Tillbaka till framtiden i Ukraina – Demilitarisering och avnazifiering

45
2493
Azov-bataljonen

Den här artikeln 27 juni av Larry Johnson har översatts av Rolf Nilsson. https://sonar21.com/back-to-the-future-in-ukraine-demilitarization-and-denazification/

Den här artikeln har publicerats av Larry Johnson på dennes blogg.

Larry Johnson skriver ”Jag är en äkta son till amerikanska revolutionärer. Minst 24 av mina förfäder, män och kvinnor, kämpade för att befria de amerikanska kolonierna från brittiskt styre. Några av dem dog för frihetens skull. Även om två och ett halvt århundrade har gått sedan mina far- och morfäder och mormödrar tog till vapen, är de principer de kämpade för fortfarande giltiga och relevanta på 2000-talet. Den här bloggen, som fortfarande är ansluten till Sic Semper Tyrannis, är tillägnad strävan efter sanning utan hänsyn till politiska fördelar. Jag välkomnar likasinnade patrioter.” https://sonar21.com/bucha-massacre-a-ukrainian-false-flag/

___________________________________________________________________

Tillbaka till framtiden i Ukraina – Demilitarisering och avnazifiering

När Vladimir Putin tillkännagav de dubbla målen för den särskilda militära operationen i februari – det vill säga demilitarisering och avnazifiering – lät det märkligt bekant. Det finns nämligen en anledning till det. I slutet av andra världskriget nådde Storbritannien, USA och Ryssland en överenskommelse i Potsdam. Inte överraskande kallades det Potsdamöverenskommelsen.

[D]et allierade kontrollrådet (the Allied Control Council) bildades under Potsdamkonferensen den 30 juli 1945 i Berlin för att verkställa de allierade resolutionerna (de ”fyra D:na”):[11][12]

 • Denazification – Avnazifiering av det tyska samhället för att utplåna det nazistiska
 • Demilitarization – Demilitarisering av de före detta Wehrmacht-styrkorna och den tyska vapenindustrin; omständigheterna under det kalla kriget ledde dock snart till Tysklands Wiederbewaffnung, inklusive återupprättandet av både Bundeswehr och Nationella folkarmén.
 • Democratization – Demokratisering, inklusive bildandet av politiska partier och fackföreningar, yttrande-, press- och religionsfrihet.
 • Decentralization – Decentralisering som resulterade i tysk federalism, tillsammans med nedmontering som en del av industriplanerna för Tyskland. Nedmonteringen stoppades i Västtyskland 1951, i enlighet med Truman-doktrinen, varefter Östtyskland fick klara av konsekvenserna på egen hand.

Putins upprepning av de principer för avnazifiering och demilitarisering som fastställdes från Potsdamkonferensen 1945 är inte bara en pittoresk gest till historien. Han gjorde en markering för Förenta staterna och Storbritannien om att överenskommelsen som nåddes i Potsdam 1945 fortfarande är relevant och giltig.

Ryssarna har goda skäl att vara arga över att västvärlden misslyckades med att genomföra avnazifieringen av Tyskland. Mycket få av de nazistiska män och kvinnor som var inblandade i kriget mot Sovjetunionen och i utrotningen av judarna i Polen, Ukraina och Ryssland ställdes inför rätta och dömdes för krigsförbrytelser. Faktum är att framstående nazister förblev vid makten i det ”nya” Tyskland:

Under mer än 20 år efter andra världskriget hade nästan 100 före detta medlemmar av Adolf Hitlers nazistparti höga poster i det västtyska justitiedepartementet, enligt en tysk regeringsrapport.

Mellan 1949 och 1973 var 90 av de 170 ledande juristerna och domarna i det dåvarande västtyska justitieministeriet före detta medlemmar i nazistpartiet.

Av dessa 90 tjänstemän hade 34 varit medlemmar i Sturmabteilung (SA), nazistpartiets paramilitärer, som hjälpte till med Hitlers uppgång och deltog i Kristallnatten, en våldsam natt som tros ha lett till att 400 judar dog. . . .

 År 1957 var 77 procent av ministeriets högre tjänstemän före detta nazister, vilket enligt studien var en högre andel än under Hitlers tredje riksregering, som existerade från 1933 till 1945.

Klaus Barbie

 

USA:s underrättelsetjänst hämtade och skyddade ett antal Gestapo-mördare i syfte att bekämpa kommunismen. Den mest framstående av dessa var Klaus Barbie:

”KLAUS BARBIE: The American Connection” undersöker hur USA:s underrättelsetjänstemän efter kriget var involverade i den man som kallades ”slaktaren från Lyon”. Att det fanns en sådan inblandning är säkert; att Klaus Barbie begick monstruösa brott är också säkert. Frågan är om de amerikanska agenterna var moraliskt skyldiga när de hade att göra med, och till och med skyddade, den före detta Gestapoofficeren. ”Klaus Barbie”, en dokumentärfilm från Frontline” (se här, och här, ö.a.), antyder att de var det. . .

 [Barbie] var från 1942 till 1944 chef för Gestapo i Lyon i Frankrike. Efter kriget var han en avlönad informatör för arméns kontraspionagekår. När fransmännen försökte arrestera honom för krigsförbrytelser hindrade amerikanska agenter dem, och 1951 smugglade de ut Barbie ur Europa. I februari förra året (1983, ö.a.) utlämnades han från Bolivia till Frankrike. Där kommer han att ställas inför rätta för ”brott mot mänskligheten”.

