Amnestys samvetsfånge Navalny: ”Muslimer är kackerlackor”

46
4676

En läsare mailade ”Max Blumenthal retweetade nedan länk, där Joe Emersberger berättar att Amnesty just erkänt Navalny som en samvetsfånge men vägrar att säga samma om Assange, Chelsea Manning och Nelson Mandela. Vad har det blivit av Amnesty???? Hur skall man kunna referera till Amnesty när de är så opålitliga i sin bedömning? Är det pengarna som styr deras utlåtande?”

Jag återger detta och ett annat Twitter-meddelande nedan. Dock kräver Amnesty att USA drar tillbaka alla anklagelser mot Julian Assange, vilket förstås är bra. här.
Men Amnesty har i andra frågor ställt sig på USA-imperialismens sida, t.ex. då det gäller kriget i Syrien. Se under ”Relaterat”.

Filmen med Navalny talar för sig själv, eller hur?

Relaterat.
Amnesty anser inte att Julian Assange är en politisk fånge! Är Amnesty språkrör för USA – visselblåsares fiende?
Hemlig SÄPO-agent bestämmer Sveriges och Amnestys inställning i Assange-fallet. Varning för infiltration!
Amnesty: Osakliga, dåliga rapporter om Syrien. Förintande kritik.
Storbritanniens Syriensambassadör anser att är Amnesty-rapporten ohållbar.
Kan vi lita på Amnestys nya rapport om Syrien
Fler konstigheter i Amnestys otillförlitliga Syrienrapport
Amnesty: Mycket tveksam organisation med dåliga rapporter om Syrien 5/11 2016
Syriens regering tillbakavisar helt Amnestys rapport
Tillförlitlig Amnesty-rapport om Syriens fängelser?22/5 2016
Amnesty:Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien 22/12 2015 och 1/1 2017
Åtta problem med Amnestys rapport om Syrien22/7 2015
Amnesty om Syrien 9/12 2012
Amnesty:Propagandaorgan för USA,UD och storfinansen 6/9 2012

Hur rockstjärnan Roger Waters hängdes ut av Amnesty och Bellingcat för sin syn på ”kemvapenattacken” i Syrien.

Föregående artikelHur USA formar medie-täckningen av upproret i Myanmar, och propagerar för en västerländsk intervention
Nästa artikelKina – USA: De dubbla måttstockarnas tyranni
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

46 KOMMENTARER

 1. Det finns en lång tradition av skickligt fabricerade falska uppgifter från Ochranans och Feliz Dzersjinskijs arvtagare, från Sion Vises Protokoll och framåt. Kanske har han sagt det, kanske inte. Om han verkligen har sagt det, menade hans kanske muslimska brödraskapet, och hade helt rätt? Kineserna är också mycket reserverade mot sin inhemsk muslimsk femtekolonn, det är bara vi frireligiösa dumskallar i västeuropa som släpper in dem utan konsekvensanalys, och tar pensionärernas pengar till muslimsk fortplantning i Ronneby.

   • Håller verkligen med dig. En förfärlig retorik om människor som han inte gillar, hela videon genomsyras av en obehaglig människosyn.
    Dessutom håller Navalny på med en otrevlig förföljelse av Putin, där han tydligen kan vräka ur sig förolämpningar utan underbyggd sanningshalt.
    En Ryssland kännare från FOI blev intervjuad i aktuellt, som sa att Navalny har spridit rykte att Putin skulle vara psykisk sjuk, även rykten om hans döttrar, vilket jag anser är urdåligt omdöme av Navalny att blanda in Putins döttrar, märkligt att ingen reagerar på det. Att Navalny är en uppviglare finns väl ingen tvekan om, och Trump skall ställas inför riksrätt för uppvigling, Navalny borde också åtalas för uppvigling. Navalnys anhängare är inte så skötsamma, såg ett videoklipp där de drog ned några motdemonstranter som satt högt upp på en lyktstolpe och gjorde inte en fluga för när, drog ned dessa och misshandlade dem.

 2. Videon tycks ursprunglingen komma från Ruslana Boshirova, vilket förmodligen är ett fakekonto. Lite mer kritisk källgranskning vore önskvärt, Anders

  • Något som H2 själv skulle praktisera mer kanske? Källgranskning alltså! Inte bara tro på Washingtons löjliga propaganda alltså….

  • Max Blumenthal retweetade videon som Joe Emersberger lade ut på sin twitter den 26 januari, men innan dess så hade redan Max Blumentahl själv funnit videon och lagt ut den på sin twitter den 25 januari.
   Har svårt att tro att Max Blumenthal som är undersökande journalist skulle lagt ut videon om det fanns tvivel om att den inte är äkta. I en artikel som ”The Atlantic” skrivit om Navalny 29 juli 2013, berättar Tareyeva företrädare för ett liberalt parti i Ryssland, att han blev utkastad från deras parti p.g.a. sina rasistiska åsikter. Hon ansåg att det värsta som kunde hända Ryssland var om nationalisterna kommer till makten. I artikeln står också att Navalny anser att personer från centralasien bör ha VISA för att komma in i Ryssland och att Georgier skall slängas ut ur Ryssland.
   USA måste tycka att han är ett användbart verktyg eftersom han så starkt är emot Kreml.
   De behöver bara programmera om honom, så han blir vit tvättad från sina rasistiska uttalanden.
   Vad säger Aftonbladet chefredaktör, DN:s chefredaktör och partiledarna i Sverige om SD, att man inte kan tvätta bort den stämpeln på en tioårsperiod, de talar inte med SD, men Navalny förskönar de.
   När det gäller Navalny är det otroligt svårt att veta var han står i sina åsikter i dag, eftersom det inte är så svårt att förstå, att han blivit lärd att inte uttala dem i kontakt med media i västvärlden.

