Biden – Putin – mördare ”Den som sa det han va de” – omvända världen?

21
2163

President Bidens uttalande om president Putin har väckt viss uppmärksamhet.

Ingress: Michael Winiarski skrev i DN Ny bottennivå i de rysk-amerikanska relationerna
”Ryssland har kallat hem sin ambassadör från USA sedan president Joe Biden kallat sin ryske kollega Vladimir Putin för ”mördare” och sagt att Moskva kommer att få ”betala ett pris” för försöken att påverka det amerikanska presidentvalet. Därmed har de rysk-amerikanska relationerna nått en ny bottennivå.”

DN återkom med mer uppgifter i en artikel med titeln  Putins svar till Biden: ”Den som sa det – han var det”

Rysslands president Vladimir Putin valde att damma av ett gammalt citat från sin barndom i sitt svar till Joe Biden efter den upptrappade konflikten mellan länderna:
– Den som sa det – han var det, säger Putin.

På onsdagen sade USA:s president Joe Biden att Putin kommer att få ”betala ett pris” för sin inblandning i det amerikanska presidentvalet 2020. Samtidigt sade han att Putin inte hade någon själ och sa att han anser att den ryske presidenten är en mördare.

Bakgrunden är att det amerikanska underrättelseorganet Office of the Director of National Intelligence (ODNI) i en rapport anklagat Ryssland för att ha försökt påverka presidentvalet. President Putin ska både ha känt till och sannolikt själv styrt operationen, enligt rapporten.

Ryssland svarade med att kalla hem en ambassadör från Washington och har meddelat att de ”inte vill förvärra de bilaterala relationerna”.

President Putin själv har nu gjort en rad egna uttalanden som adderas till det upptrappade tonläget:

I en intervju med den ryska statliga nyhetsbyrån Tass uppger Putin att han hade svarat Biden: ”Hoppas att du vidhåller en god hälsa” om han hade varit i rummet när de hårda orden uttalades. Enligt Putin skulle han ha önskat Biden detta ”helt utan ironi”.

Han påminner sig om hur han ”brukade säga i barndomen”.

– Den som sa det, han var de, brukade vi säga. Det är faktiskt inte bara en barnslig fras, det finns en väldigt djup och psykologisk mening. Vi tittar alltid på en person och ser oss själva och utifrån det bedömer vi personen, säger Putin.

Redaktör Romelsjö: Det sa vi under min uppväxt i Boden på 1950-talet. Hur de nu kommer sig. Det ryska inflytande var mycket litet. Där fanns Bodens fästing, Nordens främsta försvarsanordning, som skulle skydda oss från den hemska ryssen. Och Jag Lodin, lärare för oss på Bodens läroverk hade ju avslöjat de hemska bröderna Enbom, som var ryska spioner (och senare avslöjades som mytomaner).
Tidigare under torsdagen kommenterade Putins pressekreterare Dimitri Peskov konflikten och kallade Bidens uttalanden för ”väldigt dåliga”.

– Med sina uttalanden visar Biden att han inte på något sätt är intresserad av att laga relationerna mellan Ryssland och USA, sa Peskov och tillade att ”Ryssland nu kommer att utgå från det”.

Vare sig president Putin eller hans pressekreterare har kommenterat uppgifterna om påverkan på presidentvalet 2020. Han ser dock ett ”fortsatt samarbete” med USA, men då ”på våra egna villkor”.

– Vi kommer att arbeta med dem, men då inom områden som är intressanta för oss och på det sätt som vi finner lämpligt. Och det kommer de få räkna med trots alla deras försök med sanktioner och förolämpningar.

Putin sa att hans bild är att det i USA finns ”massor med hederliga medborgare som vill samarbeta med Ryssland”. Han skyller den dåliga relationen mellan de två staterna på ”det politiska etablissemanget.

Enligt Reuters föreslår Putin ett möte med den amerikanske presidenten som borde kunna hållas i senare i veckan eller i början på nästa vecka. De två statsöverhuvudena talades vid över telefon senast den 26 januari, bara dagar efter att president Biden svurits in.

Senare under torsdagen meddelade Vita huset att Joe Biden ”ångrar ingenting” i sitt agerande och viftade också bort Putins mötesinbjudan. (Slut i DN.)


