Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet

4
777
Försvarsministrarna Hultqvist och Mattis. By Jim Mattis – 170518-D-SV709-161, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59054972

På Alliansfriheten.se publicerar Utgivarna ett ovanligt viktigt dokument. Alliansfriheten.se: Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet.

Läs hela artikeln på Alliansfriheten.se

Jag återger första delen och har mig friheten att därefter på eget bevåg lämna länken till två artiklar om Hultqvist. I den ena förordar att denne avgår eller avskedas och i den andra påtalar jag att Hultqvist vill minska yttrandefriheten i landet.


Hultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet

Försvarsminister Peter Hultqvist höll den 12 mars ett anförande om Sveriges säkerhetspolitik på Chatham House’s Security and Defence Conference i London.

Hultqvist har inom regeringen varit den som mest aggressivt utmålat Ryssland som ett hot mot vårt land, och han definierar oupphörligen Ryssland som en fientlig makt.

Talet var ändå anmärkningsvärt på flera sätt.

Sveriges alliansfria hållning nämndes inte en enda gång. Istället underströk försvarsministern att det är relationen med USA och Nato som utgör grunden för vår försvars- och säkerhetspolitik, även om det militära samarbetet med Finland också fanns med i bilden. Detta stämmer inte med vad Sveriges regering officiellt har lagt fast.

I Hultqvists värld kan Ryssland bara mötas genom att vi och USA/Nato rustar och samverkar militärt. Det som finns utöver militär upprustning är fortsatta sanktioner mot Ryssland. Hultqvist förespråkar i praktiken att Sverige ska vara en militär frontstat. Han avfärdar dialog, utbyte av kontakter, spänningsdämpande åtgärder: ”There can be no business as usual with Russia […]. The international sanctions imposed on Russia must remain.”

Den linje Hultqvist för fram är extrem också ur ett europeiskt perspektiv. Nato-länder som Frankrike och Italien önskar dialog och avspänning, och Tyskland vill bygga ut de ekonomiska förbindelserna med Ryska federationen.

Relaterat.
Bör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik.
Peter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen.

4 COMMENTS

  1. Nato kontrolleras av USA och USA kontrolleras av en man med sin fjärrkontroll i Jerusalem vars namn knappast behöver nämnas.En fullständig katastrof för Sverige om vi skulle hamna i Netanyahus knä.Det finns krafter som m.el.m. vill tvinga på oss svenskt medlemskap av ekonomiska skäl.Denna bluff går ut på att få oss att betala nästan 2% av BNP som var 5026 miljarder 2019.Detta blir c:a 100 miljarder/år plus svindyrt militärmateriel,kanske ytterliga 50 miljarder/år,för att vara sk.kompatibla med di stora boysen.NATO är en krigshetsande ockupationsstyrka som varit delaktig i miljoner människors undergång.En anfallsstyrka vars primära uppgift är att beröva legitima länder på sina naturtillgångar och sprida död och förintelse.Jag kan nästan höra hur det käbblas mellan Trump,Netanyahu och NATO när tjuvgodset ska “delas”.Då kan man höra Netanyahu viska: två till mig och en till er,tre till mig och en till er,fyra till mig och inget kvar till er,tack för idag å adjökens.

  2. I det nya numret av Kritiska eu-fakta 157 har jag citerat ur utrikesminister Ann Linde’s “russofobiska” tal på Folk och Försvars konferens i januari. I en kommentar till Folk och Försvar i Studio ett säger den “amerikanske” försvarsministern Peter Hultquist att “skiftet i Ukraina, Georgien och pressen på Baltstaterna och desinformationen mot Väst gör att vi måste bygga upp försvaret och stärka den transatlantiska länken”. Således, det är vad han upprepar hos Chatham House.

  3. Försvarsministrarna Hultqvist och Mattis. Sverige förfaller allt mera som har denna rödtofs som minister.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here