57 döda i nya israeliska attacker mot Syrien, medan Sverige-stödda sanktioner dödar tusentals. ”Demokratiska” ”Världssamfundet” gäspar.

34
2171

Sveriges Radio rapporterar: 57 döda i nya israeliska attacker mot Syrien.

57 människor dödades i Israeliska flygattacker mot mål i östra Syrien under natten mot onsdagen.
Målen för de minst 18 attackerna var främst lager för tunga vapen tillhörande Iranstödda miliser i Syrien.
Det här var fjärde gången på två veckor som Israel attackerade iranska mål i Syrien, Israel ser den iranska närvaron i grannlandet som ett akut hot mot den israeliska säkerheten.
Johan Mathias Sommarström, Mellanösternkorrespondent.

Innan vi går vidare vill jag påminna om att Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.


En mer utförlig rapport finns i Southfront

De första två veckorna 2021 har hittills präglats av en väldig ökning av israeliska flyganfall mot Syrien.

Den mest intensiva strejken ägde rum den 13 januari på morgonen och drabbade flera syriska och iranskanslutna mål i provinsen Deir Ezzor, inklusive den underjordiska basen för den iranska islamiska revolutionskåren nära al-Bukamal.

Syrian Observatory for Human Rights som stödjer oppositionen/terroristerna rapporterade att israeliska flygangrepp har dödat 57 och såret ytterligare 37. Regeringskällor bekräftade endast 5 dödsfall.

De israeliska operationerna utfördes med hjälp av information av USA. Tdigare CIA-chefen, nuvarande utrikesminister Mike Pompeo diskuterade enligt uppgift flygattackerna med Yossi Cohen, chef för Israels spionbyrå Mossad.

Detta är ett tydligt budskap till Iran.

Alla luftangrepp under de första två veckorna 2021 är de viktigaste av Israel sedan kriget började i Syrien. De var så betydelsefulla att Damaskus till och med anklagade Tel Aviv för att utföra angreppen i mycket öppet stöd åt ISIS som den syriska arabiska armén jagar.

Före nyårsafton mördades Irans främsta kärnkraftsforskare Mohsen Fakhrizadeh, av Israel enligt Teheran.

Israel verkar inriktad på att fortsätta sitt korståg mot Iran i viss brådska eftersom Biden sannolikt inte kommer att stödja Tel Aviv lika mycket som Trump gjorde.

Slutligen verkar både de amerikanska och ryska styrkorna vänta på en eskalering.

Media, dock inte DN, har rapporterat detta kortfattat. Ingen kritisk diskussion eller fördömanden – förstås. Och inte heller över Nederländernas stöd till terrorister i Syrien.

Eller att Biden utnämner som Mellanöstern-rådgivare Brett McGurk, Trumps tidigare rådgivare som drog sig tillbaka då Trump sa att USA skulle dra sig tillbaka från Syrien.

Jag begränsar mig till några påminnelser nedan.

Relaterat

Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien,
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

Föregående artikelAl Burkes tal på manifestationen 4 januari för Julian Assange på Sergels torg
Nästa artikelKritik av Sveriges beslut rörande G5-utbyggnad och befintlig telecom-utrustning
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

34 KOMMENTARER

 1. https://thegrayzone.com/2021/01/14/un-expert-crippling-us-sanctions-on-syria-are-illegal-and-hurting-civilians/

  Det finns en nyhet här att beakta. Aaron Maté intervjuar FN:s särskilde rapportör om sanktionerna mot Syrien. Denna rapport borde läggas på samtliga EU-regeringars bord med åtföljande krav om att omedelbart upphöra med den olagliga kollektiva bestraffningen av ett helt folk.

  Vi har hört alla de fagra söndagstalen om FN:s stora betydelse. Nu är det upp till bevis. Ni begår dagligen brott som dödar fler än de likaledes olagliga israeliska bombräderna. EU:s sanktioner kräver enhällighet, vilket innebär att alla regeringar är skyldiga. Upphäv sanktionerna Stefan Löfven, omedelbart, eller infinn dig hos domstolen i Haag.

