Seymour Hersh: Det kommer fler avslöjande artiklar

1
1180

Seymour Hersh: Det kommer att bli fler avslöjande artiklar påstår Seymour Hersh en kort uppföljare The Crap on the Wall, som förmodligen kan översättas till Skiten på väggen. En slags uppföljare till huvudartikeln

”Det här är en kort rapport från slagfältet här och utomlands, i kölvattnet av släppet i onsdags av min berättelse om Joe Bidens beslut att spränga Nord Streams rörledningar.

Först och främst, tack så mycket för det intresse som så många har visat för vad pipelineberättelsen handlade om: ett mycket farligt presidentbeslut. Ni är förnuftiga läsare.

Jag är en gammal ringräv när det kommer till att släppa explosiva historier baserade på avslöjanden från källor som jag inte namnger, och inte kan namnge. Det finns ett mönster för responsen från mainstream media. Det går tillbaka till min genombrottsberättelse: avslöjandet av My Lai-massakern. Den historien publicerades i fem delar, under fem veckor 1969, av den underjordiska mediegruppen Dispatch News. Jag hade försökt få de två viktigaste tidningarna i USA, Life and Look att publicera historien, men utan framgång. Redaktörer på båda publikationerna hade tidigare bjudit in mig att skriva lite frilans åt dem, men de ville inte ha något att göra med en berättelse om en massaker begången av amerikanska soldater.

Det var en skrämmande tid för mig, med tanke på min tro på det yrke jag valt. Jag fick läsa och kopiera för hand mycket av arméns ursprungliga åtal, som anklagade en sorglig underlöjtnant vid namn William L. Calley Jr. för överlagt mord på 109 ”orientaliska” människor. Jag hade också spårat upp Calley, arméns enda misstänkte, och intervjuat honom på en bas i Georgia – där han var instängd – och fått hans uttalande att han bara gjorde det han beordrades att göra.

William Calley Makes First Public Apology For Vietnam War's ...

Med tanke på allt detta var jag mer än lite förskräckt – låt säga livrädd – över att seniorredaktörer på framstående tidskrifter inte kunde kasta sig över en berättelse som skulle få internationell uppmärksamhet, särskilt när dessa redaktörer hävdade att de beklagade kriget och ville att det skulle ta slut.

Var uppmärksam. Det lär komma mer från den gamla ringräven.

Relaterat
Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen
USA erkänner öppet att man sprängde Nord Stream.
Sy Hersh och livet. Vilka tjänade mest på sprängningen av Nord Stream? Varför rapporterar media som de gör?
Vem låg bakom explosionen av Nord Stream 1 och 2?
Vem sprängde Nord Stream? Äntligen bevis! Eller hur?
Rysslands ”hyllning”/ersättning av Nord Streams pipelines.
Också USA:s vice utrikesminister hyllar sprängningen av Nord Stream 2

Folkrättsprofessor: ”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”

Föregående artikelEtt potentiellt ”scenario” för fredsförhandlingar mellan Ukraina och Ryssland
Nästa artikelNato-blocket har varken moralisk auktoritet eller trovärdighet att döma Ryssland, säger före detta FN-expert
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. The Crap on the Wall, kan översättas till ”Skiten på väggen”, helt korrekt, men det har i engelskan ett betydligt vidare mening som smörja, dumheter, skitsnack, lögn, osanning, desinformation, vilseleda, falskhet, överdrift, skräp, sopor, avfall, kasserat, försök att bedraga, utan kvalitet, nonsens, osv. Vad Seymour Hersh menar här är en nedsättande referens till all smörja och osanning USA matar ut och som media matar ut. Ett närliggande uttryck är ”writing on the wall”, alltså något i framtiden som är förutsägbart.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here