Mot USA:s provokationer för krig mot Iran – svara inte!

37
1916

USA har trappat upp sina provokationer för att skada Iran, vilket Sveriges utrikesminister inte förmår att ta avstånd från. Och USA har troligen genomfört ett nytt angrepp ”USA uppges ha genomfört ett nytt flyganfall i Irak – dagen efter att den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani dödades i en drönarattack. Målet ska ha varit en konvoj tillhörande den Iranstödda milisgruppen Folkets mobiliseringsstyrkor, rapporterar irakisk stats-tv. Men uppgifterna tillbakavisas av den USA-ledda koalitionen.” DN: Nytt flyganfall i Irak – sex uppges ha dödats.

Iran har sagt att man ska svara på detta brutala mord. Jag tror att det är klokast för Iran att inte försöka svara hårt nu. USA:s attacker stöds av etablissemanget i USA, men inte nödvändigtvis av befolkningen.

USA:s ledning hoppas nu på någon typ av motangrepp av Iran. Så att man kan skada Iran ytterligare och med överlägset, okritiskt genomslag i okritiska media ytterligare kan skada bilden av Iran.
Trumpadministrationen eskalerar nu ytterligare kriget genom att skicka tusentals fler trupper till Mellanöstern, för att ”förbereda sig mot vedergällning” av Iran. Mn har redan skickat ytterligare 750 amerikanska soldater till Mellanöstern och kan skicka ytterligare 3000 mer. Detta utöver de 5 200 som redan finns i Irak och som driver den amerikanska agendan mot Iran, Syrien och Yemen. Många fler trupper kommer att behövas om USA utvidgar kriget.
Ett nytt pågående krig mot Iran är troligen – men inte säkert – till nackdel för Trump i presidentvalskampanjen.

Vid en opinionsundersökning i USA sommaren 2019 fann Gallup-institutet att 18% svarade ja, de vill ha “militära åtgärder mot Iran” och 78% svarade nej, de vill ha “ekonomiska och diplomatiska metoder”. Dock ville 25 % av republikanerna ha krig, jämfört med 11 % av demokraterna. Vill invånarna i USA ha krig mot Iran?

Både USA och Iran har problem på hemmaplan. Tuffhet mot Iran gagnar Trump i det aktuella riksrättsåtalet och främjar troligen hans kampanj att bli återvald. Samling i sorg över mordet på populäre Suleimani gagnar säkert Irans regering, men gör inte ett angrepp mot USA:s intressen nödvändigt. Och antipatierna mot Iran både i USA och runtom i världen kommer att minska om Iran avstår från att svara nu. Vore detta ett tecken på svaghet? Nej, troligare ett tecken på klokhet och styrka.

Notera vidare att Soleimani var en mycket effektiv ledare i kampen mot IS, al-Nusra, al-Qaida och andra terroristgrupper i Syrien. Som stöds av USA, samtidigt som USA högljutt i begränsad omfattning bekämpar IS, men knappast de övriga terroristgrupperna med liknande metodik och krigföring. Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

Utrikesminister Mohammad Javad Zarif säger i et uttalande att mordet var en «ekstrem farlig och dum eskalering».

Ett motargument är att USA tar till nya angrepp om Iran avstår från att svara. Men så har sannolikt redan skett! DN: Nytt flyganfall i Irak – sex uppges ha dödats. Och Iran har tidigare visat förmåga till beslutsamhet genom beslagstagandet av brittiskt fartyg, som släpptes.

Al-Quds i en parad i Teheran 31. maj 2019 med porträtt av Khamenei och Qasem Soleimani.Bild Shutterstock och Pål Steigan:

Jag återger nedan en artikel i Proletären som jag uppskattar. USA:s krigspolitik måste få ett slut.


USA:s krigspolitik måste få ett slut.

Natten till fredagen beordrade Trump en riktad raketattack mot den konvoj vid Iraks internationella flygplats som den iranske generalen och ledaren Qassem Soleimani färdades i. Den rättsvidriga attacken ökar risken för storkrig i regionen.

