Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam undersökningskommission

55
3594

Välinformerade Sputniknews skriver idag på förmiddagen

Ryska myndigheter har gjort flera förfrågningar om uppgifter i Navalny-fallet och har också erbjudit Berlin att inrätta en gemensam medicinsk kommission för att undersöka proverna, men Tyskland har inte svarat. Ryska presidentens talesman Dmitry Peskov uppgav att Moskva har problem med att utreda Navalny-ärendet, eftersom vissa bevis har tagits ut från Ryssland, medan Berlin inte har lämnat någon information om ärendet.

”Ni förstår, de [utredarna] har vissa problem, ty tyvärr har mycket av bevisen tagits bort. Här måste vi förstå om det är ett medvetet försök att dölja några bevis eller inte. Tyvärr har vi också problem med att få information om ärendet från våra motsvariga myndigheter, främst från Tyskland ”, berättade Peskov för journalister.

Han noterade också att Kreml inte skulle kommentera utrikesminister Mike Pompeos anmärkningar i ärendet och sade att Washington har ett ”sanktionsberoende”, något som är välkänt men inte uppskattas av andra länder. Svaret från Kreml kommer efter att Pompeo varnat för att USA kan införa sanktioner mot Ryssland på grund av Navalny-fallet. Pompeo lovade också att stoppa byggandet av Nord Stream 2-rörledningen, trots att Berlin upprepade gånger har betonat att projektet kommer att slutföras.”

I en annan artikel från 21/9 skriver Sputniknews att trycket mot Nord Stream 2 startade före Navalnys insjuknande.

Relaterat.
Varför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger dem till Nato?
Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens
Skapar upphovsmännen bakom Navalny en ny “False Flag” för att dölja lögner?
Mer debatt med DN och andra om Navalny.
Debatt i DN om Navalny-affären. Ryssland och allmänheten förlorare, imperialism och krigshetsare är vinnare.
Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva.
Utrikesministern och förre CIA-chefen Mike Pompeo: “Vi ljög så mycket då jag var på CIA”
“Vi tillåter inte Amerika att ingripa”: varför Tyskland motsätter sig USA:s sanktioner mot Nord Stream 2
USA inför olagliga sanktioner mot Tyskland för att stoppa Nord Stream 2 och även mot Turkstream. Starka tyska reaktioner.
Ryssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?
Vladimir Putin – tidernas dumskalle?

Föregående artikelFemtiosex tidigare politiska ledare från 22 länder – men ingen från Sverige – manar till att skriva på FN:s kärnvapenkonvention
Nästa artikelHur USA planerade att ”slå ned” 7 länder i Mellanöstern. Vad säger Hultqvist?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

55 KOMMENTARER

 1. MOSKVA 22 september – RIA Novosti.
  Ryska brottsbekämpande organ har stött på svårigheter att utreda situationen med grundaren av Anti-Corruption Fund, Alexei Navalny.
  Presidentsekreterare Dmitry Peskov kommenterade på begäran av journalister Navalnys krav på att returnera kläderna han bar när han blev inlagd på sjukhuset i Omsk. ”Med all respekt för patienten hanterar vi inte kläder”.
  Kremls talesman påminde om att tidigare uttalanden gjorts att de som åtföljde Navalny hade tagit bort en stor mängd bevis.

 2. Thomas Röper på anti-spiegel.ru gör oss uppmärksamma på att Charité -läkarna tidigare låtit korrumpera sig och involverat sig som politikers verktyg. Detta i fallet Julia Timoshenko vars rygg enligt läkarna var i akut behov av operation i Berlin. Kuppen kom dock lägligt för Julia och som efter beröring av Frälsaren själv kunde rullstolar och rullatorer förpassas tillbaka till äldrevården.

  Samma drama utspelades kring den ”dioxin-förgiftade” presidenten Yushenko. Den gången var det läkare i Wien som stod för ”analysen” som bekräfades enligt uppgjort schema av allierades laboratorier.

  Det mesta tyder på en kraftig störning i ämnesomsättningen behjälpt av sprit, bantningsmedel och kanske något pulver intaget genom näsan. Det som talar emot detta är att det sker vid en mycket läglig tidpunkt för atlanticisterna som vill sabotera NordStream. Och att en dam som sponsras av Chodorkovskij och Browder råkar befinna sig vid den insjuknades sida när det händer.

  Mycket tyder även på att Tyskland gör som Storbritannien. Lägger locket på, vägrar att samarbeta och hoppas på att det hela glöms bort. Vem minns de undangömda Skripals bland den breda publiken. Men deras namn kan alltid upprepas då man vill påminna om hur lömska ryssarna är.

  Navalnyj har aldrig varit i närheten av något nervgift, dels vore symptomen dödliga och samtidigt skulle personer i hans omgivning ha skadats. Nervgift var på sin tid avsedda för slagfältet och inte för hotellrum eller flygplanskabiner. Enda platsen där Novichok förekommit var en brittisk fiktionsserie som sändes samma vinter då Skripals försvann. TV-serien lär ha inspirerat till en lämpligt klatschig term att ta till.

 3. Man blir inte förvånad! Tyskarna tänker göra som britterna, litar på att media inte gör sitt jobb och avslöjar bluffen! Inte konstigt att fulmedia är på fallrepet överallt, bara en massa usel agendajournalistik för globalisternas sak!