   • Vivianne, den sk muslimen I videon ser helt overklig ut. Det är knappast en människa, mer troligt en manipulerad skugga. Oavsett vilket är det oacceptabelt att kalla en muslim eller någon människa för kackerlacka

    • Det är Navalny själv som gjort videon som tillhör hans propaganda videor som det finns flera av, även om USA säkert försöker radera dem. Så skuggan du ser är bara en symbol (en effekt) som dramatikern Navalny själv valt att ha med i sitt budskap, som skall förstärka det han säger och dramatisera. Det verkar vara en reklamfilm för friare vapenlagar, den slutar ju med budskapet: Ja, till handeldvapen. Navalny vill väl ha friare vapenlagar i Ryssland som det är i USA. I sina argument använder han att man måste försvara sig mot ”kackerlackor” som invaderar sitt hem och är de stora och farliga räcker det inte med insektssmälla och skor utan då behöver man pistoler. Han använder ett rasistiskt budskap i sin propaganda.
     USA vill använda sig av honom i sin kampanj mot Putin, och då måste man göra honom rumsren, vilket han absolut inte var innan de satte sina klor i honom. Han gick i demonstrationstågen för nationalister tillsammans med nazister det finns det flera som vittnar om.
     Han har ju själv gjort avbön för alla sina rasistiska utlåtanden, men det tror jag inte är från hans hjärta eftersom den avbönen kom först när han började samarbeta med USA.
     Han har gjort en annan obehaglig video där han sitter i en tandläkarstol, jag kan ju inte ryska men uppfattar att han säger något om ifall en tand är dålig måste man dra ut den med hela roten och sedan är det massa nazister som går runt och stämplar Nazistmärket på människor som ligger på marken.

  • @H2 27 januari, 2021 At 17:21

   Videon tycks ursprunglingen komma från Ruslana Boshirova, vilket förmodligen är ett fakekonto. Lite mer kritisk källgranskning vore önskvärt, Anders

   Om du hade klickat på länken eller googlat på ”Ruslana Boshirova” hade du fått reda på att det finns ett twitterkonto: @ValLisitsa (Valentina Lisitsa)
   Ruslana Boshirova Альянс пианистов (@ValLisitsa) | Twitter
   https://twitter.com/vallisitsa

   Vem är hon?? Hon är en ukrainskamerikanska, en världsberömd pianist.

   Anders R har skivit en artikel om henne:
   Styrdes den svenska kampanjen mot världsberömda pianisten Valentina Lisitsa från utlandet?
   En kampanj har inletts i Sverige mot en planerad konsert i Norrköping av världsberömda artisten Valentina Lisitsa. En enkel Twitters-analys visar att denna kampanj stöds av samma människor som Valentina Lisitsa har kritiserats i samband med allvarliga brott om de mänskliga rättigheterna mot Donbass befolkningen (se SWEDHR uttalande nedan). Men också nya uppgifter visar att även från USA och Kanada har man skickat en mängd brev till Norrköping för att stoppa Ms Lisitsas konsert. I den här debatten deltar även en lokal politiker i Norrköping.
   Vid flera inlägg i Norrköpings Tidningar (NT) har frågan om Valentina Lisitsas förstående konsert i Norrköping behandlats. Synpunkterna från pro-Ukrainska grupper fick utrymme, och där framförs att Lisitsa inte skulle tillåtas spela i Sverige – i detta fall, hennes musikaliska tolkning av Beethovens pianokonsert.

   På Facebook skriver hon (här bara ett utdrag):
   “Kära fans, kära vänner!
   Jag har en bekännelse att göra och jag behöver er hjälp.
   Under det senaste året har jag levt ett dubbelliv. Dels är jag en “kändis” pianist men dels är jag också en vanlig människa: maka, mor och dotter som ser mitt hemland förödas. Detta är vad har drabbat min vackra Ukraina. Mitt hjärta blödde. Alla såg på TV-skärmar världen över hur Ukrainas folk reser sig mot korrupt styrande, för ett bättre liv. Men den härskande klassen släppte inte taget så lätt och lyckades listigt kanalisera bort ilskan till tänkbara fiender och slå ned på folket. Ett år senare är samma rika människor kvar i makt, misär och fattigdom överallt, dussintals tusentals dödade, över en miljon flyktingar.
   Så tog jag till Twitter under ett namn “NedoUkraïnka” (@ValLisitsa)- ett ord som ungefär betyder “Sub (under)-ukrainska”, ett kritik av Ukrainas premiärminister som kallas rysktalande i södra och östra ukrainare för “SUBMÄNNISKOR”! Ja, jag skojar inte. I ett officiellt skriftliga dokument. Jag behärskar ukrainska språket perfekt, långt bättre än den så kallade “presidenten” i Ukraina. Jag tog till Twitter och översatte nyheter från Ukraina och andra håll. Ett exempel: Jag konfronterade den kända franska mode- tidningen “Elle” som publicerade en positiv artikel om ukrainska armén. Efter efterforskning som visade på Twitter kunde jag visa att deras “cover girl” var öppet nynazistisk, rasistisk och en antisemit som skröt om att mörda civila för att det var kul! Tidningen utfärdade en skriftlig offentlig ursäkt.”

