Så vem vill ha ett hett krig?

20
2297

 

Denna artikel 16 april av Pepe Escobar Så vem vill ha ett hett krig? har hittats av rolf Nilsson som också översatt den.

Pepe Escobar

Så vem vill ha ett hett krig?

Det är inte av en slump att att Hegemonen inte kommer att bespara sig någon möda med att trakassera, och med alla tillgängliga medel, försöka att krossa den eurasiska integrationen.

Det är en skorpionstrid inuti en virvel av förvrängda speglar i en cirkus. Så låt oss börja med speglarna i cirkusen.

Antony Blinken. Bild Wikipedia.

”Den nolla” som går för att vara Ukrainas utrikesminister reste till Bryssel för att bli uppvaktad av USA:s utrikesminister Blinken och Natos generalsekreterare Stoltenberg.

I bästa fall är det ett cirkusskuggspel. I mycket högre grad än Natos rådgivare i en hektisk svängdörr i Kiev, utförs det verkliga skuggspelet av MI6 (brittiska underrättelsetjänsten, ö.a.), som faktiskt arbetar mycket nära president Zelensky.

Zelenskys krigshetsande-manus kommer direkt från MI6:s Richard Moore. Ryska intel är mycket medvetna om allt det finstilta. Småstycken av det läcktes till och med försiktigt ut till en TV-special på Rossiya 1-kanalen.

Zelensky

Jag fick det bekräftat av diplomatiska källor i Bryssel. Brittiska medier fick också nys om det – men fick uppenbarligen besked om att vinkla speglarna ytterligare, skylla allt på, vad annars, ”rysk aggression”.

Tyska intel finns praktiskt taget inte i Kiev. Dessa Nato-rådgivare förblir legio. Ändå pratar ingen om det brännande sambandet med MI6.

 

 

En vårdslös viskning i Brysselkorridorer svär att MI6 faktiskt tror att, i händelse av ett vulkaniskt, men som det ser ut fortfarande möjligt att förebygga, hett krig med Ryssland, skulle det kontinentala Europa brinna och Brexitland skulle sparas.

Fortsätt att drömma. Nu tillbaka till cirkusen.

Åh, ni är så provocerande

Både Blinken och NATO:s halmgubbe (att bygga en halmgubbe innebär ett retoriskt knep, ö.a.) Stoltenberg upprepade i korus samma manus i Bryssel efter att ha pratat med den ukrainska utrikesministern.

Det var en del av ett Nato-”speciellt möte” om Ukraina – där någon eurokrat måste ha berättat för en massa särskilt ovetande eurokrater hur de skulle förvandlas till kol på platsen av ryska TOS-1 Buratinos (rysk raketramp, ö.a.) skrämmande explosiva stridsspetsar om Nato försökte sig på något.

Lyssna på ljudet av Blinkens tal om att ryska handlingar är ”provocerande”.

Tja, hans personal verkar inte ha gett honom någon kopia av den ryska försvarsministern Sergei Shoigu’s analys, som steg för steg undersökte utplaceringen av den årliga amerikanska armé-övningen DEFENDER-Europe 21: ”Huvudstyrkorna är koncentrerade till Svarta havet och Baltikum.”

Lyssna nu på ljudet av Stoltenbergs bjäbbande: Vi lovar ”orubbligt stöd” till Ukraina.

Nej inte än. Blinken hotade Moskva med ”konsekvenser” vad som än händer i Ukraina.

Kremls talesman, Dmitri Peskov’s, oändliga tålamod är nästan daoistiskt. Sun Tzus Art of War är förresten ett daoistiskt mästerverk (daoism eller taoism är en mycket gammal kinesisk religion/filosofi, ö.a.). Peskovs svar till Blinken: ”Det är helt enkelt inte nödvändigt för oss att gå omkring och ständigt förkunna att: ’Jag är den störste!’ Ju mer man gör så, ju mer tvivlar folk på det …”

När du är osäker, ring den oersättliga Andrei Martyanov – som alltid säger som det är.

Så här säger Martyanov:

Eftersom jag ständigt citeras – Förenta staterna utkämpade aldrig ett krig där dess kommando- och kontrollsystem stod under en obevekligt ihållande eldgivning och där landet blev attackerat och desorganiserat. I ett konventionellt krig kan Förenta staterna inte besegra Ryssland i Europa, åtminstone inte i den östra delen av det, Biden -administrationen gör klokast i att vakna upp till verkligheten –  som innebär att man verkligen inte kan överleva någon form av eskalering och där fakta är att moderna Kalibrs, 3M14Ms, har en räckvidd på 4500 kilometer, och dessutom X-101 kryssningsmissiler med 5000+ kilometers räckvidd, vilka inte kommer att ha några problem med att tränga in i det nordamerikanska luftrummet när de avfyras av Rysslands strategiska bombplan, som inte ens behöver lämna säkerheten i Rysslands luftrum.

Patrushev-effekten

Cirkusen fortsatte med telefonsamtalet från ”Biden” till president Putin.

Kalla det Patrushev-effekten. (Nikolai Patrushev, rysk politiker och underrättelseofficer, ö.a.)

I sin fantastiska intervju med Kommersant (rysk tidning, ö.a.) nämnde Triple Yoda (yoda är en mäktig figur i filmen Starwars, ö.a.) Patrushev ett mycket civiliserat telefonsamtal som han hade i slutet av mars med den amerikanska säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan. Naturligtvis finns det inget hett bevis för detta, men om någon skulle komma på idén om ett Biden-Putins telefonsamtal för att rädda ansiktet, kulle det ha varit Sullivan.

Snurret från Washington och Moskva skiljer sig bara lite åt. Amerikanerna lyfter fram att ”Biden” – eller i verkligheten den beslutsfattande gruppen bakom honom – vill bygga ”ett stabilt och förutsägbart förhållande med Ryssland, förenligt med USA:s intressen.”

Kreml sa att Biden ”uttryckte intresse för att normalisera de bilaterala förbindelserna.”

Bortsett från all den här dimman är det som verkligen betyder något Patrushev-Sullivan. Det har att göra med att Washington berättade för Turkiet att amerikanska krigsfartyg skulle passera Bosporen mot Svarta havet. Sullivan måste ha sagt till Patrushev att nej, de kommer inte att vara ”aktiva” i Donbass. Och Patrushev sa till Sullivan, OK, vi kommer inte att förinta dem.

Det finns absolut inga illusioner i Moskva om att detta förmodade Biden-Putin-toppmöte i en avlägsen framtid någonsin kommer att äga rum. Särskilt efter att Peskov hade gjort det mycket tydligt att ”ingen kommer att tillåta USA att tala med Ryssland utifrån en styrkeposition.”  Om det låter som en linje rakt ut ur Yang Jiechi (kinesisk diplomat, ö.a.) – som gjorde hajfensoppa av Blinken-Sullivan i Alaska – beror det på att det gör det.

Som man kunde förutse är Kiev fortfarande kvar i cirkusläge. Efter att ha fått skarpa meddelanden från herrar Iskander, Khinzal och Buratino (ryska missiler, ö.a.), ändrade man sig eller åtminstone låtsas man och säger nu att man inte vill ha krig.