  • Är faktiskt förvånad över att Tyskland beter sig som britterna här.
   Med den historia Tyskland har, speciellt gällande deras uppträdande i det gamla Sovjetunionen så borde dom veta bättre.
   Ursula von Leyens antiryska utspel liknar Joseph Göbbels antisovjetiska.
   Ungefär samma retorik, lika lögnaktiga.
   Ränderna går tydligen inte ur trots allt.

 4. Jag förstår inte hur Peskov kan säg att ”mycket av bevisen tagits bort”. Ryssarna sitter på Navalnys blodprov, som jag förutsätter togs direkt när han kom till sjukhuset i Omsk. Även om nervgiftet skulle brytas ned mycket snabbt, så sitter ryssarna på ett färskt prov innan nedbrytningen knappt påbörjats. Jag förutsätter att Navalnys prov förvaras nedfrysta i Ryssland, och kan åter testas så snart de önskar.
  Vidare har ryssarna tillgång till Navalnys kläder, som man alltså kan testa.

  Det enda som tyskarna verkar ha är en vattenflaska som lär ha hittats i Navalnys hotellrum. Den togs om hand av personer som inte har någon träning i handhavande enligt en ackrediterad chain-of-custody, så bevisvärdet torde vara lågt.

 5. https://meduza.io/en/feature/2020/09/04/highly-toxic-but-unreliable

  Författarna verkar sakkunniga. De skriver:

  ”If the leaked medical documents about Navalny’s test results are to be believed, the GC-MS test conducted in Russia didn’t identify “any cholinesterase inhibitors” in his system. That said, mass spectrometry can only confirm the presence of a compound with a specific formula — if a compound doesn’t have a known formula, then it can’t be identified through mass spectrometry.”

  Om det stämmer, att analysen i Omsk gjordes med GC-MS bekräftar det mina misstankar, att man i Omsk inte hade tillgång till state-of-the-art (t ex GC-MS/MS).

  OPCW-ackrediterade laboratorier ska från i år kunna konfirmera de substanser som finns på OPCW:s Schedule 1 lista (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Schedule_1_substances_(CWC)).

  Se också https://costanziresearch.com/cw-nonproliferation/cw-control-lists/cwc-schedule-1-amendment/

  Att novichok (med Rysslands godkännande, givetvis) numera finns på schedule 1-listan innebär att OPCW-ackrediterade laboratorier från i år måste kunna konfirmera substansen, vilket i sin tur betyder att laboratoriet måste kunna mikosyntetisera substansen (antagligen i enlighet med noggrant av OPCW specificerade mängder). Detta gäller givetvis även FOI:s laboratorium, vilket betyder att novichok mikrosyntetiserats i Sverige. Moderna instrument är extremt känsliga, vilket betyder att den mängd som behövs är mycket liten. Om lag skulle våga mig på en gissning, en tiotusendel av ett milligram.

   • Om tyskarna medvetet har manipulerat Navalnys prov, så förklarar det ju helt och hållet varför man inte lämnar ut något till ryssarna.

  • Även om ryssarna skulle ha missat giftet och man skulle finna det i Navalnys blodprov så säger det oss inte mer än att det iallafall är helt fantastiskt osannolikt att det var Putin och ryska säkerhetstjänsten som låg bakom. Dom skulle naturligtvis aldrig gå till väga på det här sättet. Dels misslyckas två gånger med att förgifta folk med samma substans, dels använda ett gift som alla kan spåra till Ryssland och sedan sätta offret på ett plan till ett NATO-land.

   Det hela är ju så pinsamt korkat att det enda som egentligen behöver diskuteras är hur vi skall få folk i allmänhet att inse hur våra ”kritiskt granskande” journalister lurar skjortan av oss.

  • Och media och politiker tror helt på Tyskland utsagor och bortser från Rysslands som regel. Oerhörd framgång för imperialism och ”1984”

  • Japp, det är först nu som Navalny måste börja se sig om över axeln och fundera extra på vilka han träffar och beblandar sig med! Skripal var en säkerhetsrisk för britterna och måste bort, Navalny är en säkerhetsrisk för sina uppdragsgivare i väst och om han vill leva så måste han snabbt tillbaka till Ryssland! Paradoxalt nog så befinner han sig i större fara nu än i Ryssland! Navalnys alternativ är få…Han kan ju säga sanningen och medge att det var hans sjukdomsbild och leverne som kom ifatt honom eller fortsätta spela teater och möjligtvis på det sättet fortsätta med sin verksamhet som finansieras av globalisterna! Ser hans finansiärer honom som förbrukad så har han inte långt kvar med alla fiender han skaffat sig. Nemtsov hamnade ju i slang med skurkar och fick ett abrupt slut på sin jordevandring som exempel på hur det kan gå!

  • Återstår nu sista behandlingen av Navalny. Det kallas Skripallera. Därefter försvinner inte bara symptomen fullt ut utan även den utskrivne

 6. Undrar om Usa har hotat ovanligt starkt bakom kulisserna
  Om att hindra Europas tillgång till några vitala råvaror.
  1979 gjorde dom det och fick då Europa att ge upp planerna på en med dollarn konkurrerande ny petrovaluta för utveckling av tredje världen.
  Rumsfeld Cebrowski doktrinen handlar om att Usa ockuperar länder för att kunna reglera andras tillgång till råvaror beroende på hur lydig nationen är.

