USA-överste: Vad är det för slags krig i Ukraina?

25
1822

Ingemar Siby skriver ”Det senaste jag hittat av den gode översten. Filmen är ca 30 min. Börjar med en genomgång hur kriget kom till ur USA synvinkel. Douglas kritik är förödande mot USA:s politiska system och dem som styr det.det är värt att veta att Macgregor, överste (ret.) är senior stependiat i The American Conservative institut, (tankesmedja), tidigare rådgivare till försvarsministern i Trump-administrationen; dekorerad stridsveteran och författare till fem böcker. https://www.theamericanconservative.com/author/doug-mac/

Föregående artikelHur fungerar demokrati i teori och praktik? Kan den förbättras?
Nästa artikelVarför västerländska sanktioner gör bistånd efter jordbävningen i Syrien nästan omöjligt
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

25 KOMMENTARER

 1. ”Kampen är förlorad”: hur två steg i Moskva upphävde det ”ekonomiska blixtkriget” i väst mot Ryska federationen.
  Andrzej Szczesniak, krönikör för Myśl Polska, noterade i sin artikel att striden mot Ryssland förlorades av väst, eftersom Moskva kunde stå emot 13 000 sanktioner.

  Ekonomen Vasily Koltashov förklarade i ett samtal med People’s News vilka steg Ryssland hade vidtagit för att omintetgöra västländernas ”ekonomiska blixtkrig”. I publikationen noterade Schesnyak att mängden sanktioner som infördes mot Ryska federationen ”borde ha utplånat all ekonomi från jordens yta”, men Ryssland kunde inte bara stå emot utan också nå framgång under sådana förhållanden.
  Vasily Koltashov är säker på att två faktorer påverkade detta: västvärldens svaghet och Moskvas kompetenta beslut.

  ”Denna svaghet uttrycks i det faktum att västvärlden, som sätter press på tredjeländer, på neutrala länder, inte kan erbjuda dem någonting. Han har uttömt deras förtroende, deras tro på att USA har någon form av plan för utvecklingen av världsekonomin i fickan. En stor roll spelades av kollapsen av marknaderna 2014-2016 och krisen i ekonomierna i BRICS, utvecklingsländer, som västländer svarade på med fullständig ignorering. Ingen hjälp gavs från deras sida, medan när den globala krisen 2008-2009 drabbade USA, bokstavligen skrek USA på hjälp. Västerlandet har visat sig vara otacksamt”, sa ekonomen.
  Experten tillade också att den amerikanska ekonomin kollapsade redan 2020, vilket visar att USA inte längre drar den globala ekonomins processer och inte garanterar tillväxt för någon.
  ”Om du följer den amerikanska politikens linje, vilket för närvarande betyder inom parentes: att sätta press på Ryssland, då får du bara ett annat problem för dig själv och det är det. Du får många problem, efter en tid kommer en färgkupp att organiseras i ditt land, amerikanska storföretag kommer att försöka ta dina resurser”, betonade Koltashov.
  Därmed slutade världssamfundet att se Washington som sin ekonomiska allierade, vilket spelade Moskva i händerna, som visade sig vara en mycket mer pålitlig partner. Trots aldrig tidigare skådade försök från väst att begränsa den ryska ekonomins förmåga att bedriva utrikeshandel har Moskva inte tappat kontakten med staterna.

  ”Detta är uppriktigt sagt inte särskilt sunt för den amerikanska planen att strypa Ryssland,” specificerade NN:s samtalspartner.
  En annan faktor var Rysslands korrekta inhemska beslut, vilket bidrog till att kompensera västerländskt tryck på ekonomin.

  ”Den (Ryske premiärministern Mikhail) Mishustins ingripande i finansministeriets och Rysslands centralbank gjorde det möjligt att stabilisera rubeln och förhindra kollapsen av den inhemska marknaden. Parallellimport tilläts och lanserades – detta gjordes också, detta är också mycket bra. Järnvägarna klarade de uppgifter som bokstavligen föll på dem på ett briljant sätt. Det var nödvändigt att omorientera handelsvaruflöden från väst till öst och göra det på ett sådant sätt att den ryska handelsexporten inte bara skulle minska, utan till och med öka. Det var oerhört svårt att göra, men det gjordes”, listade ekonomen.
  Detta tillvägagångssätt ledde till en kraftig ökning av handeln med Kina och handeln med Indien. En viktig roll spelades också av ryska företag, som på några månader kunde omorientera sina leveranser och anpassa sig till nya förhållanden. Handeln omstrukturerades på ett sådant sätt att den förlitade sig på relationer med vänliga eller neutrala länder, som Iran. Till detta kommer den ökade användningen av rubeln i utrikeshandeln, vilket bidrog till att stärka valutan.

