Ryssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?

20
4299

Ingress: Denna artikel hos ”The Saker” anlände till mig från en läsare. Tack!
Jag var själv genast inne på samma spår i Vladimir Putin – tidernas dumskalle? 3 september.

Igår kväll hörde jag på Agenda samtal med docent Martin Kragh, Rysslandsexpert på Utrikespolitiska Institutet, och kritiserad i artiklar bl.a. för sin osaklighet. Han menade att allt pekar på ledningen i Ryssland, eftersom bara den kan kontrollera över Novichock i landet. Men han nämnde inte att Novichock finns i andra länder som Tyskland, USA, Storbritannien, Sverige, Nederländerna, åtminstone på 1990-talet. Programledaren Anna Hedemo frågade efter motiv, då hon förstod att Navalny-affären var till nackdel för Ryssland. Martin Kragh menade att Putins motiv var att han ville skrämma oppositionen med tanke på demonstrationerna i Belarus. Om Navalny haft något stöd att tala om borde man kunnat vänta sig ganska stora manifestationer till stöd för honom i Ryssland nu. I Agenda nämndes att Rysslands Sverigeambassadör inbjudits till programmet och att han tackat nej. Förhoppningsvis arbetar man i Moskva nu på ett rejält svar till anklagelser för ansvar för Navalnys tillstånd.

Angående Martin Kragh:Misslyckade försök att “försvara” Martin Kraghs forskning – utan argument och Martin Kragh: ”Påverkansarbete och informationskrigföring”?

 


Ryssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?

Deras så kallade super-duper biowarfare agent ”Novichok” verkar oförmögen att döda någon. Ryssarna måste ha insett det. Det var därför, när de försökte döda Skripal (efter att ha befriat honom från fängelse) satte de Novichok-spår överallt: på bänken nära Salisbury, på Skripals dörrhandtag, även i en flaska parfym som en lokal missbrukare hittade i en skräpkorg.

Förmodligen över hela Skripals  bostad, och det är därför britterna i början sa att de skulle riva ner den extremt giftiga platsen (ändå överlevde både Skripals katt och hamster – vilket visar hur fullständigt värdelös denna bioware-substans verkligen var).

Man skulle ha trott att ryssarna efter detta kulle ha lärt sig sin läxa. Men nej. De är helt klart för dumma för det. Så de bestämde sig för att förgifta Alexei Navalnyi, en välkänd “dissident”. Och de misslyckades igen!

Inte bara använde de exakt samma “Novichok” (säger de tyska medierna), de tillät Navalnys flygplan att nödlanda och säkerhetstjänsten FSB gjorde inget för att förhindra en ambulans för att föra Navalnyi till ett sjukhus. Uppenbarligen har FSB inte ens befogenhet att förhindra en sådan brådskande behandling av mannen de vill döda. Så inkompetent!

Ännu värre, dessa förbannade Russki-läkare gav Navalnyi atropin, exakt samma ämne som tyskarna gav honom. Får mig att undra om dessa läkare inte var alla CIA / BND-agenter som försökte rädda Navalnyis liv …

Det är uppenbart att FSB också består av dumskallar: de kan inte ens få flygplan eller läkare att lyda dem … Men det blir värre. Trots det faktum att Navalnyi har brutit mot villkoren för sitt straff och trots att en sådan person inte kan lämna landet, tillät dessa ryska imbeciller honom att flyga till Tyskland medan hans kropp fortfarande var full av Novichok som skvalpade runt.

Allt som ryssarna behövde göra för att döda Navalnyi skulle ha varit att orsaka honom en hjärtattack med någon av de många icke spårbara ämnen som finns (säg kaliumklorid).
Eller FSB kunde ha orsakat att Navalnyi dött i en bilkrasch. Men de kunde inte ens göra det.

Och eftersom Navalnyi är diabetiker borde det vara fantastiskt enkelt att döda honom: ge honom bara fel dos medicin och, voilà, ajöss Navalnyi. Men inte, dessa idioter bestämde sig för att använda ökända Novichock.

Uppenbarligen är ryssarna de dummaste, mest inkompetenta, idioterna på planeten! Ryska specialtjänster och biologiska forskningsinstitut är särskilt kända för inkompetens. De stal ju Covid19-vaccinet från britterna.

