Ryssland: Bevis finns för att Navalny fått instruktioner av CIA! Inbjuder OPCW och Tyskland till samarbete.

32
4594
Navalny efter uppvaknadet i Berlin. Navalny/Instagram

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Intressant, eller hur?

Innehållet i denna artikel har publicerats på bl.a. Veterans Today. , RT och på Sputniknews. Översatt och förkortat av Romel Andersjö. Eftersom Navalnys politik gagnar USA:s intressen är det fullt möjligt att uppgifterna stämmer anser jag, liksom Andersjö.


Ryssland: Bevis finns för att Navalny får instruktioner av CIA.

Moskva har upprepade gånger betonat att Berlin saknar bevis för sina anklagelser om att Alexei Navalny förgiftades med ett nervmedel från Novichok-gruppen. Den ryske presidentens talesman Dmitry Peskov sa igår (1/10) att Moskva har informationom att Navalny samarbetar med USA: s centrala underrättelsetjänst (CIA).

Detta viktiga uttalande kommer timmar efter att den ryska oppositionspolitikern  hävdade att Vladimir Putin stod bakom hans påstådda förgiftning.

”Det här är inte patienten som arbetar med de västerländska specialtjänsterna – det här är de västerländska specialtjänsterna som arbetar med honom, detta är en mer exakt formulering. Ja, vi har sådan information, jag kan till och med vara mer specifik: CIA-medarbetare är arbetar med honom idag. Det är inte första gången han får olika instruktioner,” säger Peskov till journalister.Talsmannen påpekade också att Navalnys anklagelser mot president Putin är helt grundlösa, oacceptabla och mycket förolämpande. ”Vi vill undersöka detta ärende och då måste vi få informationen från dem som hittade spår av förgiftningen i analysen ”, sa Peskov till reportrar.

Efter tillkännagivandet meddelade Navalny på sin Telegram-kanal att han ”skulle väcka åtal mot Peskov” på grund av uttalandet om sin koppling till CIA och krävde att denne skulle presentera ”bevis och fakta” för samarbetet med västerländsk underrättelsetjänst.

Förra månaden sade president Putin till president Macron under ett telefonsamtal att de grundlösa anklagelserna mot Moskva om situationen kring Navalny var oacceptabla, och att Tyskland behövde dela sitt material med Ryssland så att situationen kunde klargöras.

Tidigare uppgav Moskva att ryska läkare inte hittat några giftiga ämnen i Navalnys system innan han transporterades till Tyskland, och tillade att Berlin inte hade lämnat några bevis för att stödja sina påståenden om att Navalnys tillstånd var resultatet av förgiftning av ett nervmedel från från Novichok-gruppen.

Ryssland betonade att landet inte hade producerat några ämnen i Novichok-gruppen sedan Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) verifierade förstörelsen av landets kemiska vapenbestånd i början av 1990-talet.

Samarbete med OPCW.
Moskva har välkomnat OPCW-experter att arbeta tillsammans med ryska specialister i fallet med den påstådda förgiftningen Navalny, sade Rysslands utrikesministerium i ett uttalande. OPCW hade tidigare avslöjat att man tillhandahöll tekniskt bistånd till Berlin om situationen kring Navalny.

Det ryska utrikesdepartementet kritiserade detta eftersom OPCW inte hade fått Rysslands direkta samtycke, vilket är obligatoriskt. Ministeriet erinrade om att den ryska åklagarmyndigheten tidigare hade riktat tre begäranden till de tyska myndigheterna ”om juridisk hjälp till den ryska sidan för att fastställa förekomsten av tecken på ett eventuellt brott”. Den sade att Tyskland hade föreslagit ”om och om igen” att Ryssland skulle be OPCW om förtydligande, men OPCW:s ledarskap hänvisade i sin tur till Tysklands regering”.
Tidigare har Ryssland inviterat Tyskland till samarbete Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam undersökningskommission.

Relaterat.
Om svenska FOI:s analyser av blodprov som sägs komma från Navalny.
Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam undersökningskommission.
Varför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger dem till Nato?
Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens
Skapar upphovsmännen bakom Navalny en ny “False Flag” för att dölja lögner?
Mer debatt med DN och andra om Navalny.
Debatt i DN om Navalny-affären. Ryssland och allmänheten förlorare, imperialism och krigshetsare är vinnare.
Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva.
Utrikesministern och förre CIA-chefen Mike Pompeo: “Vi ljög så mycket då jag var på CIA”
“Vi tillåter inte Amerika att ingripa”: varför Tyskland motsätter sig USA:s sanktioner mot Nord Stream 2
USA inför olagliga sanktioner mot Tyskland för att stoppa Nord Stream 2 och även mot Turkstream. Starka tyska reaktioner.
Ryssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?
Vladimir Putin – tidernas dumskalle?