 Putins misstankar om att Förenta staterna och Storbritannien är nazisternas medhjälpare och beskyddare är inte paranoia, utan snarare en rimlig övertygelse, baserad på tidigare och aktuella händelser. Bara för att amerikanerna uppvisar grov okunnighet om sina tidigare band till nazister och är medvetet blinda när det gäller att hantera den legion av Bandera-anhängare som är fast inbäddade i den nuvarande ukrainska regeringen, betyder det inte att det nuvarande nazistiska hotet är illusoriskt. Det är verkligt.

Nazisterna under andra världskriget dödade mellan 8 668 400-10 000 000 ryska soldater. Nästan dubbelt så många ryska civila dog som en följd av nazisternas attacker – ”År 2020 uppgav Michail Meltyukhov, som arbetar med det ryska federala arkivprojektet, att 15,9-17,4 miljoner civila dödades på sovjetiskt territorium av nazisterna under kriget”.

Förenta staternas misslyckande med att förstå djupet av rysk upprördhet och motstånd mot allt som har med nazismen att göra har sin grund i amerikansk okunskap om de enorma förluster och den fruktansvärda smärta som det ryska folket fick utstå.

Dessa dödsfall berodde inte på Stalins brutalitet. De kom alla från tyskarnas sida och ryssarna har inte glömt dem. De män som för krig för att utplåna nazisterna i Ukraina är barnbarn till män och kvinnor som betalade med sitt blod i kampen mot den första nazistiska vågen som släpptes lös 1941, med Operation Barbarossa. De har inte glömt. Amerika gör ett potentiellt fatalt misstag om man avfärdar detta faktum som något perifert och meningslöst.

 

Föregående artikelSanktioner mot Ryssland leder Latinamerika till avgrunden
Nästa artikelPutins viktiga tal till västs ledare, som mörkas av SVT. Samarbetsfrågor…
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

45 KOMMENTARER

 1. Viktigt att tillägga, det är mindre okunskap, utan snarare illvilja och planerad civil kring för att ruinera Ryssland med Ukrainas falska eliter som redskap!

 2. En väldigt viktig artikel, speciellt för dem som förlöjligar den rädsla som är genuin för många ryssar borde läsa.
  Jag lyssnade på en intervju som var väldigt intressant, tänkte lägga ut länken. Tyvärr har youtube tagit och stängt ned kontot till personen som lagt ut den. För mycket sanning om Ukraina som inte passar USA.

  Personen som intervjuades lever och bor i Donbass. Han var väldigt klar och mindes många otäcka händelser i Ukraina som Bandera anhängare är ansvariga för. Han var bara 16 år gammal när han gick med röda armen ända till Berlin och besegrade nazisterna och är ca 95 år i dag.
  Han kan berätta om rädslan för nazisterna i Ukraina, han säger att det är Banderas krigares barnbarn som nu är i de nazistiska förbanden ex. Svoboda, Azovbataljonen och Right Sector. Han kan berätta hur de slängde judar, kommunister, romer och andra motståndsmän i gruvschakt i Donetsk och hällde klor på för att kropparna skulle förtvina fortare. De slängde ned levande och skjutna människor ca 100 personer /dag så 75000 personer under den tid de härjade där.

  Han är en viktig bit levande historia som Youtube förbjudit oss att lyssna på.
  Det är hans barnbarn som slåss mot nazisterna i Ukraina i dag.
  Det är de som slogs mot Banderas nazister som lever i Donbass i dag, och deras barnbarn som slåss mot de som hyllar Bandera i Ukraina.

 3. Tillbaka till framtiden.
  Det kommer inte att finnas ett Ukraina om sisådär två år. 🤗🤗🤗

 4. Luhansk firar i dag, ryssarna har befriat den sista viktiga staden Lisichansk. Där möts soldaterna av invånare som hurrar för dem. De som vägrade evakueras av ukrainsk militär, och skrek åt dem: Ryssarna är våra vänner, det är ni som skjuter på oss.
  Ett franskt TV team fick med detta på sändning.
  Dessutom var även Sky News där och när de sa att de var från England skrek en kvinna åt dem: ”Från England, ni ljuger bara”
  En annan person som fick frågan: Vem han anser vara den skyldige till denna situation svarade han: Ukrainarna, det var de som började. Ryssland vill bara hjälpa Ukraina.

  Denna dag är speciell för invånarna i Lugansk det var i dag för 8 år sedan som Ukrainsk militär gick in med stridsvagnar och dödade 12 personer och 40 blev skadade och många för livet

  De fick gratulationer från alla frihetsälskande människor i hela världen på denna viktiga dag

 5. Grattis till Luhansk och dess befolkning. Samtidigt hoppas jag att slask medierna sätter i halsen.Det var redan så bedrövligt före denna konflikt, MEN sedan februari saknar detta motstycke i modern historia. Så vidriga som Usa och dess stad EU varit dessa 4månader. Åt skogen me alla dessa sociala medier och alla övriga slask medierna

