USA ökar sitt angrepp på Syrien

10
1643
USA soldater. shutterstock_245431444

Denna artikel visar hur USA ökar sitt angreppskrig mot Syrien enligt israelisk: (US military convoy enters northeast Syria: report) och syrisk källa I artikeln finns 3 videor som inte finns med här.

Ingress: Media har nyligen rapporterat om hur Israel genomfört kraftiga bombningar mot Syrien 57 döda i nya israeliska attacker mot Syrien, medan Sverige-stödda sanktioner dödar tusentals. “Demokratiska” “Världssamfundet” gäspar.

Innan vi går vidare vill jag påminna om detta Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.
Sådant väcker inga protester hos ”Världssamfundet”.


 

En konvoj med 40 lastbilar och pansarfordon sägs ha kommit in i Syrien från Irak.

En stor amerikansk militärkonvoj kom in i nordöstra Syrien på torsdag, rapporterar den syriska statliga nyhetsbyrån SANA och citerar källor på marken.

Enligt rapporten inkluderade konvojen cirka 40 lastbilar och pansarfordon och backades upp från luften med helikoptrar.

Det gick in i Syrien från Irak via al-Waleed-korsningen för att ta med vapen och logistisk utrustning till baserna i provinserna Hasakeh och Deir Ezzor.

Andra lokala medier rapporterar att sådana manövrar inte är ovanliga eftersom USA ofta flyttar utrustning mellan Irak och Syrien.

Samtidigt rapporterar SANA också att cirka 200 amerikanska trupper anlände till Hasakeh-provinsen med helikoptrar.

Enligt rapporten är trupperna inställda på att placeras på de närliggande oljefälten, med det kurdiskstyrda östra Syrien rikt på energiresurser.

Den USA-ledda koalitionen har arbetat nära med kurderna under kampanjen mot den islamiska statens terroristgrupp i Syrien, med kurdiska styrkor som ofta arbetar som markkoordinatorer under flygattacker.

I slutet av 2020 beordrade USA: s dåvarande president Donald Trump att amerikanska trupper drog sig tillbaka från området för att omplaceras till Irak.

Relaterat

Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien,
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

Föregående artikelFolkomrösta om FN:s kärnvapenkonvention!
Nästa artikelImperiets härskare
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. https://www.globalresearch.ca/video-sen-rand-paul-challenges-new-sec-state-regime-change-syria/5735112

  Blinken är tilltänkt som ny utrikesminister i USA. På denna 10min. video utfrågas han av senator Rand Paul som själv levererar en svidande kritik av USA:s regimbytespolitik i regionen. Blinken säger inte mycket men tecknen är illavarslande. Och Paul är en av de få dissidenterna i kongressen, dissidenterna som numera kan räknas på ena handens fingrar.

  Mediaprofilen Larry King har avlidit. Det vore väl ingen större anledning att kommentera hans frånfälle om det inte var så att mediacensuren nu är så total att denna i USA kanske mest kända mediaprofils sista tio år suddas bort. Han jobbade ju för Putin, för sjutton. När CNN dumpade honom av åldersrasistiska skäl erbjöds han värdskapet för egen intervjushow hos RT. Där fortsatte han från 2013 till sitt insjuknade, om det var 2019 eller 2020. Ni förstår, varje vecka ett samtal från Kreml: Nu Larry, denna vecka kör vi det här. Kaffe och tårta till den som hittar ett omnämnande av RT i hans nekrologer.

  • ”Mot slutet av sitt liv ledde han även ”Larry King now” som bland annat sändes på den ryska statliga internationella kanalen RT. Han intervjuade återkommande den ryske presidenten Vladimir Putin, som nu enligt AFP hyllar Kings ”stora professionalism och obestridliga journalistiska auktoritet”.

   Larry King blev 87 år.
   Mattias Magnusson
   TT

   • Schysst av TT och bra spanat, Lennart. Kaffe och tårta hos Ekbergs på Bulevarden, det enda klassiska caféet i Helsingfors.

 2. Jimmy Dore reagerar direkt på att Bidens första dag som president är att skicka mer trupper till Syrien. Det första beslut han tar är 40 tanks och 200 US-trupper till oljefälten i Syrien. Stjäla mer av syrisk olja, och alla länder tycker det är okej, precis som USA stjäl olja från Irak. Han kunde tagit ett beslut om sjukvård till alla men gjorde inte det, eller något annat välfärdsprojekt men gjorde inte det. Istället gick pengarna till mer krig.
  https://www.youtube.com/watch?v=n1QiulgahxU

  • Ja, det var väntat! USA:s eviga krig för petrodollarn måste fortgå annars väntar ekonomisk ruin! Ekonomin i USA är helt beroende av ett högt konstlat värde för dollarn…Skulle dollarn handlas för sitt riktiga värde skulle importen till USA minska då allt skulle bli mycket dyrare. Trumps mål var ju att avsluta krigen för petrodollarn, minska beroendet av importen och ha jobben kvar i USA.

 3. Det kostar pengar att bomba ett annat land, och nu skall Israel kunna håva in sina krav på USA, möjligtvis har Saudiarabien betalat dem för att bomba Syrien. Trump som var för spontan för sitt bästa råkade ju säga det i en intervju, när man anklagade honom för att slösa skattebetalarnas pengar på bomber, att det var Saudiarabien som bekostat deras krig i Syrien.
  Nu kan man läsa på SputniksNews att J:M: Springmann f.d. amerikansk diplomat i Saudiarabien, uttalar sig i Press TV ”Amerikas förenta stater transporterar soldater från Irak som det redan ockuperar till Syrien som de fortsätter att ockupera, för att stjäla syrisk olja från det syriska folket och för att skicka oljan någon annanstans, förmodligen till Israel och andra platser som kan dra nytta av Amerikas stöld av syrisk olja”
  Han säger ytterligare att detta är typiskt för USA och tycker att man skall ta i sitt beaktande att när Biden invigdes för några dagar sedan omringades han av 25000 soldater. Så Biden är krigsherrarnas favorit.
  När jag frågade kurder som har kopplingar till syriska kurder om varför de skall gå i fronten för USA:s krigföring för att få oljan, då IS hade full kontroll på den.
  Fick jag svaret att USA låter dem bli kanonmat och gå i frontlinjen mot IS, de är fattiga peshmergakrigare, och de slåss inte för en ideologi utan för den amerikanska dollarn, som behövs så väl till deras familjer.

  • Summan av kardemumman: Donald Zionist Trump(et) har lämnat presidentämbetet och nu har Joe ”Zionist by choice” Biden tillträtt ämbetet. Presidenterna avgår men sionismen består – det är i USAs politiska historia sedan mordet på J F Kennedy.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here