Även Fox News kritiserar USA:s fake om gasattackerna i Syrien

8
3130

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna Youtube, vars innehåll borde publicerats av svenska media. Men de tiger om denna viktiga fråga. Igår hävdade osakliga Mellanösternpodden med eftertryck att Syriens regering låg bakom gasttackerna.

Relaterat.
OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister!

OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma. 31/5 2019.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
Vad är och vad gjorde OCPW? Är OPCW jävig?
USA-skandal hos OPCW – mottagare av Nobels fredspris 2013.
“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
OPCW rapport kvaddar uppgifterna från Vita hjälmarna, USA & Co om nervgasattack i Duoma, Syrien.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
FN-rapporten om gasattacken i Syrien håller inte.

Föregående artikel”Gretas gamlingar” tillbaka på torget
Nästa artikelVem vill ha lite Ukraina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

  • Ja, och vad försöker du berätta för oss med den ”artikeln”? Är ditt inlägg av ironisk karaktär, eller är du den lata typen av troll som inte ens orkar förklara vad du vill ha sagt med en länk till ett patetiskt ”damage control”-artikel publicerad av en ännu mer patetiskt utgivare??
   Är du möjligen medveten om att David Brock som är grundare till Media Matters är samma person som bl a grundade pro-HRC Super Pac ”Correct the record”, – vilket gjorde raka motsatsen till sin titel genom smutskastning och virala falsifieringar av inte bara Bernie Sanders, utan även hans anhängare.
   De anställde hundratals troll som förutom att kontrollera bots samt agera som sock-puppetkonton (sådana som det finns gott om här på Global Politics också) även aktivt attackerade pro-Bernie, -Jill Stein och andra progressiva anhängare på Twitter, FB, Ytube samt andra online mötesplatser under hela upptakten till 2016-valet (men till största sannolikhet även ett tag till direkt efter valet som Russiagate-pushare för att dölja Hillarys inkompetens som presidentkandidat).
   Under hans (D. Brock) republkanska tid, årtionden tidigare, var han aktiv i smutskastningen av Anita Hill, samt hennes feministisk anhängare till förmån för Clarence Thomas, domare vid Usa’s högsta domstol, bl a skrev han boken ”The real Anita Hill” som t o m Google sållar till genren ”karaktärsmord”.
   Så jag kan nog tryggt och enkelt påstå att D. Brock, som har stinkande hundar begravda över stora delar av det politiska landskapet knappast bringar förtroende till någon organisation han är delaktig grundare till..

   Tack för ordet./RulleBulle

   P.s Sök efter länkar själv, denna information är otroligt lätt att hitta, än så länge även på Google, själv har jag dock bytt till;
   ☞ ̄ᴥ ̄☞ DuckaduckaGå för länge sedan!

  • Attacken kanske inträffade Olle men det var INTE Assad som låg bakom den utan de s.k rebellerna som egentligen är Al-Qiada eller IS i olika grupperingar. Assad hade som bekant inget att vinna på att gasa sitt eget folk…Tvärtom han försöker ju rädda Syrien, annars hade han lämnat och bott i ett palats i Moskva för länge sedan om han inte brytt sig om sitt folk!

 1. Insatta bedömare menar att det var i själva verket Netanyahus fis och inte en gas attack som är förklaringen till den fräna lukten i Duma, Syrien. Dessa källor hänvisar till bombningarna från ISIS-flygvapnen strax innan utbrottet. I o m det skingras en hel del dålig luft som omgärdat OPCWs arbete.

 2. Tucker torde vara en libertarian republikan och kan vara irriterande att höra på ibland pga sina högeråsikter, men när det gäller kritiken av USA’s många imperialistiska krigståg är han den främste, och ende, i USA’s MSM.
  Därför respekterar han och Tulsi Gabbard varandra så i denna fråga.

