Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet

8
2303

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…


På Alliansfriheten.se publicerar Utgivarna ett ovanligt viktigt dokument. Alliansfriheten.se: Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet.

Läs hela artikeln på Alliansfriheten.se

Jag återger första delen och har mig friheten att därefter på eget bevåg lämna länken till två artiklar om Hultqvist. I den ena förordar att denne avgår eller avskedas och i den andra påtalar jag att Hultqvist vill minska yttrandefriheten i landet.


Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet

Försvarsminister Peter Hultqvist höll den 12 mars ett anförande om Sveriges säkerhetspolitik på Chatham House’s Security and Defence Conference i London.

Hultqvist har inom regeringen varit den som mest aggressivt utmålat Ryssland som ett hot mot vårt land, och han definierar oupphörligen Ryssland som en fientlig makt.

Talet var ändå anmärkningsvärt på flera sätt.

Sveriges alliansfria hållning nämndes inte en enda gång. Istället underströk försvarsministern att det är relationen med USA och Nato som utgör grunden för vår försvars- och säkerhetspolitik, även om det militära samarbetet med Finland också fanns med i bilden. Detta stämmer inte med vad Sveriges regering officiellt har lagt fast.

I Hultqvists värld kan Ryssland bara mötas genom att vi och USA/Nato rustar och samverkar militärt. Det som finns utöver militär upprustning är fortsatta sanktioner mot Ryssland. Hultqvist förespråkar i praktiken att Sverige ska vara en militär frontstat. Han avfärdar dialog, utbyte av kontakter, spänningsdämpande åtgärder: ”There can be no business as usual with Russia […]. The international sanctions imposed on Russia must remain.”

Den linje Hultqvist för fram är extrem också ur ett europeiskt perspektiv. Nato-länder som Frankrike och Italien önskar dialog och avspänning, och Tyskland vill bygga ut de ekonomiska förbindelserna med Ryska federationen.

Relaterat.
Bör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik.
Peter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen.

Föregående artikelNy manifestation till stöd för Julian Assange och yttrandefriheten. Rolling Stones är med
Nästa artikelKinesiskt perspektiv på fallet Gui Minhai
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

  1. Nato kontrolleras av USA och USA kontrolleras av en man med sin fjärrkontroll i Jerusalem vars namn knappast behöver nämnas.En fullständig katastrof för Sverige om vi skulle hamna i Netanyahus knä.Det finns krafter som m.el.m. vill tvinga på oss svenskt medlemskap av ekonomiska skäl.Denna bluff går ut på att få oss att betala nästan 2% av BNP som var 5026 miljarder 2019.Detta blir c:a 100 miljarder/år plus svindyrt militärmateriel,kanske ytterliga 50 miljarder/år,för att vara sk.kompatibla med di stora boysen.NATO är en krigshetsande ockupationsstyrka som varit delaktig i miljoner människors undergång.En anfallsstyrka vars primära uppgift är att beröva legitima länder på sina naturtillgångar och sprida död och förintelse.Jag kan nästan höra hur det käbblas mellan Trump,Netanyahu och NATO när tjuvgodset ska ”delas”.Då kan man höra Netanyahu viska: två till mig och en till er,tre till mig och en till er,fyra till mig och inget kvar till er,tack för idag å adjökens.

  2. I det nya numret av Kritiska eu-fakta 157 har jag citerat ur utrikesminister Ann Linde’s ”russofobiska” tal på Folk och Försvars konferens i januari. I en kommentar till Folk och Försvar i Studio ett säger den ”amerikanske” försvarsministern Peter Hultquist att ”skiftet i Ukraina, Georgien och pressen på Baltstaterna och desinformationen mot Väst gör att vi måste bygga upp försvaret och stärka den transatlantiska länken”. Således, det är vad han upprepar hos Chatham House.

  3. Försvarsministrarna Hultqvist och Mattis. Sverige förfaller allt mera som har denna rödtofs som minister.

  4. Bortblandade kort. I svensk historia är ryska imperiet det stora orosmomentet, sen slutet av 40talet är Nato tryggheten.

    • Men vi lever inte i historien, och idag är det ett alltmer otroligt aggressivt USA som är hotet. USA är på fallrepet och blir alltmer aggressivt. USA är farligt desperat att stoppa Kinas utveckling, att sprida negativa rykten är bara en väg. NATO är USA kontrollerat och har sedan 40-talet kvar ockupationstrupper lite överallt i världen. Sverige har regerat på samma sätt som Sverige gjorde mot nazisterna, kyssa stövlarna. Det är väl inget tvivel om att världens fredliga framtid ligger österut. Kinas konsumtion ökade 33.8% första två månaderna, Kinas viktiga ekonomiska index växer över 30%, och industriproduktionen är upp 35.1%. Det är nästan skrämmande siffror. Anledningen är digitalsamhället, det är lätt att få tillgång till produkterna att köpa. Idag kan man göra en shoppingrunda på 10 minuter som förr tog en hel dag. Ökningen i industriproduktionen beror på att 5G och AI alltmer kommer till användning. Var vill Sverige vara i framtiden?

  5. Själv tror jag Hultqvist och regeringen är under enorm press och hot från USA. USA blir alltmer desperat. Yttrandefriheten i Sverige är redan nu kraftigt kringskuren, och har mycket stark lutning mot att gynna USA. Yttrandefriheten behöver ökas och skyddas, men samtidigt regleras så den inte kan missbrukas. Det måste bli straffbart att sprida falska rykten, och det finns inget skydd mot de som blir trakasserade och förföljda för att tystas. Tänker på fall som Julia Caesar, Ulf Malmros, Fredrik Virtanen, Martin Timell, Urban Ahlin, eller Jim Olsson och prästen Helena Edlund, som förlorade både jobb och hem, alla vilka fick sina liv förstörda där familj, grannar, arbetsgivare, eller vänner systematiskt trakasserades. Inte att förglömma, Benny Fredriksson som drevs i döden av ett drevande pack av journalister. För inte så länge sedan skrev en redaktör till mig och bad att få publicera något jag skrivit, vilket efter lite redigering skedde. Han har inte nämnt något namn, men det verkar som om en mycket känd och mycket aggressiv USA-kramare, som är välkänd för sina personförföljelser, hade kontaktat honom och krävt att jag skulle bevisa att jag inte arbetade för någon ”högre upp” i Kina. Det är så yttrandefriheten stoppas, och det borde vara straffbart. Jag har sett flera kunniga debattörer som helt enkelt gett upp och tystnat. Ofta känner jag så själv, och jag är väl den ende som är kvar att rapportera inifrån Kina nu.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here