Svensk militär kan dra in oss i stormaktskonflikt. Dags att lämna nu.

3
1505

Utgivarna har publicerat ännu en viktig, aktuell artikel på Alliansfriheten.se. Svensk militär kan dra in oss i stormaktskonflikt. Jag vill gärna återge hela artikeln, men enligt överenskommelse följer här bara ett utdrag.

DN rapporterar att 70 svenska militärer på USA-bas i Irak.

Iraks regering fördömer mordet på Soleimani, och anger att Iraks parlament ska se över USA:s närvaro i Irak.

Den publicerades i morse. Radionyheterna kl. 12.30 anger att Sverige tillfälligt pausar utbildning av soldater i Irak. Bra, men hög tid att Sverige drar sig ur kriget.

Sveriges Radio.


Svensk militär i Irak kan dra in oss i stormaktskonflikt

USA:s president Donald Trumps beslut att döda den iranska militärtoppen Qassem Soleimani har väckt väldiga reaktioner internationellt.

”Det är så svårbedömt i regionen nu och farligt, så svenskar som befinner sig i området måste vara försiktiga”, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde till nyhetsbyrån TT.

Irans högste ledare Ali Khamenei utlyste tre dagar av sorg och har utlovat hämnd mot USA.

Det är patetiskt att Sveriges utrikesminister varnar svenskar i Irak och uppmanar dem till försiktighet.

För bara en månad sedan antogs regeringens proposition om fortsatt svensk trupp i Irak. Dessa soldater ingår i den USA-ledda koalitionen Operation Inherent Resolve (OIR), som utan mandat från FN:s säkerhetsråd är stationerad i Irak. Officiellt är uppgiften att bekämpa IS genom att träna irakiska armén, men i verkligheten används koalitionen av USA för att folkrättsstridigt intervenera också i Syrien och för att på olika sätt motverka Iran i hela regionen.

Det gör att OIR lätt kan bli en måltavla för USA-fientliga aktioner.

I Irak har under lång tid de stora partierna i parlamentet krävt att de utländska styrkorna lämnar landet.

Sverige deltar i OIR som begår folkrättsbrott både i Irak och i Syrien, och vi riskerar att hamna i konflikt med både irakier och andra som är inblandade i konflikterna i regionen.

Detta kan omöjligt tjäna Sveriges nationella intresse.

Svenska soldater har inte i Irak att göra och bör dras hem omedelbart. (Min markering)

Relaterat.
För vems skull är Sverige i Irak?
Uttalande av föreningen Iraksolidaritet: Vem i Irak stödjer svensk militär? Avslå regeringens proposition om stöd till USA-Irak!
Impeachment och Irak: Sensationellt medgivande från Nancy Pelosi i skymundan.
Trump talar sanning!!! om USA:s förstörelse av Irak, medan Pompeo skryter över hur han ljög som CIA-chef.

Föregående artikelMot USA:s provokationer för krig mot Iran – svara inte!
Nästa artikelJimmy Dore och Max Blumentahl om mordet på Soleimani, IS
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Med sorg ser jag lögner och propaganda av neo lib och con direktkopieras från usa medier till vårat eget media . Svenska journalister har lyckats omvandla vårt folk till ryggradslösa hjon och fjollor. Ingen bryr sig. Till råga på allt, har vi en regering som är en spegelbild av journalistiken Frånsett alternativa medier har ingen reagerat mot svenska soldater i #kurdistan#, ett område med nomadiserande befolkningar med många ursprung. Svenska politiker och s.k journalister , borde ta sig en funderare på hur det vore om soldater från Iran Irak, Syrien och Turkiet etablerade baser runt Sappmi.
  Svenska soldater har inte i Irak att göra, det är även min åsikt.USA och Europa, inkl. Sverige, har inget att tillföra vare sig Irak eller Iran. Tro mig, jag har bott där i många år. I dag vill de inte ha med Sverige att göra. Företagarna och löntagarna kan tacka de sista trettio årens regeringar för det.

  • Svenska soldater ska givetvis endast vara i Sverige om vi på någorlunda riktigt sätt ska framstå som en alliansfri nation.
   Jag är inte dummare än jag förstår vilka konsekvenser Sveriges ”insats” i Afghanistan tyvärr fått för vårt kära fosterland.
   Jag var emot det redan då och jag är fortfarande emot det.
   Kan avslöja jag röstade NEJ till EU på 90-talet.
   Trots den omfattande påverkanskampanj för JA-sidan, inte minst från arbetarrörelsen som vi arbetare blev utsatta för.
   För friheten mot tyranneriet!
   En aktiv arbetarklass som sparkar ned översittarna från sina piedestaler!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here