Varför är USA rädd för krig mot Kina?

24
2846
Bild Global Times

I serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Man noterar att USA:s politik går tvärtemot råden i artikeln. Med besök av Nancy Pelosi, talesperson i USA:s kongress, på Taiwan. Med export av vapen till Taiwan samtidigt som USA officiellt erkänner att Taiwan är en provins i Kina. Som att Kina skulle exportera vapen till Texas och Kalifornien, två delstater (provinser) i USA där självständighetssträvanden finns?

Denna artikel av Hu Xijin, chefredaktör för Global Times Varför USA är rädd för krig mot Kina återspeglar med all sannolikhet bedömningen inom hos Kinas statsledning. Den påminner om en annan artikel av Hu Xijin Ju bättre Kina är förberett för krig desto bättre kan man motverka intima samarbetet mellan USA och provinsen Taiwan och få en fredlig lösning
Men noterar utrikesminister Blinkens stöd till Taiwans separatiststrävanden nyligen. Xinjiang och mycket mer: Lita inte på mainstream-medier under stark påverkan av USA Är uttalandena av USA-generalerna mest en fint?
Hur ska då USA eljest bekämpa Kina? Vi ser det redan. Genom förtal, osanning, olagliga sanktioner och genom att söka bygga kontakter med oppositionella. Många artiklar här behandlar detta.


Varför är USA rädd för krig mot Kina?

General John E. Hyten, vice ordförande för USA: s US Joint Chiefs of Staff (generalstab) sade 13/9 ”Vårt mål bör vara att aldrig gå i krig med Kina, att aldrig gå i krig med Ryssland. För den dagen vore en hemsk dag för planeten och en hemsk dag för våra länder. ” Pensionerade amerikanske amiralen och tidigare chefen för US Pacific Command Harry Harris sa också att ”det är mycket viktigt att vi gör allt vi kan för att förhindra en eskalering och öppna krigföring” med Kina.

På senare tid har det kommit fler röster i USA som betonar att USA inte ska ha militära konflikter med Kina. Detta beror naturligtvis på att spänningarna i relationerna mellan de två länderna har eskalerat. Frontlinjetrupperna kommer närmare och närmare, och USA har haft verkliga bekymmer för oavsiktlig och allvarlig eller oavsiktlig konfrontation.

Risken för en militär konfrontation mellan Kina och USA har ökat. Orsaken är att de två ländernas strategiska fientlighet har fortsatt att öka, och deras ömsesidiga förtroende har sjunkit till nästan noll. Om en incident som 2001 års flygkollision i Sydkinesiska havet skulle inträffa idag är det svårt för de båda sidorna att kyla ned incidenten och lösa den fredligt.

Vem är skyldig till en så besvärlig situation?

Kina kan absolut inte dra sig tillbaka. Principen om en enda Kina är den grundläggande principen. När Taiwans Democratic Progressive Party vill främja ”Taiwans självständighet”, hur kan vi stoppa det? Om USA verkligen inte vill ha konflikter med det kinesiska fastlandet i Taiwansundet, finns det två sätt. För det första bör USA sätta press på (DPP) i Taiwan att inte skapa problem. Om både fastlandet och USA är emot ”Taiwans självständighet” kommer DPP att överge sin position. För det andra bör USA sluta att lägga sig i. USA bör inte ingripa om fastlands-Kina inleder attacker mot suveränitetssträvanden i Taiwan. I så fall kommer inga konflikter att bryta ut mellan Kina och USA i Taiwansundet.

Men problemet är: USA uppmanar DPP-myndigheten att provocera och skickar kontinuerligt signaler om att Washington kommer att erbjuda stöd, samtidigt som USA ber fastlands-Kina att förhindra konflikter.

För att förhindra militära konflikter mellan Kina och USA och garantera 100 procent säkerhet måste USA sluta att provocera Kinas kärnintressen. Eftersom ”navigationsfriheten” i Sydkinesiska havet aldrig har varit ett problem, varför seglar alltid amerikanska krigsfartyg så nära Kinas öar och rev? Sydkinesiska havet är så brett att plats finns överallt. Varför måste USA komma till Kinas öar och rev? Detta är inte alls navigering, utan otäckta provokationer och hot.

