Erdogan blev rasande över att Koranen brändes vid Turkiets Sverigeambassad. Blockerar Sveriges Nato-ansökan?

18
1314

Denna artikel på en tjeckisk site fick jag av en läsare.https://cz24.news/turecko-definitivne-zablokovalo-vstup-svedska-do-nato-erdogana-rozzurilo-paleni-koranu-pred-tureckou-ambasadou/

Uppgiften om att ansökan ska blockeras innebär i min tolkning att Turkiet inte stoppar den.

Kommentar: En majoritet av motståndare till och anhängare till Nato-medlemskap ogillar nog Koranbränningen. Resultatet uppskattas nog av en majoritet av motståndare till Nato-medlemskap. Troligen anser en majoritet att Koranbränning ska få ske, men jag vet inte.

Den dansk-svenske  politikern Rasmus Paludan planerade att bränna en koran framför den turkiska ambassaden på lördagen.

Evenemanget, som genomfördes utan våld från de närvarande motdemonstranter, hölls till stöd för Sveriges yttrandefrihet, enligt Paludan.

Turkiet kallade på fredagen Sveriges ambassadör för att protestera mot att Stockholmspolisen gett tillstånd att bränna koraner, vilket Turkiet betraktar som ett hatbrott.

Turkiet protesterade också mot att Sverige hade tillåtit en kurdisk demonstration på samma plats, vilket man menar bryter mot ett avtal som ska tillåta Sverige att gå med i Nato.

Strax efter Koranens bränning kom en definitiv reaktion från Turkiet…

Turkiets  nationalistiska MHP-parti, som president Erdogan är beroende av för att driva igenom Sveriges NATO-medlemskapsansökan, säger nu  definitivt nej  till det nordiska landets införande i Nato. Anledningen är bränningen av Koranen, som i går genomfördes på den turkiska ambassaden.

– Den svenska statsförvaltningens beslut att ge en degenererad dansk politiker tillstånd att bränna en koran framför den turkiska ambassaden är inte bara en skandal, utan också en tydlig provokation och symbolen för barbari och vandalism, säger Devlet Bahceli  till Anadolu Agency.

Devlet Bahcelis parti har 48 platser i det turkiska parlamentet.

”Den svenska ansökan om att gå med i Nato kommer inte att godkännas av vår riksdagsgrupp under dessa förutsättningar. Det skulle vara ett svek mot vår religion, vårt språk och våra mål för utvecklingen av Turkiet under det första århundradet efter 2000”, fortsatte han.

Bahceli säger att Sverige måste rätta till detta misstag genom att be de turkiska och islamiska samfunden om ursäkt.

”Det är förolämpande att överhuvudtaget ha politiska och diplomatiska förbindelser med länder som är fientliga mot våra nationella och moraliska värderingar, och då är det inte tal om att gå in i samma Nato-allians som dem”, säger han.

”Den muslimska turkiska nationen kommer inte att tolerera detta och kommer inte att bli lurad av olika initiativ”, säger han och tillägger att detta uttalande, som helt blockerar det nordiska landets inträde i Nato, nu är giltigt.

KÄLLA: aa.com.tr/tr/politika/bahceli-isvec-in-nato-uyeligi-bu-sartlar-altinda-gazi-meclisin-onayindan-gecemeyektir/2793657

Föregående artikelEn ”Nej till Nato”-manifestation omvandlad till stöd för USA-stödda Rojava?
Nästa artikelUSA nära att döda tiotusentals civila genom angrepp mot damm i Syrien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Turkiet, och lilla Albanien, är väl de enda ”muslimska” (men ändå sekulariserade) länderna som står nära det övrigt ”kristna” Nato.

  Med dessa extremistiska provokationer skulle då Turkiet kunna kräva att såväl Danmark (Jyllandsposten och Muhammedkarikatyrer) som Frankrike (Charlie Hebdo) nu på samma skäl skall uteslutas ur Nato.

