Khashoggifallet: En massiv PsyOp uppdiktad av CIA, MI6 och Mossad – och/eller kamp USA-Kina?

9
1234
Jamal Khashoggi foto Project on Middle East Democracy CC BY 2.0 Wikimedia

Idag publicerar Newsvoice en artikel som ifrågasätter den gängse bilden av “Khashoggifallet”.

Jag har 4/11 och 10/11 publicerat två artiklar av fil dr B Norin som också ifrågasätter den gängse bilden av “Khashoggifallet”. Utdrag från artikeln 4/11 kommer som tillägg efter denna artikel på Newsvoice:
4/11: Hur sannolik är den etablerade bilden av mordet på Khashoggi?
10/11: Mordet på Khashoggi måste kopplas samman med det geopolitiska skeendet

De tre artiklarna har en del gemensamt, som den flitige läsaren kan se. Men också skillnader! En stor skillnad är att Sibel Edmonds inte tar upp valutafrågan och kampen USA-Kina.

 

 


Khashoggifallet: En massiv PsyOp uppdiktad av CIA, MI6 Mossad.

Inledningen av artikeln Khashoggifallet: En massiv PsyOp uppdiktad av CIA MI6 Mossad nedan:

Den undersökande journalisten Sibel Edmonds som tidigare var bla konsult för FBI sammanfattar Khashoggi-fallet. Hon tillbringade 55 dagar i Turkiet efter det bestialiska mordet. Edmonds slutsats är att mordet är en psykologisk operation (psyop [1]) sannolikt uppdiktad av MI6, CIA och Mossad, i samarbete med vissa höga saudiarabiska underrättelsetjänstemän.

Text: Sibel Edmonds (site), “Khashoggi Case: A Massive PsyOp Concocted by CIA-MI6-Mossad” | Översättning: Pia Hellertz, fil.dr.

Under de första 53 dagarna av min undersökning av detta fall, när jag skickade rapporter och analyser via Twitterposter nästan på timbasis, avstod jag från en slutgiltig slutsats, delvis för att skydda mina källor, men också på grund av kravet på att ha dokument och minst två direkt namngivna och granskade, legitima källor.

Igår [nov 2018] släppte jag nyheterna om det explosiva avslöjandet som gjordes av den tidigare direktören för den turkiska militära säkerhetstjänsten general Ismail Hakki Pekin, via Oda TV som sände direkt den 21 november.

Ismail Pekin, en insider med lång karriär inom säkerhetstjänsten som har kontakter på hög nivå inom MI6, CIA och Mossad, gjorde följande uttalanden i programmet, trots att han nu riskerar ett allvarligt bakslag från regeringens sida här i Turkiet. Sammanfattande översättning:

Det har varit en intensiv konkurrens bakom scenen mellan Storbritannien och USA över ARAMCO [2] och det kommande IPO [3], som planerats till 2020, via antingen Londons eller New Yorks börshus. Det handlar om många miljarder dollar.
Jamal Khashoggi var/är mycket nära vissa ARAMCO-styrelseledamöter och har varit mycket eftersökt av både amerikanska och brittiska spelare på grund av sina omfattande kontakter.
Storbritanniens säkerhetstjänst (MI6) hittade på planerna (eller bluffen) att kidnappa Khashoggi
CIA och Mossad blev involverade i denna brittiska komplott.

Förlovningen var en slags ”honungsfälla”. Hon var troligtvis ansluten till MI6, eller kanske till CIA, och är inte den som “de” hävdar att hon är – hon är inte äkta.[4]
De kan ha valt Turkiet som ett sekundärt mål för att skada landets rykte. Med USA som syftar till att inrätta en kurdisk stat i norra Syrien och möjligheten att avsluta dess allians med Turkiet.

[1] PsyOp är en psykologisk operation, en psykologisk krigsföringsstrategi med fokus på det mentala planet (övers. anm.)