   https://www.globalpolitics.se/ej-klar-styrdes-den-svenska-kampanjen-mot-varldsberomda-pianisten-valentina-lisitsa-fran-utlandet/

   Atlanticisten Ben Nimmo om @valLisitsa:
   NATO’s Atlantic Council ”analyst” @benimmo
   has called me an influential Russian bot.
   Influential? You bet.
   With 170 000 000 YouTube views and 400 000 subscribers.
   Russian? Oh well, Ukrainian-American, but take it as a compliment.
   Bot? Yeah. Humans can’t play like this.
   https://twitter.com/vallisitsa/status/978559232508416000

   Nästa gång, bör du tänka två gånger innan du hävdar ”fakekonto” och källgranskning

   • Det viktiga är väl ändå om videon är korrekt, och jag har svårt att tro att Max Blumenthal skulle lagt ut den på sin twitter om han inte bedömt den vara korrekt.
    Duger detta konto till dig för att förstå att videon inte är falsk, för det är väl det som är det viktiga att Navalny har gjort videon, och inte vilket konto det finns på. Här är en annan person som kallar sig anti-imperalist, Katya som också har lagt ut denna film om kackerlackor på sin twitter, hon säger att hon sparat en del av hans nationalistiska och rasistiska videor som tidigare fanns på hans youtube konto för att hon är rädd att han kommer att ta bort dem. Så på länken nedan finns ett flertal av hans videor. Hon menar att det är för många som inte vet om att han är en välkänd nationalist och rasist. Därför vill hon visa dessa videor som bevisar det.
    https://twitter.com/kazbek/status/1351562196829040640

  • Palestinian Authority, en muslimsk terrorenhet som ställt förföljer alla sina motståndare och ställt in alla val, har enligt Oslo-avtalet det folkrättsliga ansvaret, som de på kulturella grunder är oförmögna att axla. Det får/köper 4 milj doser av det ryska sputnikvaccinet och även AstraZeneca-typen.

   • När det gäller att ljuga, hitta på och fabulera så är det nog ingen som kommer i närheten av sionister. Alltfler i världen vet detta numera – det blir svårt att saluföra sionistiska lögner med andra ord.

 3. https://www.unz.com/ishamir/america-descends-into-virtual-night/

  Israel Shamir i toppform. I artikeln om mörkret som lägger sig över USA hinner han även beröra Navalny. Denne har vid ett tillfälle bl.a. stängt ute en debattör för att han varit bög och jude, ”bugger and kike”, det sistnämnda således ett nedsättande skällsord för jude. Navalny har dock blivit beordrad att i fortsättningen uttrycka sig rumsrent om han skall åtnjuta sina förmåner.

  Shamir skriver med humor om frågan ”judisk makt” och konstaterar att även om den är betydande har den en större makt över sig, och han ger roliga exempel. Om ni lade märke till Navalny -videon om Putins palats, som är ett uppkok på en tio år gammal bluff, så hade videon enligt YouTube tittare på flera hundratals miljoner inom loppet på ett par dagar. Samtidigt hade en nyhetsvideo från en MS-nyhetssändning från USA som berörde coronan och var högaktuell hundratusen tittare. You Tube hade bättrat på Navalnys tittarsiffror till osannolika höjder. En förmåga som Navalny knappast själv besitter men som Big Tech och underrättelsetjänsten gör.

  Ja, och sedan vad mannens krämpor beträffar finns förklaringen levererad av John Helmer på johnhelmer.net där han redogör för alla substanser som upptäckts i Navalnys blod och urin av Charité -sjukhuset i Berlin och rapporterats av The Lancet. Inget mordförsök, men glupsk konsumtion av läkemedel på randen till självmordsförsök.

  • På ”stalkerzone.org” finns en intressant artikel om Navalny YB-statistik, från 24/1, när mätningarna visade på 50 miljoner visnigar.

   Uppgifterna kommer från Navalnys pressekreterare, Kira Yarmysh, twitterkonto
   Detta är statistiken över visningarna från den senaste videon. Den som avslöjar det mytomspunna ”Putins palats”.
   Siffrorna är verkligen imponerande. Det är ett absolut rekord för ryska YouTube. Men här var jag intresserad av denna konstiga omständighet.

   Videon varar i nästan två timmar. Samtidigt, för 50 miljoner visningar, fick den bara 17,4 miljoner timmar total visningstid.
   Jag skriver ”totalt” för om vi delar upp 17,4 miljoner timmar i 50 miljoner visningar kommer vi att se att den genomsnittliga visningstiden för videon är cirka 20 minuter.

   Låt mig påminna er om att videons totala längd är 1 timme och 52 minuter. Det vill säga att den genomsnittliga personen bara tittar på 18% av Navalnys video. Resten hoppar över.
   Med andra ord, av totalt 50 miljoner visningar sågs knappt mer än 1 miljon helt från början till slut. Och jag är generös här.
   https://www.stalkerzone.org/the-truth-about-navalnys-youtube-statistics/
   (jag har inte kollat siffrorna!)