I attacken dödades, förutom Qassem Soleimani, ytterligare minst sex personer, däribland Abu Mahdi al-Muhandis, ledaren för den irakiska shiamilisen Kata’ib Hezbollah som stridit mot Islamiska staten men också bekämpat USA:s närvaro i Irak. Kata’ib Hezbollah ingår i Folkets mobiliseringsenheter (PMU) som är en regeringsstödd koalition av olika irakiska grupper som bekämpat Islamiska staten i Irak.

När det kommer till krigshetsande, enas det demokratiska och republikanska etablissemanget i USA. En kolumnist på CNBC – som brukar anses vara Trump-motståndare – hyllade attacken på ”världens främste skurk” och Fox News egen ”expert” hävdade att attacken ”räddade många amerikaners liv”.

Expressens Magda Gad, som är på plats i Irak, är en av få journalister som försökt att ge en rättvisande bild av läget i regionen: ”Om Iran hade dödat USA:s högsta militära ledare näst efter Trump i en attack mot Kanadas flygplats hade det högst troligen blivit världskrig. Det här kommer eskalera konflikten mellan USA och Iran enormt.”, skriver hon på sin Facebooksida.

Enligt USA:s krigsmakt var attacken menad att förebygga kommande angrepp mot amerikanska mål. Den kommer efter en vecka av upptrappade oroligheter i Irak. Den 27 december sköts raketer mot en militärbas i norra Irak där amerikanska trupper är stationerade, och en amerikansk medborgare dödades. USA pekade snabbt ut Kata’ib Hezbollah som ansvariga och den 29 december bombade USA milisens högkvarter och dödade 25 milismedlemmar.

I samband med ett begravningståg för de dödade milismedlemmarna under nyårsafton, stormade irakiska demonstranter USA:s enorma ambassadsområde i Baghdad, ”Gröna zonen”. USA anklagade naturligtvis Iran för stormningen och hotade med vedergällning.

Qassem Soleimani var inte vilken militär som helst. Han sågs av många iranier som en nationalhjälte för hans insatser i kriget mot Irak på 1980-talet (där Saddam Hussein, stödd av bland annat USA, invaderade Iran). Både i Iran och Irak hyllas han för sina insatser i kampen mot IS och al-Qaida i Irak och Syrien, som ledare för revolutionsgardets enhet Quds, som lyder direkt under Irans religiösa ledare Ali Khamenei.

I en BBC-artikel från 2015 beskrivs hans popularitet i hemlandet, där det gjorts tv-dokumentärer och skrivits popsånger om honom. Enligt BBC har han beskrivits som Irans ärligaste och minst korrupta politiker, som många velat se som presidentkandidat.

Att Irans religiösa styre förföljer fackföreningar och förtrycker kvinnor, eller att Iran har egna ekonomiska och politiska intressen i Irak, rättfärdigar inte att USA ska tillåtas leka världspolis och döda andra länders politiska eller militära ledare på andra länders territorium. Attacken kommer istället att spä på oroligheterna och öka risken för ett storkrig, även om det är troligt att varken Irans styre, eller Trumpadministrationen vill se ett sådant scenario.

Det är USA, och inte Iran, som genom invasionen av Afghanistan 2001 och Irak 2003, stödet till terrorgrupper i Syrien och ekonomiska krig mot Iran, som lagt grunden för kaoset i regionen med växande religiös sekterism, terrorism, fattigdom och korruption. Det är dags för omvärlden att säga ifrån mot USA:s förödande krigspolitik.

Relaterat.
Iran — Västimperialismens nästa måltavla.
Iran – Gammal nation, kultur och historiska imperier.
Iran (3) – Finns lärdomar av USA:s förra regimskifte i Teheran? Eller är neocons helt fartblinda?
Danska Iranlarmet sannolikt en “false flag operation”
USA:s nya sanktioner mot Syrien och Iran motarbetar kamp mot terrorismen.
Hjälper Iran Houthis i Jemen? Falska rapporter i media

Föregående artikelVad händer i Latinamerika?
Nästa artikelSvensk militär kan dra in oss i stormaktskonflikt. Dags att lämna nu.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

37 KOMMENTARER

 1. Noterar att vår Utrikesminister eller Peter Hultqvist vår försvarsminister, inte har uttryckt någon kritik mot amerikanska attacken. Palme skulle se vad sossarna gör idag…

  • ”Det är så svårbedömt i regionen nu och farligt, så svenskar som befinner sig i området måste vara försiktiga”, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde till nyhetsbyrån TT.

