Putin är en krigsförbrytare säger Biden med tiotals gånger fler krigsoffer på sitt samvete

25
2372
Biden och Putin. shutterstock_1876506697

USA:s president Joe Biden har kallat Rysslands president Vladimir Putin ”en krigsförbrytare” över konflikten i Ukraina, medan Kreml svarar att sådana kommentarer från Förenta staterna är ”oacceptabla och oförlåtliga”. RT: Kremlin responds to Biden calling Putin ‘war criminal’.

Jag återger nedan huvuddelen av artikeln i RT och avslutar med en kommentar.

_______________________________________________________________

”Igår onsdag 17/3 blev Biden ombedd av en av reportrarna om han ansåg Rysslands president en krigsförbrytare. Först besvarade Biden frågan ”Nej”, men då bad han journalisten att klargöra frågan sa han: ”Åh, jag tror att han är krigsförbrytare.”

Kremls talesman Dmitry Peskov sa i en kommentar att Moskva anser att ”en sådan retorik är oacceptabel och oförglömlig från en statschef vars bomber dödade hundratusentals människor runt om i världen.”

Medan USA konsekvent har fördömt Rysslands attack på Ukraina, markerade Bidens anmärkningar på onsdagen första gången den amerikanska ledaren använde en term så stark som ”krigsförbrytare” för att beskriva Putins handlingar. Tidigare har Vita huset undvikit detta med förklaring att det är en särskild rättslig term.

I ett tal på onsdag anklagade Biden den ryska militären av shelling sjukhus och lägenhetsbyggnader – något som Moskva förnekar.

Presidentens anmärkningar kom en dag efter den amerikanska senaten stödde en resolution som förklarade att Putin är en krigsförbrytare. Den demokratiska senatens majoritetsledare Chuck Schumer sade på tisdag att både demokrater och republikaner gick samman ”för att uttala att Vladimir Putin inte kan undkomma ansvaret för de grymheter som begåtts mot det ukrainska folket.”

Putin har konsekvent nekat anklagelserna om oskälig beskjutning av ukrainska städer av de ryska styrkorna, betonar att militären ”arbetar med moderna hög precisionsvapen”, och endast slår till mot militära mål.”

______________________________________________________________

Redaktören: President Biden var som senator 1973-2009 och främst som vicepresident under Obama 2009-2017, och som president sedan januari 2021 ansvarig för många av USA:s krig och statskupper mot demokratier, och stöd till krig och statskupper. Dessa har dödat miljoner, skadat fler och drivit över 10 miljoner på flykt.

Jan Guillou upptäcker och prisar Peos bok ”Folkmordet i Irak”. Har du läst den än?

USA:s krig mot Irak sedan 1991 kan ha dödat uppemot 4-5 miljoner människor enligt Peo Österholm som skrivit två böcker om krigen. Lancet beräknade efter 4 år att kriget som startade 2003 hade medför 600 000 dödsfall fram tills dess. Det senaste Irak som startade för 19 år sedan, år 2003, inleddes trots beslut i FN:s säkerhetsråd på en lögn om att Irak höll på att skaffa massförstörelsevapen. Det 20-åriga kriget mot Afghanistan av USA, Nato och Sverige resulterade i uppskattningsvis 200 000 dödade, långt utöver en FN-resolution, och kostade Sverige över 15 miljarder . Afghanistankommittén skriver i sin senaste tidning att 28 000 barn har dödats i kriget i Afghanistan. Vi har Nato:s krig mot Libyen, Afrikas mest välmående stat 2011, långt utöver en annan FN-resolution, där Sverige aktivt medverkat i förstörelsen. Minst 100 000 döda och en sönderslagen infrastruktur och statsbildning. USA:s krig mot Syrien via allierade som Saudiarabien och stöd till terroristorganisationer enligt generaler, kongressledamöter och etablerad press (BBC, Reuters, NY Times, Newsweek) i USA och Väst. Uppskattningsvis 400 000 dödade, enorm förstörelse och fattigdom sedan flera miljoner har flytt. 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av del av Syrien

Sveriges Radio om kriget i Jemen: Svensk vapenexport till angriparen Saudiarabien, och stödet från USA, Israel och Storbritannien nämns inte.