Föregående artikel”Gretas Gamlingar” back on track – åter på banan!
Nästa artikelEn värld i lågor – från Kalifornien till Turkiet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

32 KOMMENTARER

 1. Ryssarna anklagar inte Navalny för landsförräderi, men om han fortsätter lyda CIA och väst och angripa Ryssland och Vladimir Putin efter den varningen så är han nog dödsdömd, tror jag. Det finns nog många patrioter inom FSB som redan är mäkta intresserade av den lilla uppgiften och de kommer nog inte fippla runt med stridsmedel.

  Den bästa hämnden från ryssarnas sida vore nog att dra igång ett nytt FN, för världsfred utan vetorätter, i vilket länderna viktas efter folkmängd och bidrag.

 2. Att Navalny har uppvaktats av västliga säkerhetstjänster är nog i princip 100% klart, gjorde CIA, MI6 etc inte det då gjorde dom heller inte sitt jobb.
  Frågan är om Navalny låtit sig köpas eller inte.
  Tidigare har jag faktiskt uppfattat att Navalny, oavsett vad man nu tycker om honom faktiskt haft någon form av ryggrad.
  Han vägrade ingå samarbete med tokstollan Ksenia Sobchak som exempel.
  Däremot sitter Navalny nu i en prekär situation, han vet att många i väst förstår att han är farligare för den ryska staten död än levande.
  Återvända till Ryssland lär han aldrig få göra, vill han fortsatt leva och därtill få ett ekonomiskt dräglig tillvaro är det nog bäst och lyda den hand som föder honom.

  • Jag har inte haft någon uppfattning om Navalny, förrän han uttalade sig om att han var övertygad om att Putin stod bakom hans förgiftning. Då insåg jag att han var en totalt korkad individ eller låtit sig köpas av CIA. Någon som borde vara ute efter honom är Prigozhin en rysk oligark som han är skyldig miljoner rubel, som skulle vilja skrämma honom men inte mörda honom.
   Navalny med sina 3% röster av ryska folket är knappast Putin intresserad av. EU har tagit ett beslut att ge pengar till oppositionen i Ryssland. Det parti som hotar Putin mest är det kommunistiska partiet som har 13% av rösterna. Jag tror knappast EU kommer ge dem några bidrag, utan istället ett litet parti med 3% av de ryska rösterna. Så EU skall med våra skattepengar muta och köpa människor att driva den politik som EU vill att de skall ha, inte vad egentligen medborgarna i landet vill ha.
   En som beskriver på ett bra sätt att det inte kan vara Putin är tidigare brittiske ambassadören Craig Murray som säger följande:
   Jag har inte några svårigheter med tanken att en mäktig oligark eller ett organ i den ryska staten kan ha försökt mörda Navalny. Han är dock föga irriterande, snarare mer känd här än i Ryssland, men att inte vara ett stort hot skyddar dig inte mot politiskt mord i Ryssland.

   Det jag har svårt med är tanken att om Putin, eller andra mycket mäktiga ryska skådespelare, ville ha Navalny död och angripit honom medan han var i Sibirien, skulle han inte leva i Tyskland idag. Om Putin ville döda honom skulle han vara död

   Novichock verkar inte vara så bra att mörda med. ”Novichok” dödade inte Skripals. Om Putin ville ha Navalny död skulle han prova något som fungerar. Som en kula i huvudet, eller ett faktiskt dödligt gift.

   “Novichock” är en klass av kemiskt vapen som är utformat för att improviseras i fält från vanliga inhemska eller industriella föregångare. Det är vettigt att använda på främmande mark eftersom du inte bär på det aktuella nervmedlet och kanske kan köpa ingredienserna lokalt. Men det är ingen mening alls i Ryssland, där FSB eller GRU kan använda vilket dödligt vapen de önskar, att göra hemlagade nervmedel i diskbänken.