Precis som de så kallade ryska hackarna (en annan rysk kategori känd för sin extremt låga IQ!) De kunde inte ens hacka DNC-datorer eller stjäla valet 2016 utan att lämna sina ryska alias överallt. Dessa hackare arbetade till och med bara under Moskvas kontorstid.

Låt oss alla upprepa det tillsammans: Ryssarna är dumma! ryssarna är dumma! ryssarna är dumma! Det är mycket “mycket troligt”!

 

Föregående artikelDe spionerar på dig också via internet! Sedan åratal.
Nästa artikelMer debatt med DN och andra om Navalny
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. En tankeväckande historia. Trevligt att tyskarna fått sådant intresse för vissa ryssars väl och ve. Så har det inte alltid varit. En gång för länge sen började de tro att ryssarna är under människor och inte dög till något utom möjligen en del som slavar åt den ädla tyska rasen resten skulle utrotas. Med tysk grundlighet skred de till verket och lyckades avliva runt 25 miljoner av dem. Med hjälp av italienare, ungrare, rumäner, finnar, bulgarer och en del frivilliga från andra länder. Men det ville sig inte riktigt och slutade snöpligt med att ryssarna stormade Berlin. Då förklarade de forna nazisterna att nu skall vi vända blad. Annars är det märkligt att ingen av den västerländska ledningen reagerar på att den amerikanska polisen emellanåt mördar svarta människor på det mest barbariska sätt. inte heller på att en amerikansk polis skjuter en svart människa i ryggen med 7 skott när han sitter i bilen. Tycker inte att sådant handlande står Gestapo efter.

 2. Jag tycker det mesta som skrivs här är goda analyser av de ämnen som ni tar upp. Men jag har svårt att ta till mig era slutsatser i denna sak. Ni är framförallt inte objektiva, och då blir det genast svårt för mig att värdera det ni framför. Det är likadant på ”andra sidan” det går inte riktigt att värdera.
  Jag förstår att det öppet för fritt tyckande när det saknas konkreta bevis, men att i grunden redan ha sin åsikt klar är ingen bra utgångspunkt om man vill närma sig sanningen.
  Det är naturligtvis min högst personliga åsikt.
  Det som förvånar mig mest är att ni utgår ifrån att det ska finnas en logik som vi per automatik skulle kunna förstå. Det jag tycker mig förstå på den korta tid som jag själv har börjat intressera mig för det som händer och sker i och utanför Ryssland och Kina, är att vårt logiska tänkande sällan stämmer överens med deras. Vilket öppnar upp för ett antal felbedömningar.

  • Tack för intressanta synpunkter. Du förstår säkert att artikeln är en satir. Återkom gärna med mer konkreta synpunkter gällande slutsatser och annat.

  • Bästa Ann-Christine L.!
   Nyss skrev jag i en kommentar ”Uppgiften för globalpolitcs och andra är att stenhårt arbeta med folkupplysning.” För att det skall fungera bra måste kritik, som din, komma in. Du skriver ”Ni är framförallt inte objektiva, och då blir det genast svårt för mig att värdera det ni framför. Det är likadant på “andra sidan” det går inte riktigt att värdera.”
   För mig är det svårt att ta detta på det allvar som du nog önskar. Det beror inte på ovilja utan på att du bara påpekar brist på objektivitet utan att ge exempel. Då är det svårt att fundera närmare på eventuella fel.
   Sedan skriver du ”Det som förvånar mig mest är att ni utgår ifrån att det ska finnas en logik som vi per automatik skulle kunna förstå. Det jag tycker mig förstå på den korta tid som jag själv har börjat intressera mig för det som händer och sker i och utanför Ryssland och Kina, är att vårt logiska tänkande sällan stämmer överens med deras.”
   Det är ett intressant påpekande. På samma sätt som det inte finns dels en sanning och sedan en alternativ sanning, så finns det inte heller en alternativ logik. Men du har rätt såtillvida att det finns mycket olika sätt att fundera på och att analysera och därefter handla. För att ta ett grovt exempel så bröt USA mot avtalet som ingåtts med Iran och en del andra länder. Det avtalet syftade till att Iran inte skulle utveckla egna kärnvapen. (Man kan inte bara lämna ett sådant avtal). Efter det anklagar USA Iran för att inte följa avtalet! Det finns gott om sådana exempel. Jag kan inte komma på något exempel där Kina eller Ryssland, under säg de senaste tio åren, brutit avtal på samma sätt. Där har du olika sätt att tänka. USA är vant vid världsdominans och Frankrike och Storbritannien har kvar delar av sitt beteende från då de var kolonialmakter och ansåg sig kunna behandla andra folk som underlägsna. Jag ser regelbundet hur man från kinesiskt håll är mycket både bekymrade och irriterade över att inte bli behandlad med respekt. I Ryssland är myndigheterna mer vana. Ryssarna kan mantrat ”Putin did it!”
   Till slut: fortsätt med ditt sökande. Jämför påståenden mot varandra. Och framför allt, tänk själv! Världens kaos ökar och sådana som du behövs verkligen!
   Bertil C
   78-årig f.d. grundskollärare.