  Och Euron har dollar som currency of last reserve.
  Kan det vara att dom hotat att göra Europa bankrutt så att Usa kan konfiskera europeisk egendom efter bankrutten

  EUs senaste prat om att slå vakt om den transatlantiska länken och ställa upp på sanktioner mot Ryssland låter rätt snabbt påkommet.

 7. @Mats Larsson 22 september, 2020 At 18:40
  “If the leaked medical documents about Navalny’s test results are to be believed, the GC-MS test conducted in Russia didn’t identify “any cholinesterase inhibitors” in his system. That said, mass spectrometry can only confirm the presence of a compound with a specific formula — if a compound doesn’t have a known formula, then it can’t be identified through mass spectrometry.”

  Enligt en tidigare artikeln av Meduza, biokemisten Marc-Michael Blum besvarar frågor
  angående Navalny/Novitjok, först och främst om ”cholinesterase inhibitors”
  Fråga: The doctors who treated Navalny in Russia say they tested him for poisoning with cholinesterase inhibitors but couldn’t get confirmation. Is there any rational, scientific explanation for the disparity between what Russian and German doctors have said? Maybe the physicians in Omsk didn’t have sensitive enough mass spectrometers? Is that possible?

  Svar: I don’t think so. The first step is testing for cholinesterase activity — quite a simple test. You take the plasma, you have your acetylthiocholine, and you do that in a little glass cuvette and it creates color. All you need is a photometer, which is very ordinary lab equipment. You have that everywhere. You don’t need super-sophisticated technology for that. With that, you can do the test. If they found cholinesterase inhibitors [in Berlin], it should have been found in Russia, as well.

  So keeping him there just for the poison to disappear doesn’t really work in the case of this poison group.
  But if it happened somewhere else and he came in contact through the skin, then, of course, it’s also quite dangerous for everybody around him because he’s contaminated and he could potentially spread that contamination to other objects and people he touches.
  https://meduza.io/en/feature/2020/09/03/there-are-better-poisons-if-you-really-want-to-kill-someone

  I en senare Meduza-artikeln, Marc-Michael Blum säger:
  …/ the methods described above can’t identify the complete chemical formula of a specific poisonous substance, since part of the original poisonous substances “leaves” when it reacts with an enzyme. In this context, scientists are only able to identify a group of substances made up of similar compounds that differ in their “missing” parts, but they aren’t able to narrow down a specific compound with a particular formula.

  Blum points out that it will be nearly impossible for Western experts to find direct evidence that the substance used to poison Navalny was produced in Russia.They only have access to the chemical residue excreted from the victim’s body, which can’t be used to study the substance’s complete structure and the impurities indicative of a specific manufacturer.
  https://meduza.io/en/feature/2020/09/04/highly-toxic-but-unreliable

  Russian narcologist Yevgeny Kovalyov. In addition, the method of determination and the sensitivity of methods are of great importance, the expert continued. He explained that the technique for detecting Novichok through the link with cholinesterase is not publicly available, therefore it is not considered either approved or validated.
  ”All the talking is worthless until they publish the details of the technique used,” he added.
  https://www.pravdareport.com/world/144922-navalny_novichok/

  The British organo-phosphate expert adds: “I can’t stress enough the need for the German scientists to be specific. To speak of ‘Novichok family’ or ‘Novichok class or group’ is just not good enough. This is no reason why the correct IUPAC chemical name should not be stipulated. Without this certainty, there is no analysis that can stand up as toxicologically defensible evidence of a crime.”
  http://johnhelmer.net/brain-poisoning-by-russian-nerve-agent-alexei-navalny-infects-german-chancellery/

 8. https://www.unz.com/article/the-false-flag-poisoning-of-alexei-navalny-aka-russias-trump/
  Föreställningen att Rysslands president Vladimir Putin skulle försöka mörda en oppositionsfigur som innehar ett minus 2% stöd bland befolkningen, långt efter andra motståndare som inte existerar i västerländska medier men den som bara råkar gynnas av Washington, strider mot alla förnuft eller sunt förnuft.

  För att inte tala om, i det exakta ögonblicket skulle det äventyra ett projekt som är väsentligt för Rysslands ekonomiska tillväxt och sparsamhet, eftersom rörledningen skulle koppla Moskva med Västeuropa som kringgår närliggande transitländer som Ukraina (även motsatt Nord Stream 2) som har kostsamt transit avgifter. Är det verkligen den ryska regeringen som kommer att dra massiv nytta av detta fiasko? Svaret på ”cui bono?” kunde inte vara tydligare: USA: s, Saudiarabiska och Emiratiska olje- och gasintressen, inte Kreml.

  Ryssland var också nyligen den första nationen som utvecklade en COVID-19-vaccinkandidat med sin Sputnik V registrerad i augusti, en internationell tävling som har blivit starkt politiserad av Washington, som är angelägen om att ge upphov till Moskvas prestation. Under tiden är Tyskland också det västeuropeiska landet där Washingtons anti-ryska propaganda faller platt, eftersom de senaste undersökningarna konsekvent visar att de allra flesta tyskar ser inte Ryssland som ett hot , troligen ett resultat av deras höga mediekunskap.