  Vad denna ”Nato-affär” klarast nu visar är att Nato, förutom det militära, socialt, politiskt och värderingsmässigt inte det minsta håller ihop. Inte ett dugg, faktiskt.

 2. Bravo Erdogan säger jag,inte bara nu! Säger Bravo sedan maj i fjol då den historiskt korkade Nato ansökan skickades in. Förnedringen sedan maj och krypandet har både varit mycket Tragiskt att se på,men samtidigt mycket glädjande. Oavsett vad man tycker om Erdogan som är en hårdför nationalistisk islamist,så tycker jag att han hanterat denna så historiskt viktiga frågan mycket roligt. Tänk om han kunde gå hela vägen och på riktigt blockerar Sverige från detta historiska misstaget och förräderiet,även efter detta år🤔Då turkiska valen också är HELT överstökat redan under sommaren nu, Och man har INGET mer att skylla på från media🤔Då säger jag Bravo Erdogan föralltid om han gör så! Då hinner Sverige säkerligen också genom att befolkningen hinner reflektera och även se förstå mer vad detta Nato är för något.Genom det att äntligen debattera detta seriöst också(Något som ALDRIG ju hände då detta var vidrigaste kuppen mot befolkningen) OCH sedan kräva folkomröstning om man fortsätter med ansökan. Jag hoppas, jag har önsketänkande men tills dess Bravo Erdogan 👍

  • Erdogan är min stora idol! Han följer inga strömmar, utpressningar, hot utan fattar sina egna beslut. En sann karl för sin hatt. som man sa förr. Tänk om ändå hade rösträtt i Turkiet 🙂

 3. För mig med ena foten inne hos de högernationella kan jag inte se den här aktionen som annat än en framgång.
  En rejäl framgång också som gett resultat.
  Men jag ser ingen mening med att bränna en helig skrift för yttrandefrihetens skull.
  Meningen är istället att få Turkiet att förhindra Sveriges medlemskap i NATO.
  Jag respekterar givetvis radíkalvänsterns demonstrationer och aktioner mot medlemskapet men är de verkningslösa och bara ger möjligheten att visa sin åsikt så har de dessvärre inget värde och det vet ju makteliten som bara uppfattar ett litet ”surr” som på enklaste sätt viftas bort.
  Men Turkiets godkännande eller icke godkännande är tungan på vågen som gör makteliten maktlös.
  Det kallar jag en faktiskt ”verkan”.
  Så hurra Rasmus Paludan, du är hjälte idag och har uträttat något verkligt stort för Sverige och dess alliansfrihet.

 4. Förresten… Vad är det för fel med att vara nationell?
  Det är ju hela Ryssland och inte minst Nord Korea samt säkerligen också Kina.
  De måste de vara, annars blir de invaderade, uppätna och plundrade av Västvärlden.

  Västvärlden har numera avsagt sig de nationella strömningarna.
  Jag tror det började för länge sedan.
  Jag har läst på SD liknande media att redan på 1970-talet beslutade våra politiker att Sverige skulle sträva mot att bli mångkulturellt.
  SD-föregångaren ”Bevara Sverige Svenskt” var också tidigt ute. Sent1980-tal tror jag reaktionerna började.
  Däremot har inte ”mångkulturen” gällt alla kulturer.
  Kulturer starka nog att motsätta sig Västvärldens tolkningar av ”demokrati-ideologier” har inte och är inte välkomna i den Västerländska ”mångkulturen”.

  Afrika har hälsats välkommen men det finns skäl att ifrågasätta om Afrika välkomnar Västvärlden.
  Det ser inte ut så tycker jag då både Kina och Ryssland ökat sin popularitet i Afrika.

  För mig känns det bara bra att länder i Öst ökar sitt inflytande i världen.
  Jag är övertygad om att länderna i Öst inte har den imperialistiska strävan som de demokratiska länderna i Västvärlden har och där USA tjänat som själva maktvåldsapparaten.

