Ukraina: Ett krig för att avsluta alla krig i Europa

20
1351

Redaktören: Detta publicerades av misstag igår kväll, tidigare än planerat, och jag drog snabbt tillbaka den. Beklagar. Vill inte publicera för många artiklar/dag. Just nu ett tiotal artiklar klara för publicering.

Det snabba besöket i Vita huset i Washington i fredags av Tysklands förbundskansler Olaf Scholz förblir en gåta insvept i ett mysterium. Scholz landade i Washington DC, körde till Vita huset och togs emot av president Biden i Oval Office för ett samtal som varade i över en timme. Inga assistenter var närvarande. Och sedan flög han tillbaka till Berlin.

Av MK  Bhadrakumar på dennes site https://www.indianpunchline.com/ukraine-a-war-to-end-all-wars-in-europe/

Associated Press rapporterade kryptiskt: ”Om några affärer gjordes eller planer gjordes sa Vita huset inget om det.” Scholz hade betonat när han lämnade Berlin att han och Biden ”vill prata direkt med varandra” . Scholz nämnde ”en global situation där saker och ting har blivit mycket svåra.” Han sa: ”Det är viktigt att nära vänner som vi kan prata om alla dessa frågor tillsammans, kontinuerligt.”

Det officiella protokollet från mötet nämnde att de två ledarna diskuterade kriget i Ukraina och ”utväxlade perspektiv på andra globala frågor”.

ett uttalander före mötet välkomnade Biden Scholz och berömde den senares ” starka och stadiga ledarskap”. Scholz svarade kort att ”det här är ett mycket, mycket viktigt år på grund av det mycket farliga hotet mot freden som kommer från ett Ryssland som har invaderat Ukraina.” Presentationen till Vita huset är att de två ledarna ”upprepade sitt åtagande att påtvinga Ryssland kostnaderna för dess aggression så länge som nödvändigt.”

Scholz blixtbesök i Oval Office kom vid ett avgörande ögonblick i Ukrainakonflikten. Ryssland har tagit initiativet i Donbass-kampanjen och våroffensiven kan börja under de kommande veckorna. Ukrainas militär har drabbats hårt, och landet är nästan helt beroende av västerländskt ekonomiskt stöd och militärt bistånd för att överleva.

Viktigast av allt är att Kievs västerländska stödjare inte längre är säkra på sin förmåga att återta hela territoriet under rysk kontroll – ungefär en femtedel av det forna Ukraina. Det finns en uppfattning i västerländskt tänkande, bakom all retorik, att bördan av krigsansträngningen inte kommer att vara hållbar länge om konflikten sträcker sig in i en obestämd framtid.

Stödet för Ukraina minskar i den västerländska opinionen. En ny undersökning från The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research visar att medan 19% av amerikanerna har förtroende för Bidens förmåga att hantera situationen i Ukraina, säger 37% att de bara har ett visst förtroende och 43% har knappast något.

En stor majoritet, inklusive de flesta demokrater, vill inte att Biden ska kandidera till presidentvalet 2024. Många uttrycker också föga förtroende för hans förmåga.

Scholz privata samtal med Biden ägde rum bara en vecka efter den sistnämndes triumferande hemliga resa till Kiev för att markera första årsdagen av kriget. I verkligheten är uppvisningen av västerländsk enhet med Ukraina, som Biden hävdar existerar, svag mot en bakgrund av påfrestningar inom den transatlantiska alliansen och en växande känsla av besvikelse över att kriget inte har något slut i sikte.

Kärnan i saken är att Ukrainakonflikten har krossat den befintliga säkerhetsarkitekturen i Europa. Tyskland, Europas kraftpaket, är hårt drabbat. Tyska väljare är allt mer skeptiska till västvärldens inställning till kriget. Det har varit het diskussion i Tyskland om den kända amerikanske journalisten Seymour Hershs upptäckter angående sabotage av Nord Stream.
Läs gärna: Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen

Efter att Scholz återvände till Berlin i lördags kallade Die Linke-ledaren Sevim Dagdelen – en parlamentsledamot sedan 2005 – Nord Stream-sabotaget som en terroristattack, och tillade att den tyska regeringen har åtagit sig att utreda saken. och hitta den skyldige.

Om Scholz var medveten om Bidens plan att förstöra Nord Stream, betyder det en konspirationshandling. En stor tysk nationell strategisk tillgång som ägs i ett joint venture med Ryssland förstördes, vilket allvarligt skadade landets ekonomi och påverkade tiotals miljoner jobb, vilket satte många liv på spel.

Tyskland har fått betala 10 gånger marknadspriset för gas för att stärka sina reserver. Europa har fallit i fällan att bli starkt beroende av amerikansk energiimport. USA är den främsta profitören av Europas energikris och den efterföljande ”avindustrialiseringen” och ”industriell urholkning”. En djup lågkonjunktur verkar oundviklig i Tyskland. Detta klimat innebär allvarliga konsekvenser för den tyska regeringen, när förbundsdagens val 2025 närmar sig.

