Kan Irans T34-drönare stoppa det tredje världskriget?

20
1474

Bild: By دارکاخ – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=124139580

Irans drönare har varit på tapeten nyligen och är det fortfarande. Dagens Industri: Irans drönare och USA:s nyckfullhet borde väcka Europa.; https://asia.nikkei.com/Politics/Ukraine-war/Ukraine-war-becomes-showcase-for-military-drone-tech; Newsweek: https://www.newsweek.com/russia-rebuilding-disguising-drones-iran-ukraine-isw-1756430?piano_t=1

Kan Irans T34-drönare stoppa det tredje världskriget?

Detta frågar sig Declan Hayes  24 oktober i Strategic Culture. https://strategic-culture.org/news/2022/10/24/can-iran-t34-drones-stop-world-war-three/

_______________________________________________________________________

Irans kamikazedrönare Shahed 136, vår tids T34, är en global spelföndrare, inte minst för att cirka 22 länder strävar efter att kunna köpa dem.

Polsk T-34 modell 1943 i Poznań, Polen

Bild: T34.

Irans kamikazedrönare Shahed 136, vår tids T34 (sovjetisk stridsvagn, världens bästa, under WW2, se här, ö.a.), är en global spelförändrare, inte minst för att 22 länder försöker köpa dem. Dessa kamikaze-drönarre, som först testades i Jemen och som nu testas i T34:s gamla hemvist i Ukraina, visar sig vara robusta krigshästar som ger valuta för pengarna, precis som T34:orna före dem.

 

Genom att släppa ut Shahed 136 i svärmar kan de ryska styrkorna överväldiga Natos försvar, och när Shahed 136 ligger och väntar mitt under flygningen för att välja sitt mål orsakar den förvirring bland Zelenskijs värnpliktiga. Även om den kan undgå missilförsvarssystem och är sårbar för eldgivning med handeldvapen, fruktar Nato och deras israeliska allierade den och det med rätta.

Ett viktigt skäl att frukta Irans kamikazedrobotar är att de utvecklades och producerades under Natos strängaste sanktioner, vilka instiftades på uppmaning av det kärnvapenbeväpnade Israel, som nu med 100-procentig säkerhet vet att dess egna olagliga kärnkraftsanläggningar är helt sårbara för Hizbollah-attacker med hjälp av ännu mer avancerade och oändligt mycket dödligare versioner av Shahed 136.

För, låt oss inse det. Även om Irans ingenjörer kan vara mycket stolta över sitt arbete, råder det ingen tvekan om att Ryssland, Pakistan, Indien och framför allt Kina bakåtkompilerar (plockar sönder, studerar och bygger en egen kopia, ö.a.) Irans underbara vapen, eftersom den passar direkt in i krigsdoktrinen för Kinas befrielsearmé, som går ut på att bedriva asymmetrisk krigföring mot USA:s sjunde flotta och alla och allt annat som Nato skickar in i Taiwansundet och Sydkinesiska havet.

För att Japan, som har en av världens bästa flottor, inte ska ta miste på denna truism bör Japan låta den sjunde flottan stå ensam. Om USA och dess kolonier vill gå i närkamp mot Kinas hela arsenal bör Japan inte engagera sig, eftersom dess städer är alldeles för sårbara för kinesiska och nordkoreanska motangrepp. Om Förenta staterna har ett problem med Kina, precis som de har ett problem med alla andra, bör Japan inte göra det till Japans problem. Om USA har sått vinden, låt USA skörda stormen.

Och sedan har vi det förtal som innebär att man kallar dessa drönare för kamikaze-flygplan. De ursprungliga kamikaze var de gudomliga vindarna, tyfonen som avvärjde de mongoliska inkräktarna och de nyare kamikaze var de patriotiska japanska piloter som flög sina Mitsubishi- och Kawasakiplan in i attackerande amerikanska krigsfartyg utanför Okinawas kust. Även om Mitsubishi A6M2 Zero var ett vackert plan, som det tog amerikanerna några år att komma till rätta med, har Nato inget hopp om att kunna fånga Irans kamikazer. Detta beror på att de kopierande ingenjörerna i Iran, Pakistan, Indien och Kina inte arbetar under samma begränsningar som det Japanska imperiets ingenjörer gjorde.