Korrespondenten Gonzalo Aragonés i Moskva kompletterar enligt Granma.cu: ”Moskva upplevde Bidens uttalande som ”ett hugg i ryggen” som kan försvåra varje försök att återupprätta förbindelserna. De är en ”förolämpning” mot ryssarna, ett utslag av ”impotent hysteri”, sade Dumans talman Viacheslav Volodin. ”Eventuella förväntningar på att USAs nya regeringens skulle vilja ha en ny politik gentemot Ryssland försvann med detta oförskämda uttalande”, tillade Konstantin Kosachov, senatens vice ordförande. På torsdag kallade Ryssland hem sin ambassadör i Washington, Anatoly Antonov, för samråd, om den kris som Bidens uttalande orsakat.

Putin försökte igår trappa ner läget och föreslog Biden ett online-möte som fortsättning på deras telefonsamtal. ”För att inte på avstånd komma i bråk måste vi fortsätta vårt förhållande,” förklarade Putin. ”Jag vill bjuda in president Biden till fortsatta samtal. Om vi gör det live, online och utan dröjsmål, i en öppen och direkt debatt, tror jag det skulle vara intressant för folk i Ryssland, USA och andra länder, sade han. Och att Biden kanske utgick från sig själv, när han kallade Putin ”mördare” (slut).

Biden avvisar erbjudandet om kontakt: – Jag skulle säga att presidenten redan har haft ett samtal med president Putin trots att det finns fler världsledare som han ännu inte pratat med. Presidenten kommer att vara i delstaten Georgia i morgon och ganska upptagen, säger Vita husets talesperson Jen Psaki till Reuters. Putins svar till Biden: ”Den som sa det – han var det”


Nedan ett kort Youtube framträdande av Putin.

Och en annan kort Youtube med Putin, särskilt tillgängligt för den som kan ryska eller tyska

https://www.youtube.com/watch?v=AhaJJrwMOdI Putin föreslår skämtsamt att Biden diskuterar politik inför hela världen.


Vem är mördaren?

Biden har som vicepresident stött USA:s brutala krig i Irak, mot Libyen, mot Syrien. Han har stött Saudiarabiens angrepp på Jemen, USA:s krig i Afghanistan och dödliga olagliga sanktioner, som medfört tiotusentals dödsfall. Han om någon borde kunna kallas för ”mördare”. Själv associerar jag också till talesättet ”Ta fast tjuven sa tjuven”.(Slut).
Putin har genomfört en oblodig annektering av Krim, med stöd av en överväldigande majoritet vid folkomröstninga samt gjort avgörande insatser i kampen mot USA:s. Israels och Turkiets angrepp på Syrien och dessa stöd till terrorister. Säkerligen har en del oskyldiga människor dött till följd av detta, men inte alls så många som under  Bidens medverkan. Denne har inlett sin ”karriär” som tuff krigare/mördare med att bomba Syrien Biden bombar åter i Syrien – bra stöd till terroristerna. Vad säger Syrien, Ryssland – och USA-demokraterna? och i samma veva som Biden gjorde sitt uttalande säger utrikesminister Blinken att USA sätta in nya sanktioner mot varje enhet som är invloverat i Nord Stream 2 menar man i en analys på Strategic Culture. USA vill sälja sin egen dyrare gas.
Men denna ganska självklara och enkla jämförelse saknar jag i MSM.


Bidens attack -ingen överraskning

Den nya Biden-administrationen har från dag ett gjort det klart att den kommer att anta en fientlig och aggressiv politik mot Vladimir Putins Ryska federation. Politiken bakom denna hållning har ingenting att göra med handlingar som Putins Ryssland möjligen kan ha begått mot väst. Det har ingenting att göra med anklagelser om att Putin förgiftat den pro-amerikanska dissidenten Alexei Navalny med det ultradödliga nervgiftet Novichok. Det har att göra med en mycket djupare agenda för de globalistiska makterna.

