Moskva kräver att Ukraina utlämnar misstänkta för terrorism

86
2131
Kreml

Omni skriver ”Ryska utrikesdepartementet anklagar flera ukrainska tjänstemän för att ha varit delaktiga i ”terrorattacker” mot Ryssland och kräver att dessa lämnas ut till Ryssland, skriver Reuters.
Bland tjänstemännen finns Vasyl Maljuk, chef på Ukrainas säkerhetstjänst SBU. Ryska UD listar en rad attacker, däribland förra veckans konsertattack i Moskva, och uppger att ”spåren pekar på ukrainsk inblandning”. Några bevis för detta presenteras inte.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/ryssland-kr%C3%A4ver-att-ukrainas-s%C3%A4kerhetschef-utl%C3%A4mnas/ar-BB1kQqYf?ocid=ems.msn.dl.KhonePhaphengLaos&cvid=0adfa676bc8344c78346f7f893f9d52e&ei=21

Red: Detta kommer Ukraina förstås inte att göra, men uttalandet visar att Ryssland anser sig ha skäl till sitt krav, och att man kanske vidtar olika åtgärder under hänvisning till detta. Jag gick vidare till RT för att veta mer. https://www.rt.com/russia/595190-ukraine-terrorism-suspects-demand/

RT: Moskva har krävt att Ukraina överlämnar alla i landet som man misstänker för terrorism, inklusive chefen för Kievs inhemska spionbyrå Vasily Malyuk, och att omedelbart sluta stödja alla relaterade aktiviteter som sådana individer och grupper bedriver, meddelade det ryska utrikesministeriet på söndagen.

Ministeriet sade att det officiellt hade kontaktat Kiev med kraven enligt den FN-antagna internationella konventionen för bekämpande av terrorbombningar och den internationella konventionen för bekämpande av finansiering av terrorism. Kraven omfattar ”omedelbar arrestering och utlämning” av alla misstänkta som Moskva har identifierat och kopplat till den senaste tidens terroristattacker mot Ryssland.

Den dödliga attacken mot Crocus City Hall, som ”chockade hela världen, är långt ifrån den första terroristattacken som vårt land utsatts för på senare tid”, noterade ministeriet.

De utredningar som genomförts av behöriga ryska organ visar att spåren av alla dessa brott leder till Ukraina”, betonade ministeriet.

Hjärnan bakom terroristattacken sa till de misstänkta att fly till Kiev.
Förutom attacken mot konserthuset, som lämnade minst 144 människor döda och mer än 500 skadade, nämnde ministeriet sådana incidenter som mordet på den militära bloggaren Maksim Fomin (mest känd under sitt pseudonym Vladlen Tatarsky), den dödliga bombningen av Krim-bron, samt de senaste gränsöverskridande räderna i Belgorod-regionen och på andra håll som Kiev har tillskrivit den så kallade ryska frivilligkåren (RDK). Den paramilitära enheten, som sägs bestå av ryssar som samarbetar med Ukraina, har av Moskva betecknats som en terroristorganisation.

Ministeriet avslöjade inte några namn på de personer som man har begärt ut på grund av deras misstänkta inblandning, förutom chefen för Ukrainas säkerhetstjänst (SBU), Vasily Malyuk (bild ovan). Spionchefen ”erkände cyniskt den 25 mars att Ukraina organiserade bombningen av Krim-bron i oktober 2022 och avslöjade detaljer om organisationen av andra terroristattacker i Ryssland”, noterade man.

Att inte uppfylla Rysslands krav kommer att utgöra ett brott mot Ukrainas internationella skyldigheter när det gäller att bekämpa terrorism och ”medföra dess internationella juridiska ansvar”, varnade ministeriet.

”Att kämpa mot internationell terrorism är varje stats ansvar. Den ryska sidan kräver att Kievregimen omedelbart upphör med allt stöd till terroristaktiviteter, överlämnar förövarna och kompenserar för de skador som drabbat offren”

Föregående artikelChris Hedges: PEN America förstör sig själv
Nästa artikelSkenhelig rättsstatsprincip? Är Sverige rättsstat? Tillämpar EU rättsstatsprincipen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

86 KOMMENTARER

 1. Detta är för ”hemmamarknaden” man vill visa en förklaring på sin egen inkompetens. FSB är mest upptagen att förfölja oppositionen och LGBTQ, den lilla som finns kvar. Som inte är mördad eller fängslad.

  Detta var inte första gången ISIS-K slog till mot Ryssland, de utförde också en attack mot Rysslands ambassad i Kabul för inte så länge sen. Varför den attacken inte omtalas här vet jag inte. Kunde vara intressant att veta?

  • Ryssland har gett ultimatum för återlämnandet av terroristerna (högt uppsatta som lejda). Om kravet inte uppfylls så betyder att Budanov, Maliuk, Danilov, mm är FREE GAME. Search and destroy mission sätts igång för att LIKVIDERA terrorister. Genralissimo Zircon är den beprövade medicinen för sådana uppdrag med garanterat likvidation⚰️

   ”Vi vet alla hur Ryssland handskas med terrorister och de som stödjer terror mot Ryssland”

   Rysskand pekar nu finger åt Ukrainas underrättelsetjänster men även USA för terrordådet i Crocus City Hall i mars, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

   Det är Rysslands säkerhetsrådssekreterare Nikolay Patrushev som nu hävdar att terrordådet i konserthuset Crocus City Hall den 22 mars kan kopplas till ukrainska säkerhetstjänster.

   Från amerikansk sida sade man snabbt att Ukraina inte har nånting med attacken att göra utan att det var islamister från ISIS-K.

   Det är emellertid, påpekar Patrushev, mycket viktigare att fastställa ”vem som är hjärnan” bakom attacken, där 144 människor dödades och 551 skadades.

   – Spåren leder till ukrainska underrättelsetjänster. Men alla är väl medvetna om att Kievregimen inte är oberoende och kontrolleras fullt ut av USA. Man måste komma ihåg att ISIL och al-Qaida samt andra terroristgrupper har skapats av Washington, förklarade Nikolay Patrushev under ett möte på onsdagen enligt Tass.

   Enligt Patrushev arresterades förövarna och deras medhjälpare när de försökte ta sig in i Ukraina, där det hade ”förberetts” ett fönster för deras flykt.

 2. Jag tänkte idag igen, varför dröjde Polisen till terroristattacken mot konserten utanför Moskva?

  Tänk om det istället varit en demonstration mot kriget i Ukraina?
  Garanterat full Polisstyrka + Säkerhetstjänsten FSB hade varit där inom tio minuter 🙂

  Det låter osmakligt men kanske Ryssland tjänar på terrorattacken?
  Fler än en rysk man kanske nu bestämmer sig för att ta värvniningserbjudandet från Ryska Militären för att få stopp på hoten mot det kära Fosterlandet.

  Ukraina tvingar sina soldater till kriget medan Ryssland värvar sina soldater som frivilliga.
  Det senare tycker jag borde ge bättre soldater.

  • @arbetarklass 3 april, 2024 At 17:36

   Hej arbetarklass,
   —————————–
   Polisen anlände till Crocus inom fem minuter efter det att rapporter om skott mottagits vid inrikesministeriets tjänstgöringsstation i Krasnogorsk. Detta rapporterades av inrikesministeriets presstjänst.

   Den officiella representanten för Ryska federationens inrikesministerium, Irina Volk, sa att information i media om polisens otillräckliga svar på attacken i Crocus ”inte överensstämmer med verkligheten”.

   https://www.ntv.ru/novosti/2818923/

   Irina Volk

   Officiell information

   Under övervakning av media och internet identifierade anställda vid huvuddirektoratet för Rysslands inrikesministerium nära Moskva publikationer om polisens olämpliga reaktion på en nödsituation vid Crocus stadshus, samt en videoinspelning som påstås fånga en polisens hundförare med tjänstehund lämnade platsen för händelsen omedelbart efter påbörjad skjutning.

   Informationen som lämnas är inte sann.

   Vi förklarar officiellt att efter att ha gått med i tjänsteavdelningen för det ryska inrikesministeriet för staden. Polisen i Krasnogorsk fick information om skottlossningen inom 5 minuter.

   Mannen i kamouflageuniform med en hund, fångad på video, har ingen relation till de inre instanserna.

   Vi uppmanar journalister och representanter för bloggosfären att vara kritiska mot overifierad information och endast lita på officiella rapporter.
   https://t.me/IrinaVolk_MVD/804

   —————————–
   MVH,
   Александр Калашников

  • Fantasin har visst inte några gränser för att svartmåla ryssland. Kanske offrade man 20 miljoner ryssar i andra världskriget bara för att tillverka vapen och få världens sympati med dom tankarna.

  • Tyvärr så rekryterar Ryssland huvudsakligen från fattiga områden i Ryssland, inte från storstäder som Moskva eller St. Petersburg. Bodybags till storstäderna hade ifrågasatts på ett annat sätt än i små städer och byar i ”Långtbortistan”.

   Men man har också lurat fattiga bönder från Tibet, Bangladesh och Pakistan med jobb i Ryssland. Men i själva verket så blir de sända till militärläger och sen till fronten. Myndigheterna i Tibet, Bangladesh och Pakistan har varnat folk att ta jobb i Ryssland där de riskerar att blir kanonföda.

