USA & Co röstar ned Rysslands förslag i FN att stärka INF-fördraget

0
1201

Ryssland presenterade nyligen ett utkast till resolution för att förstärka INF-fördraget, vilket förkastades med stor majoritet i FN:s första kommitté (UN First Committee).

”De flesta av dem som röstade emot var för stöd till INF-fördraget. Jag förstår inte deras ställning”, sade Andrey Belousov, biträdande chef för det ryska utrikesdepartementets avdelning för icke-spridning och vapenkontroll. Bland dem som röstade ned förslaget var Storbritannien, Tyskland, Frankrike och, naturligtvis, USA.

Gorbatjov och Reagan skriver under INF-avtalet 1987. Bild: Sputnik News.

I ett tal i FN på fredagen sade Andrey Belousov att:

”Ryssland verkligen förbereder sig för krig, och är redo i händelse av en amerikansk attack attt kunna försvara sitt folk mot amerikansk aggression, men bara om USA börjar det.

Rysslands militära uppbyggnad och storskaliga övningar, som ofta är utmålade i västmedierna som förberedelser för all-out krig, är en defensiv nödvändighet. Vi förbereder oss för att försvara vårt hemland, vår territoriella integritet, våra principer, våra värderingar, vårt folk.

Ryssland söker inte en konfrontation till skillnad från USA. Varför annars skulle USA dra ut ur INF -fördraget, öka sin kärnvapenarsenal, anta en ny kärnkraftsdoktrin som sänker tröskeln för användning av kärnvapen – det är frågan för oss alla”.- Ryssland förbereder sig mot krigsangrepp från USA.

Jag har behandlat detta i ett par andra artiklar nyligen:

Föregående artikelPutin varnar Poroshenko för att inte följa Minsk-avtalet
Nästa artikelMerkel, Macron, Putin och Erdogan eniga om viktiga Syrien-frågor!
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here