   Varför förväntas vi tro att den ryska staten har förgiftat Navalny, att den ryska staten sedan tillät flygplanet som han färdade i, på en inrikesflygning, att avledas till en annan flygplats och göra en nödlandning så att han kunde skyndsamt komma till sjukhus. Om de ryska underrättelsetjänsterna hade förgiftat Navalny på flygplatsen före start som påståtts, varför skulle de inte insistera på att planet skulle hålla sig till sin ursprungliga flygplan och låta honom dö på planet? De skulle ha förutsett vad som skulle hända med planet han befann sig i.

   Därefter ska vi tro att den ryska staten, efter att ha förgiftat Navalny, inte kunde få honom död i intensivvårdsavdelningen på ett ryskt statligt sjukhus. Vi ska tro att den onda ryska staten kunde förfalska alla sina toxikologiska tester och förhindra att läkare talade sanningen om hans förgiftning, medan den onda ryska staten saknade makten att stänga av ventilatorn i några minuter eller smussla något gift i hans dropp. På ett ryskt statligt sjukhus.

   Därefter ska vi tro att Putin, efter att ha förgiftat Navalny med Novichok, tillät honom att flyga till Tyskland för att bli räddad, vilket gjorde det säkert att Novichok skulle upptäckas. Och att Putin gjorde detta för att han var orolig att Merkel var arg och inte insåg att hon kanske var blev ännu argare när hon upptäckte att Putin hade förgiftat Navalny med Novichock.

   Det finns en hel ström av helt otroliga punkter.

   Personligen köper jag inte en enda av dem, men då betraktas jag som en ökänd ryssofil eller förrädare.

   USA är mycket angeläget om att stoppa Tyskland med att slutföra Nord Stream 2-rörledningen, som kommer att leverera rysk gas till Tyskland i stor skala, tillräckligt för cirka 40% av dess elproduktion. Personligen är jag emot Nord Stream 2 själv, både på miljö- och strategisk grund. Jag skulle hellre vilja sätta Tyskland sin formidabla industriella kraft i förnybar energi och självförsörjning.

   Men mina skäl skiljer sig mycket från USA: s, som är oroliga för marknaden för flytande gas till Europa för amerikanska producenter och för USA: s allierade med Gulf. Viktiga beslut om färdigställandet av Nord Stream 2 är nu aktuella i Tyskland. USA och Saudiarabien har all anledning att försöka åstadkomma en splittring mellan Tyskland och Ryssland just nu. Navalny är verkligen ett offer för internationell politik. Att han är ett offer för Putin tvivlar jag på.

   • Tack Vivianne. Kan du återkomma med mer information om att ”EU har tagit ett beslut att ge pengar till oppositionen i Ryssland.”

    • Jag hade läst artikeln av Björn Nistad där EU-parlamentet krävde att ett omfattande stöd måste ges till ryska oppositionspolitiker, så när nyhetsuppläsaren på SVT, sa det som allra hastigast, så var det självklart för mig att nu har de naturligtvis gjort det. Det är mycket som är mörkat i EU, så vi kanske inte kommer att få vet om stödet avser pengar. Men vi vet ju att svenska skattepengar en miljard kronorhar gått till vad de kallar främjande av demokrati i ex. Ukraina. Vilket Gustav Fridolin försvarat i enskild fråga i riksdagen. Så det måste väl vara pengar när EU skall stödja oppositionen i Ryssland.

   • Exakt, Vivi-Anne, det finns ingen som helst logik i Navalny-cirkusen lika lite som i Skripal-fallet men i propagandans värld saknas ofta logik utan det är upprepning av lögnerna som till slut ger resultat. Och givetvis är det bättre och billigare att tyskarna köper rysk gas än köper dyr gas från USA som ska fraktas med båt. Navalny är inget annat än en kriminell skojare som verkligen borde sitta i fängelse, kanske tyskarna skulle skicka honom till Frankrike och rättvisan där?

    • Inte bara bättre och billigare att köpa rysk gas, borde vara mycket miljövänligare än att gas skall skeppas på stora fraktbåtar från USA till Europa. Så jag har länge funderat över varför miljörörelserna är tysta, ex.MP med sina likasinnade i EU-parlamentet. Sedan främjar väl handeln även freden, eftersom vi ser världens värsta diktatur komma undan, Saudiarabien inga sanktioner där och dessutom tyst i våra media om deras brutala diktatur, där är demonstrationsförbudet lagstadgat, så 4 kvinnor som stod och talade med varandra på gatan, blev omedelbart häktade av ordningspolisen och efter någon vecka släpptes de. Navalny verkar vara en finansskurk, men medialandskapet i Sverige tror alltid att de som pekas ut av ryska staten som skurkar bara är i opposition, och felaktigt pekas ut som skurkar. Ett valövervakningsorganisation Golos står alltid på Navalnys sida, är det förvånade att den för en tid sedan fick finansiering från United States Agency for international Development, och därför numera är registrerat som ”utländsk agent”.  

