Samtalen som kunde ha avslutat kriget i Ukraina

18
880
Bild: från möte 2019. Wimimedia Commons.

En ny artikel av professor Glenn Diesen på https://steigan.no/2024/04/foreign-affairs-skriver-om-diplomatiets-skjulte-historie-som-kunne-ha-avsluttet-krigen/

Rysslandsexperten professor Glenn Diesen.

Primär källa: https://www.foreignaffairs.com/ukraine/talks-could-have-ended-war-ukraine
En dold historia av diplomati som blev kort – men som innehåller lärdomar för framtida förhandlingar
Den var inte ”dold”! Media vägrade rapportera om verifierbara fakta och stämplade alla som diskuterade det som ”putinister” och ”propagandister”.

Varför missade media att rapportera om följande:

– Första dagen efter att Ryssland invaderade bekräftade Zelenskij att Moskva kontaktade dem för att förhandla om fred baserad på neutralitet.

– Tredje dagen efter invasionen bekräftade både Moskva och Kiev att förhandlingar skulle inledas baserat på att återställa ukrainsk neutralitet.

– USA:s talesman, Ned Price, hävdade att USA inte kunde stödja fredsförhandlingarna eftersom detta krig var mycket större än Ukraina.

– De israeliska och turkiska medlarna bekräftade under förhandlingarna att de var nära en överenskommelse när Ryssland skulle kompromissa om allt annat än neutralitet/slut på Natos expansionism, men USA och Storbritannien blockerade det då de såg en möjlighet att försvaga Ryssland.

Översättning av utkast till avtal från 15 april 2022. Översatt från ryska.
– Ledaren för Zelenskys politiska parti bekräftar att det fanns en överenskommelse, och den tidigare rådgivaren till Zelensky bekräftar också att det fanns en överenskommelse, men amerikanerna ville att ryssarna och ukrainarna skulle slåss mot varandra.

Översättning av utkast till avtal från 15 april 2022. Översatt från ryska.
– Den ukrainska ambassadören Chalyi, som deltog i fredsförhandlingarna, hävdar att Putin ”försökte allt” för att nå ett fredsavtal och att de var väldigt nära en överenskommelse innan den sköts upp.

Bild: Turkiets president Erdogan talade till delegationerna från Ryssland och Ukraina innan förhandlingarna i Istanbul.

– General Harald Kujat, tidigare chef för den tyska armén och tidigare chef för Natos militärkommitté, argumenterar för en överenskommelse som nåddes innan USA och Storbritannien saboterade det genom att berätta för Zelensky att de inte skulle stödja fredsavtalet utan skulle ge honom alla vapen han behövde att besegra Ryssland på slagfältet. Enligt Kujat såg USA och Storbritannien en möjlighet att döda ryssar och därigenom försvaga en strategisk rival.

Detta har varit en propagandakampanj som vädjar till de bästa i mänskligheten att göra det värsta. De provocerade fram ett krig och saboterade alla vägar till fred för att bekämpa Ryssland till den siste ukrainaren, och de sålde det till allmänheten som att ”stödja” och ”hjälpa” Ukraina. Nästan ingen ”pro-ukrainsk” politik sedan kuppen 2014 har haft stöd av majoriteten av ukrainare och har slutat i tragedi för deras nation.

– Den enda anledningen till att vi nu kan prata om förhandlingarna är att Nato har tagit slut på ukrainare och kriget har gått förlorat. Allmänheten måste därför vara beredd på en kraftmätning efter två års påståenden om att Ukraina vinner, samtidigt som de vägrar att sätta sig ner och prata med Ryssland. Helt äckligt och skamligt!

Relaterat
Opinionsundersökning i 30 länder i Europa: En stor majoritet vill ha vapenvila och fredsförhandlingar i Ukraina.
Ordföranden i Zelenskys parti ”Folkets tjänare” säger nu: Ukraina kunde ha accepterat Rysslands fredsplan våren 2022
Israels tidigare premiärminister säger att USA ”blockerade” hans försök till ett fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina

Föregående artikelLedande rysk militär: USA tillverkar biologiska vapen i Ukraina
Nästa artikelRapport från klimatmanifestationen igår 19 april och intervju med bloggredaktören
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Gillar sista frasen, ”äckligt och skamligt”. För det är preecis det, det är; Skamligt och så äckligt. Genomfört av the scuum oof the earth

  • Tja, många de ”kidnappade” barnen visade sig vara i TYSKLAND en skandal som ”Doctor” tydligen missat? Dina inlägg är bara oinformerad BS-spridande!