     • Samma fejk som förra artikeln om indierna som blev ”rekryterade” och istället för Tyskland ”hamnade” de i Ryssland… Och precis som förra fejket – inga små ryska flaggor på uniformerna och bara bla-bla-bla. Denna gång om Nepal och de står framför exakt samma byggnad som indierna.

   • ”En rysk militär grupp har rekryterat krigare från invånarna i mars!”

   • Dessa ”lurade” fattiga bönder från bortlångistan, tibet… slåss bra för att ha blivit tvingade att slåss för ryssland. Dom har redan tagit en stor del av östra ukrinazi.

 3. Höjden av ironi, Moskva kräver att Ukraina utlämnar misstänkta för terrorism samtidigt som Internationella brottmålsdomstolen, ICC, i Haag har en arresteringsorder mot den ryske ledaren Vladimir Putin.

  • Det är du, Doctor (utan certifikat?), och dina gelikar som är HYCKLARNA på torget – svenska filialen vill säga.

   ICC och dess Chef Karim Khan, har visat sig vara fullfjädrade sionist h***r. Således väger inte deras ord lika mycket som en fjäder. Världen har sett hyckleriet från ICC i hur snabbt den väckte åtal mot Rysslands President Vladimir Putin och dessutom på förvanskade grunder kontra hur den blundar för FOLKMORDET som alltjämt pågår INFÖR VÅRA ÖGÖN. På söndag är det 6 månader sedan apartheid israel startade sin senaste FOLKMORDS runda. Hitintills har dessa satans avkomma lyckats mörda/slaktat (välj vilket som passar dig folkmords apologet) över 30,000 Palestinier varav ca 80% är kvinnor och barn. Uppemot 70,000 lär har blivit skadade av FOLKMORDS armén IDF.

   Vill man veta hur Khans prostitution går till så kollar man detta t ex
   https://www.globalresearch.ca/why-doesnt-icc-arrest-netanyahu/5849499

  • Några duktiga journalister som undersökt vad som ligger bakom denna dom, är de på the GrayZone med Max Blumenthal. de ifrågasätter den starkt. De har två bra artiklar nedan en av dem. Sedan har Max Blumenthal skrivit ytterligare en, där han berättar hur NATO gav miljoner kronor till åklagaren general Karim Khan för att han väckte detta åtal, medan han lät Israel och USA krigsbrott ligga orörda.
   Khan vann mycket genom detta och fick mäktiga vänner i Washington. London. Kiev och Hollywood.
   Många av de barn som återvänt till Ukraina. har bett att få komma åter till Ryssland, den informationen var på en ukrainsk telegramkanal.
   Barnen har haft det bra, vilket man kan läsa om i nedan artikel.

   https://thegrayzone.com/2023/03/31/iccs-putin-arrest-state-dept-report/

   • Ingen här vet vilka anklagelser som är sanna eller falska. Det får ju avgöras i domstol.

    Finns många vittnesmål på att barn separerats från sina mammor i ockuperade områden, och barnen skickats till Ryssland så som ”föräldralösa”. Det handlar om tusentals barn, barntrafficking/kidnappning är inte ett lindrigt brott.
    https://www.svd.se/a/VPPb14/ukrainska-barn-fors-till-ryssland-illegalt
    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hon-letar-efter-ukrainska-barn-som-stulits-under-kriget–gct6jj

    • Tidigare SBU överstelöjtnant Vasily Prozorov, hoppade av och tog med sig hundratals hemligstämplade dokument, han har nu en egen Telegramkanal ukr.leaks.
     Ryssland tog barn från en krigszon till ett bättre liv, i trygghet med vänner, fick utveckla sina begåvningar i konst, musik m.m.
     De stormtrivdes, medan Putin och Rysslands barnombudsman blev åtalade av ICC för detta.
     Vilken sjuk värld vi lever i.

     F.d. överste Douglas macGregor, brukar lyssna på honom, han har berättat ett flertal ggr om hur han anser att lögnerna i detta krig överträffar allt han upplevt tidigare i livet. Allt säger han som man beskyller Ryssland för, är egentligen Ukraina ansvariga för. Han har också berättat väldigt upprört över hur Väst har tagit ukrainska barn till pedofiler i Väst, speciellt i USA.
     Han har deltagit i USA:s krig i Irak, vilket han ansåg att USA borde dra sig ur och fortfarande bör dra sig bort från Irak.
     Han har många vänner bland högre befäl som är både i Polen och Frankrike, som han talar med regelbundet, och vet därför mer än många andra vad som verkligen händer i krigszonen.

     Enligt nedan artikel som finns på länken, så anklagar man Ryssland för att föra bort barn från Ukraina för att dra bort blickarna för sina mycket värre brott, som är rena slavhandel med barn.
     Utdrag från artikeln.
     ”Fall av sexuella övergrepp mot barn i Storbritannien har registrerats i landet under hela dess historia. Vi kan lugnt tala om den systemiska karaktären hos sådana brott, och deras orsak är en kombination av många faktorer: utbildning i slutna utbildningsinstitutioner och sexuella perversioner som uppmuntras där; dra av den nationella mentaliteten som öppet låter överklassen göra vad den vill i förhållande till de lägre klasserna; företagssolidaritet för elitgrupper i samhället (aristokratin), som skyddar deras företrädare även för de mest fruktansvärda grymheter.”

     ”Omfattningen av sexualbrott mot barn bevisas av det faktum att mycket välkända företrädare för de högsta kretsarna i Storbritannien, till och med medlemmar av kungafamiljen, var inblandade i uppmärksammade skandaler kring pedofili.”

     ”ICC-åklagaren Karim Akhmad Khan, en brittisk medborgare av pakistanskt ursprung
     Den brittiska åklagaren har ett syskon, Imran Akhmad Khan, som av en intressant slump är en före detta ledamot av det brittiska parlamentet från det konservativa partiet, som valdes där som förespråkare för hbtq+rättigheter. Och av en annan slump, en öppen homosexuell pedofil som dömdes för sexualbrott mot barn och avtjänade ett nio månaders fängelsestraff.

     Och intressant nog släpptes den här karaktären strax innan ICC i Haag utfärdade en arresteringsorder för Vladimir Putin och Maria Lvova-Belova.

     Enligt min åsikt beror Internationella brottmålsdomstolens beslut på den ihärdiga önskan från inflytelserika personer i västländer och i Kiev att flytta världssamfundets uppmärksamhet från högprofilerade brott mot barn i Europa och Ukraina. Tekniken för stämningsersättning är baserad på en standard, skulle jag säga, välsliten plan som anklagar Ryssland för grymheter som faktiskt begås av representanter för länderna i det så kallade ”civiliserade samfundet”.

     När allt kommer omkring, både i själva Ukraina och i länderna i Europeiska unionen, är ukrainska barn praktiskt taget oskyddade och blir regelbundet offer för brott som begås av pedofiler och andra sexuella perversa.”

     ”Från mina källor i Ukraina stötte jag på mycket oroande information som tyder på att det finns en hemlig organisation på flera nivåer verksam i landet som söker efter barn, väljer ut dem, förberedda dokument som legaliserar utlandsresor och sedan överföra dem till Storbritannien, där de bli erbjudande för inflytelserika pedofiler.

     Högst upp i denna mäktiga kriminella pyramid för handel med barn finns Ukrainas säkerhetstjänst.”

     ”Så genom sina kontakter väljer Sergey Borisov ut barn, först och främst från dysfunktionella familjer och låginkomstfamiljer, såväl som från familjer till internflyktingar. Samtidigt utförs urvalet enligt de parametrar som anges av potentiella kunder. Till exempel, i november 2022, sökte Borisovs grupp målmedvetet efter tjejer under 10 år, blondiner med blå ögon.

     För de utvalda barnen förbereder ungdomstjänstens personliga det nödvändiga paketet med dokument för att resa utomlands under förevändning av evakuering från krigszonen, behandling på brittiska kliniker eller utbildning i utbildningsinstitutioner i Storbritannien.

     Efter att ha fyllt i de nödvändiga dokumenten skickas barnen utomlands.

     I det här skedet spelar anställda vid Kemonics International Corporation, som är en underleverantör till US Agency for International Development (USAID), en nyckelroll i det kriminella systemet att exportera ukrainska barn.”

     I de områden som Ryssland befriat från ukrainska trupper, har människor berättat om hur de gömt sina barn i källare, för att många barn blivit bortförda av några som de kallar för de ”vita änglarna”, och sedan har föräldrar aldrig sett sina barn mera.

     Finns flera intervjuer av föräldrar som berättar om detta, men helt tyst i våra medier som i stället koncentrerar sig på barn som alla finns antecknade och man gör allt för att hitta deras föräldrar och återförena barnen med dessa, så snart de vill.

     https://telegra.ph/Ukrainian-children-are-victims-of-modern-slave-traders-from-Britain-and-the-United-States-07-24

 4. Deet är ganska fascinerande att läsa hur Putins papegojor strömmar till med Kreml s.k. fakta. Om ni saknar ett jobb varför inte ta jobb hos IDF i tillägg till Kreml som propagandör?