I motsats till Zero är det Shahed-seriens tekniska enkelhet som gör dem till vår tids T34. Även om T34 hade en sämre konstruktion än Tysklands överkonstruerade Tiger-stridsvagn, bekräftade de tyska generalerna von Kleist, Guderian och Jodl alla vilken avgörande betydelse T34 hade. Sovjets tekniska genialitet, i likhet med sina brittiska allierade med sin banbrytande Sten-kanon och sina Mosquito-bombare av trä, var att de höll det enkelt.

Tyskarna, å andra sidan, var besatta av sin ingenjörskonst snarare än av att vinna kriget. Även om nazisterna hade jetplan klara 1938 tog de dem i bruk först 1945, när kriget redan var förlorat och Luftwaffes piloter ännu inte hade lärt sig hur man bäst använder defensiva jetplan eller hur man landar dem på ett säkert sätt. Precis som med V1-, V2- och V3-raketserierna slösade nazisterna bort sina tekniska fördelar. Det gjorde de också genom att förveckla sig i Ukrainas dynga och sörja, där Wehrmachts avancerade vapen stannade upp, vilket fick dess officerare och män att förtvivla när de ställdes inför ständigt nya vågor av T34:or.

Medan en stor del av det tyska misslyckandet kan tillskrivas det faktum att Tredje riket leddes av en klick av som tänkte kortsiktigt, beror Natos Top Gun-manipulation på deras strävan efter vinst på bekostnad av panamaniernas, östtimoresernas, palestiniernas och ryssarnas liv och på bekostnad av att till och med ha en hälsosam, mångsidig, inhemsk ekonomi.

Även om artificiell intelligens (AI) står i centrum för Natos krigsbesatta ekonomier grundades, finansierades, främjades och utvecklades AI av Natos krigsmaskin, så att Nato, liksom Hitlers rike före det, skulle kunna ha sin egen uppsättning av underbara vapen. Men eftersom Natos byten nu har utvecklats så att de överträffar rovdjuret Nato i dess eget spel måste Nato, liksom Hitler före det, förbereda sig för ett sista tärningskast. Det sista draget är en taktisk kärnvapenattack under falsk flagg, något som Daily Mail och Natos andra medier aldrig slutar prata om.

För det första har Nato en lång historia av attacker under falsk flagg, inte bara i Syrien, utan också på Kuba (minns the Maine), i Vietnam (Tonkinbukten) och nästan överallt där de har invaderat. Eftersom Natos medier var helt medskyldiga till alla dessa krigsbrott kan deras gapande om general Armageddon, Putin, Wagner-gruppen, tjetjenerna eller de ryska väpnade styrkorna lugnt ignoreras för analysens skull.

Om en taktisk kärnvapenattack under falsk flagg används är frågan, precis som i fallet Syrien, där Nato ville få oss att tro att den syriska arabiska armén i onödan använde kemiska vapen varje gång segern var nära förestående, cui bono, vem tjänar på det? Det enda svaret kan vara Nato och den junta i Kiev som Nato stöder. Nato har inte bara använt sådana vapen tidigare, utan har även upprepade gånger hotat att använda dem under de senaste 70 åren mot Sovjetunionen, Kina, Vietnam och andra. Endast en dumbom skulle tro att BlackRock eller någon av de andra finansmakterna bakom Nato skulle bli störda av en atombomb i Ukraina, så länge som ”Putin” kan få skulden och deras egna kvartalsvisa vinstprognoser inte skadas. Om de inte hade några problem med att använda vit fosfor i Serbien och Irak, varför skulle då en liten atombomb i Svarta havet störa dem?

