Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens

33
4853

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara lika aktuell idag, eller hur?


September 2020:
Denne artikeln av förre brittiske ambassadören Craig Murray Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens kompletterar bland annat flera artiklar som jag publicerat. Craig Murray har publicerat utmärkta artiklar om bl.a. Assange-fallet. Jag hörde honom vid ett möte då jag var i London i februari i samband med rättegången mot Assange. Han var åhörare då till den första förhandlingen och kom ut och berättade om läget för oss som stod och demonstrerade utanför Belmarsh-fängelset följande dag vid lunchpausen.

Craig Murray berättar för oss om läget i rättegången vid lunchtid utanför Belmarsh-fängelset. Talare vid evenemanget. Bild: Siv Harriman

Men denna artikel handlar om Navalny.

Jag vill skjuta in att Navalny har stöd av 3 % av befolkningen i Ryssland enligt sex opinionsundersökningar 2017-2020, dvs. mindre än Mp och L i Sverige. här.

Enligt uppgifter från Navalnys dotter missbrukar Navalny kokain. här.


Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens

När Navalny var i Berlin var det bara en tidsfråga innan det förklarades att han förgiftades med Novichock. Russofoberna är glada. Detta eliminerar naturligtvis alla rester av tvivel om vad som hände med Skripals, och bevisar att Ryssland måste isoleras och sanktioneras till döds och vi måste spendera otaliga miljarder på vapen och säkerhetstjänster. Vi måste också öka den inhemska övervakningen, slå ner på avvikande åsikter online. Det bevisar också att Donald Trump är en rysk docka och Brexit är en rysk plot.Jag kommer att bevisa över alla tvivel att jag är ett ryskt troll genom att ställa frågan Cui Bono?, som ett säkert tecken på ryskt inflytande. briljant identifierad av Integrity Initiative Ben Nimmo

Jag har inte några svårigheter med tanken att en mäktig oligark eller ett organ i den ryska staten kan ha försökt mörda Navalny. Han är dock föga irriterande, snarare mer känd här än i Ryssland, men att inte vara ett stort hot skyddar dig inte mot politiskt mord i Ryssland.

Det jag har svårt med är tanken att om Putin, eller andra mycket mäktiga ryska skådespelare, ville ha Navalny död och angripit honom medan han var i Sibirien, skulle han inte leva i Tyskland idag. Om Putin ville döda honom död skulle han vara död

Novichock” är verkar inte vara så bra att mörda. Dawn Sturgess är den enda personen någonsin som påstås ha dött av ”Novichok”, av misstag enligt den officiella berättelsen. ”Novichok” dödade inte Skripals. Om Putin ville ha Navalny död skulle han prova något som fungerar. Som en kula i huvudet, eller ett faktiskt dödligt gift.

”Novichock” är en klass av kemiskt vapen som är utformat för att improviseras i fält från vanliga inhemska eller industriella föregångare. Det är vettigt att använda på främmande mark eftersom du inte bär på det aktuella nervmedlet och kanske kan köpa ingredienserna lokalt. Men det är ingen mening alls Ryssland, där FSB eller GRU kan använda vilket dödligt vapen de önskar, att göra hemlagade nervmedel i diskbänken.

Varför förväntas vi tro att den ryska staten har förgiftat Navalny, att den ryska staten sedan tillät flygplanet som han färdade i, på en inrikesflygning, att avledas till en annan flygplats och göra en nödlandning så att han kunde skyndsamt komma till sjukhus. Om de ryska underrättelsetjänsterna hade förgiftat Navalny på flygplatsen före start som påståtts, varför skulle de inte insistera på att planet skulle hålla sig till sin ursprungliga flygplan och låta honom dö på planet? De skulle ha förutsett vad som skulle hända med planet han befann sig i.

Därefter ska vi tro att den ryska staten, efter att ha förgiftat Navalny, inte kunde få honom död i intensivvårdsavdelningen på ett ryskt statligt sjukhus. Vi ska tro att den onda ryska staten kunde förfalska alla sina toxikologiska tester och förhindra att läkare talade sanningen om hans förgiftning, medan den onda ryska staten saknade makten att stänga av ventilatorn i några minuter eller smussla något gift i hans dropp. På ett ryskt statligt sjukhus.