 6. Jag har kopierat vad Eva Bartlett skrivit på sitt Telegramkonto.
  Hon har varit på plats i Ukraina under flera veckor och även under tidigare år.
  Hon har avslöjat flera fake news från Ukrainska regimen, och tillvägagångssättet påminner om hur man fabricerade nyheter i Syrien där hon avslöjade Vita Hjälmarnas kontakter med alQaida grupper.
  Hon påminner om otaliga vittnesmål från civila i områden där ukrainsk militär härjat och vandaliserat, och allt mörkas i våra medier.
  Hörde en intervju med en grekisk reporter som berättade att azov nazisterna hade sedan år 2014 dödat majoriteten av Marieupols befolkning som var etnisk ryska. Han sa också att majoriteten av grekerna var på Rysslands sida.
  Eva Bartlett skriver:

  All of the Lugansk People’s Republic is now free from Ukrainian rule/terrorism. 🎊🎉

  [For those who take issue with my calling it terrorism, you clearly haven’t seen the countless videos of people in liberated areas speaking of how Ukrainian forces tortured them, used them as human shields, fired on their homes, embedded their military equipment among civilian infrastructure, imprisoned them, killed their loved ones/friends…]

 7. Så krigar Ukrainas elitsoldater mot sin egen befolkning med support av vapen levererade av EU och USA.
  I natt.. från 03.00 till 03.30 Moskva-tid, genomförde Kiev-regimen ett avsiktligt anfall med Tochka-U ballistiska missiler med klustervapen och Tu-143 Reis-drönare mot bostadsområden i Belgorod och Kursk, där det inte finns några militära anläggningar,” rapport säger avdelningar, rapporterar RIA Novosti .
  Avdelningen noterade att alla tre missiler som avfyrades vid Belgorod förstördes i luften av ryska luftförsvarssystem. Som ett resultat av förstörelsen av missiler föll vraket av en av dem på ett bostadshus, specificerade det ryska försvarsministeriet.
  Chefen för federationsrådets konstitutionella kommitté, Andrey Klishas, ​​sa att förstörelsen av civil infrastruktur i Belgorod kräver det tuffaste, inklusive militära, svar. Den kriminella strejken från Ukrainas väpnade styrkor mot Belgorod kräver avgörande vedergällning. Den ukrainska beskjutningen av Belgorod med Tochka-U-raketer krävde livet på fyra civila.
  Hur löser man problemet med långdistansartilleri från de väpnade styrkorna i Ukraina och vad borde vara Rysslands militära svar? En av de döda är en ryss, tre är medborgare i Ukraina.
  ”Ukrainas regering dödar ukrainska medborgare på Rysslands territorium, och detta är den absoluta höjden av cynism”, citerades Gladkov av TASS . Dessutom skadades, fyra personer, en av dem ett barn..

  Tidigare rapporterades att elva hyreshus delvis förstördes i Belgorod, minst 39 privata bostadshus skadades. Förlusten av människoliv och förstörelsen av civil infrastruktur i Belgorod kräver det mest allvarliga, inklusive ett militärt svar.
  Detta är inte det första slaget som Ukraina utsätter de angränsande ryska regionerna – det räcker för att påminna om en helikopterattack mot ett oljeraffinaderi i Belgorod. Ännu viktigare är att invånarna i gränsbosättningarna i Belgorod-, Kursk- och Bryansk-regionerna har varit under hot från Ukrainas väpnade styrkor mer än en gång. Således besköts byn Solokhi (Belgorod-regionen), 11 kilometer från gränsen till Kharkov-regionen, upprepade gånger.

  I mitten av juni skadades fyra personer när de beskjutit stadsdelen Klintsy i Bryansk-regionen, cirka 50 kilometer från den ukrainska gränsen.
  Men missilattacken mot Belgorod var kanske den största och mest förödande vad gäller konsekvenser. Det bör noteras att Belgorod enligt medierapporter tidigare fotograferades av amerikanska satelliterna Worldview-2 och Worldview-3 i slutet av juni, och GeoEye-1 tre dagar före den ukrainska missilattacken.

 8. År 2014 ett sorgens år för Ukraina, då skulle man lära sig att de som bodde i Väst var mer värda än de som bodde i Öst. En ärlig akademiker köpte konceptet och började tycka att hon var bättre än de som bodde i öst och fjärmade sig ifrån dem. Det tog lång tid innan hon förstod hur fel det var att tänka på det sättet, men kom slutligen till insikt om det.

  Det var denna tid som ett brödramord började iscensatt av USA.
  Det är arbetarna, de fattiga som lidit mest under Ukrainska regimens förtryck, det är också de som ser Ryssland som sina befriare. De som arbetat och slitit i gruvorna i Ukraina i 40 år vägrades sin pension, för att de bodde i Donbass. Många svalt ihjäl tills Ryssland började skicka nödhjälp till Ukraina, vilket har pågått de senaste 7 åren. De etniska ryssarna har förbjudits att fira nationella högtidsdagar och förbjudits att rösta.
  Speciellt de som levt under Azov och andra nazistförband, har levt under ett ofattbart förtryck.
  De har trakasserats, blivit rånade och slagna av nazister som fått härja fritt.
  När Ryssland gick in i deras områden så började de gråta, bad dem att inte gå ifrån dem, sa att de väntat på detta sedan år 2014.

  Detta olycksaliga år, deserterade massor från ukrainska armén, en del gick över till rebellerna och andra flydde utomlands. Så det blev stora bortfall i ukrainska armén och de blev beroende av nazisterna, som släpptes från fängelser där de satt för mord och mordförsök, för att skapa den nya nationalistiska armén som skulle kriga mot sin egen befolkning.
  Nu skickar USA och Turkiet de värsta IS fångarna till Ukraina, så de kan begå lika avskyvärda brott där som de gjort i Syrien.

