Presidenter som spelar på nukleär Armageddon

22
283

Ukrainas president Volodymyr Zelensky och USA:s president Joe Biden under G7-toppmötet den 21 maj på Grand Prince Hotel i Hiroshima, Japan. (Vita huset/Cameron Smith)

En artikel av Jeffrey Sachs i Common Dreams

De senaste fem presidenterna i USA, både demokrater och republikaner, har fört oss närmare avgrunden. Vi behöver desperat ledare med kapacitet för fred som kan styra nationen, och världen, mot en säkrare och mindre farlig framtid.

Varje amerikansk presidents överordnade uppgift är att hålla nationen säker. I kärnvapenåldern betyder det främst att man undviker kärnvapen Armageddon. Joe Bidens hänsynslösa och inkompetenta utrikespolitik driver oss närmare förintelsen. Han ansluter sig till en lång och lysande lista över presidenter som har spelat på Armageddon, inklusive hans föregångare och rival, Donald Trump.

Red: ”Termen Harmagedon eller Armageddon har använts för att hänvisa till en överhängande katastrofal kamp mellan styrkor av gott och ont. Termen har också använts för att beskriva ett eventuellt kärnvärldskrig.” (Wikipedia).

Det talas om kärnvapenkrig överallt nuförtiden. Natos ledare kräver Rysslands nederlag och  till och med styckning , samtidigt som de säger åt oss att inte oroa oss för Rysslands 6 000 kärnstridsspetsar. Ukraina använder Nato-levererade missiler för att slå ut delar av  Rysslands kärnvapenvarningssystem inne i Ryssland. Samtidigt genomför Ryssland kärnvapenövningar nära gränsen till Ukraina.  USA:s utrikesminister Antony Blinken  och  Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg  ger grönt ljus för Ukraina att använda Nato-vapen för att anfalla ryskt territorium, som en allt mer desperat och extremistisk ukrainsk regim finner lämpligt.

President John Kennedy. Wikipedia. Scanned from 1964 Warren Commission report (Government printing office).

Dessa ledare försummar och sätter oss i den största faran, de har glömt den mest grundläggande lärdomen av kärnvapenkonfrontationen mellan USA och Sovjetunionen, under Kubakrisen, som berättades av president John F. Kennedy, en av de få amerikanska presidenter i kärnkraftsåldern som tog vår överlevnad på allvar. I efterdyningarna av krisen  sa Kennedy till oss och hans efterträdare :

Framför allt, samtidigt som de försvarar våra egna vitala intressen, måste kärnvapenmakterna undvika de konfrontationer som leder en motståndare till valet mellan en förödmjukande reträtt eller ett kärnvapenkrig. Att anta en sådan kurs i kärnkraftsåldern skulle bara vara bevis på vår politiks konkurs – eller på en kollektiv dödsönskan för världen.

Ändå är det precis vad Biden gör idag, då han för en konkursmässig och hänsynslös politik.

Kärnvapenkrig kan lätt uppstå från en upptrappning av ett konventionellt krig, eller från en hetlevrad ledare med tillgång till kärnvapen som bestämmer sig för en överraskande första attack, eller efter en grov missräkning. Det sistnämnda hände nästan, även efter att Kennedy och hans sovjetiska motsvarighet Nikita Chrusjtjov hade förhandlat fram ett slut på Kubakrisen, när en sovjetisk ubåt var nära att avfyra en kärnstridsspetstorped.

Domedagsklockan var 17 minuter till midnatt när Clinton blev president, men bara 9 minuter när han lämnade den. Bush skjuter fram klockan till bara 5 minuter, Obama till 3 minuter och Trump till bara 100 sekunder. Nu har Biden ställt klockan på 90 sekunder.

De flesta presidenter, och de flesta amerikaner, har liten aning om hur nära vi är avgrunden. Bulletin of Atomic Scientists, som grundades 1947, delvis för att hjälpa världen att undvika kärnvapenförintelse, etablerade  Doomsday Clock  för att hjälpa allmänheten att förstå allvaret i de risker vi står inför. Nationella säkerhetsexperter justerar klockan beroende på hur långt eller nära vi är ”midnatt”, vilket betyder utrotning. Idag har de ställt klockan på bara 90 sekunder till midnatt, det närmaste det någonsin varit i atomåldern.