  Ingen har uttryckt kritiken mot Syrienkriget så vältaligt som Tucker, och han har flera episka rants om detta genom åren. Övriga på Fox News är dock samma warmongers som övriga MSM och frågan är varför han tillåts (av Murdoch?). Tucker har det överlägset mest populära nyhetsprogrammet i USA och är älskad av sina (republikanska) tittare, så kanske därför,

  Om Tulsi har ”ovaries” av stål så har Tucker dankar av dito. Hans attack på psykopaten John Bolton, när denne warmonger var gäst, är klassisk.
  Tucker Carlson må vara en högerman men hatar krig och neocons,

 3. Corrupting Science: in Syria probe, OPCW erased experts’ inconvenient findings
  Early in the OPCW’s Douma probe, expert toxicologists ruled out chlorine gas as the victims’ cause of death. Top OPCW officials censored this finding, and then targeted the inspector who raised alarm.
  Av Aaron Maté

  Under de första dagarna av Organisationen för förbud mot kemiska vapen utredning av en påstådd kemisk attack i Douma, Syrien, uteslöt experter från toxikologer klorgas som dödsorsak för de mer än 40 civila som rapporterats på platsen. Istället för att publicera detta fynd, dolde höga OPCW-tjänstemän det och startade sedan en undersökning av en veteraninspektör som ifrågasatte censuren.
  Förtrycket av toxikologerna är bland en rad bedrägerier från OPCW:s ledning för att korrumpera Douma-sondens vetenskapliga process, som beskrivs i denna nya flerdelade undersökning av The Grayzone. Mer än tre år senare har högnivåkampanjen för censur och munkorg gjort världens främsta vakthund för kemiska vapen i skandal.
  Manipulationen började när OPCW:s Fact-Finding Mission (FFM) tog fram en 115-sidig rapport i juni 2018. Rapporten fann inga bevis för en kemisk vapenattack i Douma. Detta undergrävde den uttalade förevändningen för USA-ledda luftangrepp mot Syrien två månader tidigare, och väckte möjligheten att rebeller hade iscensatt incidenten den 7 april 2018 för att rama in den syriska regeringen.
  Men som läckta dokument senare avslöjade, hölls denna ursprungliga rapport från allmänheten. Istället försökte höga OPCW-tjänstemän att pressa fram en ersättningsdokumenterad version som felaktigt hävdade bevis för användning av kemiska vapen. Den ursprungliga rapportens huvudförfattare, Dr. Brendan Whelan, hindrade frisläppandet av den falska ersättningen först efter att ha upptäckt det i sista minuten och skickat ett e-postmeddelande med protest.

  Whelans framgångsrika ingripande den 22 juni visade sig vara en av hans sista. Under de följande månaderna uppstod en spänd konflikt mellan OPCW-teammedlemmar som ville följa fakta, och högre tjänstemän var fast beslutna att förstärka den USA-ledda berättelsen om att en klorattack hade inträffat. En delegation av amerikanska representanter togs in för att påverka inspektörerna. Det ursprungliga laget som sattes in till Douma blev tillskansat av tjänstemän som aldrig satte sin fot där. Och Whelan var faktiskt åsidosatt tills han planerade att lämna organisationen i september 2018.

  När OPCW släppte sin slutrapport om Douma-incidenten i mars 2019 förlorade vetenskapen. I motsats till den ursprungliga rapporten hävdade slutrapporten nu att det fanns ”rimliga skäl” att tro att en kemisk attack inträffade i Douma, och att ”den giftiga kemikalien sannolikt var molekylärt klor.”
  USA, som hade bombat Syrien i april 2018 tillsammans med Storbritannien och Frankrike, krävde upprättelse. ”Slutsatserna i FFM-rapporten stöder det som USA fastställde i vår bedömning av attacken i april förra året – att regimen är ansvarig för denna avskyvärda kemiska vapenattack som dödade och skadade civila”, sade en talesperson för utrikesdepartementet.
  Även om slutrapporten från mars 2019 påstods vara OPCW:s dom, har en mängd läckta interna dokument och e-postmeddelanden sedan dess dykt upp på Wikileaks och The Grayzone som undergräver den USA-ledda berättelsen.
  Med utgångspunkt i dessa publicerade dokument, OPCW-källor och tidigare oavslöjade läckor, avslöjar denna flerdelade undersökning av The Grayzone OPCW-ledningens omfattande och systematiska ansträngning att manipulera vetenskapen.
  Den här delen beskriver hur höga OPCW-tjänstemän censurerade slutsatserna från experttoxikologer som uteslöt klorgas som dödsorsak i Douma. OPCW undertryckte inte bara toxikologernas fynd utan dolde det faktum att de någonsin rådfrågades.
  https://www.blacklistednews.com/article/81244/corrupting-science-in-syria-probe-opcw-erased-experts-inconvenient.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here