  Länderna i Öst tror jag är mer för samarbete utan den själviska jakten på dominans.
  Då Västvärlden nu lämnat nationen för utökade samarbeten är det inte samarbetet som är målet utan istället dominansen.

  Västvärldens imperium över resten av världen.
  Med NATO:s baser utspridda som jättelika polisstationer redo att slå till mot alla som bryter mot Västerlandets demokratiska ordning.

  • Det finns, bäste Arbetarklass, ”nationella” höger- och reaktionära eller mer radikala konservativa krafter precis över hela Europa: Vox i Spanien, Lega i Italien, PiS i Polen, AfD i Tyskland, Vlaams belang/blok (med flera olika namn etc) i Belgien, Orban liksom det besvärliga systerpartiet Jobbik i Ungern, UKIP i England, Nationell Samling (fd Front National) i Frankrike liksom många andra.

   Ärligt talat tycker jag man kan LYSSNA till vad de och deras ofta oroliga väljare faktiskt har att säga för att förstå att helt vanliga medborgare och väljare känner sig avhängda och förbigångna i sina liv och trakter, även om jag själv inte vare sig sympatiserar eller röstar på dessa partier. De är en termometer och ett känselspröt på det ofta för snabba nyliberala samhällets många fel och misstag; som avregleringar och tokprivatiseringarna de senaste 30 åren i Sverige, som skapat mycket missnöje.

   • Jag är moderat konservativ.
    Eller respekterande konservativ.

    Sedan finns dem som är överdrivet konservativa som exempelvis partiet Jobbik men som jag tror har ändrat sig och blivit mer ”fähiga”.
    Som exempelvis våra Sverigedemokrater som nu sitter i regeringsställning.

    Exempelvis ville Jobbik tidigare ”förbjuda” homosexualitet därför de ansåg sådan vara perversion.
    En linje som förmodligen är helt omöjlig att driva i ett liberalt EU.

    • Nej – européernas grundläggande mänskliga rättigheter sköts av Europarådet (Conseil de l’Europe) och har ingenting med unionen att göra.

     Däremot måste europeiska länder som skall ingå i unionen först ingå och skriva under Europarådets fördrag och konvention.

     Ett europeiskt land kan alltså numera inte införa dödsstraff i sina strafflagar eller förbud mot någon religiös och sexuell minoritet eftersom
     detta förbjuds av Europarådets konvention(er).

     De är alltså två skilda subjekt.

  • @arbetarklass 23 januari, 2023 At 00:49
   I Kina finns en mycket stark nationell samhörighetskänsla. Det betyder inte att Kina ser ner på andra nationer, vilket är typisk för en del nationalism. Folk i Kina vill se alla folk som likvärdiga, oberoende av storlek. Dessutom finns en lokal mycket stark nationalism hos all olika etniciteter i Kina. Det lär finnas 2,000 folk med 1,500 språk i Kina. De som tillhör ett visst folk, som Miao eller Baima är stolta över det, och alla åtnjuter stor respekt i Kina. Kinas innevånare är uppdelade i 56 grupper. Var grupp kan inkludera åtskilliga folk med olika språk och kulturer. Hela systemet är egentligen dysfunktionellt och missvisande. Han är den största gruppen, men Han är egentligen inte ett folk utan består av många olika folk den gemensamma nämnaren att dom tillhörde Han dynastin. Baima folket, 15,000 innevånare, är ”klassade” som Tibetaner, men dom varken bor i Tibet, talar inte något av Tibets språk, och har inte Tibetansk kultur. Dom har ett eget språk, egen kultur, och egen historia.

   • Tack för intressant om Kina.
    Det kommer förmodligen från en som kan Kina.
    Jag har blivit intresserad av länder i Öst utom möjligen dem som blivit invaderade av USA:s själviska ideal som absolut inte hör hemma i Asien.

