Var går gränsen för yttrandefrihet? – Professor Miller i Bristol avskedad för folkrättsrelaterad kritik mot Israel.

7
1831

Den här artikeln av Asa Winstanley har översatts av Rolf Nilsson. https://electronicintifada.net/blogs/asa-winstanley/david-miller-was-cleared-anti-semitism-leaked-document-shows

Den är skriven av Asa Winstanley Lobby Watch 22 oktober 2021

Visar den inte ett av offren för en orättvis, oacceptabel definition av antisemitism. Varför ska inte Israels övergrepp få kritiseras medan media och västpolitiker kraftfull hänger ut påstådda övergrepp av kina och Ryssland utan belägg men mer pga. antydningar?

Något liknande hände professor Tim Anderson i Brisbane hösten 2018 Universitetslektor avstängd för kritik av angreppskrig & Israels övergrepp! Nytt exempel på angrepp på yttrandefriheten

Se även artiklar under ”Relaterat” nedan.

 


David Miller rentvås från antisemitism, visar läckt dokument

Undersökningar rentvådde professorn innan universitetet sparkade honom.

En advokat, anställd av Storbritanniens universitet i Bristol för att undersöka anklagelser om antisemitism mot professor David Miller, drog slutsatsen att akademikern ”inte hade något att stå till svars för”, visar ett läckt dokument.

Dokumentet, som erhållits av The Electronic Intifada, visar att undersökningen drog slutsatsen att ”det saknas grund för disciplinära åtgärder mot professor Miller.”

Trots detta sparkade universitetet Miller den 1 oktober, med hänvisning till ospecificerade ”normer för uppträdande”.

Miller har varit föremål för en långvarig och vildsint kampanj för att få honom avskedad, driven av Israels lobby och stödd av själva staten Israel.

Universitetets uttalande om avskedandet Miller tidigare denna månad, angav bara att en oberoende rapport från en ledande advokat hade ”funnit att professor Millers kommentarer inte utgjorde olagligt tal.”

Men själva dokumentet drar slutsatsen att Miller inte är skyldig till antisemitism.

Den säger att ”professor Miller har svårt att skilja mellan sionism och Israel å ena sidan och det judiska folket å andra sidan.”

Advokaten drog slutsatsen att ”hans beteende inte rimligen kan kategoriseras som tjänstefel”.

Dokumentet visar också att klagomålet, vilket resulterade i Millers avskedande, anstiftades av två pro-israeliska lobbygrupper och först senare togs upp av två pro-israeliska studenter på campus.

De två studenterna agerade i samarbete med Community Security Trust – som har kopplingar till Israels dödliga underrättelsetjänst Mossad – och Union of Jewish Students – som finansieras av och fungerar som täckmantel för den israeliska ambassaden i London.

David Miller har tidigare sagt till The Electronic Intifada att han kommer att dra universitetet inför en arbetsdomstol för olaglig uppsägning, om de inte återanställer honom.

Kampanjgruppen för stöd åt David Miller uttalade att: ”Det kan inte vara tydligare: University of Bristol har arbetat hand i hand med Storbritanniens israeliska lobby för att terrorisera en av sina egna akademiker.”

Talespersonen anklagade universitetet för att ha brutit mot sina egna regler ,när man avskedade Miller trots att det inte fanns någon anledning.

Gruppen berättade för The Electronic Intifada att advokatrapporten ”avslöjar University of Bristols korrupta eftergivenhet för den politiska kampanjen mot professor Miller. Universitetet har nu allvarliga frågor att besvara om dess misslyckande med att skydda sina akademiker.”

Relaterat
En utvidgad definition av antisemitism hotar yttrandefriheten
Akademiker – legitimera inte Israels ockupation av Palestina genom att delta i Hågkomstkonferensen! av docent Jan-Erik Gustafsson.
Politisera inte kampen mot antisemitism av ett femtiotal internationella forskare, varav flera från Israel.

