Vill invånarna i USA ha krig mot Iran?

4
1720

Denna artikel har nyligen publicerats av Pål Steigan. Önskar invånarna i USA krig mot Iran?Jag har dock lagt till några detaljer från opinionsundersökningen.

USA genomför uppenbara krigsförberedelser mot Iran och neokonservativa krigshökar i USA har länge uppmanat till krig. Israel försöker också få USA att gå i krig med Iran. Men vad tycker folket i USA? Vill de ha krig mot Iran?
Gallup-institutet ställde den frågan och fick följande svar: 18% svarade ja, de vill ha ”militära åtgärder mot Iran” och 78% svarade nej, de vill ha ”ekonomiska och diplomatiska metoder”.
Dock ville 25 % av republikanerna ha krig, jämfört med 11 % av demokraterna. Opinionsundersökningen.

En majoritet av de amerikanska invånarna fruktar att regeringen kommer att vara för snabb att använda militära medel mot Iran. 34% sa att de var mycket bekymrade och 31% sa att de var något oroliga för att politiker lätt skulle gå i krig mot Iran. Här finns återigen partiskillnader. Hela 50 % av demokraterna var bekymrade jämfört med 17 % var mycket bekymrade.

Så två tredjedelar av de amerikanska invånarna är oroliga för att deras ledarskap kommer att gå i krig för lätt. Dessutom ser bara 9% av de amerikanska medborgarna Iran som landets värsta fiende. Svaret på frågan som vi ställde i rubriken är alltså helt tydlig: Nej, det finns ingen önskan bland amerikanska medborgare att gå i krig mot Iran.

Illustration Shutterstock pch Pål Steigans blogg.

Kommentar: Även en opinionsundersökning för ett halvt år sedan, mitt under krisen med beslagtagna skepp, visade att en majoritet i USA vill inte ha krig mot Iran.

Föregående artikelUSA söndrar för att härska i Myanmar
Nästa artikelVad händer i Somalia?
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

4 KOMMENTARER

 1. USAs krig i MÖ är för israels räkning. Det är väl klart att USAs medborgare INTE vill starta ett krig mot Iran. De enda som vill starta krig mot Iran är den sionistiska lobbyn AIPAC. AIPAC är en illegal organisationen eftersom den har inte registrerat sig en sådan som USAs lag kräver. AIPAC är en utländsk organisation som värnar om apartheid israels intresse före allt annat trots att dess ledare/styrelse är formellt USA medborgare. AIPACs lojalitet är med barnmördar regimen israel, inget annat. Alla USAs krig i MÖ är och har varit för israel räkning: Irak, Libyen och Syrien. Nu har den illegala organisationen AIPAC tagit sikte på Iran

  http://ihr.org/news/oct2012newwar

  https://www.palestineposterproject.org/poster/no-more-wars-for-israel

  • Ja, marktjuvarna har hotat med att attackera Iran. Men frågan är om det inte är bara för show. Marktjuvarna må vara bra på att mörda försvarslösa barn, kvinnor och män, men de skulle inte våga attackera en militär makt som Iran. Helst skickar marktjuvarna sin store torped USA för att kriga för israel. USAs general är ovilliga att göra det. Även torpeden vill inte det.

   Iran har varnat om landet blir attackerad (spelar ingen roll av vem) så är marktjuvar enhetens livslängd högst en timme. Meddelandet har gått hem hos marktjuvarna. Om marktjuven trots allt går till attack mot Iran, så kommer det att regna missiler på Hell Aviv och andra marktjuvar hålor. Världen skulle dansa med glädje och skalla På marktjuven!!!

   https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/dec/07/tehran-pushed-too-far-iran-may-hit-out-in-disastrous-ways

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here