 4. Att Navalny förgiftade sig själv med alkohol och mediciner torde utan tvekan vara den riktiga diagnosen! Och det är väl därför som storyn ändrades efterhand som den föll samman…Muggar på flygplatsen sedan vattenflaskor och slutligen Navalnys kalsonger! Det hela får ett löjets skimmer och man undrar ju varför västmedia ens orkar bry sig om denna pajas! MSM sänker ju bara sig själva än mer hos dem som redan tvivlade på fulmedia men propaganda behöver uppenbarligen ingen logik eller sanning för att fungera…Se bara på lögnen om ”Putins Palats” som redan fått stor spridning bland folk trots att det är en lögn!

  • Jag har fått åtskilliga uppgifter att Navalny är en CIA tillgång och operativ. Inga hårda bevis, men hela mönstret stämmer mycket väl med USAs standardförfarande. Skapa upplopp och oroligheter med falsk ryktesspridning för att åstadkomma ett regimbyte. Exempel, Hong Kong, Tibet, Xinjiang, etc. ”Putin Palace” är bevisat en bluff. Man har kollat ägarregistren, vilka som fått finansiering, fått olika tillstånd, och det är ett spekulationsprojekt av oligarker. Putin finns inte alls med. Navalny blev aldrig förgiftat, det var en väl planerat propaganda tillställning. I Ryssland fann man inga gift, men proverna dopades uppenbarligen. Ryssland har samma testmetoder och samma kompetens som i väst. En uppenbar förfalskning. Även Navalny’s ”kalsong historia” är uppenbart lögn. Novichok är så giftigt att det räcker att smeta det på ett dörrhandtag för att förgifta någon. Hade någon smetat det i hans kalsonger hade han inte kommit ut från sovrummet, och i så fall, hur hamnade det där. Där saknar vi ännu en ”Ardin komponent” med en kvinnlig ”Honeypot” story. Kanske kommer. Det passar även in i den större bilden med Ardin propagandan, och det falska propaganda dreven mot Kina, som tvångsarbete, läger, osv. USA diktaturen, alltså Den Djupa Staten , känner makten alltmer hotad och börjar bli desperat. Det liknar alltmer ”Sista dagarna i Bunkern”. Vi får fortsätta ansträngningarna att riva luftslotten av lögner och dess spridning.

  • Vid ett tidigare tillfälle hade någon fått fram påstådda uppgifter från Navalnys dotter att han snortar kokain, vilket är knappast förvånande i den miljön.

   Folk som krökar får annars före eller senare diverse problem, som leder till utskrivning av diverse läkemedel… innan de sätts på Antabus eller hamnar på ett tork.

   Vad gäller ”Väst”s propaganda spelar det ingen som helst roll om någon arresteras för förseelse, knarkbrott eller annat brott, huvudsaken är att ”hjälten” arresteras, så att man sätta igång propagandacirkusen. I sammanhanget är Navalny mycket värdefull eftersom vad de ryska myndigheterna än gör eller avstå från att göra (som exempelvis låta bli att följa lagen) går det att mala på.

   Nu har polisen brutit sig in i hans frus lägenhet och gjort ett antal husrannsakan på många ställen. Skulle kretsen runt Navalny och jänkarnas ambassad (alternativt den polska eller den svenska) ha missat att låta ”städa” ordentligt fast det har funnits massor med tid för att göra det, kan det dyka upp ett och annat intressant vid genomgången (man få kallt räkna med att infiltratörer vet vad leta efter var). Tids nog, men inte nödvändigtvis redan vid närmaste rättegång, kommer dessa uppgifter att användas.

 5. Hittade intressant video på Yandex som handlar om Navalny och med tanke på bilderna handlar om hans ytterhöger bakgrund. Tyvärr kan jag inte ryska men vore intressant att få veta vad kvinnan berättar. På Yndex även bilder som tyder som tyder på en national socialistisk bakgrund.
  https://youtu.be/SYR81wc2WZ8

 6. Jag känner förstås varken Navalny eller Putin. Men det verkar inte som om Putin skulle vara särskilt förtjust i guld och glitter. Förresten så i Kreml finns det nog tillräckligt av den varan. Inte heller brukar Putin ha en massa medaljer fast han sannolikt skulle kunna få. I Ryssland finns det säkert mycket ståtliga hästar, men Putin red ju på en som liknade en mongolhäst. Men numera är det lika enkelt att utropa Putin som en elaking som att djävulen är det. Bevis verkar inte behövas.

  • Jo, palatset i Kreml som Putin som president förfogar över får oligarkens palats att framstå som en koja i skogen! Navalny verkar dock förtjust i bling, bling och kan han göra en statskupp och göra sig till diktator skulle han nog vältra sig i lyxen i Kremls palats!