Klockan är ett användbart mått på vilka presidenter som har ”fattat det” och vilka som inte har det. Det sorgliga faktum är att de flesta presidenter hänsynslöst har spelat med vår överlevnad i nationell heders namn, eller för att bevisa sin personliga tuffhet, eller för att undvika politiska attacker från krigshetsare, eller som ett resultat av ren inkompetens.

Med en enkel och okomplicerad räkning har fem presidenter gjort rätt och flyttat bort klockan från midnatt, medan nio har flyttat oss närmare Armageddon, inklusive de senaste fem.

Truman var president när Domedagsklockan avtäcktes 1947, och det var då 7 minuter till midnatt. Truman eldade upp under kärnvapenkapplöpningen och lämnade kontoret med klockan bara 3 minuter före midnatt. Eisenhower fortsatte kapprustningen, men gick också in i de allra första förhandlingarna med Sovjetunionen om kärnvapennedrustning. När han lämnade kontoret hade klockan ställts tillbaka till 7 minuter till midnatt.

Kennedy räddade världen genom att kyligt resonera sig igenom Kubakrisen, snarare än att följa råden från krigiska rådgivare som uppmanade till krig (för en detaljerad redogörelse, se Martin Sherwins auktoritativa  Gambling with Armageddon, 2020). Han förhandlade sedan fram det partiella vapenstilleståndsavtalet med Chrusjtjov 1963. Vid tidpunkten för hans död, som mycket väl kan ha varit en statskupp, hade som ett resultat av Kennedys fredsinitiativ, klockan skjutit tillbaka klockan till 12 minuter före midnatt, en fantastisk och historisk bedrift.

Nixon och Kissinger tillsammans med Egyptens utrikesminister till vänster. By Knudsen, Robert L. (Robert LeRoy), 1929-1989, White House Photographer – This media is available in the holdings of the National Archives and Records Administration, cataloged under the National Archives Identifier (NAID) 194552., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=526900

Det var inte meningen att det skulle hålla. Lyndon Johnson eskalerade snart i Vietnam och sköt fram klockan igen till bara 7 minuter till midnatt. Richard Nixon lättade på spänningarna med både Sovjetunionen och Kina och slöt fördraget om begränsning av strategiska vapen (SALT I), som i sin tur förde tillbaka klockan till 12 minuter från midnatt. Ändå misslyckades  Gerald Ford och Jimmy Carter  att säkra SALT II, ​​och Carter gav det olyckliga och olyckliga gröna ljuset till CIA 1979 för att destabilisera Afghanistan. När Ronald Reagan tillträdde var det bara 4 minuter till midnatt.

This file was derived from: RIAN archive 850809 General Secretary of the CPSU CC M. Gorbachev.jpg:

De följande 12 åren markerade slutet på det kalla kriget. En stor del av äran går till Mikhail Gorbatjov, som hade som mål att reformera Sovjetunionen politiskt och ekonomiskt och att avsluta konfrontationen med väst. Men äran tillkommer också Reagan och hans efterträdare George Bush Sr. som framgångsrikt arbetade med Gorbatjov för att avsluta det kalla kriget, som i sin tur följdes av slutet på själva Sovjetunionen, i december 1991. När Bush lämnade ämbetet stod domedagsklockan 17 minuter före midnatt, den säkraste situationen sedan starten kärnkraftsåldern.

Tyvärr kunde den amerikanska säkerhetseliten inte ta ett ”ja” som svar när Ryssland sa ett bestämt ja till fredliga och samarbetsvilliga relationer. USA behövde ”vinna” det kalla kriget, inte bara avsluta det. De behövde deklarera för sig själva och visa sig som den enda supermakten i världen, den som ensidigt skulle skriva reglerna för en ny USA-ledd ”regelbaserad ordning”.

Efter 1992 startade därför USA krig och utökade sitt enorma nätverk av militärbaser som de ansåg lämpligt, ståndaktigt och demonstrativt ignorerande andra nationers röda linjer, i själva verket syftade till att driva kärnvapenmotståndare till förödmjukande reträtt.

