New Yorks förre borgmästare & Trumps advokat Rudy Giuliani: Assange bör inte åtalas.

3
1910
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati, Cancilleria del Ecuador. Llicens: CCBY-SA2.0, Wikimedia-Commons
Julian Assange – Foto: Ricardo Pati, Cancilleria del Ecuador. Llicens: CCBY-SA2.0, Wikimedia-Commons

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad.

Julian Assange försmäktar under tortyrliknande former, enligt FN-experter Nils Melzer, på högsäkerhetsfängelset Belmarsh. Vilket många artiklar bl.a. här vittnat. Denna överraskande artikel hoppas jag kan vara av intresse.

Ingress 2/1 2018: Donald Trumps kände advokat Rudy Giuliani har uttalat sig i Assange-fallet – och han säger viktiga och relevanta saker tycker i alla fall jag. Rudy Giuliani var borgmästare i New York åren 1994–2001 och presidentkandidat under republikanernas primärval i presidentvalet 2008. Artikeln är skriven av Joe Lauria, chefredaktör i Consortium News och före detta korrespondent vid Wall Street Journal, Boston Globe, Sunday Times i London och otaliga andra tidningar. Den utgår från en intervju i Fox News.
Consortiumnews


Donald Trumps advokat Rudy Giuliani sa på måndagen 31/12 att WikiLeaks’ Julian Assange inte borde åtalas. Han jämförde WikiLeaks-publikationer med Pentagon Papers. Rudy Giuliani, en av president Donald Trumps advokater sa 31/12 att WikiLeaks utgivare Julian Assange inte hade gjort ”någonting fel” och inte borde hamna i fängelse för att sprida stulen information precis som de stora medierna gör.”

Pentagon Papers. Ellsberg frias

Han jämförde WikiLeaks-publikationer med Pentagon Papers. Låt oss ta Pentagon Papers säger Giuliani till Fox News. ”Pentagon Papers var stulen egendom, eller hur? De publicerades i New York Times och Washington Post. Ingen hamnade i fängelse på The New York Times och The Washington Post.”” Giuliani sa att det skedde ”avslöjanden under Bush-administrationen” som Abu Ghraib. ”Allt detta är stulen egendom som togs från regeringen, det är emot lagen. Men när det kommer till en mediepublikation kan media publicera det”, säger Giuliani, ”för att informera människor.” ”Man kan inte placera Assange i en annan position”, sa han. ”Han var en kille som kommunicerade.” Giuliani sa: ”Vi kanske inte gillar vad [Assange] kommunicerar, men han var en del av media. Varje tidning och site grep den och publicerade den.”Den amerikanska regeringen har medgett att den har anklagat Assange för att publicera sekretessbelagd information, men kämpar i domstol för att hålla uppgifterna om åtalet hemligt. Som advokat och nära rådgivare till Trump skulle Giuliani kunna påverka presidentens och justitiedepartementets uppfattning om Assange.

Rudy Giuliani. Wikimedia.

Giuliani sa också att det inte fanns någon samordning mellan Trump-kampanjen och WikiLeaks. ”Jag var med Donald Trump dag in och dag ut under kampanjens sista fyra månader”, sa han. ”Han var lika förvånad som jag över WikiLeaks upplysningar.”

Ibland förvånad över omfattningen av ”Åh min gud, sa de verkligen det?” Vi undrade om det var sant. De [Clinton-kampanjen] förnekade aldrig det. ”Giuliani sa: ”Det som egentligen gällde för Hillary är inte så mycket att det avslöjades, men att uppgifterna var sanna. De hade faktiskt människor som handlade så illa, och hon fuskade verkligen på debatterna. Hon fick verkligen frågorna från Donna Brazile före debatterna. Hon lurade verkligen Bernie Sanders helt och håller. ””Varje del av det var sant” fortsatte han. ”Precis som Pentagonpapperet ger en annan syn på Vietnam, så ger detta en annan uppfattning om Hillary Clinton.” Giuliani sa: ”Det var inte rätt att hacka. Människor som gjorde det borde hamna i fängelse, men ingen person i media eller person som sprider materialet för att informera gjorde någonting fel.”

Du kan titta på hela Fox News-intervjun med Giuliani. (Slut).

Relaterat.

”The Pentagon Papers är en dokumentsamling på sju tusen sidor sammanställd av USA:s försvarsdepartement. De hemligstämplade dokumenten redogör för USA:s inblandning i Vietnamkriget från 1945 till 1971. Dokumenten läcktes 1971 ut av Daniel Ellsberg, tidigare anställd som analytiker vid departementet.” Wikipedia

Pentagon Papers.
Fri lejd och frihet för Julian Assange! Försvara yttrandefriheten! Från manifestation i Stockholm 16 december
Går Julian Assange en stilla död till mötes?
Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

Föregående artikelFör Greta och klimatet
Nästa artikelAnta FN-konventionen för ett kärnvapenförbud – minska risken för kärnvapenkrig i/från Sverige!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

3 KOMMENTARER

  1. Jag kan inte låta bli att tycka synd om de två tjejer som anmälde honom för ”våldtäkt”.I det ena fallet ville flickan ifråga få tag i Assange med anledning av att han inte använde kondom på morgonkvisten.Hon ville få kontakt med honom för att få en bekräftelse på att han inte var hiv-smittad.Då säger advokaten Clas Borgström att du måste göra en våldtäktsanmälan.Sagt och gjort men några dagar senare ångrade hon sig och ville ta tillbaka denna anmälan, men det gick inte.Clas Borgström hånade Assange i TV och hånlog åt Assange rädsla att bli utlämnad till USA,visst vem tror han att han är?Tror nog att de här tjejerna har mått mkt dåligt sen den här okontrollerbara händelsen kom i rullning.Svenska myndigheter borde skämmas över sin behandling av honom och be om ursäkt, nu när vi vet att det inte fanns något underlag för ett åtal trots flera försök.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here