  Jaques Baud f.d. natorådgivare i Ukraina och f.d. underrättelseofficer i Schweiz säger att det är USA och England som inte vill ha fred i Ukraina, och tror inte att det kan bli det så länge dessa länder står fast vid det.

  Jag har lyssnat på så många intervjuer av människor i öst och de är svårt präglade av tänka sig som de människor som Ukraina anser värdelösa människor, som inte har existensberättigande.

  Det började med Poroshenkos tal, där han säger att barnen i Öst skall vara i källare barnen från Väst gå i skolor. Barnen i Öst fick leva i källare och inte se dagsljus på flera månader, då Ukraina började bomba sin egen befolkning.

  När USA gjorde kuppen i Ukraina år 2014, var det många anhängare till USA som gick ut offentligt med förolämpande tal om människor i Donbass.
  En av dem var B.Boutkevitch,

  https://www.youtube.com/watch?v=S9SOVarOFJk

  Translated from Ukrainian by Valentina Lisitsa

  Bogdan Boutkevitch: Ok, you ask me “How can this be happening?” Well, it happens because Donbass, in general, is not simply a region in a very depressed condition, it has got a whole number of problems, the biggest of which is that it is severely overpopulated with people nobody has any use for. Trust me I know perfectly well what I am saying.

  If we take, for example, just the Donetsk oblast, there are approximately 4 million inhabitants, at least 1.5 million of which are superfluous. That’s what I mean: we don’t need to [try to] “understand” Donbass, we need to understand Ukrainian national interests.

  Donbass must be exploited as a resource, which it is. I don’t claim to have a quick solution recipe, but the most important thing that must be done – no matter how cruel it may sound – is that there is a certain category of people that must be exterminated.

  • ”Detta olycksaliga år, deserterade massor från ukrainska armén, en del gick över till rebellerna och andra flydde utomlands. Så det blev stora bortfall i ukrainska armén och de blev beroende av nazisterna, som släpptes från fängelser där de satt för mord och mordförsök, för att skapa den nya nationalistiska armén som skulle kriga mot sin egen befolkning.”

   Har du någon länk till krigsbeskrivningen? Det nämns ingenting om A Turchynov och ATO, som startade antiterroroperationen 14 april 2014.

   Krigsförberedelsen började 17 mars 2014, av dåvarande interimpresident A Turchynov. Redan från början släpptes och bevänades grova brottslingar!!
   Dessutom, ukrainska konstitutionen förbjöd användandet av militär mot den egna befolkningen (artkel 17)

   Från en intervju med A Turchynov 2017, av ukrainska BBC:
   ”Bloody Pastor Turchynov on How He Personally Unleashed War”

   Chefen för det ukrainska nationella säkerhets- och försvarsrådet (NSDC) Aleksandr Turchynov ”till ära” av treårsdagen av början av kriget med Donbass beslutade att ge en omfattande intervju till BBC.

   Det sägs att en brottsling attraheras av en brottsplats. Så Turchynov kan inte bara glömma sin roll i att släppa lös en väpnad konflikt i Ukraina, utan kommer också med synlig tillfredsställelse ihåg detaljerna som i princip måste få FN, OSSE och domarna i Internationella brottmålsdomstolen i en känsla av djup förvirring. Det är trots allt inte varje dag som krigsförbrytare i media erkänner de brott de begått. Turchynov har tydligt en skarp brist på ordlig ära, så det var därför han också bestämde sig för att berätta för journalister på BBC hur allt var under det redan avlägsna 2014.

   Om någon naivt tror att den tidigare interim presidentens historiska uppdrag (under den legitima Janukovitjs tid) var att sätta sin underskrift under dekretet för inledningen av en så kallad antiterroristoperation den 14 april 2014, så är det inte alls sådär. Detta dekret var bara en länk i en lång kedja.

   För det första erkänner Turchynov att han tillkännagav mobilisering mycket tidigare – den 17 mars. Han var rädd att den tillförordnade presidenten Janukovitj kommer att be Ryssland om hjälp med att upprätta ordning i landet. ”Vi förstod formeln som Kreml utvecklade redan 2013 i militära övningar – enligt adressen till den lagliga chefen för grannlandet hjälper ryska trupper till att återställa det konstitutionella systemet efter maktövertagandet av rebeller”. d.v.s. putshisterna insåg perfekt både sin egen status och olagligheten i sina handlingar. Allt prat om ”Maidan-värden” var helt enkelt en rökridå.

   För det andra, i mars startade Turchynov bildandet av illegala väpnade grupper för genomförandet av de efterföljande militära operationerna. Och det är just de som var de första att åka österut, till ”antiterroristoperationszonen”. ”Det är just på detta sätt som vi tog tag i situationen medan armén studerade för att vara i krig”, sade sekreteraren för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd.

   För det tredje, i strukturen av ”bataljoner”, enligt Turchynov, inkluderade också brottslingar som dömts för mord och rån. ”Vi kontrollerade faktiskt inte någon på den tiden. Alla – dömda eller inte – sa att de var redo att försvara landet, de skrev in sig, de fick vapen och åkte österut”. d.v.s. mördare, våldtäktsmän, rånare, fick vapen och löftet om amnesti i utbyte mot deras samtycke att vara i krig i Donbass. ”Jag hade inget val, och skulle gå i den här riktningen igen – jag behövde skydda landet”, sa ”befälhavaren” Turchynov och svarade på BBC:s fråga om de tidigare kämparna från ”Tornado”-bataljonen, som fick från 8 till 11 år anklagad för kidnappning och grym tortyr.