Lite av förstörelsen i Jemen.

Vi har det USA- och Nato-stödda angreppskriget av Saudiarabien och Förenade Arabemiraten med bland annat svenska vapen (enligt bl.a. Diakonia) som dödat uppskattningsvis minst 200 000 människor i Jemen och som orsakat omfattande förstörelse och svält för miljoner enligt FN.  Var finns protesterna i svenska media och bland politiker i Sverige och EU mot detta? Ingenstans.  Det finns en tydlig dubbelmoral från ”etablissemanget” i synen på brutala folkrättsvidriga krig!

Några statskuppsinsatser av USA sedan Biden blev senator:

– 1983 USA  Bishopregeringen i Grenada

– 2002-2019 USA statskuppsförsök i Venezuela

– 2014 Aristide i Haiti.

–  2009 Zelaya i Honduras

– 2013 Morsi i Egypten

– 2014 Janukovitj, som fick 69 % i lovordat presidentval (OSSE) 2010

-2019 Morales i Bolivia.

-2000-talet Venezuela. Stöd till upprepade försök till statskupp mot presidenterna Chavez och Maduro.

Avslutande fråga: Är jag en ”Putinkramare” då jag anfört denna väl bestyrkta information?

Föregående artikelVärldskänd statsvetare i USA menar att västvärlden är primärt ansvarig krisen i Ukraina. Hur tänker han?
Nästa artikelHur NATO-alliansen bekämpar Sputnik V-vaccin med subsidier från statsbudget och Gates, men dolt av Financial Times
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

25 KOMMENTARER

 1. Tveklöst är det ett problem att göra en avvikande bakgrundsanalys av katastrofläget I Ukraina. Jag tror inte någon i det allmänna medieutbudet har haft modet att våga göra det .Eller kanske inte givits möjligheter . Och där i sammanhanget kan jag sakna en del i övrigt väletablerade flitiga åsiktsdebattörer som ofta djupt analyserar vad sker i fråga om andra kontroversiella frågor när det berör internationella konflikter och mänskliga rättigheter.
  Oavsett, tror jag många intresserade läser vad som skrivs på denna sida, vilket betyder att det finns en balanserad åsikt under utan som kanske väntar på att få ett bättre fäste.
  Förhoppningsvis upphör detta fruktansvärda som sker i Ukraina snarast för att återgå mot viktiga miljö och allmänna fredsfrågor där FN:s måste verka som en sammanhållande aktör.
  För övrigt; Jag anser att du Anders är mycket modig som öppet belyser en annan sida, med väl underbyggda fakta, och visar därmed vad andra aktörer förorsakat i strid mot vad folkrätten säger.

  • Har haft ovanligt många läsare och legat på plats 1 besöksrankning av 800 svenska politiska bloggar på wwww.blogtoplist.se/politik i 4 veckor, men nu på plats 2.

   • Man får gratulera 🙂
    Jag har också haft på känn att krisen i Ukraina har gjort den här bloggen rykande aktuell tack vare sin kritiska hållning till vad som flödar ur daglig media och västpropaganda.

    Alla här har bidragit till bloggens framgång.
    Ingen nämnd och ingen glömd.

   • Dina åsikter och publikationer är ytters värdefulla för att förstå vad som händer i världen. Våra medier i övrigt är förbluffande ensidiga och utan analys. Stå på dig!!!

   • Sökte upp blogtoplist.se. Skillnaden är bara 1.6% eller 42 unika besökare utav 2556. Steget till tredje plats är 1,522 besökare eller 60%, så vi talar om ett ”målfoto” mellan första och andra plats.
    Hela medialandskapet håller på att förändras i världen, och politiker och mediabaroner slåss vilt för att stoppa det, men jag tror inte det kommer att gå att stoppa förändringarna. Under Ukraina krisen har traditionella media formligen pumpat ut USAs krigspropaganda, medan det verkligt intressant har funnits på alternativmedia och bloggar. Vad vi behöver är att öka spridningen av bättre information.