Två dagar efter att Rysslands specialoperation i Ukraina inleddes hade Scholz i sitt berömda ” Zeitenwende”-tal i förbundsdagen lovat att Tyskland, som länge var försiktig med militarisering, skulle vidta åtgärder för att öka försvarsutgifterna. Men Wolfgang Schmidt, Scholz stabschef och mångårig vän, erkände denna vecka att en budgetkris sannolikt skulle hindra Berlin från att uppfylla sitt löfte om ökade försvarsutgifter. ”Vi måste vara ärliga om detta”, sa han till Wall Street Journal: ”Aspiration och verklighet är två olika saker.”

Ytterligare komplicerar saken är en växande schism i Europa över hur kriget ska avslutas. Medan gamla européer, inklusive Scholz, kräver fredssamtal nu, ropar de ryssofobiska östeuropeiska och baltiska ledarna efter Rysslands nederlag och regimskifte i Moskva. Enligt Politico var Biden tvungen att leverera en påminnelse till Bukarest Nio , som han hade ett möte med i Warszawa efter resan till Kiev, att målet med kriget inte är att avlägsna Putins regim.

Samtidigt växer frustration i Europa över att kontinenten befinner sig i en återvändsgränd. Hittills har bristen på europeisk enhet gett politiskt utrymme för USA att söndra och härska. Men om Europa idag hamnar i en underordnad position måste det också bära en del av skulden för det. Europas oförmåga att definiera sina egna kärnintressen hittills försvagade dess interna sammanhållning, medan dess brist på inre sammanhållning dömde det till en underordnad roll.

Därmed har europeisk strategisk autonomi blivit meningslöst prat. Ungerns premiärminister Viktor Orbán sa förra veckan att krigets viktigaste insikt är att ”Europa har dragit sig ur debatten”.

”I de beslut som fattades i Bryssel erkänner jag amerikanska intressen oftare än europeiska”, tillade han och påpekade också att i dag i ett krig som äger rum i Europa, ”har amerikanerna sista ordet.”

Att sätta bjällra på katten

Rishi Sunak

In kommer Rishi Sunak. I den rådande komplexa situationen finns det ingen bättre än den brittiske premiärministern Sunak att sätta klockan på katten så att säga. Storbritannien har oklanderliga meriter som en pålitlig vän till Ukrainas president Vladimir Zelensky och Sunak har tagit över arvet från sina misskrediterade föregångare Boris Johnson och Lis Truss.

Ännu viktigare är att den här lärde, ungdomlige premiärministern går vidare. Sunak var aldrig en ivrig anhängare av Brexit – och han är inte heller en sinneslö russofob. Han har satt sin kompass på att navigera Storbritannien mot lugnare vatten, vilket kräver ett avtal med EU för att hjälpa Storbritanniens ekonomiska återhämtning, och han hoppas kunna leda de konservativa i nästa års allmänna val till en solid valseger. Han kan inte riskera en överreaktion i Ukraina. Punkt.

Så det är som förra månaden Sunak tog upp den frestande idén att sätta Ukraina på agendan för Nato-toppmötet i juni i Madrid. Detta är ett erbjudande till Zelensky att diskutera ett paket av incitament som skulle ge Kiev mycket bredare tillgång till avancerad militär utrustning och ett plan för att övertyga den ukrainska ledaren att ställa sig positiv till fredssamtal med Moskva. Detta är realistiskt med tanke på de fördjupade privata tvivel som finns bland politiker i London, Paris och Berlin om krigets utförande och den upprörande förståelsen att västvärlden bara kan bidra till att upprätthålla krigsansträngningen under en begränsad tid.

epa10016409 (L-R) Romanian President Klaus Iohannis, Italian Prime Minister Mario Draghi, Ukrainian President Volodymyr Zelensky, French President Emmanuel Macron and German Chancellor Olaf Scholz hold a press conference in Kyiv, Ukraine, 16 June 2022. French President Emmanuel Macron, Italian Prime Minister Mario Draghi and German Chancellor Olaf Scholz arrived on a night train from Poland to Kyiv and meet with Ukrainian President Volodymyr Zelensky, at a time when the country is pushing for EU membership. EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Frankrikes president Emmanuel Macron och förbundskansler Scholz är på samma sida som Sunak. Biden-administrationen är inne på det, men Zelensky är inte så lätt att ha att göra med . En säkerhetspakt med Nato kan bli nödvändig, förutom att komma ombord på de eldsprutande ”nya européerna” i Östeuropa och Baltikum.

Det som är bra är att Storbritannien, Frankrike och Tyskland kan göra detta tillsammans . Ändå är vägen lång och krokig. För Putin kommer slutsatsen att bli inget Nato-medlemskap för Ukraina och att förhållandena på plats måste tas som utgångspunkt. Men i grunden skulle fredssamtalen motivera existensberättigandet av Rysslands särskilda militära operation, som syftade till att tvinga västvärlden att förhandla om Nato-expansion.