Och här är nu skärningspunkten mellan cirkus och de allvarliga sakerna. ”Biden” – gruppen sa aldrig, rent ut, till media, att de inte vill ha krig. Tvärtom: de skickar dessa krigsfartyg till Svarta havet och – cirkus igen! – utser ett sändebud, Departementet för ’Silly Walks’-stil (sketch från Monty Python’s Flying Circus, ö.a.) , vars enda uppgift är att stoppa Nord Stream 2-gasledningen.

Så cliffhangern – som en ’teaser’ för Snowpiercer (TVserie, ö.a.) — är vad som händer när Nord Stream 2 är klar.

Men dessförinnan kommer det något ännu mer betydelsefullt: nästa onsdag, i sitt tal till ryska säkerhetsrådet, kommer president Putin att göra klart vad som gäller.

Det är Minsk 2!

Den ryska vice utrikesministern, Sergei Ryabkov, har anslagit en mycket mindre daoistisk ton än Peskov: ”USA är vår fiende, vilken gör allt för att underminera Rysslands position på den internationella arenan, vi ser inte några andra beståndsdelar i deras inställning till oss. Det här är våra slutsatser ”.

Det är ’stone to the bone’ (sångtitel av James Brown och ett uttryck som innebär att man är hög på knark, ö.a.) realpolitik. Ryabkov känner Hegemonens ”icke-avtalskapabla” tänkande inifrån och ut. En ytterligare dimension till hans observation är dess direkta koppling till den enda lösningen för Ukraina: Minsk 2-avtalen (se här, ö.a.).

Putin upprepade Minsk 2 på sin direktsända telefonkonferens med Merkel och Macron – och säkerligen till ”Biden” i deras telefonsamtal. Beltway, EU och Nato är alla medvetna om det. Minsk 2 undertecknades av Ukraina, Frankrike och Tyskland och certifierades av FN: s säkerhetsråd. Om Kiev bryter mot det, måste Ryssland – som medlem i FN: s säkerhetsråd – genomdriva det.

Kiev har kränkt Minsk 2 i flera månader nu; man vägrar att genomföra det. Som en trogen Hegemon-satrap (titeln för provinsståthållarna i det forntida Persien, ö.a.) är inte heller de ”avtals-kapabla”. Men nu ser de – eldkraften – skrivet på väggen, om de så mycket som tänker på att starta ett blitzkrieg mot Donbass.

Den uppenbara hemligheten i hela Ukraina / Donbass’ vildmark av speglar under cirkustältet är naturligtvis Kina. Ändå skulle Ukraina, i en sund värld, inte bara vara en del av en BRI- korridor, utan också en del av det ryska Greater Eurasia-projektet. Kinaexperten, Nikolai Vavilov, erkänner vikten av BRI, men är också säker på att Ryssland framför allt försvarar sina egna intressen.

Helst skulle Ukraina / Donbass inlemmas i den totala återupplivningen av Silk Roads – som i den interna centrala eurasiska handeln baseras och utvecklas med hänsyn till Eurasiens totala efterfrågan. Eurasiens integration – i både den kinesiska och den ryska visionen – handlar om sammanlänkade ekonomier via interregional handel.

Så det är inte av en slump att Hegemonen – på väg att bli en irrelevant spelare över hela Eurasien – inte kommer att bespara sig någon möda med att, till varje pris och med alla tillgängliga medel, trakassera och försöka krossa den kontinentala integrationen.

I detta sammanhang är det bara just cirkuskonster att manipulera en misslyckad nation till att gå mot sin egen undergång.

 

Föregående artikelKanske kan Bill Gates rädda planeten?
Nästa artikelBiden avslutar inte Afghanistan-kriget, han privatiserar det: Specialstyrkor, Pentagon-entreprenörer, underrättelsetjänsten ska finnas kvar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Galna-stan USA och lilla-Britannien få lära sig illa kvick att acceptera att det är andra som står högst på världsarenan. Dock om inte dessa hyenor faller i led så ska de vara varse om att de kommer att bli ”bitch slapped”. Valet är hyenornas. Ryssland och Kina har sagt basta!

 2. Om bara Ryssland låter bli att angripa Ukraina och Kina låter bli att angripa Taiwan så fortsätter det som förut. Det är angriparen som angriper, retoriska finter till trots. Att Iran ska sluta med sina proxykrig hos grannarna är nog för mycket att hoppas på.

  Nazityskland och Sovjetunionen angrep och ockuperade gemensamt Polen. Sen skyllde bägge på Storbritannien, och det gjorde alla Kominterns partier med dem. Just det upplägget är mycket vanligt bland socialister.

  • Ryssland angriper inte Ukraina, däremot angriper Ukrainas regering sin egen befolkning i strid med Minsk 2-avtalet och mot enighet.

   Storbritanniens och Västs eftergiftspolitik mot Hitler som fick inta Österrike oh Tjeckoslovakien delvis, avvisandet av försvaröverenskommelse med Sovjet var av avgörande betydelse för Andra Världskriget, och för att Sovjet i sista stund ingick ingick-angreppspakten med huvudfienden (enligt Hitler och Stalin). Andra Världskriget, eftergiftspolitiken och Molotov-Ribbentrop-pakten efter 81 år.

  • Som sagt var valet är hyenornas, d v s, de verkliga angripare (Irak, Libyen, Somalia, Jemen, Syrien, Lebanon, Palestina, Afghanistan, Ukraina och de som krigshetsar mot Iran, Kina och Ryssland). Om bara hyenorna låter bli att angripa nationer överallt så skulle världen andas fred.

   Ryssland och Kina ser numera till att hyenorna sätts på plats. På sistone har alla hyenors anstiftan till krig avvärjts av Ryssland och Kina genom ordentliga örfil.

   Sedan så det historien förtäljer är att Adolf Hitler finansierades av västs bankirvampyr maffia. Hitler var deras gunstling tills 1939. Polackerna var i maskopi med Kansler Adolf Hitler – de hjälpte den Tyska saken. Anmärkas kan även att Polacker är Europas Kurder – ökända för att inte lära sig från sin egen historia utan upprepar sitt misstag om och om igen och väljer hellre att vara lakej än till den ena än till den andra (super)makten än att dra lärdom av det.

   Till sist: hyenornas kollektiva psyke (stora – USA som små – lill-brittani) analyseras här på ett utmärkt sätt:
   http://thesaker.is/maria-zhakarova-collective-west-is-living-in-fantasy-land/

  • Bara om USA gav f-n i att angripa och bomba sönder länder och blanda sig i andra länder med färgrevolutioner och subversiv verksamhet så skulle allt vara lugnt Jens Holmqvist! Du har ju fått allt om bakfoten eller har du gått på den löjliga USA-propagandan totalt! Och det här tramset med socialistspöket som alltid dammas av när USA-nissar som Jens kommer med sin desinformation är ju beklämmande! Jag och många andra kritiker av USA:s övergrepp och krig är definitivt inte socialister så dina halmgubbar kan du ha för dig själv!