 7. John Pilger som arbetat som krigskorrespondent för Daily Mirror i bl.a. Vietnamkriget, Kambodja och Mellanösterns skriver på sin twitter: ”Hur hyckleri fungerar. Den dömda bedragaren Navalny arresteras för att ha struntat i borgen, dessutom finns det påståenden utan trovärdiga bevis för att han har förgiftats, är en hjälte i väst. Assange dömd för ingenting, avslöjar USA:s krigsförbrytelser, demoniserad och nekad borgen.”
  Navalny är dömd för bedrägerier, han har brutit mot borgensförbindelser och skulle självklart häktats vid sin ankomst till Ryssland, jag kan se många fler anklagelser som borde läggas till hans brottsrubriker och anledningar till att han bör fängslas, bl.a. uppvigling som lett till misshandel av oskyldiga, förstörelse och kaos, då rusar alla världsledare och ropar att han skall släppas.
  Det är ingen som höjer sin röst för Assange.

 8. Ingenting i videon pekar på muslimer som grupp, däremot kan den tolkas som försvar mot islamistisk terror, något det kristna Ryssland fått sin beskärda del av. Sovjetunionens anfall på Afghanistan blev oerhört dyrt för alla inblandade, men det är nog ingen som sätter den här videon i samband med det. Ändå hänger de ihop. Tjetjener och liknande är inte väl sedda av många i Moskva, det är inte ett Navalny-problem, det finns ganska spritt.

  • För att klargöra vem Katya är, så tillhör hon inte heller Putins fanclub, hon är kritisk till nationalister, rasister och liberaler och säger endast en kommunist kan besegra nationalism, men är kritisk till dem också.
   Videon ensam kan inte ge intrycket att Navalny är kritisk mot muslimer..
   Det finns dock flera uppgifter om Navalny som beskriver honom som främlingsfientlig påminner om Rysslands motsvarighet till Sverigedemokraterna, Ryssland till Ryssland som han ofta deklarerat. Hans budskap är att man skall inte hjälpa Syrien utan laga trasig gator i städer i Ryssland istället, och det går hem Man skall inte heller låta migranter komma till Ryssland.
   Katya på twitter som skrivit ” att Navalny lärde sig principerna i sin anti muslimska retorik vid Yale där han deltog i en kurs och debatterade mot moskeer, och praktiserade dem i Moskva då han återvände.” Hon skriver också ” Intrycket av Navalny är en grov kille som gör skrämmande skämt om muslimer och ständiga korståg mot dem”
   Eftersom Navalny är involverad i den amerikanska regeringen så finns det ett stort behov av att rentvätta hans nationalism menar Katya, som lägger ut ett möte med Bradford Bell i en video, och att detta är skäl för laglig förföljelse i vilket land som helst menar hon.
   29 april 2017 kunde man läsa en artikel i ”The Guardian” av Sham Walker, där han intervjuade Navalny, och han tog då upp dessa videor som Navalny producerat, speciellt nämnde han hur stötande de var då de slog an på Navalnys nationalistiska åsikter, där Navalny klädd som tandläkare klagar över hålen som förstör friska tänder, samtidigt som man visar arbetande migranter, och den andra videon som visas här på bloggen, där han vill ha friare vapenkontroll p.g.a. migranter som han liknar vid kackerlackor. Intervjuaren undrar om han ångrar något men han ursäktar sig inte, utan ser det som en styrka att han kan tala till både nationalister och liberaler. Men att jämföra migranter med kackerlackor? Det var konstnärlig frihet säger han och ångrar ingenting från dessa videor. Så nu kan väl ingen läsare längre tveka om att videon är riktig, då t.o.m. ”The Guardian” tagit upp dessa videor som Navalny producerat i sin intervju av honom.
   Slutar med denna tweet av Katya, ett budskap till våra politiker,:
   and if you really really need to support a political prisoner, why not pay attention to julian assange? no western politicos speak for him, and yet the man who exposed numerous imperialist war crimes is now in a covid-infested jail, facing a death penalty. #FreeAssangeNOW

 9. I en artikel på wsws.org, från jan 2018, Clara Weiss ger en tydligare bild av den yngre och äldre Alexei Navalny.
  What does Russian “opposition leader” Alexei Navalny represent?

  Ändå finns det en skarp skillnad mellan det överväldigande stödet som han får från västerländska, och särskilt amerikanska, media och hans nästan totala brist på popularitet i Ryssland själv. Trots massiv medietäckning i väst, och i ryska pro-oppositionsmedia, visade en nyligen gjord undersökning att endast 2 procent av väljarna skulle rösta på honom.

  Det finns goda skäl till denna fientlighet. Navalny är inte en demokrat eller en liberal, utan en missnöjd entreprenör och aktieägare med tydliga fascistiska benägenheter. På många nivåer representerar han den ackumulerade politiska smuts som har sprängt till ytan i Ryssland efter upplösningen av Sovjetunionen 1991.

  Om Navalnys bakgrund:
  ”Navalny föddes 1976. Hans far var officer i Röda armén och hans mor var partimedlem och ekonom. Han växte upp i olika militärstäder innan han flyttade till Moskva på 1990-talet för sina studier. Detta årtionde, traumatiskt för den stora majoriteten av ryssarna, såg en skamlös bonanza för tidigare stalinistiska byråkrater, Komsomol-medlemmar och regelbundna brottslingar, som alla försökte desperat att fånga så mycket rikedom som möjligt från den tidigare arbetarstaten. Navalnys familj deltog i denna kriminella kamp för rikedom och inflytande från den ex-stalinistiska eliten efter bästa förmåga. I mitten av 1990-talet byggde hans föräldrar en korgfabrik i sydvästra Moskva. Navalny bytte snart från lag (jurist) till finansiering och gick in i bankverksamhet.