  • Ann-Christine, du får nog försöka bättre förklara vad du menar! Alla vet att MSM-media ljuger och bedriver propaganda! Här försöker vi bena ut vad som verkligen hänt på riktigt och varför media undanhåller information eller vinklar den! Du kan fundera lite på Skripalfallet…Var har britterna gjort av Skripals? Hålls dem gömda mot sin vilja d v s kidnappade, vilket är ett brott, eller ligger dem i en omärkt grav vilket är ett ännu grövre brott? Sådana självklara frågor ställs inte av fulmedias ”journalister” för att det har sina risker för den egna hälsan alternativt man kan bli paria i PK-kretsar som den svenska journalisten Joakim Lamotte som bara är en i raden som råkat i onåd!

   • Exakt.
    Julia Skripal hade pojkvän, arbete, hund, lägenhet och släktingar hon höll av.
    Tror någon människa som är vid sina fulla sinnes bruk att hon frivilligt avstår kontakt med dem?
    Människor som varit hennes trygghet i livet?
    Man måste vara bortom nämnda sinnes fulla bruk om man tror så.
    Hon är kidnappad/fängslad/köpt (i bästa fall) eller likviderad av engelsmännen.
    Det är mot dem vi borde lägga sanktionerna.

   • Nu hjälper du inte Ann-Christine, Benny. Om nu ”alla vet”, hur kan det då komma sig att opinionen ändå till stor del i många frågor följer MSM? Vi måste, verkligen måste, utgå ifrån att de privata och officiella informationskanalerna (inklusive public service) är de som har bäst genomslagskraft i majoriteten av den svenska befolkningen. Varför tror du till exempel att min morgontidning, SmP, läses av långt fler smålänningar än denna blogg. Dagens ledare av Fredrik Haage inleds t.ex. ”Kinas nakna maktanspråk”. Det är en stor fet lögn. Men hur många smålänningar har kunskaper att sätta emot? Ganska få. Det vet Fredrik Haage och därför vet han att än funkar hans, och andras, lögner om vad som sker i världen. Dessa lögner är viktiga för många makthavare, även i Sverige, deras makt är beroende av dem. Det är därför denna och många andra bloggar är så viktiga för att du så småningom kanske skall kunna skriva ”många vet”. Men hur lång tid det tar vet vi inte, men vi kämpar på.

 3. Vi får nog vänja oss vid ”ryssen gjorde det”! Imperiet med vasaller har det som ett mantra för att skyla över sina egna tillkortakommanden. Just i det här fallet är det troligen ett led i att omintetgöra projektet Northstream 2.
  Men det råder också ökande motsättningar mellan Imperiet och dess vasaller, inom Imperiet, (novembervalet kommer att säga oss mycket) inom NATO, inom EU mellan EU och Storbritannien och så vidare. Eftersom dessa motsättningar ökar och blir mer och mer komplexa så blir också lögnerna, halvsanningarna och utelämnandena allt primitivare. Att ta till en frivillig lögnare som Martin Kragh, visar detta. Han är i den grupp informatörer som utan att blinka tror att svenskar i gemen är dumskallar. Att många av oss är mycket okunniga om utrikespolitik det är sant, men den senaste novichockhistorien är, som the Saker påpekar, otroligt korkad. Inte bara Sverige utan hela EU m.fl. kommer till exempel inte att på minsta sätt handla enligt normalt protokoll gentemot Ryssland i frågan, då kommer nämligen allt att avslöjas. Så många grundläggande frågor kan ställas utan att de kommer att få svar, och det tycker vanligt folk inte om.