  • Taiwan ockuperades av Kinas nationalister stödda av USA i en mycket blodigt etnisk rensning som började den 28 februari 1950 och varade formellt till 1987 men pågår till denna dag bakom USAs potemkinkuliss av ”demokrati”. Taiwan befolkades från Kina med början för omkring 25,000 år sedan, och har har flera stora invandringsvågor från Kina. Befolkningen är kinesisk, har kinesisk kultur, har kinesisk historia, har kinesiska som språk och över 70% av den yngre befolkningen vill återknyta med Kina. Idag är Taiwan militärt ockuperat av USA.

  • Jens säger att dom skyllde på Storbrittannien. I verkligheten var just Storbrittannien huvudaktören som ljög och fortsatte ljuga efter kriget om Hitlers rustningsnivå inför Tjeckslovakienanfallet. Tvärtemot ledande britters lögner visste de tyska generalerna hur svagt Hitlers läge var och för att inte riskera att bli avrättade som landsförrädare efter ett nederlag vädjade dom till britterna att motsätta sig Hitler varvid isf generalerna omgående utfäste sig att avrätta Hitler. Men britterna vägrade och orsakade därigenom även det andra världskriget. Britternas sen länge utstakade mål var storkriget Tyskland Ryssland för att dels de två rivalerna till brittiska imperiet skulle förblöda mot varandra och dels råvarutillgångarna skulle kunna övergå under brittisk kontroll.
   Även britternas skenbara partner Usa blev föremål för britternas intrigerande i stilla havet där britternas mål var att Usa skulle nötas ner av Japan analogt med hur de övriga rivalerna spelades ut mot varandra.
   Britterna höll inne avgörande telegram som dom ensamma hade dekrypterat inför Pearl Harbour. Det avslöjades av australiska krypteringsexperter som hade insyn.
   Polen valde att göra sig till ett hot mot Ryssland och när sen Tyskland
   tog en del av Polen skulle Tyskland ha kommit för nära Sovjet om inte Sovjet gripit in och skaffat sig den bufferten. Hitlers hot var uppenbart riktat mot Sovjet som skulle bli Tysklands ’Indien’.
   Man kan tillägga att Polen när Ryssland tidigare var försvagat hade internerat och låtit tiotusentals ryska fångar gå under i Polens fångläger
   Britterna hade tidigare hindrat ett avtal med Sovjet vilket Frankrikes förhandlare avslöjade. Denne kom med fullständiga befogenheter att sluta avtal medan britternas förhandlare General Drax saknade befogenheter. Britterna hade hoppats att Sovjet skulle lämnas utan avtal.
   Därför tvingades Sovjet till pakten med Hitler för att åtminstone vinna tid att värja sig mot det som i realiteten var en i huvudak brittisk komplott mot mänskligheten.

 3. Mellan krig och fred i Donbass.
  https://russian.rt.com/ussr/article/856478-voina-zhizn-donbass
  Sedan mars 2021 har beskjutningen intensifierats i Donbass längs avgränsningslinjen mellan den självutnämnda folkrepubliken Donetsk och Ukraina.
  Ryssland erbjöd Frankrike och Tyskland att hålla ett möte i frågan om vapenvila och genomförandet av Minsk-avtalen. Moskva noterade att situationen inte kan lösas utan direkt dialog mellan Kiev. Donetsk och Lugansk. De ukrainska myndigheterna har dock inte bråttom att kommunicera med republikerna. RT-specialkorrespondenterna Ekaterina Vinokurova och Ilya Vasyunin pratar om hur och hur Donbass lever i en tid då regionen enligt DPR-chefen Denis Pushilin hoppas på fred men förbereder sig för krig.
  Det finns få människor: det finns utegångsförbud och lokalbefolkningen är vana vid att gå upp mycket tidigt och gå och lägga sig mycket tidigt.
  På sen eftermiddag långa köer vid biljettkontoren i Galaktika megamarknaden. Det öppnades efter att DPR tillkännagav sin avskiljning från Ukraina. Där finns alla de viktigaste och välbekanta märkena för kläder, kosmetika, produkter och byggmaterial. Någon köper sommarstuga, någon tittar noggrant på golvet och väljer mellan kakel och laminat. Det finns inga tomma hyllor, det finns en leveransservice, ljusa annonser finns överallt. Ett helt vanligt köpcentrum, som i alla länder i världen.
  Den enda skillnaden är att endast betala kontant (ryska rubel), i vissa stormarknader accepterar de kort från den lokala republikanska banken, pengar kan också tas ut i bankomater (det finns dock alltid en kö för dem). Men ryska kort i Donbass är en värdelös plastbit. Det finns naturligtvis ”mellanhänder” som tar ut pengar från ryska kort för en provision (intervallet är stort, från 2% till 10%, beroende på utbud och efterfrågan), men dollar eller euro kan bytas.
  Det finns ingen speciell karantän i Donetsk: kaféer och restauranger. De pratar om den ryska världens humanitära doktrin och citerar ständigt Rysslands president Vladimir Putins ord: ”Vi överger inte vårt eget folk”, och de föreslår att man inrättar ett nytt socialt och humanitärt program för att stödja rysktalande organisationer i Ukraina.
  Och alla noterar att Donbass försöker bli hörd av omvärlden, till exempel Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter, OSSE, PACE, FN, men utomlands hör bara den ukrainska sidan av tragedin.
  Nästan alla de som samlats här, inklusive kvinnor, erkänns av Ukraina som ”terrorister”.
  Det räcker inte att sluta skjuta, du måste förstå hur man kan samexistera vidare, säger Denis Pushilin, chefen för den självutnämnda DPR, i en exklusiv intervju med RT. – Vi är redo att göra vad som är möjligt så att situationen slutar med en diplomatisk uppgörelse.
  Donbass vet vad krig är, vad offer är, vad förstörelse är, vad trasiga mänskliga öden är – oavsett från vilken sida. Krig är smärta, och det finns inget bra med det. Därför vill Donbass inte ha krig utan är redo för varje utveckling av händelser. Ingen av våra människor vill ha krig. Vi vet vad det innebär att förlora nära och kära, men tyvärr beror det inte bara på oss. Ukraina själv kan besluta om detta desperata steg. Ukraina kan drivas till det”.