Joe Bidens val av kabinett avslöjar mycket. Hans viktigaste utrikespolitiska val – Tony Blinken som utrikesminister och Victoria Nuland som biträdande utrikesminister för politiska frågor; Bill Burns som CIA-chef; Jake Sullivan som nationell säkerhetsrådgivare; Avril Haines som chef för National Intelligence – alla är från Obama-Biden-administrationen och alla har arbetat nära varandra. Alla ser också Ryssland, inte Kina, som det främsta säkerhetshotet mot USA: s globala hegemoni.

Som presidentkandidat sa Joe Biden ofta att Ryssland var den främsta motståndaren. Hans viktigaste val för utrikespolitiken understryker att fokus för Biden-administrationen, oavsett hur pass i form Biden själv är, kommer att flyttas från hotet från Kina till hotet från Putins Ryssland. Bidens CIA-chef, Bill Burns, är en tidigare ambassadör i Moskva och var biträdande utrikesminister under Obamas CIA-statskupp i Ukraina 2014. Notera att Burns, när han lämnade ämbetet i november 2014, efterträdde av Tony Blinken, nu utrikesminister. Blinken formulerade enligt uppgift USA:s utrikesdepartements svar på Rysslands annektering av Krim.

Alla Biden-val är enhetligt tydliga när de anklagar Putins Ryssland för allt, från inblandning i USA:s val 2016, till det nyligen inträffade hackandet av SolarWinds datorprogram, använda av bl.a. den amerikanska regeringen, till alla andra påståenden som riktats mot Ryssland de senaste åren, oavsett om de varit bevisade eller ej.

Detta utgör ett utdrag från en artikel som jag tidigare publicerat: Den destruktiva planen bakom Bidens Rysslandsagenda.

Vad blir nästa steg?

”Den som lever får se”. Jag tror att USA kommer att bygga upp ett case om Rysslands påstådda inblandning i presidentvalet i USA, som DNI påstår. Utan belägg, men det spelar ingen roll. Russiagate var effektivt för att demonisera Ryssland. Att man skruvade ned det utan belägg spelade föga roll med tanke på dess sannolikt stora effekt på en bred folkopinion.

Relaterat.
Russiagate läggs ned? Den skakiga berättelsen om att Ryssland manipulerade sociala media i presidentvalet i USA.
Demokratiska val i USA och Venezuela?
Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA.
Nytt om Russiagate. Obamamedarbetare deltog.

Föregående artikelBryter Kuba de stora läkemedelsföretagens dominans då det gäller vaccin?
Nästa artikelIraks förstörelse och västmediers roll!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. https://www.youtube.com/watch?v=wN7COcyLfE8

  Och USA:s president heter Harris. Vem påstår det ? Joe Biden. Nu har vi det bekräftat från högsta ort. Samme person som har väskan med koderna. Men ok, han tror att det är hans mellanmål med termosflaska, så det är ingen fara.

  Den enda MS-kanal som vågat påpeka vilket tillstånd kejsaren befinner sig i är Sky News i Australien. Och de har gjort det upprepade gånger och redan före valet.

  Harris är oerfaren inom utrikespolitiken men hon har skolats till en huggande hök så någon linjeförändring blir det inte. Däremot kan man undra vad som händer i USA då folk ånyo börjar ifrågasätta valresultatet. Såg folket kanske inte dessa tecken före valet. Mycket tyder på att de gjorde det och att de mystiska omkastningarna under valnatten måste granskas närmare. Harris egen popularitet var så svag att hon föll igenom under primärvalen.

  I Natolägret har Erdogan uttryckt sin bestörtning över Bidens grovheter. När t.o.m. den burduse Erdogan lägger märke till ett övertramp, vad skall man säga om resten av packet ?

 2. Biden är mördaren sedan första Irak invasionen ända till idag.

  När det gäller mord ingen kan överträffa 2000-talets USA presidenter – Bush, Obama, Trump & nu Biden. Från tisdagens signering av namnen på personer som ska mördas av USAs drönare till oprovocerade militära attacker attacker (som nu senast i Syrien och Irak).

