Den absurda hatkampanjen mot Kina

18
5002

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…. Mer än för ett år sedan!


Vi har publicerat många artiklar om Kinas politik, och om den tilltagande kritiken mot Kina. Se under ”Relaterat”. Denna artikel är ett bidrag i form av återpublicering av en artikel av Pål Steigan nyligen. Den absurda hatkampanjen mot Kina. Tackar för översättningen av en kvinnlig vän i Väst-Sverige. Pål Steigan har besökt Kina flera gånger under de senaste närmare 50 åren.

 


Den absurda hatkampanjen mot Kina

Högerextremisten Adrian Zenz befordras till expert i det politiska kriget mot Kina. Bild: Skärmdump av Pål Steigan.

Påståendet att Kina har fängslat miljontals uigurske muslimer i provinsen Xinjiang grundar sig på en absurd taktik på belägg som stöds av USA:s regering, och mitt i alltihopa finner man den evangeliske extremisten Adrian Zenz.

Det här skrev Ajit Singh och Max BlumenthalThe Grayzone. De fortsätter:

Representanthuset i USA antog den 3 december en lagstiftning om Uyyghur Human Rights Policy Uyghur Human Rights Policy, en lag som ber Trump-administrationen att införa sanktioner mot Kina, något som grundar sig på anklagelser om att Peking har arresterat miljoner av den muslimska majoriteten av uigurerna i västra Xinjiang-regionen.

Punkt 2 i beslutet har följande lydelse:

«Syftet med denna åtgärd är att rikta USA: s resurser på att ta itu med kränkningar och övergrepp, inklusive grovt våld mot mänskliga rättigheter, av Folkrepubliken Kina när de utövar massövervakning och internering av över 1 000 000 uigurer och andra, främst turkiska muslimska etniska minoriteter i Kinas Xinjiang Uighur Autonomous Region. «

För att haussa upp stödet till sanktionsförslaget har västs regeringar och medier framställt Folkrepubliken som någon som kränker mänskliga rättigheter som Nazi-Tyskland gjorde. Republikanernas representant. Chris Smith fördömde till exempel den kinesiska regeringen för det han kallade ”massinternering av miljoner på en skala som inte har setts sedan Förintelsen” i ”dagens koncentrationsläger.”
Påståendet att Kina har internerat etniska uigurer i sin Xiangregion, upprepas allt oftare, men påståendet har granskats bristfälligt. En närmare titt på uppgifterna och hur de skaffats fram, avslöjar en allvarlig brist på fakta.

Även om detta extraordinära påstående behandlas som oantastligt i väst, baseras det faktiskt på två mycket tvivelaktiga studier.

Den första, den av amerikanska regeringen understödda Network of Chinese Human Rights Defenders, som kom fram till denna uppskattning genom att intervjua totalt åtta personer. Nej, FN har inte rapporterat att Kina har stora interneringsläger för uighuriska muslimer. No, the UN did not report China has ‘massive internment camps’ for Uighur Muslims
Share

Den andra studien baserades på icke trovärdiga medierapporter och spekulationer. De är skriven av Adrian Zenz, en fundamentalistisk kristen högerextremist som motsätter sig homosexualitet och jämlikhet, stöder ”bibliskt prygel” av barn och tror att han ”leds av Gud” på ett ”uppdrag” mot Kina.

När Washington ökar trycket på Kina har Zenz lyfts ur mörkret och över en natt nästan omvandlats till en framstående Xinjiang-expert. Han har vittnat inför kongressen,skickat kommentarer från Wall Street Journals mediekanaler till Democracy Now! Och har lämnat expertutlåtanden till International Consortium of Investigative Journalists ( Internationella Consortiumet för undersökande journalister) senast ”China Cables”-rapport. Hans twitter-biografi konstaterar att han ”rör sig över Atlanten” från hemlandet Tyskland.

Zenz hade bemötts nästan okritiskt av västs medier innan Grayzone-redaktör Max Blumenthal frågade honom om hans religiösa ”uppdrag”, vid en tillställning om Xinjiang som nyligen ägde rum i USA: s huvudstad.