Därefter ska vi tro att Putin, efter att ha förgiftat Navalny med Novichok, tillät honom att flygas till Tyskland för att bli räddad, vilket gjorde det säkert att Novichok skulle upptäckas. Och att Putin gjorde detta för att han var orolig att Merkel var arg och inte insåg att hon kanske var blev ännu argare när hon upptäckte att Putin hade förgiftat Navalny med Novichock.

Det finns en hel ström av helt otroliga punkter.

Personligen köper jag inte en enda av dem, men då är jag en ökänd ryssofil eller förrädare.

USA är mycket angeläget om att stoppa Tyskland med att slutföra Nord Stream 2-rörledningen, som kommer att leverera rysk gas till Tyskland i stor skala, tillräckligt för cirka 40% av dess elproduktion. Personligen är jag emot Nord Stream 2 själv, både på miljö- och strategisk grund. Jag skulle hellre vilja sätta Tyskland sin formidabla industriella kraft i förnybar energi och självförsörjning.

Men mina skäl skiljer sig mycket från USA: s, som är oroliga för marknaden för flytande gas till Europa för amerikanska producenter och för USA: s allierade med Gulf. Viktiga beslut om färdigställandet av Nord Stream 2 är nu aktuella i Tyskland. USA och Saudiarabien har all anledning att försöka åstadkomma en splittring mellan Tyskland och Ryssland just nu. Navalny är verkligen ett offer för internationell politik. Att han är ett offer för Putin tvivlar jag på.

Relaterat.
Rysslands UD: Navalny finansieras av utländska ambassader.
Ryssland: Bevis finns för att Navalny får instruktioner av CIA! Inbjuder OPCW och Tyskland till samarbete.
Navalny och förräderi.

Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva?
Varför sittet Navalny i fängelse i Ryssland?
Vad tycker Ryssland om påstådda mordförsök på Navalny och Skripal och annekteringen av Krim?
Lavrov: Berlin bekräftar att man gav Navalny tillgång till arkiv om Putin
Om svenska FOI:s analyser av blodprov som sägs komma från Navalny.
Tyskland vägrar fortfarande att lämna ut prover i Navalny-fallet, medan Ryssland vill ha gemensam undersökningskommission.
Varför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger dem till Nato?
Novichock – Navalny – NordStream – Nonsens
Skapar upphovsmännen bakom Navalny en ny “False Flag” för att dölja lögner?
Mer debatt med DN och andra om Navalny.
Debatt i DN om Navalny-affären. Ryssland och allmänheten förlorare, imperialism och krigshetsare är vinnare.
Vem tjänar på förgiftningen av Navalny? Vad säger man i Tyskland och i Moskva.
Utrikesministern och förre CIA-chefen Mike Pompeo: “Vi ljög så mycket då jag var på CIA”
“Vi tillåter inte Amerika att ingripa”: varför Tyskland motsätter sig USA:s sanktioner mot Nord Stream 2
USA inför olagliga sanktioner mot Tyskland för att stoppa Nord Stream 2 och även mot Turkstream. Starka tyska reaktioner.
Ryssar är de dummaste idioterna på planeten! Varför?
Vladimir Putin – tidernas dumskalle?

Föregående artikelRiksdagsdebatt om Afghanistan samt Thage G Petersons förord till vitbok riksdagen.se
Nästa artikelHur ska borgerliga väljare rösta när det visat sig att högern har så fundamentalt fel?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

33 KOMMENTARER

 1. Navalny är egentligen en katt. Därför har hen med sju liv. Det är den enda vettiga förklaring till varför han klarade sig från tyskarnas Novichok gift med livet i behåll.

 2. Dags att damma av skoltyskan. Nu när britterna kopplat loss på flera vis är det i Tyskland det händer saker. Och inte bara baklänges som med Merkel utan även framåt som med Corona-upplysningen. Jag tänker på Sucharit Bhakdi (bok: Corona Fehlalarm), Wolfgang Wodarg och många fler.