   För det fjärde undertecknade Turchynov personligen order om urskillningslös distribution av vapen till vem som helst. ”Jag minns när jag öppnade lager med vapen att ge till bataljoner, så vägrade officerare att göra det. De frågade mig: ’Aleksandr, vem skulle vara ansvarig för det?’ Och jag sa: ’Det skulle vara jag’, och jag fortsatte personligen att underteckna order om att ge ut vapen, sade sekreteraren för det nationella säkerhets- och försvarsrådet. , stolt över sig själv. Det är onödigt att säga att detta erkännande innebär att blodet från varje dödad i Donbass civil – vuxen eller barn – finns på hans händer.

   För det femte tvingade Turchynov armén att skjuta på medborgare. Han kallar det ”att passera en psykologisk barriär”. Och han ger ett exempel: ”Nära Kramatorsk var det en situation när mängden civila helt enkelt barhand tog bort en pansarvagn från den luftburna brigaden. Det var en chock. Folk var inte redo att slåss. De behövde kliva över en psykologisk barriär”.

   För det sjätte sa Turchynov att han på kartan ritade en linje uppkallad efter honom – ”linje T” – från Stanitsa Luganskaya till Mariupol och beordrade att utföra ”rensning”. ”Efter att ha byggt försvaret längs den, rensade vi alla separatister som fanns kvar i vår rygg, och efter det började vi klämma ihop cirkeln”, sa han skrytsamt till media. ”Renad” betyder att de kidnappat, torterat, utomrättsligt slagit ner eller kastat i fängelser. Det är möjligt att läsa detaljerna i OSSE:s rapporter.
   https://www.stalkerzone.org/bloody-pastor-turchynov-personally-unleashed-war/

   • I denna intervju berättar Jaques Baud f.d.natorådgivare i Ukraina och underrättelseofficer i Schweiz, om att han blev kallad år 2014 för att hjälpa till att klara upp de stora problem man hade i Ukrainsk arme och dessutom undersöka vart alla handeldvapen rebellerna hade tillgång till, då man trodde Ryssland tillhandahöll dem.
    Han kom då fram till att det var inte Ryssland, utan deserterande militärer från ukrainsk arme som tog med sina vapen då de gick till rebellsidan.
    Han sa att det var stora problem i ukrainsk arme då många deserterade gick till rebellerna eller flydde utomlands.
    Sedan har mycket information kommit att man släppte ut fångar från fängelser, bland annat grundaren till Azov.
    Från USA:s sida har man alltid även nu betonat hur viktiga Azov är för striderna i Ukraina.
    USA började med sin stora kampanj att man inte fick säga att Azov är nazister, för Ukraina behöver dem.

    https://m.youtube.com/watch?v=r4zReg7Bhu8

   • Trist när man inte kan lita på organisationer som OSCE, som skall vara neutrala och följa upp krigsförbrytelser.
    Nedan text från Russian with attitude twitter konto:

    Khodakovsky, commander of the DPR’s Vostok Battalion, claims that this OSCE satellite phone was found on one of the prisoners taken at Azovstal. He says this confirms the DPR’s suspicions that the OSCE was providing support to the Ukrainian army all these years

    Nedan text från AZmilitary1 telegramkonto

    OSCE observers worked for the Ukrainian special services

    The evidence of this was found by the special forces of the Rosgvardiya in Kherson — in the house of the former head of the SBU department, General Vyacheslav Savchenko, on Budyonny Street. Handwritten diagrams of the locations of the Russian Armed Forces units in the Crimea, in the Rostov, Smolensk, Belgorod and Voronezh regions were found. Members of the OSCE mission conducted reconnaissance for the Ukrainian and NATO special services.

    The authorities are already studying the documents found

 9. Tack Vivianne Månsson! Det här måste delas på Facebook, jag undrar över akademikern du skrev om i början, vem var hon? Jag översatte med Google translate det som Bogdan Boutkevitch sa 2014.
  ”Okej, du frågar mig ”Hur kan det här hända?” Tja, det händer för att Donbass i allmänhet inte bara är en region i ett mycket deprimerat tillstånd, den har en hel rad problem, varav det största är att det är kraftigt överbefolkat med människor som ingen har någon användning för. Tro mig, jag vet mycket väl vad jag säger.

  Om vi till exempel bara tar Donetsk oblast så finns det cirka 4 miljoner invånare, varav minst 1,5 miljoner är överflödiga. Det är vad jag menar: vi behöver inte [försöka] ”förstå” Donbass, vi måste förstå ukrainska nationella intressen.

  Donbass måste utnyttjas som en resurs, vilket det är. Jag påstår inte att jag har ett recept för snabba lösningar, men det viktigaste som måste göras – hur grymt det än kan låta – är att det finns en viss kategori människor som måste utrotas.”
  Tänk om medierna i Sverige, även Public Service hade berättat det här, då hade majoriteten av svenskarna definitivt inte velat gå med i Nato. Nu är den allmänna meningen att vi ”måste försvara oss mot Ryssland” när det istället är USA/Nato som stöder vissa galningar som denne Bogdan Boutkevitch som vi måste försvara oss emot.