  Andra nyheter: ödets ironi och rolig live teater Typ Mr Bean at 78. Se här Biden ramla på Air Force One trappan flera gånger om. Världen frågar sig hur kan man ramla flera gånger om trots att man håller i trappräcket?

  https://sputniknews.com/us/202103191082394878-video-joe-biden-falls-on-air-force-ones-steps/

 3. Något om det kollapsande Angloamerikanska superimperiet.
  Historien är densamma varje gång någon nation, på grund av omständigheter blir mäktigare och kraftfullare än resten och en tid den dominerande makten.
  Men de lyckliga omständigheterna kommer på sikt att ta slut. När slutspelet närmar sig, tillgriper de fortfarande nominellt ansvariga för det kollapsande imperiet alla slags desperata åtgärder – alla utom en: de kommer att vägra att någonsin överväga det faktum att deras stormakt är på dekis och att de bör anpassa sig därefter.
  Efter andra världskriget kunde USA göra ett respektabel insats med att återuppbygga Tyskland tillsammans med resten av Västeuropa. Japan klarade sig också ganska bra under USA:s övervakning, liksom Sydkorea efter krigsslutet på den koreanska halvön. Med Vietnam, Laos och Kambodja, som alla skadades allvarligt av USA, var resultaten betydligt sämre: Vietnam var ett fullständigt nederlag, Kambodja levde under en period av folkmord, medan otroligt motståndskraftig Laos (det mest bombade landet på planeten) återhämtade sig själv.

  Det första Gulfkriget gick ännu sämre. Rädd för att utföra en markoffensiv i Irak, slutade USA utan sin vanliga praxis att välta regeringen och installera en marionett-regim där och lämnade den i limbo i ett decennium. När USA så småningom invaderade lyckades det (efter att ha dödat oräkneliga civila och förstört mycket av infrastrukturen) att lämna ett uppdelat lik i ett land.
  Liknande resultat har uppnåtts på andra platser där USA såg lämpligt att engagera sig. Somalia, Libyen och senast i Jemen. Låt oss inte ens nämna Afghanistan, eftersom alla imperier har misslyckats med att uppnå goda resultat där. Så trenden är omisskännlig: medan imperiet förstörde på sin höjd för att återuppbygga världen i sin egen bild, när det närmar sig sitt slut förstör det helt enkelt för att förstöras, lämnar högar av lik och ulmande ruiner i kölvattnet.
  En annan omisskännlig trend har att göra med effekten av att spendera pengar på ”försvar”, som i fallet med USA, bör omdefinieras som ”brott”.
  Nu är militärutgifterna själva målet – oavsett vad det uppnår. Och vad det uppnår är den senaste F-35 jetfightern som inte kan flyga; det senaste hangarfartyget som inte kan starta flyg utan att förstöra dem om de är utrustade med hjälptankarna som de behöver för att flyga stridsuppdrag; den mest tekniskt avancerade AEGIS-förstöraren som kan tas ur drift med en enda obeväpnad rysk jet som bär en korg med elektronisk krigsutrustning; och ett annat hangarfartyg som kan skrämmas ur djupt vatten och tvingas ankras av några ryska ubåtar på rutinmässig patrullering.
  Men, amerikanerna gillar sina vapen och de gillar att dela ut dem som ett stöd. Men oftare hamnar dessa vapen i fel händer.
  Med strategin att ”förstöra för att skapa” inte längre genomförbar, men med den blinda ambitionen att fortfarande försöka råda överallt i världen på något sätt fortfarande en del av den politiska kulturen, återstår bara mord. Det främsta verktyget för utrikespolitiken blir politiskt mord: vare sig det är Saddam Hussein eller Muammar Qaddafi, Slobodan Milošević eller Osama bin Laden eller ett antal mindre mål, tanken är att helt enkelt döda dem.
  När imperier kollapsar vänder de sig inåt och utsätter sina egna befolkningar för samma dåliga behandling som de utsatte andra för. Här är Amerika utomordentligt: ​​antalet amerikaner som mördas av sin egen polis, med minimala konsekvenser för dem som gör mordet, är ganska fantastisk. När amerikanerna undrar vem deras fiende egentligen är, behöver de inte leta längre. Men det är bara början: prejudikat har redan skapats för att sätta ut amerikanska trupper på amerikansk mark. När lag och ordning bryts ner på fler och fler platser kommer vi att se fler och fler amerikanska trupper på gatorna i städerna i USA och sprider död och förstörelse precis som de gjorde i Irak eller i Afghanistan. Den sista dödslicensen för att återkallas kommer att vara dödslicensen.

