Mer debatt med DN och andra om Navalny

17
2548

Stefan Lindgrens veckotidning ”Ryska Posten” är mycket bra. Här utdelningen av en artikel i nr 31, från idag:

”De ryska läkarna i Omsk, som räddade Navalnys liv genom en blixtsnabb insats, hittade inga gifter i Navalnyjs blod, urin eller hud. Biomaterialet från deras prover och upprepade analyser finns bevarat och kan analyseras och jämföras med de prover som tagits vid ”Charité”-sjukhuset i Berlin. Men vill Berlin skapa klarhet?

Hittills har Omskläkarnas erbjudande om att tillsammans med de tyska läkarna skapa klarhet avvisats. Överläkaren vid Omsk akutsjukhus nr 1, Aleksandr Murachovskij, skrev till sina tyska kollegor den 22 augusti: ”Vi har resultaten av undersökningar utförda på patienten, prover av biologiska vätskor, resultaten av anamnes och en beskrivning av behandlingsförloppet…. med samtycke från A. Navalnyjs anhöriga, är vi redo att tillhandahålla all nödvändig information samt att utföra annan interaktion för att ytterligare behandla patienten.” Erbjudandet har inte besvarats och Navalnyjs hustru utesluter varje samarbete. Det finns många skäl att tvivla på den tyska regeringens påståenden. ”

Läs vidare! Prenumerera!

I hans tidning ”8 dagar” behandlas också Navalny. Fick Navalnyj inte kvalificerad vård i Ryssland?

Anna-Lena Lauren Bild på Twitter.

Han ”läser lusen av DN:s ”Rysslandsexpert” Anna-Lena Laurén” och skriver inledningsvis ”Anna-Lena Laurén gör en mäktig uppvisning i konsten att utpeka en mördare (Kreml/Putin/FSB) utan skuggan av bevis.
Själva kravet på bevis förs till ett bevis för den anklagades skuld.

Det behövs tio vise män för att svara på alla Lauréns stolligheter. Men låt mig ta upp en fråga. Hon påstår (4/9) att ”de ryska myndigheterna förhalade in i det sista Navalnyjs avfärd till Berlin, där han nu har fått kvalificerad vård”.

Mot detta ställer jag följande reportage från BBC: BBC: ”Två timmar som räddade Navalnyjs liv”.

Laurén går av förklarliga skäl inte in på vad som skulle ha varit fel med behandlingen i Omsk. Den var nämligen exakt densamma som han fått på Chartésjukhuset. Atropin + inducerad coma i respirator. Istället dillar hon om att hustrun inte fått se sjukjournalen – det hade hon inte fått i Sverige heller. ”

Läs vidare!

Föregående artikelRyssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?
Nästa artikelRättegången mot Julian Assange: USA-imperialismen torterar journalister och visselblåsare?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Novichok, akt II scen 1 – hur man undviker bli Novichokad på riktigt (pjäsen är på tyska)

  Introt: Rysslandsexpert rapporterar om att Navalny har väckts ur den konstgjorda koma som Tyska läkare satte honom i. En supermänniska är denne Navalny – ingen människa har klarat bli Novichokad, men det gjorde denne Navalny. Ett levande mirakel. Vår egen Jesus superstar. Enda skillnaden är att Navlny är gift. Frugan sin såg inte journalen så hon kan inte berätta hur miraklet gick exakt till. Och nu väntar frugan och världen med spänning för att höra Navalny berättelser om hans veckolånga tripp och framförallt hur han undvek att bli Novichockad på riktig. Men först måste han bearbetas så att han vet vad han ska och inte ska säga framfrö kameran. Vilket gör det hela ännu mer spännande att följa. Men tack och lov vi har vår egen Ryssland expert som hjälper oss att guida oss genom Novichok labyrinterna …

 2. Hela historien är likt Skripalfallet för dumt för att ens kommentera längre. De som inte fattat alla lögner lär inte fatta något i framtiden heller.

  • Hörru farfar! När du skriver så antyder du ett stort förakt för det svenska folket. Vet du något om hur många svenskar som är insatta i Skripalfallet? Och vet du något om hur många av dessa ”som inte fattat alla lögner”? Det är tillexempel hittills bara 469 som läst denna artikel. Hur många tror du det är som läst Anna-Lena Laurens artikel?

   • Navalnyhistorien är dock oerhört taffligt och primitivt genomfört och jag tror iallafall att väldigt många knappast tror att ryska säkerhetstjänsten är så amatörmässig så den inte lyckas döda varken Skripal eller Navalny. Att Ryssland dessutom lät Navalny flygas till Tyskland får ju hela botten att gå ur storyn.

    Man behöver inte läsa den här bloggen för att avslöja detta som ren bluff. Hur många som avslöjar den kommer vi nog inte att få veta i brådrasket. Media lär inte gå ut och fråga oss. Många kommer antagligen långsamt att förlora tilltron till media och politiker, men inte agera på det.
    Den här bloggen och andra som söker sanningen får jobba vidare och utnyttja talanglösa propagandajippon som detta till vår fördel så gott vi kan.

    • Men ser du en enda etablerad politiker eller media i Sverige som ifrågasätter den officiella versionen? I Tyskland finns sådana.

     • Nej, Sverige förefaller vara ett av dom sämsta länderna i västvärlden när det gäller yttrandefrihet. T.om. USA har bättre media än Sverige.

  • Tja, nu är han närmast värdelös som nyttig idiot för globalisternas agenda i Ryssland så hans öde är nog ovisst! Jag kan tänka mig att går Nordstream 2 i stöpet finns många investerare Ryssland som förlorar stora pengar och kanske skickar någon en hitman som sätter en kula i pannan på Navalny om han nu mot förmodan vågar sig tillbaka till Ryssland. Kanske ”försvinner” han någonstans eller så kanske han får leva vidare i väst med en mager ”pension” för sina insatser!

 3. En läsare mailade idag ”Åter till Global Politics och dess prominente chefredaktör Anders Romelsjö.
  Jag vill göra dig uppmärksam på att artiklar under rubriken Global Politics utsänds som Suspected Spam och undgår därför ibland vår nödvändiga uppmärksamhet! (Exempel för mig: tisdag 07:48, tisdag 14:04, onsdag 07:55)

  Ämne: [Suspected Spam][Nytt inlägg] Mer debatt med DN och andra om Navalny.
  Har du kontroll?

  Bästa hälsningar!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here