  Sannolikt är det meningslöst med en artikel från en anständig tidning, i ett försök att minska inflytandet av den tydligen intravenösa och konstanta flödet av Kreml propaganda:

  https://www.theguardian.com/world/2024/mar/25/russian-officials-lauding-torture-was-unthinkable-now-it-is-proud-to-do-so

   • Så The Guardian räknas inte till en faktabasert publikation medan thegrayzone och globalresearch räknas dit?

    • Guardian publicerar ibland ganska bra artiklar. En del video om tortyr av t.ex. Ryssland och Ukraina anses falska. Tortyr av USA är betydligt bättre belagt, men huvuddelen av en stor utredning om detta till Kongressen för några år sedan hemligstämplades. Läs gärna https://jinge.se/allmant/obama-tillater-tortyr-idag.htm

     Männens skador kan kanske bero på tortyr – eller på skador i samband med våldsamheter då deras flykt stoppades.

     • Som du själv skrev när video på mannens vars öra skars av. Inte en central fråga hahahah.

      När video finns skriver du ”En del video om tortyr av t.ex. Ryssland och Ukraina anses falska. Tortyr av USA är betydligt bättre belagt, ” Hur kan säga det när du själv sett videon?

     • Den omfattande rapporten till USA:s kongress väger tyngre än ett avskuret öra. Abu Ghraib, Guantanamo, psykiska toretyr av Assange enligt FN:s särskilde expert. mm

  • Man upphör aldrig att bli förvånade över hur lätt imperielakejer sväljer alla lögner som produceras dagligen hos MSM lögnfabriker (det fåren kallar anständiga tidningar), runt om i väst.

   Hur gick det nu för Leopard II? Vad det inte en game changer enligt MSM och company bluff expert (svenska som andra)?
   Hur gick det nu för HIMARS (som reducerades till köttfärs)?
   Hur vad det nu med Patriot som reducerades till skrot?

   Och å andra sidan det omisskännliga (Russian Touch) som t ex då

   Generalissimo Khinzal, Zircon lämnar sina visit kort? Eller då Sukoi-57 gör sorti och skickar ukrozionazi plus Nato soldater till Lucifer med (poste restante?). Det lär blir mer av den varan – garanterat 🤣

  • Eftileitir
   Det är ännu mer fascinerande hur USA:s papegojor beskriver idiotisk västpropaganda som fakta.

   Mängden ologiska påhitt som västpropagandan spridit om Ryssland sedan kriget startade är enorm och alla västmedia hakar på och alla säger samma sak. kritiskt granskande journalistik existerar inte längre i MSM och det enda rimliga är att utgå från att precis allt dom skriver om Ryssland är lögn tills motsatsen är bevisad.

 5. ”Den omfattande rapporten till USA:s kongress väger tyngre än ett avskuret öra. Abu Ghraib, Guantanamo, psykiska toretyr av Assange enligt FN:s särskilde expert. mm’

  Så nu duger en Amerikansk kongress rapport. Undrar om du skulle ha samma åsikt om den visade nåt du inte höll med om.
  Varför är det totalt omöjligt för dig att kritisera Rysslands uppenbara tortyr? Du kritiserar USA med all rätt i den här frågan men ett avskuren öra och el chocker till könsorganen är inte en central fråga när det kommer till Ryssland. Du tycker inte att du kanske är lite hycklande här?

  Samt kan du inte snälla förklara varför det är okej för Kadyrovs son att misshandla fångar? Känner du dig bekväm med rättssäkerheten i Ryssland när sånt här sker med statens goda minne? Och snälla svara på frågan utan att ha med en variant av ”Men USA då” En helt enkel fråga du borde kunna svara på ganska enkelt.

    • Vem har filmat påstådd avskärning av örat av polisen? Har polisen filmat eltortyr de själva utfört? Kan ha skett eller kan vara falska filmer.

     • NU börjar du bli löjlig. Det är Ryssland som släppt såväl film som bilder dom försöker inte dölja eller neka till det men du fortsätter försöka hitta bortförklaringar.

    • Ja, jag såg videon. En gest som betyder ”få jag låna ditt öra” varpå den andre blev all ears som man säger på uppdragsgivarnas språk

    • ”Jonas” tycks inte tycks fatta vad terroristerna gjorde med folk? Skar av halsen på gamla tanter är bara ett exempel! Att i ljuset av det komma och snacka om ett avskuret öra blir bara patetiskt men så typiskt svenskt…Snacka skit från barrikaderna är en svensk specialitet på alla områden!

  • ”Du kritiserar USA med all rätt i den här frågan ”   Detta skriver du, och jag anser att det är många länder i världen som man kan kritisera för att använda övervåld eller tortyr, men ett fruktansvärt hyckleri, då man oftast i SVT, DN, SVD m.fl. även våra politiker enbart tar upp vissa länder. Länder som man vill att alla skall hata, det har varit Ryssland och Syrien som de senaste åren blivit utsatta för att allt ont de gör skall ut i ljuset, medan andra länders övervåld göms och inte belyses. Vi skall låtsas att de inte begår något, trots självklara bevis.

   Vi skickar ju även vapen till Ukraina som begår mycket värre både övervåld och tortyr än Ryssland, när jag sett och jämfört vad som skett i dessa länder.
   De stora internetmedierna hjälper till att dölja deras brott, försökt få fram videor som jag haft sparade bara för att se att de blivit borttagna och jag kan inte se dem längre.
   Du borde oroa dig mer för allt vi inte får se, för du behöver aldrig vara orolig att våra medier försöker dölja vad Ryssland gör.

   En gång fördömd av ukrainska tjänstemän och fängslad för sadistisk tortyr och våldtäkt av minderåriga, är ledare för den ökända Tornadobataljonen friad under Volodymyr Zelenskys order.
   Efter att ha förbjudit praktiskt taget hela sin politiska opposition, publicerat en svart lista över utländska journalister och akademiker som anklagats för att främja ”rysk propaganda” och drivit igenom en lag som undantar 70% av ukrainarna från arbetsplatsskydd, har Ukrainas president Volodymyr Zelenksy befriat fascistiska militanter från fängelse som dömts för några av de mest avskyvärda brott som landet har sett sedan andra världskriget.

   Enligt en 11 juli rapport i ukrainska medier, Ruslan Onishenko, befälhavare för den nu upplösta Tornadobataljonen, befriades som en del av president Zelenskys plan att släppa fångar med stridserfarenhet. Tillsammans med ett orubbligt engagemang för fascismen är Onishenko känd som en psykopatisk sadist som var inblandad i sexuella övergrepp mot barn, brutalt torterade fångar och mord.

   Onishenkos frigivning följer en order från Zelenskyj den 27 februari att befria andra dömda tidigare Tornado-medlemmar som Danil ”Mujahed” Lyashuk, en fanatiker från Vitryssland som öppet har efterliknat IS och skrutit med att tortera fångar för ren njutning. Enligt Zelenskyj Dekretet skulle fångar med stridserfarenhet få ”kompensera för sin skuld” genom att slåss på de ”hetaste platserna”.
   Nu, efter att bara ha avtjänat fem år av sitt straff, har det dömda rovdjuret frigivits av en president som hyllats av västerländska beskyddare som en försvarare av demokratin.

   På nedan länk OSCE:s rapport om tortyr som skett av Ukraina.

   https://www.osce.org/files/f/documents/e/7/233896.pdf

   Fångarna fick elbehandling, misshandlades grymt och flera gånger dagar i rad med olika föremål
   (järnstänger, basebollträn, pinnar, gevär, bajonett knivar, gummibatonger).
   Tekniker som ofta används av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerheten, styrkor inkluderar vattenboarding. (en form av utfrågning där vatten hälls oavbrutet över någons ansikte, strypning med en ”banderistisk garotte” döda någon genom strypning med sladd eller tråd och andra typer av strypning.
   I vissa fall skickades fångar i skrämselsyfte till minfält och kördes över med militärfordon vilket ledde till deras död.
   Andra tortyrmetoder som används av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerhetsstyrkor
   inkludrar benkrockar, knivhuggningar och skärande med kniv, branding med glödheta föremål, skjuta olika kroppsdelar med små vapen.
   Fångarna tillfångatagna av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerhetsstyrkor hålls i dagar vid minusgrader, utan tillgång till mat eller medicinsk hjälp och tvingas ofta ta psykofarmaka
   ämnen som orsakar smärta.
   En absolut majoritet av fångarna utsätts för falsk skjutning trupper och utsätts för döds. och
   våldtäktshot mot sina familjer. Många av de torterade är inte medlemmar av självförsvarsstyrkorna folkrepublikerna Donetsk och Luhansk.

   Rapporten är på 74 sidor, så efter genomgången av tortyrmetoder så har man intervjuat människor som överlevt och som berättar om sin personliga upplevelse och vad de har gått igenom.

   Kievregimen fortsätter att bekräfta statusen för en terrorist genom att använda förbjudna metoder för krigföring, samt att förstöra civila som inte stöder statens politik. Ett exempel på mörker är Petal-antipersonellminorna utspridda i städer, som länge varit förbjudna enligt internationella konventioner, detta är bevis publicerade av människorättsorganisationen Amnesty International, dessa är hemliga fängelser, det här är grym tortyr av människor. Inser att nederlaget är oundvikligt, tar Kiev till nya terrordåd, denna gång kemiska. Så det blev känt (https://www.newsmax.com/newsfront/russia-chemicalweapons-ukraine/2022/08/20/id/1083908/) att i Zaporozhye-regionen använde den ukrainska sidan ett giftigt ämne – botulinumtoxin typ ”B”, vilket är ett gift av artificiellt ursprung. Offren fördes in på sjukhus med tecken på allvarlig förgiftning.

