Den moderna amerikanska krigsmaskinen dödar mer som en pyton än som en tiger

17
2465

Här publicerar man gärna artiklar av Caitlin Johnstone som också denna från i augusti översatts av Rolf Nilsson.

Av en händelse nämner Caitline Johnstone ”pyton” i en artikel som jag publicerade igår. Hon skrev ”Så vi kan förvänta oss en förstärkning av den pytonliknande strypningsstrategi som USA:s imperium nu favoriserar, med samma antal döda barn, samma mängd destabilisering och lidande och samma mängd resursförbrukning, bara utan alla dessa irriterande nyhetsrubriker och bilder av flaggdraperade kistor som kommer hem med jetplan.”


Den moderna amerikanska krigsmaskinen dödar mer som en pyton än som en tiger

Forbes har publicerat två på varandra följande artiklar angående den pensionerade marinkaptenen och statsvetaren Bradford Dismukes analys, med titeln ”Att besegra Kina i krig, genom att strypa dess ekonomi” och ”Om Ryssland invaderar Europa, skulle Nato kunna sopa havet rent från ryska handelsfartyg ”.

Artiklarna författades av en man vid namn David Ax, som är min nya favorit-krigspropagandist för att han så desperat strävar efter att bli erkänd för sitt imperialistiska skrivsätt att han ofta, på ett upplysande, fastän både okunnigt och klumpigt sätt, närmar sig sina påverkansuppdrag. Det bästa jag hittills hittat är det här stycket från 2013 om tiden han tillbringade med ”rebellerna” i Syrien, där han lägger ner mycket möda på att försäkra oss om att de varken är terrorister eller extremister, utan modiga frihetskämpar som framgångsrikt hade ”befriat” stora delar av syriskt territorium.

Var och en av de två artiklarna av Bradford Dismukes fokuserar på hur samma militära strategi kan användas mot den mäktigaste och näst-mäktigaste av de länder som har motstått att sugas upp i den USA-centraliserade maktalliansen, nämligen Kina respektive Ryssland. De förklarar hur ”en samordnad insats av den amerikanska regeringen och dess närmaste allierade” kan användas för att ekonomiskt ”strypa” dessa nationer via blockader, som avskär dem från handel och resurser, tills det är läge för en aggressiv konfrontation. Något som därigenom minimerar behovet av direkt militärt krig.

”Att stänga av Kina från dess handelspartners och inköpskällor för olja, naturgas och andra resurser kan vara det bästa och minst kostsamma sättet för USA att besegra Kina i ett mer omfattande krig,” förklarar Ax Forbes: För att besegra Kina i krig – stryp dess ekonomi..

”Under krigstider skulle USA: s och dess allierades sjöstridskrafter kunna blockera den ryska sjöfarten och därigenom koppla ett strypgrepp på den ryska ekonomin, vilket skulle kunna tvinga Moskva att avsluta kriget på gynnsamma villkor för Washington och dess vänner”, skriver han.

Outtalat av Axe och Dismukes är det faktum att både Ryssland och Kina är kärnvapenstater, så en direkt ’het’ krigföring är något som den amerikanska makalliansen i vilket fall vill undvika.

I själva verket presenterar artiklarna en vision för konfrontation med Ryssland och Kina, som inte bara är realistisk, utan sannolik, och inte bara sannolik, men som just nu pågår. Detta är precis anledningen till att det imperiumliknande nätverk av allierade stater, löst samlade runt USA, har varit så kraftfullt i att kontrollera viktiga resurser som olja på världsscenen; det är inte så att USA kan använda oljan i sig, utan att det kan kontrollera vem som kommer att ha tillgång till den. Det är också därför de har arbetat för att omringa både Kina [ ] och Ryssland. Se artiklar av Caitlin Johnstone och John Pilger. militärt genom militärbaser och Natos expansionism.

https://t.co/s9oT8nxPY6?amp=1

Det här är de schackpjäser som har införts under det i slow-motion pågående tredje världskriget, mellan det USA-centraliserade imperiet och de regeringar som ännu inte har blivit upptagna i det. I avsikt att undvika nukleära konflikter vet imperialisterna att de måste vara tålmodiga och strategiska, vilket tidigare erfarenheter i det förra kalla kriget mot Sovjetunionende har lärt dem kan leda till seger.
Det faktum att de under tiden förintar livsbetingelserna för varje organism på vår planet är för dem mest en icke-fråga.