  Vad beträffar Navalnyj är den i St Petersburg boende tysken Thomas Röper intressant. Han bloggar på anti-spiegel.ru och berättar om en följeslagarinna som undkommit den ryska polisen efter att hon befunnit sig i Navalnyjs sällskap. Damen har trots corona-flygstoppet lyckats ta sig till Tyskland och eventuellt vidare till London där hon bor. Hade hon ”vitaminer” med sig i bagaget ? Bland hennes uppbackare leder spåren till inga mindre än de allestädes närvarande Khodorkovskyj och Browder. Det kan inte uteslutas att dessa ville slå två flugor i en smäll. Röja undan en förbrukad Navalnyj som börjat bli en belastning och samtidigt stoppa Nord Stream 2. Nya ”oppositionsledare” väntar i kulisserna.

  • Som framgår av artikeln har Navalny bra stöd av 3 % av befolkningen i upprepade opinionsundersökningar 2017-2020 trots många år som ”oppositionspolitiker”. Inte mycket att bygga på.

  • Skrupulöse Khodorkovskyj fick amnesti av Vladimir Putin! Det ligger i hans DNA att intrigera – det förklarar denne otacksamme jävelns handlingar. Browder är en välrdsberömd lögnhals som även har förskingrat pengar i miljard klass från Ryssland. Det är med andra ord ett Förskingrarnas komplott vi har att göra med.

   https://citizensparty.org.au/media-releases/parliament-must-demand-answers-liar-bill-browder

   • Bluffen Browder
    Hur sant är historien som de amerikanska sanktionerna mot Ryssland bygger på?
    (Wie wahr ist die Geschichte, auf der die US-Sanktionen gegen Russland beruhen?)
    Med sina uttalanden om en visselpipers död tog Bill Browder amerikanerna mot Putin. Men hans presentation är full av motsägelser. (Enligt EU domstolen!!)
    https://www.spiegel.de/wirtschaft/russland-der-fall-magnitski-story-ohne-held-a-00000000-0002-0001-0000-000167093479

    German media watchdog rejects Browder’s complaint against Spiegel over Magnitsky story report, says his own narrative lacks proof
    https://www.rt.com/news/488395-german-media-watchdog-browder-spiegel/

    THE TAX EVASION
    Court gets right that Magnitsky was rightfully arrested
    The Court: “On the same day he was arrested on suspicion of having assisted tax evasion and placed in police custody in Moscow.”
    Documentary evidence & statements by people who did sham work for Browder’s companies
    The Court said: “The accusations were based on documentary evidence relating to the payment of taxes by those companies and statements by several disabled persons who had confessed to sham work for the two companies. One of them testified that he had been in contact with Mr Magnitskiy, had received money from him and had assisted him in finding other sham employees. He also said that Mr Magnitskiy had told him what to say if questioned by the authorities and had asked him to participate in a tax dispute as a witness.”
    …/“The Court observes that the inquiry into alleged tax evasion, resulting in the criminal proceedings against Mr Magnitskiy, started in 2004, long before he complained that prosecuting officials had been involved in fraudulent acts.”

    The Court concluded that Magnitsky’s “arrest was not arbitrary, and that it was based on reasonable suspicion of his having committed a criminal offence.”
    Court: Arrest after Magnitsky planned to flee the country
    https://medium.com/@lucykomisar/european-court-of-human-rights-says-russians-right-to-arrest-magnitsky-for-tax-evasion-but-claims-f387febd1f1d

    Bill Browder, a Billionaire Accused of Being a Fraud and Liar
    https://www.unz.com/article/bill-browder-a-billionaire-accused-of-being-a-fraud-and-liar/

    • Man ska inte glömma bort att Andrei Nekrasov´s dokumentär om Browder blev total förbjuden
     http://magnitskyact.com/

     The Norwegian Helsinki Committee act again as his spin doctors.
     Länk till domen:
     ”The Court concludes that the first applicant’s (Magnitsky’s) arrest was not arbitrary, and that it was based on reasonable suspicion of him having committed a criminal offense. Accordingly, this complaint (by the Magnitskys) is manifestly ill-founded within the meaning of Article 35 § 3 (a) of the Convention, and must be rejected pursuant to Article 35 § 4.” (§205)”
     https://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-195527
     http://magnitskyact.com/nhc

     • Läs gärna Europaparlamentet stoppar film som rentvår Rysslands regering.