 4. Kiev insisterar på att ändra Minsk-avtalen och locka nya deltagare till förhandlingarna i ”Normandieformat”. Under tiden fortsätter beskjutningen i Donbass
  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy meddelade i en intervju med Financial Times som publicerades den 26 april behovet av att involvera USA, Storbritannien och Kanada i Normandie-formatet. Enligt hans uppfattning borde Minsk-processen vara mer flexibel.
  (Sedan juni 2014 har förhandlingar i” Normandieformat ”genomförts med deltagande av företrädare för Ukraina, Frankrike, Tyskland och Ryssland. – Red.)
  Därefter spelade cheferna för de självutnämnda republikerna Denis Pushilin och Leonid Pasechnik in videomeddelanden där de bekräftade att de var beredda att prata med Zelensky på konfrontationslinjen. Zelensky sade i sin tur att han inte skulle ”prata med terrorister” och i hans ställe ”är det helt enkelt omöjligt”.
  Under tiden förblir situationen i konfliktzonen i Donbass spänd, beskjutningen fortsätter, parterna anklagar traditionellt varandra för brott mot eldupphör. Således rapporterar representantkontoret för den okända DPR i Joint Center for Control and Coordination of the Ceasefire Regime (JCCC) den 26 april att den ukrainska militären under den senaste dagen har skjutit mot republikens territorium fem gånger.
  Som en påminnelse har sedan 27 juli 2020 ett paket med ytterligare åtgärder för att stärka och kontrollera vapenvila-regimen varit i kraft i Donbass. Dokumentet förbjuder användning av alla typer av vapen, sammandragning av utrustning, sabotage, ingenjörsarbete och UAV-flyg. Dessa förbud bryts emellertid regelbundet.
  Tidigare antog utrikesutskottet i den amerikanska senaten Ukrainas säkerhetspartnerskapslag, som föreskriver en ökning av det årliga säkerhetsstödet till Ukraina till 300 miljoner dollar. Kiev kommer också att få dödliga vapen från USA i form av hjälp.
  Minns att Zelensky sa att Ukrainas medlemskap i Nato är ”det enda sättet att avsluta kriget i Donbass” och att få en medlemsplan ”kommer att vara en verklig signal för Ryska federationen”. Naturligtvis bidrar alla dessa uttalanden inte på något sätt till uppvärmningen av förbindelserna med Moskva.
  Som konstaterats av den ryska utrikesministeriets Maria Zakharovas officiella representant har ”det nuvarande samarbetet mellan Kiev och Nato, inklusive sju övningar med alliansländerna, som planeras på ukrainsk mark i år, en tydlig antirysk inriktning”.
  Det återstår att hoppas att Ukrainas och Rysslands presidenter under mötet, om det äger rum, kommer att hitta vägar till en ömsesidigt godtagbar lösning på de ackumulerade problemen.
  https://ukraina.ru/exclusive/20210426/1031239449.html

 5. Selensky avvisar igen Minskavtalet, men inte ett ord i media

  De västerländska medierna ignorerar det faktum att Kiev inte bara misslyckas med att genomföra Minskavtalet utan nu säger det öppet. Nu har Selensky upprepat detta igen och omedelbart efterlyst ett fullständigt slut på Minsk-formatet.

  Minskavtalet ingicks 2015 mellan de självutnämnda republikerna i östra Ukraina och Kiev, med Ryssland, Tyskland och Frankrike som garantier för avtalet. Ryssland nämns inte i avtalet och inga krav ställs på Ryssland i avtalet. Ändå har västerländska medier och politiker sedan meddelat att Ryssland måste följa avtalet så att sanktionerna kan lindras. Det faktum att det är Kiev som konsekvent har brutit mot 10 av de 13 punkterna i avtalet sedan 2015 är dolt. Avtalstexten och alla detaljer finns här.

  Det senaste mötet i Normandieformat i Paris i slutet av 2019 förändrade inte det. Alla där var överens om att de inte var överens, och strax efter mötet ifrågasatte Kiev återigen de få avtal som hade gjorts där. I Kiev står det nu öppet att Minskavtalet anses vara över. Det finns inga protester från Berlin eller Paris.

  Nu har Selensky ökat det igen. Han har länge krävt att Normdandieformatet bestående av Tyskland, Ryssland, Frankrike och Ukraina utvidgas och att USA och Storbritannien inkluderas. Dessa knep är dock värdelösa, för i slutändan måste Kiev fortfarande komma överens med folket i östra landet och inte med Washington eller London.

  Detta är politiska knep som skulle leda till att ännu fler väststater deltar i processen, vilket oundvikligen skulle leda till en lösning som inte är närmare att nås, utan snarare att den ligger längre bort. Anledningen är enkel: I förhandlingar måste man göra kompromisser i slutändan och det blir bara svårare ju mer ensidiga styrkorna fördelas runt bordet. Du kan inte nå en överenskommelse om du vill diktera villkor till den andra sidan, oavsett vilken sida som försöker göra det.
  Så länge Kiev vägrar att förhandla med folket i östra landet kommer kriget inte att sluta. Det faktum att Kiev åtagit sig att rikta samtal med rebellerna i Minskavtalet redan 2015, men har konsekvent avvisat dessa förhandlingar sedan dess, nämns bara för fullständighetens skull.
  Selensky har nu följt upp och omedelbart förklarat att Minskavtalet är över.
  ”Nu är jag involverad i en process som designades innan jag tillträdde. Minskprocessen bör vara mer flexibel i denna situation. Det bör tjäna nutidens syften, inte det förflutna. Det finns två alternativ: vi kan ändra Minsk-formatet, vi kan anpassa det. Eller så kan vi använda ett annat format. Tempot är viktigt. Hastigheten i denna process är viktig eftersom vi förlorar människor varje dag ”

  Observera: Det faktiska naturliga alternativet att helt enkelt genomföra det befintliga avtalet är inte längre upp till debatt för Selensky. Avtalet ska antingen ändras ensidigt till förmån för Kiev eller helt ignoreras. Och vad han menade med ett ”annorlunda format” sa han också: Han vill nu ta USA, Storbritannien och Kanada till det nya formatet.

  Hur meningslöst detta är blir tydligt när du föreställer dig att rebellerna i gengäld skulle kräva att Kina, Vitryssland och Iran fördes till bordet. Att öka diskussionsgruppens storlek gör diskussioner svårare, inte enklare eller ännu snabbare.

  Och även om Selensky skulle föreslå att Ryssland skulle kastas ur diskussionsformatet och bara diskutera konflikten med västerländska stater, skulle det inte ändra huvudproblemet: I slutändan måste Kiev förhandla med rebellerna eller försöka hitta områdena på bekostnad av tusentals döda civila att återta militärt. Det finns ingen annan lösning på konflikten, oavsett vem Selensky kallar till samtalen.

  Men det är bara bra med USA, för så länge kriget fortsätter kan du använda det mot Ryssland i media och försvaga Ryssland med en krigsrätt vid sina gränser. Och eftersom Kiev bara genomför USA: s vilja leder inte alla förslag från Kiev till en lösning på konflikten utan bara till att frysa den för evigheten så att USA kan använda den mot Ryssland när som helst och intensifiera det vid behov.

  Det är intressant att veta när de västerländska medierna kommer att ändra riktning och berätta för oss att Minskavtalet, som de har hänvisat till i sex år, har upphört.