 2. En vacker dag kommer det att bli ombyta roller. Ingen kommer tycka synd om marktjuvarna då. Nowhere to hide, nowhere to hide …

 3. När husse är på sitt sedvanliga brottsvåg så låtsas ledarna i väst som om det regnar.
  Övriga världen vet det och skrattar åt västledare varje gång dessa hycklar om ”fri- och rättigheter”

  Iran har lovat stärka Syriens luftförsvar. Klart västledare kommer att oja och aja mycket den dag Syrien skjuter ner ISIS-flugplan från Hell Aviv. Det är jo husses flygplan vi pratar om

  https://www.globalresearch.ca/video-iran-help-syria-air-defense-repel-us-israeli-attacks/5718207

 4. Utgångspunkten måste rimligen vara att Syrienkriget är en pågående väpnad konflikt mellan syriska regeringstrupper, ledda av president Bashar al-Assad, och stridande från olika oppositionella grupperingar. Konflikten inleddes under den arabiska våren med de första lokala missnöjesyttringarna i januari 2011, vilka i mitten av mars växte till organiserade landsomfattande protester. Protesterna gällde till en början krav på demokratisering, stopp på den utbredda korruptionen, respekt för de mänskliga rättigheterna och krav på Assads avgång.[77][78], och möttes med omfattande våld av polis, säkerhetsstyrkor och militär. Det hela har alltså sin början i att en envåldshärskare inte ville släppa in demokrati utan fortsätta sin diktatur. Under konfliktens gång växte inblandningen från utländska intressegrupper och Syrien såg ett inflöde av pengar och vapen från utlandet. Strider pågår på flera fronter mellan regeringsstyrkor och en lång rad olika organiserade rebellgrupper (med ett inte obetydligt inslag av utländska stridande), som i sin tur också strider mot varandra.
  Enligt uppgifter april 2018 har minst 340 000 människor dödats och över tolv miljoner människor, vilket är mer än halva Syriens befolkning, har drivits på flykt. Minst 600 000 syrier lever i dag i belägrade städer och samhällen, med begränsad tillgång till mat, medicin och sjukvård. Därför kan man fråga sig vad Ryssland, Iran, USA och Israel har i Syrien att göra – alla med sina egna agendor.

 5. Till Anders och Benny: Vad ni tillfogat förändrar inte på något sätt vad jag sa. ”Därför kan man fråga sig vad Ryssland, Iran, USA och Israel har i Syrien att göra – alla med sina egna agendor” Varför Saudiarabien och Turkiet mfl stödjer SAD är lätt att räkna ut eftersom det i grunden handlar om de krafter som låg bakom den ”arabiska våren” och är det något dessa diktatorer har gemensamt med Assad (och Putin också förresten) så är det ju rädslan för folket och demokrati. Att ni båda vinklar allt ur rysk synvinkel är verkligen ett problem för en juste verklighetsuppfattning. Och när det gäller IS så framstår Turkiet som en av de främsta sabotörerna eftersom man gett sig på kurderna. Att Israel gjort krigsinsats i Syrien beror ju främst på att man velat hämma Irans stor militära insats där. Typiskt för denna cirkulära bevisföring som åberopas av Anders är ju att du åberopar artiklar som du tidigare skrivit. F.ö. används i artiklarna begreppet terrorister omväxlande för IS och grupper som gjort uppror mot Assad. Men allt i GP är ju skrivet för täcka över Assad/rysk/iransk militära aktioner mot det syriska folket.

  • Angriparna USA, Israel med stöd av terrorister hade som uttalat mål konmtroll över Syrien, liksom Turkiet av områden nära gränsen. ”Assad måste bort” var USA:s mantra 2012 med tydligt stöd av Sveriges regering. Syrien som tagit viktiga steg i demokratisk riktning efter ändrad konstitution 2012 och med ungefär lika många partier i pasrlamentet som Sverige har i riksdagen, och med flerårig strävan om bred uppslutning bakom ny konstitution. USA kontrollerar ett stort område i nordöstra Syrien, och målet är att hindra Syriens återuppbyggnad enligt USA:s Syrienansvarige. Ryssland och Iran är legalt i Syrien på in bjudan av Syriens regering, och försvarar landet mot terrorister och utlandsstödd aggression. Klart att de har intresse av ett Syrien i gott samarbete och har också inflytande. Assad, som är ganska öppenhjärtigt, har i intervjuer med utländska journalister sagt att Ryssland inte lagt ssig i Syriens interna affärer.