  Under tiden, i andra änden av samhället, kastade själva hyperinflationen tiotals miljoner människor i extrem fattigdom, och arbetarna skulle gå utan löner i flera månader. Mot bakgrund av denna katastrofala omstrukturering av samhället utvecklade den unga Navalny ett fascistiskt, social-darwinistiskt hat mot arbetarklassen. I en senare intervju sade han: ”Jag ville ha en marknadsekonomi i den mest onda formen – de starkaste överlever, resten är helt enkelt överflödiga (ne nuzhny).”

  Han började arbeta på aktiemarknaden och i ett fastighetsbolag. Men han lyckades inte. Navalny minns senare: ”För att marknadsföra fundamentalister som jag verkade det som om de alla skulle bli miljonärer. Alla trodde att om vi var smarta skulle vi snart bli rika … men sedan blev det plötsligt uppenbart att de rika är de som på något sätt är kopplade till regeringen. ”
  https://www.wsws.org/en/articles/2018/01/09/nava-j09.html

  • Det blir väldigt tydligt när man läser artikeln i länken, varför USA och även EU vill använda sig av Navalny, just nu passar det väldigt bra in i deras geopolitiska motiv. Jag vill jämföra honom med politiker i Sverige.
   Annie Lööf blev invald i det globala nätverket ”Trilaterala Kommissionen”, de tillåter ingen insyn i verksamheten, mötena är hemliga och besluten får ej rapporteras till medierna. Det skall vara en antidemokratisk, fascistisk elitorganisation- för fåtalets globala maktövertag och mänsklighetens förenande under en enda världsledare, ett språk, en religion, en valuta, utan nationer, utan gränser. Världsledaren planeras få totala befogenheter och beskrivs av organisationen som en diktator med världsbefolkningens bästa för ögonen.
   Organisationen ser A.Lööf som en blivande statsminister vilket hon själv också verkar göra.
   I denna organisation är även Carl Bildt, välkänd i världen speciellt för hans deltagande i Jugoslavien kriget. Carl Bildt skriver stöd för Navalny på sin twitter och mycket stöd för oppositionen i Ryssland, och dessutom lägger han ut videon om Putins slott utan att ifrågasätta om den är sann.
   Annie Lööf och Fredrick Federley har beröringspunkter till Navalnys politik.
   Enligt artikeln i länken har Navalny sagt i en intervju att han vill ha marknadsekonomi i den hårdaste tillämpningen, där de starkaste överlever, resten är överflödiga.
   Har hört liknande argument av både Annie Lööf och Fredrick Federley, när det gäller invandring och att sänka lönerna för invandrare och ungdomar i Sverige. Federley sa i en intervju att gränserna skulle öppnas till Sverige för en mycket större invandring, och vid frågan om var de skulle bo när det inte fanns bostäder, menade han att de kunde bygga kåkstäder utanför storstäderna för de skulle säkert ändå ha det bättre där än vad de hade innan. Det skulle bli ett stort urval av arbetare och de duktigaste skulle skaffa arbeten och övriga fick återvända om de ville eller bo kvar i slummen vid storstäderna. När A. Lööf debatterar om att sänka lönen för invandrare och ungdomar så är hon okunnig om vårt välfärdssystem, hon tror att de med en låg lön skulle slippa gå och få försörjningsstöd, vilket knappast är troligt för en invandrare med familj, skulle inte klara sig på lönen. Dessutom har hon även använt samma argument att man skulle få en motivation att skaffa sig ett bättre arbete och arbeta hårdare.
   Dessutom har Navalny även beröringspunkter med SD, då han vill avsluta Rysslands engagemang utomlands, stänga gränserna, och bara låta dem invandra som har ett arbetsgivarintyg och enbart få vara kvar i Ryssland så länge som arbetet varar. Märkligt att våra politiker accepterar hans nationalism men inte SD:s. Ingen kritik har jag hört.
   Navalnys partiprogram kräver att Rysslands militära engagemang upphör i Syrien och Ukraina och vill att Ryssland skall närma sig de rika länderna i Europa, politiskt och ekonomiskt. Han vill att Ryssland skall bli ett ledande land i Europa, det håller nog inte USA och EU med om. Däremot kan man förstå att de stöder honom så mycket, eftersom han kan lösa två problem nämligen gå militärt ut ur Syrien och inte hjälpa Donbass mot Ukraina, utan helt släppa den biten.
   När han hade bara några procent av ryska folkets stöd var år 2018, det har gått 3 år och ett enormt mediadrev och stöd från mäktiga USA och EU i en stor propagandaapparat har nog betydligt ökat detta stöd. Det skulle vara intressant att veta vad han står i dag?

   • Tror inte att det är stor skillnad mot hans tidigare %.
    Här finns en artikel med uppskattningar av deltagandet till den senaste demonstrationen.
    What the “Navalny Headquarters” Are Silent About
    https://www.stalkerzone.org/what-the-navalny-headquarters-are-silent-about/

    Ytterligare en artikel om Navalny av Danielle Ryan (från 2017)
    Diktator mot demokrat? Inte riktigt: den ryska oppositionsledaren Alexey Navalny är ingen progressiv hjälte
    Alexey Navalny har blivit en mediehjälte för att protestera mot Putins korruption. Men hans egen politik är helt enkelt Trumpy

    Rysk politik är inte ett tydligt fall av diktator mot demokrat – och Navalny är ett bra exempel på varför vi bör vara försiktiga med att undvika att förenkla händelser som vi inte förstår.