   • Benny 20 april, 2024 At 17:48@
    Jag vill gärna se en länk (inte en okänd blogg) på att ”många kidnappade” barn visade sig vara i TYSKLAND”, skulle vara intressant att läsa.

    Det är som att påstå att förintelsen aldrig har ägt rum, eftersom man hittade överlevande judar i Tyskland efter andra världskriget.

    • @Doctor 20 april, 2024 At 21:49
     ”Jag vill gärna se en länk (inte en okänd blogg) på att ”många kidnappade” barn visade sig vara i TYSKLAND”, skulle vara intressant att läsa.”

     Sådan information publiceras inte i västerländska medier.
     ======================================
     https://lenta.ru/news/2024/04/18/politsiya-frg-nashla-161-ukrainskogo-rebenka-kotoryh-schitali-vyvezennymi-v-rossiyu-kak-oni-okazalis-v-germanii/

     20:12, 18 april 2024
     Ukrainska barn som tros ha blivit bortförda av Ryssland hittades i Tyskland. Tysk polis förklarade hur de kom dit

     Tysk polis: Ukrainska barn reste in i Tyskland av egen fri vilja

     De flesta av de barn som eftersöktes av Ukraina, som hamnade i Tyskland efter starten av en speciell militär operation (SVO), tog sig in i Tyskland på egen begäran, säger den tyska federala kriminalpolisen till Lenta.ru. Innan detta trodde Kiev att dessa barn tvångsförts till Ryssland.
     Den 17 mars sade chefen för den nationella polisen vid Ukrainas inrikesministerium, Ivan Vygovsky, att mer än 160 ukrainska barn, som Kiev ansåg vara bortförda av den ryska sidan, hittades i Tyskland. Uttalandet gjordes under ett möte med ordföranden för det tyska inrikesministeriets federala kriminalpoliskontor, Holger Münch.

     ”Tack vare vårt samarbete med tyska brottsbekämpande myndigheter (…) har 161 ukrainska barn i Tyskland som efterlysts som tvångsförflyttade fastställts” – Ivan Vyhovsky, chef för den nationella polisen i Ukraina

     Chefen för den ukrainska brottsbekämpande myndigheten specificerade dock inte hur barn från Ukraina, som ansågs förda till Ryssland och Vitryssland, hamnade i Tyskland. Representanten för den tyska kriminalpolisens federala kontor, Jakob Bednarz, berättade för Lenta.ru-korrespondenten detaljerna i detta fall.

     Tysk polis hjälpte Ukraina att leta efter försvunna barn
     Bednarz sa att ukrainska myndigheter år 2023 sammanställde listor över försvunna ukrainska minderåriga som påstås ha blivit bortförda.
     Kiev vände sig till internationella centrala polismyndigheter för att få hjälp med att identifiera var offren var. I Tyskland har den federala kriminalpolisen tagit över samordningen av sökandet efter försvunna barn.

     ”Alla personuppgifter om [de försvunna barn] kontrollerades i informationssystem och register som stod till polisens förfogande för att få bevis på [deras] närvaro i Tyskland” – Jakob Bednarz, talesman för Federal Criminal Police Office republiken Tyskland

     Tyskland talade om processen att fastställa var ukrainska barn befinner sig
     Federal Office samlade in möjliga adresser till de försvunna barnen, och sedan skickades dessa uppgifter till de lokala behöriga statliga polismyndigheterna för att verifiera informationen och intervjua personerna som åtföljde dem.

