USA:s utrikesminister säger att man vill motarbeta uppbyggnaden av Syrien

6
2059
Syrien. Raqqa, förstört bl.a. av USA:s bombningar.

David DeCamp skriver på Antiwar.com att utrikesminister Blinken säger att ”USA: s politik är att “motsätta sig återuppbyggnaden av Syrien”


USA har uteslutit normalisering med Syrien

På onsdagen 13/10 sa utrikesminister Antony Blinken att USA: s ståndpunkt i Syrien är att “motsätta sig” landets återuppbyggnad och inte stödja några försök till normalisering med regeringen i Bashar al-Assad.” här.

På en gemensam presskonferens med sina israeliska och UAE -motsvarigheter sa Blinken att USA inte har ”ändrat vår ståndpunkt att motsätta sig återuppbyggnaden av Syrien förrän det har skett irreversibla framsteg mot en politisk lösning”. https://www.msn.com/en-us/news/world/us-rules-out-normalizing-with-syria-s-assad/

Fler och fler arabländer accepterar har vidtagit åtgärder för att normalisera förbindelserna, inklusive Jordanien, som öppnade sin gräns mot Syrien i september. Blinken sa att USA inte har för avsikt att “uttrycka något stöd för ansträngningar att normalisera relationerna eller rehabilitera Assad” eller upphäva en “enda sanktion” om det inte sker regimändringar i Damaskus.

USA:s sanktioner enligt Cæsarlagen mot Syrien riktar sig specifikt till energi- och byggsektorerna för att hindra landets förmåga att bygga om efter 10 år brutala krig.
Sanktionerna kan rikta sig till alla personer oavsett nationalitet, vilket avskräcker Syriens grannar från att hjälpa till med återuppbyggnaden.

Utöver sanktionerna har USA också en ockupationsstyrka på cirka 900 soldater i östra Syrien och stöder de kurdiskt ledda syriska demokratiska styrkorna i regionen.
Detta område i Syrien är där de flesta av landets oljefält finns, så USA: s närvaro håller vital resurs ur händerna på Damaskus.

Washingtons ekonomiska krigföring mot Syrien förvärrar landets matbrist. Enligt FN, från och med februari, är antalet syrier som är nära att svälta 12,4 miljoner, eller 60 procent av befolkningen.

Kommentar:
Och detta accepterar och stödjer Sverige, EU och övriga västländer. Samtidigt som man talar om mänskliga rättigheter och folkrätt. Hyckleri i kvadrat, eller hur? (Kanske hyckleri i kubik?)

Relaterat

Ska Biden nu ta sig an Syrien än mer, eller snubblar han bara på orden?
10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien
Kommer Kina att återuppbygga det krigshärjade Syrien? Varför stärker Peking sitt partnerskap med Assad?
USA stjäl Syriens olja och spannmål. Turkiet stjäl vattnet. Sverige bidrar med dödliga sanktioner.

Föregående artikelDödade Mao verkligen flera miljoner människor i Det Stora Språnget?
Nästa artikelVad krävs för att upphöra med användningen av fossil energi?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Vem är egentligen överraskat förvånad? När byggde amerikanarna upp något ur ruiner som inte är Pentagon eller Världshandelscentret i New York havererade skyskrapor. Överallt annars bombar man själva till sig ruiner och lidanden: från Hiroshima, Korea till Bagdad – det är ju den grenen amerikanerna är helt obesegrad världsmästare i. Bygga UPP hus har aldrig passat arkitekterna i krigsministeriet Pentagon.

  Det är ju den stående amerikanska ståndpunkten: det är ännu en gång, som i Irak, värt att en halv miljon barn dör för amerikansk politik och för vad de islamistiska terroristerna orsakat det syriska folket.

  Vad amerikanarna kanske inte räknar med är att folken i denna region och specifikt i Syrien inte VILL HA amerikansk närvaro i återuppbyggnadsprojekten. Dessa kommer med fördel skötas av allierade företag från Ryssland, Kina, arabvärlden och Iran.

  Om amerikanarna är riktigt smarta kan de nog låna in de islamistiska terrorgrupperna som orsakat den syriska ruinhögen, och använda dem ännu en gång i ett annat nära land för ny förstörelse.

  Har inte nollpartisystemet och halshuggarmonarkin Saudiarabien egentligen inte behov av en amerikansk demokratiseringsvåg, tro? När hölls politiska val senast i Riyadh?

