Höken Hillary Clinton manar till osaklig russofobi för att stoppa fredskandidaten Tulsi Gabbard

9
2121

Hillary Clinton inför presidentvalet 2016. Pixabay

Hillary Clinton uttalar sig ”Demokratiska partiets presidentkandidat 2016 Hillary Clinton sade den här veckan att presidentkandidaten Tulsi Gabbard, demokrat från Hawaii, troligen kommer att stödjas av Moskva som en tredje part kandidat i presidentvalet 2020.I en intervju på podcast av den tidigare Obama-kampanjchefen David Plouffe, uttryckte Clinton sin oro över eventuell rysk inblandning 2020.”De kommer också att stödja en tredje part igen,” sa Clinton. ”Jag tror att de har fått ett öga på någon som för närvarande är med inför demokraternas primärval och behandlar henne henne som tredje part. Hon är ryssarnas favorit. De har en massa webbplatser och bots och andra sätt att stödja henne hittills. ” Medan Clinton inte nämnde Gabbard med namn, har inga andra kvinnliga presidentkandidater anklagats för att ha band till Ryssland.Clinton betecknade också Jill Stein, som var grön partikandidat år 2016, som ”en rysk tillgång. De vet att de inte kan vinna utan en tredje part. Så jag vet inte vem det kommer att bli, men jag garanterar att de kommer att ha en kraftfull utmaning från tredje part i de nyckelstater som de mest behöver. ” här.

Tulsi Gabbard svarar och skräder inte på orden:

Påminner om att inga bevis finns för försök till påverkan i USA:s presidentval 2016, trots en omfattande utredning.
Påminner om att forskare i USA visat att USA är ledande i illegala påverkan av andra länders val. USA är världsmästare i manipulering av val i andra länder.

Vill Hillary Clinton fortfarande skylla förlusten i presidentvalet 2016 på Putin?

DN har uppmärksammat detta Clinton pekar ut ledande demokrat som utsatt för rysk påverkan.

Relaterat.
Russiagate: Stort fiasko för media och Demokraterna döljer brott och banar väg för Trump.
Den verkliga skandalen: Muellergate – inte påstådda Russiagate
Hur USA:s “bästa” media fuskade bort Russiagate från början till slutet.
Russiagate friar Trump och Ryssland och riktar fokus på USA:s olagliga inblandning i olika val – och medias fiasko.
Russiagate läggs ned? Den skakiga berättelsen om att Ryssland manipulerade sociala media i presidentvalet i USA.
Demokratiska val i USA och Venezuela?
Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA.
Nytt om Russiagate. Obamamedarbetare deltog.

Föregående artikelDet är något skumt med Boris Johnsons utträdesavtal
Nästa artikelMassiv påverkan av presidentvalet i USA 2016. Större påverkan väntas. Inte från Ryssland, men från vem?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

9 KOMMENTARER

  • Menar inga bevis för påverkan från Ryssland. Jag kommer att återpublicera en längre version av detta klipp som visar massiv påstådd påverkan av Google.

  • Finns alltid en massa försök till påverkan i olika val, det är ingen nyhet.
   Som Partick Buchanan sade efter valet 2016 angående ryktena om rysk valpåverkan. ”Löjligt, det land som påverkade valet mest var precis som alltid Israel”

 1. Finns det överhuvudtaget någon anledning till att kommentera Hillary Clintons utsläpp. Ja, tyvärr, eftersom en misstanke är att när Joe Bidens korruption blivit avslöjad av ingen mindre än honom själv, Hillary Clinton dyker upp som gumman ur lådan och hoppar in i valkampanjen.

  Dessutom avslöjas varje månad nya aspekter av Hillary Clintons krigsagenda. Hade hon vunnit över Trump skulle världsläget vara betydligt värre med fortsatt fullskaligt krig i Syrien. Den flygförbudsagenda som hon förfäktade ännu efter Obamas avgång var faktiskt bara veckor från att förverkligas 2015 när Ryssland ingrep på Syriens begäran. Flygförbudszon är som vi vet från Libyen kodord för oinskränkt flygbombning. USA har i veckan bombat franska Lafarges industrianläggning i Syrien – för att sopa igen spåren eller för att hindra att den kan komma Syrien till nytta – en anläggning som fram till slutet av 2015 försåg terroristerna med material för byggen av underjordiska betongfästningar i en skala som trotsar all beskrivning. Ryssland hade beräknat tre månader för att spränga fästningarna men i realiteten tog det sex månader. Detta fick en amerikansk militär observatör att uttrycka oreserverad respekt ”eye-watering performance”.