    Lära sig ryska är inte alldeles enkelt men lära sig kinesiska med hänsyn till alla dess varianter är förmodligen många gånger svårare.
    Ryssar i östra delen av Ryssland verkar ha viss kontakt med Kina. De ryssarna har ofta också det typiska asiatiska utseendet.
    Men lika mycket ryssar är de ändå.

 5. Jag tycker det inte är överdrivet att säga Rasmus Paludan kastade Sveriges NATO-ansökan i papperskorgen.
  Som sagt ovan. En man karl för sin hatt. Eller skottsäker hjälm kanske?

  Idag har det varit stora demonstrationer i Arabvärlden mot Sverige.
  För mig känns det bara bra.
  Precis som araberna skulle vara mina bästa vänner.

  Tänk att en mans verk kan åstadkomma det här?
  Sannerligen imponerande tycker jag.

  Ännu bättre nu om Ryssland kan utveckla handeln med Turkiet.
  Gärna att Turkiet köper ryska vapen istället för amerikanska.
  Det skulle försvaga NATO då Turkiet är ett NATO-land.

  I går kväll såg jag en kortklippfilm på Youtube.
  Det var en amerikansk högintelligent HIMARS-kanon som fått påhälsning av ryssar.
  Märkligt nog hade förarhytten klarat sig. Resten var bara förvridet och utbrunnet järnskrot.
  Bredvid stod en Jeepliknande militärbil för trupp kanske? i lågor som en majbrasa.
  Så tydligen hade den ryska attacken skett strax före.
  Det såg autentiskt ut och inte någon fejkfilm som många av de här Youtube filmerna från Ukrainakonfliktens slagfält faktiskt är.

  Det finns skäl och undra över de massiva vapenleveranserna från Västvärlden till Ukraina.
  Ska man tro de här filmerna på Youtube så är det nästan uteslutande rysk militärmateriel som blir till utbrunnet skrot.
  Men varför detta enorma sug efter stridsvagnar och artilleri vapen från Västvärlden?
  Jag tycker det ser ut som om Ryssland håller på att tömma Västeuropas lager för markstridsvapen.
  Samtidigt som Ryssland påstår att Specialoperationen går planenligt.

  Somliga säger att Ryssland mist cirka 12K soldater i Specialoperationen.
  Hur många har då Ukraina soldater har då mist?
  Som då också kan vara utländska lego- och frivilligsoldater.
  Får man gissa på 120K soldater?

 6. Den mest skrämmande form av nationalism pågår just nu i Ukraina, men EU tiger och både Ungern och Kroatien är oroade över EU:s tystnad över hur minoriteter förföljs i Ukraina och har lagt fram klagomål till EU.
  Journalister från Ungern rapporterar att ukrainska regimen bedriver rensning av ungrare i Ukraina.
  Ungerskspråkiga utbildningsinstitutioner i den transkarpatiska staden Munkacs, har blivit beordrade att ta ned alla ungerska flaggor. En ny lag i Ukraina kräver att alla offentliga byggnader enbart får ha ukrainska flaggor.
  Nazistiska Höger sektorn i Ukraina säger att de skall slakta alla ungrare i Transcarpathia.
  Ungerns premiärminister Orban oroar sig över dödsfallen av etniska ungrare från Transcarpathia.

  https://twitter.com/HungaryBased/status/1617185535889399808?s=20&t=gysjwXq7Y0iXxQWMhfeYzQ

  Allt började år 2014 då USA gjorde kuppen i Ukraina, och lät nazister och högerextremister få alltför stor makt, och ha egna dödspatruller som fritt fick härja i Ukraina.
  Nedan dokumentär visar hur ungrare blivit förföljda och deras kultur trampat på sedan år 2014.
  Man kan förstå varför Orban inte vill skicka vapen till Ukraina och inte utfärda sanktioner mot Ryssland.

  https://www.youtube.com/watch?v=9b07devNZU0

  • Vi måste parallellt komma ihåg att ungerska högergrupper sedan decennier publicerar kartor över ”det egentliga Ungern” med territorier inkorporerade från i stort sett alla omgivande länder, inte minst Rumänien och delar av dagens Ukraina. Dessa grupper har i bl.a. Jobbik-partiet varit mycket starka.