  • Du säger att Anders åberopar artiklar som han själv skrivit, men han har läst många andra där han fått sin information, jag kan ge dig några med stor kunskap.
   Vi har senator Richard Black, en trogen krigsveteran utbildat på krigshögskolan i USA, och därefter utkämpat flera krig och innan han blev senator arbetade hans som jugofficer på Pentagon, Han håller en föreläsning på Schillerinstitutet om Syrien. Nedan en länk till hans föreläsning, där han berättar att han talat med dem som var med på demonstrationen 2011 och de vittnar om att al-Qaida var också där och sköt mot regeringssoldaterna. Det finns även en utredning på FN som arabförbunden har gjort och ger Assad rätt att det var en väpnad och inte fredlig demonstration, fler regeringssoldater blev dödade än demonstranter.
   https://www.youtube.com/watch?v=0FNtEWfay_8

   Även Max Blumenthal (uppvuxen i en politisk miljö, där hans far var närmast rådgivare till Bill Clinton under 10 års tid, och journalist för Washington Post, trots hans familjs vänskap med Clintons så är Max Blumenthal skarpt kritisk till Hillary Clintons politik)  undersökande journalist, berättade att när han verkligen blev medveten om hur viktigt det var att Ryssland, Iran och Hizbollah kom in i kriget i Syrien, var då han läste en artikel i The New York Times Magazine av Robert F. Worth (journalist och tidigare chef för New York Times Beirut byrå) 24 maj 2017. Han skrev att tack vare Ryssland så hindrades ett sekteristiskt massmord i Latakia och total förstörelse av staden.
   Max Blumenthal reste själv ned till Syrien och reste runt i landet och talade med minoritetsgrupper i Syrien, och alla var tacksamma för att Ryssland, Iran och Hizbollah kom in och räddade dem från folkmord. När de extrema sunni islamisterna som EU och USA stödde gick in i Idlib år 2015, så började ett folkmord. De kristna fördrevs ut ur Idlib, judar och alawiter dödades. De judar som accepterade att konvertera till islam fick leva. Efter att de konverterat till Islam blev de tvungna att gräva upp sina döda släktingar och begrava dem på nytt enligt islam. Max Blumenthal tycker att Robert F. Worth använder ett för snällt ord då han skriver sekteristiskt massmord då han anser att det borde stå folkmord. Max Blumenthal har sedan dess gjort mer forskning om Syrien, och menar att det är muslimska brödraskapet i Syrien som redan under 1970-talet försökte göra uppror mot Assad p.g.a. hans tolerans mot olika religioner. Man får tänk på att när Assad familjen tog ett beslut att även kristna skulle få finnas i den politiska ledningen så gick 100000-tals syrier ut och demonstrerade mot det beslutet, de som stödjer muslimska brödraskapet och vill införa islamiska lagar i Syrien. Det finns alltså sedan tidigare ett massivt islamiskt motstånd mot mångkultur i Syrien och muslimska brödraskapet ökade sitt motstånd mot Assadstyret då de bestämde att kvinnor skulle ha rätt till högre utbildning och mer att säga till om i samhället. Så det verkar lite absurt att västvärlden krigar för att störta ett mångkulturellt samhälle med stora rättigheter för kvinnor, dessutom rättigheter att få vara annorlunda.

  • Du måste läsa på Bo och undvik MSM och USA-propagandan! Ryssland är inbjudna av den lagliga regeringen i Syrien att hjälpa dem mot terroristerna och det är exakt vad Ryssland gjort! Att jämställa Rysslands insats med vad USA, Israel, Turkiet, Saudiarabien vars mål är att stycka upp Syrien låter sig inte göras! Assad må ha sina brister men han är långt bättre än alternativet, ett uppstyckat Syrien där IS härjar, Turkiet och USA stjäl oljan, Israel lägger beslag på markområden och Saudiarabien skickar de jihadister man inte vill ha på hemmaplan!