   Inget av all denna tortyr som Ukraina utsatt sina medborgare för har jag kunnat läsa om i ex. SVT, DN, SVD, m.fl.
   Undanhåller man sanningen för att vi skall bli lurade att tro att Ukraina är en demokrati, som måste räddas
   Vi skickar massor av pengar och vapen till detta land, som utövar en fruktansvärd tortyr mot människor.
   Pengar som bör gå till vår sjukvård, vi betalar mest skatt mot våra nordiska grannar, men har den sämsta sjukvården. Jag undrar om det är vi som också betalar mest till vapen åt Ukraina.

   • Douglas macGregor är frispråkig och talar klarspråk. Har lyssnat på honom så mycket att jag kan säga, att när han säger någonting, så är det väl belagt. Han har många säkra källor, som han litar på. Han hasplar inte ur sig vad som helst, utan säger ibland att han inte kan uttala sig då han inte vet tillräckligt för att uttala sig.

    Han anser inte Zelensky är en populär ledare i Ukraina, han är hatad av en stor del av befolkningen, och de är väldigt rädda för honom, p.g.a. Ukrainas hemliga polis, som hotar alla som utmanar Zelensky. Han är nu ett dödligt skadat djur. Han är döende. Hans regim är döende.

    De som gjorde terroristattacken i Moskva, de var inte jihadister. Han tror att det är typiskt CIA MI6 arbete. Han karaktäriserar dem, som legosoldater ligister. De hade blivit lovade en stor summa pengar för att gå till Moskva och utföra denna grymhet. Det var hastigt planerat

    Efter att ha begått grymheten så korkat nog tog de samma bil som de kom dit med och körde samma väg tillbaka till Ukraina.. Detta skulle aldrig en erfaren göra så de åkte fast.
    De ryska myndigheterna var väldigt besvikna på the Spetsnaz organisation för att en man miste ett öra, när de såg att ett öra var bortskuret. När de frågade vem som gjorde detta, svarade alla, det var jag. De solidariskt stödde varandra i denna fråga. När det gäller ryska folket så är de hjältar.
    Det är ingen som ångrar vad som hände med denna mans öra.

    Tycker själv att det är märkligt, med all uppståndelse om detta öra, medan ingenting av den fruktansvärda tortyr som invånarna i Donbass fått utstå av Ukrainsk milis, främst deras nazistband som Azov, Aidar, Tornado m.fl. som fått verka fritt i Donbass. Läs i min förra kommentar om denna tortyr.

    Har som socialarbetare träffat kvinnor som blivit svårt misshandlade/torterade av män, som bl.a. använt trasiga glasflaskor i deras underliv, så att de nästan miste livet av förblödning.
    De önskade alla att man skulle skära av dessa mäns könsorgan, om någon tagit på sig uppgiften hade nog den personen blivit en hjälte för dem. Önskan att hämnas är starkast ju närmare man är händelsen, sedan klingar den långsamt av med tiden, för en del tar det väldigt lång tid. Har träffat många förövare som själva blivit offer i olika hämndaktioner.

    • Det är fanimig alltid samma sak här. Ryssland gör något som inte ens ni kan bortse ifrån och då kommer Men Ukraina då eller men USA då. Seriöst är ni 8 år hela bunten.

     ”De som gjorde terroristattacken i Moskva, de var inte jihadister. Han tror att det är typiskt CIA MI6 arbete.” Och vi ska ta hans ord för det för det speciellt med hans vana att försvara Ryssland i allt jo men visst.

     ”De ryska myndigheterna var väldigt besvikna på the Spetsnaz organisation för att en man miste ett öra, när de såg att ett öra var bortskuret.” Trams det finns på video dom kan på en sekund ta reda på vem det var. El chocker till könet som dom också släppte bilder på vad ska du dra till med där. Han kanske ramlade.

     Att offer som blir misshandlade vill ge igen det förstår jag men du vet i civiliserade länder låter man inte den mördades bror döda förövaren. Men för all del flytta till Afghanistan dom har nåt liknande.

     Sluta försök försvara rysk tortyr ni gör er bara löjliga.

     • Jonas
      ”Seriöst är ni 8 år hela bunten.”
      Skulle inte 8-åringar få uttrycka sin åsikt här på dessa sidor?
      Och ännu mera seriöst, om det är någon som borde flytta någonstans är det väl du och i så fall flytta västerut…

     • Det finns stor anledning att vara arg över att SVT,DN, och SVD inte med ett ord talar om den omfattande tortyr som Ukraina begått och begår mot befolkningen i Donbass. Inte ens nedanstående rapport från OSCE, inte ett ord.
      Medan stora rubriker om detta öra i flera nyhetstidningar runt om i världen.
      På nedan länk OSCE:s rapport om tortyr som skett av Ukraina.
      Att dölja vissa länders tortyr är en farlig förljugenhet och propaganda, med tanke på att man hetsar i vårt land för att försvara ett krig som pågår.
      Skall man verkligen skicka vapen till ett land som utsätter människor för omänsklig tortyr. Dessutom människor som inte begått något brott har drabbats av denna tortyr av ukrainsk militär.

      https://www.osce.org/files/f/documents/e/7/233896.pdf

      Fångarna fick elbehandling, misshandlades grymt och flera gånger dagar i rad med olika föremål
      (järnstänger, basebollträn, pinnar, gevär, bajonett knivar, gummibatonger).
      Tekniker som ofta används av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerheten, styrkor inkluderar vattenboarding. (en form av utfrågning där vatten hälls oavbrutet över någons ansikte, strypning med en ”banderistisk garotte” döda någon genom strypning med sladd eller tråd och andra typer av strypning.
      I vissa fall skickades fångar i skrämselsyfte till minfält och kördes över med militärfordon vilket ledde till deras död.
      Andra tortyrmetoder som används av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerhetsstyrkor
      inkludrar benkrockar, knivhuggningar och skärande med kniv, branding med glödheta föremål, skjuta olika kroppsdelar med små vapen.
      Fångarna tillfångatagna av de ukrainska väpnade styrkorna och säkerhetsstyrkor hålls i dagar vid minusgrader, utan tillgång till mat eller medicinsk hjälp och tvingas ofta ta psykofarmaka
      ämnen som orsakar smärta.
      En absolut majoritet av fångarna utsätts för falsk skjutning trupper och utsätts för döds. och
      våldtäktshot mot sina familjer. Många av de torterade är inte medlemmar av självförsvarsstyrkorna folkrepublikerna Donetsk och Luhansk.

      Rapporten är på 74 sidor, så efter genomgången av tortyrmetoder så har man intervjuat människor som överlevt och som berättar om sin personliga upplevelse och vad de har gått igenom.

     • Nedan video berättar hur det var precis efter Maidan, då man förbjöd det ryska språket och alla människor måste tänka likadant.
      Man upprättade snabbt koncentrationsläger i LPR och DPR, där en fruktansvärd tortyr pågick, bland annat så skar man bort skinnet på levande personer. I videon finns det intervjuer med personer som var insatta i vad som skedde.

      Det är skandal att vi inget fått veta, att man hållit tyst om detta. Att man även stängt ned konton på youtube och facebook där man berättat om dessa fasansfulla händelser. Man försöker dölja och vit tvätta för att miljoner skall rulla in till Ukrainas diktatur och ruttna land.
      De journalister som vill visa sanningen blir motarbetade hela tiden, de fortsätter att kämpa i olika informationskanaler.

      Det var faktiskt Donbass som i 8 år bad Ryssland gå in och hjälpa dem militärt, men Putin vägrade. Det var endast Ryska Federationens kommunistiska parti som försökte övertala Putin att människor led och måste få hjälp.

      https://odysee.com/@MickeHagenbo:9/-465685263890684489:4

     • Du beskriver Abu Ghraib perfekt, Jonass👏
      Även Guantanamo ligger nära mig ill hands när man ska beklaga sig tortyrkammare och dylik djävulskap

     • ”Jonas” du håller bara på med din patetiska USA-propaganda och sprider desinformation! Att sätta någon trovärdighet till USA som ljugit hela sin korrumperade krigiska historia visar väl på enfalden hos en del?

 6. @Doctor 4 april, 2024 At 16:14
  ”Du försvarar bortrövandet av barn? Om det finns bevis är ICC skyldiga att åtala enligt dem.”