Så här föredrar det amerikanska centraliserade imperiet numera att döda. Inte som en tiger, som kastar sig på bytet och biter av halspulsådern, som med markinvasion enligt den gamla skolan, utan mer som en pytonorm: långsam, tålmodig strypning och kvävning.

Det är vad du nu ser hända genom de mördande utsvältningssanktioner, som har införts mot Iran och Venezuela [https://medium.com/@caityjohnstone/starvation-sanctions-are-worse-than-overt-warfare-b52604b53290]. (och Kuba, Rolf)

Du ser det hända i Jemen, där förutom dödliga blockader, saudierna, med USA-assisterade flygattacker, avsiktligt har riktat in sig på jordbruk The Guardian, fiskebåtar, marknadsplatser, matförråd och kolerabehandlingscentra här..

Du ser det hända i Nordkorea, där båtar fulla av döda människor har spolatst upp på Japans stränder [https://caitlinjohnstone.com/2018/01/21/beware-the-smiling-face-of-establishment-politics/], eftersom fiskare blir kvar ute till havs när de försöker fånga mat, eftersom de inte har råd med bränsle som räcker för att komma hem igen. Detta har förre statssekreteraren Rex Tillerson tillskrivit USA: s sanktioner

Du ser det hända i Gaza, där människor berövas en tillräcklig mängd näringsämnen på grund av en israelisk blockad som syftar till att ”sätta palestinierna på diet” Israels svältdiet för Gaza..

Det är en långsam, kvävande strategi som bara fungerar om du är på maktens sida, den sida som har alla resurser och all tid i världen, den sida som vet att den bara kan koppla av och vänta på att den andra sidan svälter ihjäl. Inte med ”Shock and awe”-invasioner här. som under Bush-eran, utan med sanktioner, blockader, statskupper, ’psyops’, CIA-stödda uppror och beväpning av oppositionsstyrkor som David Axes ”rebell” vänner i Syrien.

Detta är en av många anledningar till att man kan avvisa alla Trump-anhängare som försvarar sin president genom att hävda att han ”inte har startat några nya krig”. Vad de menar är att han inte har lanserat några invasioner av tigerstil genom markinvasion i den gamla skolan. Han attackerar och dödar fortfarande [https://consortiumnews.com/2020/05/22/biden-cant-return-us-to-normal-because-trump-is-a-normal-president/], fast istället med sanktioner och blockader i pytonstil, och han äventyrar världens väl med farliga nya eskaleringar, som under det kalla kriget.

Han fortsätter fortfarande det tredje världskriget i slow-motion. Och vi kan vara säkra på att om Biden vinner kommer han att göra detsamma.

Det är viktigt att vara medveten om detta, eftersom det förändrar innebörden i att motsätta sig krig. Vi behöver inte bara sätta oss emot direkta ’heta’ krigskonflikter, som den vi tidigare i år var rädda för skulle bryta ut mellan USA och Iran (vilket fortfarande kan hända); Vi måste också aggressivt bekämpa den nya, sakta strypande, krigföring, vilken alltmer används av det USA-centraliserade imperiet.

När den först kom till makten genom Bush-administrationen, kritiserades den neokonservativa ideologin, vilken gick ut på att göra vad som krävs för att säkerställa fortsatt amerikansk unipolär hegemoni. Nu är den etablerad i samförstånd mellan båda partierna, och om du ifrågasätter detta hånas du som underlig och misstänksam. Du hör aldrig ens ordet neokonservativ eller neokon längre i USA: s mainstream-diskurs, inte för att begreppet har försvunnit, utan för att det blivit till den normaliserade standardvärldsbilden.

Och medan alla dessa imperialistiska psykopater bokstavligen viftar med Harmagedon-vapen i namn av en imaginär gud med namnet unipolarism, färdas vi också i full fart mot en ekosystemkollaps och ett antal andra potentiella händelser på Harmagedonnivå.

Om vi ska kunna avvärja denna katastrof måste vi som art vända oss bort från denna bana och istället börja samarbeta med varandra och med vårt ekosystem.

Föregående artikelKapprustning till döds
Nästa artikelVar går gränsen för yttrandefrihet? – Professor Miller i Bristol avskedad för folkrättsrelaterad kritik mot Israel.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Tycker hon har härligt driv i debatten, mer sånt.
  Skulle gärna bjuda henne på middag och diskutera varför världen ser ut som den gör.
  Uppfriskande.

 2. Det är onekligen effektivt att svälta ut en ekonomi, har gjorts tidigare historiskt sett och kommer hända igen. Passivt aggressiv krigföring.
  Tack för en intressant och läsvärd artikel.