  Min gissning är att vi kommer att se det senast i slutet av året, när Merkel inte längre är kansler. Din efterträdare kommer då att förklara att Minsk-formatet misslyckades. Man kan knappast föreställa sig konsekvenserna för folket i Donbass …
  https://www.anti-spiegel.ru/2021/selensky-lehnt-minsker-abkommen-erneut-ab-aber-kein-wort-in-den-medien/

  • Ukraina vägrar förhandla med DPR och LPR..och Zelensky fortsätter att låtsas att konflikten i Donbass inte är ett inbördeskrig, utan ett krig mellan Ryssland och Ukraina och vägrar förhandla med DPR och LPR.. och trots Zelenskys fina uttalanden begraver Ukraina varje dag Minskavtalen lite mer.
   Putin har meddela sin ukrainska motsvarighet Zelensky att han måste diskutera med DPR och LPR-ledarna (Donetsk och Lugansk Folkrepubliker). Men en av rådgivarna till det ukrainska presidentkabinettet har öppet förklarat att Ukraina aldrig kommer att förhandlas mellan Ukraina och Folkrepublikerna och har därmed offentligt avvisat Minskavtalen.
   ”Vår principiella inställning är att det inte kommer- och inte kan föras några förhandlingar med den så kallade“ DPR ”och“ LPR ”, inte ens i en fantasivärld.
   Eftersom Moskva inte är en del av konflikten, och inte heller är det den som undertecknar dessa avtal. Det är bara en garant, som Frankrike och Tyskland. Och den uttryckliga användningen av namnen DPR och LPR, som är de facto-namnet på de två republikerna, oavsett om Ukraina (läs USA) gillar det eller inte, förändrar inte det faktum att Ukraina måste diskutera med dem för att genomföra Minskavtalen.

   Eftersom både Ukraina och västerländska politiker och media verkar vara starkt vilseledande, återges här hela texten till Minsk II-avtalen så att alla kan kontrollera att Ryssland inte nämns som en sida i konflikten, och att det står svartvitt att Kiev måste diskutera och förhandla med DPR och LPR, som i dokumentet kallas ”vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna”.
   Fulltext till Minsk-avtalen II .. Omedelbar och fullständig eldupphör i särskilt distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster i Ukraina och dess strikta uppfyllelse från 00:00 midnatt EET den 15 februari 2015.
   Dra ut alla tunga vapen från båda sidor till lika avstånd i syfte att skapa en säkerhetszon på minst 50 kilometer från varandra för artilleri på 100 mm eller mer och en säkerhetszon på 70 kilometer (43 mi) för flera raketkastare (MRLS) och 140 kilometer (87 mi) för MLRS Tornado-S, Uragan, Smerch och Tochka U taktiska missilsystem:
   för ukrainska trupper, från den faktiska kontaktlinjen: för beväpnade formationer i särskilda distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster i Ukraina, från kontaktlinjen i enlighet med Minsk Memorandum från och med den 19 september 2014 Uttagningen av ovannämnda tunga vapen måste starta senast den andra dagen efter starten av eldupphör och avslutas inom 14 dagar. Denna process kommer att bistås av OSSE med stöd av den trilaterala kontaktgruppen.
   Effektiv övervakning och verifiering av eldupphörsregimen och utträde av tunga vapen från OSSE kommer att tillhandahållas från den första dagen för utdragning med alla nödvändiga tekniska medel som satelliter, drönare, radiosystem etc.
   Den första dagen efter uttaget bör en dialog inledas om hur man genomför lokalt val i enlighet med den ukrainska lagstiftningen och Ukrainas lag ”om tillfällig ordning för lokal självstyrning i särskilda distrikt Donetsk och Lugansk oblaster”, om framtiden för dessa distrikt baserat på ovannämnda lag. Utan förseningar, men senast 30 dagar från undertecknandet av detta dokument, måste en resolution godkännas av Verkhovna Rada i Ukraina, som anger det territorium som faller under den särskilda regimen i enlighet med lagen ”Om tillfällig ordning för lokal självstyrning i särskilda distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster”, baserad på den linje som upprättades av Minsk Memorandum den 19 september 2014.
   Ge benådning och amnesti genom att anta en lag som förbjuder förföljelse och bestraffning av personer i samband med händelser som ägde rum i vissa distrikt i Ukraina i Donetsk och Lugansk.
   Tillhandahålla frisläppande och utbyte av alla gisslan och personer som hålls olagligt, baserat på principen ”allt för alla”. Denna process måste avslutas – senast – den femte dagen efter uttaget (av vapen).
   Ge säker åtkomst, leverans, lagring och distribution av humanitärt bistånd till behövande, baserat på en internationell mekanism.
   Definiera metoderna för en fullständig återställning av sociala och ekonomiska förbindelser, inklusive sociala överföringar, såsom betalningar av pensioner och andra betalningar (inkomster och intäkter, snabb betalning av kommunala räkningar, återställning av skattebetalningar inom ramen för det ukrainska juridiska området). detta mål, Ukraina kommer att återställa förvaltningen över segmentet av sitt banksystem i de distrikt som påverkas av konflikten, och möjligen kommer en internationell mekanism att inrättas för att underlätta sådana transaktioner.
   Återställ kontrollen av statsgränsen till den ukrainska regeringen i hela konfliktzonen, som måste börja den första dagen efter lokalvalet och avslutas efter den fullständiga politiska regleringen (lokalval i särskilt distrikt Donetsk och Lugansk oblasts baserat på lagen av Ukraina och konstitutionell reform) i slutet av 2015, under förutsättning att punkt 11 uppfylls – i samråd och i överenskommelse med företrädare för vissa distrikt i Donetsk och Lugansk oblasts inom ramen för den trilaterala kontaktgruppen.
   Uttag av alla utländska väpnade formationer, militär utrustning och även legosoldater från Ukrainas territorium under OSSE: s övervakning. Nedrustning av alla olagliga grupper.
   Konstitutionell reform i Ukraina, med en ny konstitution som ska träda i kraft i slutet av 2015, vars nyckelelement är decentralisering ( med beaktande av särdrag hos vissa distrikt Donetsk och Lugansk oblasts, överens med representanter för dessa distrikt), och även godkännande av permanent lagstiftning om särskild status för vissa distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster i enlighet med de åtgärder som anges i bifogad fotnot,i slutet av 2015.
   Baserat på Ukrainas lag ”om tillfällig ordning för lokalt självstyre i särskilda distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster” kommer frågor relaterade till lokalval att diskuteras och överenskommas med företrädare för särskilda distrikt i Donetsk och Lugansk oblaster inom ramen för den trilaterala kontaktgruppen . Val kommer att hållas i enlighet med relevanta OSSE-standarder och övervakas av OSSE / ODIHR.
   Intensifiera arbetet i den trilaterala kontaktgruppen, bland annat genom att inrätta arbetsgrupper för genomförandet av relevanta aspekter av Minsk-avtalen. De kommer att återspegla sammansättningen av den trilaterala kontaktgruppen.
   Anmärkning 1. Följande åtgärder bör ingå i lagen om särskild ordning för lokalt självstyre i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna:
   – Undantag från straff, förföljelse och diskriminering av personer i samband med händelserna som ägde rum i vissa distrikt Donetsk och Lugansk regioner;
   – Rätt till språkligt självbestämmande;
   – Lokala myndigheters deltagande i utnämningen av åklagarmyndigheter och domstolar i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna.
   – Möjligheten för de centrala verkställande myndigheterna att ingå avtal med berörda lokala självstyrande myndigheter om den ekonomiska, sociala och kulturella utvecklingen i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna.
   – Statligt stöd för socioekonomisk utveckling i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna.
   – Att underlätta de centrala myndigheternas gränsöverskridande samarbete i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna med Ryska federationens regioner;
   – Skapande av folkets milisenheter genom beslut av kommunfullmäktige att upprätthålla lag och ordning i vissa distrikt i Donetsk- och Luganskregionerna;
   – Befogenheterna för kommunfullmäktiges suppleanter och tjänstemän som väljs i tidiga val och utses av Ukrainas Verkhovna Rada enligt denna lag kan inte avslutas i förtid.
   Nu när allt är tydligt skrivet i svart på vitt, låt oss komma tillbaka till vad som är inget mindre än en total avslag från Ukrainas Minskavtal, eftersom det senare, som du kan läsa, uttryckligen säger att Kiev måste förhandla med DPR och LPR (”Representanter för vissa distrikt Donetsk och Lugansk”).
   Vladimir Putins rådgivare för Donbass, Dmitry Kozak, påpekade den hyckleriska sidan av Ukrainas inställning att få det att se ut som om det inte förhandlar med DPR och LPR, när det faktiskt gör det i den trilaterala kontaktgruppen.
   ”Alla ansträngningar syftar inte till att skapa fred utan formellt att undvika direkt dialog och kontakt med företrädare för Donetsk och Lugansk. Samtidigt finns denna dialog. Alla diskussioner i kontaktgruppen och dess undergrupper är 99% diskussioner mellan företrädare för Ukraina och Donbass. Detta är för att skapa en frånvaro av en sådan dialog för de radikala ukrainska politiska krafterna, säger Kozak.
   Dmitri Kozak föreslog också att hålla ett möte i Donbass senast den 27 april med Tyskland, Frankrike, Ukraina, DPR och LPR för att diskutera eldupphöret.
   Inför detta förslag och ignorerar den varning som utfärdades i går av Denis Pushilin, DPR-ledaren, mot ytterligare försök att involvera tredjeländer i konfliktlösningen, har Ukraina uppmanat Israel att förmedla förhandlingarna mellan Kiev och Moskva . Detta är i bästa fall rent nonsens, eftersom Ukraina, som du kan läsa själv i Minsk II-avtalen, inte borde förhandla med Moskva utan med DPR och LPR, och i värsta fall fullständigt skitsnack.
   Hur som helst, detta nya nonsensuttalande visar tydligt att Ukraina helt har avfärdat Minskavtalen och kommer aldrig att tillämpa dem, eftersom Kiev vägrar att förhandla med DPR och LPR, enligt vad som anges i ovannämnda avtal! Låt oss kalla en spade en spade. Ukraina har begravt Minskavtalen! Låt Kiev säga det öppet en gång för alla istället för att låtsas att de vill tillämpa sina avtal medan de vägrar att göra det som står där. Detta sparar tid för alla.
   Christelle Néant
   https://www.donbass-insider.com/2021/04/26/ukraine-refuses-to-negotiate-with-the-dpr-and-lpr-thus-publicly-disavowing-the-minsk-agreements/

