Tucker Carlson om dammkatastrofen

8
1474

Källa för text nedan: https://newsvoice.se/2023/06/tucker-carlson-vattenkraftverket-kachovka/

Carlson konstaterar att västmedia pekar finger åt Putin och att det ultimata beviset på Rysslands ondska är att Putin beordrar en attack mot den ukrainska region som folkomröstade för att bli en del av Ryssland.

Samma västmedier och västpolitiska kommentatorer kastar ingen skugga över Zelensky-regimen som kanske allra mest tjänar på att sprängningen av Kachovka. Den påföljande översvämningen stör det Rysslandkontrollerade Krim, en halvö där Ryssarna har tillstånd att ha en flottbas till år 2042, enligt ChatGTP.

Tucker Carlson kommenterar påverkansbegrepp som cirkelresonemang och tautologier. En tautologi är en retorisk upprepning med syftet att förstärka eller övertyga människor. Cirkelresonemang är ett felaktigt logiskt resonemang av typen: ”A har ingen validitet eftersom B inte har det och därmed är det bevisat att A inte har validitet.”

Läs gärna Fox News sparkar Tucker Carlson – alltför mycket av en kritisk sanningssägare

Relaterat
Vem sprängde dammen i rysskontrollerade Kherson?
Dammbrott i Nova Kakhova

Föregående artikelUkraina sprängde också Togliatti-Odessa-ledningen 5 juni – orsakar stor skada
Nästa artikelMöte om ”det odemokratiska EU” 9 juni kl 16.30-18
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Tucker Carlson, en ”Joker i leken” borde engagera sig mer i vad NATO har för handlingsplan i dess senaste planerade verksamhet…provokatörer!

  7 juni 2023 •
  NATO förbereder sin största luftinsatsövning i historien

  Tyskland förbereder sig för att leda Natos hittills största luftinsatsövningar i en kraftuppvisning avsedd som en varning till Ryssland.

  Air Defender 23 kommer att involvera 10 000 personal och 250 flygplan, inklusive 2 000 US Air National Guard-trupper och 100 amerikanska plan. Övningarna kommer att hållas 12-23 juni och kommer att hållas i Tyskland, Tjeckien, Estland och Lettland.

  USA:s ambassadör i Tyskland Amy Gutmann sa att övningarna kommer att skicka ett meddelande till Rysslands president Vladimir Putin. ”Jag skulle bli ganska förvånad om någon världsledare inte noterade vad detta visar i termer av andan i denna allians, vilket betyder styrkan i denna allians, och det inkluderar Mr. Putin,” sa hon.

  Generallöjtnant Michael Loh, chef för US Air National Guard, kommer att förbereda trupperna för ett stormaktskrig. ”Så det här handlar om att nu fastställa vad det innebär att gå emot en stormakt, i en stormaktstävling”, sa han.

  Övningarna kommer att simulera en rysk attack mot Natos territorium och kommer när alliansen för första gången sedan det kalla kriget utarbetar planer för krig med Ryssland. Vid det kommande NATO-toppmötet i Vilnius i juli förväntas NATO-medlemmarna godkänna tusentals sidor med hemliga militära planer som kommer att detaljera hur man ska svara på en rysk attack.

  https://news.antiwar.com/2023/06/07/nato-preparing-its-largest-air-deployment-exercise-in-history

  • Det är ju fullständigt löjeväckande med alla dessa s.k ”styrkedemonstrationer” från Natos sida? De här ”sega” gubbarna har ju visat sig odugliga i Ukraina, Afghanistan och på de flesta andra krigsskådeplatser! Tror dumskallarna verkligen att de skrämmer Ryssland och Kina? Rent slöseri med tid och pengar som i stället borde användas till att reparera skadan i relationerna till de nya ledarna som förhoppningsvis är mindre krigiska och mer affärsinriktade än svinen från USA och västvärlden varit genom historien.

 2. Tucker Carlsons uppriktiga ord om Zelensky:

  Zelensky är en oligark och en förföljare av kristna

  🇺🇸👤 Tidigare Fox News-värden och journalisten Tucker Carlson kritiserade Ukrainas president Zelensky och noterade hans uppgång som oligark och förtrycket av ortodoxa kristna i Ukraina.

  💬 ”Nu ser du honom på tv. Det är sant att du kanske får ett annat intryck. En svettig och råttlik komiker, som blev oligark och en förföljare av kristna, en vän till BlackRock (investeringsbolag med huvudkontor i New York),” Carlson said

  Zelensky is an oligarch and a persecutor of Christians

  🇺🇸👤 Former Fox News host and journalist Tucker Carlson criticized Ukrainian President Zelensky, noting his rise as an oligarch and the repression of Orthodox Christians in Ukraine.