 3. Det finns ett litet problem dock. Krigsmaskinen håller på att kväva USA självt. Tala om att kvävas i sin egen dynga …

 4. Ulf Karlström mailade mig detta, som jag återger med hans tillåtelse här:

  Nedanstående rader är ett utdrag av en SvD-artikel 24/11 -20 av jounalisten Jan Majlard:
  ”Det första vi måste göra är att gräva oss ur det strategiska underskott som president Trump satt oss i. Trump har hjälpt Kina att flytta fram sina positioner. Biden kommer öka försvarsinsatserna kring Taiwan och därigenom exponera Pekings ansträngningar att inkräkta”, sade Blinken i en intervju med Blomberg i somras.

  Det är sant att USA tappat positioner på den internationella scenen till följd av Trumps isolationistiska utrikespolitik, t ex det nyligen överenskomna asiatiska frihandelsavtalet, frånträdet av det internationella avtalet med Iran och Parisöverenskommelsen om klimatet, närmandet till Saudi och uppbackandet av Netanyahu-regeringen (flytta ambassaden till Jerusalem, Pompeos besök av en bosättning på Västbanken), samt avbrytandet med Ryssland om att minska vissa kärnvapenslag.

  Citatet från Blomberg antyder att Biden-regeringen kommer att återta ”containmentpolitiken” gentemot Kina, och kanske även förstäkra en slags militär inringning av Kina. Den övergavs ingalunda av Trumpadministrationen, men försvagades genom tendenserna till isolationism.

  Det är möjligt att Biden lägger om kursen något i enstaka frågor, t ex Israel-Palestina, utan att det förändrar något för palestinierna, men ser kanske ”snyggare ut”. Man kommer även att behålla kontakterna med Saudi, vilka köpt enormt mycket vapen från USA, men kanske inte skylta med kontakterna, som Trump gjorde.

  Som man brukar säga: Presidenter kommer och går, men USA-imperialismen består.

  • Bidens utrikespolitik skisseras i Hell Aviv. Ty Bidens utrikesminister Tony Blinken är israels dito.
   Vilka länder/stater eller organisationer (som t ex BDS eller Hizbollah) som stämplas som fiender, hotas och eventuellt attackeras följer därav. De länder/stater och organisationer som stämplas som fiender av apartheid israel är de fiender som USA stämpla som sina egna också. Hur kommer det sig att ett litet land som inte ens är lika stör som Småland lyckas linda ”supermakten” USA kring sitt lilla finger är inget mysterium utan förklaras av de många sionistiska lobbyorganisationer i USA (AIPAC; JINSA; WZO; JWO; mm) och sionistiska think tanks (CFA, AEI, Brookings, Rand, Cato, mm) plus et faktum att nästan varenda politiker i USA är i israels ficka.

   https://www.globalresearch.ca/the-israel-lobby-time-for-a-second-edition/5600746

   • Det är inte bara en fråga om vad du kallar ”sionistiska lobbyorganisationer” utan betydligt mera. Samma grupperingar dominerar media och kan påverka och styra politiken och makten, vem som nomineras och väljs, dominerar Den Djupa Staten och BigBusiness, och dominerar bankväsendet. Det är helt enkelt så att den demokratimodell USA använder, och även Sverige, har en osynlig skuggregering som inte syns, med drar i trådarna till de valda marionetterna. Tecknaren Ben Garrison har fångat verkligheten på et utmärkt sätt.
    https://pbs.twimg.com/media/DF14GVsUQAA2o3y.jpg:large

 5. Kanske är det så att stryparmetoden är den enda reellt tillgängliga i dagens värld. Öppna krig i arabvärlden är antagligen alltför riskabla idag, t.om. för USA och öppet krig med Kina eller Ryssland kan mycket väl betyda slutet för dom. Eventuellt kan USA dra igång något i Venezuela, men det blir antagligen för småskaligt för att hålla krigsindustrin nöjd.

  Stryperiet kan nog också råka ut för problem. Kina tar för sig hela tiden och samarbetet med andra länder intensifieras. Ju mer USA drar åt snaran desto mer tvingas resten av världen i famnen på Kina och nya lösningar på hur man kringgår USA uppfinns hela tiden.
  Det är inte alls osannolikt att det blir USA självt som får den största syrebristen.