     ”Den stora majoriteten av de eftersökta personerna reste in i Tyskland tillsammans med vårdnadshavare eller medföljande personer av egen fri vilja som en del av en gemensam flykt från krigszonen” – Jacob Berdanz, talesman för Förbundskriminalpolisen i Förbundsrepubliken Tyskland

     Ryssland har upprepade gånger uttalat att anklagelserna om olagligt avlägsnande av barn från Ukrainas territorium är ogrundade.
     Det var detta fall som fick Internationella brottmålsdomstolen (ICC) att utfärda arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin och barnrättskommissionären Maria Lvova-Belova i mars 2023. Ryska myndigheter anklagades för att organisera ”kidnappningen” av ukrainska barn.
     Ryssland erkänner inte ICC:s beslut eftersom det inte är part i Romstadgan. Moskva anser att åtal i det här fallet uppenbarligen är olagligt. Enligt ryska myndigheter kom de flesta barn från Ukraina till Ryssland med sina föräldrar eller andra släktingar, och cirka 1,5 tusen minderåriga är bosatta i institutioner för föräldralösa barn och barn utan föräldravård. Några av dem placerades hos ryska familjer.

     Daria Balatskaya

  • Kidnappning..du menar ’kidnappning’, i betydelsen; föra i säkerhet i skydd mot pedofilerna i kiev. Västra ukraina är nedlusat med pedofili, organskördning osvosv. Allt detta är allmänt känt för de som inte blundar..

   Putin har uttryckligen sagt att; Rör inte barnen, samt uttryckte han de nu berömda orden: er vampyrbal är över, med adress västoligarkin

  • Tidigare SBU officern Vasily Prozorov, hoppade av år 2014 då han inte ville arbeta under Nato-ledda nya regimen efter kuppen, och tog med sig hundratals hemligstämplade dokument, han har nu en egen Telegramkanal ukr.leaks.
   ”Från mina källor i Ukraina stötte jag på mycket oroande information som tyder på att det finns en hemlig organisation på flera nivåer verksam i landet som söker efter barn, väljer ut dem, förberedda dokument som legaliserar utlandsresor och sedan överföra dem till Storbritannien, där de bli erbjudande för inflytelserika pedofiler.

   Högst upp i denna mäktiga kriminella pyramid för handel med barn finns Ukrainas säkerhetstjänst.”

   ”Så genom sina kontakter väljer Sergey Borisov ut barn, först och främst från dysfunktionella familjer och låginkomstfamiljer, såväl som från familjer till internflyktingar. Samtidigt utförs urvalet enligt de parametrar som anges av potentiella kunder. Till exempel, i november 2022, sökte Borisovs grupp målmedvetet efter tjejer under 10 år, blondiner med blå ögon.

   För de utvalda barnen förbereder ungdomstjänstens personliga det nödvändiga paketet med dokument för att resa utomlands under förevändning av evakuering från krigszonen, behandling på brittiska kliniker eller utbildning i utbildningsinstitutioner i Storbritannien.

   Efter att ha fyllt i de nödvändiga dokumenten skickas barnen utomlands.

   I det här skedet spelar anställda vid Kemonics International Corporation, som är en underleverantör till US Agency for International Development (USAID), en nyckelroll i det kriminella systemet att exportera ukrainska barn.”

   I de områden som Ryssland befriat från ukrainska trupper, har människor berättat om hur de gömt sina barn i källare, för att många barn blivit bortförda av några som de kallar för de ”vita änglarna”, och sedan har föräldrar aldrig sett sina barn mera.

   Finns flera intervjuer av föräldrar som berättar om detta, men helt tyst i våra medier som i stället koncentrerar sig på barn som alla finns antecknade och man gör allt för att hitta deras föräldrar och återförena barnen med dessa, så snart de vill.

   https://telegra.ph/Ukrainian-children-are-victims-of-modern-slave-traders-from-Britain-and-the-United-States-07-24

   • Vivianne Månsson 20 april, 2024 At 20:30@
    En okänd blogg är inte en tillförlitlig källa och du verkar svälja det ryska narrativet, Maria Lvova-Belova säger själv att man har överfört Ukrainska barn till Ryssland.