Detta scenario är långt ifrån en tom spekulation. Till och med efter USA:s andra terroristattack med kärnvapen mot Nagasaki, var många officerare i den kejserliga japanska armén beredda att kämpa vidare oavsett. Liksom ett stort antal Waffen SS-officerare, när deras rike smulades sönder runt omkring dem. Och sedan har vi de olika domedagskulterna, som det inte råder någon brist på i Kiev eller, för den delen, i Washington, som för länge sedan tystade Phil Donahue och dess handfull andra genuina antikrigsjournalister. Om Zelensky eller hans CIA-handläggare trodde att de kunde komma undan med det, gör inget misstag, allt tyder på att de skulle göra det.

Uppsplittringen av antikrigsrörelserna i Storbritannien, Irland och Tyskland och de militära underrättelseenheternas kontroll av resterna av dem i deras respektive länder bådar inte heller gott. Det finns för närvarande inget effektivt motstånd i Natos hemländer mot en taktisk kärnvapenbomb under falsk flagg. Naziregimen i Kiev, liksom CIA:s halshuggande, köttätande syriska rebeller före dem, tigger om Natos luftintervention under vilken falsk flagg som helst.

Med tanke på allt detta finns det bara ett begränsat antal slutspel. Om Nato öppnar dörren till ett kärnvapen-armageddon är det sayonara (farväl, ö.a.) och inga fler körsbärsbloms-vårar i Yasukuni-templet för någon av oss. Om ömsesidigt garanterad självförstörelse är det pris som Nato kräver, så får det bli så. Om å andra sidan Irans tekniska motståndskraft kan övertyga USA, Israel och deras kolonier om att se att det globala schackbrädet har lutat över till förmån för Kina och deras andra självvalda fiender, då kan det finnas hopp om att livet, som det bör levas, kan fortsätta. Även om bollen ligger på Natos planhalva måste de inse att de inte längre dikterar vare sig spelet eller spelreglerna. De kan antingen leva med den verkligheten eller gå under i ljuset av denna sanning.

Föregående artikelTrettio argument för att avskaffa Nato
Nästa artikelDemokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Ja, det kan det. Men segern över ukronazionazi betyder inte att risken för världskrig är över. För det finns ytterligare en stor riskfaktor som måste tas om hand i fall man vill säkra freden, nämligen apartheid regimen israel det stora hotet mot världsfreden och vår existens.

 2. Själva den USA-hatande grunden är felaktig i denna artikel. Drönarna är amerikansk teknologi, kopierad av den iranska religiösa terrorregimen. 7:e flottan skyddar Japan, istället för japanska kärnvapen. Japan Sydkorea och Taiwan är under det amerikanska kärnvapenparaplyet, de har gått med på att avstå från att sprida kärnvapenteknologin genom att utveckla egna kärnvapen mot att USA hotar med nukleär vedergällning i deras ställe. Det tar dem samtliga uppskattningsvis ett år att utveckla egna kärnvapen, och det kommer de att göra om de inte litar på USA längre. Detta är skälet till att Trump är farlig, inte vad DN/Aftonbladet skräms med, utan risken för att USA lämnar sina allierade. Då står tex Kim redo att gå över gränsen, som Putin redan gjort.

  • @Terte Kennysson 4 november, 2022 At 09:12
   Väldigt mycket underligheter i det inlägget, som mest liknar en kopia av amerikans propaganda.
   —Drönarteknologin har varit under utveckling på många olika platser under lång tid. De första drönarna kan nog sägas var nazisternas V1 och V2.
   —7:e flottan skyddar inte Japan utan förhindrar att Japan bryter sig ur den amerikanska ockupationen från 1945. USA har ju stora ockupationstrupper fortfarande i Japan, under ökande protester från lokalbefolkningen.
   —Sydkorea och Taiwan står även under de facto USAs ockupation, och har beordrats att inte utveckla kärnvapen, vilka kunde riktas mor USA.
   Helt klart de inte litar varken Sydkorea eller Taiwan på USA längre, men mig veterligt arbetar man inte på att utveckla kärnvapen. Återföreningen av Taiwan med fastlandskina är redan påbörjad. Krafter i både Nord- och Sydkorea arbetar för en återförening, men USA blockerar det. USAs målsättning är att ockupera och ta kontroll även över Nordkorea.