   • Vad för slags straff förtjänar Navalny.
    Förolämpande av Putin borde vara straffbart med fängelsestraff, säger senior ryska lagstiftare, efter upprördhet över Bidens ”mördare” -kommentarer.
    I en tv-intervju som sändes på söndag sa statsduma-ställföreträdaren Leonid Slutsky, från det högra LDPR-partiet, som ofta stöder Kreml, att Vladimir Putin i allt högre grad har varit föremål för odiplomatisk kritik.
    Slutsky sa att dessa kommentarer var ett angrepp ”inte på Putin utan på hela landet” och att lagstiftarna därför skulle reagera “ganska hårt” på liknande uttalanden i framtiden. ”Vi måste öka straffet för dem som förolämpar presidenten”, tillade han. ”Presidenten skyddar landet, skyddar oss alla, och därför bör vår lagstiftning bättre skydda statschefen.”
    ”Jag har letat upp vissa uppgifter [om straff för förolämpande statschefer], och vi har något att sträva efter”, sa Slutsky. ”Belgien har två till tre års fängelse [för att förolämpa statschefen]. Danmark, från tre till fyra år. Frankrike har en böter på upp till 45 000 euro. Spanien har sex månader till två år bakom galler”.
    Navalny borde få livstidsstraff bakom galler.

  • Mot denna självgoda ton talar att brittiska imperiet monterade ner sig självt tämligen fredligt. Dess arabiska delar fick snabbt ryssvänliga despoter med säkerhetstjänster i KGB-stil. Den amerikanska dominansen baseras på industriell överlägsenhet, den hotas på sikt av en kombination av kinesisk befolkningsstorlek, industrispionage och kommunistpartiets egenmäktighet. Men frågan är om Kina någonsin når möjligheten att ersätta USA som top dog. En återstod av Mao, ettbarnspolitiken, kombinerat med möjligheten att se könet på barnet på ett tidigt stadium, kan skicka Kina på en japansk kurs. Flickfostren aborteras, tjugo år senare saknas det mammor.

   • En del har verkligen missat allt som sker i världen numera…Ben tillhör denna grupp! Industriell överlägsenhet?? Hahahaha…Det är i Kina som det mesta tillverkas nu för tiden, USA har monterat ner sin för länge sedan! USA ”säljer” bara vapen utomlands nuförtiden som de tvingar sina vasaller att ”köpa” för dyra pengar och ofta vapen av usel kvalitet som kräver mängder med service för att fungera!

   • Egentligen ganska roande hur en del inte ha vuxit upp till verkligheten. Så låt oss ta flosklerna en och en.
    —Brittiska imperiet monterade inte ner sig själv, det är vad dom själva vill hävda, dom hade helt enkelt inte råd att underhålla det och det var allt annat än fredligt. Se filmen ”Gandhi”.
    —Amerikanska dominansen är inte baserad på industriell överlägsenhet utan på militära invasioner och militära hot. Hiroshima och Nagasaki typiska exempel. USA har varit i krig 228 år av sin 244-åriga existens, man har över 1,000 militära baser runt jorden, 248 väpnade konflikter på 153 platser runt om i världen. USA startade 201 utländska militära operationer mellan slutet av andra världskriget och 2001. USA ockuperar militärt åtskilliga länder till denna dag och driver krig i andra länder. Syrien, Afghanistan, är bara de mest kända.
    —USA hotas inte alls av en kombination av kinesisk befolkningsstorlek, industrispionage och kommunistpartiets egenmäktighet. USA imperiet hotas av Kinas stora teknologiska överlägsenhet, fredliga utveckling, och att Kina är en mycket stabil nation med ett fungerande folkstyre utan större interna konflikter. Idag är det USA som försöker bedriva industrispionage på Kina.
    —Kina vill inte ”ersätta” USAs diktatur och hegemoni. Kina är alldeles för smart för det. Kina arbetar för en multipolär värld. Envar skall sköta sina egna affärer och samarbeta.
    —Ettbarnspolitiken var en mycket framgångsrik kampanj för familjeplanering, man övertalade folket att reducera familjernas storlek för att få bättre levnadsstandard. Aborter förekom inte. Idag finns ett kvinnoöverskott i Kina. Unga kvinnor har svårt att hitta den man dom söker. Av någon anlednings vill unga familjer idag helst ha en flicka. Man har kunna bestämma könet på barnen sedan länge, omkring 25 år. En familj jag känner har sju flickor, en annan två flickor, i båda fallen visste man könet på barnen innan det föddes men alla barnen var välkomna.
    Ingenjörsvetenskap är toppyrket i Kina, och hälften är kvinnor.