      ” Förhandsvisningen i parlamentet i Bryssel hade varit tveksam i flera timmar innan visningen då den kastar en skugga över en händelse med den Gröna gruppens vice ordförande Heidi Hautala, vars pojkvän, den ryske filmskaparen Andrej Nekrasov, gjorde dokumentären. Nekrasovs film hävdar att Magnitskij, snarare än att avslöja detaljer om en rysk komplott för att stjäla miljarder dollar från skattebetalarna och döende i händerna på polisen, som de flesta i världen tror, i själva verket var en brottsling själv. Filmen hävdar att han var i maskopi med VD:n för Hermitage Capitals investeringsfond, Bill Browder, för att lura av Ryssland miljoner dollar i skatt.”

 3. Har européerna börjat vakna ?!

  ”Doubts about the official Navalny narrative”
  International experts, journalists and politicians have all expressed considerable doubts and criticism about the official poisoning story of Alexei Navalny.

  While the mainstream media and the Western governments have already committed themselves to the theory that the liberal Russian opposition politician Alexei Navalny was allegedly poisoned on behalf of the Kremlin, more and more international experts and politicians are expressing considerable doubts about this version of events.

  Chancellor Angela Merkel strongly condemned the “attempted murder by poison” and announced that an “appropriate” reaction would now be decided upon together with EU partners and NATO.

  The German regional MP Gunnar Lindemann from the Berlin branch of the Eurosceptic AfD party sees “no big difference between the medical scene in Russia and Germany”. Medicine in Russia is “as good as in Germany”, says Lindemann.
  For Lindemann, “Navalny is just a puppet of the US, who is paid by the Soros foundation, Clinton foundation, who paid for his studies. It’s not good to protect such people. The whole situation is just a political case, this is propaganda against Russian people”.

  Johan Bäckman, Human Rights defender and associate professor of the University of Helsinki in Finland, too has doubts about the official narrative: “Immediately after the all-Russian vote in early July 2020, the media wrote about the bankruptcy and the closure of the Navalny fund. He had had some problems with funding and sponsors. His fund was a tool for anti-Putin agitation in Russia.”

  Bäckman “came to the conclusion, that as a result of the all-Russian vote, as it became clear, Putin could be president until 2036, if that is his and the people’s will. That is, the anti-Putin campaign had lost its meaning. Therefore, immediately after the vote, Navalny’s fund stopped its activity”.

  The Finish academic suspects, “that after the closure of his fund, Navalny wanted to leave Russia with the help of Merkel. Therefore, the poisoning could be a staged ‘fake’ in order to leave Russia. Thus, there is a reason for his evacuation – he could not just say ‘I’ve had enough’, ‘I have no funding, I’m leaving’. He couldn’t behave like that”.

  Bäckman writes on Facebook: “I do not believe in any poisoning. I see this as a reason to send Navalny abroad. Now he is allegedly persecuted by the Russian authorities and because of that, evacuated to Germany. The information about the persecution and poisoning are completely untrue and fake.”
  https://freewestmedia.com/2020/09/12/doubts-about-the-official-navalny-narrative/

 4. Nu har även svenska Totalförsvarets forskningsinstitut sällat sig till lögnerna om Novichok.
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/134.html

  De måste ha fått Novichock kontaminerade prov från Tyskland. Även det franska laboratoriet varmed in i spelet. All annan tolkning är humbug. Annars varför skickar inte Tyskland proverna till Ryssland för analys som dessutom offentligt begärde detta men väll till Sverige och Frankrike som har inget med saken att göra om inte man visste att dessa laboratorier skulle ”cook-up the books” till Tyskens favör så att säga.

  Än idag väntar världen för att Tyskland ska förklara sig. Tyskarna försöker lura världen med sina smutsiga spel Tyvärr för tyskens vidkommande nappar inte alls världen. erklaren Ihre die Deutschen!

 5. Det börjar komma rapporter om att svenska FOI har bekräftat Novitjok i Navalnys prov. Även ett franskt laboratorium har kommit till samma slutsats.

   • Eftersom vi inte har tillgång till vare sig chain-of-custody eller den detaljerade laboratorierapporten, så går det naturligtvis inte att svara på dessa frågor.