  Tillägg. MASEN (medicinskt ansvarig sjuksköterska) i min hemkommun är gift med en dam med rysk bakgrund. För något år sedan pratade vi om något som hade med Ryssland att göra. Med eftertryck sade han att gentemot Ryssland är allt tillåtet. Samma attityd har en av mina släktingar. Naturligtvis håller det inte i längden, och jag vet inte hur vanlig attityden är, utom hos sådana som Kragh, Oksanen och andra.
  Uppgiften för globalpolitcs och andra är att stenhårt arbeta med folkupplysning. Läsare som översätter gör ett mycket viktigt jobb!

 4. https://www.bfm.ru/news/452635
  Den ryska oppositionist-politikern Alexei Navalny fördes gradvis ut ur en konstgjord koma. Detta rapporterades av läkare vid Berlins klinik Charite.
  Han kopplades från ventilatorn. Navalnys hälsotillstånd förbättrades, han började reagera på andras överklaganden, säger läkare.

  Navalny var i koma i mer än två veckor – från 20 augusti. Han kände sig dålig under flygningen ombord på Tomsk-Moskva-planet. Sedan landade fodret snarast i Omsk, där politikern var sjukhus. Två dagar senare transporterades han till Berlin

  Den 2 september meddelade de tyska myndigheterna att Navalny hade förgiftats med ett nervmedel från Novichok-gruppen. Ryska läkare sa att oppositionisten var på diet och hade problem med matsmältningen innan han togs in på sjukhuset.

  De långsiktiga konsekvenserna av händelsen för Navalnys hälsa kan fortfarande inte uteslutas, säger läkare.
  Navalny var i koma i mer än två veckor – från 20 augusti. Han kände sig dålig under flygningen ombord på Tomsk-Moskva-planet. Sedan landade fodret snarast i Omsk, där politikern var sjukhus. Två dagar senare transporterades han till Berlin

 5. Man kan ju tycka att alla dessa ”förgiftningsfall” alltid kommer så olägligt för Putin och Ryssland! Nästan alltid i samband med val eller något annat av betydelse som Vitryssland eller färdigställandet av gasledningen! Det är inga problem att se ett mönster men om man får tro en del debattörer här så är det Putin och FSB som så gärna vill sabotera för sig själv, för detta är tydligen ett sätt att visa makt på något ologiskt ryskt vis! Angående att sabotera för gasledningen så finns det ett helt koppel med misstänkta! Vitryssland, Polen, Ukraina skulle förlora stora belopp i transitavgifter om gasledningen tas i bruk! Kina och USA men av helt olika anledningar! För USA:s del att deras LNG-gas blir osäljbar och de skulle tappa politiskt inflytande över Tyskland som är USA:s nummer 1 prio i EU. Kina, för de har stora planer med ökad gasimport och då behövs nästan all gas som Ryssland kan avvara. Nå, inom de närmsta veckorna börjar positionerna klarna och vi ser vilken falang som segrar i Tyskland, Europa eller USA-falangen eftersom nu tyskarna verkar abdikerat från sin egen nationella falang även om den växer snabbt bland gräsrötterna i Tyskland!

  • Läglighet eller oläglighet tycks vara ett tema som går i ständiga repriser i alla olika påhitt från västpropagandan. Assad genomför alltid gasattacker när det ur logisk synvinkel är det mest korkade eller om man så vill olägliga man kan göra. Putin beter sig precis lika idiotiskt om och om igen.
   Denna rena efterblivenhet hos Assad och Putin förefaller obegriplig när man hör dessa herrar prata eller bli intervjuade. Bägge verkar både bildade och intelligenta. I jämförelse med dom lallande politiska knähundarna här hemma blir det direkt pinsamt.
   Här ligger en knähund begraven!

   Västpropagandans springpojkar börjar bli arroganta och styva i korken. Dom är så säkra på att aldrig bli granskade eller ifrågasatta att dom tror att dom kan sprida vilken talanglös smörja som helst utan att bli avslöjade. Frågan är dock om inte Navalnybluffen gick för långt i sin enfald. Jag undrar verkligen hur många som verkligen går på den ute i stugorna.

   Ärligt talat börjar det bli dags att sammanställa alla dessa lögner, peka ut enfalden och dom tydliga mönster som går igenom alltihop och vända lögnerna mot lögnarna själva. Själv har jag så förtvivlat svårt att hålla alla detaljer i skallen så jag tror inte att jag fixar det, men Romelsjö kanske kan ta det som ett tänkbart förslag till en ny liten nidskrift om imperialismen.