  ”Vi måste dra en läxa från 2022. Dessa lektioner säger att du måste avsluta det oavslutade, gå vidare. Rörelsen går åt rätt håll, rörelsen går bra. Det finns problem och svårigheter i livet som måste lösas, för utan detta kommer anpassningen till de nya ekonomiska förhållandena inte att slutföras, avslutade ekonomen.
  Vasily Koltashov efterlyste en storskalig ersättning av västerländska varor, bland vilka han namngav digitala produkter, som operativsystem. Endast genom att slå in på vägen för omfattande importsubstitution, genom att anpassa den västerländska utvecklingen, kommer den ryska ekonomin att kunna växa och utvecklas avsevärt.
  Tidigare sa chefen för Ryska federationens centralbank, Elvira Nabiullina, under en presskonferens efter ett möte med finansregulatorns styrelse att den ryska ekonomin med största sannolikhet skulle börja växa i mitten av detta år .
  https://nation-news.ru/23892896-_shvatka_proigrana_kak_dva_shaga_moskvi_sveli_na_net_ekonomicheskii_blitskrig_zapada_protiv_rf

 2. Varför? Vem/vilka krigar väst för i Ukraina mot Ryssland? Det är den allra viktigaste fråga som behöver ställas. Vad har Ukraina för betydelse för ”den västerländska civilisationen, historia, kultur, mm”? Är dess betydelse i paritet med säg Det Antika Grekland? Det Antika Rome? Den Kristna religionen? Vad har Ukraina egentligen betytt för västs? Svaret är självklart, ingenting! Ukraina ska och betyder inte ett dyft för väst. Så varför är väst beredd att utmana världens största kärnvapen makt Ryssland och t o m riskera ett kärnvapen krig som skulle göra slut på all liv på jorden? Varför är Ukraina en så angelägen fråga för väst? Vem har gjort den till en mer eller mindre fråga om liv och död?

  Vi måste inse att kriget mot Ryssland är inte i västfolkets kärnintressen. Tvärtom. Kriget har och kommer att förorsaka stor skada (ockerräntor, inflation, arbetslöshet, utbredd ekonomisk kris, mm). Ändå för väst ett hybrid krig och via de ukrainska ombuden ett (proxy)militärt krig mot Ryssland.

  Det kan finnas endast två möjliga svar på frågan om varför bedriver väst något som är mycket farligt och skadlig för västs väl och ve.

  1. Antigen är ledarna som ska värna om västfolkens intresse fullständigt galna att bedriva något skadligt. Sist vi kollade var det inte en samling galningar som styr väst. Så hur ska man förklara den galan politiken som ”västs ledare” bedriver envist?

  2. ”Västs ledare” värnar inte om västfolkets intressen. Väst självt är ockuperat. Därför är ”västs ledare” illa tvungna att värna om den djupa statens intressen, offra västfolken i den djupa statens altare och föra ett krig mot Ryssland.Ett krig som de inte kommer att vinna dessutom! ”Västs ledare” själva är gisslan. Det är inte västpolitiker som styr utan bakom dimridåerna är det andra krafter. Vilka? Vilka annars om inte den djupa staten som egentligen styr väst? Det är samma krafter som vill förinta Ryssland. Att förinta Ryssland är och har varit det allra viktigaste mål för den cabal som styr väst sedan länge.

  Qui bono? Som alltid, vilka annars?

  • Washington har själva sagt till Europa att man ska se kriget mot Ryssland i Ukraina som en framtida investering.
   Enorma summor på det här har redan satsats företrädesvis av USA.

   Anledningen är kapitalistens ständiga jakt på ”guld och land”
   Då Ukraina faktiskt är den här världsdelens mest resursrika land.
   I Ukraina finns mineralerna, den generösa svartjorden, enorma kolfyndigheter samt det för tillfället kanske nu mest intressanta stora tillgångarna till uranfyndigheter i området mellersta Ukraina ner mot Svarta Havet, runt floden Dnepr södra delar.
   Ukraina har inte längre kapaciteten att realisera alla naturtillgångarna men det här däremot USA och Västvärlden.