De kinesiska människorättsförsvararnas nätverk, som först använde uttrycket ”internerade miljoner” känt, har också kunnat operera utan antydan till undersökning av medierna.
En rapport till FN 2018 hävdar att cirka en miljon etniska uigurer har internerats i Xinjiang och att cirka två miljoner har tvingats till omskolning. Dessa extrema siffror kommer från Network of Chinese Human Rights Defenders (CHRD) och när man studerar deras uppgifter ser man att de härstammar från åtta individer.

Tack vare CHRD har USA:s regeringanklagat Kina för:
”Godtyckligt kvarhållande av 800 000 till eventuellt mer än två miljoner uigurer, etniska kazakier och andra muslimer i interneringsläger för att utplåna religiösa och etniska identiteter.”

Artikeln i The Grayzone kan läsas i sin helhet här.


NRK gör sin del av jobbet

NRK skriver på sin webbplats.

Fängslad i ”yrkesutbildningsskolor”

Flera angrepp har skett under de senaste åren i i Xinjiang-regionen i Kina, även kallad Östturkestan. Det har resulterat i omflyttning av en miljon uigurer, en muslimsk etnisk minoritet som bor i Xinjiang-regionen i Kina och andra muslimska minoriteter till så kallade ”yrkesutbildningsskolor” i landet. Här ska minoriteterna, som huvudsakligen består av uigurer, kazakier och tatarer, lära sig hur man blir en ”ordentlig” kines.

Den norska uighurkommittén hävdar att förhållandena i det de kallar koncentrationsläger är värre än i många fängelser och att många fångar torteras.

– Man kan inte välja om man vill gå i de så kallade skolorna eller inte. Man tvingas acceptera kommunism och fördöma islam och uigursk kultur, säger Abdurihim.

NRK använder också en sjuttonåring som i huvudsak driver en sminkblogg som expertkommentator när det gäller uigurerna i Kina. här.

Helt utan redaktionell etik kastar man ut anklagelser om Förintelsen och låter en ung flicka som saknar professionell grund eller dokumentation säga det här. Videon finns på NRKs Facebook-sida, men är inte lätt att hitta på NRKs egen webbplats. här.


Demonisering är förberedelse för krig

Alla som som under de senaste 25 åren har följt med lite, vet att när ett land stämplas med ”holocaust” -stämpeln så betyder det förberedelse för krig. Att utse ”Månadens Hitler” är en teknik som USA: s militärindustriella mediekomplex använde i Jugoslavien, Libyen och Syrien för att nämna några exempel. Det har utlöst meningslösa krig som byggts på lögner och som har dödat miljoner, som Donald Trump helt riktigt har observerat.

Därför måste vi höja det mentala och politiska försvaret när sådana trummor ljuder i medierna, för det är krigstrummor. De kommer att mobilisera väljare att stödja ännu ett meningslöst och katastrofalt krig. Inte minst bör vi låta Kina komma till tals. I denna film från CGTV belyser Kina kampen mot terrorism i Xinjiang. här

Uighuriska barnsoldater.

Uighur-terrorister tränar i Syrien.

En artikel i Times of Israel 2017 avslöjar hur de uiguriska terroristerna som krigar mot Syrien ser detta krig som förberedelse för ett terrorkrig i Kina. Tidningen citerar en av dessa terrorister som säger:

”Vi brydde oss inte hur kriget gick eller vem Assad var. Vi ville bara lära oss att använda vapen och sedan åka tillbaka till Kina. ”

The Times of Israel skriver att uighur-terrorister har dödat ”hundratals, om inte tusentals människor i Kina”. Det måste finnas minst 5 000 uiguriska terrorister i Syrien och där har de också dödat många människor. En av de äldre terroristerna berättar för Times of Israel att de har studerat Israel och den zionistiska rörelsen och att de såg ”sionismen som en modell för sitt hemland.”