Bill Clinton

Sedan 1992 har varje president lämnat USA och världen närmare kärnvapenförintelse än sin föregångare. Domedagsklockan var 17 minuter till midnatt när Clinton blev men bara 9 minuter när han lämnade den. Bush skjuter upp klockan till bara 5 minuter, Obama till 3 minuter och Trump till bara 100 sekunder. Nu har Biden ställt klockan på 90 sekunder.

Biden har lett USA in i tre akuta kriser, som var och en kan sluta i Armageddon. Genom att insistera på Natos expansion till Ukraina, mot Rysslands klarröda linje, har Biden upprepade gånger drivit på Rysslands förödmjukande reträtt. Genom att stödja ett folkmordsbaserat  Israel  har han antänt en ny kapprustning i Mellanöstern och en farligt expanderande konflikt i Mellanöstern. Genom att provocera Kina över Taiwan, som USA påstås erkänna som en del av ett Kina, bjuder han in till ett krig med Kina. Trump rörde på samma sätt om i kärnvapenfrågan, på flera fronter, mest uppenbart med Kina och Iran.

Washington verkar bara ha en tanke i huvudet nuförtiden: mer finansiering för krigen i Ukraina och  Gaza, mer vapen till Taiwan. Vi kommer allt närmare Armageddon. Opinionsundersökningar visar att övervägande delen av det amerikanska folket  ogillar amerikansk utrikespolitik , men deras åsikter spelar väldigt lite. Vi måste ropa efter fred från varje kulle. Våra barns och barnbarns överlevnad beror på det.


Relaterat
”Doomsday Clock” – Bedräglig och mest en indikator på USA:s utrikespolitik!?

Föregående artikelFolkomrösta om DCA-avtalet
Nästa artikelRyssland och Kina har fått nog
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

22 KOMMENTARER

 1. Genocide Joe ären front figur. Denne senil låtsas vara USAs president, men egentligen de som styr är sionisterna med Blinken i spetsen som sitter på viktiga poster i regeringen som styr.
  Nämligen
  Janet Yellen, Treasury secretary,
  Avril Haines, NSA,
  David Cohen vice CIA-chief,
  Merrick Garland chefåklagaren,
  Ronald Klain, ”Presidentens” stabchef
  Alejandro Mayorkas, chef för Homeland Security
  sa är topp sionister i administrationen. Men sionisterna har infiltrerat hela USAs regering på ilka nivåer.

  Därav det sorgliga med att USA – en supermakt som tvingas leka lakej för en entitet som inte är ens större än Småland – folkmördar regimen israel. USA är ockuperat helt enkelt!

  • Att påpeka denna sanning kallas för antisemitism och sanningen har blivit alltför farlig för Djupa Staten i USA som nu slår vilt åt alla håll med påhittade politiska åtal, olagligt indragna pass, mystiska ”självmord” av folk med information, ”honeytraps” m m. Allt detta pågår mitt framför näsan på svenska politiker och allmänhet men inte många vill se eller höra om förfallet och vägen mot den totalitära staten i USA.

 2. Jag ställer mig något skeptisk till klockan som illustration fastän det är svårt att komma på träffande jämförelseobjekt i detta sammanhang. Temperaturskalan måhända. Däremot ligger Jeffrey Sachs beskrivning som sådan tämligen rätt så vitt jag kan bedöma. Vissa punkter kan överraska, som att hotet under Nixon bedarrade eftersom han med rätta kan ses som en krigsvillig president, men han begrep att förhandla med stormakterna.

  Hotets växlingar speglar ofta den amerikanska inrikespolitiken. Man måste överträffa sin politiska motspelare i aggressivitet mot utländska makter. Vi ser hur en trist och lumpen sexhistoria kan sätta fart på utrikespolitiska äventyrligheter för att tysta oppositionen som under Clinton.

  Off-topic: Scott Ritter har av amerikanska utrikesdepartementet hindrats att resa till St Petersburg för att delta i SPIEF, forumet för ekonomisk debatt. Släpades ur planet i New York för att ge max uppmärksamhet som dock kan ge bumerangeffekt. Larry Johnson, bekant från domare Napolitanos intervjuer, är redan i Ryssland medan Napolitano själv sägs ha avbokat, oklart om på order eller för att han hade tänkt sammanstråla med Ritter.