Det kinesiska folket har redan insett detta. Det finns inget sätt att bara prata med USA om det, vi kan bara prata med USA med styrka och handlingar. Jag märkte att när Hyten sa att USA aldrig skulle gå i krig med Kina och Ryssland, nämnde han särskilt att ”ett kärnvapenkrig med kärnkraft är en dålig sak”. Aha? Vad USA verkligen är rädd för är kärnvapen i Kina och Ryssland.

Så slutsats är att stark militär styrka, särskilt strategiska kärnvapen i Kina, har fått USA att bli väldigt tveksamma över att konfrontera Kina. Under förutsättning att Kina inte proaktivt angriper, vet USA att man inte bör pressa Kina in i en kamp om liv och död med det. Därför, så länge Kina försvarar sina kärnintressen, har Kina den moraliska ledningen och har inget att frukta.

Relaterat.
Är Litauen USA:s torped i Taiwan-frågan, och Sverige med EU underdåniga vasaller?
Xinjiang och mycket mer: Lita inte på mainstream-medier under stark påverkan av USA

Föregående artikelPutins senaste:Ukrainakonflikten, energikrisen och ”koloniala” västvärlden. Om kritiken mot Putin
Nästa artikelHur en spöklik avdelning vid London College utbildar världens chefer för sociala medier
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

24 KOMMENTARER

 1. Av samma skäl som Kina är rädd för krig med USA. När någon av dem närmar sig förlust sätter de in kärnvapen. Största krigsrisken är nu i sundet mellan fastlandet och Taiwan, risken för kinesiskt invasionsföretag är inte så liten. Den dag då Taiwan skaffar sig egna kärnvapen som avskräckning mot regimen i Beijing är inte så avlägsen, minsta tveksamhet från USA´s sida att stå upp för Taiwan kommer mycket snabbt att resultera i japanska och sydkoreanska kärnvapen. USA kan inte kosta på sig att överge Taiwan, och kan inte vinna ett krig mot Kina. Som Nixons kinapolitik har utvecklat sig kan USA bli tvungna att lära sina allierade att tillverka kärnvapen mot den gemensamma fienden.

  • Bäste Rolando!
   Du måste tänka efter bättre. Använder du ordet regim om Kinas regering, har du klart visat upp att du inte tänker självständigt. Då blir läsarna av dina synpunkter genast misstänksamma och tror, förmodligen med rätta, att du går någon annans ärenden.

   • Kina har redan förlorat chansen att införliva Taiwan.
    Det finns inte längre någon opinion i Taiwan för ett samgående av nationerna utan man bygger istället upp ett starkt försvar för att hindra ett sådant. Kina saknar helt militär förmåga att genomföra en invasion av den skalan. Möjligen att ett land som USA skulle klara av det men inte utan väldigt stora förluster.
    Flera allianser har bildats som motvikt för Kinas expansionsplaner. Förutom NATO har du Quad Alliance samt att nu i dagarna bildades AUKUS. Så alla försök att sätta Taiwan under blockad skulle vara lönlösa.
    Att utmana omvärlden vore förödande för Kina och inte minst dess exportberoende ekonomi, särskilt nu när bostads-marknaden/bubblan håller på att kollapsa (China Evergrande är bara början) och befolkningspyramiden förändras negativt i snabb takt.

     • Eller hur 😛

      Detta visar att tärningen till slut är kastad. Australien och flera andra länder vågade inte tidigare utmana Kina p.g.a. risken att hamna i onåd och få problem med handeln.
      Nu vågar fler och fler att stå upp för för internationell rätt, mänskliga rättigheter och demokrati.
      Ska Kina straffa alla som vågar stå upp eller istället kanske ta sig en funderare på vad man pysslar med och hur man framstår mot omvärlden?
      Den närmsta tiden kommer att bli intressant för nu ligger bollen hos Kina. Personligen tror jag att omvärldens investeringar och i förlängningen även handeln med Kina hänger på en skör tråd, likaså ”Belt and Road Initiative”.
      Kina är ett så stort land att man skulle säkert hanka sig fram med intern handel samt med några ljusskygga regimer men storhetstiden skulle definitivt vara över. Det finns många hungriga munnar att mätta om ”motorn” stannar.

     • Ungefär 150 länder är med i Belt and Road på olika sätt. Däribland Sverige. Det land som allra främst bryter mot mänskliga rättigheter är ju USA, vars folrättsvidriga krig dödat 25 miljoner efter Andra Världskriget och 2-3 miljoner detta millenium.