Håll huvudet kallt – sök sanningen i fakta

Det är inte vårt uppgift att vara försvarsadvokat åt Kina. Det skulle inte överraska oss om minoriteter utsätts för förtryck i Kina. Manlig chauvinism är ett känt fenomen, och de etniska motsättningarna är verkliga. Men vi vädjar till nykterhet, grundlighet och att söka sanningen i fakta. Det råder ingen tvekan om att Kina har stora problem med islamistisk terrorism, och inget land skulle acceptera vad dessa terrorister gör i Kina.

Det råder ingen tvekan om att det har skett en enorm socioekonomisk utveckling i Xinjiang-provinsen, vilken också har gynnat uigurerna. Här är de officiella siffrorna från Kina om denna utveckling.

Men modernisering i ett traditionellt samhälle skapar också motsägelser, och den stora inflyttningen av han-kineser som har höjt sin andel av befolkningen i provinsen upp till 38 procent är också en källa till konflikt.

När medierna utan dokumentation och helt på lösan grund återkommer med anklagelser om Förintelsen av miljoner människor i ”interneringsläger”, så vet deras chefer exakt vad de gör, och det är då vi måste vara på vår vakt.

Och vi vet att detta inte handlar om mänskliga rättigheter. USA är det land som har dödat och lemlästat de flesta människor under den senaste generationen. USA är det land som har kunnat bomba hela städer till grus och förstöra länder utan ens en blick på internationell rätt. USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

För Förenta staterna handlar det om att säkerställa sitt vacklande världsherravälde och då är alla propagandalögner tillåtna. Under det kommande decenniet kommer USA att förlora sin dominerande ställning på nästan alla områden i Kina – om inte ett storkrig kommer att ödelägga Kina under tiden.

Relaterat.
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Hur behandlar Kina uighurer – hur behandlas USA:s indianer?
Desinformerar New York Times om uighurerna i Xinjiang?
USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.
Ellsberg: USA planerade att döda 600 miljoner.
Irak – ett krig byggd på lögner, med 2,4 miljoner döda.

Föregående artikelHur den hårda förföljelsen av Julian Assange av de brittiska myndigheterna har vilat på grymt samförstånd
Nästa artikelMinskar befolkningen i världen?!
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

18 KOMMENTARER

 1. Adrian Zenz skulle ALDRIG oja sig över de folkrättsbrott som begås av apartheids regimen israel mot mot Palestinier.

  Historien om kristna fundamentalister, särskilt de så kallade sionist kristna, och vilken roll de har i USAs politik berättas här

  https://www.unz.com/wwebb/the-untold-story-of-christian-zionisms-rise-to-power-in-the-united-states/

  Noterbart är också att bankirvampyr maffian inte kan styra och ställa i Kina så som den gör i USA och EU. Vilket innebär att globalisternas slutgiltiga mål blir om inte omöjligt definitivt väldigt svårt att realisera med Kina som världens ekonomiska och politiska supermakt. Kinas växande allians med den militära supermakten Ryssland blir dessutom spiken i kistan för maffians globala ambitioner. Därför ser vi den själv titulerade ”kinaexperten” och FSMs (Fejk Stream Medias) älskling Kina kommentator herr Adrian Zenz tillåtas hetsa fritt mot Kina.

 2. Kina har väl kommit på det självklara. Ska man bekämpa terrorism måste man se till att barn och ungdomar får gå i skola, få tillgång till mat och vatten, få leva i trygghet och slippa herrefolkens krig mot civila, med utbombade ruinstäder i förstörda länder som resultat.
  Det som gläder mig idag är att flyktingströmmarna från söndertrasade länder tycks ha fått Europas regeringar att åtminstone tillfälligt fundera över mänsklighetens gemensamma framtid här på jorden.
  Palestiniernas nu sjuttioåriga dödsdans är den katalysator som på senare tid legitimerat herrefolkens hantering av irakier, libyer och syrier. Allt vore förstås frid och fröjd om offren, som tidigare, kunde hållas inlåsta i getton och flyktingläger. Nu gick ju inte som man tänkt sig och först nu hörs yrvakna protester i hela Europa, men nu gäller det förstås den egna plånboken och den egna tryggheten.