   Kunde Trump lika väl sagt, med utbyte av ”svenskar” mot ”amerikaner”.

   Starkt va.

 2. https://www.rt.com/op-ed/477423-us-soleimani-assassination-consequences/

  Den sakkunnige Scott Ritter (på RT ! – föreställ er, en av USA:s ledande experter på kemvapen) sammanfattar Soleimanis karriär och konstaterar att den hänger nära samman med USA:s illegala aktioner i regionen ända sedan 80-talet. Soleimani har t.o.m. hjälpt USA vid ett tillfälle, i Afghanistan då Iran stödde oppositionen mot talibanerna. Ett viktigt omnämnande saknades, som t.o.m. kan ha varit avgörande för mordet, vem vet, är Israels nederlag i Libanon 2006. Mer än USA ville nog Israel se Soleimani mördad, eftersom det ansågs att Hizbollahs utveckling till en styrka kapabel att försvara Libanon berodde på den rådgivning de fått av denne.

  Mördarna har korkat champagnen i Washington och Tel Aviv. Det politiska utfallet kommer emellertid att gagna Iran så länge de kan avhålla sig från vedergällning. Iran kommer att sakta men säkert att vinna alltfler länder till sitt stöd och om det skulle ske en politisk uppryckning i Irak skulle USA ombes att packa sina väskor. Världens största ambassad kunde stängas och få plats i en tvårummare.

 3. jag tvivlar starkt på att iran söker öppen konfrontation med usa, däremot gör dom allt för allt för att få ut usa ur iraq, dom är på god väg att lyckas

 4. Trump har under presidenttiden uppenbarligen lärt sig att efterkomma de zionistiska önskemålen. För att förstå det som sker i Israels närhet krävs lite vetskap om Jahves löften till sitt utvalda folk och det stöd för dessa som finns bland USA:s kristna.
  För att USA ska få ta till storsläggan krävs att Iran gör ett illdåd som upprör den amerikanska allmänheten, i stil med Pearl Harbor eller 9-11. Om Iran verkligen hade sådana planer hade nog USA hjälpt till att förverkliga ”the event” (som Mossads dansande filmteam kallade 9-11).
  Men nu gjorde USA i stället en ”förebyggande” insats, i hopp om att provocera fram en vedergällning som skulle ge krigsmakten klartecken.
  Hoppas de inte sväljer betet..
  Att Ann Linde ska behöva varna svenskar är skamligt. Men svenskar har ju, utan rimligt skäl, medverkat i mördandet av muslimer. Och därmed ökat antalet terrorister, d.v.s. hämnare.

 5. Det är helt uppenbart att det är Israel som manipulerar Trump att provocera Iran.Nu är Iran inte dummare än att dom inte låter sig luras in i en fälla.Israel är en huvudaktör i alla MÖ-konflikterna men jag kan inte minnas att svensk media har nämt Israel.Det är ett tydligt bevis på att media är i händerna på förövarna.

  • 1 miljon människor på gatorna i Bagdad för att följa Soleimanis kista enligt Syrian Girl, en blandning av shia och sunni och med landets ledare där, och även kristna hyllar honom för att han stoppade jihadisternas folkmord på dem. Han var uppenbarligen en hjälte och inte en terrorist som USA påstår.

   Hoppas Iraks ledning nu beslutar om att USA skall lämna landet, och att, om dem vägrar hatet från irakiska folket blir så stort att man tvingas därtill.

 6. Kurt Nimmo satte fingret på vad det egentligen handlar om. Han påminner sin landsmän och kvinnor att vara redo. Redo för vad? Ju, ” för att bekämpa israels nästa krig”. Han har rätt eftersom alla USAs krig i MÖ har varit för israel. USAs terror (ekonomisk och politik), lögner och propaganda är hämtad ur apartheid israels anti-Iran bok. Iranierna är smarta. De handlar inte i affekt. Däremot är Qassem Sulemani mäkta populär och omtyckt världen över. Vad dessa kommer att göra är det ingen som vet. USA kommer att få det hett om örönen i Irak just därför. Det blir en hel del body bags transport till Arlington Virginia. Och allt detta ”ro the greater glory of israel” som folk på gatan säger sarkastisk