AP rapporterade att när mötet på tu man hand i ovala rummet avslutades, gick Biden och Scholz över hallen till Roosevelt Room, där de amerikanska och tyska tjänstemännen hade minglats. Biden skämtade tydligen om att de två ledarna hade löst alla världens problem själva. Det ger en positiv snurr.


 

Föregående artikelFredsinitiativ av Turkiets president Erdogan och av Israels premiärminister Bennet
Nästa artikelKRIG: När vanliga människors liv missbrukas i politiska och ekonomiska intressestrider 
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Olaf är en renodlad nolla. Åker till vita huset utan MINSTA lilla frågor om terrorattentatet mot nordstream,detta TROTS alla viktiga uppgifter som kommit under tiden. Vem fan jobbar han för undrar man? Många miljoner tyskar har lidit stort av denna högst vidriga terrorattentat mot egna massiva infrastrukturen. Stora företagare och Tyskland som land. Och inga som helst frågor om nordstream. Denne Olaf har hängt för länge med sin utrikesminister som från början till slut är en högst renodlad ryssofob. En tysk populär journalist,minns ej namnet på han nu,men han tyckte HELT klart att Usa måste ställas mot väggen och att dessa frågor om nordstream måste komma upp,då Usa högst sannolikt är dom skyldiga vem annars. Så som man hotat genom åren, och även satte sanktioner mot när det andra röret byggdes. Man skiter i sina befolkningar dessa vasallerna till EU ledare. Likt sin utrikesminister jobbar man bara för Ukraina och Usa intressen och INGET annat. Miljoner tyskar vill ha svar på detta,men även fler folk i övriga Europa. Och varför ställdes aldrig några som helst MINSTA lilla frågor om terrorattentatet mot nordstream. Nej renodlade nollor enligt mej. Att en av EU länderna topp ledare åker till klantskallarna över Atlanten och böja sej på detta sätt var motbjudande måste jag säga. Detta besök var även värre än tidigare när båda dessa höll presskonferens och Biden direkt med sin tysta blick hotade nordstream före terrorattentatet,med en helt tyst förvirrad Olaf bredvid sej. Usa cashar in otroligt bra med pengar sedan krisen på dessa korkskallarna till EU ledare som går ut över oss alla i Europa, där vi fått betala priset länge nu. Ställ dej i ledet annars går vi till media och GENAST kallar dej för Putinvän. Vilka renodlade åsnor till ledare,kan EJ tänka själva ALLS under HELA krisen och jämt måste höra vad Pentagon maffian har att säga

 2. Det är bara 3mån kvar till Usa ledda kriminella nätverkets Nato mötet. Vi vill tills dess att Sverige GENAST drar tillbaka sin ansökan. Finland får gå ensamma de EJ vår problem. Hoppas Erdogan sätter stopp för oss om våra korkade politiker ej gör det. För övrigt vill vi EJ ha kvar denna krisen tills dess heller,då lill-brittanien med övriga korkskallarna ska bjuda över varandra,vad gäller fortsatta stenhårda stödet av nya pengar och vapen till tiggaren Zelenski. FRED måste ske före dess. Lögnmedia måste sluta mata på DAGLIGEN och hetsa elda på som man gjort tills dess. Sverige ska inte ge något mer, de räcker och hjälp behövs hemma. Av dom alla miljarder vi redan gett, kan en jätte liten promille av dessa gå till SJ tågvärdar fan, där lokförare sjukskrivit sej i veckor nu för tåg värdarnas skull,som man vill ha kvar. Detta medfört katastrofala problem DAGLIGEN i Sthlms län trafik där man EJ kan ta sej till jobbet längre fram och tillbaka normalt. FRED GENAST före dess,ni kommer EJ slå världens största kärnvapenmakt Ryssland som ni påstått över 1helt år. 1a veckan skulle Ryssland kollapsa? Sedan 1a månaden? Sedan 2a månaden era lögnare till korkskallar. Här är vi nu,och de går tvärtom. Ryssland har kvar sina gamla vänner. Ni Usa ledda västvärlden har ägnat er åt ryssofobi i åratal mot Ryssland och räknas ändå inte i ryssens ögon. Mellanöstern, Asien med jättarna Kina och Indien, till Afrika och Latinamerika ser med fasa på era korkade beslut och agerande. Lidandet måste få ett slut före den Usa ledda kriminella nätverkets Nato mötet i juni. Dra tillbaka Nato ansökan GENAST,. De HELT bortkastade med MASSOR av miljarder årligen blir de också, och arbeta för Fred GENAST. Europas befolkningar har betalat mycket höga priser under hela krisen och vi är trötta nu. Media drevet måste sluta också. Tack för mej