  Kan någon tipsa om hur det står till med Bagdads berömda VA-system och Libyens bevattningssystem ”Great Man-Made River”. Har anläggningarna reparerats efter krigen?

 3. Hittade information om tillståndet i bl a Bagdad i bifogad länk.

  ”Korruptionen gäller alla verksamheter, även återuppbyggnad som knappt äger rum. Därför
  fortsätter avloppen att rinna ut i floderna, liksom farliga ämnen från fabriker, oljeavfall
  pesticider och annat giftigt avfall. Broar och dammar rasar vid skyfall. Ingen kontrollerar
  behovet av reparation.””
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/oedelaeggelsen-av-irak-nedtystat-brott-och-miljoekatastrof-the-destruction-of-iraq-hushed-up-crime-and-environmental-disaster-seminarium-paa-punkt-punkt-punkt-2854952

 4. Det ryktas att herr Zenz blivit zanslös arg pga att Kina och EU ska i veckan skriva under ”EU-China investment pact”. Innebörden av detta vet vartenda sinofob inklusive kristen fundamentalisten och terrorstaten israels lakej, A Zenz.

  Inte nog med det Tyskland har också sagt NEIN till USAs försök att täppa till Nord Stream med sanktioner. Detta är ingen nonzenz snack herr Zenz – om Tyskland säger NEIn så säegr hela Europa NEIN. Herr Zenz kan ondgöra sig på följande: ”We do not need to talk about European sovereignty if it means that, in the future, we will only do everything Washington wants” (Heiko Maas Tysklands utrikesminister).

  Rekommenderad läsning till vartenda sinofob (särskilt hen som huseras i DN, SvD och SR plus SvT)
  https://www.strategic-culture.org/news/2020/12/29/europe-embraces-multipolar-world-with-nord-stream-2-and-china-investment-deal/

  Vi andra är zanzlöst glada över vad framtid bär med sig – Eurasian century. Tralala lalla, lalla lallej, sjung Eurasia hej, hej

  • Det kom nyligen en påminnelse om att den ryska gasen behövs, alltså att rörledningen inte går att avstå ifrån. Det var ju just därför som den alls byggdes…

   Priserna har gått brant upp i och med att ekonomin har repat sig i Asien och att temperaturen har fallit. Det medför högre förbrukning och försörjningen av Ukraina bakvägen har upphört för att Polen och Slovakien behöver gasen själva, och att lagren töms. Det behövs bara ett köldknäpp för att det skall bli energikris i EU.
   Leveranskapaciteten för LNG räcker inte ens till malliga Polen (rörledningens förmodligen meste rabiate motståndare). Det finns inte hur många specialbåtar som helst att sätta i trafik för långväga frakter, och dessutom har bl.a. Qatar minskat sin produktionskapacitet.

   Vad gäller el har ett antal gamla kolkraftverk, oljekraftverk och kärnkraftverk stängts, vilket betyder att det europeiska elsystemet är mer beroenden av gasen än förut för att balansera vind- och solkraften. Kärnkraftbyggen är årtionden försenade, medan många gamla verk körs på nåder och dispenser. Det är alltså inte bara Skåne som fruktar en normal vinter modell 80-talet.
   (Skälmig parentes: balterna, som hade tänkt bojkotta elen från det nya vitryska kärnkraftverket kan bli tvungna att släppa fram den för att hjälpa Skåne när det är vindstilla i Danmark. Detta är desto mer sannolikt som Ukrainas elsystem är på fallrepet.)

   Kung Bore har alltså täppt truten på rysofoberna. Verkligheten är envis.