   När väl kriget mot Ukraina är slut, vet vi inte i vilket läge landet är, och många länder i denna position har i andra fall börjat falla sönder i olika nationalitetsdelar.

   Länder i krig har krigslagar som kan tas i bruk som undantagslagar som kan upphäva vissa civila rättigheter i fredstid, rent teoretiskt. Det har vi även i Sverige. Fört även när dödsstraffet var avskaffat fanns det att tillgå i just krigstid, under till exempel andra världskriget. Nu kom det aldrig till användning i domstol tack och lov!

   Men att Ukraina stramar åt separatistiska strävanden i krigstid ämnar inte att förvåna. Det skulle Sverige också göra om det dök upp, låt hitta på teoretiskt; en massa danska flaggor i Skåne, finska flaggor i Tornedalen eller en militant separatistgrupp samlade vapen i Sapmi/Lappland och satte upp upproriska flygblad: en mardröm för varje land som blivit anfallit i krig.

   Om Ukrainas åtgärder mot ungersk nationalism i västra landet är berättigade eller inte, är svårt att objektivt och sakligt ta ställning till – just för att det är totalt krig, krigstillstånd och rådande krigslagar i landet.

   Bara de följer Genèvekonventionen och Europakonventionen och andra fördrag så gott det går får vi bara hoppas. Från den ryska sidan och Wagners legoknektar vet vi ju att de inte gör så överhuvudtaget i Ukraina; där bara SS-Sonderkommando-moralen övergripande tyvärr tycks råda.

   • @Johan de Naucler 24 januari, 2023 At 12:29

    Långt innan kriget startat, har Ungern kritiserat Ukraina för diskriminering och hotat att sätta stop för Ukraina i EU och NATO.

    Ägnar sig också Rumänien åt ”Jobbik politik”?

    EU-nation spränger Ukraina på grund av minoritetslagstiftningen
    Kiev ignorerade det rumänsktalande samhället och oberoende experter, säger Bukarest
    Ukrainas nya lag om nationella minoriteter har misslyckats med att ta hänsyn till behoven hos det rumänska samhället i landet, sade utrikesministeriet i Bukarest på torsdagen och tillade att Kievs ståndpunkt i frågan ”beklagligt”.

    Lagstiftningen, som antogs tidigare denna månad, var ett av EU:s nyckelvillkor för att inleda anslutningsförhandlingar med Kiev.

    Det rumänska ministeriet sa i ett uttalande att även om Europeiska kommissionen rekommenderade att Ukraina skulle beviljas EU-kandidatstatus, insisterade den också på att Kiev skulle reformera lagstiftningen ”beträffande rättigheterna för personer som tillhör nationella minoriteter.”

    Den fortsatte med att säga att den ”anses att det är beklagligt att lagen antogs i avsaknad av ett nytt samråd med Venedigkommissionen”, ett rådgivande organ från Europarådet, bestående av oberoende experter på konstitutionell rätt.

    ”Det är också beklagligt att lagen antogs i avsaknad av ett adekvat samråd med representanter för det rumänska samfundet i Ukraina, som begärts av den rumänska sidan”, tillade ministeriet.

    Samtidigt som ministeriet konstaterade att Bukarest stöder Kievs ”europeiska väg” och förstår önskan att påskynda denna process, noterade ministeriet att den ”otidiga accelerationen av lagstiftningsprocessen på detta område avsevärt hade påverkat” dialogen med företrädare för nationella minoriteter.

    Ministeriet förkastade särskilt lagens vaga formuleringar om språkbruket i utbildningen och i den officiella sfären.