   • Kiev är skyldig 4,6 miljarder USD dollar i Donbass pensionsutbetalningar.
    Donetsk 23 april – DAN. Ukrainska pensionsskulder till DPR-pensionärer har närmat sig 130 miljarder hryvnian (4,6 miljarder USD), sade DPR: s handels- och socialpolitik Larisa Tolstykina vid rundabordskonferensen om Donbass Civil Rights Rights Protection.

    ”Ukrainas totala pensionsskuld till DPR-invånare är 128,9 miljarder hryvnian från och med den 1 april 2021. Inklusive 9,6 miljarder hryvnian i pågående pensioner till invånare med funktionsnedsättning. Hon sa att republikerna konsekvent tar upp frågan om pensionsförmåner vid de ekonomiska undergruppsmötena, men Ukraina är inte villig att lösa situationen.
    Rundbordet är organiserat som en del av ryssarnas enhet: skydd av rättigheter och friheter International Forum. Den Kiev-införda ekonomiska blockaden av Donbass har funnits sedan den 15 november 2014. Då ordnade president Petr Porosjenko att stoppa alla sociala betalningar till regionen och förbjöd bankverksamhet där. Det två dagar långa forumet öppnade i Donetsk på torsdagen. Den samlade cirka 500 delegater inklusive talman för LPR-parlamentet Denis Miroshnichenko, ryska parlamentariker Andrey Kozenko och Alexey Zhuravlyov, historiker, kulturexperter, samhällsaktivister och representanter för ungdomar från Donbassrepublikerna och Ryssland.
    https://dan-news.info/en/economy/kiev-owes-4-6-billion-usd-of-donbass-pension-payments.html

    • Endast västvärlden kan tvinga Kiev att följa Minsk-avtalen för en bosättning i Donbass konstaterades av den ryska utrikesministern Sergei Lavrov, rapporterar RIA Novosti den 28 april. ”Huvudansvaret ligger på väst, eftersom bara väst kan tvinga Ukrainas president Volodymyr] Zelenskiy att göra vad hans föregångare undertecknade och Zelenskiy undertecknade, när han i december 2019 i Paris bekräftade med presidenterna för Ryssland, Frankrike och tyska Kansler finns inget alternativ till Minsk-avtalen och åtog sig att införliva frågorna om Donbass särskilda status i lagstiftningen och i huvudlagen”, sade ministern
     https://ukraina.ru/news/20210428/1031264826.html

     Volodymyr Zelenskyy lurar och informerar allmänheten att Vladimir Putin har gått med på att träffa honom och att han redan har instruerat chefen för sitt kontor, Yermak, att utarbeta frågan.
     Om president Zelensky vill återställa normala förbindelser är det välkommet säger Vladimir Putin vid i en presskonferens… Men vad ska vi prata om?
     Om vi ​​talar om att diskutera Donbass-problemen borde det ukrainska ledarskapet träffa ledarna för DPR och LPR. Och först därefter diskutera dessa problem med företrädare för tredjeländer, som i detta fall är Ryssland. Om Zelensky vill diskutera frågor om bilaterala relationer, är vi redo att ta emot honom i Moskva närhelst som det passar honom”.
     Moskva insisterar på att fred i Donbass endast är möjlig som ett resultat av direkta förhandlingar mellan Kiev och Donetsk och Luhansk.
     Detta anges också i åtgärdspaketet för genomförandet av Minskavtalen. Men de ukrainska myndigheterna insisterar på att de under inga omständigheter kommer att gå med på detta. Återigen bekräftade Zelenskiy att hans ståndpunkt i denna fråga inte har förändrats, i en intervju med The Financial Times för några dagar sedan.
     Kommer Ukrainas president åka till den ryska huvudstaden för att reglera de bilaterala ryss-ukrainska förbindelserna? Det finns redan alternativ för att besvara denna fråga. Den tydligaste av dem gavs av vice premiärminister, minister för återintegrering av de tillfälligt ockuperade områdena i Ukraina Oleksiy Reznikov den 24 april. ”Under ett krig kan presidenten inte åka till huvudstaden och träffa en person som är en representant för angriparlandet.
     En dag tidigare talade Leonid Kravchuk , chefen för den ukrainska delegationen till den trilaterala kontaktgruppen, i samma anda den 23 april. ”Ukrainas president kommer aldrig åka till Moskva för att förhandla om ett krig i Donbass. Om Putin kommer på idén om förhandlingar i en global skala av förbindelserna mellan Ukraina och Ryssland, kan det bara vara ett neutralt land, sade han. Alla bestämde att detta var Kievs officiella ståndpunkt.
     Det är uppenbart att Ukrainas president behöver en konversation om konflikten i Donbass. Vladimir Putin kommer definitivt inte att leda honom av ovanstående anledning, och dessutom anser den ryska ledaren att det är nödvändigt att först förbereda specifika avtal som kommer att genomföras. Zelensky har visat att han inte kan ta ansvar för sina egna ord och vägrar att genomföra de beslut som alla parter enats om vid toppmötet i Normandie fyra i Paris 2019.
     Således kommer utsikterna för ett möte i Moskva att vara noll. Kreml kommer inte att diskutera något annat än det uttalade ämnet förrän Kiev visar att det kan ta konstruktiva steg mot fred och inte bara oändligt prata om det.
     https://ukraina.ru/opinion/20210427/1031253866.html