  • Ohyra är det svenska ordet för varelser som objudet tränger sig på. israel, USA, Turkiet, och Saudiarabien, är precis det ohyra som tränger sig in i folkhemmet Syrien. Anticimex är det beprövade medicin mot ohyra. Syrien har all rätt att spruta med Anticimex mot ohyran från israel, USA mm. Ryssland och Iran hjälper i detta rensnings arbetet mot halshugga-terrorist råttorna som förpestat Syriens folkhem.

   Att det finns en och anan som @Bo Widegren som inte kan skilja mellan ohyra och inbjudna vänner i Syrien (så som Ryssland eller Iran) är tecken på vidden av propagandan som förblindar

   För övrigt behöver även USA självt hjälp med ohyran som förpestat landet. Här är senaste nytt om kampen mot denna ohyra som är så skadligt för USAs hälsa. USA gör bäst i att bli ohyra fritt självt med andra ord

   https://www.unz.com/estriker/national-justice-investigates-american-tax-payers-spend-at-least-23-billion-on-israel-every-year/?highlight=israel+and+isis

   • Strikers uppräkning drar fram hiskeliga belopp, fast alla kostnader inte finns med (exempelvis efterkostnader för krigen i form av vård krigsskadade och utebliven nyttoproduktion).

    Det skulle vara intressant att läsa en utredning om hur mycket stödet till Israel kostar oss, i såväl direkta subventioner som indirekta (via EU, FN, NATO m.fl.) insatser.
    Svensk trupp här och där i USAs fotspår är ju inte gratis.
    Merparten av flyktingmottagningen skulle inte behövas om Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien ej hade angripits.

    Svenskt bistånd till terroristerna i Syrien är ju stöd till projektet ”Storisrael”.

    • Mycket bra kommentar!

     Jag skulle gissa att det rör sig om ca 50 miljarder dollar per/år allt som allt.
     Vartenda marktjuv får således ca 85,000 kronor gratis varje år. Blodspengar?

     En utredning om hur mycket pengar apartheid och terrorstaten israel får skulle stämplas med anklagelser om ”antisemitism” från falska semiter och konvertiter.

     En anan ska: så länge apartheid regimen består kommer inte världen att ha någon fred alls.

  • Till Bo, du skriver ” F.ö. används i artiklarna begreppet terrorister omväxlande för IS och grupper som gjort uppror mot Assad”
   Richard Black förklarar det rätt bra i sin föreläsning (som jag skickade en länk till), att alla dessa grupper som gjort uppror mot Assad är undergrupper till al-Qaida, man ger dem olika namn och han tror att det är för att förvilla, så man skall tro att någon av dessa grupper är moderata medans de i själva verket är olika grenar av al-Qaida.
   Fria Syriska Armen (FSA) det är ett fint namn som förvillar oss att tro att det skall leda till något gott, men verkligheten ser annorlunda ut. På YouTube låg en video där en kurdisk kvinnlig soldat hade fått sina bröst bortskurna, och FSA-soldater stod och hoppade på henne. Är det för att kvinnor inte får vara soldater?
   Jag har köpt och läst boken ”Jihadisternas återkomst-islamiska staten och det nya sunnimuslimska upproret” av Patrick Cockburn, som var den första som rapporterade om att det fanns inga moderata rebeller i Syrien att räkna med. Boken kom ut år 2015,
   Patrick Cockburn är en väldigt erfaren krigskorrespondent, som skrivit för ”The Independent”. Han som har minst 25 års erfarenhet säger om rapporteringen från Syrien ”att han inte kan komma på något annat krig som han bevakat där där propagandistiska och partiska andrahandskällor så lätt accepteras av journalister som objektiva fakta” Cockburn berättar i boken om olika händelser då han åkte runt i Syrien, bl.a. hur dessa s.k. moderata rebeller gick in och misshandlade kvinnor som inte var klädda enligt dem respektabelt, dansade och spelade hög musik.
   Om de demokrater som vill ha demokrati i Syrien allierar sig mig al-Qaida grupper och tror att dessa skall föra demokrati in i Syrien har de dåliga rådgivare. För att behålla makten i ett land behöver man ha en arme, och det har Assad och de olika al-Qaida grupperna har sina krigare som slåss mot syriska armen.
   Assad eller al-Qaida?
   Det är vad man har att välja på enligt Defense Intelligence Agency (DIA) är en amerikansk federal myndighet sorterande under försvarsdepartementet och den är försvarets gemensamma militära underrättelsetjänst, som skrev det i en rapport år 2014, vilket också Richard Black berättar om i sin föreläsning. De föreslog Assad, men makten i USA lyssnade inte på dem.