    Det betyder att det är fritt fram för konspirationsteorier en paradgren på Globalpolitics.

    • Jag avstår från konspirationsteorier och försöker ibland presentera faktabaserade alternativ förklaringar och hypoteser.
     Kommentatorer svarar själva för vad de fått publicerat.

     Du är naturligtvis välkommen att påtala om du finner någon ”konspirationsteori”

    • Så du menar att det är troligt att Ryssland hade skickat Navalny till Tyskland om han nu hade varit förgiftad av Novichok?
     Kan säkert vara så att de prover som tyskarna sänder vidare har nämnda gift i sig men det säger ingenting om hur och när produkten hamnade där.
     Enklast är att jämföra med de ryska proverna för att få visshet.
     Av någon outgrundlig anledning vägrar tyskarna det.
     Vad säger det om deras trovärdighet?

  • Ryska kommentatorer ställer idag ganska logiska frågor:
   Om det var så hemligt att inte överlämna prover till Ryssland och avslöja sina forskarmetoder, varför lämnas proverna till Sverige och Frankrike?
   Om det är bara Ryssland som har Novichok, vad kommer Sverige och Frankrike att jämföra blodproverna med om de inte har eller forskat med Novichok?

 6. Ingen intelligent Tysk tror att Rysslands ledning såg Navalny som ett hot och därför hade sannolika motiv att ge väst en sån present.

  Men tänk om det har skett en kohandel bakom kulisserna så att insiders i både Ryssland och Tyskland har fått någon fördel av Usa i utbyte mot Navalny-incidenten?

  Då vore det lättare att förklara Rysslands alltid lika försiktiga reaktion.
  Och Tysklands officiella hållning.
  Ty båda skulle ha mågot att förlora på att opponera sig även om fria observatör ser en uppenbar konspiration.

   • Den kan ju vara sann om det handlar om kohandel.
    Dvs om Ryssland belönas. Och Tyskland.
    Ryssland yttrade sig nyss med att man inte behövde nedrusta i första hand utan att man behövde förbättra relationerna mellan länderna.
    Mina sympatier är på Rysslands sida visavi Usa men jag försöker läsa mellan raderna.

 7. Allt detta visar hur media och myndigheter betraktar svenska folket. De tror att människor som bor här saknar ett logiskt tänkande. Hoppas att inte alla i Sverige hjärndöda:)

 8. Apropå Aleksej Navalnyj och FOI:s slutsatser.
  FOI är förutom en militär enhet. (även en tankesmedja till våra folkvalda och media)
  I media sägs att FOI fått prover från kollegor i Tyskland. Vad FOI:s militära motsvarighet i Tyskland heter meddelas däremot inte i våra oberoende och opartiska media.
  I Ryssland har läkare i Omsk och experter från Moskva öppet framträtt med sin version där de hävdar med sina namn angivna att några belägg för att någon förgiftning inte föreligger.
  Varken i Tyskland (Bundesnachrichtensdienst) eller i Sverige (Totalförsvarets Forskningsinstitut) har mig veterligen inga specialistläkare utanför dessa militära enheter analyserat proverna och sedan i media fått framträda med sina namn och bekräftat de förgiftningsresultat som underrättelsetjänsterna kommit fram till. Märkligt är att även inte en enda journalist av 2000 anställda i ett oberoende och opartiskt SVTSR vågat ifrågasätta eller kritiskt granska de uppgifter som kommer från våra västliga underrättelsetjänster. Vad säger det om svensk officiell och statligt finansierad nyhetsförmedling?

 9. I Moskva är de nu rejält förbannade. Lavrov skulle komma till Berlin på tisdag men lär ha ställt in sin resa. Merkel ringer Putin stup i kvarten men han vägrar svara. Undra på att Tyskland behöver hjälp av Sverige. Sverige fixade Assange dit han skulle, de bör kunna hitta novitjocka fast i farmors köttbullar.