    … om han (Navalny) var amerikan skulle liberalerna hata Navalny mycket mer än de hatar Trump eller Steve Bannon – och ändå är han förhärligad och upphöjd som Rysslands sista, bästa hopp.

    Vi bör inte blind ge vårt stöd till oppositionspersoner som Navalny utan att egentligen förstå vad det är vi stöder. Ett Ryssland under Navalny skulle inte vara ett som många liberaler skulle beundra, trots deras påstådda kärlek till honom nu.

    Vår sneda tolkning av Putin som en allsmäktig härskare som kontrollerar varje stad, stad och by med en järnhand är fel. Dessutom har denna falska tolkning farligt sprutat in i västerländsk diskurs om inrikespolitik i USA och Europa. Det verkar som om det finns människor där ute som tror att de ser Putin på sitt skål varje morgon.
    https://www.salon.com/2017/04/02/dictator-vs-democrat-not-quite-russian-opposition-leader-alexey-navalny-is-no-progressive-hero/

    • Bra artikel skriven av Danielle Ryan, hon tar upp viktiga synpunkter, som jag saknar i våra media. Glorifieringen som alltid sker av en opposition utan närmare kritik. Förenklingen av en situation där en ledare bedöms som mycket dålig och då måste med automatik alla som är mot den ledaren vara goda demokrater, och då måste man stödja den oppositionen för att krossa den dåliga ledningen, utan att tänka efter, utan att göra en ordentlig analys av vad ens handlingar kommer att åstadkomma.
     Man startade ett krig i Syrien för att störta Assad utan att analysera vad egentligen oppositionen bestod av för värderingar, det viktiga var att de ville bli av med Assad och då var man på samma sida.
     Min dotter har läst en doktorsavhandling som finns på något universitet i Israel skriven av en israelit, där man tar ställning för Assad-familjen som lyckades skapa lugn i Syrien genom en politik som försökte ge lite till alla grupper för att de skulle hålla tillbaka sin upproriskhet och därigenom skapa lugn i landet.
     Danielle Ryan tar upp i sin artikel att vi tar ställning ifrån vår lilla världsbild där vi lever utan att förstå vilka komplexa problem det kan vara i de länder som vi kritiserar.
     Det finns svåra problem i Ryssland, med en mäktiga maffia, som enligt Max Blumenthal dödade dubbelt så många journalister då Jeltsin var vid makten än nu när Putin har makten.
     Bara i vårt lilla land kan vi se hur polisen har dödat många fler när brottsligheten ökat i Sverige. Under 2000-talet har hittills 17 personer dödats av polisens användande av tjänstevapnet och det senaste 1,5 åren så har sju personer dödats. Så det är en tydlig koppling till att polisen dödar personer med att brottsligheten ökar i Sverige.
     Svensk polis skjuter mer än sina nordiska grannar och skotten leder oftare till döden. I Sverige har 13 personer skjutits till döds sedan 2002, i Norge två och i Finland endast en. Jag har hört socialdemokratiska politiker som upprört anklagar oppositionen för att kritisera Löfven för den ökade brottsligheten i Sverige, och menar att man kan inte anklaga en man för detta.
     De borde tänka på att Ryssland har en befolkning på 144 miljoner personer, och Sverige har en befolkning på 10,3 miljoner personer. Så hur kan en man i Ryssland ta ansvar för vad som händer med 144 miljoner personer?
     Detta kan man ha kvar i sin tanke när man talar om överdrivet våld i andra länder, länder som består av olika farliga grupperingar som alla vill ha kontroll och bestämma.

     • Den ökade brottsligheten i Sverige kan nästan direkt kopplas till den ökade invandringen och att tyvärr alldeles för många även kriminella kommit in i landet p g a usel kontroll vid gränserna! Och man kan nog inte bara kritisera Löfven utan samtliga ansvariga politiker sedan Rheinfeldts vidlyftiga invandringspolitik som dessutom hade ett helt annat syfte än dagens…Rheinfeldt ville ha in billig arbetskraft för företagen, demontera den svenska välfärdsstaten och försvaga fackens inflytande! Officiellt bor det ca 145 miljoner i Ryssland men mer eller mindre kvalificerade gissningar ger att det finns mellan 5-10 miljoner illegala invandrare främst från de forna sovjetrepublikerna som också bor där! I Sverige har vi också fler invånare än den officiella siffran och gissningarna ligger här på allt mellan åttio tusen upp till flera hundra tusen som befinner sig illegalt i Sverige! Och det ger sig själv att på något sätt så måste även en illegal invandrare skaffa sig pengar och det sker ofta via svartjobb eller ren kriminalitet både i Sverige och Ryssland!

 10. Igår under andra rättegången smutskastade navalnij II Wärd krigets 95-årige veteran och hans familj.
  Det är skurkens politiska död (allt finns på video).