  Och för dem som tänker fortsätta att smutskasta Ritter hänvisar jag till Caleb Maupin på YouTube där han redogör för hur Ritter fälldes för ”sexuellt trakasseri” i ett fall som inte var något sådant och där ingen kom till skada. Den djupa staten tog hämnd på Ritter som hade avslöjat att Irak saknade massförstörelsevapen.

 3. Det är Putin som har lett in ryssland i akuta kriser, och som kan sluta i Armageddon.

  Mycket intressant artikel från Expressen
  https://www.expressen.se/nyheter/varlden/hemlig-undersokning-visar-motstandet-mot-putin-och-kriget/

  Läkt undersökning beställd av den ryska regimen inför valet visar att stödet för regimen är betydligt lägre än valresultatet och att motståndet mot kriget växer.

  Det intressanta är att stödet för Putin i St. Petersburg är lågt, betydligt lägre än i resten av Ryssland, att stödet för Putin och för kriget faller rejält och att väldigt många ryssar uppger att de tror valet är riggat.

  • En klassisk sociologisk siffra man ser från rysk opinion är ofta den så kallade 15/35/15/35.

   15% är strikt och aktivt EMOT regimens krig, 35% är passivt mot kriget och anti-putinistisk;
   15% är aktivt FÖR kriget och står helt på Putins sida, 35% är passivt positivt lagda men för kriget och putinismen.

   Huruvida det konstant passar vid varje tillfälle är naturligtvis svårt att säga, men förefaller ganska rationellt sett till hur opinioner växer fram i den här typen av avpolitiserade och medianedstängda samhällsmodeller där den egna befolkningens åsikter och opinion spelar inte minsta roll.

   • ”En klassisk sociologisk siffra man ser från rysk opinion är ofta den så kallade 15/35/15/35.”

    Det här borde du bekräfta med källa så man inte misstänker du hittat på det själv.
    Jag tvivlar därför skulle det varit sant så skulle det också blivit ett helt annat resultat i det nyligen hållna presidentvalet.

  • Det kräver en viss nivå av doktorerad du**et för att åberopa lögnexpressen som källa.
   Armageddon kommer att startas av USA och ingen annan. För varje dag som går sjunker USA i sin egen dynga – nu senast genom att förbjuda Scott Ritter från att resa till Moskva. Som den oförlikneliga Maria Zakharova sarkastiskt noterade “Is this done under the First Amendment to the US Constitution or the Fourth?”

   När du har sett videon ovan så kan du ”Doktor” återkomma med dina djupa inlägga om ”fri- och rättigheter i USA”

   • Lögnexpressen slår till hej vilt😂 4 juni, 2024 At 19:39

    Jag har inte åberopat någonting, läs vad jag skrev.

    Angående Scott Ritter.
    Han är ju en dömd sex-förbrytare, det kan ju vara så att man inte vill att han lämnar landet i väntan på något kommande åtal.

    Om man litar på Dmitrij Peskov är detta tydligen inga konstigheter.
    Citat: Asked about the scandal Tuesday, Vladimir Putin’s spokesman Dmitry Peskov played down Ritter’s claims. He told reporters the “details” about the situation were not clear and that there was nothing unusual about a former intelligence officer facing certain travel restrictions. “This is practiced in almost all countries in relation to former intelligence officers,” he said.

    Det står inte så mycket i media varför de stoppade honom. Men den amerikanska staten har nog haft ett öga på honom väldigt länge. Det började säkert redan på Sovjettiden, då Scott Ritter träffade en kvinna som misstänktes ha KGB-kopplingar.

    Putin hade givetvis aldrig tillåtit att en kritiker till honom åka in och ur landet och tala på konferenser. I Ryssland hade motsvarande beteende lett till man fallit ut från ett fönster. Hade han varit Ryss och agerat på motsvarande sätt hade han varit död nu.

    • Scott Ritter är friad av alla de falska anklagelserom ”sexbrott”. Sprid inte lögner!

     Navalny åkte in och ut – så sluta hitta på.
     Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putin BENÅDADE skurken och sionisten Mikhail Khodorkovsky alltmedan Julian Assange ruttnar i lilla-Britanniens fängelse.