  Russofobin som politiskt vapen i USA har jämförts med 50-talets McCarthyism och jakten på kommunister i USA. Läget är faktiskt på många sätt värre idag. Det fullkomligt absurda påståendet att Tulsi Gabbard skulle agera i samröre med Ryssland presenteras i medierna som hur trovärdigt som helst. Frågan är dock om det kan bli en bumerangeffekt eftersom Tulsi Gabbard är villig att ta strid och har ”fördelen” att helt sakna kontakter till Moskva. Hade hon så mycket som gjort en semesterresa dit skulle hon få bekymmer. I en normal värld vore det en tillgång om en blivande ledare hade erfarenheter bortom det egna landet. I USA ses det som landsförräderi och kom tydligt till synes i Barack Obamas oförmåga att vinna respekt bland andra statsledare, då han helt okunnig om den övriga världen kompenserade sin okunnighet med både arrogans och vägran att kommunicera. ”Jag tror på USA:s exceptionalism” deklarerade Obama skamlöst, utan att begripa att det för inte så länge sedan fanns en annan ledare som också ansåg just hans rike stod över alla andra: Adolf Hitler.

 2. Det kan tyckas att svensk Public Service (PS), som anser sig ha så mycket att berätta från USA, borde kunnat uppmärksamma Hillary Clintons våldsamma påhopp på fredskandidaten och partikamraten Tulsi Gabbard (kvinna och icke-vit, egenskaper som annars brukar tilldra sig påtagligt intresse från PS). Och därtill uppmärksamma Gabbards hårda motreaktion. Men inte. Inte ett pip därifrån, vare sig från SVT eller från SR. Och ändå var Ryssland i blickfånget!

  Hör man inte där på PS, att det idag skär illa i öronen. Två års Russiagate-utredning och storm kring Trump utmynnade i ingenting. Inget att kommentera och dra slutsatser av. Efter det fortsätter demokraterna i kongressen att dundra om ”riksrätt” mot Trump. Något som nu mest spiller över på förre vicepresidenten och presidentkandidaten in-spe Bidens korrupta förehavanden i Ukraina. Inget att rapportera på den punkten heller. Lika lite som man där på PS anser det viktigt att försöka följa upp Clintonvännen Epsteins ”självmord” i ett fängelse – med som det sas ständig övervakning.

  Man kan väl säga att PS under nuvarande ledning arbetar hårt på sitt eget avskaffande – det är inte de enskilda journalisterna som är ansvariga för galenskaperna, utan de som rekryterat dem – från egna påhittade kriterier vad arbetet går ut på. Det är fullt begripligt om det idag höjs röster för att skära drastiskt i Public Services verksamhet. Trots sin egna höga svansföring, bryter PS uppenbarligen medvetet – och utan ingripanden från de ansvariga för granskning och övervaktning – mot hela sitt regelverk.

 3. Det som är oroväckande med Warren är att det är en extrem marknadsliberal, en f.d. republikan. https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Warren#Political_affiliation

  Hon är ingen förespråkare för världsfred. Inte alls. Warren vill ”vinna” krig och söka allierade för finanskapitalets imperialism. Det är således ytterrligare en blond krigshök, likt Hillary, men psykopatin syns inte som den gör på Hillary. https://edition.cnn.com/2019/01/02/politics/elizabeth-warren-troops-syria/index.html

  Hon är alltså sannolikt redo för fler invasioner åt det militärindustriella komplexet, men vill vara säker på att ”vinna” dem och göra ekonomiska vinster för staten, för USA:s folk och för imperiets allierade, inte enbart vinster för det militärindustriella komplexet, vilket i realiteten skulle ḱunna innebära regelrätta utrotningskrig, d.v.s. etnisk rensning av andra folk som står i vägen för detta, och kanske totalt övertagande av hela länder?

  Bernie Sanders är bra, men han lät sig märkligt nog bluffas bort av ett korrumperat DNC utan att göra en utbrytning och ev. samverkan med Jill Stein. Således är Tulsi Gabbard är min favorit så här långt.

  Allra helst skulle jag vilja se en regnbågsallians för fred i USA och i Sverige, men kanske det är jag som är korkad, eftersom nästan ingen nappar?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here