      . USA står inte för demokrati i utrikespolitik, och dess demokrati har försvagats så att ex-president Carter menar att USA inte längre är demokratiskt. USA är helt ledande i statskupper/stöd till statskupper i demokratier. Ett urval:
      – 1953 Mossadeq i Iran 1953
      – 1954 Arbenz i Guatemala
      – 1960 USA-stödda mordet på premiärminister Lumumba i Kongo inleder kaoset
      – 1964 Brasilien. . Stöd till uppror mot valde presidenten
      -1965 Dominikanska republiken. Stöd till uppror mot valde presidenten
      – 1965 Sukarno i Indonesien
      – 1973 Allende i Chile
      – 1970 Sihanouk i Kambodja
      – 1983 USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada
      – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela
      – 2014 Aristide kidnappas i Haiti.
      – 2009 Zelaya i Honduras
      – 2013 Stöd till statskupp mot valde Morsi i Egypten
      – 2014 Stöd till statskuppen i Ukraina mot vald president
      -2019 Ttöd till statskupp i Bolivia.
      -2000-talet Venezuela. Stöd till upprepade försök till statskupp mot presidenterna Chavez och Maduro
      * För Sveriges säkerhet samarbeta även med Ryssland och dess nära vän Kina!

     • Kina kan införliva Taiwan precis som Ryssland gjorde i fallet Krim – utan ett enda skott. Taiwaneser vill leva med sina bröder/systrar på fastlandet, inte leva som prostituerade för USA

      På tal om hungriga munnar – det låter som att du skriver om de miljoner amerikaner som inte kan äta sig mätta eller lever på gatan. Ingen går hungrig i Kina idag – mätta munnar och stolta Kineser att jämföra med amerikaner som är levande döda 😂

      Andra viktiga nyheter: det är halvtång i Hell Aviv p g a detta. Det är sorgminer på strandvägen i Stockholm. Att jämföra med glädjen och feststämningen på Vendevägen i Stockholm
      https://www.rt.com/op-ed/535152-cradle-revolution-assad-liberated-west/

     • Naldo, USA står ju inte upp för demokrati, internationell rätt och mänskliga rättigheter så USA är helt fel land att peka finger åt andra. Naldo skulle kanske läsa på om alla brott mot mänskligheten som USA ägnar sig åt och det är ingen vacker läsning! Men som brukligt så brukar inte USA-nissar ta reda på fakta…Antagligen för att man inte vill veta!

     • @Naldo 18 september, 2021 At 22:25
      Utveckling visar väl mycket tydligt på motsatsen, tänk det just nu pågående SCO mötet.

 2. Ett krig mellan Kina och USA/Nato innebär i praktiken ett förödande världskrig med
  oöverskådlig konsekvenser för vår bräckliga civilisation.
  Vi – människan balanserar redan på en otrolig farlig och överkänslig knivsegg
  i fråga om pågående miljökatastrofer, som ser ut att breda ut sig i en allt större omfattning
  Därför viktigt att små stater som Sverige tydligt visar betydelsen av FN;s
  fredsbevarande funktion och dess röst i viktiga folkrättsfrågor.

  Att fixa detta besvärliga tillstånd vilar tungt på den etablerade medelklassen i den rika världen.
  Ty för dem duger det inte enbart att ägna sitt intresse åt kapitalplaceringar och därtill vältra sig
  i övrigt energikrävande materiella bekvämligheter.
  Då är frågan; Kan vi i den rika delen av världen som har det så jävla bra och bekvämt ta vårt förnuft tillfånga och inse faran, samt bygga en bred aktivistisk rörelse från folkdjupet i freds och miljöfrågor?
  Här hemma kunde vår regering gå i spetsen och visa vägen genom att ansluta sig till FN:s konvention om förbud mot kärnvapen.

 3. Tyvärr är Sverige USAs sista allierade,man har surrat sig vid masten, precis som Finland, 1944, huvet i karelska tallen, tjong! Hitlers näst sista allierade, efter Ungern, april 1945. Frankrike sveks liksom alla
  andra natoländer. Det bådar gott för framtiden. Men Frankrike sa upp leveranser av örlogsfartyg. Nästa drag? Tänk vad mycket mentalt sundare det var på Palmes tid, på alla sätt och vis. Att vi nu måste dras in i ett USA-samarbete är hemskt, vi får se när en ny statsminister, tar över, i höst, vilka ministrar som dumpas, det kommer att avslöja sossarnas planer.