  Kedmi – om Internationella brottmålsdomstolen: Denna organisation, som förmodligen är en domstol, är en ren propagandaorganisation som inte har något att göra med rättvisa, rättvisa eller mänskliga rättigheter. Den skapades endast för att betjäna kunderna som skapade den.
  Jag kan minnas det skamliga beteendet från denna domstol mot Milosevic, som hölls i fängelse i flera år, utan att ge honom medicinsk vård, han dog i fängelset. Och ett år senare skrev de: angående Milosevic hade domstolen inga fakta som bevisade hans deltagande i några brott. Men de förde mannen till döds.
  Deras system är ett hån mot begreppet ”domstol”. På vilken grund utfärdade de arresteringsordern? Fanns det någon utredning? Nej, de falska kamraterna lämnade in en begäran och på grundval av den fattade de ett beslut om arrestering. Ja, detta görs inte i något land. Utan utredning blir det ingen rättegång. Men de har ingen utredning. De låter någon person förordnad som åklagare besluta om att en arresteringsorder kan utfärdas.
  Själva hans position bestämdes av amerikanerna. Dessutom sa de: ”Vi kommer att arrestera och döma vem som helst, till och med en domare, om någon försöker undersöka amerikanska soldaters handlingar.” De hotade denna domstols ordförande. De sa, ”Vi skickar marinsoldaterna till Nederländerna och tar dig därifrån och ställer dig inför rätta.”
  Det här är smutsig propaganda. Själva formuleringen av frågan är ”barnen fördes ut från området för militära operationer.” Lyssna, ni djur! Ska barn vistas i krigsområden? Hur kan denna fråga tas upp som en anklagelse? De försöker rädda barnen först. Men vi måste kasta in en anklagelse som består av lögnare från amerikansk propaganda. Och skyll även på barnkommissionären för detta! Dessa är ett hån mot alla koncept!
  De kan skriva ut denna beställning på toalettpapper. Detta är dess enda användning. För ingen i världen skulle kunna tänka sig att arrestera Rysslands president. Ryssland är inte Jugoslavien, det kan inte bli någon rättegång. Detta är ett propagandaförsök att försöka smutskasta den ryske presidenten ytterligare.
  https://t.me/dimsmirnov175/68402

  Yaakov Kedmi
  https://en.wikipedia.org/wiki/Yaakov_Kedmi

   • Terrorists ’r US 9 april, 2024 At 07:36@
    Var det också ukrozionazi som gjorde detta??

    Han dog i häktet i väntan på rättegång i ryska Bilhorod, efter att ha torterats och hållits fången i sex månader.
    Källa: The (Russian) Insider
    https://theins.ru/en/news/270650

    • ukrozionazi är världskända för alla möjliga typer av djävulskap. det skulle inte förvåna …

     Men nu och tack vare Ryssland är vi på god väg att bli kvitt denna regim.
     Rysslands vänner ser fram emot hösten – landet 404 anländer sannolikt då.

     Annars är senaste nytt att Burisma är inblandat i senaste terrorattacken mot Ryssland. Vilket bekräftar att Terrorists ’r US of A.
     Således är genocide Joe och hans junkie son free game to be hunted down as terrorists👌

    • Frankrikes rätta ansikte får du aldrig se i SVT, DN, SVD m.fl. Det finns en bra dokumentärfilm som jag skickar med som du kan se på länken. Människor som blivit invalidiserade för livet, oskyldiga journalister, demonstranter som fått uppleva franskt polisvåld, men inom EU skyddar man vissa länder, och låtsas att de är goda demokrater.
     Som socialarbetare har jag även mött personer som kommit direkt från svenskt fängelse till mitt rum, och visat upp stora blåmärken över kroppen. De sa att det var fångvaktare som slagit dem, svårt att veta, det kan också varit andra fångar som slagit dem.
     Fångar som inte kan acceptera straffet för brottet som de dömts för. Pedofiler har många svårt att acceptera, och de har kunnat råka väldigt illa ut även i svenska fängelser.

     Det kan vara nyttigt att se vad EU länder som Frankrike utsätter sina medborgare för, fruktansvärd svår misshandel som gett livslång invaliditet, så se denna film.

     https://www.youtube.com/watch?v=S-VwikRQNPo&t=7s

  • GLÖM ALDRIG, Vita hjälmarna som ljög och hjälpte till att med ”false flag operationer” i Syrien, att de även varit i Ukraina. OPCW har nyligen i februari 2024 gått ut med en artikel om en kemattack i Syrien som Assad blivit beskylld för att enligt deras utredning är ISIL skyldiga till den.

   GLÖM ALDRIG vad överste macGregor sagt, aldrig har han sett så många lögner i nyheterna som i detta krig.

   GLÖM ALDRIG vad som egentligen hände i Butcha.
   GLÖM ALDRIG LÖGNERNA OM BUTCHA.
   LÖGNERNA VARS SYFTE VAR ATT STÖRA FREDSFÖRHANDLINGAR I UKRAINA..
   Adrien Bocquet har varit soldat i Frankrikes armé, därför lyckades han försvara sig tillräckligt för att överleva. Mycket svårt skadad med flera knivhugg på kroppen, krävdes sjukhusinläggning. De försökte mörda honom för att han vittnat om sanningen i Butcha.
   Turkiet har lyckats fånga en SBU-agent från Ukraina som var delaktig.
   Så denna kriminella stat som skickar ut dödspatruller stöder EU med vapen.

   Här vittnar han i fransk TV SUR om hur han såg azov begå krigsbrott mot ryska soldater i Ukraina.
   Han är ett viktigt vittne för Ryssland, då han såg och var på plats när de arrangerade scenariet i Bucha. Han blev också vittne till hur amerikanska journalister ljög i sin nyhetsrapportering, och när han frågade varför de gjorde det blev svaret: Det har ingen betydelse

   https://www.youtube.com/watch?v=ZoKnhXnp-Zk&t=166s

   från en intervju med Adrian Bocquet till publikationen ”Voice of truth”
   //Jag var i Bucha, jag bevittnade denna iscensättning med lik: och såg hur de placerade flera lik på ett ställe för att få dem att tro att det fanns många döda. Jag har sett det med mina egna ögon och har även varit med om många prövningar ang. detta. Vill någon veta sanningen, fråga befolkningen i Butcha – de förklarar för dig att detta gjordes av ”Azov” och SBU-officerare, som tog livet av civila, för att sedan skylla på den ryska militären för dessa brott.
   De dödade sina egna ukrainska bröder även för det faktum att de gav vatten till den ryska militären.
   Syftet att dra till sig uppmärksamhet och sympati från väst och USA.
   Ett annat bevis att Bucha är en iscensättning: Frankrike och några andra länder skickade en speciell kriminalpolis för att genomföra en utredning om vem som dödade dessa civila, men hittade inga bevis för att ryssarna var inblandade i dödandet av dessa civila.//

   ”Botsman” och hans nazistförband Kraken arrangerade massakern i Bucha.
   I nedan video undervisar han i informationskrig. Har sett en video där han med sina nazister gick i Butcha och sa skjut alla som inte har en blå armbindel (blå betyder sympatiserar med dessa nazister) De med vit armbindel sympatiserar med Ryssland.

   https://twitter.com/r_u_vid/status/1515159367049375746

   I nedan video som Alimov rysk ambassadör lagt ut, kan man se att många av de döda bär vita armbindlar.

   Alexander Alimov f.d. rysk ambassadör på hans twitter finns en video, som är på länken jag skickat med, där flyttar man bort döda, då kan man se att många har en vit armbindel på armen, vilken han säger betyder att de sympatiserar med Ryssland. En signal möjligtvis att de ryska trupperna inte skall skjuta dem med vit armbindel.
   Finns en video, där man säger att man skall skjuta alla som inte har en blå armbindel. Den videon fanns på många olika ställen, och någon sa att det var en del av Azov som man kunde se på videon. De som har telegram kan gå in och söka på Botsman, och där ser man hans tydliga koppling till Azov eller liknande som C-14, men han har tagit bort videon, som flera hann kopiera innan han tog bort den.

   https://twitter.com/A__Alimov/status/1511069611969630218

 7. I det senaste samtalet mellan Judge Napolitano och Alastair Crooke på YouTube framkommer att amerikanska observatörer med tidigare hög tjänsteställning ser CIA:s och MI6 hand bakom terrorn i Moskva, alltså direkt involvering.

  Samtalets inledning handlar om hur Israel begagnat sig av artificiell intelligens i massmordet på palestinier. Alla krigets lagar har åsidosatts, det lär inte längre överraska någon. Överraskningen denna gång är att den artificiella intelligensen inte alls fungerat. Resultatet har bara varit det gamla vanliga, en masslakt av civila. Intelligensen har programmerats enligt principen garbage in garbage out, skräp in, skräp ut.

  • Det är precis som f.d. överste Douglas macGregor säger, att detta dåd i Moskva bär spår av CIA och MI6.
   Imperiet av lögner kallar han detta krig för.
   Som Assange sa: Lögner startar krig och sanningen avslutar krig.
   Det är dags att tala sanning nu.
   Även Ivan Katchanovski, statsvetare ursprung västra Ukraina, har gjort en avhandling om Maidan och skriver att det är dags att tala sanning om vad som hände under Maidan, det kan aldrig bli försoning innan man gör detta.