 6. https://vietnamnet.vn/en/feature/general-nguyen-chi-vinh-we-are-paying-the-debt-to-soldiers-step-by-step-730064.html

  Svaret på frågan vem som vill ha ett hett krig finns här: År 2010 beräknade Vietnam att det skulle ta ytterligare 200 år att rensa all mark från oexploderade bomber, vilka var allt mellan stora pjäser till de värsta som var de små granatliknande multipelbomberna, eftersom dessa är som en liten näve, osynliga och lockar till sig barnahänder. Eftersom perspektivet om 200 år efter redan 45 års utförda arbete tedde sig dystert, beslöt landet att lägga ytterligare resurser på det farliga arbetet och numera räknar man med ”endast” 50 år till. Artikeln nämner inte Laos, där problemet lär vara ännu värre, eftersom det landet är betydligt fattigare men överöstes av likartade mängder av explosiva sprängladdningar.

  Den som fällde denna ohyggliga last över hela länder kom från tryggheten på andra sidan Stilla Oceanen och behövde därför inte frukta att de angripna skulle kunna svara med samma mått. Inte en enda vietnamesisk eller laotisk spränglddning ligger gömd i marken bortom oceanen.

  Likadant tänker denna makt även idag. Hetsa europeiska hetsporrar mot Ryssland som är ett av de få länder som besitter förmågan att bryta denna onda cirkel och kan besvara elden med förödande kraft mot pådrivaren trots att denna befinner sig bortom oceanerna.

  • Det är väl så att det är de ryska kärnvapnen som sätter stopp för EU/USA:s och globalisternas planer på världsherravälde! En del här verkar inte begripa vilken dyster värld det blir om globalisterna får fritt fram men vi har fått exempel via de nedskärningar i rörelse och mötesfriheten som den hysteriskt överdrivna corona-influensan fört med sig! Media förtiger att i lördags var det mellan en halv och en miljon människor i London som protesterade mot inskränkningarna. Globalisterna har hela tiden ett finger uppe i luften och känner av hur fort de kan flytta fram sina positioner så efter de stora demonstrationerna i London och Berlin så lär de backa ett par steg och försöka hitta på nya strategier!

 7. Kallduch/bakslag för pajasen Ze?!
  USA stöder Minsk-avtal för att avsluta den blodiga konflikten i Donbass, vilket strider mot ukrainska krav på ändringar av villkoren för fredsavtalet 2014

  Amerikanska diplomater har upprepat sitt stöd för en långvarig plan för att sätta stopp för striderna i krigshärjade östra Ukraina, bara en dag efter att Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa att den var föråldrad och bör ändras.

  På måndagen, i en intervju med Financial Times, föreslog Zelensky att Minsk-avtalen, som undertecknades 2014, faktiskt inte kunde genomföras. ”Jag deltar nu i processen som utformades före min tid”, sa han. ”Minsk-processen borde vara mer flexibel i denna situation. Det borde tjäna dagens syften, inte för det förflutna. ” Han fördubblade kommentarerna som talade till lokala TV-besättningar senare på tisdagen.

  Pakten, som utvecklades av ukrainska, ryska och internationella representanter vid ett möte i den vitryska huvudstaden, genomfördes aldrig, där både Kiev och de självförklarade Donbass-republikerna anklagade varandra för att inte uppfylla sina åtaganden. Dess villkor inkluderar ett fullständigt eldupphör och ett förbud mot tunga vapen. De senaste veckorna har eskalerat blodsutgjutelse längs kontaktlinjen, med Kievs styrkor som kolliderar med de som är lojala mot de utbrytande regionerna, som har vänt sig till Moskva för att få stöd.

  Men nästa dag bekräftade det amerikanska utrikesdepartementet för TASS att det trodde att formatet fortfarande var det bästa sättet att avsluta blodsutgjutelsen och helt enkelt kräver att det genomförs snarare än att avvisas. ”Vi fortsätter att stödja Minsk-avtalen som grund för en diplomatisk uppgörelse”, sade diplomaterna samtidigt som de anklagade Moskva för att ha provocerat konflikten i första hand.

  ”För att detta ramverk ska lyckas måste Ryssland uppfylla alla sina skyldigheter i enlighet med dessa avtal, samt arbeta i god tro för att avsluta konflikten i östra Ukraina.” (Min kommentar: vilka är ryssarnas skyldigheter??)

  Västra analytiker har tidigare sagt att Kiev ser Minsk-arrangemangen som bristfälliga och ouppnåbara, och det finns ett allt större block som kräver att affären ska kasseras.

  Förnyade strider under de senaste veckorna har lett till rapporter om soldater och civila som dör på båda sidor om klyftan. ”Situationen på kontaktlinjen i Ukraina är extremt instabil,” har Kreml-talesman Dmitry Peskov sagt. ”Dynamiken i utvecklingen av denna situation och beteendet hos den ukrainska sidan skapar risken för återupptagande av fullskaliga fientligheter.”

  Moskva har varnat för att en allvarlig offensiv från Kiev kan leda till en humanitär katastrof och hota Rysslands säkerhet. Om detta skulle hända, sade Peskov, ”inget land i världen skulle stå åt sidan. Och alla länder, inklusive Ryssland, skulle vidta åtgärder för att förhindra att sådana tragedier händer igen. ”

  Analytiker rapporterade att tiotusentals ryska trupper hade utplacerats längs gränsen till Ukraina de senaste veckorna, vilket utlöste påståenden i väst om att Kreml kan vara nära att beställa en invasion. Förra veckan meddelade dock försvarsminister Sergey Shoigu att en serie övningar hade avslutats och att soldaterna skulle återvända till sina normala baser. Med tanke på journalister på tisdag bekräftade han att övningarna hade varit ett svar på ”hotande Nato-aktiviteter” i regionen.

  Senare samma dag anlände Zelensky till gränsen till Krim för en inspektion av ukrainska militära enheter som var stationerade där. ”Vi tittar på våra positioner och vi kontrollerar beredskapen för utrustning, våra krigare och våra brigader”, sa han.