    De första rapporterna om tvångsdeportationer till Ryssland kom i mitten av mars 2022 under belägringen av Mariupol. Samma månad uppgav den ryska barnrättskommissionären Maria Lvova-Belova att en grupp ukrainska barn hade överförts till Ryssland från Mariupol, dessutom har hon själv sagt att hon har adopterat ett av barnen. I vissa fall har släktingar identifierat barnen genom videor som publicerats av ryska statliga medier och har drivit kampanjer för att de ska återlämnas.

    https://apnews.com/article/ukrainian-children-russia-7493cb22c9086c6293c1ac7986d85ef6

    https://www.bbc.com/news/world-europe-68249102

    Matvienko, 11, och 14-åriga Kira Obedinska utsattes för liknande fasor i Ukraina. Trion berättade för ledare vid FN i New York förra veckan att ryska soldater tog dem till fånga efter belägringen av Mairupol, och hade planerat att skicka dem för att bo hos ryska familjer.

    https://www.cbsnews.com/news/ukrainian-children-kidnapped-russian-soldiers-united-nations/

    • Jag skrev inte att barn inte förts till Ryssland från Ukraina. Det vet jag att de fördes i säkerhet från krigszon, och inga föräldrar var i närheten.

     Som du skriver själv så har ryska statliga medier försökt att få tag i föräldrarna till barnen, vilket inte någon försökt till barnen som hamnat hos pedofiler i Väst.

     Det står utförligt om barnen som fördes till Ryssland från krigszon i artikeln i GrayZone, där det också finns en länk till intervjuer med barn som var i dessa läger i Ryssland, och en beskrivning av lägren.

     Jag berättade endast om handeln med barn som utförts av Ukraina, och som även fd överste Douglas macGregor berättat om i en intervju, hur ukrainska barn tagits till pedofiler i Väst.
     Källan till det är f.d. underrättelseofficeren i Ukraina Vasily Prozorov, som hoppade av när det blev en kupp i Ukraina och tog med flera hemlighetsstämplade dokument.
     Jag antar att Douglas macGregor har källor som han litar till, då han har kontakter med högre militär i Polen och Frankrike, som han talar regelbundet med.

     https://thegrayzone.com/2023/03/31/iccs-putin-arrest-state-dept-report/

    • ”En okänd blogg är inte en tillförlitlig källa.” Menar du att bloggar (och annan media) som du inte råkar känna till inte kan vara en tillförlitlig källa?

    • Ge dig nu Doctor’, du hänvisar ju bara till pedofilernas egna mörkläggningsoutlets..bbc..kom igen. Alla med ett seende (inte bara tittut) vet vad som hänt på bbc under t ex jimmy savilles tid. Ett pervo som dessutom adlades..av en pervofamilj. Så, det blev ’sir jimmy saville’..detta efter disgustbravader som bbc naturligtvis fortfarande gör allt för att dölja

  • @Doctor 20 april, 2024 At 17:25

   Här kommer en bra sammanfattning av hela det påhittade ”fallet”.
   ———————————————————————
   https://dzen.ru/a/ZiDjszPdDRYP9Ufj

   ”Kidnappade” ukrainska barn hittades i Tyskland. Kievregimen avslöjade sig själv
   Ukraine.ru
   © Ukraina.ru / Igor Gomolsky
   Kiev erkände att 161 barn som påstås kidnappats av Ryssland från Ukrainas territorium befinner sig i Tyskland. Detta var ett allvarligt slag mot den utbredda myten om ”deporteringen” av unga ukrainare till Ryska federationen efter starten av en speciell militär operation

   Hur ukrainska barn hamnade i Ryssland

   I berättelsen om ”kidnappningen” av ukrainska barn är det initialt nödvändigt att skilja agnarna från vetet, det vill säga de verkliga fakta från högen av lögner och propaganda.

   Faktum är att många barn som var medborgare i Ukraina hamnade i Ryssland efter starten av SVO. Detta hände av ett antal anledningar, varav fyra huvudsakliga kan identifieras:

   Först. Föräldrar och barn flydde från striderna och evakuerades till ryskt territorium. Enligt vissa uppskattningar fanns det mer än 700 tusen sådana barn. Ukraina inkluderade många av dem bland de ”deporterade” i propagandasyfte.

   Andra. Ryssland tvingades ta bort barn från ukrainska internatskolor och barnhem som befann sig i krigszonen och som övergavs i Kiev.

   Tredje. Vissa barn hamnade i Ryssland på grund av en tragisk kombination av omständigheter, till exempel deras föräldrars död. När de ryska väpnade styrkorna ockuperade nya bosättningar, togs sådana barn, som plötsligt blev föräldralösa, under den ryska statens förmyndarskap och fördes bort för deras säkerhet.