[2] Saudi ARAMCO, också känt under det engelska namnet Saudi Arabian Oil Company, är det statsägda oljebolaget i Saudiarabien och världens största oljebolag, både mätt efter oljeproduktion och mängd påvisade oljereserver (Wikipedia).

[3] IPO – aktierna i ett aktiebolag blir tillgängliga för handel på en aktiebörs (från engelskans initial public offering) (Wikipedia).

[4] En artikel i CNN om Jamal Khashoggi och hans fästmö Hatice Cengiz

[5] Sibel Edmonds Twitterkonto om Khashoggi-fallet

Wikipedia om Sibel Edmonds


Utdrag från artikeln 4/11 Hur sannolik är den etablerade bilden av mordet på Khashoggi?

“Att 15 saudiska agenter helt öppet flyger till Turkiet för att inne i Saudiarabiens konsulat i Istanbul mörda en mycket känd saudisk journalist Jamal Khashoggi – som bland annat skrivit för Washington Post? Mordet är som skräddarsytt för att dra åt sig världens uppmärksamhet.”…
“Hur sannolikt är det att ett så enastående vidrigt mord av en så känd journalist planeras strax före Saudiarabiens viktiga internationella konferens – “Future Investment Conference” i Riyadh?”
“Allt talar för att en av den turkiska presidenten Erdogans närmaste rådgivare Yigit Bulut har rätt när han skriver: “Khashoggi’s murder was staged to put Saudi Arabia and the king in a very difficult position and to surrender Saudi Arabia completely to the United States.”
” Hur reagerar Muhammed bin Salman – när Susan Rice – nationell säkerhetsrådgivare under Obamas andra presidentperiod – den 29:e oktober i New York Times skriver:
” … Prince Mohammed is not and can no longer be viewed as a reliable or rational partner of the United States and our allies.”
“Uppenbart är mordet skräddarsytt för att kompromettera kronprinsen. Prinsens livsmål är att förverkliga sin framtidsdröm “Saudi Vision 2030”.
“VAD EXAKT ÄR DET SOM SKRÄMMER CIA FRÅN VETTET?
Det är risken att Saudiarabien och Kina börjar handla olja i andra valutor än dollar.
Detta är pudelns kärna. ”

Den andra artikeln, från 10/11, tar upp andra viktiga aspekter: Mordet på Khashoggi måste kopplas samman med det geopolitiska skeendet

Föregående artikelGula västarna ger inte upp!
Nästa artikelNya bud – USA blir kvar i Syrien?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Nja, det är lite väl osannolikt. Menar du att Khashoggi är kidnappad och lever? Och vem är ’hon’ i honungsfällan? Författaren nämner inte hennes namn. Kan det var den kvinna son Khashoggi var förlovad med? Och var kommer Kina in i bilden? Överskriften inkluderar Kina/USA men inte ett ord nämns om detta i artikeln. Skälet skulle vara att USA har planer på att inrätta en kurdisk stat i norra Syrien.
  Tyvärr får jag säga att artikeln är mycket förvirrande.
  Det känns mer som om man försöker få in läsarna på ett invecklat blindspår för att man inte gillar det som andra nämner, man försöker bortförklarar Saudi Arabiens skuld och istället rikta anklagelserna åt ett annat håll. Om USA har planer på att inrätta en kurdisk stat i Syrien så hade de absolut inte låtit Khashoggi försvinna/mördas i Turkiet. Erdogan skulle aldrig tillåta någon kurdisk stat – oavsett om det är USAs planer. Därav Erdogans hot om att invadera Syrien och utplåna kurder som han anser är terrorister. Möjligtvis är det så att Erdogan känner till mer än vad allmänheten vet och använder mordet på Khashoggi för att få USA tillåtelse att invadera Syrien.
  Och var kommer Mossad (och som sagt Kina) in i bilden?