 3. Trodde att vid det här laget Navalny skulle varit skripallerad, det vill säga försvinna spårlöst. Att han lever än betyder att CIA och MI6 är inte färdiga med honom.

 4. @När ska Navalny skrippaleras?
  Nja. När man skall lura över agenter till väst så vill agenterna nog veta hur det har gått för övriga agenter, så de sitter nog och smuttar på billig alkohol i någon tropisk vasall-stat, tror jag. Annars skulle nog inga nya agenter ställa upp på landsförräderi. Men man ska kanske inte överskatta agenterna heller? Lite stridsmedel från någon av västs anläggningar skulle kanske kunna övertyga dem om att Putin är riktigt dum i huvudet och faktiskt göra att de vill spela med, helt utan säkerhet för liv och lem.

 5. Advokater bedömde utsikterna till Navalnys rättegång mot Peskov.
  Navalnys tänkta rättegång mot Dmitry Peskov är troligtvis dömd att misslyckas, säger advokater. Peskovs uttalanden kommer att bevisas i domstol utan problem.
  Navalny och hans folk är en del av världens femte kolumn i USA. Det verkar också i Venezuela, Ukraina, Syrien (de fick ströva omkring i Syrien), i Vitryssland. Åklagarmyndigheten har rätt att inleda ett mål mot Navalny.
  Navalny måste ha starka bevis för att Putin står bakom förgiftningen. Navalnys uttalande gjordes av politiska skäl, möjligen i syfte att få politisk asyl. Naturligtvis kommer alla länder som är ovänliga till Ryska federationen att acceptera honom med öppna armar”, sade advokaten Lyudila Aivar som varnade för att brottsbekämpande myndigheter måste bevisa att Navalny verkligen förtalar presidenten och andra tjänstemän i Ryska federationen.
  Om detta inte är bevisat kommer brottmålsförfarandet att tas bort. Om detta är bevisat kommer det naturligtvis att finnas ett brottmål mot Navalny. Och i det här fallet, om han återvänder till Ryska federationen, kommer åtgärder av straffrättslig tvång att tillämpas på honom.
  Denna typ av artiklar föreskriver bland annat interaktion med västerländska brottsbekämpande organ genom Interpol, säger Lyudmila Aivar. Just nu är Alexei Navalny formellt på egen hand i ett brottmål om förtal mot en veteran.
  I juni tillkännagav utredningskommittén inledandet av ett brottmål mot Navalny enligt artikeln om förtal (del 2 i artikel 128.1 i strafflagen) i samband med RT-videon, där veteran IS Artemenko talade om förändringarna i konstitutionen. Videon i fråga gjordes den 2 juni, där Navalny publicerade en RT-kampanjvideo och kallade dem som deltog i den ”människor utan samvete” och ”förrädare”.
  https://www.pravda.ru/society/1536583-Navalhy_peskov/

  • Det är väl tydligt bevisat att han förtalar presidenten, för EU kan ju inte bestämma över Rysslands domstolar och påstå att Navalny blivit förgiftad av presidenten. Man har hittat spår av ett ämne som de påstår är Novichock men man kan omöjligt veta vem som såg till att det fanns i provet, det finns otaliga sätt att få dit det i provet. Vi vet ju att Sverige också testade och sa att det var sarin i Syrien, och då påstod man att det var Assad, men senare har det framkommit att det var terroristernas sarin. Så när och vem som såg till att det fanns i provet vet vi inte. Tycker absolut att han bör bli åtalad när han återvänder till Ryssland. Det är väl troligt att han återvänder han vill väl att EU skall föra honom till makten i Ryssland.
   Så här ser det ut i Sverige när det gäller förtal och förolämpningar, och i den straffsatsen tycker jag han platsar, den hårdaste 6 mån. eller 2 års fängelse.
   Förtal och grovt förtal
   När åklagaren ska bedöma om det finns särskilda skäl för att väcka allmänt åtal har det betydelse vad det är för uppgifter eller bilder som har spridits, hur och till vem uppgifterna/bilderna har spridits och vad det har fått för konsekvenser för den utsatta personen. Ju allvarligare brottet är, desto starkare skäl finns det normalt för att väcka allmänt åtal.
   Förolämpning
   För att brottet förolämpning ska falla under allmänt åtal, dvs. kan åtalas av åklagare, krävs att det är fråga om någon av två specifika situationer: tar bara upp den ena som passar i hans fall
   förolämpning mot en person i samband med hans eller hennes myndighetsutövning
   Påföljder
   Straffet för förtal är böter. Den som döms för grovt förtal kan få böter eller fängelse i upp till två år. Straffet för förolämpning är böter. Om förolämpningen bedöms som grov kan straffet bli böter eller fängelse i upp till sex månader.