 3. De är alla lakejer under totschildarna, som äger ap, reuters blabla. Den sk oro som nu uttrycks, är den oro som kommer från sionistmaffian i ”city” och washington där de verkliga förövarna rockefellers och rotschildarma sitter. Deras plan om att förslava mänskligheten, har stött på ordentlig patrull. Allt prat om möten och ministrar där de säger ditten o datten, är bara b s. Lakejerna är beordrade att göra som de två maffiaklanerna säger, punkt. Skriverierna i taskmedia är bara för att lägga ut villospår, så folket inte ska förstå vad som sker på Riktigt och vem som Dirigerar. Punkt

 4. I dag publiserte NYT at en ”Ukrainsk gruppe” sprengte North Stream! Og de utlegger den som en gruppe av ”russere” som sympatiserer med Ukraina. (Som den gruppen som nettopp gjenomførte en terroraksjon mot sivile i Russland, som som ifølge seg selv fikk hjelp fra Ukraina). Dette er alt i samme tidsrom som Scholz møtte Biden! Hvordan i all verden skulle en slik nazigruppe kunne oppholde seg i Østersjøen i båt/skip og gjennomføre en slik aksjon? Det er selvsagt ren løgn for å skjule USAs og Norges medvirkning. Allerede i kveld stilte NRK med ekspert som påstå at dette kunne være sannsynlig. I løpet av ca 6 timer? Dette må Global Politics prøve å ta opp på grundig vis!

 5. USA har varit på reträtt överallt och har denna vecka mycket tydligt eskalerat hoten och trakasserierna mot den fria världen och tydligt trappat upp propagandan genom Sveriges media. Det märks speciellt på USA styrda tidningen DN men även på SvD och andra bonniermedia. Metoderna är desamma, lånade från Nazityskland. Man försöker falskt måla upp Kina som ett hot, som en diktatur, och bilden man försöker levererar är den av ett nytt Tredje Rike. Exempel är SÄPOs uttalanden, tydligt styra av USAs CIA, falska anklagelser mot svenska universitet, rapporterna om att covid19 skulle ha kommit från Kina.

  Avsikten är helt öppet varken att förmedla nyheter eller information, oavsett om det är fakta eller fejk, avsikten är att svartmåla och förtala, att driva rasistiska och hat kampanjer precis som nazisterna i Tredje Riket gjorde mot judarna.

 6. Kan inte se att det finns någon otäckare regim än den i USA. Som vill  tvinga länder gå i krig annars skall de krossa dem. Georgien är väldigt USA vänliga, men det räcker inte för USA. De vill att Georgien skall öppna en andra front mot Ryssland.

  Väst vill straffa premiärminister Irakli Garibashvili för hans pragmatiska vägran att öppna en ”andra front” i USA:s proxykrig mot Ryssland. Han har också lovat att inte beväpna Kiev.
  Förmodligen står USA bakom de kraftiga demonstrationerna, och när polisen sköt med vattenkanoner mot demonstranterna säger USA och EU, så odemokratiskt vi måste sätta sanktioner mot Georgien.

  Frankrike som använder vapen mot demonstranter som används i krig. Dags för de som inte sett de svåra skador Frankrike orsakat på demonstranter.  Fria filmare i Frankrike har gjort denna video. //They lost an eye, a hand, or their face was disfigured. In a split second, their lives were turned upside down, sometimes simply because they were within or around a yellow vest protest//

  https://www.youtube.com/watch?v=S-VwikRQNPo

  EU och USA deras beteende, obegripligt att människor i Europa inte ser detta. Nu tänker de sanktionera ett land för att det inte är demokratiskt med hänvisning till polisens agerande under demonstrationerna i Georgien.

  https://korybko.substack.com/p/georgia-is-targeted-for-regime-change

  • Hej
   Jag håller numera helt med om USA:s grymma förehavanden och minst sagt dåliga påverkan på världen.

   Jag läste på SVT igår kväll om omfattande protester i Georgiens huvudstad Tiblisi och ungdomar som viftade med USA och EU flaggor.

   Jag har numera också förstått det är i första hand ungdomar som kräver politiska förändringar genom ”på gatan aktioner”.
   Som ung drivs man ofta av förändringsiver som genom borgerligt leverne avancerar till politisk aktivism.
   Vi ser det numera överallt i världen.
   Framförallt i de demokratiska delarna men tidvis också bland auktoritära länder där Västvärlden smugit in sin borgerliga liberala demokrati med lämpor och knep samt understundom även med våld.

   Händelserna i Tiblisi fick mig att leta efter en världskarta på webben.
   De som närmast finns är små och otydliga för man vill sälja den större storleken för pengar och få betalt.
   Men på Wikipedia hittade en stor världskarta med politisk indelning av länder och som jag genast laddade ned i datorn och förvarar i en lätthittad mapp.

   https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/Political_map_of_the_World_(November_2011).png

   På kartan kunde jag konstatera att landet Georgien ligger mellan Svarta havet och Kaspiska havet. Med lång gräns mot Ryssland i Norr och mindre gräns mot Turkiet i söder.

   Med en titt på kartan tyckte jag Georgien ligger mer i Asien än i Europa.
   Ändå ropas det i Georgien om USA och Europa.