Föregående artikelDen moderna amerikanska krigsmaskinen dödar mer som en pyton än som en tiger
Nästa artikelJimmy Dore: Ledande USA-politikern Nancy Pelosi om skyhöga militärutgifter. Vill hon rusta ned?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Detta med apartheid israel är bara too much! Professor David Miller är en av de ledande forskarna om den israeliska lobbyn, sionismen och islamofobi. Han har rentvåtts två gånger och därmed har inget ”att stå till svars för.” Det är inte konstigt att han blev rentvådd.

  https://electronicintifada.net/blogs/asa-winstanley/david-miller-was-cleared-anti-semitism-leaked-document-shows

  Anklagelserna om ”antisemitism” som sionisterna kastar hej vilt på allt och alla är ofta rena rama påhitt! Det finns otaliga exempel på detta – alltifrån mannen som målad en swastika på sin egen dörr till mamman som anklagade falskeligen afrikanska ungdomar för övergrepp.

  https://electronicintifada.net/blogs/asa-winstanley/second-bristol-report-exonerated-david-miller-anti-semitism

  Men David Miller är inte ensam i att vara föremål för påhittade anklagelser om ”antisemitism”. Dessa avskyvärda sionister har tystat och/eller försökt tysta många roster (akademiker så väl som andra) genom att falskeligen anklaga akademikar och andar som stött på Palestiniernas sida för ”antisemitism.” Här avslöjas hur sionister vill tysta ner antisionistiska studenter med falska anklagelser om ”antisemitism” på USAs högskolor.
  https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/how-israel-lobby-fakes-campus-anti-semitism

  Det besynnerliga i sionisternas anklagelser om ”antisemitism” är att de inte är allas semiter själva och därmed kan inte vara föremål frö någon ”antisemitism”. Ännu mer besynnerligt är det att det är Palestinier som är de äkta semiterna medan samling sionister är konvertiter och därmed falska semiter och kristna fundamentalister.

  Regimen i apartheid israel vill med alla medel till buds stoppa all kritik och motstånd till dess otaliga brott mot mänskligheten. Världen har dock vaknat upp och fått upp ögonen för sionisternas olika lömska spel och intriger (alltifrån regim change projekt i MÖ – Syrien. Libyen, Irak, och sanktioner plus propaganda krig mot Iran).

  David Miller studerade den sionistiska lobbyns intriger och lömska verksamheter i UK. att fullbörda ”stor israel” Den sionistiska lobbyn har kidnappat UK regeringar och partier till att tjäna dess syfte. USA lider av samma åkomma fast ännu mer – så djupt når sionist lobbyns förgreningar i USA att vi kan konstatera utan några överdrifter att att USAs politiker är apartheid israels hundar.

  Barnamördare regimen apartheid israel är en fara, vår fara. Världen gör klokt i att förinta denna det största hotet mot mänskligheten med detsamma. Annars är det avgrunden – det som sionisterna kallar ”Samson Option” d v s ta med sig hela världen – som väntar. https://www.globalresearch.ca/israeli-political-insanity-the-samson-option-israeli-letter-poem-to-grass-if-we-go-everyone-goes/30460

  • Apartheid?

   “To call it apartheid is a gift to Israel, at least if by ’apartheid’ you mean South African-style apartheid. What’s happening in the Occupied Territories is much worse. There’s a crucial difference. The South African Nationalists needed the black population. That was their workforce. … The Israeli relationship to the Palestinians in the Occupied Territories is totally different. They just don’t want them. They want them out, or at least in prison.”
   Source: https://www.democracynow.org/2014/8/8/noam_chomsky_what_israel_is_doing

 2. Så här ser det ut i västvärlden: den ”fria” journalistiken och ”fria” akademiska forskningen börjar mer och mer likna och anta totalitära former.

  Håller dagens kritikneurotiska liberalism på att gå in i ett slags nytt post-amerikanskt totalitärt stadium?

 3. Muslimernas judehat bakom ett fikonlöv av folkrätt. Muslimerna är sen många århundraden tränade till att utrota judar. Avståndet till Hitlerjugend är någon centimeter. Avståndet till vänsterfascismen någon centimeter till.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here