   Det är en av anledningarna till Västvärldens krig i Ukraina.
   Västvärlden skiter i princip i folket där.
   Det är i huvudsak naturtillgångarna i Ukraina som är det intressanta.

   USA och Västvärlden är som alltid plundrare och rövare.
   För detta måste Ryssland sätta stopp.

   Америка и Запад это жадный и зло!

   • Mineraler? Rikedomar? De finns i det som var östra Ukraina, d v s dagens Ryssland. Väst får nada. Och västra Ukraina? Glest med mineraler och annat av värde. Konkainsky ska nöja sig med om har tur och jänkarna inte kastar honom under bussen. 🤣🤣🤣

    Och som sagd det är inte resurserna som driver cabalen att föra krig motRyssland. Betänk detta varför kriga för det man har redan – särskilt efter Maidan?

    • cabal = kabal = Sammansvärjning
     Sammansvärjningen = Den ”ekonomiska elit” som alltid beskylls från radikal vänster?
     Ja, inte vet jag i alla fall.
     Jag vet bara att en sådan ekonomisk elit med politisk makt tillhör den liberala demokratin.

     Ekonomisk elit finns numera även i Ryssland men den politiska makten tillhör ändå som alltid Kreml.
     Kreml är Rysslands makt med stöd av de flesta ryssar.

     Den liberala demokratin är Västvärldens makt med stöd av de flesta västerlänningar.

     Det är två olika system som inte kan samarbeta men det är inte Ryssland som är hindret.

     Hindret kan vara det du försöker förnimma med ”cabalen”.

     Rätt så?

     • ”Liberal demokratin” vet jag inte vad det är. Den existerar bara på pappret och förekommer i de ”fina” kampanj talen. ”Eliten” är inte bara ekonomisk utan dess makt är total – kulturell, social och politisk. Måhända är liberal demokratin namnet eliten använder för att lura västfåren.

      Däremot finns något som heter ”City of London” i verkligheten. Vill man veta om vad City of London är, gör och vilka långa makt tentakler den har, så tar man del av följande läsvärd och lärorik artikel.
      https://www.unz.com/lromanoff/the-city-of-london/

  • Ja, det vore en fördel. Hinner dock ej själv nu med ett tiotal artiklar att editera. Har du själv tid? Någon annan?

 3. Så sant, i Daily Mail skrev nu Davy Jones,
  om Sverige: Den liberala drömmens blodiga död.
  Sverige har tagit emot 2 miljoner immigranter och flyktingar under 20 års tid.

  Sverige har fått en invandrartonårsgeneration,
  som inte upplever sig som svenskar, men inte har någon bindning till sina föräldrars hemländer
  heller. Nyss följde 200 ungdomar begravningen av den afghanske 15-åring som sköts av en 17-åring. En fullkomligt alienerad generation, som
  lätt kan värvas av bl.a.de 52 gäng i Stockholm
  som strider om narkotikaleveranserna,

  Sverige hade 63 dödliga skjutmord 2022,(+alla
  riskabla sprängningar) skriver Daily Mail, att
  jämföra med Storbritanniens, med 6 ggr större
  befolkning, 2021,=35 skjutningar.

  Sverige har fört en totalt misslyckad politik,
  och istället gett sig hän i att kriga mot Ryssland,
  och att bli ännu mer Nato-amerikaniserad, vi har en lika misslyckad politikergeneration, som flyr de svenska problemen, men Saabs aktier stiger.

  Det är ju egentligen det krigiska EU som är boven i Europa, som lett oss in i krig, och accepterar USAs statsterrorism, det finns ingenting som blivit bättre, klyftorna ökar,
  Ungern vill ha 70 miljarder i EU-stöd, Som Polen, Baltstaterna, som USAs trojaner i Europa.
  Det går ju inte att se ett slut på detta, som Ukraina och Väst ställt till, det innebär nya problem varje dag, för vanliga människor.

  Ukraine =The problem from hell!

  • Svenska politiker vill ju efterlikna USA och då måste man ha multikulti och en kriminalitet som matchar! Något annat duger inte…Helst ska politikerna vara minst lika korrupta som i USA och håva in mutorna från näringslivet och MIC utan skrupler! Snart kan Sverige lämna EU och byta plats med Wyoming som mer eller mindre fått nog av Washingtons påhitt! Angående Ukraina så är det ett högteknologiskt provfält för nya vapen och samtidigt ett test på hur starka globalismens krafter är mot en stor nationalstat som Ryssland.