  • Jag är nästan helt säker på att det är Olga Baysha, som Globalpolitics haft en artikel från Grayzone publicerad. Jag har läst flera intervjuer med henne och när jag läser artikeln i Grayzone, så kan jag se uttalanden som får mig att tro att det är hon. Jag läser många inlägg, så det är svårt att minnas vem som sa vad. Däremot kommer jag alltid ihåg vad som sades, om det berör mig. Eftersom jag inte är helt säker på vem, så skrev jag inte namnet.

   • Du har inte mycket till källkritik när du inte ens är helt säker på vem du citerar. Är det på samma sätt med även andra som du refererar till?

    • Tyckte inte det var jätte-viktigt, vem som sa det bara att någon hade uppmärksammat hur propagandan påverkat henne. Därför tog jag med det.
     För övrigt är jag mycket mer noggrann än SVT är med att se till att de personer som jag hänvisar till vet vad de talar om.
     SVT lät personer som aldrig varit i Syrien under kriget tala som om de var experter på Syrien, vanliga privatpersoner.
     Deras utrikeskorre satt och grät när Aleppo befriades, och ljög och sa att det var demokratiska styrkor som var i Aleppo. En syrisk konstnär som bor på gränsen där kriget bröt ut i Aleppo han var helt chockad över alla lögner som SVT sa om Syrien. Han heter Issa Touma och har gjort en film ”Nio dagar från mitt fönster i Aleppo”.
     Du kan slå hans namn på youtube så får du se hans skarpa kritik mot SVT.
     BBC var ärligare och berättade om hur människorna tvingades leva under sharialagar, och kvinnor måste gå heltäckta och att det fanns enorma matförråd som terroristerna förfogade över, men som de inte gav till befolkningen i Aleppo.
     Det fanns inga moderata rebeller utan enbart hårdföra islamister. Om SVT hade sagt sanningen så hade nog inte så många ropat efter fler bomber.

    • Nej nu är du orättvis, Vivianne M brukar alltid noggrant ange källor, jag har läst hennes inlägg länge. Men frågan är om inte du är en av dom som oftast bara ”tycker ”saker utan att ange källor. Så minns jag dig, men jag kanske minns fel.

     • Som Karl W påpekade i en kommentar, när någon efterfrågade ”källa” så är det många gånger som man uttalar sig utan att kunna ange någon ”källa”. Man kan ha ett helt yrkesliv bakom sig eller annan samlad kunskap och erfarenhet som man använder för att analysera och uttala sig. Då finns det ju ingen verklig möjlighet att ange någon källa.
      Men om man refererar till något man läst eller hört så det en fördel om man kan ange var man läst, vem som skrivit, vem som sagt, så att man kan tillämpa lite basal källkritik. Annars riskerar man att uppfattas som någon som för vidare vandringssägner. Man har hört från en kompis som har en släkting som läst att alla ukrainare är nazister. Eller något liknande…

 10. Flera nazister i Ukraina har vid olika tillfällen sagt att de är Förintelseförnekare, att de tycker att Hitler är en hjälte och att man bör resa en staty av honom i Kiev. Nu börjar det dock bli lite pinsamt för Kiev:s allierade, då Ukrainas ambassadör Melnik uttalade sig i tysk TV, om att Bandera var en frihetshjälte och inte lät döda polacker och judar.
  Då reagerade Klein den tyska kommissionären för bekämpning av antisemitism, och uppmanade Kiev att gå med i den internationella alliansen till minne av förintelsen.

  Enligt Klein bekräftar diplomatens ord bara Rysslands ställning till konflikten i Ukraina och orsakar meningsskiljaktigheter bland Kiev allierade.
  Han betonade att Ukraina tidigare vägrat att gå med i den internationella alliansen till minne av förintelsen och att det nu måste korrigeras.

  Räcker det med alla vapen och amerikanska dollar för att de skall spela med i detta skådespel. Vad de egentligen vill har de ju redan visat genom att vägra gå med i alliansen vid tidigare tillfälle.

  Dessutom har Ukraina i röstning i FN vägrat gå med på att förbjuda glorifiering av nazism.

 11. ”Anders” uttalar sig om källor och själv ofta hänvisar till fulmedia som källa! Man ska nog inte kritisera andra om man själv sitter i glashus! Alla med självständigt tänkande fattar ju att fulmedia bara ljuger och desinformerar och att använda propagandaskit som källa visar väl på nivån källkritiken hos en del….

 12. Moskva, 5 juli – AiF-Moskva.
  Målen för den ryska specialoperationen i Ukraina är dess demilitarisering och denazifiering, samt skydd av människor från folkmord av Kievregimen, sade sekreteraren för Ryska federationens säkerhetsråd Nikolai Patrushev vid ett möte om nationella säkerhetsfrågor i Khabarovsk .
  Enligt honom är det under den särskilda operationen nödvändigt att säkerställa Ukrainas neutrala status, vilket är föreskrivet i dess konstitution.
  ”Trots tillhandahållandet av militärt bistånd från USA och väst till Ukraina, det ökande utbudet av dödliga vapen, kommer dessa mål att uppnås”, citerar RIA Novosti Patrushev .
  Enligt säkerhetsrådets sekreterare tvingades Ryssland inleda en speciell operation på grund av säkerhetshot som myndigheterna i Kiev skapade genom att tillkännage planer på att skapa kärnvapen och gå med i Nato, samt tillåta spridningen av nynazismen och arbetet med att skapa kärnvapen. biolaboratorier i landet.