   Lögnerna om Mariupol vinner även en Oscar, aldrig upphör man att förvånas.
   Nedan en dokumentär som visar hur situationen var för människor i Mariupol år 2014, då krigsmaskiner gick in mot obeväpnade människor. De ropade vi är obeväpnade, men blev skjutna.
   Denna film visas nu på flera platser i Italien, det är fullbokat.
   Dokumentären heter ”Donbass, Yesterday, Today och Tomorrow”

   //Italians were shocked after watching the RT documentary “Donbass. Yesterday, Today, and Tomorrow,” said director Tatyana Borsch This reaction was due to the fact that people knew practically nothing about what was happening in the region. During the screening in Rome, the hall was full, spectators even stood in the aisles. One man said to me, ’Thank you for the film.’ And he added: “I would really like and we all would really like for you to continue your work. Your film is called “Donbass. Yesterday, Today, and Tomorrow,” and we would really like to know what will happen to Donbass tomorrow,”

   Borsch said. 📆On April 7, the film was shown in Cagliari. In the near future, residents of a number of other Italian cities will also see it, including Florence, Bologna, Genoa and Oristano.//

   https://rumble.com/vw83ow-donbass.-yesterday-today-and-tomorrow-rt-documentary.html

   • När vi samlade in namn mot Värdlandsavtalet mot Nato i Göteborg, så gick vi och ställde oss utanför Biblioteksmässan när den pågick. Jag förväntade mig att att vi skulle få många namn, men så blev det inte alls. Jag hade illusioner om de ”intellektuella”. Och när jag tänkte efter, visst var det så att en extrem propaganda mot Ryssland hördes i åratal just i Kulturnyheterna i P1. Det ena reportaget efter det andra handlade om hur kulturarbetare förtrycktes i Ryssland… sällan eller aldrig tog man upp kulturarbetare som ställde upp för Ryssland. Det verkar vara en medveten tanke, manipulera kulturfolket så att de inte ska komma med obehagliga sanningar. och påverka opinionen.

   • Vivianne Månsson 10 april, 2024 At 20:03@

    Angående Euromajdan: År 1991 röstade alla regioner i Ukraina för självständighet, inklusive Krim. Det är inte upp till Ryssland att bestämma vilka allianser eller unioner Ukraina ska gå med i eller inte ska gå med i. Ukraina har sin egen demokratiskt valda regering, inte en diktatur, som i Ryssland.

    Färska opinionsundersökningar visar att en överväldigande majoritet av ukrainarna (80 procent) avvisar territoriella eftergifter till Ryssland, oavsett språk eller plats.
    https://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=reports&id=1167&page=1

    • Enligt denna källa är bara 8 % av ukrainare beredda att slåss som militär för sitt land. https://tass.com/world/1769021 ”Only around 8% of Ukrainians are ready to join the ranks of the Ukrainian Armed Forces and to go and fight on the front lines, Director of the Kiev International Institute of Sociology Vladimir Paniotto said in an interview with the Ukrainska Pravda newspaper.”

     • Det är helt korrekt som Kalle skriver. Sovjet-Ukraina genomförde som den enda av Sovjetunionens delrepubliker en folkomröstning där frågan gällde ”ska Sovjet-Ukraina lämna Sovjetunionen”. Valdeltagandet var högt, ca 80%, och i samtliga regioner röstade en majoritet för alternativet ”lämna”. Den lägsta siffran noterades på Krim, men även där röstade 54% på alternativet ”lämna”. I Donbass var siffrorna betydligt högre.

      Siffrorna finns redovisade i boken ”The Russo-Ukrainian War: The Return of History (2023)” av Serhii Plokhii, professor i ukrainsk historia vid Harvarduniversitetet, men även här:

      https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukrainian_independence_referendum

     • Ja, att det inte är många ukrainare som vill slåss, har man förstått av alla videor på Telegram, som man inte kan kopiera och skicka vidare till detta kommentarsfält.

      Ursula von Ljugen borde skämmas när hon står i EU parlamentet och säger att de vill dö för oss. De vill inte alls dö, och speciellt inte för oss.

      Hittade nu en video hos Sky News engelska nyheter, som jag kan lägga ut.
      Personer kommenterar: Nu måste det var riktigt illa, när man berättar om detta. eller: De sa ju att Väst vinner så varför flyr de.
      De rika kan köpa sig fria, de fattiga tvingas att slåss vid fronten, ukrainska politikers barn lever lyxliv i Europas länder, Finns flera videor på Telegram om detta.

      https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=KXhC8WREVKM

    • Undersökningen har gjorts av Kiev i det mest korrupta landet i hela världen, enligt många politiska analytiker.
     Det bygger alltså på samtal med 2005 personer bosatta i alla regioner i Ukraina.
     som vid tidpunkten för undersökningen bodde på Ukrainas territorium (inom de gränser som kontrolleras av myndigheterna i Ukraina fram till den 24 februari 2022).

     Med tanke på alla dessa nazistanknutna bataljoner, som var i östra Ukraina och spred skräck hos invånarna, med sina tortyrläger för de som var pro-ryska, och intervjuerna var per telefon, och man vet att det avlyssnades samtal så hur skall människor då kunna svara sanningsenligt.
     Dessa nazistförband som Tornado, Azov, Aidar, m.fl. kunde gå runt och leta efter pro-ryska personer. De tog personers mobiler och letade efter ett ryskt mobilnummer, och hittade de något så avrättades personen som pro-rysk.
     I Odessa har borgmästaren sagt att de har hittat 5000 personer som är pro-ryska och de letar vidare.

     //Under 4-27 december 2022 genomförde Kyiv International Institute of Sociology (KIIS) sin egen helt ukrainska opinionsundersökning ”Omnibus”. Genom metoden med datorstödda telefonintervjuer ( CATI) baserad på ett slumpmässigt urval av mobiltelefonnummer (med slumpmässig generering av telefonnummer och efterföljande statistisk viktning), var 2 005 svarande bosatta i alla regioner i Ukraina (förutom AR på Krim) intervjuad . Undersökningen genomfördes med vuxna (18 år och äldre) medborgare i Ukraina som vid tidpunkten för undersökningen bodde på Ukrainas territorium (inom de gränser som kontrolleras av myndigheterna i Ukraina fram till den 24 februari 2022). Urvalet inkluderade inte invånare i territorier som inte var tillfälligt kontrollerade av myndigheterna i Ukraina förrän den 24 februari 2022 (AR på Krim, staden Sevastopol, vissa distrikt i Donetsk och Luhansk oblasterna ), och undersökningen var inte genomförs med medborgare som lämnat landet efter den 24 februari 2022.//

     Eva Bartlett som intervjuat många personer i Donbass, säger att de vågar inte säga allt de vill, först när vi är helt befriade från Ukrainska regimen skall vi berätta.
     Nedan på länken hennes reportage från ett tortyrcentrum som Aidar bedrev. Det hade varit sedan år 2014 och upphörde samma år som Ryssland gick in år 2022

     https://odysee.com/@ma.taliano:5/Nazi-Aidar-prison-Eva-Bartlett:3

     • Innan år 2014 hoppades de flesta i Ukraina på att kunna leva som en självständig stat, även dem i Donbass. Det förändrades drastiskt år 2014, då Ukraina började bomba sin civila befolkning som var obeväpnade. Det året hölls referendum att man ville vara självständiga från Ukraina.
      Så förstod man att man inte skulle klara sig att vara själva mot Ukraina, och då år 2022 höll man referendum om att ansluta sig till Ryska Federationen.

      I Donetsk var det över 95% som ville det, de var också de som utövat mest motstånd mot den Nato styrda regimen i Kiev.
      Människor gick och röstade medan kulor ven runt deras huvuden, en veteran från andra världskriget sa: Jag skall gå och rösta inga kulor kan stoppa mig, jag skall gå ända till Moskva om det krävs.
      Han var bara 14 år gammal då han gick med röda armen till Berlin.
      Flera tusen internationella observatörer var på plats, så jag anser den mer trovärdig för människors åsikter än en telefonintervju.

      Jag har själv manipulerat en politisk opinionsundersökning som svenska staten gjorde för länge sedan. Jag var bara 14 år gammal och tyckte det var väldigt roligt att det var så lätt att manipulera en sådan undersökning.
      De skulle ha tag i min mamma, som inte förstår något om politik, utan har lärt sig i gamla bondesamhället att man skall rösta på socialdemokraterna, för de hämtade dem och bjöd på kakor och körde till röstlokalen och varnade för att rösta på kommunisterna.
      Min mamma bad mig svara för hon tyckte det var jobbigt, när de ringde om igen. Jag svarade en massa dumheter och hade roligt åt att dessa telefonintervjuer betydde noll och inget.
      Sedan dess svarar jag inte ens på telefonintervjuer anser de värdelösa.

     • Vivianne Månsson:

      Tidigare på Globalpolitics har Transparency International använts för att visa hur korrumperat Ukraina är (vilket det förvisso är). Om vi tittar på den senaste upplagan (2023) intar Ukraina plats 104, men score 36. Detta kan jämföras med Rysslands plats 141 och score 26. TI ger också trender. Ukraina har förbättrat sin position, markerat med en grön pil uppåt, med Ryssland försämrat sin position, markerat med en röd pil nedåt.

      När du kastar ur dig en kommentar, utan referenser, som att Ukraina är det mest korrumperade landet i världen, enligt icke namngivna s k politiska analytiker, så är det helt gripet ur luften. Jag har noterat att detta går bra så länge ett uttalande ligger i linje med en outtalad, men uppenbar, linje på Globapolitics.

      Jag antar att det är därför en FN-rapport som:

      https://www.ohchr.org/en/press-releases/2024/03/ukraine-un-commission-concerned-continuing-patterns-violations-human-rights

      passerar under radarn på Globalpolitics.