    Bukarest uppmanade Kiev att samarbeta med Venedigkommissionen och följa dess rekommendationer, med tanke på att lagen om nationella minoriteter träder i kraft sex månader efter att den antagits.

    Lagstiftningen ger nationella minoriteter i Ukraina rätten till självidentifiering, frihet för offentliga föreningar och till fredlig sammankomst. Det tillåter också nationella minoriteter ”privat och offentligt, muntligt och skriftligt” att tala på sina modersmål så länge detta inte bryter mot lagen.

    Men det förbjuder också ”popularisering och propaganda” av Ryssland såväl som alla ansträngningar som ”främjar en positiv bild” av det landet. Dessutom har de ukrainska myndigheterna under de senaste åren varit engagerade i en massiv kampanj för att stärka det ukrainska språkets ställning samtidigt som de diskriminerar ryska, som talas av en betydande del av landets befolkning, och mot språken i andra nationella minoriteter, vilket föranleder massiv offentlig motreaktion.
    https://swentr.site/news/568874-romania-ukraine-minority-law/

    ”Bara de följer Genèvekonventionen och Europakonventionen och andra fördrag så gott det går får vi bara hoppas.”

    Följer dina uki-kompisar Genevekonventionen??
    Trots åtskillinga video om bestialiska mord på rysska krigsfångar och oppositionella

    What I’ve Seen Of Ukraine’s War Crimes Against Civilians In The Donbass Over The Past Few Months – Eva Barlett
    https://southfront.org/what-ive-seen-of-ukraines-war-crimes-against-civilians-in-the-donbass-over-the-past-few-months-eva-barlett/

    Befriade ryska soldater berättar om fasorna under fångenskapen i Ukraina (VIDEO)
    Ukrainska vakter torterade fångar och tvingade dem att ljuga i propagandasyfte, hävdar de
    https://www.youtube.com/watch?v=88NnOCSnwEQ
    https://www.youtube.com/watch?v=VOmh5A1q0cQ
    https://swentr.site/russia/565933-russian-soldiers-prison-stories/

    In Video: Ukrainian Nazis From Azov Regiment Confessed To Their Crimes Against Civilians
    https://southfront.org/in-video-ukrainian-nazis-from-azov-regiment-confessed-to-their-crimes-against-civilians/

    ”En förrädare mindre”: Zelensky övervakar kampanjen för mord, kidnappning och tortyr av politisk opposition
    Pro-västerländska övervakare, inklusive FN:s högkommissarie för flyktingar (UN OHCR) och Human Rights Watch, har anklagat SBU för att systematiskt och med nästan total straffrihet, tortera politiska motståndare och ukrainska dissidenter.

    https://twitter.com/i/status/1511301270820343809
    https://www.globalpolitics.se/en-forradare-mindre-zelensky-overvakar-kampanjen-for-mord-kidnappning-och-tortyr-av-politisk-opposition/
    https://www.friatider.se/zelenskyjs-mordpatrull-avrattar-forradare
    Google tvingar svensk media mörka ukrainska krigsbrott
    https://www.friatider.se/google-forbjuder-svenska-medier-rapportera-om-ukrainska-overgrepp

    Tror knappast att man kan räkna som Kiev fscistregim på något sätt bryr sig om Europakonventionen:
    -förbjuder oppositionspartierna
    -TV-kanaler och press
    -förbjuder ortodoxa kyrkorna,mm, alt utan domstols beslut!

    ”Från den ryska sidan och Wagners legoknektar vet vi ju att de inte gör så överhuvudtaget i Ukraina; där bara SS-Sonderkommando-moralen övergripande tyvärr tycks råda.”

    Kan du förklara vilka är dessa ”VI” som du hävdar? I en kommentar ska man utrycka vad man själv anser, inte åberopa VI.

