Putin säger att ju snabbare konflikten i Ukraina upphör, desto bättre 

8
1432
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com
Vladimir Putin – Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com

 

Detta är en ny artikel 22/12 av Dave DeCamp, nyhetsredaktör för Antiwar.com, som kan följas på Twitter @decampdave. Visa alla inlägg av Dave DeCamp https://news.antiwar.com/2022/12/22/putin-says-the-sooner-conflict-in-ukraine-ends-the-better/ 

__________________________________________________________________

Putin säger att ju snabbare konflikten i Ukraina upphör, desto bättre 

 Den ryske ledaren säger att USA försöker förlänga kriget genom att skicka Patriot-missiler till Ukraina. 

 Rysslands president Vladimir Putin sade på torsdagen att Rysslands mål är att avsluta kriget i Ukraina så snart som möjligt och att striderna oundvikligen kommer att sluta genom en diplomatisk lösning. 

 ”Så vi kommer att försöka se till att allting tar slut, och ju tidigare desto bättre naturligtvis”, sade Putin till reportrar, enligt Rysslands nyhetsbyrå TASS. 

In this image from video provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy speaks from Kyiv, Ukraine, early Monday, March 21, 2022. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

 Putins kommentarer kom dagen efter att Ukrainas president Volodymyr Zelensky besökt Washington och sagt att han inte skulle ”kompromissa” för att nå fred i Ukraina. Zelenskijs krav för samtal är ett fullständigt tillbakadragande av ryska styrkor från det territorium som Ryssland har erövrat sedan den 24 februari. 

 Zelenskys krav är en omöjlighet för Moskva eftersom ryska tjänstemän insisterar på att de inte lämnar det territorium som Ryssland har annekterat. Med positionerna så långt ifrån varandra är det osannolikt att någon form av fredssamtal kommer att äga rum inom den närmaste framtiden om inte USA beslutar sig för att pressa Ukraina att söka en förhandlingslösning, vilket i dagsläget också är osannolikt. 

 Medan kriget drar ut på tiden befinner sig den ukrainska civilbefolkningen i en svår situation eftersom ryska missilattacker har slagit sönder energiinfrastrukturen, och miljontals människor är utan el och värme. 

 Mycket tidigare under kriget verkade Ryssland och Ukraina vara nära att nå en överenskommelse efter att ha hållit personliga fredssamtal i Istanbul i mars, men det hindrades av väst. Den tidigare brittiske premiärministern Boris Johnson besökte Kiev i april och uppmanade Zelensky att inte förhandla med Moskva, och enligt ukrainska medier var hans besök en viktig faktor i att förhandlingarna skrinlades. 

 Turkiet, värd för de rysk-ukrainska fredssamtalen, sade senare i april att vissa Nato-medlemmar ville att kriget i Ukraina skulle fortsätta för att göra Ryssland ”svagare”. Några dagar senare medgav försvarsminister Lloyd Austin att ett amerikanskt mål i Ukraina var att ”försvaga” Ryssland. 
Storbritannien stoppade fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina i april?

Patriot

 Putin diskuterade på torsdagen också det luftförsvarsmissilsystem, Patriot, som USA meddelat att man kommer att förse Kiev med. Han sade att Moskva skulle kunna ”knäcka” systemet och att stödet bara var ytterligare ett försök från USA att förlänga kriget. ”Det är inget annat än ett försök att förlänga konflikten, det är allt”, sade han. 

 

Relaterat
Storbritannien stoppade fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina i april?

Föregående artikelVäst-länder motsätter sig i FN att INF-avtalet behålls – ökar risken för kärnvapenkrig
Nästa artikelEx-president Medvedevs årsöversikt satte Rysslands nya stora strategi i ett sammanhang
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Nu tycker jag detta urartat ärligt talat. Vore jag Putin nu skulle jag omedelbart ta fram storsläggan. Efter det pinsamma besöket i kongressen av den köpta Zelenski där demokraterna i usa sjunkit till lägsta möjliga nivå,så räcker det nu. Patriot systemet som man tiggit om hela året och påstått att den kommer ge Ukraina vinsten stämmer inte ALLS. Vilket vi kommer få bevittna nu. Usa och dess vasaller Nato Eu förlänger detta vidriga proxy kriget. Det räcker här och nu om jag vore Putin. Fram med storsläggan nu och tvinga dessa korrupta Nato till förhandlingar. Man bara eldar på branden utan MINSTA stopp tvärtom är det framför hela världen och den västliga propagandan och massmedier fortsätter med sina vidriga lögner,även om detta nu blivit svårare att göra i flera europeiska länder,då folket börjar titta på alternativa medier och fakta. Men oavsett vad man tycker om denna kris så är det helt uppenbart vad Usa Nato sysslat med under hela krisen.Därför tycker jag att detta senaste nu får räcka när vi kliver in i 2023. Fram med storsläggan menar det oavsett hur det låter

  • ”Nu tycker jag detta urartat ärligt talat. Vore jag Putin nu skulle jag omedelbart ta fram storsläggan.”

   Neeej!
   Ryssland är värt långt mer än omvärldens fördömanden.
   Om kriget ska eskaleras måste Västvärlden göra det.
   För Rysslands del är det en specialoperation, inte att krossa Ukraina.
   Det har aldrig varit meningen.
   Om Västvärlden angriper Ryssland militärt så är det tyvärr istället Västvärlden som måste krossas.