    • Jag har i 4 veckor legat på en betryggande första plats. Vi ska inte fastna i dessa jämförelser. Jag är glad över all diskussion här. Den andre bloggen saknar vanligen kommentarer till sina artiklar.

  • ”allmänna medieutbudet” I min åsikt, med viss insikt, det är inte en fråga om mod, utan en fråga om pengar och kontroll. Det ”allmänna medieutbudet” i Sverige styrs mycket tydligt av USA och USAs intressen. Det är massiv amerikansk krigs propaganda. Det är svårt att få fram någon oberoende information, men jag har blivit rätt van att gräva efter alla år av kringflackande i världen mellan olika länder och kulturer. Alltid känner man ”någon” någonstans som känner någon annan, som känner någon annan, osv. Sedan får man med åren en ganska bra magkänsla för vad som är verklighet eller lögn och dikt.

 2. Sådan tur att USA:s presidenter inte är krigsförbrytare. De flesta svenskar jag talar med har förstått tack vare våra utmärkta objektiva statsmedier som följer sitt uppdrag. Det är mycket enkelt.

  Biden, USA, Azov-bataljonen och Väst = De goda.

  Putin och ryssarna = De onda. 😉

  • Hej Martin,
   Kan du komma med din mycket ungefärlig personlig bedömning om att hur Svenska samhället uppdelat i de första samt de andra just nu procentuelltmässigt?
   mvh

  • Vi talar om en klassisk Tredje Riket propagandateknik.

   Det är alltid Putins trupper, inte ryska trupper, vidare alltid om
   Putins gas
   Putin har lurats
   Putin bombar
   Putin vill skapa stormakt
   Putins taktik
   Putins strategi
   Putinregimen
   Putinkriget
   Putins krig
   Putinklicken
   Putins krigsmaskin

   Hur ofta hör du.

   Bidens trupper
   Bidens gas
   Biden har lurats
   Biden bombar
   Biden vill skapa stormakt
   Bidens taktik
   Bidens strategi
   Biden regimen
   Bidens krig
   Bidenlicken
   Bidens krigsmaskin

   Så fungerar mästerpropagandan efter nazisternas manualer, livligt i bruk i dagens media i Sverige.

 3. Den bloggen som har flest besökare är Svensson. Och jag förstår inte varför. Gick just in och tittade och läste en Putin-hatande artikel av en Hans Norebrink. Helt Mainstrem skulle jag säga. Till skillnad från Global Politics.

  • Senaste 4 veckorna har jag legat på plats 1, men sedan igår ligger han något före… Han har vanligen inga kommentarer till sina artiklar och Globalpolitics.se har ju många. Men jag tycker vi lämnar ämnet

   • OK, lämna ämnet.
    Men jag tror det är tack vare dig Anders Romelsjö som släpper igenom alla kommentarer som är möjliga att publicera.
    Är det så är det också bra tänkt.
    Det som inte är lämpligt att publicera ska heller inte finnas här.
    Håll Sverige rent och glöm inte heller att lille Putte nu tvättar ur en nynazistisk soptunna.
    Som Västvärlden ivrigt fyllt på under de senaste åtta åren i hopp om att kunna erövra landet till Västeuropa och NATO.
    Som om det skulle kunna leda till något annat än en katastrof?
    Högst märkligt att inte Adolf Hitlers invasion av Sovjet Ryssland avskräcker.

  • Rolf.
   Jag skrev en kritisk kommentar till Norebrinks artikel, men herr Svensson tillåter inte andra åsikter än sin egen, så den togs inte in.
   Att Svenssons blogg är så stor beror sannolikt inte på politik, där är Svensson ett stolpskott av rang, utan på att han skriver en massa om brottslighet och lokala problem.