 2. Den sannolikaste berättelsen har jag från min källa inom al Qaida (skämtvarning – men bara till femtio procent). Nämligen, i en intervju med Afsin Rattansi på hans ”Going Underground” berättar en tidigare al Qaida-medlem hur han via sin kontakt fått det återgivet. Planen var att kidnappa Khashoggi, inte att mörda honom. Saudiarabien har under MbS ledning genomfört flera sådana kidnappningar, t.o.m. från Kina, utan att det fått några påföljder för MbS. För ett år sedan låste MbS in en rad Saudi-schejker på lyxhotell och utpressade dem på kosing. T.o.m den libanesiske premiärministern hölls gisslan.
  Khashoggi skulle bedövas som man bedövar djur då de opereras, och transporteras till Riyadh. Men bedövningspistolen låste sig, den fortsatte att pumpa bedövningsmedel då den bara skulle ha avgivit en enda dos, och Khashoggi avled.
  Det finns en risk att man övertolkar händelser som denna. Det är inte samma sak som att förneka att de kan utnyttjas för olika syften. Mbs hade blivit obekväm på många sätt. Å andra sidan fick han närvara vid G 20 -mötet vilket skulle stöda antagandet om misstag. Sedan är det förvisso riktigt att planer på att fakurera olja i yuan i stället för dollar leder till konflikt med USA. Saudiarabien har dock visat tecken på att både vilja och kunna föra en egen politik, även efter denna händelse. Bl.a finns det tecken på att Syrien skall återupptas i arabstaternas gemenskap. Syrien är i desperat behov av finansiering för återuppbyggnaden även om man annars inte skulle vara särskilt glad. Men från väst är inte ett öre att vänta.

 3. Newsvoice är en sida som tror på chemtrails. Seriöst intryck du ger, Anders.

  (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

  • Jag citerar ofta DN, som har utrikespolitisk agenda som döljer centrala skeenden (USA:s stöd till terrorismen till exempel). Artikeln handlar inte om chemtrails som jag aldrig skriver om, eller har belägg för. Denna atikel om Khashoggi ska naturligtvis läsas kritiskt, liksom andra artiklar om Khasshoggi. Jag vet inte om författaren har rätt och i så fall i vilka avseenden. Det är en händelse med ganska stor politisk tyngd där i nuläget alternativa aspekter bör få komma fram för diskussion.

  • Chemtrails är högst verkliga…Sen kan man undra om syftet men jag misstänker att det är någon typ av klimatexperiment som pågår, dock inte i någon större skala!

   • Benny,
    Jag vet inte hur gammal du är men moln-spåren efter flygplan fanns även 70- och 80-talet. Vilket jag uppmärksammade vid den tiden. Menar du att det pågick klimatexperiment redan då?

  • @ Ville
   Du är inte öppen för teorin om ”chemtrails” eller ”molnsådd” som det heter på svenska, likväl är det en realitet ibland om du slår upp orden, även om en global molnsådd endast tycks vara föreslagen, men sannolikt inte kommer bli aktiverad. Din attityd är inte vetenskaplig, eftersom den varken är öppen eller skeptisk.

   Du begår dessutom ett argumentationsfel som heter Guilt by association. Publiceringen av galna konspirationsteorier i Newsvoice av någon skribent, eller i DN av Clas Svahn, är nämligen inget argument mot alla artiklar som tas in i tidningarna. I Newsvoice kan man dessutom dementera och kritisera i kommentarsfältet. DN:s tokiga konspirationsteorier, om ex. SWEDHR, får man varken kommentera eller dementera. (sic)

   Newsvoice godkänner konspirationsteorier som inte skulle publiceras i fulmedier, eftersom fulmedier har en annan agenda som beror på ägarförhållandena, vilka är monopolkapitalistiska och extremt Israelvänliga.

   Där publiceras istället helt andra teorier som repeteras till leda, ex. att 0,0001% CO2 är farligt för mänskligheten, medan Natos kapprustning, imperialism och massmord är kuckelimuck och myspys, att de som är emot Israels etniska rensning av palestinier är ”antisemiter”, eller att ”moderata rebeller” har en ”moderat” politisk sekteristisk agenda i Syrien, etc.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here