Putins viktiga tal till västs ledare, som mörkas av SVT. Samarbetsfrågor…

5
1891

Jag har tidigare delvis återgivit och i övrigt kommenterat Putins senaste stora tal. Den gamla världen är över: De viktigaste slutsatserna från Putins första stora tal sedan Rysslands militära offensiv i Ukraina

Detta är del av en artikel med titeln ”Lars Bern kommenterar Putins starka tal till västs inkompetenta ledare – ett tal som mörkas av SVT” som publicerats av Torbjörn Sassersson på Newsvoice, och som denne uppmärksammat mig på för några dagar sedan.

Även Knut Lindelöf har publicerat videon från Swebb-TV. ”Jag återger och instämmer i hans kommentar ”Lars Bern är teknologie doktorn, företagsledaren, författaren, klimatskeptikern och samhällsdebattören, som är den kanske allra mest hatade och utträngde från den svenska offentligheten. Inga stora medier vågar släppa in honom i någon sammanhang. Peststämpeln sitter i pannan. Han är hänvisad till den numera allt mer framgångsrika alternativkanalen SwebbTV som är på väg att erövra en allt större publik. Många av mina läsare kommer säkert att bli störda att jag nu länkar till en intervju med honom.”

Newsvoice skriver ”SwebbTV har sammanställt några av Lars Berns kommentarspunkter om vad Putin framförde till världen och väst (urval):

* Efter det kalla kriget förklarade sig USA vara Guds sändebud på jorden (rule based order).
* Den västerländska eliten befinner sig i ett tillstånd av vanföreställningar som klamrar sig fast vid det förflutna och förnekar att verkligheten förändras.
* EU har definitivt förlorat sin politiska suveränitet. EU är inte en oberoende, suverän aktör. EU är bara en ensemble av amerikanska vasaller som berövats all politisk-militär suveränitet.
* Suveränitet kan inte vara partiell. Antingen är en stat suverän eller en koloni.
* Den nuvarande situationen i Europa kommer att leda till ett utbrott av radikalism. Det leder till ett skifte inom eliten.
* Den unipolära eran är över. Rysslands brytning med väst är oåterkallelig och definitiv.
* Det finns ingen återvändo. Rysslands förstärkning av sin politiska och ekonomiska suveränitet är en absolut prioritet. 4% inflation är målet.
* Hungern i de fattigaste länderna kommer att belasta västvärldens samvete. Ryssland kommer att leverera spannmål till Afrika och Mellanöstern.
* Ryssland kommer att investera i intern ekonomisk utveckling och omorientering av handeln mot nationer som är oberoende av USA.
* Valutor uppbackade av verkliga värden i stället för imaginära (FIAT) tar över i världshandeln.
* Den snabbt växande framtida världsordningen kommer att bygga på starka suveräna stater.

Newsvoice: Lars Bern kommenterar Putins starka tal till västs inkompetenta ledare – ett tal som mörkas av SVT

Jag vill slutligen återge en diskussion av Ulf Karlström om samarbete mellan ”vänsterfolk” med Lars Bern och likasinnade i en artikel Kampen mot USA-imperialismen – vilka kan vi liera oss med?

Lars Bern är en aktiv opinionsbildare, med hemsidan Anthropocene.live och Swebbtv.se. I juli förra året på Jinge kommenterade jag hans verksamhet, både mycket kritiskt, men även med uppskattning. Råder stor oordning inom svensk borgerlighet?

Bern är en svuren motståndare mot det han kallar Globalismen eller Globalisterna, och EU, som Bern ser som ett redskap för Globalisterna. Denna del av Berns samhällskritik kan jag som marxist skriva under på. Bern rör sig i ett politiskt fält, som inte är lätt att definiera, men beröringspunkter med högeropportunism finns. Bern framstår dock som icke-opportunistisk, till skillnad från (SD), som röstade för värdlandsavtalet med Nato 2017 och vars EU-kritik inte är trovärdig.

Frågan är därför hur vi kan samarbete med Lars Bern och hans likasinnade? I vilka former bör det ske och hur pass stark ställning har Bern inom svensk borgerlighet. Vi bör minnas det viktiga – och kanske på marginalen avgörande stöd – vi fick 2003 i folkomröstningen mot Euron från gruppen borgerliga nationalekonomer och deras anhängare. Det är dags att ”vänstern” breddar sin lilla skara och samarbetar med utrerat borgerliga grupper, i kampen mot dagens Hegemon, i den helt avgörande och viktigaste politiska frågan: Bryt sönder den unipolära världsordningen.”

Föregående artikelTillbaka till framtiden i Ukraina – Demilitarisering och avnazifiering
Nästa artikelUSA, Sverige & Co laddar upp med jättestor krigsövning i Svarta havet, efter flygövningen i Norrbotten. Varför?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Hej! Du frågar dig hur vi kan samarbeta med Lars Bern och hans likasinnade, samt i vilka former det bör ske och hur pass stark ställning Bern har inom svensk borgerlighet.

  Min uppfattning är att Lars Bern har ett ganska stort inflytande, via SwebbTV, hos de medborgare som har lurats av kapitalismen som utvecklats till monpolkapitalism och därigenom undergrävt grundtanken med kapitalismen, som är god.