  https://kurtnimmo.blog/2019/12/27/get-ready-to-fight-israels-next-war/

 7. Iran är ett land jag inte känner något större förtroende för. Något opålitligt och lite smått hotfullt. Jag får smaken av diktatur.
  Många har flytt Iran. Bland annat svensken Hanif Bali. Ja, jag uppfattar Hanif Bali som svensk även han är invandrare från främmande land. ”Svenskhet” verkar mer sitta i anpassning än i etnicitet.
  Det har förekommit några attacker på senare tid där anklagelser riktats mot Iran. Men här på Global Politics har Iran omedelbart frikänts. Jag får inget förtroende för det heller. Det känns propaganda på något sätt.
  Men förr eller senare kryper väl sanningarna fram?
  En sak är jag dock säker på.
  USA kommer försvara sin nation, sina medborgare samt sina intressen.
  Var de än befinner sig.
  Den där toppgeneralen Qassem Soleimani var en mycket farlig typ förstår jag nu.
  Det är för mig en solklar anledning till att USA agerade.
  Något annat alternativ finns ju inte när man har världens i särklass bästa militär och underrättelsetjänst.

  • Förr var det en hård USA-stödd diktatur ja. Nu en hel del demokratiska drag.

   Ja Soleimani gjorde stora insatser i att bekämpa USA-stödda terrorister. Farligt!

  • Med tanke på resurserna så har USA världens sämsta militär och underrättelsetjänst! Allt måste sättas i proportion! Dessutom är USA en större stödjare av terrorism än Iran…USA slås väl bara av Saudiarabien när det gäller understödjande av terrorism.Den beska sanningen arbetarklass….

  • Vi förstår dig ”arbetarklass. Det är enklare för dig att ha större förtroende på mördar imperiet USA och torpeden åt barnmördare, marktjuvar och samling rasister/sionist avskum. Du vet inget om Qassem Suleimani än det som sionist media har matat dig. Patetiskt! Försök tänka själv. Det är vad de äkta arbetarklassens medlemmar brukar göra …

   • Detta är inte USAs krig mot Iran. Detta är sionisters krig mot Iran via deras torped USA.
    ”Fact is that Trump is following the plan of the Foundation of the Defense of Democracy (FDD) which was originally founded as EMET (Hebrew for ”truth”), ”to provide education to enhance Israel’s image in North America.” Undercover video from Al Jazeerah caught the Israeli ex-intel official Sima Vakhnin-Gil in 2017 saying ”We have FDD” when she was asked how Israel lobbies for its interests.”

    läs vidare här och bli upplyst : https://www.moonofalabama.org

   • Du kan läsa om sionism här:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Sionism

    Vad jag förstår innebär sionism folkgruppen judars rätt till landet Israel.
    Jag tror faktiskt Israel var judars land en gång för länge sedan men de blev drivna på flykt. Kallas visst diasporan.

    Äkta arbetarklass? Jo, jag börjar förstå innebörden i det.
    Jag är i alla fall arbetare.

    ”Du vet inget om Qassem Suleimani än det som sionist media har matat dig. Patetiskt!”

    Jag tror det är så här.
    Med president D Trump tillträdande beslutades att USA skulle minska sin utrikespolitik. Däribland dra sig tillbaka från Mellanöstern. Ett sådant förfarande betraktas i Mellanösterns länder som svaghet där styrka är att visa försvarsmakt. Irak kan vara som exempel. Det talades om ”massförstörelsevapen” men där fanns inga vid närmare kontroll.
    Alltså ren avskräckning.
    Iranska revolutionärer tog en drös amerikanska diplomater som gisslan i ambassaden i Teheran 1979.
    Det var minnen som nu väcktes till liv när en amerikansk ambassad i Irak härjades av demonstranter för någon vecka sedan.
    Vem hade skickat dit dem?
    Ja, USA:s underrättelsetjänst hade säkert information om den saken.
    USA försvarade pliktskyldigt sina medborgare och lyckade evakuera ambassaden.
    Det andra var att USA kände sig tvingade att visa den beslutsamhet som röjer undan tvivel om svaghet.
    Men det var ingen massaker bland civila. USA röjde undan en nyckelfigur inom en militär elitstyrka. Elitstyrkan och dess politiska styrning finns dock kvar. Tänk på det!