 4. Sen har Sveriges fascistiska regering föreslagit att Sverige kan lämna ut
  personuppgifter till utlandets hemliga
  poliser, och även ta upp beställningar på
  signalspaning, som nu även liberalerna
  ifrågasätter. Vart är vi på väg, till den kokta grodan, vem fan är ansvarig för detta, men gammal svensk ohejdad vana
  att vara på Gestapos angivarlista, nu skall man bli ett land som förråder sina
  medborgare, det är väl till CIA, som dessa
  landsförrädare skall sälja svenskar till. Det är de opålitliga hatiska sossarna som driver på allt fanskap, de kan hitta på. På 50talet gav de namnen, inom vänstern till amerikanska ambassaden, faktiskt Olof Palme, som då angav advokaten Hans-Göran Franck.

 5. Risken för världskrig ökar kraftigt med bildandet av AUKUS. Världen befinner sig på en knivsegg som Olof skriver. Istället för impotenta protester bör Frankrike ta tillfället att lämna Nato och arbeta för att ena världen runt uppgiften att utveckla Afghanistan!

  Det säger den franske partiledare Jacques Cheminade efter beslutet av Australien, Storbritannien och USA att bilda en pakt kallad AUKUS inriktad på området för Indiska oceanen och Stilla havet vilket samtidigt innebär att Australien bryter samarbetet med Frankrike för en jättelik ubåtsaffär. Det är ett totalt svek mot de Natoallierade när USA och Storbritannien bakom ryggen på fransmännen har genomfört ett hemligt 18 månader långt utvecklingssamarbete för att sälja atomdrivna ubåtar till Australien.

  Avtalet innebär en omorientering för Frankrikes Natoallierade utan förvarning till att konfrontera Kina. Cheminade avfärdar AUKUS-länderna med att de inte lärt något av misslyckandet i Afghanistan och Indokina. Frankrike borde se detta som en anledning till att upplösa Nato som borde gjorts redan när Sovjetunionen upphörde, säger han.

  Cheminade hänvisar till de Gaulles tal om samarbete för ekonomisk utveckling i världen och att det det förutom Afghanistan även borde omfatta utveckling av andra utblottade länder som Niger, Mali, Libanon, Syrien och Jemen i samarbete med Kinas BeltandRoad.

  Jacques Cheminade Declares: The Affront We Face over the Submarines Is an Opportunity To Get Our Act Together

  PARIS, Sept. 17 (EIRNS)—The following is a translation of the declaration issued today by Jacques Cheminade, president of the French political party, Solidarité & Progrès: (http://jacquescheminade.fr/sous-marins-australiens-affront-ressaisir)

  If we do not react to an affront and seize the opportunity to revolt, we condemn ourselves to an unworthy submission. France must therefore react by changing the orientation of its policy in the face of the intervention by the United States and the United Kingdom to break our “contract of the century” with Australia. Not only have these three countries betrayed our trust, but also they have done so without having officially warned us. Thus, American President Joe Biden, British Prime Minister Boris Johnson, and Australian Prime Minister Scott Morrisson appeared together in a video conference [on Sept. 15] to announce their plans with the satisfied smiles of those who believe they are attacking weaker people than themselves. This is a good opportunity to prove them wrong, by getting to the bottom of things.

  Their crime is, of course, in the context of what they call the AUKUS, the creation of a strategic and nuclear partnership against China in the Indo-Pacific area. As if the Anglo-Saxon countries had not understood anything, despite their Five Eyes, after the NATO debacle in Afghanistan.

  As if they had not understood that continuing a policy of permanent confrontation and cold war, to the detriment of their enemies, their allies and ultimately themselves, i.e., their peoples, can only lead to a much worse disaster: a destruction of the economic capacities of all and, with the proliferation of nuclear weapons, the risk of a conflict in which humanity would annihilate itself in monstrous destructions.

  I do not want to fall into the trap of quoting Charles de Gaulle every time a major challenge for our country arises, but when he announced on March 18, 1984 at the University of Mexico that “the fact that will dominate our future is the unity of our universe,” he was also addressing us: “a cause, that of man; a necessity, that of world progress and, consequently, of aid to all the countries that wish to develop; a destiny, that of peace, are, for our species, the very conditions of its life.” I would add today, of its survival.