  • Expressen som källa? Ja, den sista idioten är sannerligen inte född! Finns det någon med IQ över rumstemperatur som litar på svenska blaskor och media efter alla lögner de serverat tidigare? Tyvärr är det väl så att ca 80% fortfarande till stor del litar på MSM-ljugmedia utan att reflektera vems ärenden de springer! Det ”sovande folket” levererar…

   • Benny 5 juni, 2024 At 08:06
    Du behöver inte gå bananas Benny, jag skrev att det är intressant artikel från Expressen och länkade artikeln. De skriver själva varifrån de har fått sina uppgifter, huruvida det stämmer får var och en själv utvärdera.

    ”Dokumenten från den ryska presidentadministrationen läcktes till det estniska mediehuset Delfi som delade det med Expressen, ryska oberoende sajten Meduza och centraleuropeiska Vsquare, för en gemensam granskning.”

 4. Den schweiziska konferensen, som kommer att äga rum i stor stil på ett lyxhotell på ett magiskt berg med utsikt över Vierwaldstättersjön, syftar till att ge extra uppmuntran till Ukrainas utgångna president Volodymyr Zelensky att använda ytterligare tusentals ukrainare som kanonmat i sitt redan förlorande krig mot den mäktiga ryska armén nästan vid tröskeln. Dessförinnan svarade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov på en fråga under sitt anförande i utskottet för utrikesfrågor i förbundsförsamlingens federationsråd: ”Schweiz är inte tillräckligt lämpligt som en plats för fredssamtal. Tidigare var det ett neutralt land. Dess territorium liksom de andra neutrala ländernas (Österrike, Finland, Sverige) var värd för olika konferenser, eftersom dess plattform var bekväm för alla. För närvarande har Bern entydigt ställt sig på Ukrainas sida. Och den stöder inte bara alla västerländska sanktioner, utan agerar till och med som ledare i vissa frågor.”

  Efter denna kommentar är det inte opraktiskt att tänka – den schweiziska konferensen kommer att bli ännu ett WEF-möte (World Economic Forum) för den globala eliten, där hundratals prostituerade strömmade in när efterfrågan på sexuella tjänster sköt i höjden. För den globala eliten var Davoskonferensen inget annat än ett nöjesmöte.

  Enligt DailyMail, som fokuserar på WEF-konferensen, såg prostituerade ett uppsving i affärer, eskorter bokades in på delegaternas hotell tillsammans med företagsledare och sexarbetare klädda i affärskläder och frotterade sig med den globala eliten. Med en sådan enorm inkomstbonanza höjde sexarbetare sina priser flera gånger. Det kan nämnas här – varje år är World Economic Forum värd för en femdagarssammankomst med vd:ar, dignitärer, industriledare och mediefigurer för att diskutera viktiga globala frågor.

  Vad gör nu deltagarna – som inkluderar mäktiga globala politiker, byråkrater och spioner – under den kommande konferensen i Schweiz? Några gissningar? Kommer de att göra det till ännu en ”Davos-konferens” och ge möjlighet till sexarbetare, eskorter och gäng skurkaktiga korrupta politiker från Ukraina, tillsammans med nynazister att tillbringa den 15-16 juni med att njuta av optimal nivå av njutning – inklusive orgiefester? Låt oss inte glömma, om deltagarna i den schweiziska konferensen behöver kokain eller någon typ av sexstimulerande droger – Zelensky kan säkert göra det tillgängligt eftersom han enligt medierapporter har upprätthållit kontakter med internationella drogkarteller i flera år och Zelensky själv är en kokaintagare.

  Samtidigt hävdar medierapporter att USA:s president Joe Biden tydligt känner sig tveksam till att delta i Ukrainas president Volodymyr Zelenskys löjliga ”fredskonferens” som han definitivt förstår – detta evenemang kommer i slutändan att förvandlas till en stor show av ”Clownen från Kiev” och kommer inte att spela någon roll för att avsluta Bidens proxykrig i Ukraina. Dessutom är det möjligt att Biden inte känner sig benägen att än en gång ta steget in i ett katastrofalt misstag av Afghanistan-typ som hade resulterat i en förödmjukande reträtt av amerikanska styrkor från landet.

