Den absurda hatkampanjen mot Kina

10
817

Vi har publicerat många artiklar om Kinas politik, och om den tilltagande kritiken mot Kina. Se under “Relaterat”. Denna artikel är ett bidrag i form av återpublicering av en artikel av Pål Steigan nyligen. Den absurda hatkampanjen mot Kina. Tackar för översättningen av en kvinnlig vän i Väst-Sverige. Pål Steigan har besökt Kina flera gånger under de senaste närmare 50 åren.


Den absurda hatkampanjen mot Kina

Högerextremisten Adrian Zenz befordras till expert i det politiska kriget mot Kina. Bild: Skärmdump av Pål Steigan.

Påståendet att Kina har fängslat miljontals uigurske muslimer i provinsen Xinjiang grundar sig på en absurd taktik på belägg som stöds av USA:s regering, och mitt i alltihopa finner man den evangeliske extremisten Adrian Zenz.

Det här skrev Ajit Singh och Max BlumenthalThe Grayzone. De fortsätter:

Representanthuset i USA antog den 3 december en lagstiftning om Uyyghur Human Rights Policy Uyghur Human Rights Policy, en lag som ber Trump-administrationen att införa sanktioner mot Kina, något som grundar sig på anklagelser om att Peking har arresterat miljoner av den muslimska majoriteten av uigurerna i västra Xinjiang-regionen.

Punkt 2 i beslutet har följande lydelse:

«Syftet med denna åtgärd är att rikta USA: s resurser på att ta itu med kränkningar och övergrepp, inklusive grovt våld mot mänskliga rättigheter, av Folkrepubliken Kina när de utövar massövervakning och internering av över 1 000 000 uigurer och andra, främst turkiska muslimska etniska minoriteter i Kinas Xinjiang Uighur Autonomous Region. «

För att haussa upp stödet till sanktionsförslaget har västs regeringar och medier framställt Folkrepubliken som någon som kränker mänskliga rättigheter som Nazi-Tyskland gjorde. Republikanernas representant. Chris Smith fördömde till exempel den kinesiska regeringen för det han kallade “massinternering av miljoner på en skala som inte har setts sedan Förintelsen” i “dagens koncentrationsläger.”
Påståendet att Kina har internerat etniska uigurer i sin Xiangregion, upprepas allt oftare, men påståendet har granskats bristfälligt. En närmare titt på uppgifterna och hur de skaffats fram, avslöjar en allvarlig brist på fakta.

Även om detta extraordinära påstående behandlas som oantastligt i väst, baseras det faktiskt på två mycket tvivelaktiga studier.

Den första, den av amerikanska regeringen understödda Network of Chinese Human Rights Defenders, som kom fram till denna uppskattning genom att intervjua totalt åtta personer. Nej, FN har inte rapporterat att Kina har stora interneringsläger för uighuriska muslimer. No, the UN did not report China has ‘massive internment camps’ for Uighur Muslims
Share

Den andra studien baserades på icke trovärdiga medierapporter och spekulationer. De är skriven av Adrian Zenz, en fundamentalistisk kristen högerextremist som motsätter sig homosexualitet och jämlikhet, stöder “bibliskt prygel” av barn och tror att han “leds av Gud” på ett “uppdrag” mot Kina.

När Washington ökar trycket på Kina har Zenz lyfts ur mörkret och över en natt nästan omvandlats till en framstående Xinjiang-expert. Han har vittnat inför kongressen,skickat kommentarer från Wall Street Journals mediekanaler till Democracy Now! Och har lämnat expertutlåtanden till International Consortium of Investigative Journalists ( Internationella Consortiumet för undersökande journalister) senast “China Cables”-rapport. Hans twitter-biografi konstaterar att han “rör sig över Atlanten” från hemlandet Tyskland.

Zenz hade bemötts nästan okritiskt av västs medier innan Grayzone-redaktör Max Blumenthal frågade honom om hans religiösa “uppdrag”, vid en tillställning om Xinjiang som nyligen ägde rum i USA: s huvudstad.