  • Haha…”drönarna är amerikansk teknologi” vilket bullshit! En stor del av den politiska eliten i USA är drönare och dagdrivare däremot, det är ju sant! Att folk hatar regimen i Washington är bara ett sundhetstecken och blanda inte in vanligt folk i USA och klumpa ihop dem med gangsterregimen i Vita Huset. USA har inga allierade bara vasaller och det vet alla inklusive banditerna som styr USA.

 3. USA tog alltså den tekniska ledningen inom många områden redan på 1800talet. Det framgår att Karl och Benny inte studerat industrihistoria särskilt noggrannt. Britter och tyskar låg före inom TV, radar och raketer, men på det stora hela ledde USA den tekniska utvecklingen. Londons tunnelbana elektrifierad av amerikansk teknologi redn för hundra år sen. Ford löpande bandet, Otis hissar, vi är omgivna av det.

  Karl och Benny äger kanske en drönare? Inte det? Det gör jag, den heter DJI, amerikansk teknologi men tillverkad i Kina. Nu finns många billiga märken, men DJI leder utvecklingen av konsumtionsvarudrönare. De har givetvis en militär förlaga, det har många saker, tex internet och mobiltelefoner. Amerikansk förlaga. Just mobiltelefoner har svensk statlig radarutveckling hos ericsson som grundplåt.

  Taiwans, Japan och Sydkorea har valda regeringar som ska ersättas med nya valda regeringar efter regelbundna konstitutionella val. Samtliga hotas på olika sätt av kommunistkina och dess rostiga farbror sovjetryssland. De kommunistiska gangstersdynastierna styrs inte konstitutionellt uan med säkerhetstjänst och fånglägerarkipelager. Iran hänger bögar offentligt som folklig underhållning och skrämsel.

  USA försökte samarbeta med Sovjet för att hindra spridningen av kärnvapen. På något sätt spred sig kunskapen till Kina, eventuellt via kinesiskt spionage på Sovjet. Kina skickade något vidare till Pakistan.
  USA och västeuropa har betalat för att skrota rysk atomskrot som bara låg och läckte i ryska hamnar, och väst hjälpte till för att Ukraina inte skulle ha några av det sovjetiska kärnvapnen vid sovjets sammanbrott. Just det var kanske inte så smart; Putin hade inte angripit Ukraina om Ukraina hade haft egna kärnvapen.

  • Nu var det väl ändå Tesla som utvecklade elektriciteten och elsystemen vilket givetvis stals av Edison och andra skumma typer! Tesla var från Serbien! Alltså dessa USA-nissar som verkligen tror att bara man åker över Atlanten blir man mycket smartare än alla andra och givetvis en ”godare och finare” människa på köpet…Ta nu första bästa plan och bosätt dig i ditt drömsamhälle, varför inte slummen i Detroit eller Philadelphia? Låter väl mysigt ”Terte”? Dina kunskaper om historia är så färgad av den löjliga USA-propagandan att verkligheten tappat all giltighet. Om Ukraina haft kärnvapen och använt dem mot Ryssland hade det varit en grushög idag och USA hade gått samma öde till mötes.

  • @Terte Kennysson 4 november, 2022 At 16:25
   ”USA tog alltså den tekniska ledningen”. Det kanske kan se ut så, men verkligheten är att de mest utvecklades av européer och andra länder folk som befann sig i USA. Teknologin för Londons tunnelbana var tysk, närmare bestämt Siemens. Konstruktören från Sydafrikan, James Henry Greathead. Arbetet leddes av Peter William Barlow, med Sir John Fowler and Sir Benjamin Baker som ingenjörer. Det var Manchester firman Mather & Platt som stod för elektrifieringen. Men dynamon köptes dock från USA.