 10. John Helmer om den tidigare intervju med den tyske läkaren, Philipp Jacoby
  HOW THE NAVALNY NOVICHOK OPERATION WAS PREPARED — NEW EVIDENCE FROM GERMANY
  http://johnhelmer.net/how-the-navalny-novichok-operation-was-prepared-new-evidence-from-germany/

  Den andra intervju med Philipp Jacoby:
  GERMAN DOCTOR TREATING ALEXEI NAVALNY MAKES NEW DISCLOSURES
  Philipp Jacoby, den enda tyska läkaren som behandlar Alexei Navalny för påstådd förgiftning som har vittnat offentligt, har gett en ny pressintervju för att ändra tolkningen av bevisen han gav förra veckan. ”Människor nära Navalny”, säger han nu, ”varnade mig för John Helmer”.

  Jacoby vittnade också om att Maria Pevchikh, en av Navalnyys personal, hade varit den första som nämnde Novichok när de pratade tillsammans på intensivvårdsavdelningen på Omsk akutsjukhus nummer 1, där Navalny behandlades, efter att hans flyg hade omdirigerats för en nödlandning vid Omsk.

  Senare tillade Jacoby att Pevchikh och Yulia Navalnaya, Navalnys fru, hade bett honom – och han hade kommit överens med dem – att smygla deras ryggsäck med vattenflaskor från Navalnys hotellrum i Tomsk till det tyska medevacflygplanet, så att det såg ut att vara hans eget bagage och därigenom undvika rysk upptäckt på Omsk flygplats.

  I en ny intervju i nästan nittio minuter på torsdagskvällen den 9 september, som genomfördes på tyska, hävdade Jacoby inte att hans tidigare intervjuer hade felciterats eller misstolkats. Istället avslöjade han hur nära han har varit Navalnaya, motsvarande via e -post med henne efter att Navalny anlände till Tyskland för behandling.

  Jacoby utfärdade också den första personliga attacken av en tysk läkare eller tysk regeringstjänsteman mot den medicinska expertisen och sanningen hos de ryska läkare som behandlar Navalny i Omsk. ”Läkarna i Omsk berättade för oss en kuk- och tjurhistoria [die Ärzte in Omsk haben mir einen Bären aufgebunden]”, säger Jacoby nu och hävdar att de inte berättade för honom hela sanningen. Han tillägger att handskrivna register över Navalnys kliniska tester som han visade av Omsk -sjukhusläkarna ”var oprofessionella och lätt kunde ha förfalskats.” Jacoby erkände inte att de papper han visade var handskrivna på engelska eftersom läkarna på Omsk sjukhus trodde att Jacoby inte kunde förstå datorutskrifter på ryska.

  På grundval av de tyska kliniska testregistren, som publicerades i december förra året av Jacoby tillsammans med tretton av de behandlande läkarna på Charité -sjukhuset i Berlin, bekräftar Jacoby att litium och flera bensodiazepinläkemedel hittades i Navalnys blod och urin. I sin första intervju sa Jacoby att han ”inte hade en aning om var litium eller bensodiazepiner kom ifrån. Kanske tog han det dagligen. ”
  I sin nya intervju sa Jacoby ”antingen tog han det regelbundet själv eller så gav läkarna i Omsk det för att distrahera från förgiftningen.”

  Efter att den första rapporten om hans bevis publicerades tisdagen den 7 september, tillfrågades Jacoby via e -post: ”Om du tror att du har felciterats eller misstolkats, eller om du upptäcker bevisfel, vänligen meddela mig.” Han svarade inte. I sin tredje intervju två dagar senare bekräftade han att han hade läst artikeln, men kommenterade inte den.

  Jacoby sa förra veckan att han har åtta års erfarenhet som läkare; hans Facebook -sida säger att han tog examen från den medicinska fakulteten vid universitetet i Heidelberg 2015.

  I sin senaste intervju avslöjar Jacoby att han har förhörts som ett materiellt vittne i Navalny -fallet av Europeiska kommissionen för mänskliga rättigheter och av Tysklands federala kriminalpolis (Bundeskriminalamt, BKA). BKA frågade honom också om Pevchikhs vattenflaskor. Senare svarade den tyska regeringen på frågor från parlamentsledamöter och hävdade att de inte vet hur vattenflaskorna kom till Tyskland och de känner inte en person som heter Maria Pevchikh.