  En undersökning från mars och utförd av Forsa avslöjade att 91% av tyskarna inte ser Ryssland som ett hot. I åldersgruppen 18-29 är det till och med svimlande 98%! Detta är den generation som föddes efter Berlinmurens fall och aldrig har upplevt det kalla krigets klaustrofobi. De går för närvarande på universitet tillsammans med cirka 15 000 Ryska expatstudenter och de växte upp med barn till tre till sex miljoner rysktalare (uppskattningarna varierar) som bor i Tyskland. Man kulle bli förvånad om de alls såg Ryssland som ett hot. Vidare sa 83% av de tillfrågade att de tror att Trump kan föra krig för att genomdriva sina intressen, 65% sa samma sak om Putin. Enkäter kan bara ge kvantitativa åtgärder, så jag är säker på att de flesta hade Syrien i åtanke när de nämnde Putin.
  Ändå kanske mediepropaganda inte fungerar på Ryssland som nation, men det gör det verkligen för Putin som person. Jag har märkt att många tyskar, även de som misstänker USA, känner sig obekväma med tanken att sätta förtroende för Putin. Men om du följer media är det omöjligt att förstå Ryssland och därmed Putin. Detsamma gäller emellertid USA, tvärtom.
  https://www.mintpressnews.com/why-the-germanys-public-wont-drink-the-anti-russia-kool-aid/242309/

 9. Highly toxic, but unreliable ‘Meduza’ answers key questions about Novichok-type nerve agent poisoning

  Artikeln grundar sig på ”Novitjok-experten” Vil Mirzayanov, som själv påstod att han varit en del av gruppen som tog fram militära giftet Novitjok. Dessutom, hävdade han att Navalnys symptom var typiska som för Novitjok förgiftning.
  Men ryska forskarna Leonid Rink och Vladimir Uglev bestrider att VM skulle ha haft någonting att göra med framtagningen av giftet
  ”However, according to Leonid Rink, a man commonly referred to in Russian media as the creator of Novichok, Mirzayanov was not involved in the development of the poison and is not an expert on its symptoms.
  “He has nothing to do with biochemistry, nothing. He is an ordinary chromatographer,” Rink told Moscow news agency RIA Novosti. “He’s had nothing to do with the creation of Novichok.”
  According to Rink, Navalny would not be alive if he was genuinely poisoned by Novichok.
  Rink was backed up by Vladimir Uglev, another scientist known to have been on the poison’s development team, who claimed that Mirzayanov “never took part in field tests.”

  Mirzayanov has long been a vocal Kremlin opponent and Tatar activist. A member of the Presidium of the Milli Mejlis of the Tartar People in exile, he has prominently advocated for Tatarstan, a majority Muslim republic, to separate from Moscow. Back in 2008, he was declared ”Prime Minister” of the region’s ”government in exile”
  https://www.rt.com/russia/501277-us-based-novichok-creator-navalny-apology/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Från en längre intervju med Vladimir Uglev ( om VM):

  Mirzayanov didn’t have any role in the creation or even testing of synthesis methods to develop the technology behind “Novichok”, as he was in GOSNIIOKHT, and as far as I know, he was the head of the foreign counterintelligence department. His role, just like his department’s role, was to develop methods for control and for controlling the air space around the territory of GOSNIIOKHT in Moscow. His role as a scientist was only chromatography. Valeria Novodvorskaya first referred to Mirzayanov as the developer and “father of ‘Novichok’”, and Mirzayanov, it appears, really liked this, although he himself never confirmed this to be true, but Mirzayanov also never denied it when journalists described him as such.

  I believe that it is time to say that Pyotr Petrovich Kirpichev is the only person behind the new type of FOS (organophosphorous compounds), a new category of specialized chemistry, and that this talented and modest chemist was responsible for the scientific discoveries in this area. I find it my duty to state this in his name and in his memory.

  Om Skripal:
  – Is there even a minimal chance that the victims of the poisoning might recover?
  – If Skripal and his daughter received a lethal dose of B-1976, C-1976, or D-1980, then, most likely, they will suffer the same fate as earlier victims. There is no antidote to these agents. I can say with nearly 100% certainty that if Skripal and his daughter are taken off of life support, they will die, although they are now only technically alive.

  20 March 2018
  https://thebell.io/en/the-scientist-who-developed-novichok-doses-ranged-from-20-grams-to-several-kilos/

 10. Märkligt – eller inte så märkligt ändå?
  Kreml uppmärksammade mötet med den tyska förbundskanslern Angela Merkel med Alexei Navalny i Berlins klinik ”Charite”, sade presssekreteraren för den ryska presidenten Dmitry Peskov.
  ”Naturligtvis gjorde de det”, sa han till RIA Novosti .
  Tidigare bekräftade den officiella representanten för Tysklands ministerkabinett, Steffen Seibert, rapporter om att Merkel besökte Navalny under sin vistelse i en medicinsk anläggning.
  Samtidigt betonade han att detta inte är ett ”hemligt” möte, som tidningen Der Spiegel skrev , utan ett privat besök-

  • Ja, det blir stor komik när Tysklands rikskansler träffar en nynazist, låt gå för att han är en utländsk nynazist och ett ”privat” besök, men i alla fall??!! Annat är det med tyska nynazister de föräras inga besök av Merkel utan hamnar i fängelse i stället! Visst är internationell maktpolitik ett dubbelmoralens skatbo hehe…Ni kan ju tänka er rubrikerna om Putin skulle träffa TYSKA nynazister för övrigt! Det är sorgligt att se Tyskland fortfarande vara en ynklig vasallstat till USA och att de inte kan få fram en ledare med lite ryggrad!

