OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister!

13
4927
Påstådd gasattack i Syrien och White Helmets

I serien ”Aktuella artiklar för ett eller flera år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…Efter denna har senare rapporter bekräftat att ledande personer inom OPCW spridit lögnaktiga uppgifter. Har ni sett någon debatt om detta i våra etablerade medier?


Denna artikel av Federico Pieraccini, oberoende frilansförfattare som specialiserat sig i internationella affärer och politik har översatts av tjej från Njurunda-trakten. Strategic Culture.

OPCW är formellt oberoende av andra liknande organisationer, men har samarbete med bland annat FN. OPCW fick Nobels fredspris 2013 för ”dess omfattande arbete att förbjuda kemiska vapen” Wikipedia.

Wikipedia – och jag – har tidigare rapporterat att ”Organisationens uppmärksammades mycket under Irakkriget när dess verkställande direktör, den brasilianska diplomaten Jose Bustani, tvingades avgå på grund av påtryckningar från USA”. Wikipedia. och USA-skandal hos OPCW – årets mottagare av Nobels fredspris.

OPCW:s logga.

Jag har tidigare publicerat många artiklar om gasattacker i Syrien, och om kritik mot OPCW för oegentligheter. Se Länkar till dessa och kompletterande information från Caitlin Johnstone och Courage nedan under ”Relaterat”.

Wikileaks avslöjar att OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister! Wikileaks rapport.


OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister!

En visselblåsare från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) har till Wikileaks tillhandahållit autentiska dokument om undersökningar av bombningen av Douma i Syrien 2018.

Dokumenten bekräftar vad många hade skrivit om i månader, nämligen att OPCWs utredningar och slutsatser skapades för att uppnå ett på förhand bestämt resultat som var ofördelaktigt för den Syriska Arabiska Armén och stämma överens med de utrikespolitiska målen i Washington, Tel Aviv, Riyad, Paris, Ankara, Doha och London.

USA har tidigare använt just denna R2P– formel (Responsibility to Protect – Ansvar att skydda) som förevändning för att motivera bombning av ett land.

En kemisk attack som skulle skyllas på den syriska armén verkade vara det enklaste sättet att utlösa R2P och uppnå de önskade utrikespolitiska målen.

Emellertid vet vi nu, utifrån de dokument som publicerats av Wikileaks, att den internationella organisation som skulle säkerställa opartiskhet och objektivitet förfalskade rapporter och förfaranden.

Jose Bustani.

José Bustani, den första generaldirektören för OPCW och Brasilens tidigare ambassadör i Storbritannien och Frankrike sa:

”Det övertygande beviset för oegentligheter i OPCW-utredningen av den påstådda kemiska attacken från Douma bekräftar de tvivel och misstankar jag redan hade.

Jag kunde inte begripa det jag läste i den internationella pressen. Till och med officiella rapporter om utredningar verkade i bästa fall osammanhängande.

Bilden är onekligen klarare nu, om än mycket oroande.”

”Jag har alltid förväntat mig att OPCW skulle vara ett sant paradigm för multilateralism. Min förhoppning är att den oro som offentligen uttrycks av Panelen i dess gemensamma samförståndsuttalande kommer att sätta igång en process genom vilken Organisationen kan återuppstå, för att bli det oberoende och icke-diskriminerande organ som den en gång var.”

Det organ som var tänkt att garantera opartiskhet deltog i en komplott för att beskylla Damaskus för ett brott det inte begått, bara för att Väst skulle ha en ursäkt för att genomföra en bombkampanj mot Syrien.

I denna perversa mekanism avfärdades varje vittnesmål som inte stämde överens med detta manus, från syrier på plats, oberoende utländska journalister eller andra icke godkända källor, i europeisk och amerikansk press som partiska och opålitliga.

Wikileaks avslöjanden ger en sällsynt möjlighet att se bakom täckmanteln och förstå vilka mekanismer som ledde till miljontals dödade, till att länder förstörs och att generationer går förlorade. Vi har redan tidigare sett hur en hegemonisk makt som USA agerar, genom att fabricera påfund som ”massförstörelsevapen”, och gör vad som helst för att behålla sin dominans i en strategisk region som Mellanöstern.

I den kemiska attacken i Douma kan vi urskilja en falsk flaggattack som begåtts av al-Qaida (i Väst omtalade som moderata rebeller som tappert kämpar mot Assad), OPCW som framställer sig som den opartiska skiljedomaren, och bolagsmedia som förstärker de lögner som produceras av detta förment opartiska organ, allt för att få den allmänna opinionen att acceptera användningen av våld för att få ett slut på lidandet i Syrien som påstås orsakas av Assads styrkor.

Den legitimitet som givits al-Qaida och dess närstående gjorde det möjligt för terrorister att mot civila i Syrien genomföra attacker med kemiska vapen i syfte att skylla på regeringstrupper och därmed öppet rättfärdiga internationellt stöd från sådana som USA, Storbritannien och Frankrike. För att garantera framgången för denna konspiration skulle OPCWs bedrägliga rapporter utgöra det humanitära berättigandet för en internationell intervention.

Hela denna fråga är desto mer oroande när vi beaktar frågan om journalistisk etik. Journalister kunde mycket väl ha gjort sina jobb ordentligt och undersökt den kemiska attacken i Douma, samlat vittnesmål från civila och skaffat bildbevis. Istället upprepades Västs propaganda i media och förstärkte OPCWs komprometterade information.

Det blev Wikileaks som kom att utöva riktig journalistik genom publicering av den verifierade informationen från OPCWs visselblåsare och därmed avslöja en enorm skandal som undergräver trovärdigheten i Västs högljudda proklamationer.