    Visa handlingskraft när situationen kräver det röjer undan alla tvivel om svaghet. President D Trump gjorde precis vad en amerikansk president bör göra.
    Om denne nu vill bli omvald eller ihågkommen.

    • Ja, Trump minskar sin utrikespolitik genom kraftig militär uppprustning, genom ensidigt uppsägning av kärnvapenavtal, genom kraftig upprustning av nya kärnvapen, samt att hota att anfalla 55 ställen i Iran.

     • 52 ställen läste jag. Samma antal som den amerikanska gisslan i ambassaden i Teheran.
      Hur mer bibliskt kan det egentligen bli?
      Öga för öga, tand för tand…..

    • “America is something that can be easily moved. Moved in the right direction. … They won’t get in our way … Eighty percent of the Americans support us. It’s absurd.” Det sade barnamördaren Benjamin Netanyahu för 20 år sedan. Mordet på Qassem Suleimani må ha utförts av USA men det är sionisterna som dukade det.

     Sionism är kolonialism lims och rasism i ett. Det handlar om att stjäla andras egendom, mark och hus/hem. Sionisterna är inte semiter, så de kan inte åberopa ett ”urhem” som finns bara i sagoböckernas värld för att motivera deras rövar verksamhet.

     Sedan 1979 har Iran befriat sig självt från bankirvampyrens grepp och det vill självklart inte bankiren.

     Det må dröja men USA kommer att betala dyrt för dess kriminella handlingar, var så säker. En konsekvens som vi ser redan nu är att Iraks regering har beslutat att USA lämnar landet. USAs terrorism början på slutet av dess grepp om MÖ. Däremellan en strid ström av body bags till Arlington.

     Interessant nog skriver Moon of Alabama att USA har börjat med ”damage control” genom att erbjuda Iran ett antal concessioner

     ”The murder of Soleimani was not the only message Trump sent to Tehran:

     Hala Jaber @HalaJaber- 21:13 UTC · Jan 3, 2020
     .31/ #Trump’s letter to #Iran, delivered earlier today via the #Swiss embassy in #Tehran (the representative of #US interests in Iran) included a call for calm & non-escalation & offered incentives, a former Iranian diplomat told @AlMayadeenLive
     .32/ #Tehran regarded #Trump’s requests as “childish behaviour.” An appropriate written response, to the American message, was sent back via the Swiss embassy.
     .33/ #Tehran apparently refused to receive a second letter, also from #Trump & sent with an Arab mediator who arrived to Iran this morning, Musawi told @AlMayadeenLive
     .34/ The former Iranian diplomat, Amir Musawi, also told @AlMayadeenLive that the ”surprises” will become apparent in “Iran’s deterrent reprisals.” “Americans should prepare for surprises, in response to the assassination of General #Soleimani & #AlMohandis.”

     https://www.moonofalabama.org/2020/01/the-revenge-for-the-assassination-of-qassem-soleimani.html#more

     Avslutningsvis, det är talande att herr arbetarklass använder ordet ”röja” för att beskriva en terrorhandling.

  • klas
   Du nyttjar och är även gäst på denna blogg, såväl som jag, vi bör låta stövlarna stå utanför. Du nämner beundrande Hanif Bali . Kanske han är värd beundran, vad vet jag, kanske? H B kommer från Kermancha i Iran. Majoriteten av innevånarna där är kurder, H.B kan ha många etniska kurdvänner här, om han nu är kurd? Många fler i de 8 partierna som påverkar de 6 kurderna i riksdagen. Kanske detta är anledningen till den svenska inblandningen i Irakiska Kurdistan . Med de USA och Natofrälsta Hultqvist vid rodret är det dock illa nog med krigshetsen. Han behöver ingen som blåser i seglen. Så till Iran. De har den regim de har. Befolkningen är kloka nog att följa med tiden efter det behov , kulturellt, socialt och fritt kopierat av vem det passar dem bäst. Väst eller öst? Själv tror jag på lite väst och mycket öst, om de får vara ifred?

   • Stövlarna utanför?
    Kanske beror på färgen?
    Mina kommentarer är numera alltid förhandsmodererade.
    Jag har ingen som helst kommentar till det. Redaktören bestämmer.
    Så har min kommentar kommit med borde den vara OK.
    Men många kommentarer att hålla reda på är det förstås mänskligt att missa något.
    Det är väl allt jag kan säga utan att veta något mer konkret.