  • Jag tror nog som du.
   Det jag är mer bekymrad över är att så många verkar tro att om USA försvinner som stormakt blir det bättre på något vis.
   Jag tror inte en sekund på att USA bär någon stor skuld till något.
   Jag tror att problemet är mycket större än så.
   Vi som inte gillar orättvisor/hegemoni/världsordning eller övrigt dåligt som den för tillfället största makten ställer till med på Tellus, måste försöka ändra något mycket större än vilken stat som för tillfället styr mest.
   Det behövs något helt nytt, vi har provat detta med länder som styr dåligt ett efter ett i några tusen år.
   Lite utveckling skulle inte skada.
   Jag nöjer mig inte med att USA eller något annat land som för tillfället styr bekämpas.
   Det hjälper inte.
   Kommer bara nya makter som styr, så får vi bekämpa nya styrande.
   Jag tror själva makten är problemet, vilken makt som än styr och hur god den än var innan, så leder makt till förfall.
   Kommer inte leda till något bra.
   Det enda det leder till är lite omväxling av vilka vi kan tycka illa om.
   Lite större idéer tack, det är existensen vi diskuterar inte några olika lag vi kan heja på.

   • Det är just det du vill skall hända som är möjligheten med Kina. Kina har inga ambitioner att bli en styrande stat som USA vill. Det är det som kallar ett multipolärt eller multilateralt system, medan USA vill ha ett monopolärt hierarkiskt system där USA autokratiskt och diktatoriskt styr resten av världen. Kina har aldrig tagit något initiativ att annektera, förtrycka, dominera eller ockupera andra stater med sanktioner, handelskrig eller militärt, vilket USA gör mycket frekvent. Kina har endast svarat på USA angreppen. Kina är en federation av många nationer, och har redan infört en sådan ordning inrikes, och det fungerar. Även USA är en federation, men internationellt försöker man bygga ett imperium medan Kina vill bygga en internationell federation. Skillnaden mellan en federation och et imperium har jag beskrivit här, och det är en väl och vida accepterad skillnad i definition. https://www.globalpolitics.se/ar-kina-ett-imperium/#comment-4358

    • Jag vill inte förstöra stämningen för dig men några tusen års erfarenhet pekar rakt ner i kloaken.
     Varför tror du kineser är godheten apostlar på jorden?
     Jag känner mig för erfaren för önsledrömmar.
     Jag tror det blir lika illa vilken stat/makt som än har hegemoni.
     Säger som Nick Cave ”People just aint no good.

    • Jerry, Kina har aldrig strävat efter någon hegemoni eller imperium likt den nuvarande självutnämnda världshärskaren, utan försöker bygga en federation för allas bästa. Kina försöker heller inte vara godhetens apostlar på jorden utan försöker bygga en bättre värld än den nuvarande, med stor framgång, efter att väst med kanonhjälp tidigare tagit kontrollen. Hong Kong. Rekommenderar lite studier i historia.

     • Berätta gärna vilket land genom hela historien som har haft i princip möjlighet att sätta världsordningen och varit god?
      Om det känns svårt kan du även ta med lokala makthavare, typ styrt Europa eller någon annan världsdel.
      Jag tror inte det är någon större skillnad på människor, det är ett naturligt mänskligt drag att bli ett svin när man får tillräckligt/För mycket makt.
      Jag tycker du är naiv när du tror att allt blir bra bara Kina får mer makt.
      Jag tycker det är ungefär som att säga att, bara Kineserna kontrollerar narkotikan i världen så blir den ofarlig.
      Jag vet inte vilka historiska källor du har som pekar mot att kineser är helt annorlunda än alla andra människor.
      Är inte det rent av rasistisk att tro att kineser är annorlunda än andra?
      Berätta gärna viken stat hittills som styrt världen på ett sätt som varit bra för resten av världen.
      Du skriver att de inte strävat efter hegemoni eller imperium, må så vara men det är något som kommer med tiden.
      Efterfrågan skapas av möjligheten, har man inte möjlighet till imperium är det inte så troligt att man eftersträvar det, utom vid ett mer eller mindre vansinne.
      Berätta gärna vilka imperium DU anser varit goda för de flesta på Tellus, så ska jag lyssna intresserat, tills dess fortsätter jag att tro att makt leder ofrånkomligt till ondska.