Detta är anledningen till att Assange sitter bakom galler, medan nyhetsankare i bolagsmedia tjänar miljontals dollar för att till allmänheten förmedla den officiellt godkända propagandan. Wikileaks berättar sanningen och avslöjar hur västmakterna är villiga att göra allt som står i deras makt för att starta nya krig och fortsätta sin imperialistiska agenda.

Vi ser i detta avslöjande från Wikileaks vad som har gjort den nuvarande världsordningen så instabil och källan till så mycket krig och elände. I syfte att tillfoga Syrien maximal skada lyckades Västs propagandamaskineri kompromettera ett organ som annars respekterats för sin saklighet.

Denna skandal är det senaste exemplet på hur Västs politiker, bolagsmedia och internationella organisationer bara är verktyg i imperialismens händer för att slå mot sina geopolitiska motståndare.

Relaterat.

* Caitlin Johnstone redovisar mer i detalj OPCW:s falsarium, vilket jag hoppas kunna presentera översatt här. Caitlin Johnstone.

* Kompletterande information finns från ett dokument från Courage Courage.

* Här uttalande om de två gascylindrarna från Courage. Courage: 20190227-Engineering-assessment-of-two-cylinders-observed-at-the-Douma-incident

* Ytterligare en intressant rapport. Syria: OPCW Whistleblowers Confirm What We Already Knew. The OPCW Suppressed Evidence Regarding alleged Chemical Weapons Attack.

OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma. 31/5 2019.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
Vad är och vad gjorde OCPW? Är OPCW jävig?
USA-skandal hos OPCW – mottagare av Nobels fredspris 2013.
“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
OPCW rapport kvaddar uppgifterna från Vita hjälmarna, USA & Co om nervgasattack i Duoma, Syrien.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
FN-rapporten om gasattacken i Syrien håller inte.

Föregående artikelBlack Mountain Analysis: Situationen i Mellanöstern
Nästa artikelHot om kärnvapenkrig allvarlig följd av DCA-avtalet med USA om försvarssamarbete
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. OPCW håller kanske stängd idag med anledning av att en viss James Le Mesurier hittades död i Istanbul. Det är samme Mesurier och legosoldat som tränade terroristerna i “Vita Hjälmar” som OPCW förlitar sig på när den falskeligen anklagar ”Syrien för ”kemattacker mot civila”. I vilket fall som helst dags att från OPCW Nobel Priset.

 2. Andre’s Vlchek’s death also in Istanbul,reminds me of James Mesurier’s UK (boss of the disgraced White Helmets in Syria = al Nusra) ”suicide” in Istanbul 11/2019. Early AM, he is said to to have leapt to his death by jumping out of his 1st floor bedroom, landing 5? meters off the wall of the building. Savitt jag vet blev James flugen hem till GB UTAN turkiskt post mortem. Mycket misstankt!! Jag tror definitivt inte pa sjalvmord.
  Andre Vltcheks dodsorsak ar mig veterligt ocksa obekant!?

 3. Navalny-fallet var droppen för Ryssland. Man säger att ett utträde ur OPCW kan bli aktuellt, eftersom OPCW förfalskar rapporter och gång på gång låter sig utnyttjas som politiskt slagträ: Syrien, Skripals och nu Navalny.

  Sergej Lavrov har satt Angela Merkel på pottan. Navalny var giftfri när han lämnade Ryssland. Eftersom han tydligen förgiftats måste det ha skett på planet till Tyskland eller på Charité i Berlin, sade Lavrov. Nu är det således upp till bevis och med ombytta roller. Vi har våra prover och ni har era – våra är rena och era uppvisar gifthalter. Några tankar kring detta, Sverige ? Ni har ju även konstaterat förekomsten av gift, Novichok varken mer eller mindre, vapnet som slår ut hela bataljoner i fält.

  Apropå Andre Vltcheks död lär orsaken ha varit en plötslig sjukdomsattack som hade sin naturliga bakgrund. I en artikel som Vltchek skrev en månad före sin bortgång i Madrid berättar han om sitt oerhörda arbetstempo som varvades med efterföljande utmattning. Därtill hade han varit prakstiskt taget inlåst flera månader under lockdownen i Chile.

  • Tack Jan! Undrar sa om jag minns fel. Istanbul, Turkiet: James sags ha hoppat ut genom fonstret och dott.
   Forbjod MI6 mojligen turkiska myndiheterna fran att gora post mortem pa Le Mesurier for att undanroja mojlig upptackt att han dodats av ”sin egen organisation – the White Helmets”??

   Vlchek dor vid sidan av sin hustru vid bilfard nara Istanbul.
   Tack for bra tips om att Andre Vlchek varit C-19 isolerad i Chile under lang tid! Oppnar mojligheten for plotslig MI (Myocard Infarkt) som foljd av overstanden Covid sjukdom. Men fortfarande kan jag inte finna om han fatt vederborlig post mortem i Turkiet…

   23SEP2020 skrev jag annorstades:

   ”Andre, 57, a great writer, died in a chauffeured hire car, his wife next to him, when approaching Istanbul early yesterday AM, 22SEP2020. Will the Turkish authorities do a post mortem this time or just send him to ? (Germany seems popular, see Navalny)”

 4. […] I den mest kontroversiella av sådana incidenter, den påstådda kemiska attacken i Douma, i april 2018, kunde OPCW skicka sina egna inspektörer till platsen. Men som den andra delen av denna rapport kommer att visa, äventyrade de ständigt närvarande Vita hjälmarna OPCW:s utredning. Några andra artiklar om detta. OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihad… […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here