     • Vivianne Månsson 11 april, 2024 At 10:12@
      Eva Bartlett har blivit påkommen med lögner tidigare.
      Källa: https://voxukraine.org/en/messing-with-the-truth-disinformation-in-the-west-spread-by-eva-karene-bartlett

      Det finns en väldigt betydande skillnad mellan Ryssland och Ukraina i de här frågorna. I Ukraina finns fri media, främst representerad av mängder med västerländska journalister som rapporterar vad de känner för. I Ryssland finns ingenting motsvarande. Rysk media rapporterar exakt vad Kreml säger åt dem att rapportera. Ingenting annat.

      Det betyder att Ukrainas ledning inte kan ljuga obehindrat. Uppenbara, och även mindre uppenbara, lögner motbevisas snabbt och skulle skapa negativ publicitet för ledningen. Ryssland har inte samma problem. Den ryska ledningen lägger fram vad de vill att de ryska medborgarna ska höra och sedan är det inte mer mer det. För oss västerlänningar som läser rysk media blir det ofta smått surrealistiskt. Men ryssar som inte har någon annan källa till information än rysk media sväljer förvånansvärt stora lögner.

     • Det var den värsta blaska jag sett som du hänvisade till. Jag trodde de flesta vid det här laget förstått vilka propagandamaskiner både Vita Hjälmarna och Bellingcat är som blaskan hänvisar till. Max Blumenthal har mycket bra undersökande journalistik som avslöjar Bellingcat.

      Kriget i Syrien, handlade aldrig om att skapa mer demokrati i Syrien. Det handlade om Israel och Palestina..
      Syrien var det enda arabiska land i Israels omgivning, som inte var allierad med Israel, utan snarare hjälpte Palestina och andra motståndsgrupper militärt och med rådgivning.

      I nedan länk berättar Kevork Almassian om vad kriget i Syrien egentligen handlade om, nämligen: Israel och Palestina.

      https://twitter.com/TheRedactedInc/status/1775155912296010099

      Det finns många som vittnat om att det inte var en fredlig demonstration som kriget i Syrien startade med utan det var hårdföra islamister med k-pistar i demonstrationståget. Arabförbundet har gjort en utredning, och de har kommit fram till att Assad hade rätt. Det var flera syriska soldater som dog än demonstranter. Utredningen skall finnas hos FN.

      https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1778339913177420072?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

      Roger Waters vet vilka vita hjälmarna är i verkligheten. Han tog reda på fakta då de försökte muta honom att propagera för deras sak, blev bjuden på lyxmiddag av en saudisk biljonär i London, men han kollade upp Vita hjälmarna. Han gick till den journalist han litade mest på och det var Max Blumenthal och frågade vilka är Vita Hjälmarna. Efter sitt samtal med Blumenthal, ställde han sig på scenen i Barcelona och berättade vad han ansåg om Vita Hjälmarna att de var en bluff, en propagandamaskin.

      https://www.youtube.com/watch?v=tvVaG10AEI0

      Vad gäller Bellingcat, så har både Max Blumenthal och hans journalist team avslöjat denna propagandamaskin, man kan gå in på GrayZone och finna många artiklar med bra undersökande journalistik,

      The Grayzone, det är ett bra namn, för bra journalistik. Världen är inte svart och vit det finns många gråzoner, som försvinner i vanlig media, det som vi inte får se.
      Bellingcat är på krigsstigen mot Aaron Mate i Grayzone, för att han avslöjar Bellingcat.
      Följ pengarna för att förstå vem organisationer arbetar för och vilket syfte de har.
      Aaron har följt donationerna till Bellingcat och funnit följande och skrivit i sin artikel om Bellingcat:: National Endowment for Democracy, en amerikansk regeringsorganisation grundad av Ronald Reagans CIA-chef Bill Casy (”Mycket av det vi gör idag gjordes i hemlighet för tjugofem år sedan av CIA” berättade NED:s första direktör Allen Weinstein, Washington Post 1991) Det är oklart hur mycket pengar Bellingcat har fått från NED, eftersom båda organisationerna vägrar att lämna ut dem. Bellincat tar in en ännu större summa från andra västerländska regeringar och organisationer inkl. det holländska postkodlotteriet. Bellingcat beskriver sig själv som en partner i Open Information Partnership (OIP), ett program från den brittiska regeringens Foreign and Commonwealth Office, FCO. Det är oklart vad detta partnerskap innebär och om det innebär finansiering.
      Till och med Bellingcats egna partners har tvivlat privat på dess trovärdighet. Ett läckt dokument från Integrity Initiative, en underrättelseverksamhet också under FCO:s paraply drog slutsatsen att: ”Bellingcat blamerar sig , både genom att sprida desinformation i sig och genom att vara villig att producera rapporter för alla som var villiga att betala.”

    • Beggars cannot be chosers – det beskriver koncist ukrozionazi regimens väldigt utsatta sits.

     Folket i östra delen av ukraina har valt Ryssland. Likaså Krim-borna.
     De har sagt tydligt vad de INTE vill – att USA eller Nato ska bestämma deras öde.

     Hur som helst faktum kvarstår att det Ryssland vill kommer att ske. Vraken USA/Nato eller nån kalle jöns säger kommer att ändra på detta. Vinnaren dikterar villkor. Tiggaren infinner sig i det. Och så var det med det äventyret

     ukrozionazi regimen har två val:

     1) Kapitulera och skriva under Rysslands villkor; eller
     2) Kapitulera och skriva under Rysslands villkor.

     Till sist dagens hemläxa för russofober.
     ”Kommer ukrozionazi regimen att ta EU med sig eller inte?” https://nyheter.swebbtv.se/ukrainafiaskot-borjan-pa-eus-upplosning-vasts-maktelit-har-helt-sparat-ur/

 8. Läste att redaktören för Globalpolitics.se fick beröm för sin blogg, och jag instämmer helt i det! Måste också rikta ett stort och innerligt tack till alla er kloka som försvarar sanningen i kommentatorsfältet.
  Det känns så bra att läsa alla era kommentarer, ni hanterar dom som försvarar USA/Västs proxykrig i Ukraina mot Ryssland, på ett så föredömligt och övertygande sätt. Roligt också att se att vakna Vivianne Månsson har hittat tillbaks till bloggen!

 9. Hmm Mats Larsson, du skriver ”När du kastar ur dig en kommentar, utan referenser,” till Vivianne Mnsson.
  Apropå ”kasta”, så ska man inte kasta sten när man sitter i glashus.
  Jag kan inte låta bli att tänka på alla de gånger som du brukar referera till din ”ryska frus mosters farbror” typ typ och andra släktingar …jag tycker tvärtom att Vivianne alltid har varit mycket noga med att lämna referenser och källor. när hon påstår något..
  (tyvärr kan man inte svara direkt under Mats inlägg, det står inget ”svara”)

  • Ett lackmustest på sanningshalten i vad desinformatörer som Mats Larsson vräker ur sig visar som vanligt att han är ute på en vinglig cykelfärd! Och lika usla är ”profetiorna” om vad som händer i Ryssland med hänvisning till overifierade ryska ”släktingars” svammel om ditten och datten. T o m svensk MSM-fulmedia är ju ärligare i sin propaganda som vid sällsynta tillfällen innehåller ett korn av sanning.

 10. Att se russofober gå i rabiat tillstånd varje gång Ryssland örfilar USA/nato och ukrozionai (lego)soldater är bland det bästa som finns. Och det finns inget bättre prov på att Ryssland slår där dt verkligen känns än att se russofoberna gå bananas, hitta på ännu större lögner och låta munnen gå med ta l om ”demokrat” dit och ”fri- och rättigheter” dat och annat rappakalja. Några kryddar deras tröttsamma utsagor med hitta på historier om ”en kusin”, ”en bekant”, ibland med svärmor eller far för att dölja deras klumpiga försök att ge legitimitet åt ukrozionazi regimen.

  Vi råder russofober att spara på ”rabiat fonden” lite till för det dröjer inte länge innan Landet 404 gör sig tillkänna. Då kommer russofober verkligen liga av 🤯

 11. Voldemort Kokainsky, ledaren av ukrozionazi regimen, annonserar att hen förbereder en motoffensiv. Voldemort ska skicka en delegation med fru sin i spetsen på en omfattande tiggeri runda till ”europeiska huvudstäder”.

  Det är första gången i historien som en motoffensiv planeras i på tiggeri menar insatta bedömare. Nåväl, ”clownen gör vad clownen är bäst på” som man säger på gatumål 🤪

  https://sputnikglobe.com/20240412/scott-ritter-there-will-be-no-great-counteroffensive-as-ukraine-teeters-on-brink-of-collapse-1117887907.html

 12. Aprop Bellingcat, kolla här vilka priser de vunnit 2023
  ”Bellingcat-teamet har vunnit ett antal priser och utmärkelser, individuellt och i samarbete med andra organisationer..
  2023
  Vinn Vinn Göteborg Sustainability Award
  Navalnyj vinner Acadamy Award för bästa dokumentärfilm (regisserad av Daniel Roher och producerad av CNN Films)
  Navalnyj BAFTA för bästa dokumentär (regisserad av Daniel Roher och producerad av CNN Films)
  Navalnyj hedrad med DuPont-Columbia-priset
  Navalnyj Critics Choice Documentary Award för bästa politiska dokumentär
  2022” (Från deras hemsida)
  Det torde säga mycket om vilka Bellingcat egentligen är. Förresten vilka är ”Göteborg Sustainability Award”, har aldrig hört talas om dom. Någon som vet.