  What initiatives should we take, here and now? Let France finally set an example by breaking with an Atlanticism that has proven its harmful character, carrying war-like madness follows its shadow. Let it stop playing the “Indo-Pacific” card, which, without China, can only be played against it and Russia. Let it take note that NATO and the Franco-British Lancaster House treaties have lost all meaning. Let it finally present to the peoples and nations of the world what its raison d’être is: a policy of peace through mutual development, beyond the weight of even a handful of submarines. Let it throw into the river a geopolitics in which everyone seeks to grab the stake, and put itself at the forefront of the fight for a new world economic, financial and monetary order.

  What a great opportunity we have in Afghanistan! By keeping these people, today deprived of everything, from dying, and by organizing—whether in Afghanistan or in Niger or Mali, in Lebanon, in Syria or in Yemen—first, humanitarian assistance to avoid the worst, then, a policy of reconstruction and systematic opening up!

  To this end, the challenge is for the world’s major powers to change their relations, and move from a policy of geopolitical confrontation to a commitment to mutual development. France, in relation to what seems impossible today, but is all the more necessary, is no longer considered a “great power” in statistical terms, but its greatness would be to become a mediator, a catalyst and an inspiration to help the world get out of its mortal dilemma.

  We should not weep over having been betrayed and denounce being “stabbed in the back,” with the impotence of those who wish to see nothing happen. Let us find the political will to change the rules of the game! The Schiller Institute has drawn up plans, in the current world situation, for development corridors that must be corridors of peace. In this sense, I believe in the saving importance of the New Silk Road, I believe that the Chinese, Russian, European and American peoples can and must work together so that human beings can find a solution in higher terms than those in which the challenge is posed today. It is up to us to believe in this, as General de Gaulle, the Free French and the Resistance believed in it, despite the debacle of May-June 1940, and it is up to us to fight for happy days to come, this time truly happy in France and in the world.

  If we do not take this step, if we do not run the risk of taking up the challenge, we will have both dishonor and war, because we have not repaired, rebuilt and refounded.

 6. I amerikanska vänstern diskuterades hur man skall se på Kina i en intressant konferens den 18.9 arrangerat av Xiao Collective vid People’s Forum i New York under rubriken ”China and the Left.” Här följer en kort sammanfattning på engelska:

  There were a variety of speakers from different countries, covering a variety of topics relating to China at the event. The list of speakers can be viewed here: https://peoplesforum.org/event/china-and-the-left-a-socialist-forum/

  The first panel was a strong defense of China’s positive role in the world, refuting the ”colonization” attacks with the numbers, showing how China invests in improvements and the predicates for industrialization in the countries it deals with, not resource extraction, that it makes most profits from developed states, not undeveloped ones, that it does not produce brain drain in countries, rather has had 82,000 African students in China who mostly return home, and discussed Dutch and British colonialism in the East Indies and India, and the vast differences with what China has done, and the amount of profits made. There was also strong emphasis on the stunning success of poverty alleviation, and presentations on the programs that had made it happen. The ”New Cold War” against China was also strongly attacked. On later panels there was discussion on China’s role in the development of Africa and Ibero-America, the Belt-and-Road Initiative, and China’s role in the fight against the COVID-19 Pandemic and vaccine distribution, and ideological matters. Venezuelan Speaker, Laura Franco of the Simón Bolívar Institute for Peace and Solidarity among the People’s Among Venezuela, who was not listed on the program schedule came up to discuss the relationship between China and Venezuela, the effects that U.S. sanctions has on Venezuela, especially in combating the COVID-19 pandemic, the flourishing of trade between Venezuela and China. Franco also had a very detailed discussion on the idea of improving productive forces, especially in the context of Sino-Venezuelan relations, development, and technological exchange.

  Recording of the event can be found on the People’s Forum YouTube channel here: YouTubeYouTube | The People’s Forum NYC
  Chinese Development in Global Perspective | China and the Left
  https://www.youtube.com/watch?v=m4UVvXCYfcI&list=PLlpc6eFEd8ot2Nm89KxgYYmduHvdhmhli

  The People’s Forum
  CHINA AND THE LEFT: A SOCIALIST FORUM
  DATE AND TIME: September 18, 2021 @ 10:00 AM to 8:00 pm U.S. Eastern TimeLOCATION:IN-PERSON: The People’s Forum – 320 W 37th St, New York, NY 100
  https://peoplesforum.org/event/china-and-the-left-a-socialist-forum/

 7. Det är inte bara kärnvapnen, Kina har kört om USA teknologiskt ordentligt. Kina har även höghastighetsvapnen, som kan leverera kärnladdningar var som helst i USA, och USA saknar helt försvar. USA militära makt bygger huvudsakligen på deras satellitsystem, och Kina har teknologi att snabbt förstöra det.