  Tidigare kallade Rysslands president Vladimir Putin befrielsen av Donbass och garantier för Ryska federationens säkerhet för det slutliga målet för den särskilda operationen i Ukraina.
  https://aif.ru/politics/world/patrushev_nazval_celi_specoperacii_na_ukraine

  • Ukraina har med USA,s vägledning förvandlats till en terroriststat vars president leder en kriminell regering.

   Trollkarlens – (USA,s) lärling .. (Ukraina) – har förtrollat ett folk, så att de trodde de lätt som en plätt blir medborgare i NATO och EU – har förlorat kontrollen då deras nuvarande president, Zelensky inte har en aning om hur förtrollningen ska brytas.

   Statsdumans talman Vyacheslav Volodin höll med vice Sergej Obukhov från Ryska federationens kommunistiska parti, som kallade Ukraina en terroriststat.
   ”Du sa rätt: Ukraina har förvandlats till en terroriststat. Deras president leder en kriminell regim. Vi måste göra allt för att framgångsrikt slutföra NWO [särskild militär operation], säger Volodin.
   Parlamentarikern tillade att deputerade borde säkerställa oavbruten försörjning av den ryska armén, som utför stridsuppdrag i Ukraina, genom att lösa frågan om att stärka det militär-industriella komplexet.

  • Ja det är ju helt otroligt att man i Lysychansk, en stad med ca 90 000 invånare, har hittat denna enorma samling människor som hyllar de ryska trupperna.

   • Operation Z framskrider. Odessa nästa! Alla våtdrömmar om att (åter)etablera Khazaria väldet är grusade med andra ord, tack vare Ryssland. När fas II av Operation Z är avklarat återstår projektet ”de-nazifiera hela väst” med militär-tekniska medel.👌 Och i o m det kommer självklart även västra Asien att av-sionifieras

   • Det som var fantastiskt var att en statsägd fransk TV kanal visar att i det område där deras egen reporter befann sig, så enligt reportern var det sällsynt med någon som var för Ukraina.
    Reportern lät dessa personer i reportaget, representera var sympatierna fanns.
    Vad är det som får dig att tro att man letat efter invånare som sympatiserar med de ryska trupperna i hela Lisichansk? En stad på 90000 invånare.

    • Varför skulle jag tro att de letade efter invånare som sympatiserar med de ryska trupperna? Alla kunde ju se i reportaget att det stod invånare i flera led som ville hylla de ryska soldaterna.

     Sedan hissnandet av den röda flaggan, – vilken uppvisning i spontanitet.
     Putin och hans medlöpare i alla länder måste vara glada över detta skådespel.

   • Du har rätt! Att ukronazisterna inte hade hunnit att döda alla civila i staden. De brukar anstränga sig ordentligt…

   • ”Anders” begriper inte som vanligt! Folk är fortfarande rädda för att visa att de stödjer Ryssland och det har du nazisterna att ”tacka” för…Efter åtta år av förtryck sitter rädslan långt inne! Men ni USA-nissar som härjar här på tråden och uppenbarligen har vissa böjelser ska nog snart börja tänka efter….Men ”Anders” fortsätt du att håna det kommer du att få äta upp en dag och man undrar ju varför idioter som du ens går in på den här bloggen?

 13. ”denazifiering” och ryska papegojor. Zelensky är vald president och saknar nationalsocialismens signum; judehatet. Det är judehatet som gör en nationell socialist till nationalsocialist. Han är inte heller socialist alls, utan modern.

  • Rykov Metsov Du behöver göra ett massivt omtänk. För det första glöm inte att även Hitler var vald. Det vi kallar diktatur, varav nazismen är en form, har ett mycket annorlunda set av kriteria idag.

   Signifikativt är rasism och demonisering som riktar sig mot ett eller flera andra folk. I Tyskland var det det judiska folket. I detta fall är det riktat mot ryska folket. Andra tydliga kriteria är:
   Propaganda, eller som det numera kallas finare, agendasättande journalistik.
   Censur. All ”felaktig” information stoppas, förlöjligas eller undergrävs som desinformation
   Förbud mot all annan politisk verksamhet. All politisk verksamhet starkt begränsad, övervakad och kontrollerad. Oppositionspartier förbjuds.
   Avsaknad av all folkstyre eller folkpåverkan som effektivt blockeras.
   Ett hårt styrt centralstyre som utfärdar dekret, och en polis och hemlig polis som genomför dom.
   Centralstyre utfärdar dekret, polisen ser till att dom genomförs.
   Personförföljelser av alla som vägrar underordna sig.
   En begränsad maktelit som bygger sin makt på finansiering av oligarker och som stöds av militär.
   Förhindrar alla framsteg och framsteg.

  • Zelensky vald av vem? Om man studerar hur ”valen” efter 2014 genomförs i Ukraina så är det ett skämt att kalla det för demokrati! Zelensky är en patetisk marionett med fascistiska förtecken som vill förbjuda all opposition i det som är kvar av Ukraina och när polackerna, ryssarna, rumänerna tagit tillbaka sina bitar av Ukraina kan Zelensky med kikare övervaka det som blir kvar av Ukraina från en skyskrapa i Kiev.