  • Nu ser det ut som tyskarna troligtvis bestämt sig! Man ska använda Navalny-cirkusen som förevändning att hoppa av Nordstream 2 och alltså ger man efter för påtryckningarna från USA som hotat med både det ena och andra för att få sin vilja fram! Givetvis så konstaterade även de tyska läkarna att inga konstiga ämnen fanns i Navalnys blod utan en sedvanlig behandling mot diabeteskoma! Det tyska laboratorium som ”hittade” Novichok gjorde det med största säkerhet på order uppifrån och Merkel var inte sen att gripa detta halmstrå för att göra ”husse” nöjd i Washington. Merkel kommer att få massiv kritik inom Tyskland för sin undfallenhet och det dröjer nog inte länge förrän hon får avgå som ledare, men det är smällar man får ta om man ska vara vasall! Fet pension väntar Merkel eller något låtsasjobb inom bank eller FN! Polen har gett tyskarna ett ”erbjudande” att köpa Nordsjögas, visserligen dyrare men polackerna blir nöjda och får mera pengar till sitt stormaktsprojekt.

 6. Vi, Sverige, borde utnyttja det här. Ta kontakt med ryssarna; Bilda ”Nordström 3”: Vi köper allt som tyskarna inte vill ha.
  Sedan när tyskarna inser att ”die dumme Schweden” sitter på gas som de själva behöver sockrar vi priset och ber EU dra åt Hölle.

 7. Man kan väl inte skylla Rysslands despotiska traditioner på ryska folket! Ryssen i gemen är inte inblandad i attentat mot antikorruptionskämpar, precis som Svensson inte kan ta på sig skulden för att somaliska smågangsters skjuter marockanska droghandlare i Rynkeby.

  • Vad ska vi då skylla USA:s betydligt mer despotiska traditioner med ett femtiotal krig som dödat över 20 miljoner sedan Andra världskriget, statskupper mot demokratier, stöd till terrorister – och tidigare utrotning av större delen av ursprungsbefolkningen? Rysslands politik har varit betydligt fredligare. I presidentvalet 2018 i Ryssland deltog 10 kandidater. Anta gärna en analys med fakta om flera stormakter.

 8. I en av kommentarerna finns ett spår som jag inte hade täkt på: att Kina kunde tänka sig ha intresse att få billigare gas om export till EU uteblir.
  Det är en intressant tanke men å andra sidan är det inte till Kinas fördel att sinka Rysslands statsfinanser ty om ”Väst” lyckas knäcka Ryssland blir Kina näst på tur, och då i ett betydligt sämre läge.

  Annars finns rörledningarna genom Vitryssland, Polen och Ukraina kvar, Turkstream likaså, och numera även LNG-terminaler (Total säljer sibirisk gas som LNG). Den ryska gasexporten till EU hotas snarare på sikt av de nya fyndigheterna i Svarta havet och i östra Medelhavet. Den gasen kan dock tänkas behövas när de skrotfärdiga kärnkraftverkens reaktorer tas ur drift. Iransk gas är också en konkurrent, bland många andra, vad gäller export till Kina.
  Det som hotar alla olje- och gasproducenter mest torde dock vara sol och vind (mest söder om den 50de graden vad gäller solel och solvärme), samt bergvärme, som blir allt snabbare billigare att investera i.
  Med tanke på den hyperinflation som rimligen står för dörren efter den sanslöst enorm utgivningen av dollar och euro torde alla som har marginaler eller sparade slantar behöva fundera på investeringar i någonting som har ett bestående realt värde. Exempelvis i någonting som sänker de egna framtida energikostnaderna. Det leder sannolikt till en epidemi av installation av solpaneler i villakvarteren (som först renoverades under covid-tiden) och av bergvärmepumpar hos skuldfria bostadsrättsföreningar.

  Annars, förutom att Navalny, precis som alla andra, blir äldre för varje år och därmed får ”betala” för sina ungdomssynder (alkohol, droger, kostovanor, m.m.), precis som alla andra, kan tänkas att han inte längre är den agent som Imperiet behöver. I så fall kunde han tänkas tilldelas samma öde som otaliga andra förbrukade agenter, varav Saddam Hussein. Just nu är det dessutom ett utmärkt läge från ”Väst” synpunkt.
  Skulle jag satsa en slant på vadhållning skulle det bli 50/50 på ”naturliga” hälsoproblem och ”förbrukad agent”. Vad säger vadhållningsfirmorna?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here