   Västvärlden är väldigt aggressiv med sin plundrar-religion som brukar kallas ”liberal demokrati”.
   Minskat inflytande från Ryssland har medfört att de f.d. galiziska områdena i västra Ukraina har tillsammans med ukrainska ultranationalister åstadkommit att de ryskdominerade östra Ukraina förlorat både inflytande och självbestämmande.
   Östra Ukraina måste befrias för att den ryskdominerade befolkningen där inte ska dödas eller fördrivas från sitt land, sina bostäder, sina bondgårdar, industrier m.m.
   Allt det här har sina naturliga förklaringar och förutsättningar och kan ej regleras genom generella författningar uppsatta i FN:s ”världslagar”.
   Det är bara diktaturens summariska domstolar som dömer oskyldiga och låter de skyldiga går fria.
   Demokratin måste avslöjas.
   Demokrati är en erövrarideologi.
   Något helt annat än vad den lovar.
   Någon kommentator här påstod att ”demokratier inte krigar med varandra”.
   De kan nog vara så att demokratierna inte gör det så länge det finns alternativ de kan plundra och förtrycka.
   Men eftersom kapitalism går ut på plundring och förtryck så vad händer sedan när det inte finns några länder och områden att suga ut och förtrycka?
   Kommer kapitalisterna ge upp sitt maktbegär då och försvinna i tomma intet som kommunisterna menar att staten ska göra i det kommunistiska samhället?
   Nä, jag tror faktiskt inte det.
   För då kommer kapitalet att börja äta på varandra istället.
   Liberal demokrati kommer alltid vara detsamma som krig.
   Se bara nu med snöstormen i Nordamerika.
   Amerikanska kongressledamöter går ut offentligt med att USA måste inleda ett krig med moder Natur.
   Det här handlar naturligtvis om sjuka människor som blivit skadade av kapitalism.
   Ingen rysk politiker skulle yttra sig på ett sådant sätt.
   Ryssland är inte alltid bra men Ryssland är alltid mänskligt.
   USA är en hök som alltid jagar sina byten och lever på andra.
   Ryssland är moder Björnen som rotar i jorden efter något att äta och alltid skyddar sina ungar och ger dem maten de behöver.

 2. Det Putin säger är att det är dags att köra med Rysslands egen ”shock and awe”. Sarmat (oks som ”Satan” i västkretsar) ska sättas i verket. Efter det blir ukrozionazi frågan begravd för gott. Dessutom blir Sarmat en varning för Europas hyena (polen) som jo drivs av djup hat mot allt vad Ryssland heter från att utmana Ryssland. Världen önskar sig egentligen att Europas hyena gör det – för då är det garanterat det sista något som heter polen gör överhuvudtaget. Men, men, vi få väl se😊

 3. Jag håller delvis med dej arbetarklassen nästan allt faktiskt. Nu har vi nått en ny milstolpe i denna kris enligt mej.Då självaste Zelenski besökte vita huset och kongressen där han även höll tal till applåderande dårar och krigshökar. Patriot systemet som det varit tjat om hela året och som ska föreställa det”bästa och största”dom har levereras nu ihop med MASSOR med miljarder dollar. Usa och dess Nato vasaller har nu investerat för mycket och gått ALL IN här nu enligt mej. Dessa vapen och pengar kommer inte gratis och Zelenski har sedan längesen redan sålt ut sitt land bokstavligt talat. Krisen har komplicerats från nu,och därför tycker jag att Ryssland bör ta fram storsläggan och slå Usa/Nato jävligt hårt på näsan. Det är Usa Nato vasallerna som är dom som förlänger denna kris sedan starten. Nångång får de räcka. Ryssland har EJ använt allt man har i sin arsenal. Tycker västvärlden förtjänar en jävligt hård smäll nu som fortsätter detta vidriga proxy kriget. Övrigt håller jag med och det var bra skrivet måste ja säga

 4. Ju snabbare ryska armén drar sig ur Ukraina desto snabbare tar kriget slut, självklart. Problemet är att hans misslyckade anfallskrig inte upphör, och därmed fortsätter kriget. Diktatorn Putin är själv hela problemet.

  • Ju snabbare Ryska armén drar fram Sarmat, desto snabbare begravs ukrozionazi enheten. Shock and Awe, på Rysk manér. General Sarmat till verket!🤗🤗🤗

   OBS: Putin är en statsman vald av folket. Han tog inte makt genom fusk eller de icke-valda Truss och nu Sunar i lill-Britannien.

  • @Håkan Blom 27 december, 2022 At 20:29
   Ytterligare en medlem av CIAs massiva armé av internet troll anmäler sig till tjänstgöring tycks det. Eller är det bara samma troll som åtkommer under nya namn. Enligt sägnerna spricker ju trollen i solsken. Kanske bäst att hålla sig i de djupa skuggorna.

 5. Nu var det ju faktiskt Ukraina som sedan 2014 hela tiden har attackerat Donbas-regionen (Håkan Blom) och som försökt fördriva den ryskspråkiga befolkningen (med hjälp av nazister) och försökt utrota dem och beskjutit hela regionen där etniska ryssar bor. Att Ryssland till slut efter åtta år, kände sig tvingad att ingripa mot pågående folkmord och rop på hjälp, är inget att förundra sig över. Det var logiskt, men alldeles för sent Hela regionen är i det närmaste sönderbombad av nazister och andra Väst- finansierade högerextremister.
  Man kanske inte ska förvänta sig, att att en stor del av det systemmedia hjärntvättade svenska folket inte äger kännedom om faktiska förhållanden och historia, men då är det ganska dumt att uttala sig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here