 4. Det var en väldigt bra sammanfattning av USAs krigsförbrytelser de senaste decennierna. Den var så bra att jag snodden den och klistrade in den på min egen blogg under en text som handlar om ’Din och Rysslands rätt till självförsvar’. Självklart länkar jag till Global Politics och orginaltexten. Hoppas det är OK?

 5. Putin är ingen krigsförbrytare.
  Ryssland intervenerade Ukraina för att avsluta det krigstillstånd som rådde i östra Ukraina, för att bl.a. skydda ryssar från att terroriseras av naziledda trupper.
  Kunde Ryssland gjort annorlunda? Ja, gått in tidigare. Man litade för länge på det av USA NATO-ledda packet.
  Om vi skall ha en möjlighet att få bestående lugn i Europa måste NATO upplösas och USAs soldater försvinna från kontinenten.

 6. Det är det mest löjeväckande nånsin att Usa och dess ledning ALDRIG ställts inför krigsbrott sedan 50talet. Lämnar det där men Usa är världens största ondska alla dessa decennier,och MYCKET är Europas fel också

 7. Jag börjar undra om Biden har en spegel i Vita Huset? Hela världen vet jo att han varit en krigsbrottsling det senaste 50 åren. Ge Biden en spegel någon barmhärtig själ

 8. Krigsförbrytaren Biden har ertappas med byxorna nere nu då Ryssarna har tagit kontroll över nästan alla USAs biovapen anläggningar i Ukraina.

  ”Nästan alla amerikanskstödda biolabb i Ukraina redan är i ryska händer och har gett gott om bevis om hennes och Pentagons ”fingeravtryck”.

  Idag vet vi att det finns laboratorier i Ukraina i Odessa, Vinnytsa, Uzjgorod, Lviv (tre), Charkov, Kiev (också tre), Cherson, Ternopil, Dnepropetrovsk, samt Luhansk och Krimgränsen. Dessa USA-finansierade laboratorier har utfört experiment med fladdermuskoronavirus och andra farliga patogener (smittoämnen), som afrikansk svinpestvirus och mjältbrand. Detta har bekräftats av ryska källor med hänvisning till dokument som beslagtagits.

  USA har biolabboratorier i 25 länder i Mellanöstern, Afrika och Sydostasien. I det forna Sovjetunionen finns amerikanska militära biolaboratorier i Ukraina, Azerbajdzjan, Armenien, Georgien, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien och Uzbekistan. Ryssland är bokstavligen omringat av amerikanska biolaboratorier.

  I hela världen finns det cirka 400 biologiska vapenlaboratorier som finansieras och kontrolleras av amerikanska regeringen och av Pentagon. Omkring 13 000 forskare uppges arbeta med att skapa stammar av vaccinresistenta mördarpatogener av bl a mjältbrand och pest.”

  https://www.8dagar.se/2022/03/nulands-bomb-i-usa-senaten.html

 9. ”Not only is Biden directly implicated in bringing this war to fruition–this great plan of the CIA for years: to bait and bleed, to goad Russia into war with Ukraine. His administration fostered the coup that led to this. His administration funded the Nazis knowingly–openly paid for the destruction of Ukrainians in the south and east by other Ukrainians. Led by Nazis—yes, Nazis–don’t be afraid to say the word. Led by Nazis Aidar, Azov, Pravii Sektor, Svoboda, C14–adherents of Nazi ideology. Okay?

  So not only are these Joe’s Nazis in a very real sense but this thug, this lifelong lover of murder has never condemned the policies of his own country that have led to massacre after massacre in the country after country around the globe. Never met a massacre he didn’t like, never did not support any of these wars and partial wars and sanction wars and infiltrations and invasions and domination of countless countries from A to Z.”

  Läs mera om LÖGNENA som vi matas varje dag av västs sk ”fria medier”
  https://www.presstv.ir/Detail/2022/03/18/678799/US-Empire-of-Lies-can-t-fool-the-Seven-Billion

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here