för dem i MÖ.Denna skenbara altruism är enbart ämnad för att skapa en negativ syn på Kina.Tack gode gud för internet och siter som denna !! Utan alla alternativa journalister och deras siter hade vi varit helt och hållet SVT:s och MSM:s gisslan.

 4. Arrogant Erdogan gav ett ultimatum till Putin.
  Den turkiska ledaren Recep Tayyip Erdogan har rusat för att rädda terrorister som framgångsrikt drivs tillbaka av den syriska armén tillsammans med ryska flygstyrkor. För att skydda sina proteger utfärdade Erdogan ett ultimatum till Moskva.
  Tydligen slutade förhandlingarna om ödet för den syriska provinsen Idlib i Moskva utan resultat för den turkiska delegationen.
  Den syriska armén driver framgångsrikt tillbaka militanter som har fått stöd av Ankara i många år. Den syriska armén stannade tio kilometer från provinshuvudstaden när turkarna samlades för samtal i Moskva.

  Efter att ha misslyckats med att få eftergifter från Ryssland bestämde Erdogan att byta till ultimatums språk. Han krävde tillbakadragande av syriska trupper från Idlib och kallade det ”The last ultimatum”, rapporterar ”Tsargrad”.
  I Moskva reagerar människor på de arga passagerna av Erdogan med Nordisk lugn. De påminde om att den syriska armén befriar sitt eget land.
  Dessutom uppfyllde Erdogan inte sina skyldigheter enligt Sochi – affären: dela de militanta grupperna i ”bra” och ”dåliga” och dra tillbaka terroristerna från Damaskus-Aleppo-motorvägen.
  I ett försök att rädda de återstående militanterna från överhängande nederlag eskalerar Ankara medvetet med Moskva. Tydligen glömde Erdogan situationen för tre år sedan: då sköt turkarna ner ett ryskt stridsflygplan, varefter Kreml införde ekonomiska sanktioner mot Ankara.
  Det mest smärtsamma för turkarna var förbudet mot att exportera tomater till Ryssland. Erdogan var tvungen att be om ursäkt för det förstörda stridsflygplanet, först efter det att Moskva gick med på förhandlingar om att lyfta sanktioner. Under 2017 hävdes alla restriktioner mellan länder.

 5. Statsvetaren och orientalisten Yevgeny Satanovsky beskriver den mest sårbara punkten i Turkiets planer om Syrien, som Ryssland kan utnyttja för att pressa Erdogan.
  17:18 21 februari 202061 090Moskva
  https://rueconomics.ru/430288-satanovskii-nazval-samoe-uyazvimoe-mesto-turcii-na-kotoroe-dolzhna-davit-rossiya
  Experten kopplar samman den turkiska presidentens Recep Tayyip Erdogans politik i flera områden (Syrien, Libyen, östra Medelhavet) med valet i valet 2023. Den turkiska ledaren är väl medveten om landets ekonomiska ”monströsa kris”. 2019 ökade Turkiets BNP med 0,2%, och på grund av kollaps av lira kursen använder turkarna allt mer utländsk valuta.
  I denna situation är Erdogan redo för sanktioner från andra länder, men med två villkor, konstaterar Satanovsky. För det första bör dessa sanktioner vara små och inte förvärra krisen i Turkiet. För det andra bör de införas av länder som inte har stort inflytande på den turkiska ekonomin: till exempel mellan USA:s och Rysslands sanktioner föredrar Ankara definitivt amerikanska.
  Erdogan är till och med redo för sanktioner. Men han är inte redo för omfattande sådana, som vi hade efter att det ryska flygplanet hade skjutits ner. Han är redo att gräla med amerikanerna, men det är väldigt ohälsosamt att gräla med oss,” sa statsvetaren.
  Enligt Satanovsky bör Ryssland använda den turkiska ekonomins svaghet för att uppnå en förändring av Ankaras politik mot Syrien och lösa situationen i Idlib. Moskva bör omedelbart klargöra hur allvarliga åtgärderna är. ”Ekonomin är Erdogans absoluta akilleshäl.
  Han hade arbetslöshet i slutet av 2019 på 13,4%. Och här måste han spela mellan att eskalera situationen och upprätthålla normala förbindelser med oss. Annars kan allt vara tråkigt för honom,” sade Satanovsky på luften ”Vesti FM”. Kom ihåg att Turkiets underlåtenhet att uppfylla sina skyldigheter i Idlib förvärrade situationen i denna provins. Erdogan hotar för närvarande inledningen av en militär operation tillsammans med islamiska militanter om den syriska regeringen inte lämnar regionen. Enligt experter indikerar detta dominansen i Erdogans chef för personliga ambitioner över avtalen i Astana.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here