Trump talar sanning!!! om USA:s förstörelse av Irak, medan Pompeo skryter över hur han ljög som CIA-chef

2
1338

Stora, långvariga demonstrationer i Irak slås ned brutalt. Vad har svensk militär att göra i Irak kan man undra Vem i Irak stödjer svensk militär? Avslå regeringens proposition om stöd till USA-Irak!

Men nu över till denna huvudartikel nedan.


Hur många har USA dödat i Irak?

Nicolas J.S Davies som efter en noggrann genomgång av olika rapporter fann att 2,4 miljoner dött till följd av kriget i Irak, vilket är mycket högre än vissa andra beräkningar. Robert Parry i Consortium News och Irak – ett krig byggd på lögner, med 2,4 miljoner döda. Enligt opinionsundersökningar i den allmänna befolkningen tror folk i allmänhet att omkring 10 000 civila dött. Parry skriver också ”U.K.-based Iraq Body Count (IBC) has compiled passive reports of civilian deaths in Iraq since the invasion, but it had only counted 43,394 deaths by June 2006 when the Lancet study found an estimated 601,000 violent deaths, a ratio of almost 14:1.”

I Jemen har minst 200 000 dött.200 000 döda på grund av USA-stödda angreppskriget mot Jemen! I Syrien uppemot 400 000 människor. Och sedan har vi ju Afghanistan och Libyen.

När hörde Du USA be om ursäkt för alla andra oskyldiga USA dödat i folkrättsvidriga krig? USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder

Kommer Mike Pompeos huvud att rulla härnäst?

Studio Ett presenterade 10/1 ett avsnitt om det linjetal som USA:s utrikesminister Pompeo höll i Kairo samma dag. SR: Studio Ett.

Han sa ”USA är en god styrka i Mellanöstern”...”USA:s era av skam är över. Dags för ny början.” Och kom som vanligt med hotfulla uttalanden och nya (illegala) sanktioner mot Iran.

I programmet menade utrikeskorrespondenten Cecilia Uddén att Pompeo betonade militära lösningar, men nämnde ej upproren under den arabiska våren, bristen på demokrati och demokratisträvanden och inte heller mänskliga rättigheter.

Utrikesminister Pompeo “Då jag var CIA-chef då ljög vi och stal”. Vem tror att han ändrat sig?

På ett möte med studenterna på Texas A&M University 15 april i år sa utrikesminister Pompeo bland annat följande:

”I was the CIA director. We lied, we cheated, we stole.” 

Hör ni hur studenterna skrattar?

Pompeo tillade ”It reminds about the glory of the American experience…”

Tror ni Pompeo skäms för vad han sa?

Verkar inte som han skäms så jättemycket i alla fall. Hela texten finns publicerad av USA:s utrikesdepartement här

Vem tror att Pompeo ändrat sig? Tacksam för rapport om det i så fall.

Det är i dennes och USA:s utrikes- och försvarspolitik som Sverige investerat och sålt ut den svenska befolkningens säkerhet…

Med allmän kommentar av Rysslands utrikesminister och kritiska landsmän, som nämner Pompeos Bibelstudier.

Kommentarer:

Flera förstörda länder, tre miljoner döda, fler skadade och på flykt är alltså inget att skämmas över för USA:s utrikesminister. En ledande företrädare för den nation som är så viktig i svensk utrikes- och försvarspolitik. Den av Sverige så omhuldade ”Den transatlantiska länken”= beroende av brutal, krigisk USA-imperialism. Som minskar Sveriges säkerhet och ökar risken för att vi dras in i ett av USA-initierat krig mot Ryssland. Minns att det är USA som bygger baser runt Ryssland, och som har tio gånger större militärutgifter än Ryssland.

Man skulle kunna tänka sig att medier och politiker riktade kritik mot Pompeos tal och USA:s mycket brutala, inhumana och folkrättsvidriga politik som är en huvudorsak också till flyktingströmmarna till Sverige och många länder. Naivt… ”Pompeo sluter upp bakom Trump – USA:s trupper ska hem från Syrien” är vad som lyfts fram i t.ex. SvT och DN. SvT: Pompeo sluter upp bakom Trump – USA:s trupper ska hem från Syrien och DN

Nej, vi måste formera en stark opposition mot försvarsminister Hultqvist okunniga, USA-beroende och för Sverige mycket farliga säkerhetspolitik, som gjort oss beroende av USA:s krigsförbrytarpolitik, var trofasthet vi nu bevittnar mot kurderna och tidigare mot bl.a. Saddam HusseinPolitik

Föregående artikelUSAs senaste drag i Syrien avslöjar imperialismens mål
Nästa artikelVem i Irak stödjer svensk militär? Avslå regeringens proposition om stöd till USA-Irak!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

  1. http://thesaker.is/ukraine-trump-biden-the-real-story-behind-ukrainegate/

    Eric Zuesse betonar i inledningen att ingen skall vilseledas av hans fräna kritik av demokaterna: Han har själv alltid röstat demokratiskt och skulle inte kunna tänka sig att rösta på republikanerna.

    Problemet är att bägge partierna är imperialistiska krafter där den nykonservativa ideologin är den övergripande, sammanfogad med den ekonomiska nyliberalismen. Det är exceptionalismen som gäller och som Obama vid upprepade tillfällen bekände sig till. ”the indispensable nation”. USA är nationen ”Über alles”, en syn som även Adolf Hitler utvecklade.

    Trump kläcker då och då ur sig en sanning som han nästa stund glömmer bort, det går inte att lita på honom heller.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here