Ny manifestation till stöd för Julian Assange och yttrandefriheten. Rolling Stones är med

8
1574
Assange manifestation 210314. Bakom kameran: Anders Romelsjö

Den 11 mars skedde senaste manifestation av nätverket ”Stödkommittén för Julian Assange och yttrandefriheten”.

Sigyn Meder, damen ni den rosa baskern, rapporterar ”Vi lyckades välja dagen med snöstorm och började inomhus.
Sedan gick 6 tappra demonstranter ut en timme i rusket och delade ut flygblad och pratade med folk.
Några av oss tog lite betäckning under Åhléns utskjutande tak. Vi var också ute på samma sätt 25 februari, men vi glömde ta kort på de åtta som var ute på stan då.

Den senaste manifestationen med förberedda talare och högtalaranläggning 4 januari, upplöstes av polisen för att vi var för många deltagare. Vi stod dock med stora avstånd.
Nu har vi varit ute runt 8 personer med flygblad.
Nästa gång föreslås bli 24 mars. Fler är välkomna och vi kan turas om bättre. Förutsatt att vi får in fler frivilliga.

Här intervjuar Rolling Stone Stella Moris:

Intervjun kommer 42 minuter in i programmet och tar upp en del viktiga legala aspekter.

Många hälsningar och förhoppningar att ni alla håller er friska.

Sigyn”

PS. ”I flera länder spelar twitterkampanjer en viktig roll. Jag har börjat använda det lite grann, men vet fortfarande inte riktigt hur det fungerar.
Jag retweetar bra uttalanden ibland. Jag ser ju att viktiga saker sägs om Julian Assange av hans parter Stella Moris, av advokater och andra som Craig Murray med flera. Kampanjer sker för att Bidenadministrationen ska lägga ner hela ärendet. 29 mars kommer USA:s nya krav på utlämning av Assange till USA upp.

Ni som har twitter kan säkert bidra till kampanjen för Julian.
Brevkampanj vore också bra, men då behövs frivillig skribent.”

Relaterat.
Assange Defense Organisation
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Fångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!
Men Amnesty har en annan uppfattning:
Amnesty anser inte att Julian Assange är en politisk fånge! Är Amnesty språkrör för USA – visselblåsares fiende?

Föregående artikelSexton länder tar upp kampen mot USA:s dödliga sanktionspolitik
Nästa artikelHultqvist om Sverige som frontstat mot Ryssland skapar otrygghet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Det mest diplomatiska sättet för Svenska Akademien att få respekt efter sex-skandalen är att Akademiens ledamöter ställer upp för det fria ordet och kräver att Julian Assange tilldelas Nobels Fredspris år 2021.

  Här behövs att någon representant från Global Politics tar kontakt med ”snille och smak”- ledamöterna, så att det neutrala Sverige får tillbaka sitt goda rykte.

   • Wikipedia skriver ”Det är inte klarlagt varför Alfred Nobel ville att fredspriset skulle administreras av Norge, som vid tiden för Nobels död var i union med Sverige. Den norska nobelkommittén menar att en anledning kan ha varit att Nobel ansåg Norge ha en mindre militaristisk tradition än Sverige och därmed vara bättre lämpade att dela ut priset. Mot slutet av 1800-talet hade också Norge nära samarbete med den Interparlamentariska unionen och dess ansträngningar att lösa konflikter genom medling och skiljenämnder.[2]

    Pristagare utses i mitten av oktober av Norska Nobelkommittén som består av fem ledamöter utsedda av det Norska Stortinget.”
    OBS att ledamöterna är utsedda av politiska organ.

 2. Lars Drake föreslog i ett inlägg att i Sverige skapa ett alternativ till SVT/SR:s regerings- och riksdags-förmedling och syn på nyheter ute i världen. Kanske någon form av pod-radio eller eller till och med pod-TV.
  (om det nu finns något sådant)
  Har du Anders, ensam eller med andra funderat på att ta ett sådant steg. Jag vet att kostnaden kan vara
  ett kapitel för sig men jag tror, liksom Lars Drake att tiden är mogen och att intresset finns för att påbörja en sådan utveckling.

  • Problemet är inte att information inte finns tillgänglig, utan att det finns så många källor ute att ingen som alls ids hinner lyssna/läsa ens en bråkdel av utbudet, och ännu mindre källgranska.

   Det andra problemet, ännu större, är att många vägrar att befatta sig med information som stör antingen deras vardag eller deras ingrodda föreställningar.

   Största barriären torde vara faktaresistens, som drabbar även rikt diplomerade, utanför det egna kompetensområdet.
   Dessutom tillkommer rädsla.

   Ett exempel. Jag stötte igår på en rubrik som var märklig, klickade för att se vad det handlade om, och hamnade i en artikel som dryftar många händelser, saker och personer som jag aldrig hade hört talas om. Efter flera timmars läsning och googlande var natten långt framskriden men jag var inte klokare för det.
   https://www.veteranstoday.com/2021/03/15/blockbuster-ending-kids-in-cages-trump-trafficking-fema-sent-to-save-kids-at-border-good-read
   Blockbuster: The Nasty Truth behind Kids in Cages and the Real Satanic Pedophile Ring run by QAnon
   Administration to send Fema to help with surge at Mexico border to safely receive, shelter and transfer minor children
   By Gordon Duff, Senior Editor – March 15, 2021

 3. Min tanke var att Svenska Akademien har en bättre möjlighet att kunna påverka eller samarbeta med Norska Nobelkommittén i fallet Assange än de skrikande demonstranterna i Kungsan.
  Det handlar om yttrandefrihet men också om ett allvarligt justitiemord på en intellektuell som vågade synliggöra krigsförbrytelser. För att kunna rädda Assange så måste vi kunna tänka och agera utanför boxen.

  • Vad menar du med skrikande demonstranter i Kungsan. Manifestationerna för Julian Assanges har varit värdiga, innehållit fina tal och banderoll, inga skrik, och har aldrig skett i Kungsan.

   [caption id="attachment_113846" align="aligncenter" width="696"] Från manifestationen för stöd åt Julian Assange och yttrandefrihet 23 oktober 2020 på Mynttorget i Stockholm.[/caption]

   [caption id="attachment_112669" align="aligncenter" width="696"] Bland deltagarna fanns en bloggare och dennes hustru.[/caption]

 4. Förlåt Anders. Jag vet att dessa manifestationer brukar gå värdigt till. Det känns så hopplöst när år efter år blir situationen bara värre och värre för Assange. Det känns så orättvist när felpersoner får fredspriset. Medan Assange tynar bort. Vad kan vi göra mer än att demonstrera så att han får upprättelse?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here