 11. Experiment av presentatören för ryska programmet ”Week of News”.
  Den 23 september resta han till Tomsk och tagit in på samma hotell och rum som Navalny hade bott på, hotell Xander- rum 239. Enligt hotellets direktör har inte gjorts någon sanering av rummet eftersom ingenting hittats, endast vanlig rengöring.
  Man kan tänka sig att programledaren överlevde övernattningen. Han även konstaterade att hotellets ”standard” var en vattenflaska, varifrån dom andra två flaskorna kom är en gåta.
  I video går man genom uppståndelsen i Salisbury och Skripal fallet.

  ”Absurditeten i alla dessa förgiftningsberättelser blev ännu tydligare för mig personligen efter att ha besökt Tomsk. Jag stannade i rum 239, enligt uppgift vid ”dödlig fara”, från vilken Navalnys vänner påstås ha tagit en flaska smord med det giftiga ämnet ”Novichok”. Om det verkligen hade funnits ett sådant gift i rum 239, skulle jag inte stå framför dig nu, än mindre Navalny, som körde tyst från rummet till flygplatsen, han hade inte kommit dit. Men han tillbringade åtminstone två timmar tyst på att köra till flygplatsen, checka in, sitta på ett kafé, gå på ett plan … Och allt detta med otvättade händer som var en giftig kemikalie som fungerar omedelbart? ! Det var inte förrän planet lyfte upp mot himlen och nådde krysshöjd att Navalny plötsligt kände sig obekväm. Påstås förgiftats. Det är oförklarligt.”
  Video: https://vesti7.ru/video/2226275/episode/27-09-2020/
  https://www.anti-spiegel.ru/2020/ein-kurzer-tv-beitrag-zeigt-die-ganze-absurditaet-von-navalnys-angeblicher-vergiftung-auf/?doing_wp_cron=1601301246.8740210533142089843750

 12. OPCW assisterar tyskarna:

  https://www.opcw.org/media-centre/news/2020/09/opcw-provides-technical-assistance-germany-regarding-allegations-chemical

  Ryssland är en av undertecknarna av Chemical Weapons Convention (CWC), och ett av de länder som initierade att novitjok-varianter fördes upp på Schedule 1-listan i slutet av förra året.

  När OPCW redovisar resultaten från de Designated Laboratories som (anonymt) valts ut att analysera Navalnys prover, kommer samtliga undertecknare får ta del av de detaljerade laboratorierapporterna,
  inklusive naturligtvis ryssarna.

  Ryssland skulle naturligtvis själva kunna skicka Navalnys prover och kläder till OPCW, och/eller uppdra åt sitt eget OPCW-ackrediterade laboratorium att göra en utredning. Mig veterligt har Ryssland gjort ingetdera.

  • Det finns ABSOLUT inget bevis på att Ryssland skulle ha förgiftad Navalny. Om han mot förmodan har fått giftet och på något sätt mirakulöst lyckats hålla sig vid liv borde alla fråga om hur han blev Novichokad och ändå står på benen ställ s till Tyskland!

   Dessutom det faktum att OPCW – ett komprometterat organ i både Syrien och Skripal fallen – ska dessutom ”assistera” Tyskarna bekräftar att intrigerna Nordstream 2 och propagandan mot Ryssland kommer från allra högst ort av västs styrande. Som det beskrivs på the saker blogg

   ”This Anglo-Zionist cancer could destroy this humanity – while the humanity continues to be wilfully ignorant, insouciant, lazy and willing to be deceived. While we are being distracted with various side-shows, such as US elections, for example, the Psychopaths ugly hands are on the steering wheel, and one can only guess as to where they are driving this thing.

   The only force that can stop them is Russia and China but that does not mean that others in this world should be sitting on their hands and watching – we are talking about our survival as a human family and the future for our children.

   Everyone who can think of that, needs to fight this evil in every way one can. As I have said before, we need to stop fighting among ourselves and turn our full attention towards one COMMON ENEMY. The constant demonization of Russia and now China is all pervasive as Global MSM channels of information are totally OWNED by this Cabal, all of them. The populations of USA, Europe, Australia and everywhere else that has those MSM channels gets this brainwashing propaganda INCESSANTLY, every day! And lots of people believe it. Here again is that willingness to be deceived and that laziness that stops them from finding out the actual facts, the TRUTH. Listening to some of these people can make one feel absolute despair. For Christ sake, USE you God given brains!”