   USA har alltid haft en stor käft som alltid glappar, men har sällan varit ledande. Hela USAs raket och rymdprogram kom från Tyskland, Wernher von Brown. Edison har inte uppfunnit något, men han snodde friskt och var fantastisk att sälja. Allt Microsoft har sålt var köpt, kopierat eller snott. DOS hette egentligen QDOS, Quick and Dirty Operating System. Gates kopierade det, men fick senare betala för det. Blixtlåset uppfanns av en svensk, Gideon Sundback, i USA. Andra svenska uppfinningar är trepunktsbältet (jag kommer ihåg det för jag praktiserade på Vattenfall då, där uppfinningen gjordes). Pacemakern, Dynamit, skiftnyckeln, AGA fyren, Celsius skalan, hushållskylskåpet, Bluetooth, Bolt Cutter, propellern, bilen kom från Europa, osv. Går du längre tillbaka så var det kineserna, papperet, rodret, skepps skott, krutet, alkohol (9,000 år sedan), kompassen, bessemer metoden, seismografen, papperspengar, tryckerikonsten, kyrkklockan, gaffeln, nudlar, åran, plogen, akupunktur, blåsbälgen, tandborsten, veven, armborsten, fotboll, draken, Det kunde bli många sidor. I jämförelse är USA nollorna.

   Kärnvapen ”spred” sig inte till Kina. Sovjet ingenjörer åkte till Kina är lärde upp deras ingenjörer. Sedan stack man 1958 och åkte hem, och Kina fortsatte utveckling själva. Sex å senare testade Kina sin första atomladdning. 1964.

   Putin har heller inte angripit Ukraina, utan Ryssland vill befria traditionella ryska områden som ockuperats av Ukraina.

 4. Nikola Tesla var en av de mest betydelsefulla personerna vid utvecklandet av kommersiell elektricitet, det gjorde han i USA. Han kom från kejsardömmet Österrike Ungern, där Serbien var en liten del. Sikorsky var ryss, hans helikopterfirma är byggd i USA. Löpande bandet, kraftdammar, snabbköp… det mesta kommer från USA, och kopieras sen i andra länder. Sverige är redan ett amerikanskt samhälle, man behöver inte flytta till USA för att uppleva det. Våra villaförstäder och järnvägar utvecklades efter amerikansk förbild med ganska liten fördröjning efter originalet.

  Skälet till att Ukraina inte har kärnvapen är att USA prioriterade ickespridning, och hjälpte Ryssland till sin monopolposition i anspråken på Ukraina. Hade Ukraina haft kärnvapen hade Putin inte vågat anfalla. Alla har väl hoppats på att Ryssland, Kina, Nordkorea och Kuba ska lämna sina kommunistterroristiska traditioner och bli normala konsumtionsstater, men det ser lite mörkt ut. Uppenbarligen spelar de storryska traditionerna och Stalins erövringar större roll än vi trodde, och det inherent imperialistiska i den ryska imperiestaten övertrumfar alla andra aspekter, inklusive befolkningens överlevnad.

  Det gör nordens läge prekärt på sikt. Vilken rysk diktator som helst kan när som helst påstå att norden är en förstuga till ryska imperiets huvudstad, och av säkerhetsskäl måste inlemmas i ryska imperiet, av ryska skäl, som vi bara ska finna sig i. Det vet alla, tom det fd SKP, Dagostar-partiet, så alla ville gå med i Nato. Det ryska hotet är konstanten i svensk utrikespolitik sen 1700-talet.

  Samma judehatare som anser att Iran ska ha kärnvapen för att förinta Israel anser att Ukraina inte ska ha dem, så att Ryssland fritt kan terrorisera dem. Israel har inga territoriella anspråk på Iran, det är bara Irans mullor som hatar judar, därför bör mullorna ha kärnvapen. Ryssland har invaderat, förstört, mördat och skadat Ukraina i stor skala, det anses rätt av samma judehatare som anser att Iran ska anfalla Israel. Ryssland har använt nazisternas metoder, och kallar samtidigt ukrainare som inte vill ha rysk diktator i Kiev ”nazister”.