 6. Journalisten och statsvetaren Alexander Sosnovskiy ger i sin Telegram-kanal den kortfattade informationen.
  Navalnys ”förgiftning” avslöjad. ”Pusslet är stängt – hypoglykemi”, säger Sosnovsky.
  Bloggaren Alexei Navalny avslöjade plötsligt alla kort med sin ”förgiftning”. En ny publicitet av ”oppositionisten” kostar honom att förlora sitt huvudsakliga trumfkort.
  När Navalny uttryckte tacksamhet till de tyska specialisterna för sin ”frälsning”, tackade han Berlins läkare Kai-Uwe Eckardt för ”otroligt arbete”. Eckardt har specialiserat sig på diabetes och njurtransplantationer.
  Det ”en rimlig misstanke om att Navalny har en vanlig hypoglykemisk koma mot bakgrund av binjurfel. I sådana fall manifesteras alla tecken på diabetes”, skrev han och noterade att frågan om detta tillstånd utlöstes – förgiftning eller bara alkohol – fortfarande behöver bearbetas. ”Men det här är definitivt inte en Novichok, vars spår och flaskan uppträdde först efter att ha transporterats till Tyskland,” betonade han.
  https://howto-news.info/pazl-zakryt-gipoglikemiya-navalnyj-raskryl-vse-karty-svoego-otravleniya/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=howto-news.info&utm_term=1277765&utm_content=8825826

 7. Vem är näst i raden efter Alexei Navalny? Journalisten och statsvetaren Alexander Sosnovsky tror att den person som kommer att ta platsen för oppositionsbloggen blir hans fru – Julia Navalnaya.
  ”Jag vet vem som kommer att ta Navalnys plats, att döma av den globala trenden,” sade statsvetaren. ”Det är uppenbart att Navalny kommer att ersättas av Yulia, hans fru”.
  Sosnovsky utesluter inte att ”inom en mycket snar framtid” kommer det att vara möjligt att se hur Yulia ”kommer att kämpa för just denna plats. Hennes rivaler kommer att vara Navalnys närmaste medarbetare och vänner. Först och främst Leonid Volkov. Kanske kommer ett par fler personer att dyka upp”. Sosnovsky uttryckte förtroende för att ”Volkov kommer att få stöd i Tyskland. Men först och främst Yulia.”
  https://tsargrad.tv/news/kto-na-ocheredi-posle-navalnogo-politolog-nazval-imja-sledujushhego-na-mesto-bjuti-blogera_278810

 8. @Anders Romelsjö (red) 5 oktober, 2020 At 07:55

  ”Vad har skett?”

  Ingenting!! Man bör skilja på uttalande från EU kommissionen och uttalande från EU parlamentet. EU kommissionen är den som beslutar om diverse pengainsatser. EU parlamentet kan man väl kalla för EU ”dagis” (slöseri med skattebetalarnas pengar), dom är stora i truten utan någon beslutande makt.

 9. ”Vad har skett?”
  Detta har skett.. Att förra månaden tillkännagav tyska myndigheter att en Bundeswehr-analys av den ryska oppositionsbloggen Alexei Navalnys prover hittade spår av ett nervagent från gruppen ”Novichok”. Moskva kallade anklagelserna udda och påpekade att före Navalnys överföring till Tyskland, fann ryska läkare som behandlade honom i Sibirien inga tecken på några gifter i hans system. ”Läkare i Omsk hittade inga spår av kemiska krigsmedel, de sa ärligt talat detta. Men jag skulle vilja uppmärksamma att det faktum att Charite-kliniken inte heller hittade några giftiga ämnen i sina analyser. ”senare i Bundeswehrs klinik”, sa Lavrov och talade med medlemmar i Association of European Businesses i Ryssland på måndagen.