  Lars Bern känner sannolikt medkänsla med de medborgare som har lurats och/eller har fått lida de senaste decennierna, eller kommer få lida alldeles strax, med de kommande räntehöjningarna.

  Dessa medborgare har varken förtroende för borgarpartiernas globalisering och folkförräderi, ej heller för vänsterns identitetspolitik och folkförräderi, ej heller för SD:s kappvändning att bli för både EU och Nato, genom att hoppa upp i borgarpartiernas knä. Viljan till fred och oberoende är gemensamt för folket på hela det politiska spektrat, men inte i den sittande USA-lojala regimen.

  Vi finner dessa medborgare i diverse nya partier, ofta populistiska genom att uttala oseriösa förenklade lösningar, såsom osäker digital direktdemokrati på monopolkapitalisternas hårdvara och operativsystem, som innehåller bakdörrar, likt Knapptryckarna och Direktdemokraterna, men dessa medborgare kan idag även lova mer folkinflytande på ett mer seriöst sätt, t.ex. genom AfS.

  Jag tror även att du finner dem i partier som Kristna värdepartiet, Landsbygdspartiet Oberoende etc. Även NMR har säkert lockat mången besviken svensk arbetare som, i kaoset som monopolkapitalismen har skapat, har blivit etnocentriska i ett mentalt försvar och motreaktion. Tag en titt på val.se för att finna alternativen!

  Det sätt med vilket vi bör samverka med dem, för ökad yttrandefrihet och ökat folkinflytande, anser jag är genom öppna fria plattformar som Linux, phpBB, WordPress, PeerTube, JitsiMeet, SwebbTube och naturligtvis Valsamverkanspartiet p.g.a. 4%-spärren. Givetvis INTE Microsoft, Apple, Facebook, Twitter eller Youtube som kontrolleras av makteliten!

  SwebbTube har visserligen uttalat att de inte vill ha med kommunister att göra och i SwebbTube finner jag en och annan historierevisionistisk nasse, samtidigt som man får befinna sig på vänstersidan i svensk socialpolitik som jag gör, men nu när det gäller landsförräderiet från sittande regim, som vill byta ut vårt folk och vår kultur, samt vill dra in oss i tredje världskriget med hot om total utrotning av mänskligheten, så undrar jag om inte detta är en ren förhandlingsfråga? Jag undrar om de inte kan ändra uppfattning, särskilt med tanke på Proletärens anmärkning mot S om folkförräderi?

  Samtidigt, så är ju frågan varför man skall klistra på sig själv ett så pass misshandlat begrepp som ”kommunism” om man inte är absolut nödgad, typ dödshot om man inte gör det? Det handlar ju till syvende och sist om sakfrågor, eller hur?

  Tag t.ex. Dr Nils Littorin, en f.d. kommunist som har startat Malmölistan, som talade i Stockholm inför mången vårdpersonal, med till synes stor framgång. Han nämnde inte ordet.

  Du har även två vänsterkillar i Örebro som startade Örebropartiet, Marcus och Malcolm. De går inte runt och kallar sig för ”kommunister”, även om de har bakgrund i vänstern och många tydliga vänsterfrågor på sin lokala agenda.

  Jag har på liknande vis startat Växjöpartiet som givetvis ingår i Valsamverkanspartiet. Alla är välkomna i Vallsamverkanspartiet utom direkt farliga partier för vår demokrati, likt Knapptryckarna och Direktdemokraterna. Allt från KP till NMR och t.o.m. lurade men ”nyvakna” bombliberaler från sittande partier är dock varmt välkomna.

 2. Frågan var ju uppe för några år sedan, när Jan Myrdal ansåg att världsläget gjorde att man från vänstersidan även borde prata med en del på (ny)högerkanten (eller hur de nu skall definieras, det är ju rätt oklart ibland). Men han blev ju utskälld efter noter av folk som i övrigt väl ansåg sig vara vänster och som under inga omständigheter kunde tänka sig att prata med arbetare på glid mot SD. Det känns som ett rätt hopplöst läge just nu. ”Högern” används som ursäkt för att inte föra vänsterpolitik, ungefär.

 3. När det gäller att kämpa mot en stark fiende (X), gäller det att samla så många som är emot X. Regel nr. (1) ett är då att finna vad man är ense om – och lämna det man är oense om åt sidan. När X är förintad kan man börja bekriga varandras oenigheter.
  Jag läser både Global Politics och New Voice – samt Kvartal och Dagens Arena. GL och NW är motståndare till X, medan KV och DA sålt sig till X.
  Metoden är att träffas och samtala.
  Börja med storheterna:
  Demokrati
  Frihet
  Jämlikhet
  Broderskap
  OBS! INTE VALFRIHET! Frihet kräver ekonomisk jämlikhet!
  Frihet är gammalt vänsterbegrepp, som övertagits av högern.

  • Jag anser att du har delvis rätt Ingemar, MEN, och det är viktigt, alla som deltar i kampen måste deltaga på ett seriöst sätt som inte saboterar kampen mot X!

   Makteliten som kontrollerar X kommer försöka infiltrera och förstöra kampen genom sina agenter.

   1. De kommer skapa falanger i syfte att splittra. Detta behöver inte alltid vara illvilligt av en agent om de inte fallerar på punkt två.

   2. De kommer inte valsamverka brett med andra partier/falanger så att de inte kommer över 4%.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here