    ”om de får vara ifred” har vi med all säkerhet ytterligare en kärnvapenmakt. Kanske mer skramlande än de övriga?
    Du känner någon slags inre tillfredsställelse då om ”imperialismen” får ytterligare ett hot över sig?
    Världen blev plötsligt mer rättvis och jämlik.
    Just det sist nämnda börjar bli min bild av kommunismens drivkraft.
    Det saknas acceptans till att någon annan har mer.
    Min nuvarande inställning är att det är något onaturligt då naturen aldrig varit rättvis och heller aldrig kommer bli det.
    Naturen är istället balanserad och det är något jag kan tycka är än viktigare.
    Känsla är viktigt för människan men för mycket känslostyrning tror jag inte riktigt på. De rationella besluten blir då alltför lidande.

    Min mamma använde ibland uttrycket ”Ställ påsarna vid dörren” när jag var liten. Det var som en uppmaning riktad till mig, men jag förstår fortfarande inte riktigt vad det betydde.

    • Alla kommentarer är sedan ett par månader förhandsmodererade. Mycket få publicera ej, och då vanligen pga mycket nedsättande omdömen utan fakta.

 8. Svenska folket måste vakna. Valrörelserna för inte utgöras enbart av inrikes framgångar och motgångar. EU-medlemskapet och globaliseringen har rört till det i våra sinnen. Kanske även sekulariseringen har betydelse? Utrikespolitiken måste upp på agendorna i valrörelserna. Den måste återställa humanism, solidaritet och även respekt som naturlig grund i valens agendor. Inte som nu, utgöras av höger , vänster och fobier. Vad som nu skett i Bagdad, var många av oss säkra på skulle ske någonstans i regionen,. Inte för att vi fått informationen från svenskt media, utan från internationellt alternativt media. Tack vara konstitutionen fungerar ännu någorlunda USA-s alternativmedia, om Rysslands gör det, är för närvarande mindre aktuellt. I dag får inte USA utgöra förebild i annat än möjligtvis teknikaliteter. Medias svenska företrädare
  är inte vuxna sina uppdrag. De är ansvariga för den propaganda som sölar ner vårt folks känsla för eget ansvar för framtiden. Bilägger en länk rörande rubriken från al jazira https://youtu.be/fLARRLypGFs

  • Jag läste intresserat din kommentar Torsten. Jag brukar läsa dina kommentarer. För mig som inte alls var med i 68 vänster rörelsen är det intressant. Dessvärre tror jag din inställning till hör en väldigt liten del av väljarkåren. Och i LO-kollektivet knappast alls om man bortser några fackligt aktiva om ens dem. Jag tror den pendeln som svängde mot internationalism kommer svänga tillbaka till nationalism.
   En reglering tenderar överreglera då ingen riktigt vet framtidens konsekvenser.
   Revolution till progressivitetens idéer är inte nu. Det känns som det blev en överreaktion och nu strävar samhället tillbaka.
   Många gånger märks det inom kulturlivet. Nya trender som först främst kommer från de unga.
   Greta-rörelsen är en sådan. Men även nya trender inom musik, film m.m. kan ge fingervisning om vart nya strävanden pekar.
   Kan du någonstans här se något av dina önskningar ovan?

    • Tack, jag klarade hela två minuter. Sedan gick det upp för mig jag inte fick ut något av det. Riktigt så förstående i engelska språket är jag inte så jag kan följa samtal i snabb takt. Men jag kunde föreställa mig innebörden.
     ”Orange man bad”
     Men det har jag ju sett på SVT Public service hemsida också.
     På svenska. Lite lättare för mig att förstå.

 9. arbetarklass
  Varför välja detta missvisande namn – och ha detta minst sagt märkliga sätt att resonera. Menar du att det som skett och blivit modernt måste vara bäst, eftersom det är det som ”vunnit”?

 10. När Iran vedergäller så ska den börja med att attackera Hell Aviv. Dels är det dags att marktjuvarna smakar på sin egen medicin och betala för deras lömska intriger i mordett på Qassem Soleimani. Dessutom blir det väldigt uppenbart då att USA skickar sin barn för att död för israel och att USAs krig mot Iran handlar om att kriga för israels sak. Alltså, amerikaner i body bags dog inte för att säkra USAs ”säkerhet” utan för barnamördarnas och marktjuvarnas ditto.

