USA motarbetar undersökning av Fort Detricks roll för coronapandemin

7
2146
Fort Detrick

Ursprunget till smittan med SARS-2 som medförde Coronapandemin diskuteras mycket – i viss mån även här. Läs Vem behöver ny utredning av varifrån Coronaviruset kom? Utredning om coronapandemin startade i USA eller i Europa? Samt
Bra förslag?: Kinas Frankrike-ambassadör föreslår att WHO utreder USA:s Fort Detrick-laboratorium om coronans start

USA är skyldiga kinesiska nätanvändare en förklaring till varför man förblir tysta om att öppna Fort Detrick-laboratoriet för utredning och varför de inledde cyberattacker på en online-petition, som kräver att Världshälsoorganisationen (WHO) skall utreda laboratoriet, sade talespersonen Zhao Lijian från Kinas utrikesministerium. Global Times: https://www.globaltimes.cn/page/202107/1229648.shtml

När han blev ombedd att svara på cyberattackerna på petitionen, som hittills har samlat 13 miljoner underskrifter, sa utrikesministeriets talesman Zhao Lijian att han gav tummen upp för petitionen.

Petitionen lanserades den 17 juli, som ett svar från kinesiska nätanvändare på USA:s politisering av utredningen om ursprunget till COVID-19. Petitionen bad WHO att undersöka Fort Detrick.

”USA borde lämna en ansvarsfull förklaring till alla misstankar kring det biologiska laboratoriet i Fort Detrick. Varför spelar man fortfarande dum när över 13 miljoner kinesiska nätanvändare har krävt rättvisa? Varför fortsätter man att fördunkla och vägrar svara på denna frågan? Var är nu den transparens som man förespråkar? ” frågade Zhao.

USA bör ge en ansvarsfull förklaring till de cyberattacker på servern, vilka utgår från amerikansk mark. För ungefär en vecka sedan anklagade USA, tillsammans med sina allierade, Kina för att inleda cyberattacker mot västländer. Men attackerna mot servern avslöjade återigen USA:s hyckleri och dubbla måttstockar för cybersäkerhet och avslöjade att USA är ett hot mot cybersäkerheten, enligt Zhao.

Talespersonen betonade att om USA verkligen vill stödja cybersäkerhet och yttrandefrihet, bör man samarbeta med andra länder, istället för att överse med hackningsaktiviteter på hemmaplan, medan man smutskastar andra.

Online-petitionen, som inleddes den 17 juli, och som kräver att WHO skall undersöka Fort Detrick-labbet, har fått 13 miljoner underskrifter bland kinesiska nätanvändare, från och med tiden för publicering. Kinesiska observatörer sa, att den kraftfulla uppmaningen visar att kineserna inte kommer att sluta ifrågasätta det amerikanska labbet förrän USA ger en rimlig förklaring. Petitionen attackerades från flera amerikanska IP-adresser lördag kväll, då antalet underskrifter närmade sig 10 miljoner.

 

 

Föregående artikelKamp mot USA-imperialismen i Sverige
Nästa artikelBiden avslutar inte ”Forever Wars”. Han banar väg för nya.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  1. Enligt uppgifter från nätsäkerhetsföretag som AVAST och Kaspersky med flera kommer omkring 80% av alla världens hackerattacker från amerikanska IP adresser.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here