  • Tja, man slängde brottslingen och nynazisten Navalnyj i fängelse så något gör man trots protester från väst! Sverige som aktivt stödjer nazister i Ukraina bevakar svenska NRP på lite avstånd men gör inte mycket åt dem. Nu var det väl ett knivdåd som utfördes i Visby av en sådan figur!

 14. De flesta av oss vet antagligen att nynazister finns i Ryssland, det blev vi medvetna om då USA och EU:S favorit Navalny gick i deras demonstrationer i Ryssland. Eller såg hans rasistiska videor som han inte tog avstånd ifrån i en intervju i The Guardian. En video där han jämför muslimska migranter med kackerlackor och säger att döda en kackerlacka krävs en toffel, men är den stor krävs en pistol.

  Ryssland har skrivit under FN:s resolution att man skall förbjuda förhärligande av nazism. Vilket hela världen gjorde utom USA och Ukraina, alla lojala till USA lade ned sina röster utom Israel som också röstade för resolutionen.

  Nazister dyker upp överallt, och det viktiga är att ledningen i ett land försöker bekämpa dem, vilket inte Ukrainas regim gör.

  Har man massor av getingar i trädgården och man dödar massor, men det kommer bara fler och fler. Då måste man söka källan till det onda, getingarnas bo för att utplåna dessa. För det är från boet getingarna kommer.
  Nazisterna bo är i Ukraina, först måste man utrota boet för att länder omkring inte skall översköljas med nazister.
  Ukrainas regim har sedan USA:s kupp år 2014, släppt in 17000 nazister för att träna hos Azovbataljonen, många av dessa har fått medborgarskap i Ukraina. De är från hela Europa och naturligtvis också från Ryssland.
  Så Ryssland måste utplåna deras ursprung annars kommer man ingenstan med att försöka bekämpa dessa.
  144 miljoner invånare har Ryssland och 44 miljoner invånare har Ukraina.
  Ryssland har inte tillåtit en nazistisk bataljon ta plats i deras reguljära armen, vilket Ukraina har gjort när de lät Azov bataljonen införlivas i Ukrainas reguljära arme.

  https://m.youtube.com/watch?v=oVNJiO10SWw

 15. Försvunna från Youtube är nu de mängder av filmklipp som påstås förinta ryska stridsvagnar i ett eldhav.
  Jag tror dock sådant har förekommit och förekommer mycket tack vare Västvärldens massiva stöd till Ukraina och ukro-nazisterna i form av moderna tunga vapen, mängder av ammunition samt inte minst utbildning av elitsoldater.

  Men det tycks varit till föga hjälp, snarare förvärrat och ökat dödandet och förstörelsen.

  Jag såg tidigare idag ett filmklipp från SkyNews där de på plats intervjuade en ukrainsk elit-bataljon i Donbass som kände sig hårt pressade.
  De menade att adrenalinet gjorde att de inte kunde tänka efter.
  Det vara bara rycka ut i strid när order gavs.
  De påstod också att ungefär 80% av de ukrainska elitsoldaterna var förlorade.
  Antingen döda eller så allvarligt skadade att de inte kunde komma i strid igen.
  Det kändes hårt och bittert men det fanns inget annat än att fortsätta och strida.
  Reserver av handeldvapen rekvirerades från Kiev.

  För mig känns det ganska tydligt.
  Längden och omfattningen av kriget och dödandet bestäms främst av vapenleveranserna från Västvärlden och USA.

  Västvärlden har också utnyttjat andra sätt att föra sitt krig mot Ryssland.
  Exempelvis har underrättelsetjänster från Ukraina och Västvärlden stimulerat nationalister och demokratiaktivister i Belarus.
  För sådana finns där av båda slagen. Främst belarusiska nationalister.
  De är inte obetydliga heller. Ingen nazistisk koppling som i Ukraina men nationalister.
  Med den tidigare och första belarusiska flaggan efter självständigheten.
  Mötena är offentliga, tillåtna och lokala men förkastas av regeringen Lukasjenko som menar det är fel väg att gå för landet.
  Och på den punkten håller jag personligen absolut med.
  Det är en förgörande och splittrande identitetspolitik.

  Men perfekt för Västvärlden och USA att angripa Ryssland.
  Därför har underrättelsetjänster från Ukraina och Väst infiltrerat de här grupperna långt före Specialoperationen med aktiviteter av olika slag.
  Som nu har resulterat i legosoldater från Belarus att kriga mot Ryssland i Ukraina.

  Jag har svårt att förstå den här sortens militanta nationalister. Eller lurade till att bli sådana.
  Vilket land de slåss för verkar vara egalt.
  Varför vill en svensk nationalist slåss för ukrainsk nationalism?
  Eller en belarusisk dito?
  Även bland nationalister verkar finnas en korkad idé om internationell solidaritet.
  Internationella nationalister?
  I Belarus menar man att de här belarusiska nationalisterna slåss mot sina egna intressen.
  Jag tycker lika.
  Regeringen Lukasjenka vill få hem de här nationalisterna och rädda deras liv.
  Men de kan vänta sig längre fängelsestraff.
  Det tycker jag dom ska ha också.
  För landsförräderi.

  Se en intervju av en av de här nationalisterna i videon från belurusiska nyheter här nedan.
  Mannen heter Sergei Degtev, med smeknamnet ”Tick” (Сергей Дёгтев по кличке ”Клещ”) och kapitulerat förmodligen för ryska styrkor.

  https://www.youtube.com/watch?v=GY8YdfgIexA

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here