  Utförde fransmännen och svenskarna själva testet, eller fick de helt enkelt dem av tyskarna. Och det faktum att våra partner försöker hålla allt hemligt, oroar oss mycket. Vi vill hitta sanningen och vi kommer att försöka göra det”. Samtidigt, sade Lavrov, Moskva har inga tvivel om att Europeiska unionen kommer att försöka slå nya sanktioner mot Ryssland i samband med Navalny-ärendet. Enligt Lavrov verkar Rysslands västerländska kollegers politik, vare sig det gäller cyberspace eller den påstådda användningen av kemiska vapen, vara inriktade på att skapa nya institutioner utanför FN eller någon annan internationell rättslig ram, vilket möjliggör att fakta presenteras, skuld att bestämmas och straff i form av sanktioner ska utdelas utan att lyssna på den andra sidan.

  Det ryska utrikesdepartementet klagar på att dess tyska motsvarigheter har vägrat att ge den ryska ambassaden i Berlin konsulär tillgång till Alexei Navalny sedan han blev utskriven från Charite-kliniken. Enligt Moskva har ryska åklagare skickat den tyska sidan fyra begäranden om rättshjälp för sin undersökning av Navalnys påstådda förgiftning, utan att någon av dem får svar. Moskva har också hånat Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) för att tyst förse den tyska sidan med ”tekniskt bistånd” i Navalny-fallet utan att informera Ryssland och påpekade att påståenden om påstådd förgiftning ”ägde rum inte i Tyskland, men i Ryssland”, och att Ryssland måste vara part i varje objektiv utredning.

  Förra veckan anklagade Navalny den ryska regeringen och president Vladimir Putin personligen för att förgifta honom och sa att han inte kan tänka sig någon annan förklaring till vad som hände honom. Kreml-talesmannen Dmitry Peskov sköt tillbaka och kallade påståendena ”grundlösa … extremt förolämpande och oacceptabla” och avslöjade att Moskva ”har information” om att Navalny har samarbetat med Central Intelligence Agency. På lördag varnade den tyska utrikesministern Heiko Maas att sanktionerna mot Ryssland skulle vara ”omöjliga att undvika” ”om resultaten från de tyska, svenska och franska laboratorierna bekräftas” av OPCW.
  https://sputniknews.com/world/202010051080670647-lavrov-doctors-at-berlin-clinic-where-navalny-was-treated-found-no-signs-of-military-grade-poisons/

  • Navalny har många fiender i Ryssland och vet att han inte kan komma tillbaka så lätt! Det var nog därför han drog Putin-kortet där han anklagade Putin personligen för den påhittade förgiftningen. Det blir ju knappast möjligt för honom att åka tillbaka till Ryssland efter det och låtsas som inget hänt. Navalny inser nog själv att han är förbrukad och maktkampen om vem som ska ta över hans naziparti pågår för fullt. Det finns ju trots allt ”gåvor” att hösta in från globalisterna i väst så den nya ledaren kan nog leva gott på pengabidragen tills även de inser att det är bortkastade pengar! Globalisternas problem är ju att det är Zjuganov som är den riktiga oppositionsledaren i Ryssland men han kan de ju inte skicka pengar till…Kanske Navalny är galen nog att åka tillbaka till Ryssland efter sin anklagelse, möjligtvis för att bli någon sorts självutnämnd ”martyr” som dör för sin sak men det är svårt att gissa vad en så mentalt labil person som Navalny kan hitta på! Att den måttligt begåvade Navalny utnyttjats av hänsynslösa typer från väst är ju solklart och frågan är om de kommer att hjälpa honom nu eller kastas han till vargarna? Inte många i Ryssland kommer i så fall att fälla en tår vid hans frånfälle…