  Det är Putin som är nazisten, han använder samma argumentation som Hitler. Ukraina har inte anfallit Ryssland, utan bara blivit sittande med territorier som den gamle kommunistdiktatorn Nikita Chrustjev gav dem gav dem. Som bekant har kommunister alltid rätt att ge bort andras egendom. De turkiska Krim invaderades av Ryssland för några hundra år sen. Där finns förstås inga turkar kvar, Ryssland flyttar hela folkgrupper när man vill. Precis som man skjuter 20.000 polska officerare i nacken i en skog på några veckor. Det skulle de kunna göra här också, därför har Sverige tidvis spenderat 4% av BNP på försvaret. Mot Ryssland, den permanenta fienden man inte kan bortse från.

  • I kommentaren finns också spekulationer och osaklighet:

   Putin är en ledande motståndare mot nazismen medan Ukraina är världens mest nazisttoleranta stat, stödd av USA.

   Men hur går denna kritik ihop med att man – som hela det politiska etablissemanget – tiger om toleransen för neonazism hos regeringar i Ukraina alltsedan den av USA och Eu stödda statskuppen mot folkvald president 22/2 2014. Med dess mycket värre främlingsfientlighet och avståndstagande från demokratin hos olika sådana grupper, däribland Azovbataljonen som ses närmast är integrerad i Ukrainas militär.

   [caption id="attachment_2817" align="aligncenter" width="696"] Högersektorn på Maidan. By Аимаина хикари – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32473112%5B/caption%5D

   Den högerextremistiskt präglade statskuppen och annat beskrivs i ”Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år! – med diverse länkar.

   [caption id="attachment_130703" align="aligncenter" width="900"] Azovbataljonen[/caption]

   Den judiska organisationen Forward har kartlagt nazistiska monument, i både USA och andra länder. Den ukrainska delen är särskilt rik på innehåll, för som Forward skriver:

   ”Från och med 2014, när Maidan-upproret förde en ny regering till makten i Ukraina, har landet rest monument över nazistiska kollaboratörer och Holocaust-förövare i en häpnadsväckande takt – det har funnits en ny plakett eller gata som bytt namn, nästan varje vecka. På grund av detta representerar Ukraina-delen en extremt aktuell lista över hundratals monument, statyer och gator, uppkallade efter nazistiska kollaboratörer i Ukraina.”

   Ukraina har dussintals monument och många gatunamn som glorifierar denna nazistiska kollaboratör, tillräckligt för att göra anspråk på två separata Wikipedia-sidor.

   ”De hedrar Bandera och Roman Shukhevych i Cherkasy, Horishniy, Pochaiv, Rudky och Zaviy;

   Kiev – 2016 döptes en stor boulevard i Kiev om efter Bandera. Valet av namn är särskilt obscent, eftersom gatan leder till Babi Yar, ravinen där nazister, med hjälp av ukrainska kollaboratörer, på två dagar utrotade 33 771 judar, i en av de största enskilda massakrerna under Förintelsen. Både Simon Wiesenthal Center och World Jewish Congress fördömde namnbytet.”

   * Bandera, som låg bakom dödandet av tusentals judar har efter 2014 fått sin födelsedag omvandlad till helgdag i Ukraina.

   [caption id="attachment_87396" align="aligncenter" width="300"] Ukraina pronazistisk demonstration 181013[/caption]

   * Praviy Sektor (Högra sektorn), som grundades av Dmitry Yarosh, en av ledarna för Trizub, en av de ledande nynazistiska organisationerna under genom Maidan-kupp. Yarosh har utnämnts till chefsrådgivare till chefen för Ukrainas generalstab.