   Vad gäller Tyskarna så är väl lärdomen detta

   ”Germany is in a dire need to get out of this sick and abusive dependence and the sooner, the better. This situation with NorthStream2 will be Germany’s biggest test. The Anglo-Zionist Cabal is arrogantly showing to you, Germans, how much you are under THEIR control and not just to you, to the rest of the world. Are you going to assert yourself and fight for your vital national interests or are you going to fold?

   They have waited until the gas pipe was almost completed, with 8 BILLIONS already invested into it, and with only a hundred or so km left to go, they pulled the plug. Do you Germans realise what you are dealing with here and what that means? They are saying to you loud and clear– see what we can do, and if in the future, you dare to sign any agreements that we don’t approve, this is the price you are going to pay. You are vassals and you will do only what your Master tells you!”

   Kan tysken äntligen resa sig och blir av med detta ok? Det är frågan

   http://thesaker.is/the-mortal-battle-of-the-perfidious-albion/

 13. @Mats Larsson 30 september, 2020 At 10:33
  ”När OPCW redovisar resultaten från de Designated Laboratories som (anonymt) valts ut att analysera Navalnys prover, kommer samtliga undertecknare får ta del av de detaljerade laboratorierapporterna,
  inklusive naturligtvis ryssarna.”

  Om jag mins rätt, har ryssarna INTE fått ta del av Skripals provresultat från OPCW. Det är tveksam om dom skulle få ta del nu.

  Navalnaya tog hand om makens kläder, dom finns inte hos ryssarna.

  Hur är det med OPWC s trovärdighet med tanke på skandalerna kring syriska rapporterna?

  • OPCW trovärdiga efter debaclet i Syrien? Det är bara naiva idioter som tror OPCW är neutrala i sina friserade rapporter! Men världen är full av korkade människor som villigt låter sig luras av globalisterna och deras hantlangare i Bryssel och Washington!

  • Ibland kan det vara bättre att ta reda på fakta, än att lita till minnet (M skriver ”Om jag mins [sic] rätt…”.

   Fakta gällande Skripal:
   https://www.opcw.org/media-centre/news/2018/09/opcw-issues-report-technical-assistance-requested-united-kingdom

   ”The UK’s delegation to the OPCW requested that the Technical Secretariat share the report with all States Parties to the Chemical Weapons Convention (CWC) and to make the summary of the report publicly available.”

   Den ryska delegationen, precis som alla andra delegationer (totalt 193), fick alltså ta del av den tekniska rapporten. Ja påminner åter läsarna om att novitjok-varianter ett drygt år senare, bl a på Rysslands initiativ, fördes upp på OPCW:s Schedule 1-lista. (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Schedule_1_substances_(CWC)

   Även om nu Navalnys kläder undslapp ryssarna (enligt M), så kvarstår faktum att Ryssland har Navalnys blodprov i en eller flera frysrum, prov som de när som helst (i egenskap av undertecknare av OPCW) kan skicka till OPCW. Denna möjlighet hade man inte i fallet Skripal.

   • @Mats Larsson 1 oktober, 2020 At 07:34
    ”Fakta gällande Skripal:
    https://www.opcw.org/media-centre/news/2018/09/opcw-issues-report-technical-assistance-requested-united-kingdom
    En länk till att Ryssland fick faktiskt denna rapport Din länk till OPCW inte är BEVIS för att Ryssland tagit del av denna rapport.

    I fallet Navalny. Frågan är huruvida kan OPCW dela ut rapporten när Tyskland hävdar att det är ”a military secret”:
    ”Germany, however, refused Russia’s request for the results of the research, saying it is a military secret.”

    ”According to the Russian Foreign Ministry, Moscow has taken a ”transparent position” on the Navalny case from the very beginning, allowing for him to be transferred to Germany for treatment at the request of his relatives, with the doctors who saved his life in Omsk openly passing on all the data they collected about Navalny’s condition and expressing willingness to continue cooperating.”
    ”However, when Russia made several requests for data on the case, also offering to establish a joint medical commission with Berlin to examine the samples, Germany did not respond.
    https://sputniknews.com/russia/202010011080627934-russian-opposition-figure-navalny-claims-putin-behind-his-alleged-poisoning/

    • Vänligen presentera en referens till att Ryssland inte fick ta del av OPCW:s tekniska rapport gällande Skripals prover.

     • ”The results of the sample analyses are expected to be received by early next week. Once the results of the analyses of the samples are received, the Secretariat will produce a report on the basis of these results and will transmit a copy of this report to the United Kingdom. The report will reflect the findings of the designated laboratories. Access of other States Parties to the report will be subject to the agreement of the United Kingdom, pursuant to the Confidentiality Annex of the Convention, the OPCW Policy on Confidentiality, and the consistent practice in relation to other technical assistance visits,” Uzumcu told the organization’s executive council as quoted by the OPCW.