   • Han verkar ha en farlig fiende även utanför Ryssland som president Kadyrov.
    En som har självinsikt är president Ramzan Kadyrov av Tjetjenien, som frågar Navalny varför han inte skyllde på honom för sin påstådda förgiftning och hävdar att det vore ”mer övertygande och troligt ” än att anklaga Rysslands president Vladimir Putin. Kadyrov menar att det är löjligt då Navalny sa att han ”inte har någon annan förklaring till vad som hände”, jag håller med väldigt fantasilöst att påstå att han inte kan se någon annan förklaring.
    Kadyrov säger att tack vare Putin finns det en tolerant attityd gentemot oppositionen i landet. Om det hade varit en excentrisk statschef skulle all radikal oppositionsavskum ha kastats ut ur landet för länge sedan med långsökta ursäkter.
    Sedan har vi affärsmannen Evgeny Prigozhin i Ryssland som tagit över hans skulder och nu jagar honom. År 2019 beslutade en rysk domstol att han och hans advokat Sobol skall betala 1,2 miljoner dollar till ett livsmedelsproduktionsföretag för förtal, då han spred ett rykte att maten orsakade ett utbrott av dysenteri. Prigozhin är ute efter Navalny och har sagt ”Jag tänker ta av dessa skrupelfria människor deras kläder och skor” och ”Naturligtvis, om kamrat Navalny går för att träffa sin skapare tänker jag inte förfölja honom i den här världen”.
    Alltså det finns flera personer som skulle vilja komma åt honom, men knappast Putin..
    Undrar var pengarna kommer ifrån som han lever av i Tyskland, eftersom hans banktillgångar skall vara frysta i Ryssland, p.g.a hans skulder.

 10. Fann en ny information som jag inte sett tidigare ang. Navalny, och den fanns hos en bloggare som heter Mons Krabbe och beskriver sig som en samhällsdebattör. Swedbank har intervjuat honom under år 2012 för sitt interna nyhetsbrev och frågorna handlar om Putin och Ryssland, som de tydligen anser honom kompetent att svara på.
  År 2013 skriver han på sin blogg: Vem är då denna Navalny? I ovan nämnda intervjun säger han ”För att en utmanare ska kunna vinna 2018 och kanske t.o.m. behöva övervinna valfusk, så bör denna sammanväva värderingar som ingen kandidat gör idag. Det spelar inte så stor roll om han är liberal, social liberal eller konservativ i grunden, men han bör vara både marknads vänlig samtidigt som han spelar lite på nationalism och den kristna tron, för att fånga in hela bredden av det ryska samhället”
  Han berättar att en sida av Navalny har fått lite uppmärksamhet i västliga medier. Hans motstånd mot invandring passar inte in i deras bild av en liberal politiker. Han har deltagit i marscher och möten tillsammans med nynazistiska organisationer och gjort hårdhänta uttalanden. Rysslands islamistiska motståndare i Kaukasus kallade han för kackerlackor. Han utvecklade resonemanget med att säga att kackerlackor dödar man med en sko, men när det gäller människor så föredrog han att använda sig av en pistol.
  Intressant med hans koppling till nynazistiska grupper, är det ett genuint intresse, eller vill han använda sig av dem för att skapa ett kaos i det ryska samhället,

  • Om man ska bestämma Navalnys politiska hemvist med ett svenskt exempel så skulle han jämföras med NRP eller någon annan nynazistisk rörelse i Sverige! Det som är intressant är att fulmedia döljer detta för sina läsare och även politiker i väst inte låtsas veta om hans politiska hemvist! Givetvis av samma orsak som EU/USA stödjer terrorister i Syrien, Kina och på många andra håll…De är nyttiga idioter för globalisternas geopolitiska agenda och får fribrev att hålla på med kriminell verksamhet i sina hemländer!

  • @Vivi-Ann Månsson 16 oktober, 2020 At 20:59
   I en artikel i den spanska ”el.mundo”, från augusti 2020, skriver ”Alexei Navalny: fattig i popularitet, rik på fiender”

   Alexei Anatolievich Navalny (Odintsovo, Moskva, 1976) är inte en motståndare utan en dissident. Skillnaden, förklarar hans allierade Ilya Yashin till den här tidningen, ”är att vi som dissidenter inte har någon chans att nå makten, vi kan bara fördöma den.” Mer advokat än politiker, ovänlig i behandling och modig när det gäller snooping, anses han vara Vladimir Putins främsta motståndare. För hans envishet och för att vägra respektera de ”röda linjerna”, där kommunisternas och ultra-nationalisternas parlamentariska opposition ofta står.
   https://www.elmundo.es/internacional/2020/08/20/5f3ebfc121efa0b20c8b459d.html

   Artikel från 2013, från ”theatlantic”, inga smickrande ord om Navalny:

   Engelina Tareyeva, who worked with Navalny when he was a member of the liberal Yabloko party before he was expelled in 2007, has accused him of routinely using racial slurs and basing his relations with people on their ethnicity. ”I consider Aleksei Navalny the most dangerous man in Russia,” Tareyeva has written. ”You don’t have to be a genius to understand that the most horrific thing that could happen in our country would be the nationalists coming to power.”