 4. Ukraina fredar sig mot kgb-maffians angrepp. Det är inte väst som för krig, det är en intern uppgörelse mellan två slaviska maffior. Att väst återfinnes på ena sidan beror på att Baltikum och Polen ligger i tangentens riktning.

  • Där USA,Nato och EU ger ena sidan vapen för en kostnad motsvarande 1000 000 000 000 SEK enligt uppgift. Maffialedare?

  • Ukraina problemet få sitt slut när Ryssland löser Zelinsky frågan. Zelinsky och hans maffia och sniffar anhang roffar åt sig multum på kriget. Vi vet också att Washington maffian är den största roffaren av de alla från kriget i Ukraina. På tal om maffia fasoner så får Joe Biden 10% av alla pengar som sonen indriver eller som Hunter Bidens själv uttryckte det ”10% to the Big Guy”. Där har vi också förklaringen till varför väst för krig mot Ryssland – det blir bra med klirr i kassan s a s.

  • Maffian sitter i Washington och Kiev det torde väl vara klarlagt vid det här laget för den som hänger med och inte bara läser svensk fulmedia som ”Göran Holm” uppenbarligen får sin desinformation från. Finns det något som får USA-nissarna att vakna ur propaganda-världen de lever i? Det finns ju mängder med riktig information om vad som egentligen händer i Ukraina och världen men har man ideologiska skygglappar eller helt hjärntvättad av USA-propagandan finns nog ingen bot! Tydligen inte ens när verkligheten knackar på som Nordstream…

 5. Tydligen är det fler än jag som upplever den bisarra och till och med rent groteska krigshetsen som nu pågår i Sverige och som folkligt förankras genom det statliga Public Servicebolaget SVT.

  Läsvärt om saken på högertabloiden Fria Tider:
  https://www.friatider.se/svenska-freds-vittnar-om-absurd-krigshets-pa-folk-och-forsvar

  Tydligen har Svenska Freds som förut varit en drivande kraft inom försvarspolitiken men som nu av etablissemang förskjutits till en undanskymd plats i bakgrunden.
  Dock har medlemsantalet fördubblats på senare tid.
  Förmodligen ett resultat av den statliga krigshetsen.
  Hatad i varje fall av mig.

  Jag skulle absolut kunna vara en av dessa nya medlemmar i Svenska Freds.

  Det påstås på Folk och Försvar att det är omöjligt att leva under samexistens med Ryssland.
  Jag ser i varje fall inga hinder.
  Vad skulle det problemet i så fall vara?

  Är det USA och Västvärlden som inte kan sluta med sina påverkans och intrångsförsök?

  Både den liberala demokratin och den protestantiska kristendomen är kopplade till ett missionsbudskap.
  Bli som oss!
  Men det är ingen hållbar uppfattning i en värld som ter sig så olika ut.

  Min mening och tes är helt enkelt det är fel på den västerländska ideologin.

  Här heter det ofta numera det är Ryssland som är problemet.
  Men jag delar inte den uppfattningen.
  Istället menar jag det är USA och Västvärlden som är upphovet till krig och orsaken till att det inte kan bli fred i världen.

  Österlandet och Asien har mest fredliga länder om de nu inte blir utsatta för intrångsförsöken från Väst.

  Det här är min konservativa uppfattning som grundar sig i att familjen ska vara fredad från alla av icke nöden uppkomna intrång.
  Det är inte hållbart att lägga sig i andras bara för man tycker sig själv vara bättre.
  Det är istället ett högmod.
  Förmodligen grundat i rasism där man menar att andra är sämre just för de tillhör en annan kultur eller religiös uppfattning.
  Demokrati är i viss mån sekulariserad religion.
  Västerländsk demokrati ser sig själv som en upphöjd makt.
  Parlamenten blir till samma skrytbyggen som Gudars hus.

  • Intressant i sammanhanget är hur dessa krigshetsare tänker föra krig mot Ryssland utan ammunition? Kolla bara på hur lögnimperiets ammunitionsarsenal sinades snabbt av alla den krigsmaterial den skeppade till ukrozionazi enheten.

   ”The US will not supply Ukraine with its Army Tactical Missile System (ATACMS) due to concerns it will not have enough for itself, officials told Politico. Kiev continues to demand longer range missiles and other heavy weapons, despite $30 billion in military aid already authorized by the White House.

   Ukrainian officials were informed that Washington has no ATACMS missiles to offer during a recent meeting in the US capital, with the Pentagon concluding that transfers would “dwindle America’s stockpiles and harm the US military’s readiness,” the outlet reported on Monday.