 6. Senatorn i Virginia Senaten är känd för sitt bisarra stöd för Assad, se bl.a. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=733802899996878&set=a.535716253138878.1073741829.533376740039496&type=1. Han kan alltså inte vara en garanterad källa för Sanning. Jag kan rekommendera dagens Konflikt som ger en betydligt mer sanningsenlig bild; slutet handlar om Syrien. Generellt vill jag ge er rätt i faran att IS infiltrerat/infiltrerar rebeller mot diktatorn Assad. Men lösningen är knappast att stödja diktatorn Assad, det ryska, det turkiska och iranska inflytandet.

  • Du glömde bort att nämna USA och Israel i din sista kommentar.
   Du har en väldigt låg argumentationsteknik, då du säger att man inte kan lita på Richard Black för att han skrivit ett brev till Assad. Det brevet du visar, har jag sett förut, han är rasande på att USA stödjer al-Qaida i Syrien och ger sin tacksamhet till att Assad bekämpar al-Qaida.
   Visa istället på något av de fakta han redovisar som är av vikt och som är felaktigt. Jag har kunnat se på andra media både oberoende i USA, och även i England om sanningshalten i det han berättat. Dessutom har Tulsi Gabbard berättat om hur hon kämpat för att få USA:s kongress att förbjuda stöd till al-Qaida, men fick inte tillräckligt stöd för att det skulle bli verklighet.
   SVT är ingen oberoende källa, eftersom de i hela denna konflikt letat upp de personer som passar deras världsbild, jag skulle vilja påstå att de är mindre att lita på än senator Richard Black.
   Issa Touma konstnär från Aleppo fick ett konstnärsstipendium av Gävle kommun. Han är mycket kritisk till SVT och TV4 för deras rapportering om Syrien. Han har varit i konflikt flera gånger med Assad och vill ha mer demokrati i Syrien, men menar att demokrati kan aldrig komma från Gulfstaterna och att det är deras pengar och proxy krigare som krigar mot Syriens soldater. Skickar en länk till dig så du själv kan lyssna på honom då han talade i ABF-huset på Sveavägen. Han anser att man bara får höra en röst i svensk TV och det är Gulf Människors röst, fast det finns 20 olika etniska grupper i Syrien. Han hörde en person intervjuas i SVT som han känner personligen och som varit i Sverige i 5 år och 15 år sedan han var i Syrien få uttala sig som någon expert på Syrien.
   Han har också varit förfärad över att se en utrikesjournalist sitta och gråta i SVT över att Aleppo befriades. Människorna i Aleppo dansade på gatorna när de befriades men SVT gråter.
   BBC visade bättre än SVT, för de visade att terroristerna höll stora lager med matförråd i Aleppo men lät människor svälta av politiska skäl.
   https://www.youtube.com/watch?v=HYtjaY5mM_0

 7. Han är alltså en regionalpolitiker från Virginia som gjort sig känd för en del bisarra inlägg till förmån för Assad. Alltså knappast någon att hålla i handen när man vill klargöra läget. Det är klart att vi inte skall stödja IS men lika anmärkningsvärt är det att stödja diktatorerna Assad och Putin, som Global Politics.