   Västvärlden och USA har en attraktionskraft främst på ungdomar förmodligen beroende på utvecklingspotential, köpkraft och välstånd.
   Det gör att USA och Västvärlden kan missionera sin liberala demokrati smidigare.
   Kapitalismen i Väst är lockande?

   Det gör att somliga av Asiens länder utsätts för onödiga påfrestningar svåra att stå emot.
   Man kanske kan säga att USA och Västvärlden cyniskt utnyttjar sin ledande ställning?

   Därför menar jag det är viktigt för Asiens länder att upprätthålla förmågan till försvar och att orka stå emot.

   Kapitalism är att äta eller ätas.
   Det är inte ett påstående.
   Det är ett faktum.

   Hur jag än vrider och vänder på den saken kan jag inte komma fram till att kommunism skulle vara lika grym.

   Ändå vill man ha kapitalismen ??????

   Vad ska man göra med de demonstrerande ungdomarna i Tiblisi?

 7. Oleksiy Arestovych, an advisor to the president, har meddelat att han avgår.
  Han hade den 14 januari, sagt att en del av ett bostadshus kollapsat eftersom en projektil som sköts ner av ukrainskt luftvärn föll på den. han fick då skarp kritik av det ukrainska samhället.
  Den 16 januari rapporterade den ukrainske lagstiftaren Alexey Goncharenko att en petition om att avskeda honom hade inletts. Lagstiftaren anklagade honom för högförräderi för kommentarerna om orsakerna till att byggnaden delvis kollapsade i Dnepropetrovsk.

  Nu har Arestovych gått ut och sagt att han anser att Ryssland handlat rätt som gick in i Ukraina, och att det var inga vanliga ukrainare som vill kriga mot Donbass, så därför har Nato använt sig av nazistiska grupper i Ukraina.

  Nazisten Dmitry Kotsynbaylo från Right Sector fick av Zelensky utmärkelse ”Hero of Ukraine” Max Blumenthal hade en artikel om detta i GrayZone. Nedan om detta.

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/21591

  Ytterligare en nazist fick ett silverkors med hakkors i mitten, för hans försvar av Kiev. Crazy Ukrainian Nazi Artem Bonov says he’s finally got a medal for the defense of Kiev.

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/21598

  • Detta är allmänt känt bland de som vill förstå vad som händer i Ukraina. 2014 så skickade Poroshenko ut mest vanliga värnpliktiga till Donbass men de flesta ville inte alls skjuta på sina landsmän och många deserterade så ”kriget” gick dåligt. Det var efter det fiaskot som man började anlita Banderister, nynazister och extremnationalister i stället och skickade dessa mindre nogräknade figurer att beskjuta och mörda i östra Ukraina. Och på den vägen är det fortfarande…

   • Det finns lagar i Ukraina, som visas upp för EU-politiker på besök, men som man inte alls har någon avsikt att följa. Utan den nazistiska milisen har fria händer att agera efter eget godtycke.
    När Ursula von Ljugen stod i EU och sa att ukrainarna vill så gärna dö för oss och för vår frihet, då sa Clare Daly öppet inför alla i EU-parlamentet: så narcissistiskt att säga det. Vad är narcissistiskt? Tecken och symtom på narcissistisk personlighetsstörning:
    Lever i en fantasivärld som stödjer deras vanföreställningar om storhet. …
    Utnyttjar andra utan skuld eller skam. …
    Förnedrar, skrämmer, mobbar eller förringar andra ofta.

    Har sett många videor från tvångsrekrytering, men denna berör väldigt mycket. Möjligtvis för man tänker på att den är från Odessa, och att familjen som nu blir drabbad, har möjligtvis sett när nazisterna brände människor till döds i fackföreningshuset. Människor i Odessa är i dag skrämda till tystnad.
    De är rädda och avskyr Nato, vill inte slåss för Nato och nazisterna.
    Han som lagt ut videon säger att han inte med ord kan beskriva hur avskyvärt detta är.

    Enligt lag i Ukraina är det förbjudet att tvångsinkalla på offentlig plats, påstod en advokat i en TV studio.
    I denna video ropar mannens fru på hjälp från människor i närheten då hennes man blir gripen. Han blir nedbrottad på gatan och skriker att han inte kan andas att de brutit ett finger på honom, han skriker hela tiden.
    Hans fru skriker att man skall ringa polisen, att det är olagligt att ta honom.