  Toppmötet, som begärts av Zelenskyj och godkänts av den schweiziska presidenten Viola Amherd, syftar till att samla internationellt stöd för Ukrainas fredsplan. Zelenskyjs förslag innehåller flera stränga krav: ett fullständigt tillbakadragande av ryska styrkor från alla territorier som Ukraina anser vara sina egna, skadestånd från Moskva och inrättandet av en krigsförbrytartribunal. Dessa villkor har avfärdats av Ryssland som orealistiska och ett tecken på Kievs ovilja att eftersträva en diplomatisk lösning.

  Trots Bidens osäkra deltagande har konferensen redan väckt intresse från mer än 50 länder, enligt president Amherd. Schweiz strävar efter att bredda deltagandet ytterligare, särskilt med inriktning på Kina och nationer från det globala syd. Peking har dock ännu inte bekräftat sitt deltagande. Kina har tidigare betonat att alla fredssamtal måste inkludera Ryssland och betonat nödvändigheten av att involvera alla parter i konflikten för att nå en hållbar lösning.

  Brasiliens president Lula da Silva upprepade denna känsla och uttryckte skepsis mot toppmötets effektivitet utan Rysslands närvaro. – Det är ingen större mening med att delta i ett möte där båda sidor i konflikten inte är representerade, säger han till CNN Brazil. På samma sätt har Sydafrikas president Cyril Ramaphosa beslutat att inte delta i toppmötet, vilket signalerar en bredare tvekan bland vissa globala ledare.

  Rysslands president Vladimir Putin upprepade Rysslands vilja att delta i samtal men kritiserade toppmötets tillvägagångssätt. ”De vill samla så många nationer som möjligt, övertyga alla om att det bästa förslaget är villkoren för den ukrainska sidan och sedan skicka det till oss i form av ett ultimatum”, påpekade han. Detta perspektiv understryker Rysslands övertygelse om att konferensen är partisk och inte ett genuint försök till fred.
  Även om ingen förväntar sig någon skillnad än att deltagarna i den schweiziska konferensen ägnar sin tid åt schweizisk choklad, ost och, berättade en anonym ukrainsk tjänsteman för Financial Times, är Zelenskys viktigaste relation med USA ”väldigt, väldigt spänd”. Zelenskyj har börjat offentligt tillrättavisa Biden för ett beslut som Kievs härskare anser inte vara tillräckligt starkt.

  Nyligen använde Volodymyr Zelensky en lång intervju med The New York Times för att uttrycka sin misstanke om att Ukrainas västerländska sponsor kan ha svikit från början.
  Trots all sådan osäkerhet kring det kommande toppmötet måste en fråga nämnas här. Zelenskyjs mandatperiod som president löpte ut den 20 maj. Även om västerländska mediekarteller frenetiskt försöker vilseleda människor genom att hävda att den ukrainska konstitutionen inte tillåter att presidentval hålls under krigstid. Det här är en jävla lögn. Enligt Ukrainas grundlag får parlamentsval inte hållas i krigstid. Det finns inget rättsligt hinder för att hålla presidentval. Efter den 20 maj blev Volodymyr Zelenskyj en illegitim president. Men det kommande toppmötet skulle säkert ge honom en viss grad av legitimitet – åtminstone kommer västerländska ledare och de stora mediekarteller som kommer att främja detta mål. Och detta är också viktigt för Zelenskyj, eftersom han efter den 20 maj inte längre är en vald president för de ukrainska medborgarna. I stället är han en så kallad president som fått legitimitet av sina västerländska herrar. Ska ukrainarna kunna uthärda smärtan av att ha en president som styrt landet? Viktigast av allt är att Zelensky efter den 20 maj tekniskt sett inte behöver bära bördan av ansvarsskyldighet gentemot ukrainarna eftersom han efter det datumet fortfarande är en olaglig enhet. Helt otillåtet.

  Och detta kommer att ge honom en stor möjlighet att intensifiera sin korruption och plundring. Framåt, oavsett vilket utländskt bistånd som når Ukraina, kommer Zelensky och få av hans nynazistiska förtrogna att ägna sig åt ohejdad plundring och stöld av ukrainska rikedomar. Åtminstone en del av ukrainarna kan nu inse att deras land har hamnat i klorna på ligister, plundrare, tjuvar och västerländska legosoldater.