  Jacoby säger att den 20 augusti 2020, när han först informerades om Navalny medevac -uppdraget vid sin flygplansbas i Nürnberg, före start till Omsk, fick han veta att Navalnyj hade förgiftats. ”Ja, det antogs från början,” hävdar Jacoby nu.
  I en diskussion om Navalnys symtom när han bevittnade dem i Omsk i sin tidigare intervju medgav Jacoby att han och de två tyska sjukvårdarna med honom bara bar 6 milligram atropin, standardmotgift som används för behandling av överdosering och giftfall. Han sa också att han från Omsk hade ringt till Charité -sjukhuset i Berlin för att diskutera om han skulle administrera denna atropin på flyget tillbaka till Berlin. Han fick höra att han inte skulle göra det, sa han. Enligt Jacoby fick han veta att för ett förgiftningsfall skulle 750 mg krävas.
  ALEXEI NAVALNY’S DROGPROFIL FÖR ANKOMST I BERLIN, 22 AUGUSTI 2020

  Dr Alexander Sabayev, chefstoxikolog vid Omsk -sjukhuset, har i en rysk intervju avslöjat att Navalny fick 1 mg atropin när ett intubationsrör sattes in i luftstrupen. Sabayev bekräftade att han fick ytterligare 2 doser på 1 mg vardera, totalt 3 mg atropin. Jacoby är kritisk till Omsk -läkarna. ”Administrering av atropin för intubation är en föråldrad metod som är ovanlig i väst. Men det kan vara så att atropinet gavs för att öka pulsen. Atropin används för att påskynda hjärtfrekvensen, för att minska svett och för att minska salivproduktionen. ” Jacoby tror att det var orsakerna till att Omsk -läkarna gav atropin.
  Jacoby fick frågan varför han inte hade gett Navalny atropin på flyget till Berlin. Han kunde ha bett läkarna i Omsk om en tillräcklig mängd. Han svarade att läkarna på Charité hade bett honom att inte administrera atropin. Anledningen till att de gav honom var att de ville kunna avgöra om Navalny hade fått atropin i Ryssland.
  Sabayev, har nämnt i sina ryska pressintervjuer att när Navalnyj initialt testades på Omsk -sjukhuset hade han ett högt blodsocker. Två dagar senare var glukos- och insulinnivåerna normala igen när Navalny testades vid ankomsten till Charité -sjukhuset.
  Jacoby sa i sin senaste intervju att han på Omsk -sjukhuset såg utrustning för att injicera insulin på Navalnys säng. Han tillade att han inte vet om Navalny faktiskt fick insulin. De ryska läkarna har sagt offentligt och Jacoby bekräftar att de berättade för honom på sjukhuset att de diagnostiserade Navalnys tillstånd som ett resultat av en ”metabolisk störning”. Denna allmänna term inkluderar den typ av diabetisk kollaps som tidigare har rapporterats för Navalny.

  Enligt hans professionella åsikt anser Jacoby att tillståndet i vilket han fann Navalny ”inte motsvarade en metabolisk störning. Den kliniska bilden hade då varit annorlunda. ”
  Jämförelse av Jacobys nya avslöjanden och medicinska bedömningar med de kliniska testresultaten om Navalnys inläggning på sjukhuset i Berlin, oberoende medicinska källor rapporterar förvirring att Navalny under sex timmar var under behandling av Jacoby i flygplanet på asfalten på Omsk flygplats, sedan för flygningen till Berlin och hans transport till sjukhus, han behandlades inte för att förhindra den allvarliga uttorkning som framgår av det första tyska kliniska journalen; och att atropin innehölls.

  Jacoby sa att fentanylen i Navalnys blod och urin när han testades första gången i Berlin hade injicerat ”för att lindra smärta.” Han förklarade också att detta gjorde det möjligt för honom att minska mängden propofol ”eftersom långsiktig administrering av propofol medför risker.” Jacoby sa att han också hade gett Navalny propofol. Testet i Berlin avslöjade sufentanil, inte propofol.