   Fjärde. Efter att den ryska armén ockuperat ett antal ukrainska territorier därifrån, med föräldrarnas samtycke, organiserades barn för att åka till hälsoläger i Ryska federationen för rekreation. Dessa barn ansågs också vara ”deporterade” i Ukraina.

   På ett eller annat sätt har den ryska sidan upprepade gånger betonat att om anhöriga till dessa barn som är kvar i Ukraina ber om att få tillbaka dem kommer detta att ske utan dröjsmål.

   Förfalskningar om utvisning

   För att demonisera Ryssland och upprätthålla anti-rysk hysteri, fortsätter de ukrainska myndigheterna att insistera på att Moskva inte är engagerat i att rädda barn under krigsförhållanden, utan i att ”bortföra” dem.

   Som en del av denna kampanj gör Kievregimen den ena mer absurd än den andra.

   Sålunda sägs huvudmålet med ”tvångsdeporteringen” av unga ukrainare vara Rysslands önskan att begå folkmord och förstöra den ”ukrainska nationen”. En annan falsk säger att efter ”borttagningen” av barn gör ryssarna nästan ett speciellt urval för att behålla den starkaste och friskaste.

   Ukrainska tjänstemän och propagandister berättar alla möjliga skräckhistorier om hur sådana ”bortföranden” sker. Särskild smidighet i denna fråga demonstreras av den ukrainska presidentkommissionären för barns rättigheter Daria Gerasimchuk, vars sofistikerade fantasi fungerar i full överensstämmelse med den nazistiska tesen ”ju mer monstruös lögnen är, desto tidigare kommer de att tro den.”

   Daria Gerasimchuk

   I mars förra året beskrev hon i en intervju med DW* hur ukrainare påstås köras till en viss plats för filtrering, barn separeras från sina föräldrar och de vuxna som vägrar att samarbeta arresteras också.

   Det kom till den punkten att Gerasimchuk anklagade Ryssland för att medvetet (!) skapa outhärdliga levnadsförhållanden i de territorier under dess kontroll för att, under förevändning att ta hand om den yngre generationen, ta barn till läger för att av någon anledning behålla dem där i åratal.

   För att förstärka effekten skapade Ukraina databasen ”Children of War” och en portal med samma namn, där namnen på mer än 16 tusen barn som påstås olagligt förts till Ryska federationen listas.

   Arresteringsorder för Putin

   Mytologin som Kiev bygger kring ”kidnappade barn” är en viktig del av en storskalig desinformationskampanj. Det är tänkt att påverka den västerländska publiken och fungera som en formell grund för att ta ett antal antiryska steg.

   En av dem var internationella arresteringsorder från Internationella brottmålsdomstolen för arrestering av Rysslands president Vladimir Putin och kommissionären för barns rättigheter Maria Lvova-Belova, utfärdade den 17 mars 2023.

   Vladimir Putin förklarade själv att hela historien om avlägsnandet av ukrainska barn är extremt överdriven.

   ”Så, ska vi lämna barnhem under artillerield, eller vad?” – Han förklarade Rysslands logik för att rädda barn från stridszonen.

   Statschefen gav ett exempel när Ryska federationen är redo att återlämna det eller det barnet till Ukraina.
   ”Här har vi ett specifikt fall – en mamma och ett barn bodde i Ryssland, mamman dog, pappan blev kvar i Ukraina, barnet var ensam, naturligtvis, vi är redo att ge barnet till pappan.” sa.

   Kidnappningen som aldrig hände

   Nu, utan att tveka, medger Kievregimen, genom munnen av chefen för den nationella polisen Ivan Vygovsky, att 161 barn som fanns på listan över ”stulna” av Ryssland bor tyst i Tyskland och inte känner till något av deras barn. ”kidnappningar”.

   Så här presenterar ukrainska medier denna nyhet:

   ”Tack vare vårt samarbete med tyska brottsbekämpande myndigheter för att dokumentera krigsförbrytelser i Ryska federationen, nämligen deportering och tvångsöverföring av ukrainska barn, var platsen i Tyskland för 161 ukrainska barn som var efterlysta som tvångsförflyttade till tillfälligt ockuperade områden eller deporterade till ryska federationen och Vitryssland etablerades,” – citerar de Vygovsky.