  💬 ”Now you see him on television. It’s true you might form a different impression. Sweaty and rat like a comedian turned oligarch a persecutor of Christians, a friend BlackRock (investment company headquartered in New York),” Carlson said

 3. Oj oj Tucker Carlson är nu uppe i 104.8 miljoner tittare som har sett inslaget på Twitter kommer MSM att överleva detta? Knappast

 4. USA:s djupa stat kommer tysta Tucker Carlson?

  https://nyheter.swebbtv.se/tucker-troligen-ukraina-som-sprangde-kachovkadammen/

  Det är verkligen mycket tufft gjort av Tucker Carlson att utmana utsugarväldet.
  Carlsons popularitet visar dock det finns en inre folklig opposition mot USA:s utrikespolitik och dess imperialistiska strävanden i världen.
  Donald Trump är hatad av västvärldens demokrati därför han står för nationalism.
  Eller kalla det patriotism.
  Patriotism och nationalism är ett hot mot borgarens demokrati med målet att erövra den globala makten.
  I Ukraina möter nu den västerländske borgaren militärt motstånd.
  Det är Ryssland uppgift att eliminera och förinta den girige erövraren med sina Himars kanoner och Leopard stridsvagnar.

 5. 9 juni 2023, 03:01
  Greta Thunberg anklagade Ryssland för ekomord efter förstörelsen av vattenkraftverket Kakhovka.
  https://www.gazeta.ru/social/news/2023/06/09/20629466.shtml

  I samband med förstörelsen av vattenkraftverket Kakhovskaya anklagade den svenska ekoaktivisten Greta Thunberg Ryssland för ekomord.
  Den svenska ekoaktivisten Greta Thunberg sa att Ryssland är ansvarigt för förstörelsen av vattenkraftverket Kakhovskaya. Hon skrev om detta på sina sociala nätverk.
  Aktivisten hävdar att det påstås vara ryska trupper som sprängde vattenkraftsdammen. Hon pekade på området med översvämningar och skador på ekologin i regionen.

  Thunberg lämnade inga bevis på Rysslands inblandning i kollapsen av vattenkraftsdammen. Aktivisten bestämde sig för att säga ifrån bara tre dagar efter händelsen. ”Denna ekocid är en annan grymhet som världen har svårt att hitta ord för. Våra blickar riktas återigen mot Ryssland, som måste ställas till svars för sina brott”, skrev Thunberg i inlägget.
  Tidigare sa Ukrainas ständige representant vid FN, Serhiy Kyslitsa , att det nu är omöjligt att genomföra en undersökning av omständigheterna kring förstörelsen av vattenkraftverket Kakhovka.
  Ryssland och Ukraina anklagar varandra för att förstöra dammen. Det finns även en version om att olyckan inträffade på grund av ”gammal skada”. Företaget Ukrhydroenergo uppgav att stationen var helt förstörd och inte kan återställas.

  Rysslands president Vladimir Putin sa att besluten från Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (ECHR) inte är verkställbara i Ryssland, eftersom partiskhet och partiskhet är oacceptabla för rättsväsendet.

 6. Nu har Greta Thunberg åter igen lagt sig i utrikespolitiken vilket hon inte är kompetent till att göra, trodde hon lärt sig efter Indien.
  Alla som har Telegram kan se på länken vad hon själv skriver, nämligen att förutom Rysslands oprovocerade attack mot Ukraina har de nu också utfört ytterligare en grymhet som lämnar världen utan ord. Ryssland måste hållas ansvariga för detta skriver hon utan att förstå någonting, mer än att hon talat med Zelensky.
  Åren går och Greta blir äldre, men inte klokare.

  After the conversation with Zelensky, Swedish eco-activist Greta Thunberg published a message in which she accused Russia of undermining the Kahovska hydroelectric power plant and called it ecocide.

  Did you think she was going to ”miss this party”?

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/26721

  • Jag skrev på Instagram och hennes Facebook. ”Förstörda dammen Nova Kakhova på rysskontrollerat område. Beskjutits av Ukraina sedan hösten 2022. Greta Thunberg påstår utan några bevis att Ryssland ligger bakom – skämmer ut Fridays For Future, som är så passiva i klimatfrågan i Stockholm. 1. Översvämningarna drabbade den ryska sidan av floden
   oproportionerligt hårt och förstörde ryska ställningar.
   2. Förlusten av dammen innebär allvarlig skada för ryska
   kärnintressen, inklusive vattentillgången på Krim och jordbruket på
   stäppen.
   3. Dammen, även om den var intakt, var ett verktyg som Ryssland
   använde för att fritt manipulera vattennivån.
   4. Av de två krigförande parterna är det bara Ukraina som öppet har
   skjutit mot dammen och talat om att bryta igenom den.
   Vi kan naturligtvis få veta att det rörde sig om ett oavsiktligt fel av något
   slag, eventuellt på grund av den dragkamp om vattnet som pågår mellan
   Ryssland och Ukraina när de försöker balansera flödet i floden. Men i en
   krigssituation, när ett viktigt infrastrukturobjekt förstörs, är det mest
   rationellt att anta att förstörelsen var avsiktlig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here