  En brittisk specialist på organofosfatförgiftning kommenterade smärtstillande blandningen som först spelades in i Berlin: ”Med både fentanyl och sufentanil som administreras är detta en mycket farlig cocktail. Uppenbarligen för smärtlindring. Men varför hade Navalny ont? Smärta är inte ett OP [organofosfat] symptom. ”

  Efter att ha granskat den fullständiga kliniska fallrapporten undertecknad av Jacoby och sjukhusläkarna i Charité, tillägger den brittiska källan: ”Jag har insett att Salisbury District Hospital [SDH] inte nämndes som en kontaktresurs för behandlingen. Det måste vara ett märkligt faktum, om det är sant. SDH behandlade fem patienter [Sergei Skripal, Yulia Skripal, Nicholas Bailey, Dawn Sturgess, Charles Rowley] och visste naturligtvis vad som fungerade eller inte fungerade i fallet med Dawn Sturgess som dog. Det verkar ofattbart att det tyska medicinska teamet efter att ha misstänkts OP -nervmedel inte utnyttjade Salisbury -teamets erfarenhet. ”
  Jag tror inte, ”fortsatte den brittiska experten,” Storbritannien har någonsin kommenterat behandlingsregimen för de brittiska offren, så det här måste vara en direkt [tysk] strategi och inte en litteraturhänvisning. Medan tyskarna har gått i detalj med Navalnyj har britterna inte sagt något. ”
  Han sa: ”Tyskarna gav sin patient 6 enheter plasma för att” torka upp ”eventuellt kvarvarande nervmedel som fanns kvar i Navalnyys blod. Detta betyder att butyrylkolinesteraset från den utmatade plasman användes av (reagerade med) nervmedlet. När de hade hanterat det kvarvarande nervmedlet kunde Navalnys egen metabolism generera och bibehålla normala nivåer. Detta ställer då frågan. Fick SDH -patienterna också blodplasmatransfusioner? I Navalnys fall. detta protokoll var grundläggande för hans återhämtning. Om Salisbury visste att detta var viktigt, skulle de inte ha informerat Jacoby -teamet? Denna [plasmatransfusion] var på dag 6 i behandlingen, så åtta dagar efter kollaps på [Tomsk-Moskva] planet. Omvänt, om SDH inte överförde färsk plasma till Skripals och Bailey, varför behövde de då inte det? ”

  Jacoby bekräftar att han förstår betydelsen av vattenflaskorna som bevis i Navalny -fallet. Han bekräftade i sin tredje intervju att han hade fått flaskorna från Pevchikh i Omsk och gick med på hennes begäran att smuggla dem till medevacflygplanet i sitt eget personliga bagage. ”Maria [Pevchikh]”, tillägger han, ”är en väldigt smart tjej.” På flyget till Berlin, enligt Jacoby, var ”Yulia [Navalnaya] lite piggare än Maria.”

  Jacoby är också medveten om betydelsen av Navalnayas kalsonger som bevis på Novichok -förgiftningen som Navalny, den tyska och Nato -regeringen påstår. På frågan om vad han såg om Navalnys kläder eller i bagaget lastat på medevacflygplanet, sa Jacoby att han på Omsk sjukhus hittade Navalny i den vanliga sjukhusklänningen; annars sa han att han var naken. Han vet inte, säger han, om kläderna överlämnades till Navalnaya. Han vet inte heller vad som fanns i bagaget som Navalnaya tog med till Berlin.
  Jacoby avslöjar också att när han följde Navalny som sin patient till Charité -sjukhuset för den formella överlämnandet, skedde detta ”i närvaro av cirka 30 läkare och tjänstemän på Charité. Det fanns också representanter från utlandet. ” Jacoby säger nu att han inte vet vem utlänningarna var eller var de kom ifrån.
  http://johnhelmer.net/german-doctor-treating-alexei-navalny-makes-new-disclosures/

 11. Navalny poised to win EU human rights prize
  Jailed Russian dissident Alexei Navalny became favourite to win the European Parliament’s 2021 ’Sakharov prize’ for human rights after the largest group, the centre-right European People’s Party (EPP), on Wednesday, joined the liberal Renew group in putting his name forward. The EPP decision means Afghan women will lag in second place, despite calls by the Greens and centre-left Socialists & Democrats to honour them in the face of Taliban repression.
  https://euobserver.com/tickers/152937?utm_source=euobs&utm_medium=rss

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here