   [caption id="attachment_128061" align="aligncenter" width="200"] Dimitri Jarosh[/caption]

   • Bilden visar hur  Zelensky tilldelar en ledare för Högra Sektorn, Dmytro Kotsyubaylo, utmärkelsen ”Ukrainas hjälte”

   * Ukraina, och USA röstade i FN mot en återkommande rysk resolution mot nazism. USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.

   [caption id="attachment_133956" align="aligncenter" width="300"] Statsminister Löfven och president Poroshenko (2014-2019).[/caption]

   Det finns många andra exempel på nazisttolerans hos Zelensky och förre presidenten Poroshenko. Därmed inte sagt att de skulle vara nazister. Belägg för detta saknas.

   Affisch från Högra sektorn.

    • Zelenskys demokratisyn kan diskuteras.

   The Guardian: Zelensky förbjuder det största oppositionspartiet och ett tiotal andra partier i Ukraina.

   Kommentar: Sverige har sedan statskuppen 2014 rejält stött Ukraina politiskt och ekonomiskt. På hemmaplan framför man förståelig kritik mot SD för främlingsfientlighet och tveksam demokratisyn. Samtidigt tiger man helt om den värre nazisttoleransen i Ukraina, som måste anses vara (betydligt) värre. Dubbelmoral?
   Löfvén och Westerberg presenterar en positiv bild av demokratin i Sverige, men uttrycker viss oro för försvagning av demokratin i världen. Nämner Trump, men ej Ukraina. Emellertid har regering och riksdag genom beslut och brist på beslut tydligt bidragit till försvagning av demokratin i Sverige – före Nato-ansökan. Sverige vill stödja demokratiutveckling i Östeuropa – men börja hemma!
   Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?

  • Har du sökt hjälp mot hjärntvätten du utsatts för ”Terte” Du blandar ihop dagens Ryssland med Sovjet och lever i det förflutna. Det är EU-ledarna som har gamla nazistiska kopplingar, det är sant, och informationen finns att söka fram på nätet. Nu var det väl ändå Ukraina som 2014 efter statskuppen började beskjuta de östra rysktalande delarna av Ukraina som är orsaken till kriget. Hålla på att svamla om att Putin skulle vara nazist det har du säkert läst i fulmedia som verkar vara din källa till okunskap. Du vet ju inte ett skit om något så det bästa för dig är att läsa på och sedan återkomma!

  • Hej Terte,
   Du får mycket mothugg här, hoppas du står ut med det.
   Jag måste hålla med dig om att USA eller Amerika, som man sade då, har gjort enormt mycket för industrialismen.

   Jag studerade ämnet vattenkraft för ett antal år sedan och fann då att turbinutvecklingen skedde till största delen i USA.
   Mycket tack vare en amerikansk, eller engelsk, ingenjör med namnet James Francis.
   Vattenturbinens födelseplats är dock inte USA.
   Det är Frankrike istället.
   Dock fullgjordes turbinutvecklingen i USA och blev ett mönster för hela världen men några undantag.
   En annan viktig vattenturbinuppfinnare var amerikanen Lester Allan Pelton.
   Den senare och mycket populära Kaplanturbinen är dock uppfunnen av en österrikare vid namn Viktor Kaplan.
   Vattenkraften i Sovjetunionen förmodar jag köptes från Väst. I varje fall konstruktionerna. Säkert ibland hela entreprenaden.
   Men Ryssland blev duktiga på att bygga tunga fordon. Civila som militära.
   Som ett resultat av det Stora Fosterländska Kriget.
   Kolchos-traktorer från Sovjettiden är i full drift än i dag.
   Enkla och kraftiga och bara går och går som den batteridrivna Ducillierkaninen 🙂

  • @Terte Kennysson 5 november, 2022 At 10:19
   Nikola Tesla var serbier. Du säger det själv. Amerikanare har inte varit framstående uppfinnare, utan personer som inte är uppväxta och utbildade i USA. Svenskarna har varit rätt framstående, och är inte dåliga idag, men samhällssystemet tillåter inte att uppfinningar blir växande företag och jobb.