   Navalny has flatly rejected Tareyeva’s charges. Moreover, Navalny has rejected the widespread notion that discussing issues important to ethnic Russians will necessarily lead to neo-Nazism.

   Longtime rights activist Lyudmila Alekseyeva attributes some of the 37-year-old Navalny’s apparent aggression and prickliness to a lack of experience. ”This harsh, even annoyed tone of his characterizes Navalny as an inexperienced politician, because an experienced politician answers any — even the most outrageous — question calmly with a polite smile,” she says. ”And he only benefits from doing so.”
   https://www.theatlantic.com/international/archive/2013/07/is-aleksei-navalny-a-liberal-or-a-nationalist/278186/

 11. Det är nog Navalny som används av bankmaffian, tror jag, och i den ingår alla möjliga individer som lever på konflikt. För bankmaffian har det ingen betydelse vilken utomparlamentarisk kraft som de stödjer. Huvudsaken att de kan profitera på resultatet. När Greta Thunberg vill avskaffa kolkraft, säkerligen med god avsikt, så köper George Soros upp billig kolkraft. Det är samma princip med Navalny. Han kan utnyttjas av dem för att upprätthålla konflikten som leder till kriminellt höga försvarsanslag.

 12. https://www.rt.com/russia/503675-tikhanovskaya-nato-backed-opposition-figure/
  Två av västmedias mest kända Natouppbackade oppositionsfigurer- och nyttiga idioter är
  den i väst för närvarande mest omskrivna ryska Alexei Navalny, tätt följd av den Vitryska ex-presidentkandidaten Svetlana Tikhanovskaya.
  Svetlana Tikhanovskaya har fångat västmedias fantasi. Hennes brist på politisk erfarenhet presenterar en idealisk blank duk för nyhetsberättande vävning, som alltför lätt manipulerats av, för Vitryssland omvälvande ondsinta krafter.
  Från det ögonblick som hon tillkännagav sitt kandidatur till det vitryska ordförandeskapet efter att hennes make Sergey fängslades, har Tikhanovskaya varit en älskling av västerländska medier. Med sin osannolika uppstigning från hemma-fru, till ledande oppositionsfigur och proto-revolutionär exil-ledare, dokumenterad i västmedia nästan dagligen.
  Längs vägen har Tikhanovskaya varit angelägen om att betona att omvälvningen i Vitryssland varken är pro-västerländsk eller pro-rysk till sin karaktär, utan pro-demokrati.. ett nyckelbudskap som upprepade gånger kritiserats av vanliga journalister . Ett faktum bör dock nämnas att en av hennes viktigaste förtroende, Franak Viacorka, är en ”icke-bosatt stipendiat” vid Atlantic Council, en tankesmedja som aggressivt propagandiserar till stöd för Nato, och bredare amerikanska finansiella, politiska, militära och ideologiska intressen i Europa. Denna position nämns inte i hans Twitter-bio, och det är oklart just när han blev Tikhanovskayas ” internationella relationsrådgivare ”.
  Viacorkas utnämning av Atlantic Council tillkännagavs den 15 augusti – i en Washington Post- publicerad samma dag , målade han och Melinda Haring, biträdande chef för rådets Eurasia Center, ett glödande, provocerande porträtt av den blivande presidenten i Vitryssland, inrama henne som en del av ett bredare feministiskt uppror mot landets ”djupt patriarkala” elit, en omvälvning som är central för den radikala uppväxten av landet.

 13. […] Då jag nu återpublicerat ett par ett år gamla artiklar om Navalny (Se bl.a. under ”Relaterat”), tar jag nu även med denna mer aktuella artikel, vars budskap i alla fall inte förvånar mig. Antag nu att en talesperson från utrikesdepartementet i Sverige eller USA påstår att en oppositionspolitiker i Sverige eller USA finansieras av Ryssland, och anser sig ha bevis för detta – hur skulle reaktionen då bli? Liknande uppgifter har presenterats tidigare Ryssland: Bevis finns för att Navalny får instruktioner av CIA! Inbjuder OPCW och Tyskland till sa… […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here