   • Hej,
    Jag har tyvärr inte lyckats att kopiera avsnittet från youtube men, om du kan ryska, då finns det utförlig information om honom (inklusive om hans bakgrund och det jag hänvisade till) samt ”palatsets” fusk på t ex Россия 24 youtube kanal under dem senaste sex dagarna

 11. Amnesty International Rescinds Navalny’s ‘Prisoner of Conscience’ Status After Discovering His Past

  I en överraskande vridning på Alexei Navalny-sagan, och samma dag som det allmänt rapporteras Biden förbereder sanktioner mot Ryssland som straff för sin påstådda förgiftning av nervmedel i augusti förra året, har människorättsorganisationen Amnesty International dragit tillbaka sin formella beteckning av Navalny som en ”samvetsfånge”.

  USA-statligt finansierade Radio Free Europe / Radio Liberty rapporterar följande på tisdag:
  Amnesty International har enligt uppgift dragit tillbaka sin nyligen betecknade ryska oppositionspolitiker Aleksei Navalny som en ”samvetsfånge” på grund av hans påstådda förespråkare för våld och diskriminering och kommentarer som innefattade hat prat.

  Aleksandr Artemyev, rättighetsvakthund mediechef för Ryssland och Eurasien, bekräftade beslutet till Mediazona den 23 februari efter att nyheten först rapporterades av den amerikanska journalisten Aaron Mate.

  New: @AmnestyUK withdraws designation of Navalny as a ”prisoner of conscience.” In email, Amnesty says it’s ”no longer able to consider Aleksei Navalny a prisoner of conscience given the fact that he advocated violence and discrimination and he has not retracted such statements.” pic.twitter.com/E9m0e6lzT8
  — Aaron Maté (@aaronjmate) February 23, 2021
  https://www.globalresearch.ca/amnesty-international-rescinds-navalnys-prisoner-conscience-status-discovering-past/5738349

 12. ’Vovan och Lexus’ i farten
  Amnesty-tjänstemän försäkrade ett skämt som eftergav sig Alexey Navalnys allierade att de stöder den fängslade bloggaren och faktiskt inte bryr sig om mediefrihet.

  Under ett zoom-samtal böjde Amnesty Internationals generalsekreterare Julie Verhaar, Östeuropa och Centralasias direktör Marie Struthers och hennes ställföreträdare Denis Krivosheev bakåt för att försäkra ’Leonid Volkov’ att organisationen fortfarande stödde Navalny, även om den återkallade hans ”fånge av samvetsstatu”s jämfört med tidigare kommentarer som kvalificerade sig som hat prat.

  Amnesty International-tjänstemän behandlade raden som ett PR-problem och sa till ”Volkov” att de inte kunde gå tillbaka på beslutet eftersom det skulle få dem att se dåligt ut, men försäkrade honom att de skulle starta en massiv social media-kampanj till stöd för Navalny och inte lyft ett finger för att hjälpa ryska journalister som förföljs i Lettland.

  Det fanns bara ett litet problem: Volkov pratade aldrig med dem. De pratade faktiskt med den ökända duon av ryska pranksters som kallades ’Vovan och Lexus’.

  Trion av Amnesty-tjänstemän hade dock ingen aning och gick så långt att de gick med på de faktiska Volkovs arga tweets när Vovan tog upp dem och berättade att han hade all rätt att vara arg på organisationens beslut.

  Amnestys beslut att backa upp Navalnys status orsakade en viss motreaktion, men bloggarens allierade flyttade snabbt skulden till RT och andra ”ryska medier” för att ha påstått ha gjort en utstrykningskampanj mot honom.

  Krivosheev försäkrade ’Volkov’ att de ”inte pratar med RT”, eller ger intervjuer eller ens svarar på intervjuförfrågningar och bad om ursäkt för att en personal gjorde det och avslöjade Amnestys ”interna diskussioner”. Det ursprungliga e-postmeddelandet som avslöjade Navalny-beslutet skickades dock till Grayzones Aaron Mate, inte RT.

  Struthers erbjöd en ”kort, kraftfull, tydlig social media-kampanj” till förmån för Navalny för att ”styra konversationen” från hela samvetsfångens affär och bad ”Volkov” att hjälpa till att få andra ombord.

  Krivosheev upprepade detta tänkande och sade att Amnesty ville ”flytta medieuppmärksamhet” bort från sina interna beslut och tillbaka till Navalny.

  När ’Volkov’ uppmanade Amnesty att inte hjälpa de ryska journalisterna som arresterades i Lettland som ”propagandister” försäkrade Krivosheev honom att de tittade på frågan men ”har ingen avsikt att svara, åtminstone för tillfället.”
  ”Du behöver inte oroa dig för att vi kommer att säga något om det”, sade han och upprepade att Amnesty ignorerar RT och Sputnik helt.

  Lettland, en av de tre baltiska republikerna i fd Sovjetunionen, har nyligen flyttat för att förbjuda flera ryskspråkiga kanaler och straffa medborgare som ser dem med böter.
  https://www.rt.com/russia/516600-amnesty-navalny-zoom-prank/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Sanctions Post-Navalny: Blitzkrieg, Trench Warfare, Or Armistice?
  https://southfront.org/sanctions-post-navalny-blitzkrieg-trench-warfare-or-armistice/

  Russian media outlets linked to British state conjure up false story blaming RT for Amnesty’s downgrading of Navalny’s status
  https://www.rt.com/russia/516589-navalny-amnesty-meduza-mediazona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here