De kinesiska människorättsförsvararnas nätverk, som först använde uttrycket “internerade miljoner” känt, har också kunnat operera utan antydan till undersökning av medierna.
En rapport till FN 2018 hävdar att cirka en miljon etniska uigurer har internerats i Xinjiang och att cirka två miljoner har tvingats till omskolning. Dessa extrema siffror kommer från Network of Chinese Human Rights Defenders (CHRD) och när man studerar deras uppgifter ser man att de härstammar från åtta individer.

Tack vare CHRD har USA:s regeringanklagat Kina för:
“Godtyckligt kvarhållande av 800 000 till eventuellt mer än två miljoner uigurer, etniska kazakier och andra muslimer i interneringsläger för att utplåna religiösa och etniska identiteter.”

Artikeln i The Grayzone kan läsas i sin helhet här.


NRK gör sin del av jobbet

NRK skriver på sin webbplats.

Fängslad i “yrkesutbildningsskolor”

Flera angrepp har skett under de senaste åren i i Xinjiang-regionen i Kina, även kallad Östturkestan. Det har resulterat i omflyttning av en miljon uigurer, en muslimsk etnisk minoritet som bor i Xinjiang-regionen i Kina och andra muslimska minoriteter till så kallade “yrkesutbildningsskolor” i landet. Här ska minoriteterna, som huvudsakligen består av uigurer, kazakier och tatarer, lära sig hur man blir en “ordentlig” kines.

Den norska uighurkommittén hävdar att förhållandena i det de kallar koncentrationsläger är värre än i många fängelser och att många fångar torteras.

– Man kan inte välja om man vill gå i de så kallade skolorna eller inte. Man tvingas acceptera kommunism och fördöma islam och uigursk kultur, säger Abdurihim.

NRK använder också en sjuttonåring som i huvudsak driver en sminkblogg som expertkommentator när det gäller uigurerna i Kina. här.

Helt utan redaktionell etik kastar man ut anklagelser om Förintelsen och låter en ung flicka som saknar professionell grund eller dokumentation säga det här. Videon finns på NRKs Facebook-sida, men är inte lätt att hitta på NRKs egen webbplats. här.


Demonisering är förberedelse för krig

Alla som som under de senaste 25 åren har följt med lite, vet att när ett land stämplas med “holocaust” -stämpeln så betyder det förberedelse för krig. Att utse “Månadens Hitler” är en teknik som USA: s militärindustriella mediekomplex använde i Jugoslavien, Libyen och Syrien för att nämna några exempel. Det har utlöst meningslösa krig som byggts på lögner och som har dödat miljoner, som Donald Trump helt riktigt har observerat.

Därför måste vi höja det mentala och politiska försvaret när sådana trummor ljuder i medierna, för det är krigstrummor. De kommer att mobilisera väljare att stödja ännu ett meningslöst och katastrofalt krig. Inte minst bör vi låta Kina komma till tals. I denna film från CGTV belyser Kina kampen mot terrorism i Xinjiang. här

Uighuriska barnsoldater.

Uighur-terrorister tränar i Syrien.

En artikel i Times of Israel 2017 avslöjar hur de uiguriska terroristerna som krigar mot Syrien ser detta krig som förberedelse för ett terrorkrig i Kina. Tidningen citerar en av dessa terrorister som säger:

“Vi brydde oss inte hur kriget gick eller vem Assad var. Vi ville bara lära oss att använda vapen och sedan åka tillbaka till Kina. ”

The Times of Israel skriver att uighur-terrorister har dödat “hundratals, om inte tusentals människor i Kina”. Det måste finnas minst 5 000 uiguriska terrorister i Syrien och där har de också dödat många människor. En av de äldre terroristerna berättar för Times of Israel att de har studerat Israel och den zionistiska rörelsen och att de såg “sionismen som en modell för sitt hemland.”

Håll huvudet kallt – sök sanningen i fakta

Det är inte vårt uppgift att vara försvarsadvokat åt Kina. Det skulle inte överraska oss om minoriteter utsätts för förtryck i Kina. Manlig chauvinism är ett känt fenomen, och de etniska motsättningarna är verkliga. Men vi vädjar till nykterhet, grundlighet och att söka sanningen i fakta. Det råder ingen tvekan om att Kina har stora problem med islamistisk terrorism, och inget land skulle acceptera vad dessa terrorister gör i Kina.

