New Yorks förre borgmästare & Trumps advokat Rudy Giuliani: Assange bör inte åtalas.

2
480
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati, Cancilleria del Ecuador. Llicens: CCBY-SA2.0, Wikimedia-Commons
Julian Assange – Foto: Ricardo Pati, Cancilleria del Ecuador. Llicens: CCBY-SA2.0, Wikimedia-Commons

Donald Trumps kände advokat Rudy Giuliani har uttalat sig i Assange-fallet – och han säger viktiga och relevanta saker tycker i alla fall jag. Rudy Giuliani var borgmästare i New York åren 1994–2001 och presidentkandidat under republikanernas primärval i presidentvalet 2008. Artikeln är skriven av Joe Lauria, chefredaktör i Consortium News och före detta korrespondent vid Wall Street Journal, Boston Globe, Sunday Times i London och otaliga andra tidningar. Den utgår från en intervju i Fox News.
Consortiumnews


Donald Trumps advokat Rudy Giuliani sa på måndagen 31/12 att WikiLeaks’ Julian Assange inte borde åtalas. Han jämförde WikiLeaks-publikationer med Pentagon Papers. Rudy Giuliani, en av president Donald Trumps advokater sa 31/12 att WikiLeaks utgivare Julian Assange inte hade gjort “någonting fel” och inte borde hamna i fängelse för att sprida stulen information precis som de stora medierna gör.”

Pentagon Papers. Ellsberg frias

Han jämförde WikiLeaks-publikationer med Pentagon Papers. Låt oss ta Pentagon Papers säger Giuliani till Fox News. “Pentagon Papers var stulen egendom, eller hur? De publicerades i New York Times och Washington Post. Ingen hamnade i fängelse på The New York Times och The Washington Post.”” Giuliani sa att det skedde “avslöjanden under Bush-administrationen” som Abu Ghraib. “Allt detta är stulen egendom som togs från regeringen, det är emot lagen. Men när det kommer till en mediepublikation kan media publicera det”, säger Giuliani, “för att informera människor.” “Man kan inte placera Assange i en annan position”, sa han. “Han var en kille som kommunicerade.” Giuliani sa: “Vi kanske inte gillar vad [Assange] kommunicerar, men han var en del av media. Varje tidning och site grep den och publicerade den.”Den amerikanska regeringen har medgett att den har anklagat Assange för att publicera sekretessbelagd information, men kämpar i domstol för att hålla uppgifterna om åtalet hemligt. Som advokat och nära rådgivare till Trump skulle Giuliani kunna påverka presidentens och justitiedepartementets uppfattning om Assange.

Rudy Giuliani. Wikimedia.

Giuliani sa också att det inte fanns någon samordning mellan Trump-kampanjen och WikiLeaks. “Jag var med Donald Trump dag in och dag ut under kampanjens sista fyra månader”, sa han. “Han var lika förvånad som jag över WikiLeaks upplysningar.”

Ibland förvånad över omfattningen av “Åh min gud, sa de verkligen det?” Vi undrade om det var sant. De [Clinton-kampanjen] förnekade aldrig det. “Giuliani sa: “Det som egentligen gällde för Hillary är inte så mycket att det avslöjades, men att uppgifterna var sanna. De hade faktiskt människor som handlade så illa, och hon fuskade verkligen på debatterna. Hon fick verkligen frågorna från Donna Brazile före debatterna. Hon lurade verkligen Bernie Sanders helt och håller. “”Varje del av det var sant” fortsatte han. “Precis som Pentagonpapperet ger en annan syn på Vietnam, så ger detta en annan uppfattning om Hillary Clinton.” Giuliani sa: “Det var inte rätt att hacka. Människor som gjorde det borde hamna i fängelse, men ingen person i media eller person som sprider materialet för att informera gjorde någonting fel.”

Du kan titta på hela Fox News-intervjun med Giuliani. (Slut).

Relaterat.

“The Pentagon Papers är en dokumentsamling på sju tusen sidor sammanställd av USA:s försvarsdepartement. De hemligstämplade dokumenten redogör för USA:s inblandning i Vietnamkriget från 1945 till 1971. Dokumenten läcktes 1971 ut av Daniel Ellsberg, tidigare anställd som analytiker vid departementet.” Wikipedia

Pentagon Papers.
Fri lejd och frihet för Julian Assange! Försvara yttrandefriheten! Från manifestation i Stockholm 16 december
Går Julian Assange en stilla död till mötes?
Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here