    Inte förvånad att du saknar länkar i dina ”följetonger”

 7. Beträffande den ungerska minoriteten i Ukraina likväl som ungerska minoriteter i övriga angränsande länder är ett gammalt problem som går tillbaka till 1918 och även går att finna tidigare i historien.
  Under sovjettiden låg samarbetet inom Warsawapakten som en våt filt över motsättningarna och var även ett forum där dessa kunde ventileras.
  Ungrare har till skillnad från svenskar (sedan Gustav Vasa, bortsett från en och annan dalmas 1743) ett jävla temperament och där ligger inte upproret inte långt borta vilket motsäger att Ungern inte skulle vara en demokrati.
  Det oroar säkert Zelensky med tanke på hur det gick för Ceaușescu, eftersom det var den ungerska minoriteten som var drivande i upproret i Rumänien, vilket naturligtvis även kan hända i Ukraina, att minoriteterna i västra Ukraina blir den utlösande faktorn som gör att även de som identifierar sig som ukrainare får nog och vänder sig mot den korrupta regimen, när de blivit tillräckligt krigströtta och inte längre ser något slut på eländet.

  • Tack för intressant kommentar. Den tog jag till mig direkt.
   Det här med ungrarna tror jag på. Vi ser idag att ungrarna har en speciell stil som skiljer ut dem från övriga Europa.
   Ungern har ju tidigare också varit en stormakt.
   I skolans åttonde och nionde klass valde jag TP-linjen. Teknisk praktisk. För mig ingen tvekan det vara bara en självklarhet. Där fick jag prova på metallsvarvning, kipphyvling, bänkarbeten, tunnplåtsarbete och liknande.
   Vi tillverkade också små serier av verktyg där varje elev fick ta hem resultatet om de ville och det ville jag förstås. En verktygslåda i galvplåt exempelvis som jag har kvar.
   Som lärare hade vi en ungrare, vill minnas han hette Lazlo och sedan ett efternamn, kan inte skriva det här.
   Jag tror han hade kommit hit som flykting vid upproret 1956.
   Det var en satt, liten och kraftig herre med ett sjujäkla humör och väldigt bestämd men kunnig.
   Det var inget busliv i den skolverkstaden. Alla gjorde vad de skulle. Lazlo accepterade inget annat.
   TP-linjen var också ett val för dem med lässvårigheter eller ointresse för skola. Så i den linjen kunde diverse individer hamna.
   Men tack vare Lazlo så var där ordning. Han var hård men på samma gång mänsklig och tog parti och försvarade utsatta.
   Den enda ungraren jag träffat vad jag kan minnas.

   Ungern verkar vara ett av de få något så när Ryskvänliga länderna i Europa.

 8. Svensken är rädd för två saker: ryssarna och drag!

  Svensken saknar djup och allt som inte syns
  eller går att ta på – finns inte!

  Svensken går in i en kyrka, äter hamburgare, pratar i mobilen, där och överallt.

  Svensken pratar högt på biblioteken, upp med
  fötter på bord och stolar, mössan på inomhus,
  men tar av sig i strumplästen. Det är den svenska skolans läroplan = tycka & trolla.

  Svensken tar hunden med sig på kyrkogården, bland gravvårdarna, går in på minneslunds-området, fast förbjudet, eller åker tefat på
  vintern där, eller sprayar tags’ på kyrkogårds-muren. Tatuerar sig från topp till tå.

  En sann barbar, ett fynd för Natos korståg i syd och österut.

 9. […] Läsaren Ingemar Siby har kommit med denna betraktelse om yttrandefrihet och bokbål. Att myndigheterna tillät Paludan att bränna Koranen utanför Turkiets ambassad i Stockholm har setts som ett fint uttryck för yttrandefriheten i Sverige, av bl.a. Paludan. Skrivit om detta: Erdogan blev rasande över att Koranen brändes vid Turkiets Sverigeambassad. Blockerar Sveriges Nat… […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here