Mördades Navalny av västerländska underrättelsetjänster? Förbjuden fråga?

16
1210

Red med påminnelse om förgiftning av Navalny sommaren 2021: Då misstänktes att Navalny var utsatt för livshotande förgiftning av Putin. Jag skrev då om detta ”Vilket motiv skulle Ryssland ha för att förgifta Navalny vid en tidpunkt då de omfattande protesterna och oroligheterna i Vitryssland medför visst fokus på Ryssland, och en kritisk diskussion om Rysslands roll.
Bara misstanken på att Ryssland ligger bakom detta försvagar Rysslands anseende i bl.a. Belarus, och inför förhandling gällande Belarus.

* Om nu ryska myndigheter förgiftat Navalny, varför var de så positiva till att Navalny skulle kunna flygas för vård i Berling, där eventuellt gift skulle kunna identifieras?

Hypotes 1: Putin måste vara tidernas dumskalle.
Hypotest 2: Han är en utpräglad masoschist. (Kan finnas tillsammans med hypotes 1)
Hypotes 3: Personer i Rysslands säkerhetstjänst vill smutskasta Putin, och får arbeta vidare.
Hypotes 4: Ett nytt fall av skicklig USA-initierad smutskastning via CIA av Ryssland och Putin, efter Skripal, Russiagate mm.

Särskilt om hypotes 1 stämmer innebär detta en stor fördel: Övriga världen kan rusta ned – en sådan dumskalle kan aldrig starta ett krig på ett bra sätt, än mindre vinna det. Och man kan sluta med sanktionerna, som ska sparas till bättre ändamål än till en sådan dumskalle.”

Vladimir Putin – tidernas dumskalle?

________________________________________________
Björn Ditlev Nistads korta introduktion till Youtubefilmen.

Mördades Navalnyj av västerländska underrättelsetjänster?

Den ryske politiska aktivisten Alexei Navalnyj har dött i ett ryskt fängelse.
Västerländska politiker, kommentatorer och massmedia skyller på de ryska myndigheterna för Navalnyjs död.
Men hade de ryska myndigheterna någon anledning att döda Navalnyj? Var han ett hot?
Varför frågar ingen vem som tjänar på Navalnyjs död, nämligen västerländska myndigheter som försöker framkalla demonstrationer och oroligheter i Ryssland. Är det inte troligt att västerländska underrättelsetjänster var inblandade i Navalnyjs död?

Artiklar om Navalny.
Hur dog Navalny?
Vem var avlidne Navalny? Dödsfallet klar motgång och nackdel för Putin. Publicerat 16/2 2024.
Artiklar om Navalny på Globalpolitics.se
Rysslands UD: Navalny finansieras av utländska ambassader.
Ryssland: Bevis finns för att Navalny får instruktioner av CIA! Inbjuder OPCW och Tyskland till samarbete.
Navalny och förräderi.
Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva?
Varför sittet Navalny i fängelse i Ryssland?
Vad tycker Ryssland om påstådda mordförsök på Navalny och Skripal och annekteringen av Krim?
Lavrov: Berlin bekräftar att man gav Navalny tillgång till arkiv om Putin
Om svenska FOI:s analyser av blodprov som sägs komma från Navalny.
Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam undersökningskommission.
Varför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger dem till Nato?
Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens
Skapar upphovsmännen bakom Navalny en ny “False Flag” för att dölja lögner?
Mer debatt med DN och andra om Navalny.
Debatt i DN om Navalny-affären. Ryssland och allmänheten förlorare, imperialism och krigshetsare är vinnare.
Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva.

Föregående artikelBiden ”gråter” över Navalnys död, men nonchalerar USA-medborgaren Gonzalo Liras död i fängelse i Ukraina
Nästa artikelVästs illdåd går långt tillbaka i tid.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

16 KOMMENTARER

 1. Nu har väl Global Politics ändå tappat besinningen totalt. Något så konspiratoriskt har inte ens Putins eget folk kommit på.

 2. om N kallat muslimska immigranter för kackerlackor och tiggt 20 miljoner hos MI6 för att arrangera statskupp förstår jag att han är populär i washington och vasaller

 3. Du verkar ha skrivit 17 artiklar om Navalny. En äldre och relativt oviktig man, med låg popularitet i Ryssland, förmodligen en misslyckad CIA-satsning, som nu verkar ha dött i blodpropp.

  Kommer du nu skriva 17 artiklar om 17 miljoner, och kanske ännu fler helt oskyldiga, som dör i ett gigantiskt democid, vilket ofta består av en ny slags fibrös elastisk blodpropp, enligt balsamerare?

  https://rumble.com/search/all?q=fibrous%20clot

  Varför skall det ena skrivas om 17 gånger, men inte det andra?

  Det kan ju dessutom ha ett samband, eller hur? Ryssarna hade ett vanligt vaccin. Fick Navalny en mRNA-genterapi, en s.k. ”clot shot” i väst?

  Är det kognitiv dissonans som stoppar dig från att undersöka, Anders? Tog du injektionen? Ångrar du dig?