Det råder ingen tvekan om att det har skett en enorm socioekonomisk utveckling i Xinjiang-provinsen, vilken också har gynnat uigurerna. Här är de officiella siffrorna från Kina om denna utveckling.

Men modernisering i ett traditionellt samhälle skapar också motsägelser, och den stora inflyttningen av han-kineser som har höjt sin andel av befolkningen i provinsen upp till 38 procent är också en källa till konflikt.

När medierna utan dokumentation och helt på lösan grund återkommer med anklagelser om Förintelsen av miljoner människor i “interneringsläger”, så vet deras chefer exakt vad de gör, och det är då vi måste vara på vår vakt.

Och vi vet att detta inte handlar om mänskliga rättigheter. USA är det land som har dödat och lemlästat de flesta människor under den senaste generationen. USA är det land som har kunnat bomba hela städer till grus och förstöra länder utan ens en blick på internationell rätt. USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

För Förenta staterna handlar det om att säkerställa sitt vacklande världsherravälde och då är alla propagandalögner tillåtna. Under det kommande decenniet kommer USA att förlora sin dominerande ställning på nästan alla områden i Kina – om inte ett storkrig kommer att ödelägga Kina under tiden.

Relaterat.
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Hur behandlar Kina uighurer – hur behandlas USA:s indianer?
Desinformerar New York Times om uighurerna i Xinjiang?
USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.
Ellsberg: USA planerade att döda 600 miljoner.
Irak – ett krig byggd på lögner, med 2,4 miljoner döda.

10 COMMENTS

 1. Adrian Zenz skulle ALDRIG oja sig över de folkrättsbrott som begås av apartheids regimen israel mot mot Palestinier.

  Historien om kristna fundamentalister, särskilt de så kallade sionist kristna, och vilken roll de har i USAs politik berättas här

  https://www.unz.com/wwebb/the-untold-story-of-christian-zionisms-rise-to-power-in-the-united-states/

  Noterbart är också att bankirvampyr maffian inte kan styra och ställa i Kina så som den gör i USA och EU. Vilket innebär att globalisternas slutgiltiga mål blir om inte omöjligt definitivt väldigt svårt att realisera med Kina som världens ekonomiska och politiska supermakt. Kinas växande allians med den militära supermakten Ryssland blir dessutom spiken i kistan för maffians globala ambitioner. Därför ser vi den själv titulerade “kinaexperten” och FSMs (Fejk Stream Medias) älskling Kina kommentator herr Adrian Zenz tillåtas hetsa fritt mot Kina.

 2. Kina har väl kommit på det självklara. Ska man bekämpa terrorism måste man se till att barn och ungdomar får gå i skola, få tillgång till mat och vatten, få leva i trygghet och slippa herrefolkens krig mot civila, med utbombade ruinstäder i förstörda länder som resultat.
  Det som gläder mig idag är att flyktingströmmarna från söndertrasade länder tycks ha fått Europas regeringar att åtminstone tillfälligt fundera över mänsklighetens gemensamma framtid här på jorden.
  Palestiniernas nu sjuttioåriga dödsdans är den katalysator som på senare tid legitimerat herrefolkens hantering av irakier, libyer och syrier. Allt vore förstås frid och fröjd om offren, som tidigare, kunde hållas inlåsta i getton och flyktingläger. Nu gick ju inte som man tänkt sig och först nu hörs yrvakna protester i hela Europa, men nu gäller det förstås den egna plånboken och den egna tryggheten.

  Kan någon tipsa om hur det står till med Bagdads berömda VA-system och Libyens bevattningssystem ”Great Man-Made River”. Har anläggningarna reparerats efter krigen?

 3. Hittade information om tillståndet i bl a Bagdad i bifogad länk.

  ”Korruptionen gäller alla verksamheter, även återuppbyggnad som knappt äger rum. Därför
  fortsätter avloppen att rinna ut i floderna, liksom farliga ämnen från fabriker, oljeavfall
  pesticider och annat giftigt avfall. Broar och dammar rasar vid skyfall. Ingen kontrollerar
  behovet av reparation.””
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/oedelaeggelsen-av-irak-nedtystat-brott-och-miljoekatastrof-the-destruction-of-iraq-hushed-up-crime-and-environmental-disaster-seminarium-paa-punkt-punkt-punkt-2854952

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here