  Den ukrainska presidenten varnade för att landet inte kunde se konflikten som löst och hävdade att ”det faktum att [ryska] trupper drar sig tillbaka betyder inte att armén inte borde vara redo för det faktum att de kan återvända till gränserna för vårt land när som helst. ”

  Zelensky har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin att delta i bilaterala samtal om Donbass framtid. Kreml har dock sagt att det skulle vara fel att utelämna ledarna för de två utbrytningsregionerna i Donetsk och Lugansk.

  ”Ryssland är inte part i denna konflikt, och Moskva är övertygad om att det enda rätta steget för en lösning kan vara genomförandet av bestämmelserna i Minsk-åtgärdspaketet, samt att etablera en direkt dialog med företrädare och ledarskap för de två självutnämnda republiker, sade Peskov på tisdag och lade till sin röst till dem som förespråkar att de befintliga avtalen ska respekteras.
  https://www.rt.com/russia/522276-minsk-agreements-peace-deal/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  En artikel från 2016 beskriver vad ukrainarna och rebellerna har gjort enlighet med Minsk2. Den är giltigt även idag.
  Who’s More in Violation of Minsk-2 – Kiev or Donbass?,” Gordonhahn.com Russian and Eurasian Politics, 19 February 2016
  https://gordonhahn.com/2016/02/19/whos-more-in-violation-of-minsk-2-kiev-or-donbass/

  Det är ingen nyhet att Ukraina vägrar att förhandla med rebeLlerna.
  Why Kiev Refuses to Negotiate with the Donbas Rebels,” Gordonhahn.com Russian and Eurasian Politics, 19 April 2016
  https://gordonhahn.com/2016/04/09/why-kiev-refuses-to-negotiate-with-the-donbas-rebels/

 8. Om Kiev inte vill förhandla med Donbass, utan försöker förhandla med Moskva (om kriget i Donbass), så behöver Ryssland inte förhandla med Ukraina, utan förhandla direkt med USA, som styr Ukraina.

  Förenta staterna och västvärlden ser inte Ryssland som en jämlik partner, vars intressen måste räknas med. Tyvärr bedriver de en aggressiv antirysk politik. Dessutom byggde de en plan för en våldsam statskupp i Vitryssland. Detta kunde inte ha hänt utan tillstånd från USA:s ledning- och Biden.
  Men, som Vladimir Putin sa, är Ryssland redo att svara och kommer att svara på aggressiva handlingar. Hittills har USA och Europeiska unionen antingen ändrat sig eller planerar nästa steg.

  Men hur som helst är en sådan antirysk politik en återvändsgränd och den leder inte någonstans

 9. Ukrainas president sätter toppmötet med Putin i Vatikanen när Kreml säger att det är ”underbart” att höra Kiev prata om fred, inte om krig
  Bland rapporterna om försämrad strid i Donbass de senaste veckorna har Ukrainas president Volodymyr Zelensky kallat till ett möte för att diskutera situationen med sin ryska motsvarighet Vladimir Putin att äga rum i Vatikanen.

  I en intervju med det italienska dagbladet La Repubblica som publicerades på tisdag sa Zelensky att det var ett behov av att träffas för att diskutera krisen i östra landet och beklagade bristen på ”verklig direktkommunikation” under tidigare år. Sedan dess har han instruerat tjänstemän att öppna kanaler med Kreml och hävdat att ”saker kommer till det stadium där mötet kommer att äga rum.”

  Den ukrainska ledaren pekade på Heliga stolen som en idealisk värd för samtalen. Som världens minsta suveräna stat förvaltas Vatikanstaten, en enklav inom Italien, av den romersk-katolska kyrkan. Tidigare denna månad uttryckte påven Francis oro över utplaceringen av ryska trupper nära gränsen till Ukraina och sade att han betraktade utvecklingen med ”stor oro.”

  ”Snälla”, tillade kyrkans högsta biskop, ”jag hoppas att en ökad spänning undviks, och att tvärtom gör gester som kan främja ömsesidigt förtroende och gynna försoning och fred som är så nödvändiga och så önskade.”

  Trots detta förvånades Vatikanen enligt uppgift att läsa Zelenskys kommentarer till pressen, eftersom han ”inte hade godkänt sitt förslag” med kyrkans tjänstemän i förväg.

  ”För Vatikanens diplomatiska tjänst kom detta som en överraskning”, berättade en källa i Holy Holy TASS senare på onsdagen.

  Som svar på förslagen samma dag sa Kreml-talesmannen Dmitry Peskov att Kievs övertagningar om behovet av att avtrappa situationen var välkomna.

  ”Naturligtvis är detta en utmärkt förklaring, och naturligtvis strävan efter fred, det kan och bör stödjas på alla sätt”, säger Peskov till journalister.

  ”Men,” varnade tjänstemannen, “faktum är att, om jag förstår rätt, har Ukraina och Ryssland, tack och lov, aldrig kämpat, och vi borde nog inte tala om fred mellan Ukraina och Ryssland, även om Ukraina har förstört vår bilaterala relationer avsevärt. ”

  Under de senaste dagarna har Moskva sagt att alla samtal om Donbass framtid främst måste hållas mellan Kiev och ledarna för de två självdeklarerade brytrepublikerna i Donetsk och Lugansk. ”Ryssland är inte part i denna konflikt”, har Peskov tidigare sagt och insisterat på att ”direkt dialog” var nödvändig mellan Zelenskys representanter och ledare i Donbass.

  På måndagen antydde Zelensky att han anser att det är värt att se över Minsk-avtalen, som undertecknades 2014 mellan Ukraina, Ryssland och västerländska observatörer. Avtalen är utformade för att leverera en varaktig fredsuppgörelse för regionen, inklusive ett eldupphör och ett förbud mot tungt vapen. Avtalen har aldrig genomförts, där båda sidor anklagar varandra för att bryta mot deras villkor.

  Washington har emellertid sedan försökt driva tillbaka förslagen. ”Vi fortsätter att stödja Minsk-avtalen som grund för en diplomatisk förlikning”, sade amerikanska tjänstemän på tisdag, samtidigt som de skyllde Ryssland för den nuvarande återvändsgränden. Kreml har också upprepat sitt stöd för fredsavtalet.

  Analytiker hade rapporterat att tiotusentals ryska trupper hade utplacerats längs gränsen till Ukraina under de senaste veckorna, vilket väckte rädsla i väst att Moskva kan vara nära att beställa en invasion. Förra veckan meddelade försvarsminister Sergey Shoigu att en serie beredskapstest hade avslutats och att soldaterna skulle återvända till sina vanliga baser. Med tanke på journalister på tisdag bekräftade han att övningarna hade varit ett svar på ”hotande Nato-aktiviteter” i regionen.

  Ryssland har varnat för en potentiell humanitär kris i Donbass om Kiev skulle inleda en fullskalig offensiv. I det här fallet sade Peskov tidigare denna månad, ”inget land i världen skulle stå åt sidan. Och alla länder, inklusive Ryssland, skulle vidta åtgärder för att förhindra att sådana [humanitära] tragedier händer igen. ”
  https://www.rt.com/russia/522360-putin-zelensky-vatican-summit/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here