  För övrigt USAs dårskap avvisas av sansade USA veteraner inom USAs säkerhetstjänst https://consortiumnews.com/2020/01/03/vips-memo-doubling-down-into-yet-another-march-of-folly-this-time-on-iran/

  • ”Död åt sionsimen!” Intressant att du uppmanar till krigsbrott. Att direkt anfalla civila mål räknas ju som war crimes. Samma typ av krigsbrott som när Hamas fördriver tiden genom att skjuta raketer mot civila mål. Synd att Hamas inte använder sin lediga tid till annat än att leka med raketer och gräva tunnlar..

   • Sionismen är en politisk rörelse som med våld om nödvändigt vill erövra andra folks område om jag förstår rätt ”Sionism eller zionism (hebreiska: צִיּוֹנוּת, Tsiyyonut [t͡sijo̞ˈnut]) är en politisk rörelse som strävar efter att åstadkomma judarnas återvändande till Israels land (Eretz Yisrael, ungefär motsvarande Kanaan, Heliga landet eller regionen Palestina).[1][2][3][4] Namnet kommer av bergfästet Sion utanför Jerusalem som under diasporan fick symbolisera judarnas längtan tillbaka.[1]” (Wikipedia). Det vore väl bra om den i praktiken krigiska rörelse enligt ovan upphör.

   • Hamas har allt rätt i världen att få bort marktjuvar från Palestiniers land och mark. Det står skrivet i FNs stadga att ett ockuperat folk kan med alla medel till buds se till att bli kvitt dEt koloniala ockret. Hamas måste spendera ännu mer av sin ”lediga tid” på att bättra på raketerna och undergräva den sionistiska ockupationen på alla möjliga sätt. Marktjuvar ska inte känna trygg med bytet som de stulit med våld från de rättmätiga ägarna.

    Här en lista på alla FN resolutioner som marktjuvar, rasist och terrorist enheten israel har brutit mot från 1947 till dagens dato

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concerning_Palestine

    Att kräva Palestiniernas frihet är i linje med FNs resolutioner. Om Iran hjälper med det så följer Irans handlingar FNs krav.

    Om marktjuvar inte gillar raketer eller Hamas så ska marktjuvarna lämna tillbaka och lämna Palestina till Palestinier och åka dit de far ifrån (polen, ukraina, usa, sverige, mm). Så talar rättvisa

 11. Vill verkligen Trump ha fullt krig mot ett Iran i allians med Ryssland? Den här makalösa provokationen indikerar att han vill det. Samtidigt slår han då undan benen på sig själv och allt han tidigare sagt om USA:s krig.
  Var det en nödvändig eftergift åt dom mordiska hökarna från vapenindustrin, för att han inte skall bli mördad själv eller avsatt?

  Irans ledning får svårt att inte hämnas detta brott, samtidigt som dom också vet att vem som helst av dom kan bli nästa måltavla. Kan det ha varit så strategerna i pentagon tänker? Att Irans ledning mest kommer att låta hotfullt men inte vågar göra så mycket och på så sätt desavouera Irans ledning inför sitt hämndlystna folk? Inre motsättningar i Iran lär stå högt på både Israels och USA:s önskelista,

  Antagligen vet vi inte särskilt mycket om USA:s bevekelsegrunder här. Det kan ju rentav ha varit ett utslag av Trumps okunnighet och bristande intelligens.

  Det bästa som kan hända är nog om Irak lyckas slänga ut det amerikanska gangstergänget, men det kommer säkert inte att bli lätt. Sedan har vi ju inte sett Rysslands och Kinas reaktioner ännu, dom kan nog inte viftas bort hur som helst.

 12. Ander Å
  Gangstergänget måste ut, inte bara från Irak. utan från flertalet av jordens länder. Även Sverige.Det borde egentligen inte vara så svårt att identifiera dem då de glatt och självsäkert har en bokad plats i media. Wahabism har väl samma flagga som ISIL vad sionism har för flagga vet hag inte , men trump med flera gömmer sig bakom USA-s än så länge.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here