 4. Detta fruktade jag mest om Biden skulle bli president, att han skulle förstärka hatet mot Ryssland och öka krigs insatserna i Ukraina, och detta har skett nu.
  Margaret Kimberley återger på sin twitter, intervjuer med Biden och Trump:
  Fråga: Is Putin a killer?
  Biden: ”Yes he is a killer”
  Trump: ”Theres lots of killers, You think we are so innocent?”
  Så skriver hon: I hate to say this but Trump had the better answer.
  I samma intervju i Fox news sa även Trump att han respekterar Putin och det betyder inte att han är kompis med honom. Han sa också att det är bättre att ha en bra relation till Ryssland, än att inte ha det. Ryssland hjälper till att bekämpa IS och andra extremister.
  Så Trump har en betydligt bättre åsikt om Ryssland än Biden som verkar vara en urbota idiot, när t.o.m. Erdogan går ut och säger att han fördömer Bidens uttalande.
  I detta enorma land, var det den enda kandidaten som man kunde uppbringa när man ville bli av med Trump, en farbror som varken kan gå eller tala ordentligt.

  • Det är inte bara hatet mot Ryssland han stärker, utan även hatet mot Iran och Kina. Det är nu samma rashat som spelas upp, även i Sverige, som fanns förra seklet och det tar sig samma uttryck och får samma resultat, attacken i Atlanta är bara ett exempel, och detta pågår just nu även i Sverige där hat-propagandan alltmer intensifieras och media till och med speciellt anställer personer dedikerade till att sprida och driva det. Istället för ord dom ”ritualmord” använder man ”folkmord”, vilket är precis lika falskt som för 100 år sedan.

 5. Kommentar av Catarina Östlund:

  Kloke Putin svarar…
  “På frågan om vad han ville säga till Joe Biden svarade Putin:
  – Jag vill säga: Hoppas du mår bra. Jag hoppas att han har hälsan och det säger jag utan ironi och utan att skämta.
  Putin vill ha ett livesänt samtal med Biden.– Jag skulle vilja erbjuda president Biden möjligheten att fortsätta vår diskussion, men på villkoret att det sker live, online. Utan att något är förinspelat, i en öppen och direkt diskussion. Jag tror att det skulle vara intressant för ryska folket, amerikanska folket liksom för många andra länder med tanke på att vi har ett särskilt ansvar för den globala säkerheten som de största kärnvapenmakterna, sa Putin enligt CNN.” Aftonbladet

 6. ”Nyhetsbyrån AP uppger att Putin vill att samtalet ska äga rum någon av de kommande dagarna och att de två ledarna ska diskutera ”coronapandemin, regionala konflikter och andra frågor”.
  Vita husets pressekreterare Jen Psaki duckade senare under dagen frågan om Biden skulle acceptera Putins inbjudan till ett nytt samtal.
  – Det måste jag återkomma om. Men jag vill påpeka att presidenten redan har haft en konversation med president Putin och det finns andra världsledare som han ännu inte har haft kontakt med, sa hon enligt CNN.” Aftonbladet

 7. Kommer inte hända.
  Alla vet att Biden inte har koll riktigt, naturligt vid hans ålder.
  Det spelar heller inte stor roll eftersom han tar väldigt få beslut personligen.
  Det är andra som behöver ändra sitt sätt att agera.
  Håller även med om att alla imperium faller till slut.
  Även det är naturligt.
  Det som är viktigare är hur världen styrs, inte av vem.
  Min absoluta övertygelse är att ALLA världsledande blir idioter.
  Det är en naturlag.

  • Du skriver ”Alla vet att Biden inte har koll riktigt, naturligt vid hans ålder.”