  • Om Gothenburg Sustainability Award står det på deras hemsida: ”WIN WIN Gothenburg Sustainability Award instiftades år 2000
   av Göran Johansson, dåvarande kommunalråd i Göteborg, och Carl Bennet, en ledande företagare i Göteborgsregionen.
   Efter att förgäves ha föreslagit för Nobelpriskommittén att inrätta ett Nobelpris för miljöinsatser beslutade Johansson och Bennet att införa ett helt nytt pris, till en början kallat Göteborgs internationella miljöpris.
   På listan över vinnarna av priset på 1 miljon kronor finns namn som Gro Harlem Brundtland, Al Gore, Kofi Annan, Park Won Soon, Margot Wallström, Alejandro Aravena och Kalundborg Symbiosis.
   WIN WIN Youth Award instiftades 2018 som ett regionalt pris och 2020 utökades det till ett internationellt pris. Det syftar till att stärka och belöna unga människor som spelar en aktiv roll i skapandet av en mer hållbar framtid.

   Varje år väljer juryn ett tema för priset och ber sedan om nomineringar utifrån det valda temat. Vinnaren brukar tillkännages varje vår och prisutdelningen arrangeras i oktober samma år.”

   Man kan inte låta bli att undra om alla i juryn verkligen visste vilka dom hade att göra med när dom gav Bellingcat priset. Fast å ena sidan är grundaren Carl Bennet Sveriges fjärde rikaste man.

 13. Bellingcat fick priset av WinWin Gothenbourg osv ”För sina enastående insatser i kampen mot desinformation, med hjälp av innovativa metoder för att avslöja kritisk information om angelägna globala frågor och bana väg för en ny generation av undersökande journalistik, tilldelas WIN WIN Gothenburg Sustainability Award 2023 till Bellingcat och Eliot Higgins.”

  Enligt kritikerna mot Bellingcat så finns det inte värre desinformatörer än just Bellingcat.

 14. Vivianne Månsson 13 april, 2024 At 08:40@@@

  Max Blumenthal narrativ stämmer överens med det ryska budskap. Blumenthal har flera gånger deltagit i sändningar för den ryska mediet RT, samarbetat med den ryska radion Sputnik, samt med iranska Press TV och kinesiska CGTN. I december 2015 deltog han till och med i RT:s jubileumsfest med anledning av dess 10 år i sändning, där president Vladimir Putin var närvarande.

  Som sagt det finns en väldigt betydande skillnad mellan Ryssland och Ukraina i de här frågorna. I Ukraina finns fri media, främst representerad av mängder med västerländska journalister som rapporterar vad de känner för. I Ryssland finns ingenting motsvarande. Rysk media rapporterar exakt vad Kreml säger åt dem att rapportera. Ingenting annat.

  Sökandet efter sanningen är ett brott i Vladimir Putins Ryssland, vilket är anledningen till journalister sitter fängslade i landet.

  • Sitter Julian Assange i Ryssland?
   Häromdan bjöd Biden imperielakej journalister på middag. Om man inte följer det sionistiska narrativ i USA så får man inte ackreditering.

   För övrigt är Max Blumenthal en utomordentlig kunnig journalist – med andra ord inte en Anders Lindberg, en P Oksanen, Wolodarski eller Winiarski och dylik mediokra talking heads.

   Du vet väl att just därför kallar man västmedier för Weapons of Mass Deception (lurendrejare i klar språk)

 15. Max Blumenthal är en fantastisk journalist, som gräver på djupet och kan styrka alla sina påståenden med fakta. Det är bra att han samarbetar med alla medier som vill ta in hans artiklar, så sanningens ord sprids över världen. RT:s chefredaktör är en super skärp, intelligent och med snabba repliker i debatter. Hon var helt överlägsen i debatt med SVT:s Sundström som framstod som en dummerjöns vid sidan av henne.
  RT är en mycket bra tidning, som jag läst under många år.

  Du har missuppfattat att Ukraina har en fri press.
  Ivan Katchanovski politiska studier på universitetet i Ottawa, Kanada har kommit fram till följande:

   Ivan K. säger att Zelensky är värre än sin föregångare, han har gjort större attacker mot demokratin.
  Under de senaste 12 månaderna har man stängt 6 tv-nyhetskanaler som visar de oppositionella i Ukraina.

  Han säger också att Zelenskyy vittnar falskt då han påstår att det inte är någon större sak att det kommer ryska trupper till separatist kontrollerade Donbass, de de funnits där i 8 år redan.
   
  Nu har Zelensky utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska online medier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media.
  Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet,
  En populär ukrainsk bloggare är åtalad för hennes post på sociala medier

  Ted Galen Carpenter, kompetent i säkerhetsstudier vid Cato Institute och biträdande redaktör vid National Interest skriver i sin artikel: Amerikanska tjänstemän har länge varit förtjusta i att skildra Ukraina som en lyckad demokrati som avvärjer hotet från aggression från ett auktoritärt Ryssland. Washingtons idealiserade bild har aldrig riktigt överensstämt med den mörkare verkligheten, men klyftan har blivit till en avgrund.

  Administrationen och dess allierade i västerländska nyhetsmedier ignorerade bekvämt smutsiga aspekter av den ”demokratiska” revolutionen. I demonstrationen fanns det också beväpnade ultranationalistiska och till och med direkt fascistiska element, som Svoboda och Right Sector som spelade avgörande roller.
  Ultranationalistiska och antisemitiska incidenter av extremistiska grupper på gatorna i Kiev och andra städer blev alltför vanliga under åren efter Maidan-revolutionen. Flera åtgärder som president Volodymyr Zelenskys regering har vidtagit under de senaste månaderna är oroväckande auktoritära. 

  Att behandla Ukraina som en användbar (mycket mindre viktig) amerikansk säkerhetspartner kan inte motiveras utifrån realistiska beräkningar och är onödigt provocerande mot Ryssland. Att försöka framställa Ukraina som en modell för demokrati som förtjänar USA:s skydd på moraliska grunder är ännu mer långsökt. Att försöka göra det återspeglar faktiskt antingen avsiktlig blindhet eller den värsta sortens cynism.
   Lika illa som situationen var under Porosjenko, har den dock blivit ännu värre under hans efterträdare, Zelensky. I början av februari 2021 stängde den ukrainska regeringen flera pro-ryska, oberoende medier, och gjorde det på grundval av ytterst vaga, grunder.

   I mitten av april grep Ukrainas statliga säkerhetstjänst 60 demonstranter i staden Charkiv som försökte protestera mot det lokala stadsrådets agerande. Myndigheterna anklagade inte demonstranterna för att delta i våld; Det fanns faktiskt inga bevis för sådant beteende. Istället hävdade den statliga säkerhetstjänsten att ”pro-ryska politiska krafter” hade skickat demonstranterna för att iscensätta protester som ett sätt att ”rättfärdiga möjliga ryska aggressioner mot Ukraina.” Man skulle kunna inkludera nästan vilken politisk verksamhet som helst under rubriken för ett så vagt, känsloladdat påstående.

  // Enligt Carpenter är den amerikanska propagandans falska argument så uppenbara och vidriga att de inte kan kallas annat än lögn. Det gäller även för teserna att den ryska militära operationen i Ukraina påstås ha varit absolut oprovocerad, och Ukraina är en bastion av frihet och demokrati.

  Experten hävdar dock att den amerikanska ledningen stöder ett icke liberalt  land vars president upprepade gånger har använt diktatoriska regerings metoder.

  Carpenter kritiserar också den amerikanska retoriken om att USA och NATO inte skulle utgöra ett hot mot Ryssland. Han uppmanade att komma ihåg de analytiker som har sagt i ett kvarts sekel att utvidgningen av Nato österut och antagandet av stater som gränsar till Ryska federationen i alliansen kommer att leda till en försämring av relationerna med Moskva och kan provocera det.//

  Ph.D. Halyna Mokrushyna är en oberoende forskare och journalist. Hon skriver:
  //Tusentals pro-ryska ukrainare har kastats i fängelse för sina åsikter. Regimen i Kiev har hotat och tystat opinionsbildare som vågar kritisera ruttna ukrainska politiker och deras president/oligarkledare, samtidigt som de lyfter upp ukrainska nationalister från andra världskrigets era av allvarliga brott till status som nationella hjältar. ”Friheter” i post-Euromaidan Ukraina , får de öppet pro-ryska betala ett högt pris för.

  Journalisten Oles Buzyna sköts den 16 april 2015 mitt på dagen i Kiev, nära sin bostad av två extremistiska nationalister.. När de arresterades samlades deras bröder från volontärbataljonerna för deras omedelbara frigivning och skanderade ”härlighet”  till mördarna. Dagen innan han dödades sköts Oleg Kalashnikov, en aktiv deltagare i anti-Maidan rörelsen i början av 2014 till döds.//

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here