 4. Han kan förstås, rent teoretiskt, ha avlidit i sviter av sin sjukdom. Han kan också ha varit så illa skött i fängelset, precis som Gonzalo Lira i Ukraina, att han dött av sviterna. Men att Putin skulle ha beordrat att döda honom, precis lagom inför presidentvalet, det faller på sin egen orimlighet. Och att ställa sig frågan behöver inte vara konspiratoriskt i sig. Inför varje ryskt presidentval har det dykt upp märkliga händelser där västliga medier insinuerat att Putin legat bakom – som exempelvis Skripalfallet. Där gjorde Independent ett fantastiskt grävjobb, och man kan med stor sannolikhet hävda att det var en falseflag från MI6. Det är också ställt bortom tvivel att Navalny samarbetat med och stötts av väst. Och att väst har användning för hans död är uppenbart. För, som sagt, att det kommer precis just nu när Putin är på god väg att faktiskt vinna kriget och han har ett presidentval runt hörnet, det är inte förbjudet att spekulera över. Visst finns det konspirationsteorier som är helt bort i tok, men det finns alldeles för mycket som händer idag, där det finns väldigt goda skäl att misstänka en konspiration.

  • Det finns mig veterligen inga belägg för att han dödats av västlig säkerhetstjänst. Men visst är dödsfallet till stor nackdel för Putins och Rysslands anseende. Och visst kommer dödsfallet mycket lägligt i tid för Putins motstån8dare nu inför presidentvalet, efteer Tuckerintervjun och då Västledare var samlade i München. Likaså kom Navalny-förgiftningen 2020 mycket lämpligt för Putins motståndare.

 5. Efter att Navalnyj blev dålig under en flygresa, hamnade han på ett ryskt sjukhus. Samtidigt kom västeuropeiska medier med Novitjock-sagan. Innan ryska läkare meddelade resultatet av undersökningen. Läkare konstaterade att det var ingen förgiftning som Navalnyj råkade för. Väst krävde att Navalnyj skulle behandlas i Tyskland. De ryska myndigheterna godkände detta och Navalnyj flyttades till Tyskland. Där hamnade han på ett militärsjukhus och mirakulöst tillfrisknade. Efter några veckors semester på ett lyxhotell i Schweiz återvände han till Ryssland. Frågan är varför gjorde han det? Alla visste att i Ryssland skulle han ställas inför rätta och dömas till ett långt fängelsestraff. Varför fick han inte politisk asyl i väst? Som många andra ryska ”oppositionella”. Han kunde leva i lyx, resa världen rund och snacka skit om Putin. Ändå ”valde” han ett ryskt fängelse. Nu skall jag spekulera. Navalnyjs bossar visste att han skulle få ett långt fängelsestraff, så han fick en specialbehandling på militärsjukhuset i Tyskland. Till exempel i form av sprutor som orsakar blodproppar. Sedan tvingade de Navalnyj att återvända till Ryssland, och Biden varnade Putin för konsekvenserna om Navalnyj dog i ett ryskt fängelse. Biden viste att Navalnyj förr eller senare kommer att dö av en hjärtattack. I ett ryskt fängelse. Och Putin skall stämplas som mördare. Jag måste ställa samma fråga igen. Varför fick inte Navalnyj politisk asyl i Väst? Varför ”valde” han ett ryskt fängelse i stället för ett lyxliv i Väst? Putin har aldrig haft något intresse av att mörda Navalnyj som hade väldig få anhängare i Ryssland. Det finns en till som blev tillbaka skickad. ”Misa” Saakasjvili. Han sitter i fängelse i Georgien.

 6. Det kan inte vara lätt för Putins springpojkar nu när Stella Assange har kondolerat Navalnyjs hustru. Skall man nu också fördöma Stella Assange eller fortsätta springa Putins ärende?

  Är Stella Assange MI5/6 eller CIA agent? Vems ärende springer hon? Här är det mycket för Putins hejdukar att skriva om.

  Spänningen tätnar, fram med popcornen!

  • Kanske det hela är en judisk konspiration planerad av George Soros? Ja, denna och andra teorier kommer snart att framföras på en blogg nära dig.

 7. Soldater från Ryska federationens väpnade styrkor evakuerade mer än 20 militanter från den ukrainska armén, som övergavs av sina kollegor när de flydde från Avdiivka. De operativa tjänsterna i Folkrepubliken Donetsk (DPR) rapporterade detta till TASS den 19 februari.
  De noterade att krigare från Ukrainas väpnade styrkor ( AFU) flydde redan innan det officiella tillkännagivandet om att Avdiivka skulle överges.
  ”De lämnade sina sårade för att dö. Våra killar evakuerar och räddar dem. För tillfället har mer än 20 skadade tagits ut, säger byråns källa.
  Han tillade också att evakueringen av skadade ukrainska väpnade styrkor fortsätter.

  Nederlag ur det blå: vad är betydelsen av befrielsen av Avdveyeka.
  Att ta kontroll över staden kommer att minska intensiteten i beskjutningen av Donetsk och ge möjligheter till ytterligare offensiv.
  Tidigare samma dag hittade Izvestia-korrespondenten Stanislav Grigoriev, som var en av de första att besöka Avdveevka efter befrielsen av staden från militanta från ukrainska väpnade styrkor, platsen för de mest intensiva striderna i byn. Intensiteten av striderna i detta område bevisas av tillståndet på vägytan, av vilket nästan ingenting finns kvar. I närheten finns resterna av en pansar
  https://iz.ru/1652355/2024-02-19/vs-rf-evakuirovali-bolee-20-ranenykh-i-broshennykh-boitcov-vsu-v-avdeevke

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here