      Moscow has repeatedly offered London assistance in the probe into Skripal’s poisoning, however, the UK has rejected the proposals. In addition, Russia did not get access to documents connected with the investigation and to the samples of the substance used to poison the Skripals, despite the fact that Yulia Skripal is a Russion national.
      https://sputniknews.com/europe/201804041063206920-opcw-skripal-case/

 14. ..och Navalny kallar sig ”advokat”, tänkte stämma Putin
  ””I claim that Putin is behind the crime and I don’t have any other versions of what happened”, Navalny told Der Spiegel during an interview that is set to be fully published later in the day.
  Addressing the claims, speaker of the lower house of the Russian parliament Vyacheslav Volodin slammed Navalny as ”an indecent man”, stressing that Russian pilots and medics did everything possible to save his life, and then fulfil his family’s request for transfer immediately after ensuring he would be safe.”
  https://sputniknews.com/russia/202010011080627934-russian-opposition-figure-navalny-claims-putin-behind-his-alleged-poisoning/

  Navalny var också bered att stämma Rysslands president, Vladimir Putin!!!
  Navalny once again undersigned the blunt nature of his own lawyers, who do not know even the basic legal norms. Today, the blogger said that his team is preparing to go to court with a lawsuit against the President of Russia. Of course, Navalny’s half-jurists did not read the Constitution, which states that the President is inviolable (article 91).

  It is necessary to remind who makes up the same “team of Navalny”. This is Zhdanov, who claims to be fighting corruption, although he studied through the money stolen by his father. This is the Lyubov Sobol, who is described as an “Anti-Corruption Foundation” lawyer, although she only participated in two trials in her lifetime, losing both. And, of course, Navalny himself, who was incriminated for presenting a false certificate to the bar of the Kirov region and practically buying himself membership.

  https://www.stalkerzone.org/anti-corruption-foundation-idiots-how-navalny-plans-to-sue-the-president/

  • Den här Navalny måste vara världens största stolle eller lida av en megalomania som är unik i historien! Och alla dårar som backar upp denna skojare borde verkligen ta sig en funderare om man ska stödja?

 15. Av Bryan MacDonald för Russia Today – Putin-motståndaren Navalny är en Deep State-agent.
  Russia Today hävdar att Navalny arbetar för Central Intelligence Agency (CIA).
  Kreml gör explosiva anklagelser.
  https://www.veteranstoday.com/2020/10/01/navalny-is-working-for-cia-kremlin-makes-explosive-allegation-after-fake-poisoning/
  ”Västerländska underrättelsetjänster – i synnerhet agenter från den amerikanska CIA – arbetar med den ryska oppositionsfiguren Alexey Navalny”, påstod Vladimir Putins talesman Dmitri Peskov på torsdagen.”Förmodligen är det inte patienten (Navalny) som arbetar för de västerländska specialtjänsterna, utan de västerländska underrättelsetjänsterna som arbetar med honom – detta skulle vara mer korrekt att säga”, förklarade Dmitry Peskov. ”Jag kan till och med vara specifik: idag arbetar specialister från Central Intelligence Agency (CIA) i USA med honom. Det här är inte första gången han får olika instruktioner”, fortsatte talesmannen . ”Instruktionerna till patienten är uppenbara. Vi har sett sådana beteendemönster vid mer än ett tillfälle. ”
  Påståendet kommer bara några timmar efter att Navalny hävdade att Putin stod bakom sin påstådda förgiftning i augusti. Han berättade för Tysklands tidning Der Spiegel att han ”inte hade någon annan förklaring till vad som hände.”
  Peskov ansåg aktivistens kommentarer som hävdade Putins engagemang i händelsen som ”grundlösa och förolämpande.” Han sa till journalister ”sådana anklagelser mot den ryska presidenten är helt ogrundade och oacceptabla.”
  Tyska tjänstemän hävdade förra månaden att Navalny hade varit inriktad mot ett nervmedel från familjen ”Novichok”. ”Vi vill undersöka fallet med Berlinpatienten (Navalny) och fastställa orsaken till vad som hände”, förklarade Peskov och uttryckte tvivel om sanningen i den tyska analysen. ”För detta måste vi få information från dem som hittade spår av förgiftning.” Kreml har tidigare klagat över att Berlin inte har samarbetat med att tillhandahålla bevis för att Moskvas protestledare verkligen hade attackerats med Novichok. Peskov kommenterade också Navalnys avsikt att återvända till Ryssland, vilket uttrycktes för Der Spiegel, och observerade att han inte såg någon hjälte i sin förklaring. ”Varje medborgare i Ryssland kan när som helst återvända till sitt hemland”, skisserade talesmannen. ”Behandlingen kan äga rum i vårt land, i själva verket använder nästan alla människor detta. Liv räddas i vårt land, och patientens liv räddades också i Ryssland”. Detta hänvisar till när Navalny ursprungligen hade varit på sjukhus i Sibirien.
  Efter en snabb återhämtning (med hänsyn tagen till den påstådda dödligheten hos Novichok) släpptes antikorruptionaktivisten från sjukhuset förra veckan.

 16. Sputnik-artikeln om Skripal som M länkar är daterad 4 april 2018.

  Följande OPCW-dokument är daterat 4 september 2018 (https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2018/09/s-1671-2018%28e%29.pdf)

  Punkt 13:
  ”The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full classified report of the Secretariat, available to all States Parties.”
  I egenskap av ”State Party” har alltså den ryska delegationen fått den fulla tekniska rapporten gällande fallet Skripal.

  • Tack för bra och välgörande kommentarer som klargör sakförhållanden med fakta.
   Det ser mer och mer ut som att Ryssland inte har ordning på sin egen organisation och sina kommunikation internet, såvida de inte medvetet far med osanning.