  Det kanske dessa moraliska herrar i kampen för ”amerikansk demokrati” och ”amerikansk frihet” kring denne högt moraliske Blinken ska själva fundera på. När ska Saudiarabien bli fritt och demokratiskt?

  Kanske kan några oinfångade orakade ISIS/DAESH-hejdukar kan hjälpa denne moraliske Blinken att införa civilisation och demokrati i Riyadh?

  • Inte heller ville gemene amerikan att landets militär ska driva ”forever wars”. Men och tyvärr är USA illa tvungen att kriga i MÖ. USA krigar inte i MÖ för att försvara sig självt mot länder som har attackerat/kan attackera eller hotat/hotar USA. Utan och märkligt nog USA krigar i MÖ mot länder som påstås vara ett hot mot den rasistiska enheten apartheid israel. Varför krigar då USA för israels räkning kan man fråga sig? Jo, frö det är nämligen så att USA självt är en sionist koloni. Därför gör USA som dess herrar – kolonisatörerna – säger och försöker vara till lags till vad herrarna begär. Det är därför som i världens ögon anses USA vara inget mer än apartheid israels stor h**a.

   Klart att USA vill motarbeta uppbyggnaden av Syrien – det är det minsta den kan göra för sina herrar i Hell Aviv!

   Läs mer här: https://ifamericansknew.org

   • USA är nog ingen israelisk koloni, fast Israel har stort inflytande på politiken i USA, som stödjer USA:s olagliga bosättningar och brutalitet.

    • Apartheid israel får 10 millioner dollar per dag i ”bistånd” (tribut snarare) från USA.
     Apartheid israel har dessutom väldigt stor inflytande, nästan alltid utslagsgivande dessutom. Det kan konstateras bland annat av följande fakta

     ”With documentation from 150 sources, If Americans Knew presents over 70 pieces of legislation now under consideration in Congress, which seek to guarantee Israel, not just $10 million a day in military aid, but also an additional $10 million per day expended on items because they benefit Israel, as well as protection from criticism, condemnation of its adversaries, and support for new allies – with nothing in return, and in spite of Israel’s bad behavior. Justice for Palestinians is the subject of one bill.”

     https://israelpalestinenews.org/congress-introduced-over-50-pieces-israel-centric-legislation-so-far-2021/

     • Det finns faktiskt ljus i det eländiga mörkret.

      De yngre amerikanska generationerna verkar bli alltmer ogenerat kritiska mot de israeliska övergreppen och som den renegat landet är mot FN och internationell lag.

      Dessutom ökar stödet för Palestinas rättvisa bland amerikansk opinion.

      I den arabiska världen har det ju på senare år visat sig att gulfdiktaturerna ingått diverse underliga ”fredsavtal” med det Israel man aldrig legat i krig med… men dess befolkningar är helt emot det.

      Om det fanns lite styrka i den arabiska världen skulle man mer enigt och solidariskt stötta Palestina – det är ju tyvärr numera de lokala grannarnas stöd till de palestinska bröderna som SAKNAS. Det är där det primära aktiva stödet närmast helt saknas, och det beror INTE ALLS överhuvudtaget på någon fanatisk ”judisk lobby” i Amerika.

      Hade palestinierna verkligen haft ett aktivt vardagligt stöd från de arabiska grann- och regionländerna skulle detta vara en klart avgörande maktfaktor och snart leda till att ett självständigt Palestina skulle kunna etableras. Palestinas svaga position beror mest på att de arabiska brödrafolken mer eller mindre övergett dem. Tyvärr.

 2. När USA:s utrikesminister säger att man vill motarbeta uppbyggnaden av Syrien, ingår det att stoppa alla utbetalningar som sker genom PayPal för att ordet ”Syrien” ingår i dem, helt vansinnigt.
  Aaron Mate skriver: att han begick den allvarliga synden att skriva ett sådant avskyvärt ord som ”Syrien” när han Pay Pal:ed en vän, så nu är hans betalning under utredning, tills han förklarar varför han skrev ”Syrien” på utbetalningen.

  Kevork Almassian skriver: att PayPal blockerar transaktioner som innehåller ”Syrien” i referensen. Några av hans följare donerade belopp under 20 dollar med referensen: Tack för ditt arbete med Syrien, och transaktionerna är blockerade. Otroligt!!

  Man bör sluta använda PayPal, det finns andra alternativ

  https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1466896183700426759

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here