Alla dessa – värdelösa och farliga – löften från Nato

6
1197

Jag har tidigare publicerat en artikel om hela 15 auktoritativa löften om att Nato inte ska utvidgas österut. 15 av Natos många löften till Sovjetunionens ledare Gorbatjov 1989-91 (som man brutit mot)

Föregående artikelVad säger Ryssland om kriget idag kl 16?
Nästa artikelUkrainas roll i det stora spelet

6 KOMMENTARER

 1. Jag läser på högertabloiden Fria Tider att förre partiledaren Jonas Sjöstedt nu uppmanar Vänsterpartiet att ompröva sin hållning och stödja svensk leverans av vapen till kriget i Ukraina.
  Det förvånar mig faktiskt hur fredliga radikala vänstermänniskor vill stödja vapenleveranser som bara eskalerar kriget, förstörelsen och dödandet.

  Nu vet jag inte vad jag ska göra.
  De minst krigiska människorna tycks finnas på Global Politics men även på högertidningen Fria Tider som mig veterligen ännu inte levererat propagandabilder, krigspropaganda eller något annat mot Ryssland.
  SD sympatiserande Samhällsnytt är också måttliga och har kommentatorer som inte bara vräker ur sig hat mot Ryssland och Putin.
  Men SD:s mediekanal Riks kan jag inte titta på längre för där pågår samma krigspropaganda mot Ryssland och Putin som andra dagligmediekanaler inklusive Public Service.
  Här kan vi snacka om pragmatismens smutsiga bakgård där ondskan fritt kan leva ut även från vanligtvis förståndiga människor.
  Inte för sakens utan istället för syftets skull.
  Skämmes ta mej fan!

  Det blir helt fel åt skogen när det går så långt att alla börjar ropa i kör att det bara är den enes fel när två träter.
  Gruppen är ett effektivt maktverktyg men ett mycket farligt sådant när det missbrukas.
  Jag hoppas det finns människor i Vänsterpartiet som förstår att i det här läget är extremt farligt om grupptrycksverktyget missbrukas.

  https://www.friatider.se/jonas-sjostedt-att-skicka-vapen-till-ukraina

 2. Och Ukraina lämnade 1994 över sina kärnvapen till Ryssland mot löftet att dess gränser garanterades av Ryssland. Ett felaktigt beslut. Hade man behållit sina kärnvapen hade inte Putin vågat sig på sitt krigsäventyr. De ryska garantierna var inte värda pappret de var skrivna på.

 3. En intressant iakttagelse och betraktelse. Kom ihåg historien. Européerna, den vite mannen, koloniserade hela världen, Afrika, Indien, i Asien, Sydamerika och Nordamerika. Man sög ut kolonierna och mördade innevånarna systematiskt. På så sätt byggde man upp sin egen rikedom i Europa och Nordamerika. Man grundade en kultur som bygger på en överlägsen ras, rasbiologin, och underordnade raser. Man bildade vad jag kallar ”Vit-Makt-Klubben”. Idag är den ekvivalent med vad som kallas ”väst alliansen”. Idag kämpar denna klubb för sin överlevnad. Historiskt. När Ryssland kämpade i WW2 mot Tyskland, var det egentligen inte folken i Tyskland man bekämpade, utan nazisterna. När Ryssland idag kämpar mot Ukraina är det egentligen inte folken i Ukraina man kämpar mot, utan denna ”Vit-Makt-Klubb”, ledd by USA. Dessa tankeprocesser rensar på sätt tanken, och dominerar den intensiva amerikanska krigspropagandan vi se idag i svenska media. Min syn på saken.

 4. Jonas Sjöstedt är ingen vänsterpartist,han tror att han är det,men nej tyvärr. Det är inte första gången han uttalar sej KORKAT. Han gjorde samma sak mot Venezuela också på helt otroligt sätt. När denna VIDRIGA krigsorganisation inte upplöstes på 90talet,vilket vore det rätta och korrekta,har man istället utökat sitt mark över hela EU och tagit in dom gamla Warsawapaktens länder. Hur kunde detta tillåtas att ske över hela EU år efter år. Varför inte upplösa detta OCH sen skapa nya allianser och sammarbeten?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here