   Min gissning om avtalet med Kina är att man får vara hur rabiat och korkad som helst, verkligheten är att Asien har mångdubbelt fler potentiella välmående konsumenter än en Nordamerika som är på fallrepet. Transportinfrastrukturen blir dessutom bättre för varje dag i Eurasien.
   Därtill blir man regelbundet rånad om man har tillgångar ”over there”, eller som kan nås på omvägar av de usoniska gangstrarna.
   Extraterritorialiten, som nu möjliggör gangsterfasonerna, bli ett sänke för USA när handel med andra partner är både fördelaktigare och tryggare.
   De europeiska företagen borde ha skippat USA för länge sen, och satsat på framtidsmarknaderna i stället. Då räcker det förstås inte att plugga enkom engelska i skolan…

  • De är inte bara herr Zenz blivit zenzlöst arg på sistone. Nordstream2 kommer att färdigställas, EU har närmat sig Kina, NATO är skakat – Turkiet – Tyskland – Frankrike (hjärndött), RCEP är undertecknat, AIIB expanderar och så gör handeln via BRI, USAs spioneri och propagandacentral i Hong Kong nedstängd, terrorismen i Xinjiang och Tibet nedstängd, hela USA spion och mut-verksamhet i Kina nedsläckt, en stark folkmajoritet på Taiwan vill närma sig Kina, Iran och Irak vill samarbeta för att kasta ut USA ur Mellanöstern, osv.

  • Det är inte kommunistpartiet som bekämpar någon utan Kinas regering, det är inte samma sak, och det är heller inte islam som bekämpas utan terrorism och radikalisering. Fredlig islam får istället stöd av Peking. Glöm inte att uigurernas islam är sekulär och fredlig, man bekämpar inte andra religioner, och varken islamistmarkörer som stora skägg eller slöja används. Uigurernas klädedräkt, som am som regel bär till vardags, är färggrann.

 5. Inga miljontals uiguriska muslimer har fängslats i provinsen Xinjiang, eller någon annanstans. Alla så kallade misstänkta ”läger” har ju publicerats på webben med angivande av GPS position, och det blev rena folkrörelsen att åka dit och se vad som verkligen fanns på platsen. Det blev lite av Pokémon hysteri, men hittills har ingen lyckats hitta något sådan ”läger”. Xinjiang är ju helt öppet för besök, och omkring 200 miljoner besökte 2019, varav åtskilliga utlänningar. Däremot har 1.3 miljoner får utbildning, och dom berättar på nätverken. Bomullen skulle förment skördas med tvångsarbetare, men den skördas idag maskinellt. Kinesiska uppköpare har de senaste tio åren dammsugit USA på John Deere skördemaskiner, och till den grad att man retat upp bomullsindustrin i USA. ”Massintegreringen” är att ungdomen bryter sig loss från klanerna och hederskulturen, för dom har fått yrkesutbildning och språkkunskaper som tillåter det, och klanerna är rasande när ungdomen inte längre kan kontrolleras. Dom finns på nätverken och uppmanar andra ungdomar att göra samma sak. Frihet från förtryck. USA utnyttjade missnöjet i Xinjiang, radikaliserade och sända uigurer till Syrien för vidare radikalisering och terroristutbildning, för att sedan skicka dom tillbaka till Xinjiang för att bedriva terrorism. Kina letade reda på dom och internerade dom i högsäkerhetsfängelser, omkring 2,000 till 3,500 påstås det.

  Östturkestan, det har aldrig funnits något sådant land. Turkestan, som betyder turkarnas region på persiska, var en region, som Europa, som sträckte sig från Kaspiska Havet in i vad som är Kina idag under den persiska stormakten för 5,000 år sedan. Det har varit två försök att bilda in Islamisk Stat under namnet Östturkestan, 1918 och 1944. Inget blev erkänt och båda föll sönder i interna strider.

  Att söka fakta, sök det hos dom som är med på plats, förstahandsinformation. Ingen förtrycks i dagens Kina, utom av terrorister, kriminella och brottslingar. Etniska motsättningar är historia i Kina idag. Moderniseringen är dock starkt ogillad av klanerna som ser sin makt och kontroll över samhället försvinna. Mänskliga rättigheter i dagens Kina är att skydda terroristernas potentiella offer, inte att skydda terroristernas rättigheter att döda.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here