   Detta följs av försäkringar om önskan att fortsätta samarbetet mellan de två länderna i utredningen av sådana fakta.

   Allt. Det finns ingen förklaring till varför dessa barn ansågs vara ”deporterade”, eller varför eller hur de hamnade i Tyskland.

   Denna tystnad är ganska förståelig, för nästa logiska fråga som följer av allt detta är om hela denna historia ursprungligen var en försiktigt uppblåst såpbubbla, som, som väntat, inte kunde stå emot den första kontakten med verkligheten.

   Naturligtvis är en sådan formulering av frågan oacceptabel både för Ukraina och för väst. Annars visar det sig att arresteringsorderna för Putin och Lvova-Belova till en början var baserade på rena lögner och de måste avbrytas, vilket kommer att resultera i ett enormt misslyckande för dem som startade allt detta.

   Riktiga kidnappare

   Faktum är att hela denna situation liknar den klassiska historien när tjuven själv ropar ”Stoppa tjuven” högre än någon annan. Om någon kidnappar ukrainska barn så är det Kievregimen själv som gör det.

   I Ryska federationen finns det en parlamentarisk kommission för att utreda Kievs brott mot barn. I augusti förra året beskrev dess medordförande, statsdumans vice talman Anna Kuznetsova, liknande situationer i Kupyansk (ukrainskt kontrollerat territorium i Kharkov-regionen) i sin Telegram-kanal.

   ”I Kupyansk började Ukronazis aktivt stjäla barn, med tvång ta dem från deras familjer och ta dem till en okänd riktning. Vår parlamentariska kommission för att undersöka Kievregimens kriminella handlingar mot minderåriga känner till mekanismerna för deras arbete,” sa hon. .

   Syftet med allt detta är att exportera barn till Europa. I samma Kupyansk finns en fond som heter ”Vita änglar”, som tar barn från familjer medan deras fäder skickas till fronten för mobilisering.

   Sedan kommer Save Ukraina-fonden till spel och bokstavligen säljer dessa barn vidare till européer.

   *Massmedia som utför en utländsk agents funktioner

   Pavel Kotov

 2. De stackars ukrainarna förstod inte att de var utvalda att bli kanonmat! Zelensky som jude bryr sig mindre om vad som händer i Ukraina än om den enorma privata förmögenhet han byggt upp med korruptionspengar från USA och EU och han sticker så fort marken börjar skaka under fötterna. Frågan för Zelensky är mer om han kan klara sig mot de mordpatruller från Mirodvorets som efter kriget kommer att jaga honom?

 3. […] Min åsikt är att fredsförhandlingar och överenskommelse om ökad säkerhet för Ukraina och Ryssland bör prioriteras före fortsatt krig och dödande. Vi och andra har rapporterat hur USA, i ensam majestät i folkrättsstridiga krig och i statskupper och stöd till statskupper mot demokratier (Se bilagan mot slutet). och Storbritannien aktivt motsatte sig fredsavtal som var nära någon månad efter Rysslands angrepp 24/2 2022. https://www.globalpolitics.se/samtalen-som-kunde-ha-avslutat-kriget-i-ukraina/ […]

 4. En av Kinas främsta Rysslandkännare, Feng Yujun, anser att Ryssland inte kan vinna kriget:

  https://www.economist.com/by-invitation/2024/04/11/russia-is-sure-to-lose-in-ukraine-reckons-a-chinese-expert-on-russia

  https://www.newsweek.com/russia-watcher-china-makes-surprise-ukraine-war-prediction-1890692

  I artikeln i The Economist anges Feng som professor vid Peking University, men man hittar honom också på Fudan University. Detta är två av Kinas främsta universitet, det ena i Beijing det andra i Shanghai.

  En snabb sökning på Google Scholar visar att han publicerar i ryska tidskrifter.

  • Att även i Kina finns en Paasikivi som skriver på mandarin – vilken upptäckt (tipsa Aftonljug och/eller Lögnexpressen. Garanterat första sido stoff i morgondagens upplagor🤪 plus ett litet slant för ditt tipsande)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here