  • I folkmun kallas den redan nu ”Piss Konferensen”😂 😂 😂
   Det är inte bara prostituerade utan även konsumtion av kokain som kommer att skjuta i höjden mellan 14-16 juni – drog och prostitutions kartellerna aktier får klirr💸💸💸

 5. I USA spelar det ingen roll vilken president som sitter. Det verkliga övergripande makten är gömd bakom.
  I nuläget verkar det inte vara möjligt med någorlunda professionella fredförhandlingar (där Ryssland ska vara en naturlig part). USA har ju 100 årig plan för styckning av Ryssland. Nazi-tyskland hade även de liknande planer. EU, vars fördrag vilar på 3-dje rikets plan kanske också har planer på att stycka Ryssland?!

  • ”I USA spelar det ingen roll vilken president som sitter. Det verkliga övergripande makten är gömd bakom.”

   Deep State?

   Jag upplever detsamma i Sverige.
   Regeringsskiften i Sverige kan endast förändra detaljer.
   Förändringar av det övergripande är нельзя (det är förbjudet) för det är redan förutbestämt av den Demokratiska Dolda Makten.
   Ju närmare ”mitten” man kommer i Demokratin desto större betydelse har det förutbestämda.

   Åsiktsyttringar inom Demokratin som utmanar det förutbestämda (den övergripande dolda makten) kan aldrig inom Demokratin närma sig makten utan att göra avbön till den dolda maktens absoluta krav.

   Politiker som Demokratin misstänker kan befinna sig utanför den etablerade Borgerligheten sätts på husförhör och eventuell snabbkurs i närmast kommande Bilderbergsmöte för kontroll och anpassning.

   Det är detta som Västerlandet kallar för ”Demokrati och Fria Val”.

   • Jag tror/gissar att den amerikanska ”deep State” även styr Sverige.
    Sedan ca 1995 har Sverige ett nyliberalt ekonomiskt system. Exempel på detta är att statens utgifter är mycket hårt reglerade (EU är förebild men Sverige går betydligt längre). Göran Persson var med och ”uppfann” ett par nyliberala verktyg (som han var oerhört stolt över!) ”avindexering” av välfärden som i praktiken innebär att välfärden skärs ner varje år oavsett vilken regering som sitter. (nu märker även de ideologiskt blinda detta). ”Bromsen” som innebär att pensionerna kopplas till BNP och det har gett att pensionerna sänks så fort tillväxten inte är tillräckligt stor. (det har ju hänt nästan vartannat år de senaste 15 åren). För att få till ändring krävs partier med en annan ekonomisk politik och dessa finns inte i riksdagen.

    • Det är nog så att efter att CIA via sin organisation ”Stay Behind” i Sverige fimpade Palme så har Deep State i USA haft ett stort inflytande på svensk politik. Politikerna i Stockholm lärde sig fort att inte utmana och de insåg snabbt hur infiltrerat av USA Sveriges och EU politik egentligen är. Vi hade t o m en ”statsminister” som fjärrstyrdes från USA och som låg bakom den då berömda ubåtsvalsen.

    • Se ned på de äldre och hylla ungdomen tycker jag är typiskt i nutida politik sedan några decennier tillbaka.
     Så var det inte förr, då skulle de äldre respekteras och hedras på ett helt annat sätt.
     ”Gärna medalj, men först en rejäl pension hette det från 1950-talets Socialdemokrater”

     Denna brist på sympati för de äldre från etablerade politiska krafter är något som utnyttjades framgångsrikt av partiet Sverigedemokraterna som gjorde något av en kometkarriär under sin uppgång inom den svenska Demokratin trots kompakt motstånd från i stort sett alla parter.
     Sverigedemokraterna lyfte fram de äldre i sin retorik fick många äldre med sig.
     Särskild äldre män, men även folk i allmänhet insåg hur övriga partier och politiker förbisåg de äldre och därför kunde göra nedskärningar i både äldreomsorg och bland pensionerna.

     Även en sådan högerman som Thoralf Alfson har faktiskt givit sig in i striden och slagits för pensionerna för de som är födda 1957 och blev på något sätt satta på undantag i gällande lagstiftning.
     Förvisso tror jag han själv är född 1957, men ändå saken gäller dock alla födda året 1957 och som hamnade i en politisk klämsituation för lägre pension.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here