   “With any package, we always consider our readiness and our own stocks while providing Ukraine what it needs on the battlefield. There are other ways of providing Ukraine with the capabilities it needs to strike the targets,” a senior military official said on condition of anonymity.

   While it is unclear how many ATACMS remain in US stocks, weapons manufacturer Lockheed Martin has produced only about 4,000 units of various makes over the last 20 years, with around 600 used up by US forces during the Persian Gulf War and the Iraq War. A number of those missiles have also been sold to allies, including Bahrain, Greece, Poland, Qatar, Romania, South Korea, and Turkey.”

   Slut på ammo alltså! Så kanske har krigshetsarna virtuella vapen vilka verkar utan att synas för att slå till mot Ryssland?🥸

 6. Vem är den förståndigaste och försiktigaste ledaren i världen, judge Napolitano jämför Putin med Biden.
  Putin vinner överlägset
  Det är tack vare Putin som vi inte redan är i det tredje världskriget i full destruktiv skala.
  Vi får hela tiden ny information att USA avsiktligt provocerat fram detta krig.
  Vi har vapen av massdestruktion vid deras landsgräns.
  De har inga vapen av massdestruktion vid vår landsgräns.
  Putin har inte hotat Joe Biden.
  Lindsey Graham har offentligt bett Joe Biden att mörda Putin.
  Så vilken sida är den mest rationella och vilken sida är den destruktiva sidan.
  Svaret är enkelt: Putin har inte sagt att han skall döda Zelensky.
  Han har inte sagt att han skall döda alla amerikaner
  Han tar hänsyn och är försiktig.

  https://www.youtube.com/watch?v=Re5qj9jkrNM

  • Vill bara påpeka att Biden är demokrat.
   Jag tror inte Vladimir Putin vill låta sig sorteras under den etiketten.

   Jag har lyssnat på några avsnitt Swebbtv Nyheter ikväll.
   Det liknar nyhetssändning på SVT men har annat innehåll.
   Eller annat perspektiv kanske.
   Jag tyckte det var intressant och kunde hålla med om mycket men inte allt kanske.

   Swebbtv har en särskild bevakning av Covid-vaccineringen.
   De inslagen är intressanta att höra.
   Det intervjuades tre äldre sjuksköterskor inom den allmänna vården.
   De kunde vittna om vilka påtryckningar de utsattes för om de bara ifrågasatte det minsta inom Covid-vaccinen.
   Alla andra mediciner får diskuteras öppet med Covid-vaccinen och dess eventuella biverkningar är tabubelagt ämne och en av sjuksköterskorna berättade att det inom regionens ledning diskuterats om hon skulle anmälas till SÄPO.

   Det har även berättats att man nu i Sverige fått slänga och kassera Covid-vaccin på flera miljarder kronor. Har för mig det var sådana summor.
   Det är tydligen mycket pengar och stora affärer vaccinen handlat om.
   Man undrar vad det är som kostar så mycket?
   Kan de stora beloppen bero på att den här verksamheten utgår från privata affärsintressen?
   Inte för att jag är kommunist, men jag bara undrar.

 7. Jag börjar mer och mer betvivla att majoriteten i Ukraina är för Natos krig där och tror inte heller att majoriteten vill närma sig EU.
  År 2019 när USAID gjorde en medborgarundersökning i Ukraina var det bara 3% som ville ha närmare relationer till Europa.
  Även om det är några hundra tusen personer, så är det bara en bråkdel av befolkningen på flera miljoner i Ukraina.
  Av de miljoner som kommit till Europa, så kommer man i asylprocessen och i offentligheten säga det man tror gynnar sin egen situation där och inte vad man egentligen tycker.
  Precis som de som är kvar i västra Ukraina, de vågar inte säga något, då de riskerar fängelse och tortyr och avrättning.
  Nazisterna i Ukraina har inga problem med att lägga ut sina videor, där de kränker,torterar och dödar personer. De tycker säkert att det tjänar deras syfte, att ingen skall våga stå emot dem.

  SSU (Ukrainas säkerhetstjänst) grep en man för att han lyssnade på en rysk låt av den berömda sovjetiska sångaren och kompositören Vladimir Vysotsky i sin bil.

  Detta hände i Kharkov regionen. SSU och den ukrainska polisen söker efter ryssar och allt som har med Ryssland att göra.