   • Du har fatta allt fel som vanligt Andersl! Det är ju tyskarna som inte har ordning på sin propaganda utan hittar på nya lögner när det passar! Vattenflaskor hit och muggar dit… Att läsa fulmedia kan allvarligt skada verklighetsuppfattningen!

 17. ”I egenskap av “State Party” har alltså den ryska delegationen fått den fulla tekniska rapporten gällande fallet Skripal.”

  Den rapport som du hänvisar till, från september 2018 avser Amesbury, inte Skripal

  ”The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland requested technical
  assistance from the OPCW Technical Secretariat (hereinafter “the Secretariat”) under
  subparagraph 38(e) of Article VIII of the Chemical Weapons Convention in relation
  to an incident in Amesbury on 30 June 2018 involving a toxic chemical and the
  poisoning and hospitalisation of two individuals and the subsequent death of one. The
  Director-General decided to dispatch a team to the United Kingdom for a technical
  assistance visit (TAV).”

  När det gäller Skripal, att Ryssland inte fått ta del av ORCW rapporten, är den rapport från april 2018 som jag länkade till.

  ”Access of other States Parties to the report will be subject to the agreement of the United Kingdom, pursuant to the Confidentiality Annex of the Convention, the OPCW Policy on Confidentiality, and the consistent practice in relation to other technical assistance visits,” Uzumcu told the organization’s executive council as quoted by the OPCW.”

  Blanda inte ihop äpple och päron!!

 18. @AndersI 2 oktober, 2020 At 13:05
  ”Tack för bra och välgörande kommentarer som klargör sakförhållanden med fakta.”

  Det verkar som du inte vet vad FAKTA är!
  Amesbury rapporten, som ML länkade till och refererade till Skripal, inte kan vara det du kallar för FAKTA.
  Att blanda ihop Salisbury med Amesbury och referera till Skripal inte är fakta!

  @AndersI 3 oktober, 2020 At 13:05
  ”Återigen ett stort tack för fakta som klargör situationen.”

  Att ML inte tar hänsyn till att staternas tillträde till rapporten är beroende av samtycke av brittiska regimen enligt konfidentialitetsbilaga till konventionen, OPCW sekretesspolicy och konsekvent praxis i samband med andra tekniska assistansbesök visar att han, precis som du, inte har några kunskaper eller förståelse om juridiken bakom lagar.

  • Det @Andersl kallar fakta kallar andra påhitt, osanning och godtycke. Se bara hur han via sina inlägg på denna blogg försvarar de värsta brottslingarna i vår tid – marktjuvar som förpestat Palestina och världen.

   • Andersl bryr sig inte om att hela Navalny-cirkusen för länge sedan havererat ur logisk synpunkt! Nu är det bara spetsfundigheter kvar att rikta in sig på för att förvirra och desinformera! Hade Ryssland velat se Navalny död hade han varit död vid det här laget, det hela är bara ett propagandaspektakel…

  • Läs de refererade dokumenten en gång till så kanske du förstår.

   Sedan är det intressant att du just i detta fall hänvisat till ”juridiken bakom lagar”, något som du i andra fall inte tagit hänsyn till.

   • I första länken som avser Amesbury:
    ”13. The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full classified report of the Secretariat, available to all States Parties.”
    I andra länken som avser Salisbury:
    ”12. The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full classified report of the Secretariat, available to States Parties.”
    I första länken står att det är ”till alla konventionsstater”, i den andra länken (Skripal fallet) står endast ”till konventionsstater”

    Du kan inte diktera/bestämma vad och hur ska jag skriva. Juridiken tar jag upp när det passar mig, inte när någon annan vill. Har du glömt bort yttrandefriheten??

    • För mig får du skriva vad du vill.
     Yttrandefriheten stipuleras i grundlagen så jag som privatperson har inte den minsta möjlighet att hindra någon från att yttra något oavsett vad jag tycker om budskapet. Så sista meningen i din kommentar lämnar jag helt utan avseende.

     • Men dina ”kompisar” i Israel är nog inte lika storsinta som du Andersl eftersom de alltid försöker sätta munkavle på folk som kritiserar Israel med ord som antisemit, nazist, fascist m.m. Du förstår väl att Navalny-cirkusen är över och bevisad som en stor lögn? Att gripa efter halmstrån funkar inget vidare…

 19. Tyskland, precis som Storbritannien i Skripal fallet, bryter mot OPCW lagarna:
  Article IX.1 of the Chemical Weapons Convention lays down that state parties to the Convention “shall consult and cooperate, directly among themselves, or through the Organization (OPCW) … on any matter which may be raised relating to the object and purpose … of this Convention”.

  Article IX.2 stipulates that state parties “should, whenever possible, first make every effort to clarify and resolve, through exchange of information and consultations among themselves, any matter which may cause doubt about compliance with this Convention”. A request for information from one state to another should be answered appropriately “as soon as possible, but in any case not later than 10 days after the request”.

  När det gäller information, Tyskland hänvisar till OPCW som i sin tur hänvisar till Tyskland.

 20. […] tillgång till arkiv om Putin Om svenska FOI:s analyser av blodprov som sägs komma från Navalny. Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam … Varför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here