Ukraina fängslar kommentatorn Gonzalo Lira från USA för obekväma fakta

3
1581
Detta baseras på en rapport av Brian Berletic
på Youtube och har summerats påhttps://steigan.no/2023/05/ukraina-fengsler-usas-kommentator-gonzalo-lira-for-a-ha-fortalt-ubehagelige-fakta/?utm_source=substack&utm_medium=email

– Den amerikanske politiska kommentatorn Gonzalo Lira greps av ukrainska SBU för påstådd ”rysk propaganda”.

– Åklagare i Kharkov oblast släppte en video med ”bevis” som inkluderade Gonzalo som påpekade Ukrainas nazistiska problem och det faktum att den ukrainska regeringen har dödat tusentals genom att beskjuta Donbass-regionen.

– Det här är verifierade fakta som erkänts av både västerländska medier och västerländska regeringar som nu stödjer och sponsrar Kiev i den här pågående konflikten.

– Det måste sättas press på USA:s regering och västerländska ”människorättsorganisationer”.

– Idag grips Gonzalo Lira  – det kan vara någon annan du har en del gemensamt med eller så kanske du själv grips imorgon.
Nyss var det Tucker Carlsson Fox sparkar Tucker Carlsson – alltför mycket av en kritisk sanningssägare.

”Retweeta” denna tweet som taggar USA:s ambassad i Ukraina, HRW och Amnesty International:

@USEmbassyKyiv

@hrw

@amnestyusa

@Journalistlag

Du kan följa Brian Berletic på YouTube: https://www.youtube.com/@TheNewAtlas

Relaterat
Har Gonzalo Lira torterats och dödats av Zelenskys folk?. April 2022 (Videon borttagen).

Föregående artikelHoten om krig mot Mexiko och USA:s stöd till drogkartellerna
Nästa artikelTryckfrihetsvänner! Appelltal av Eva Myrdal på Pressfrihetens 3 maj
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Detta är bara toppen på ett mycket stort och farligt isberg. Vad det är om är att företagen, myndigheter, staten eller regimerna, anser sig ha rätt att godkänna all publicerad information. Vi har det även i Europa, ”Chat Control” ett typiskt exempel, och i Sverige, gummilagstiftningen Hets Mot Folkgrupp som exempel. Ett exempel är när en kommunalman tog upp problemet med IQ nivåer ledde det till åtal, och han fick gå ända till HD för att bli friad. Historien med Elsa Widding ett annat exempel. RT är ju förbjuden i Europa, och oberoende alternativa media är farliga, men det är traditionella media som sprider falska rykten, inte minst om Kina, Ryssland och Iran.
  https://nyheter.swebbtv.se/liberalerna-altmedia-forvrider-huvudet-pa-manniskor-genom-sin-indoktrinering/

  Fossilbils industrin har ihärdigt spridit det falska ryktet att elbilar är farliga och brinner ofta. Nu visar det sig att fossilbilar har 20 gånger större chans att brinna.
  https://www.dn.se/sverige/elbilar-brinner-mer-sallan-an-andra-bilar/

  Det verkligt skrämmande är att det var just så som nazisterna förra seklet tog kontroll över vad allmänheten skulle få veta, och bland annat skickade obekväma skribenter till dödslägren. Andra sidan av det myntet är dagens intensiva propaganda och indoktrinering i svenska traditionella media.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich

  Den enda som har löst detta är Kina. Det finns statliga media som har till uppgift att skriva för staten och allmänheten får fritt kommentera, medan det samtidigt finns mycket gott om privata och oberoende media att balansera det. Sedan finns det lagar som kräver personligt ansvar och stränga krav på fakta. En man i Kina har just blivit anhållen för att ha spridit falska nyheter skapade med ChatGPT.
  https://www.expressen.se/nyheter/kinesisk-man-gripen-lat-ai-bot-skriva-fejkade-nyheter/

  I Sverige är det ett laglöst vilda västern. Att provocera, ljuga, sprida förfalskad information, uppvigla och indoktrinera är helt OK i Sverige.
  https://nyadagbladet.se/utrikes/musk-varfor-sprider-massmedia-falsk-bild-om-etniskt-vald/

  • Som du skriver så är det statliga myndigheter i Kina som förmedlar ”sanningen” precis som i Tyskland under nazismen, statliga myndigheter som ”vet” sanningen. Sänder obehagliga skribenter i fängelse eller som det populärt kallas ”korrektionsläger”.

   I Kina är det inte vilda västern som tillåter att man får tycka och uttrycka vad man vill. I Kina är det myndigheterna som sprider provocerande lögner, falsk information och bedriver massiv indoktrinering. Till hjälp har man en armada av betalda propagandister som bedriver propaganda inom och utanför landet på flera språk, däribland svenska.

 2. Detta gripande visar hur Usa och dess nyttiga idioter EU totalt tappat kontrollen vad gäller Ukraina. Lira har förmedlat rena fakta, som andra i västvärldens regeringar, och medierna redan gjort. Alla större Usa och EU statschefer, med medierna har ju redan återgett vad Herr Lira sagt. Det är rent fakta och bevisat. Detta gripande av Lira nu IGEN visar att väst med Usa i spetsen totalt tappat kontrollen. Jag har gått väntat på att man ska nämna killen i västliga propagandan. Men Nej det är istället övriga i Asien och arabländerna Mellanöstern som slagit denna nyhet. Det luktar ren desperation och visar vart vi är idag tycker jag

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here