 5. Putin använder exakt samma argumentation för sina annektionsförsök som Hitler gjorde. Alla tyskar i samma nation = Alla ryssar i samma nation. Ledaren bestämmer, invändningar innebär fängelse eller död. Det som skiljer Putin från Hitler är att Hitler skyllde allt direkt på judarna. Begreppet ”nazist” har förvridits av decenniers agitprop, men nationalsocialismen byggde primärt på judehat. På 1800talet var Ryssland det värsta judehatarlandet, och väldigt många flydde till USA. Vilka ryssar Putin ska ställa vid skampålen när han själv skadat Ryssland i grunden kan vi bara gissa. Sverige räknas numera till ”ovännerna” kan vi gissa.

  Azovbataljonen var 900 man, den utgör en bråkdel av Ukrainas reguljära armé, som för en hjältemodig kamp mot det ryska angreppet. De små ukrainska förbanden med gamla ariska symboler försvarar en vald judisk president mot en nationalsocialistisk despot i Moskva beväpnad med kärnvapen. I Ukraina finns ett antiryskt sentiment efter sovjetisk ockupation och massvält. Det fanns väldigt många som ville hjälpa tyskarna mot sovjetunionen efter det sovjetiska 30-talet. Historiska sovjetiska övergrepp lever kvar i det kollektiva minnet, de ses sannolikt som ryska.

  • Skillnaden är enorm jämfört med Hitler:
   -Den av USA & EU stödda statskuppen mot folkvald president i februari 2014.
   -Krim, folkrättsstridig åter ryskt med folket stora stöd
   -Ukrainas och Västs nonchalans av Minsk 2 som skulle ge Donbass ökad självständighet inom Ukraina, stött av Ryssland
   -Kievs inbördeskrig mot egna befolkningen, 14 000 döda enligt FN.
   -Nazitolerant regering i Ukraina som reser nya statyer över nazister och som jämte USA röstar mot Rysslands resolution mot nazism i FN
   -Nazitoleranta Azov med nazistiska symboler som vittvättas av Väst.

   -Demoniseringen av Ryssland och Outin av USA & Co som har stora likheter med Hitlers demonisering av judarna.
   -I Rysslands finns en utbredd positiv uppfattning av Sovjetunionen.

   Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?

  • Anna, Skälet till att judehatet expanderade under 1800-talet var att brittiska imperiets mäktiga frimurarnätverk avsiktligt spred uppfattningen att judarna låg bakom allt. Dessutom dolde frimurarna att britterna hade den ledande positionen.
   Att den skadliga brittiska liberalismen samtidigt skapade förutsättningar för indignation mot diverse oegentligheter i ekonomiska sammanhang bidrog sannolikt också starkt.
   Det var från britternas frimurarmakt en organiserad åtgärd motiverad av britternas ansträngningar att ensamma åtnjuta de ekonomiska fördelarna som kom sig av finansmaktens koncentration till britterna. Förutom judarna var ryssar tyskar fransmän mfl att betrakta som offer!!
   Frimurarledaren Lord Palmerstons motto: Oro och förvirring utomlands, fred och stabilitet hemma.
   Enligt Benjamin Disraeli, själv barnbarn till en Venetiansk rabbi, hade Venedigs oligarki transplanterats till England med början ca 1530. Den bakgrunden förtigs fortfarande och jag misstänker att det är därför att Venedig kan ha tjänat som förebild för britterna i ett dubbelspel där dom å ena sidan drar fördel av det som pågår inom finansverksamhet men å den andra sidan låtsas vara kritiska mot det och tolererar judehat.
   Disraeli, sedermera den ende judiske premiärministern, skrev också i fiktiv form om Rothschilds som en dold makthavare. Men eftersom Disraelis ingick i kretsen kring lord Palmerston och de låg bakom allt som hade med zionism och Israelprojektet att göra var Disraelis roll till sina konsekvenser skadlig för judarna. Han var inom frimureriet underlydande till Palmerston och den lojaliteten var nog starkare än andra hänsyn.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here