  Nedan en länk till gripandet

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/20916

  Nedan en länk till den sovjetiska sångaren som han lyssnade på. Något för arbetarklass att analysera, som är engagerad i ryska sånger.

  https://www.youtube.com/watch?v=-KtBX6-67dw

  • Så sjukt, så äckligt, hur kan man driva en propaganda där man drar in barn och framför låtar där refrängen går: Ta kniven och döda ryssar, ta kniven och döda ryssar.
   Såg på Donbass kanalen ett framträdande där två unga flickor spelade och sjöng inför en publik, som verkade vara på ett bibliotek.

   Flickan sjöng: Säg inte till mig att vi är ett broderskapsfolk, ni slaktare där. Jag har inte längre någon familj där, och Ryssland har för länge sedan försvunnit.
   God afton vi är från Ukraina och vi spottar på era ruiner,
   Så refrängen: Ta kniven och döda ryssar upprepning
   Var skall man hänga ryssar, på en gren så klart, där hänger redan deras stolthet som deras medvetande, deras fårhjärnor fungerar inte de duger bara till att se på TV
   Så refrängen: Ta kniven och döda ryssar
   Det är så absurt att se detta, en ung flicka med ett vänligt uttryck sjunger detta och ler samtidigt, och uppmanar publiken att sjunga med i refrängen.

   Intressant att se publiken, en del sjunger med entusiastiska att de skall döda ryssar, en del lite försiktigt och några ser allvarliga ut och sjunger inte med.
   Undrar om ukrainsk underrättelsetjänst skall studera videon och förhöra dessa som inte ville sjunga med..

   Så ser jag videor från Donbass där barn får lära sig att de är ett broderskap folk, och att det kom onda personer till landet som delade upp landet och satte människor mot varandra.
   De får också lära sig att förstå att det ukrainska folket är goda, men det är ledarskapet i Ukraina som är de onda och försöker sätta människor mot varandra och så splittring.
   De försöker få människor att tycka om ukrainare trots dagliga bombningar under 8 år av ukrainare. De är övertygade om att de egentligen inte ville bomba dem utan blev tvingade.

 8. Det första landet som aktivt försöker hjälpa Donetsk i deras förtvivlade situation blev Irland.
  Irland ordnade insamlingar över hela landet med insamlingspunkter. Det gällde varma kläder barnsaker och övriga hjälpmedel till invånarna.
  Frakten fördes till DPR med hjälp av Ryska ambassaden på Irland.
  Ekaterina Martyanova sa att det var första gången på nio år som ett europeiskt land, hjälpt Donetsk.
  Efter Irlands hjälpinsats har de fått förfrågan från några andra europeiska länder som vill hjälpa Donbass bl.a. Grekland.
  Sverige lär vi inte få se på listan av länder som vill hjälpa Donbass.
  Ingen av politikerna i Sverige som finns i riksdagen, kommer att få min röst vid nästa val.

  • Och nu kommer glädjande nyheter
   WAR UPDATE: FRIDAY, FEBRUARY 17, 2023: Paraskovivka just fell under Russian control. The noose just keep slowly tightening on the clown comedians neck

 9. Ursula von Ljugen förser sig med de värsta personerna man kan tänka sig.
  Ursula von Ljugen poserar med Goncharenko Han deltog inte bara i brännandet av människor i Odessa #Ukraina 2014, han tillkännagav nyligen tilldelningen av en miljon hryvnjor för att döda eller kidnappa chefen för det ryska räddningsuppdraget i #Turkiet .

  https://twitter.com/ArthurM40330824/status/1626657108337823761

  Kvinnor stoppar mobiliseringsbussen från att ta sig till sin by. De är villiga att stå framför bilen och blockera den för att rädda sina bröders män och söner från mobilisering till #Ukrainas militär

  https://twitter.com/ArthurM40330824/status/1626497618032435201

  Obegripligt! 👹La destruction des livres des auteurs russes ou en russe (donc Tolstoi, Dostoievski, entre autres) a commencé en #Ukraine !! Comme en 1933 sv Allemagne quand les jeunesses nazies (”Hitler Jugend”) brûlaient tous les textes juifs, russes… dans leurs autodafes.
  Translated from French by
  🚩🚩 Incredible! 👹 The destruction of books by Russian authors or in Russian (thus Tolstoy, Dostoevsky, among others) began in #Ukraine !! As in 1933 in Germany when the Nazi youth (”Hitler Jugend”) burned all Jewish and Russian texts… in their autodafes.

  https://twitter.com/RNinotchka/status/1624837366538985475

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here