    Alla politiker i EU som står och ropar efter mer vapen och mer krig i Ukraina och ljuger och påstår att ukrainare så gärna vill kriga för att få vara med i EU.
    De borde byta plats med alla som kämpar i Ukraina för att slippa vara med i detta krig, som skriker i förtvivlan då de blir fasttagna på gatan.
    Så kanske de slutar skrika efter mer vapen och mer krig om de överlever.
    Denna video är för lång för att kunna ses i ett litet klipp nästan 5 min.
    Därför kan endast de som har Telegram se den. Videon är inlagd i nyhetsflödet den 8 mars 2023 kl. 21:54.

    https://t.me/thecoppermountain/3106

 8. Det finns lagar i Ukraina, som visas upp för EU-politiker på besök, men som man inte alls har någon avsikt att följa. Utan den nazistiska milisen har fria händer att agera efter eget godtycke.
  När Ursula von Ljugen stod i EU och sa att ukrainarna vill så gärna dö för oss och för vår frihet, då sa Clare Daly öppet inför alla i EU-parlamentet: så narcissistiskt att säga det. Vad är narcissistiskt? Tecken och symtom på narcissistisk personlighetsstörning:
  Lever i en fantasivärld som stödjer deras vanföreställningar om storhet. …
  Utnyttjar andra utan skuld eller skam. …
  Förnedrar, skrämmer, mobbar eller förringar andra ofta.

  Har sett många videor från tvångsrekrytering, men denna berör väldigt mycket. Möjligtvis för man tänker på att den är från Odessa, och att familjen som nu blir drabbad, har möjligtvis sett när nazisterna brände människor till döds i fackföreningshuset. Människor i Odessa är i dag skrämda till tystnad.
  De är rädda och avskyr Nato, vill inte slåss för Nato och nazisterna.
  Han som lagt ut videon säger att han inte med ord kan beskriva hur avskyvärt detta är.

  Enligt lag i Ukraina är det förbjudet att tvångsinkalla på offentlig plats, påstod en advokat i en TV studio.
  I denna video ropar mannens fru på hjälp från människor i närheten då hennes man blir gripen. Han blir nedbrottad på gatan och skriker att han inte kan andas att de brutit ett finger på honom, han skriker hela tiden.
  Hans fru skriker att man skall ringa polisen, att det är olagligt att ta honom.

  Alla politiker i EU som står och ropar efter mer vapen och mer krig i Ukraina och ljuger och påstår att ukrainare så gärna vill kriga för att få vara med i EU.
  De borde byta plats med alla som kämpar i Ukraina för att slippa vara med i detta krig, som skriker i förtvivlan då de blir fasttagna på gatan.
  Så kanske de slutar skrika efter mer vapen och mer krig om de överlever.
  Denna video är för lång för att kunna ses i ett litet klipp nästan 5 min.
  Därför kan endast de som har Telegram se den. Videon är inlagd i nyhetsflödet den 8 mars 2023 kl. 21:54.

  https://t.me/thecoppermountain/3106

  • Teaterföreställningen fortsätter inför internationell publik. Yulia Paevskaya som presenteras som den modiga kvinnan som hade sönder microfilmer med sina tänder, innan ryssarna fångade och torterade henne.

   De glömde att berätta att hon var en av nazisterna i Azovstal, som f.d. natorådgivaren och schweizisk underrättelseofficer Jacques Baud, som varit i Ukraina då USA gjorde kuppen år 2014 och flera gånger därefter, han beskrev de i Azovstal som extremt farliga och extremt fanatiska individer. Dessa tillhörde hon.

   //Om det inte finns två azov nazister i Azovstal som heter Yulia var det också hon som hade tagit sig in i en sjuktransport med två små barn som hon påstod var hennes barn.
   När hon skulle åka iväg i en egen bil, så tyckte några ryska soldater att det var underligt att barnen grät och verkade motvilligt följa med, så de tog barnen avsides för att tala med dem.
   Barnen berättade då att Yulia hade skjutit deras föräldrar för att sedan kidnappa dem och använda dem som en flyktväg ut från Azovstal, därför blev Yulia tillfångatagen.//

   Om det fanns två Yulia i Azovstal så var det en annan Yulia som begick dessa brott. Om det var en annan Yulia så är de säkert av samma skräp och korn. Nato är deras beskyddare.

   ◾️On March 8, at the White House, the neo-Nazi ”Tyra” received the international IWOC award as ”The Bravest Woman in the World” in Washington.

   ◾️ Yulia Paevskaya ”Tyra”, who fought in Mariupol as part of the nationalist Azov Regiment (banned in Russia), received an award from US First Lady Jill Biden and Secretary of State Anthony Blinken.
   Nedan video ser man i nyhetsflödet 9 mars kl 00:17

   https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/21673

   ◾️I couldn’t help but notice the reactions and expression of another of the recipients of the international IWOC awards, sitting in the background, she avoids visual contact with the Ukrainian Nazi Yulia Paevskaya ”Tyra” at all costs, she frowns, looks at the floor, roll her eyes and then at the end, single clap 😂😂. She does look very uncomfortable.
   Nedan video ser man i nyhetsflödet 9 mars kl 00:27

   https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/21676

   • Nu vet jag att det är samma Yulia som jag talar om, som fick priset som världens modigaste kvinna, Ryssland har nu kommenterat och sagt att denna kvinna som mördade två barns mamma, för att själv kunna fly från Azovstal, fick priset av Jill Biden och Anthony Blinken. Så sjukt, kan något bli sjukare.