  • Global Politics stödjer Syriens kamp för nationellt oberoende mot utländska angripare och terrorister. Stödjer också Putin och andra då man agerar förenligt med FN-stadgan och mot krig och för inyternationellt samarbete.

  • Du har fortfarande inte givit något exempel på faktafel i Blacks föreläsning. Han är ovanligt bra på att ge källor till sina uppgifter, vilket är mer än SVT gör när de refererar till en gubbe i ett hus utanför London, som oemotsagd får ge information om Syrien. När han blev tillfrågad varifrån han fick sin information, blev hans svar att han hade kontakter som han litade på i Syrien. Inte speciellt trovärdigt, anser jag som också har många kontakter med personer som jag anser trovärdiga som ger en annan version.
   Black hänvisar till Wesley Clark, fyrstjärnig general och f.d. NATO:s befälhavare.
   Skickar med ett klipp där du kan lyssna till honom där han berättar hur Pentagon bestämt att regimändra i 7 länder i mellanöstern på 5 år. I en annan intervju som jag lyssnat på säger han om det inte funnit olja så hade vi aldrig varit där och krigat Så om du tror att USA krigar för demokrati så har du fel.
   En vän till mig kurd från Irak, säger att hennes släktingar som är kvar i Irak uppger att de har det mycket värre nu än när Saddam Hussein hade makten. De har fördrivits från Kirkuk där de bott i generationer till Erbil, fått lämna sina hus vind för våg. Detta skedde aldrig under Saddam Hussein och dessutom lika många lik flyter i floderna och människor torteras i fängelser. Innan USA började bomba Irak, så höll Saddam Hussein på med en fredsförhandling med kurderna, som förstördes av bomberna.
   Vad jag vet har inget land i väst givit stöd till Assad, men enormt stöd till al-Qaida grupper, både finansiellt och med vapen. Det syriska folket lider av sanktioner, som borde tas bort. De dödar lika många som bomber, men alla vänder bort blicken.
   https://www.youtube.com/watch?v=6Knt3rKTqCk

  • Desinformatör Bo Widegren har som vanligt inga sakargument utan det är att utelämna fakta och flytta målstolparna hela tiden som gäller…Likadant gör MSM när det gamla lögnerna blivit avslöjade!

 8. På den här linjen är så mycket upprört snack att man baxnar. Den enda seriösa kommentaren står Vivianne för i senare delen när det gäller generalen Wesley Clark. Det är en trovärdig källa. Det enda är ju att han i you-tube intervjun återger sina reaktioner inför anfallet mot Saddam Husseins Irak och den påstådda anledningen till kriget, nämligen innehavet av kärnvapen. En lögn som redan ”mainstream” accepterat och hånat Busch och Blair för samt Hans Blix, chef för FN:s inspektionsorgan Unmovic, bekräftat. I diskussionen förekommer också att hanteringen av Irakinvasionen och dess efterspel sköttes så illa av USA att det s.a.s. bildade grogrunden för IS. Däremot har inte klarlagts USA har någonting med själva utrustandet av IS; däremot har nämnts att Saudiarabien skulle på något sätt i sitt sökande efter allierade mot huvudkonkurrenten Iran ha gjort en del affärer med IS. Men påståendena om att USA aktivt stött IS är obevisade lögner och f.ö. så är USAs närvaro i Syrien mycket svag medan både Iran, Turkiet och och Ryssland med egna agendor aktivt deltar såsom Assads bundsförvanter.

  • Det verkar vara lönlöst att övertyga @Bo Widegren. Hen skulle inte ens tro på det även om en ISIS terrorist skulle berätta för honom att israel och USA är/var ISIS skyddare. ISIS+israel=Sant