  • Det är sant, men kom ihåg att strypmetoden även fungera åt andra hållet. USA ekonomin är rena katastrofbomben medan Kinas är stabil. Öppnar USA krig kan det flyttas till och utkämpas på USAs territorium och inte bara militärt. Både Ryssland, Iran, Korea och Kina kan välta hela USAs ekonomi och samhällssystem. USAs handelskrig påverkade inte Kina nämnvärt, men det var USA företagen som tog stryk och USA fick krypa till korset i avtalet. USAs försök nu att strypa Kinas elektronikföretag, som Huawei, och att strypa Kinas växande flygplansindustri från att konkurrera med Boeing, men det kommer inte att fungera. Dual Circulation fungerar så här.

   Företaget ”Kina-A” levererar till företaget ”USA-A”, och företaget ”USA-B” levererar till företaget ”Kina-B”. Cirkulär handel.

   Nu blockerar USA regimen företaget ”USA-A” från att sälja till företaget ”Kina-A”. Företaget ”USA-A” får alltså inga mer inkomster från Kina. Företaget ”Kina-A” vänder sig då till företaget ”Kina-B” som nu får inkomsterna som USA företaget tidigare fick. USA circulation är avslutad och ersatt av en intern Kina circulation.

   USA regimen lägger nu höga tullar, handelskriget, på importen till ”USA-B” från ”Kina-B”. Dom betalas inte av det kinesiska företaget utan av det amerikanska, som får högre kostnader, USA regimen ökar inkomsterna, och ”USA-B” förlorar vinst och marknader. Dom kan inte flytta köpen till USA för det finns inga alternativ.

   Slutresultatet är att båda USA företagen tar ordentligt med stryk, medan båda de kinetiska företagen gynnas kraftigt.

 6. Tråkigt att det saknas problematik kring det millitära maskineriets totala påverkan på klimatändringens naturkatastrof, genom onödigt förbrukning av naturresurser och Energi slöseriet, från gruvor till allehanda vapen administration bemanning osv. som läder till oåterkarligt förintelse av mänskligheten, och så hittar man på Corona virus som undanflykt för att minska temperaturökningen, samtidigt som politiker beskydar detta världs kriminella verksamhet att granskas och redovisa för dess upp till 80% ansvar i detta.

 7. Det står på Wikipedia att Sion vises protokoll, som jag nyss har översatt, är en ”konspirationsteori”, men jag tror faktiskt inte det.

  Att Wikipedia använder icke-argumentet och kontrollordet ”konspirationsteori” (utnyttjat av CIA), mot den ytterst sannolika ekonomistiska rasistiska konspirationen som rensar Palestina etniskt, söndrar och krossar nation efter nation långsamt, säger mer om Wikipedias inblandning i konspirationen, anser jag.

  Psykopaterna i sekten kontrollerar sannolikt alltför många medier, även nätmedier och sökmotorer, vilket är nästan exakt det som sekten definierar i sina protokoll. Ägarna till de här medierna träffas regelbundet på Bilderberggruppen där Annie Lööf tågade ut med ett stort leende nyligen, ett ställe som Mona Sahlin benämnde som ”hemskt”.

  Jag undrar vad Lööf, med sina uppspärrade ögon, kommer få efter utfört uppdrag? Hon så i vart fall nöjd ut och spottade floskler omkring sig som aldrig förr. Kommer hon också bli senior rådgivare på Bank of America Merril Lynch som Reinfeldt till slut?

  Noterade förresten att Centern går framåt opinionsmässigt… Varför är ett mysterium, men det är kanske pytonormen som växer medan det illa beryktade bombliberalerna skall fasas ut? Folkets fria åsikter styrs förmodligen nästan helt och hållet via både vanliga fulmedier och fula sociala medier ägda av samma sekt.

  Men taktiken är rent objektivt förträfflig. Låt oss utnyttja den i motsatt riktning! Demonstrera för världsfred och anständighet och tacka alla medverkande för den bojkott av USA och Israel som de redan utför på alla plan, i de tal som hålls i slutet av demonstrationerna!

 8. Låt oss komma ihåg att hela denna ”strategi” bygger på att kvävningen kan genomföra och det med de stora krigsfartygen vilka tack vare avancerad krigsteknologi är inget mer än sittande ankor. Kina har teknologiska kapaciteten och kan därmed skicka USAs ”mäktiga fartyg” till havsbotten illa kvickt. Kina tränar på dessa skepp faktisk 😂👍😜:
  https://news.usni.org/2021/11/07/china-builds-missile-targets-shaped-like-u-s-aircraft-carrier-destroyers-in-remote-desert

  Så kan då de exceptionella skiten som styr USA lyckas kväva Kina med sittande ankor? Som vanligt vet de exceptionella skiten som styr USA inte hut.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here