  När det gäller Taiwan stöder omkring 1.5% självständighet, 1.5% stöder stöder återförening genom att Taiwan övernatt blir en provins i Kina, en massiv majoritet vill fortsätta som är nu. Lokalregeringen gjorde undersökningen. När China Times gjorde en poll visade set sig att 75% av de yngre ville återkoppla med Kina och det pågår ständigt olika demonstrationer för en gradvis återförening till fastlandskina. Vad som verkligen händer är att Taiwan närmar sig fastlandskina stadigt rent praktiskt, handeln ökar, utbytena i olika former ökar, Taiwan knyts allt närmare fastlandskina i verkligheten. Det är ju samma folk, samma språk, gemensam historia sedan 30,000 år, och släktbanden starka, så inte så underligt. Detta gillar naturligtvis inte USA som uppenbart har planer på att låta Taiwan gå samma väg som Guam, bli en del av USAs territorium och en amerikans militärbas att hota Kina med. Tyvärr går det inte så bra för USA planerna, och det är nog förklaringen till USAs agerande.

 8. Kina hotar Taiwan, som har en fungerande rättstat och vald regering. Anledningen till att Kina hotar Taiwan (och Ryssland angripit Ukraina) är att centralregeringen inte är demokratiskt vald. Den måste stampa ut varje demokratiskt alternativ för folkgrupper som påminner om den egna.

  USA hotar vare sig Taiwan eller Ukraina, men hindrar socialist/fascistregimerna i Peking och Moskva från att krossa de fria länderna. I förlängningen hotar Ryssland även Baltikum/Finland/Sverige/

  • @Jens Karlberg 19 september, 2022 At 08:35
   Kina hotar inte alls Taiwan, Kina hotar USAs planer på att gör Taiwan en del av USA och en amerikansk militärbas, precis som Guam, vilken USA erövrade militärt.

   Taiwan har en vald regering, men den är vald av USA. Glöm inte att jag har bott på Taiwan och varit del av detta. Taiwan är en autokratisk diktatur bakom en potemkinkuliss av demokrati.

   Kina styrs av Nationalkongressen, Kinas riksdag, vilken är valda representanter av Kinas många folk och intressegrupper. Nationalkongressen utser befattningshavare som utgör regeringen. I Sverige tillåts endast att rösta på partier, som utser befattningshavare. Kinas system medför även att folket kan påverka de beslut som makthavarna genomför, vilket inte är fallet i Sverige där folket är helt blockerade från allt inflytande på besluten.

   Kinas samhällssystem är alltså betydligt mer demokratiskt än det svenska. Kina har ett fungerande folkstyre. Inte Sverige.

 9. @Jens Karlberg 19 september, 2022 At 08:35
  Vem har bestämmt att centralregeringen inte är demokratiskt vald i Ryssland?
  I Ryssland föreslår Presidenten som är DIREKT VALD av Rysslands medborgarna alla kandidater till regeringen som måste godkännas av den Statliga Douman som är 50% DIREKT VALD och andra 50% är INDEREKT VALD via politiska partiers listor.
  Jämfört t ex med Sveriges verson där regeringen godkänns inne i Riksdagen som är i sin tur INDEREKT VALD via de politiska partiernas listor Rysslands regering är minst tre gånger mer demokratiskt vald.
  I Ryssland altså både Presidenten och hälften av Douman direkt och personligt ansvariga för sina handlingar gentemot medborgarna.
  Fascistregimen fanns i Mussolinis Italien och hur du använder det ordet mot dagens Ryssland är upp till dina historiska kunskaper och din samvete.

  • @Alexander Kalasjnikov 19 september, 2022 At 14:47
   ”Vem har bestämmt…….” Svar USA. All länder som har ett samhällssystem som USA inta kan manipulera och styra är inte demokratiska, enligt USA. USA själva har nog ett av världens mest korrumperade politiska system där de verkliga makthavarna inte väljs alls utan bibehåller en totalitär makt oavsett alla valresultat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here