   Wikipedia: ”Joe Biden, född 20 november 1942”

   Icke enkom på Global politics kryllar det av 70+ som har riktigt koll.
   Din syn på ålderdom är pubertal.
   I tonåren betecknade vi våra föräldrar som ”les croulants” alltså rivningsobjekten.
   Jag vet inte vad för ord dagens franska tonåringar brukar om sina föräldrars generation, men det torde inte avvika i andemeningen. Jag vet heller inte om svenska ynglingar betecknar sin far som mon vieux/min gubbe, men jag har hört engelsmän, 20+, tala om my old man.
   Företeelsen torde vara mer åldersspecifik än utmärkande för ett land. Ungefär som medelålders klagan på unga ”odågor”.

   • Om USA eller Ukraina avser att förvärra relationerna med Ryssland ytterligare, är Finland intresserade av att vidareutveckla förbindelserna med Moskva, säger debn finska statsvetaren och människorättsaktivisten Johan Beckman, i en intervju med Ukraine.ru.
    https://ukraina.ru/interview/20210318/1030871057.html.

    USA:s president Joe Biden kallade Vladimir Putin en ”mördare”. Detta blev först och främst ett problem för Bidens självklassificering och anseende och kommer att ha en mycket negativ effekt på Bidens betyg inom USA och på hans trovärdighet bland cheferna för andra stater. Det vill säga detta är Bidens problem, men inte Rysslands problem.
    Det finns en splittring i USA. Upp till 80 miljoner amerikaner accepterar inte Biden som president.
    Om 80 miljoner amerikaner litar inte på valresultatet och stöder inte Biden, uppstår frågan om hans befogenheter. Har han till exempel rätt att utse ambassadörer till utländska stater, om så många människor inte stöder honom? Det vill säga USA behöver en alternativ regering och alternativ politik att arbeta med.
    Vad Biden gör är smärtsam russofobi och smärtsam antirysk propaganda. Detta är ett allvarligt problem för USA, om deras ledare säger sådana saker. Detta är ett problem för USA, men det är inte ett problem för Ryssland.
    Ukrainarna rekommenderas att inte utföra någon form av fientligheter mot Krim. Inte heller några fientligheter mot republikerna Donbass. Det kommer att finnas ett tufft svar.
    Men de försöker nu destabilisera situationen på olika sätt. Med terrorattacker och beskjutningar på bostadshus. Detta har pågått i flera år, och nu intensifieras det.
    De använder alla de metoder, till och med sköt ner en malaysisk Boeing, med ukrainska missiler.
    Lavrov hade nyligen ett viktigt möte med vår utrikesminister Pekka Haavisto i St Petersburg. Det var ett mycket intressant och konstruktivt möte, parterna diskuterade många ämnen. Finland och Ryssland har alltid haft en öppen dialog, många ämnen för samarbete och aktiv kommunikation mellan statscheferna.
    Jag tror att om Förenta staterna avser att ytterligare förvärra relationerna med Ryssland, så försöker finländarna bara att förbättra dem, även om de redan är bra.

 8. Vilken hatpropaganda? Palme hatade ”högern”, dvs sin egen bakgrund. Det finns kvinnor inom miljöpartiet och vänsterpartiet kommunisterna som hatar alla män. Många importerade muslimer hatar alla judar, precis som de fått lära sig, och förnekar nazitysklands industriella judeutrotning, när de inte jublar över den.

  SD hatar inte alla invandrare och föreslår inte enpartistat eller diktatur, utan bara något så modest som stopp för ytterligare import från länder som lär sin befolkning att hata kristna, och SD har ett ganska brett folkligt stöd för en nykter invandringspolitik, det når in i andra partier. Över denna folkliga rörelse spyr vänsterfascistiska skribenter oemotsagda sin galla veckan runt i alla större tidningar, och i politikernas egna reklamkanal, SvT.

  Klimatångesten, så väldigt tydligt primärt en psykisk åkomma, slogs ut av en kinesisk snuva från köttmarknaden i Wuhan. Varje dag försöker mp´s journalister påminna om ”klimatkrisen”, men intresset är ringa. Nu matas vi med isoleringsångest och kraftfull politik riktad mot det egna folket, vant att inte protestera och att alltid hålla med den radikala överhetens alla självförverkligandesprojekt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here