    Moskva fördömer ”nazistiskt firande” i Vita huset

    Vita husets beslut att tilldela International Women of Courage Award till en medlem av en ökända ukrainsk nationalistisk bataljon är ”skamligt”, sade Moskvas ambassadör i USA, Anatolij Antonov, på torsdagen. Han hävdade att flytten var ytterligare ett bevis på att Washington är redo att stödja nazister i kampen mot Ryssland.

    ”Detta är en skam. Det är obegripligt att nazister kan firas inom Vita husets väggar.”

    Antonov beskrev Paevskaya som en ”terrorist vars händer är täckta av blod från äldre, kvinnor och barn.” I mars 2022, när striderna rasade i den belägrade staden Mariupol, som nu är en del av Ryssland, ”låtsades Paevskaya vara en mamma till två barn vars föräldrar hon hade dödat sig själv”, och försökte sedan fly förklädd i civila kläder. sa Antonov.

    ”De bortförda minderåriga erkände senare att Paevskaya hade hotat dem med våld”, tillade diplomaten.
    RT

    https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/21691

   • We should not be surprised that she was ”honored” by the White House, THE HOUSE of HORRORS. It is a case of ”one (bloody) hand washes the other”.

 9. Kriget nödvändigt?

  Jag läste någonstans och uppfattade som USA:s f.d. konservative president vill att Ukraina ska sälja östra delarna till Ryssland istället för att kriga om saken.

  Det skuldbelagda och tömda Ukraina på det mesta kapital behöver pengarna och Ryssland har medel i sin skattkista.
  Win-win situation kan man tycka.

  Bara tänk efter hur mycket som besparats och så kanske vi sluppit bli medlem i NATO på det köpet också.

  Donald Trump verkar vara hatad överallt, även på den här bloggen, men jag tycker han skiljer sig och även haft flera goda förslag och en vilja som skiljer sig från de krigsivrande demokratiska vänsterdelarna av det politiska USA som jag tycker utmärker sig med sin expansiva utrikespolitik, mycket i syfte att sprida demokratin över världen och få bort så många auktoritära ”regimer” som möjligt.
  Det som allmänt brukar kallas ”regim change”.

  Donald Trump verkar acceptera den auktoritära staten vilket jag också gör.
  Jag menar att Västvärldens frihetslöften mest är luft.
  Alla regeringar måste ha en auktoritet annars annars är de ingen regering utan endast ett mähä och vindflöjel vars största beroende är opinionsundersökningar.

  Jag har inte hört talas om några opinionsundersökningar i Ryssland mer än de här privata initiativen med intervjufilmer som blivit så populära på Youtube.
  Men de intervjufilmerna är inte gjorda för publik i Ryssland utan helt ämnade åt Västvärlden och därför är språket engelska. Textat förstås, för det är i Ryssland och där talas endast ryska.

  Man kan uppfatta det här som ett demokratiskt behov och som inte existerar i Ryssland.
  Västvärlden är syftet och Ryssland är själva objektet.

  Det svenska NATO medlemskapet är en auktoritär handling närmast av vår regering och riksdag men som görs demokratisk med en mediepåverkan av sällan skådat slag.
  Jag har i varje fall inte upplevt något liknande tidigare.
  I viktiga frågor brukar folket få ta ställning på något vis men i NATO frågan var ställningstagandet redan klart och alternativet till folket endast att acceptera.
  Somliga tycker det är bra medan andra tycker det är mindre bra.
  Poängen är att inget går förmodligen att göra åt saken.
  Folket har redan gjorts beredda av en i den här saken auktoritär stat.

  Jag har tröttnat på demokratin av flera olika anledningar.
  Ser det ut som det gör nu fortsättningsvis kommer jag aldrig rösta mera.
  Demokratin är inte folkets röst.
  Demokratin har istället blivit ett skådespel för folket vart fjärde år.
  Alltför många finner sig tyvärr tillrätta med det.
  Allmänna valet har börjat påminna om en tävling.
  Inte alltför olik den politiserade Mellon.
  Också ett demokratiskt skådespel för folket.

  Men jag kan tänka mig att rösta i Ryssland om jag skulle bli medborgare där.
  Eller i Belarus.
  Hur jag skulle lägga rösten är givet utan minsta tvekan.
  Rösta i Sverige känns inte längre meningsfullt.
  Snarare att man gjort sin ”plikt” för demokratin.
  Man ger demokratin sitt erkännande genom att rösta.

  Ju färre som röstar, desto mindre kan demokratin betraktas som folkviljan.
  Samt politikerna desto mindre som folkets representanter.
  Det skulle till exempel göra det svårare för politikerna att regelbundet höja sina egna löner och förmåner.

 10. Vivianne Månsson har sannheten på sin side. Borgerkrigen i Ukraina ble startet av nynazister/nyfascister/ekstremnasjonale krefter. Det er bare disse partiene, i tillegg til Zelenskyis parti, som er tillatt i dag. Og de 3 første ble makthaverne i Ukraina i 2014 med USAs og NATOs hjelp. Og Zelenskyis parti er avhengig av deres støtte. Og pleier samarbeidet med dem.