  • Det som var poängen med videoklippet du såg var inte att USA beslutade sig för att kriga i Irak, utan att Pentagon hade en plan att ändra regim i sju länder i MÖ under fem års tid, och där fanns Syrien med. Wesley Clark har många intervjuer på YouTube bl.a. hur Saudiarabien har sedan flera år innan kriget haft extrema sunnimuslimer infiltrerade i Syrien för att sprida wahhabism. Säpo i Sverige har ju konstaterat att de som åkte till Syrien och anslöt sig till IS, hade varit aktiva i de moskeer som Saudiarabien bekostat i Sverige, där de blivit radikaliserade. Saudiarabien infiltrerar överallt, i Norge är det förbjudet för främmande makter att bygga religiösa byggnader. Under 30 års tid har jag arbetat som handläggare för flyktingar i första och andra generationen som kommit till Sverige, det blir ca 12000 hushåll, och i personer över 20000. Så det är mycket information jag fått del av, och deras berättelser som inte bara rör dem utan även deras nätverk.
   Innan kriget i Syrien när jag ringde Migrationsverket för att fråga om en persons asylansökan som kom från Syrien blev svaret: Hen kommer få avslag, vi räknar Syrien som ett säkert land.
   Det var svårt att få asyl om man kom från Syrien, de flesta fick uppehållstillstånd av humanitära skäl för att de varit så länge i Sverige eller liknande men inte asyl.
   Man hittade på att man var från Irak eller Libanon för att vara säker på att få stanna.
   När det gäller att vara en hårdför diktatur, så tycker väl jag efter alla berättelser jag hört, att de flesta länder i MÖ har samma metoder, där enbart Saudiarabien sticker ut som den värsta av dem alla. Väldigt tyst om Saudiarabien, de halshögg en präst för att han predikade kristendom vilket är förbjudet. Detta skulle inte kunnat ske i Syrien. Poeten som skrev dikten om att kvinnor borde få fler rättigheter dömdes till 1000 piskrapp och sitter fortfarande fängslad. De kan tydligen styck mörda människor och det blir bara några dagars upprördhet, men inga sanktioner utan vår handel fortsätter som vanligt. Dessutom är det totalt förbud att vara homosexuell i Saudiarabien och straffas oftast med döden. Nedan utdrag från Aftonbladet: Syrien finns inte med men om islamisterna vinner i Syrien kommer väl de också finnas med på denna lista.
   ”I sex länder, eller delar av dem, är dödsstraff en möjlig påföljd för ”brottet” homosexualitet. De är Jemen, Iran, Nigeria, Saudiarabien, Somalia och Sudan. I ytterligare fem länder – Afghanistan, Förenade arabemiraten, Mauretanien, Pakistan och Qatar – är dödsstraff inskrivet i straffbalken som ett möjligt straff för homosexualitet, men används som regel inte”.

   Jag har letat upp en kort intervju med Tulsi Gabbard som enbart handlar om att USA stöder grupper som al-Qaida i Syrien, Jake Tapper CNN intervjuer henne.

   https://mail.google.com/mail/u/0/#search/tulsi+gabbard/FMfcgxmXKSZCQFzbfsJjLLpnKDFLDNNv?projector=1

 9. Ja det är lönlöst att försöka övertyga med ogrundade påstående eller halvsanningar som Assad- och ryssfrälsta skara hanterar. Hej för den här gången!

  • Men Bo, du bemöter inte de många fakta som ifrågasätter din uppfattning med andra fakta eller analyser som påvisar att dina kritiker kan ha fel.

  • Tyvärr kopierade jag länken till Tulsi Gabbards intervju från min mailbox och då blev länken fel, man kommer enbart in på sin egen mail. Tycker det är en bra intervju med Jake Tapper på CNN, och lagom lång för att man skall lyssna på hela intervjun, så jag skickar länken som skall vara rätt igen. Min dotter brukar skicka mig intressanta länkar. Hon skall försöka hitta ett läckt samtal från USA:s ledning där de har ett direkt samtal med al-Qaida ledare, angående deras stöd, så jag förväntar mig att få det vid ett senare tillfälle.
   https://www.youtube.com/watch?v=_qdf2WH4g9k&feature=emb_logo

  • Skribenter i MSM:s tjänst som Bo Widegren bemöter aldrig kritik trots alla bevis som finns! Och japp, där kom den…All kritik av USA och Israels brott, ja då är du ryssfrälst..Man tar sig för pannan! Det är ju inte Ryssland som är boven i Syrien om nu Bo missat detta faktum! Här lurar du inte många Bo.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here