 11. Nu erkänner Aleksey Danilov att fler och fler medborgare i Ukraina vill att deras regim skall sitta vid förhandlingsbordet och tala med Moskva. Deras högsta topp underrättelsetjänst ansåg att utvecklingen är en ”väldigt farlig tendens”. Lokala politiker i Lviv vände sig också till Kiev, för att de skall sitta ned vid förhandlingsbordet. Danilov ansåg att när även människor i västra Ukraina börjar tala om förhandlingar, och deras antal växer så är det oroande.

  Den politiska ledningen som samarbetar med Nato och lyder under Washington, har aldrig haft folket med sig. Zelensky vann endast valet på en stor fet lögn att han ville ha bättre kontakter med Moskva och att avsluta kriget i Donbass, nu anser många honom som en förrädare.

  För de som vill veta vad det ukrianska folket verkligen tyckte kan läsa denna opinionsundersökning som USAID gjorde år 2019 då Zelensky blev vald. De vill inte alls ha närmare relation till EU bara 3%, och 69% ville ha fred i Donbass. Bara 10 % tyckte att det var viktigt att Krim kom åter till Ukraina, vilket jag anser helt obetydligt antal.
  Ställ det mot varandra 69% vill ha fred och 10% vill att Krim skall tillbaka till Ukraina. Ändå vill den politiska ledningen med militärt våld ta över Krim, med allt vad det innebär

  https://www.iri.org/sites/default/files/ukraine_poll_2019.pdf

  Just nu sprider Zelensky regimen terror och skräck i västra Ukraina, och jagar alla som de påstår är sympatisörer till Ryssland Så de har skrämt ett helt folk till total tystnad, folket har sett deras tortyrcentrum och hört berättelserna från dem som varit där. Hade man folket med sig så skulle man inte behöva sprida terror och skräck i landet.
  EU har kanske förutom nazister, högerextrema och satanister fått med sig några hundratusen personer som säger sig vilja till EU, men det är en befolkning med 20-30 miljoner som är kvar i landet och jag tror inte alls på att en överväldigande del av dessa är för att gå med i EU.

  De blir grundlurade, lockade med välstånd men många kommer att sitta som de romska rumänerna på gatorna och tigga pengar i EU, det är vad som väntar dem.

  Oligarkerna har tagit de pengar som fanns kvar och köpt lyxiga hus i världen, bland annat i Schweiz. Kan tänka mig också att flera inflytelserika politiker har stoppa fickorna fulla av pengar. Sedan USA gjorde kuppen år 2014 har människor fått svälta, de vägrades att få sin pension, många dog av svält tills Ryska Federationens kommunistiska parti åkte med stor hjälptransporter till Donbass i regelbunden trafik. Det är det partiet som mest har hjälpt människor i Donbass.

  • Scott Ritter har rätt när han säger att Ryssland är den nation som verkligen har velat ha en fredlig lösning. De kämpade in i det sista för att minskavtalet skulle gälla.
   Så mer ilskna röster mot kriget bör höras mot de länder som motarbetade minskavtalet, i stället för mot Ryssland. De gick inte in brutalt som en del skriver, de gick in i det pågående kriget mellan Donbass och Ukraina väldigt försiktigt. De ropade till de ukrainska soldaterna med megafon, kom över till oss, vi vill inte kriga mot er. Det låg många videor ute som visade detta. Vi har duktiga analytiker som Jacques Baud, Douglas Macgregor, Scott Ritter som varit själva i krig som USA har bedrivit, och de säger alla, att Ryssland var väldigt försiktiga då de gick in i Ukraina. De jämför med hur USA gick in brutalt i Irak och mejade ned allt till smulor, de var där och nu är de åskådare som kan bedöma vad som är brutalt eller inte. När man använder ord felaktigt, förlorar orden sin betydelse.

   🕊 Av de nationer som är inblandade i konflikten i Ukraina är ryssarna de enda som verkligen strävar efter fred

   🗣Denna åsikt uttrycktes av den f.d. US Marine Corps underrättelseofficer Scott Ritter.

   💬 ”Ryssarna är den enda nationen som strävar efter ett fredligt resultat. Den enda nationen som stödde Minsk-avtalen”, avslutade Ritter.

   ❗️Han påminde om att det var de ukrainska myndigheterna som tidigare hävdat att ”Donbass barn kommer att sitta i källare.” Förenta staterna stödde inte heller på alla möjliga sätt någon önskan om en fredlig lösning, eftersom de längtade efter att starta ett krig med Ryssland, använda Ukraina som mellanhand och lovade inträde i Nato.

   • Och inte bara de ukrainska myndigheterna utan presidenten Porosjenko själv. Med sin pipiga falsettstämma skrek han ut detta budskap hur ”våra barn skall gå i skola och deras kura i källare”. Och utsatta för vår dödliga beskjutning kunde han ha tillagt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here